- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
válasz
Zé_Mester #897 üzenetére
Csúnya dolgokat írtok ti itten, nem lesz itt semmilyen temetés ura vagyok a helyzetnek!
Hogy lipi rendez-e temetést ....... maximum elmegyek én is siratni.
Mx2 ? Ilyen drága dolgot, mikor a koporsó is meglenne már, mert úgy beleégne a lapba, hogy az adná a végső nyughelyet is. -
Zé_Mester
őstag
meg még engem is mert mostmár kezd megint elborulni az agyam hogy ezek itt gyepálják egymást én meg csak lesek hogy mivan.
úgyhogy lehet bevadulok és beruházok valami e8500/e8600 procira és szétkaszálom az agyát
de ezt még át kell gondolnom, mert a temetésére már nem lenne pénzem -
lipi67
nagyúr
Szarni bele!Aki hülye,szenvedje is meg!
-ez a való világ,a hülyeség megbosszúlhatja magát,nem úgy mint az életben,ahol majmok,analfabéták(Győzike,Pákó stb..)még meg is élnek belőle..Mostanság nem áll módomban extra tuning(1,7V-os),talán jövhéten..De valamit megpróbálok,bár a léghűtés feszhatárait asszem már igy is kitoltam nagyon,de nem megy ez az szar!
Takhanto:
"Akkor ez milyen topic???? Ne idegesíts már,cpu-tuning.... jól olvastam vagy sem?"-Ezt én észre se vettem!
Szájbarágósan:Ez EREDMÉNYTÁBLÁZAT topikja!Kvra nem érdekel senkit hogy hogy,s mivel éred el,itt jelented be,ha a feltételeknek megfelelő tuningot nyomtál.S ha ok,megy a táblázatba.Igaz,ahogy Krammerka barátom is mondta,segítünk itt is ha kell,de annyi ilyen jellegü topik van,s neked nem a tuning az alaplapod jelent gondot.Tudod..Ok a tuning szerencse kérdés!----->FELEJTSD EL! Lehet Neked (nem szó szerint Rád mondom!)szuper tuningpotenciáju procid,ha lusta vagy,nem ismered a deszkádat,s csak tapogatózol.Igen is,MINDENKI VEGYE A FÁRADTSÁGOT ÉS ISMERJE MEG A SAJÁT LAPJÁT! Nem is azt a tipust,mert nagy lehet a szórás,hanem azt a szerencsétlent amibe a procija ketyeg.Mire,hogy reagál,a legkisebb biosmódosításra mit,s hogyan reagál,melyik bios melyik szorzót szereti stb...Régebben más volt azért.Most vki vesz egy gépet,solvasgatja(ha)a topikokat..ennyi.Időt nem fordít rá,csak kérdez-kérdez s sír a végén,hogy neki miért nem.A tuningnál 1 lépés a manual, s utána körbeérdeklődni,s TESZTELGETNI a SAJÁT lapodban a SAJÁT procidat,a SAJÁT memóriáiddal és tápoddal... -
V.L.
aktív tag
lipi67 , serito ! egymást fogjátok belekergetni egy füstmentes prociba.
-
krammerka
őstag
serito: a Te eredményed...........fasza,grat,frissítve!!!
-
krammerka
őstag
Emberek!!!
Itt vmi óriási nagy félreértés van!!!!
Takhanto:
"Akkor ez milyen topic???? Ne idegesíts már,cpu-tuning.... jól olvastam vagy sem?"
Összekevered ezt a topikot,a szájbarágós topikkal,és még reklamálsz.Segítünk mindenkinek akinek csak tudunk,de azért a stílust jó lenne megtalálni.Az adatok össze vissza jönnek,hiányzik róla cpu-z,everest,meg mit tudom én,fpo,vid.
Ez így nem fog menni,ameddig a táblázat a 21xx-es procikkal foglalkozott addig kőkeményen be volt tartva minden feltétel.
És ez így lesz ezután is.
Szerintem nem nagy kérés ez,ezért megkérek mindenkit,hogy nézze át az eredményeit ,főleg amik most érkeztek,kell hozzá az összes olyan adat,ami hiányzik,és akkor senkinek nem kell feleslegesen dolgoznia.
Hiába szép egy eredmény,ha hiányos.fagy53: az 1,2v-os eredményednél az everest 1,22V-ot mutat,amiért nekem anno ugyancsak nem fogadták el az eredményemet.
