Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Azokkal a ramokkal nem nehéz variálni...sztem kifogtál egy jobb fajta D9 chippel szerelt Value-t. Lehet lazítok pici az időzítésen...valszeg fog feljebb is menni...kár, hogy nagyobb fesz esetén hibázik a ram, mondjuk sztem ez így is nagyon jó kis eredmény...és nem 70-80k-s ram.
Mennyi NB feszt adtál? +0,2V? Amúgy nem értem -
ROBERTOH
őstag
Köszönöm! Nagyon sokat segítettél!
A static read control: disabled volt a ''kulcsmomentum''
Most az általad ''normál''-ként elnevezett időzítésekkel megy 880MHz-n 2,05V-al. 3 orthos-t futtatok 9-es proioritásban (+cpu-z és core temp, nameg iexplorer), melegek eléggé a memek, de még megfoghatókCpu@3080 MHz, csak maradjon stabil!
-
ROBERTOH
őstag
No végre hazaértem. Megnéztem: static read controll: auto
Időzítések:
5 5 CAS Latency
5 6 RAS to CAS Delay
5 6 RAS Precharge
15 18 RAS Activate to precha
6 ? Write Recovery Time
28 28 TRFC
2 2 TRRD
10 10 Write to Read Delay
4 4 Read to Precharge Delay
14 14 Write to Precharge Delay
1,95v 1,9v -
Lalaboy
őstag
-
westlake
félisten
a 3.5-os everest benh moduljaban biztosan nincs i965 bug.. a sandrarol nem nyilatkoznek, de velemenyem szerint azzal sincs semmi problema.. a winrar-t meg talan azert nem hasznaljak, mert nem popularis teszt.. szerinted miert futtatjak minden videokartya tesztnel a 3dmark06-ot? holott mindenki tudja, hogy egy szar.. szarabb, mint a 05.. popularis teszt.. ez a lenyeg.. ha valaki valos a savszelessegre kivancsi, akkor real world teszteket futtat.. mint amilyen a winrar is.. egyebkent a nevem nem Westlake
-
A Winrar eredmény érdekes. Everestben kb. ugyanannyit csinált a konfigunk (neked 5-5-5-15-ben 1276MHz-en, nekem 3-3-3-4-ben 840-en). Winrarban viszont 2.010 körül teljesít nekem ugyanez a beállítás.
Azt még valahogy meg kell oldanom, hogy valahogy hűtsem a bordákat, mert magas feszen igencsak izzadnak, így nem volt szívem még 1GB-ig hagyni futni a rart.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
valaszolok kedves fori mester, miutan elmagyaraztad, miert is bugos
apropo.. nem feltetlenul a sandrara celoztam a hozzaszolasommal.. vagy esetleg az everest is bugos? miert nem futtatsz winrar-t?
ha nem jottel volna ra magadtol, akkor elrulom, hogy az 12xx egy szep magas szam, csak eppen sz*rt sem er..
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Koszonom a multkori tippet!
A P5B Dlx-emben a 0614-es biosz kulonosen komalta a ramjaimat! Atvettem az akkori memset ''subtimings''-bol nehany beallitast es vegre a 32M is vegigfut 3800 felett. Az abit biosza sokkal szukebbre vett nehany erteket es emiatt kenyszerult a ram nagyobb feszre. Meg azert kitesztelem a sebessegre, akkor kiderul, hogy nyertem-e, vagy veszitettem-e.
-
Mr.Skynet
senior tag
Juppí köszi a linket, már le is mentettem...
Na akkor ki tudná nekem megmagyarázni, hogy mért csökken az olvasás/írás/késleltetés... értékei ezeknek az A-data memóknak, ha az FSB-t emelem, de akkor is ezt csinálja, mikor csak a ram szorzójával, felrakom 533-ról 667-re
Tudja valaki mi az oka??? Tudom ne várjak sokat egy Asrock deszkától, de ha a procit tudom húzni kb.3,7Ghz-ig, és stabil (nincs a deszkába feszemelés) akkor egy szorzóállítást szerintem tudnia kellene...
(ja modbios van fent)
Valakinek van 5lete mit rontottam el ???
mod: a via honlapján, a PT880Pro-hoz az van írva hogy DDR2 533Mhz és nemtom számít-e, de az Asrock, pedig úgy hírdeti, hogy DDR2 533Mhz & 667Mhz
Lehet a modbios a gond, esetleg visszategyem az eredeti 1.3 verziót ??? Csak mert az 1.3-ba nincs AGP/PCI freki fixálás, és a proccal szerettem volna próbálkozni...
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Szia Fori23!
1-2hete vettem meg Slet27-től a ''régi'' ramjait, és talán ismerős lehet, mert a memó ugyan az mint ami neked van!!!
Az linkelt képedet nézve teljes mértékben egyforma, de elárulnád nekem, mégis honnan tudtad meg hogy milyen chipekkel van szerelve??? (mert nemtom, hogy lehet megnézni, a borda leszedése nélkül) Egyébként gratula az eredményeidhez, havernál teszteltük az enyimeket, és az is lazán vitte a 820Mhz-t... többre nem volt már időm.... tudom LOL
Sajnos saját gépemnél, nehéz a tuning, mert egy kicsit olcsóra sikerült...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest