Új hozzászólás Aktív témák
-
krammerka
őstag
Üdv mindenkinek!
Morpheus kollega,segítségével(köszönet érte),létrejött egy olyan oldal,ahol már nem csak a mostanában igencsak elhanyagolt E21xx procik tuningtáblázata található,hanem a többi Inteles cpu is.A szerkesztéssel,adatok bevitelével Lipi barátom,illetve jómagam lettünk megbízva.Valószínű,hogy nem ez a végleges felállás,de elindulni mindenképp érdemes sztem vele.Létrehoztunk az E1xxx,4xxx, 5xxx,6xxx,7xxx,8xxx