És ez nem kötözködés,ne érts félre. -
ImI87
őstag
Szomorú véget látok én itt v.melyik procinak........
Ha gondoljátok megírom majd a gyászbeszédet, ha belemerülök, nagyon szépen tudok fogalmazni.
"Nagyon jó processzor volt, 5 GHz-en is ment.........."
Végső nyughelye egy színarany LGA775-ös procifoglalat lesz.
Sírfelirat: 6 GHz @ 2V -
lipi67
nagyúr
Figyelek ám..csak közben siratom magam
-
serito
senior tag
Csináltam ( 9x ) szorzóval is 5Ghz eredményt.
-
serito
senior tag
-
serito
senior tag
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Látom kevés az 5xxx! Talán elfogadható az alapfeszes eredményem.
E5200 - FPO #3828A737 - VID: 1.15V
GA- P35C-DS3
2x1GB GEIL ULTRA DDR2 800MHz CL4
Hűtés: E2160 gyári hűtő
BIOS-ban beállított VID:1.150V
Terheléses VID
Terheléses 1.20V
Sajna a 12V-ot most sem tudom prezentálni. -
lipi67
nagyúr
Srácok!Szuper eredmények,gratula,de..1 sem felel meg a kiírásoknak!!!
Nagyon felhígulna,legyen egységes,ebben Zájecnak igaza volt.
feszeket tartani kell,s kell 2cpuz(mem-cpu fül)everest érzékelőknél megnyitva,fél óra prime(45)Orthos(65).Ezek nélkül,érdekesség,de nem listás.. -
ImI87
őstag
Hello!
Itt vannak sreen-ek a listához:
VID-hez (de ez kevesebb fesz): [link]
1,25V-hoz: [link]
1,35V-hoz: [link]
Mind3 tesztnél a ramok 1000-en mentek szinkronba, és G.Skill 2*2 1066 TT a nevük.
Majd légyszives tegyéttek fel őket!És egy apró javaslat a listához: van ez a rész, hogy E/Q9xxx.
E9xxx nem létezik, tudtommal nem is fog. Szal oda elég lenne Q9xxx is. És a feszek is hülyén vannak írva, lehetne ugyanúgy VID, 1,25V és 1,35V.
De nem okoskodok, csak mondom.
Ha ki lesz javítva, akkor oda is tudok írni eredményt a régebbi quad-ommal. -
subaruwrc
félisten
winfier
hehe. majd kitalálom. -
ADAM1337
nagyúr
mezei kingmax ram valid
-
ImI87
őstag
válasz
subaruwrc #837 üzenetére
más:
Nemsokára jövök én is, és ki lehet tölteni "velem" a táblázatot. A MAX OC pontosan mit takar, oda elég egy CPU-Z valid is? Vagy oda is stabil eredmény kell?OFF:
Volt ez a tök jó képfeltöltős oldal: media.proxnet.hu Ez nem működik nekem mostanában, ha rányomok a gombra, akkor nem csinál semmit. Nálatok jól működik? Vagy légyszi ajánljatok egy másik jó oldalt! Úgy hallottam, hogy a kepfeltoltes.hu az elég szar....... -
subaruwrc
félisten
1.208v 4166mhz
szombati első tuningeredmény -
ADAM1337
nagyúr
hát az árához képest igen
4420mhz everest bench -
ADAM1337
nagyúr
max oc 1.42v 4537mhz Everest képpel akartam csak lehet a léghűtés tényleg gyengúska
-
lipi67
nagyúr
"Ha jól emlékszem a kiinduló elv az volt, hogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit"-----Hát...Őszintén!Én úgy emléákszem,hogy :
"látod szaros 1,235V-on mit megy a 2180-as procim?"Á! az semmi !!Ezt nézd 1,425-ön ennyit tudtam!!Stb...Így kezdődött,s jött az ötlet,ez nem ok,egységesíteni kellene.Még kérdeztem is Zájectől,hogy miért pont 1,3V?Mondta,hogy máshol is elfogadott az 1,3..ezért--(be is vált!!!)Szóval,mondjuk ki,menőzés,és büszkeség szülte,s nem volt verseny???Basszus!Majd meg hóttam,úgy fáztam,s azért,hogy Zájec eredményét csk 10MHZ-cel meg tudjam dönteni!(s ez nem egyedi ,csak más nevében nem nyilatkozhatok)Sőt!!!Volt 1000 vita,szidtuk 1mást,s annyit veszekedtünk,hogy egy nászutas pár megirigyelte volna,de..EZ A JÓ!!!!!Pont e miatt,egyszer meglepődve tapasztaltuk,hogy BARÁTOK lettünk,közben megismertük 1mást és 1más családját stb..S letisztult,segítettünk 1másnak.
S mikor Ő q66-ra,én 6750-re váltott(váltottunk)rittunk,h kva unalmas.."minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?"---
Pontosan azért,hogy látszódjon,hogy adott lapban,x-y alkatrészek mennyi feszen szolgálják ki a procit adott órajelen.Pl.Mikor nálam a +12V úgy 3,7GHz felett nagyot esett,már tudtam,hogy kevéske a DTK tápom,s egy Orthos kvra el fog dobni...Mennem kell
-
lipi67
nagyúr
Most keltem,de ahogy tőlem telik,mén sorról sorra,s vszolok.
Kemény a fejed:Örülj basszus,benőtt e fejed lágya!
Terhelve vizsgáljuksak a max OC-n nincs terhelés,meg a max FSB-n(kekem meg ez nem jelent semmi különöset-FSB-)
Nem az érdekel minket,h mennyit állít be,pontosan az,hogy mennyit kap, ott mit tud.
"terhelés alatti feszültséget állítja be VID-nek"------akinek 1,2V a vid..uazt az eredményt kapná mint a 2-es opcióban!!!!-EZÉRT!!!!
"CPU tuning lista a CPU-ról kell, hogy szóljon"-Arról szól!!!ne így nézd az 1-es opciót!Ne azt nézd,h x procijának 1,15V a vidje,s az 1-es opciót 1,096-on futtatta akkopr a lapja feszesése 0,054.Azt nézd,hogy a procija 1,096-on megy y órajelen.
"Itt nincs pénzjutalom és még rangsor sem."Persze,hogy nincs!Itt maxbüszke lehetsz a procidra és a kitartásodra,hogy a második óra után,nem szartál bele az egészbe
"ogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit"-erre majd visszatérek a végén..
"minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?"--erre is
"okos dolog egy linken szerepeltetni a különböző tipusú procikat, ezért érdemes lenne pl egy SuperPI-t belevenni a listába, mert így lehetne látni, hogy az eltérő kategóriák hogyan birkóznak meg a gyakorlati számítási feladatokkal, pl hasonló órajelen."---Ilyen van is:[ITT].Nekünk is eszünkbe jutott,s mint látod,winRar Everest is játszott.Én éppen nem tudtam,h hol lakok,ezért Krammerkánakszóltam,h keresse mycso-t,Ő volt az utolsó aki módosította,s nagyon jól megcsinálta.Csak ennyi adatod bevinni,számon tartani..nem 1xü,igy elmaradozott.Sőt..kérdezd meg,én fanatikus Super PI-s voltam(vagyok),vallom a proci igazi erejét nagyon híven tükrözi,s nem az 1M-es,mert több proci összehasonlításánál,pl.a 6320 verte a 6750-et(minden más uaz volt!!!)1-2-4M-en,majd beérte a 6750-es,s 16-32M-en el is verte,ahogy kell. -
fagy53
nagyúr
Kemény a fejem, és most sem értem!
Én azt írtam, hogy a procit terhelve vizsgáljuk és a képen is ennek az állapotnak kell szerepelnie, ezért a terhelt fesz és nem az üresjárási a mérvadó. Ellenőrizni is csak ezt lehet, mert a CPU-z és az Everest is ez mutatja a terhelés alatt. Kit érdekel az, hogy az illető lapja mennyit droppol és hogy mekkora feszt állít be a BIOS-ban!
Aki a proci képességeit akarja közkinccsé tenni, megteheti azt a fáradságot, hogy az egzakt eredmények érdekében a terhelés alatti feszültséget állítja be VID-nek vagy a kívánalmaknak megfelelő feszlépcsőket. A CPU tuning lista a CPU-ról kell, hogy szóljon ezért függetleníteni kell a konfig többi elemétől ahogy lehet, így korrekt összehasonlítást lehet tenni a listában megjelent eredmények között, melyek különböző lapokkal és tápokkal készültek.
Éppen ezért teljesen felesleges olyan követelményeket támasztani a listára felkerülés feltételeként, mintha ez egy tétremenő dolog lenne. Itt nincs pénzjutalom és még rangsor sem. Ha jól emlékszem a kiinduló elv az volt, hogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit, ebben bennefoglaltatik a tuningpotenciál is, de ez nem egy versengés.Megkérdezem ennek okán azt, hogy ezt figyelembevéve minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?
Hiányzik viszont változatlanul valamilyen információ arról, hogy az adott órajelen az illető proci mire képes. Okos dolog egy linken szerepeltetni a különböző tipusú procikat, ezért érdemes lenne pl egy SuperPI-t belevenni a listába, mert így lehetne látni, hogy az eltérő kategóriák hogyan birkóznak meg a gyakorlati számítási feladatokkal, pl hasonló órajelen. -
#TOTTI
őstag
válasz
krammerka #818 üzenetére
Az új gépek a cégnél E5200esekkel vannak szerelve.. majd ha kiviszem és este a kocsiba lesz ki is fogom bontani.. az a gond hogy le vannak ragasztva de annyi baj legyen ugy leszedem mintha rajta se lenne azt azt mondom rajta se volt.. E4400asomat beáldozom...
amit meglesz a lehetőség..
-
gooool
őstag
válasz
krammerka #816 üzenetére
A karácsonyt azért kell megvárni,mert akkorra lesz egy CM Elite 331-es ház,két 12-es ventivel,meg egy AC Freezer 7 Pro procihűtő.Enélkül nem merek a tuninghoz fogni,mert félek,hogy melege lesz a procinak.
És amúgy nem leszek meggondolatlan,mert már főtt meg proci a kezem alatt.Ezért ha valamiben nem vagyok biztos inkább hozzátok fordulok.
A progikat akkor meg majd leszedem,és a szünetben tuningolok 1000-rel,ha minden rendben lesz! -
#TOTTI
őstag
Mondtam már hogy a 23. conroe procimat nyüstölöm...? lassan át kéne térjek 45nmre...
-
krammerka
őstag
nincs fent 2200-as eredmény,sajnos kihalófélben van a 2000-es széria,ezért is kell az eredményed.
Nincs limit a bekerüléshez,lényeg az adott feltételek betartása.A szükséges progikat bárhol megtalálod(cpu-z,everest,orthos),de az oldalon is fent van.
Ja és miért kell megvárni vele a karácsonyt?Mivel még nem tesztelted a procit,ne ugorj bele a közepébe fejest.Nézd meg mit tud feszemelés nélkül
-
gooool
őstag
válasz
krammerka #812 üzenetére
És ezt a VID-es tesztet hogy kell csinálni?A progit hol tom leszedni hozzá?
És ha minden rendben lesz,akkor karácsony körül szállítok egy eredményt.Amúgy még nem láttam E2200-ast a listán,miért nincsenek?És mennyivel tok felkerülni?
Bocs a sok kérdésért,már megint!!!!!! -
gooool
őstag
Sziasztok!
Az öcsém gépét szeretném tuningolni és ha jó eredményt érek el fel is teszem.
Csak az a baj,hogy nem tom,hogy az E2200-asnál az M0-ás revision az milyen,mert a CPU-Z szerint ilyen a procim.És melyik a legjobb szorzó amivel lehet tuningolni?
És most jön a feketeleves:mindezt egy Asrock 4CoreDual SATA2-es lapban.Szerintetek menni fog?
Bocs a sok kérdésért!
Kösz a választ! -
krammerka
őstag
jaja
Haver cserélt egy Giga lapot egy DFI-re,7200-as alá,ami az enyém volt régebben.Csak volt benne egy kis baki,a Giga lapban a proci foglalat egy-két lába elgörbült,valszeg amikor kiszedte,az új gazdája is csak otthon vette észre,és vissza kellett adni a DFI-t.Ezt csak azért írtam,mert örültem volna egy olyan tesztnek,amiben a 7200 egy fasza lapban megy.
Kár érte,biztos nagyot ment volna................... -
krammerka
őstag
szevasztok barátaim,látom zajlik az élet,míg én dolgozom
,8GHz az szép
kicsigeri ezzel a képpel dobd fel az aprók közé,indulásnak 40k
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged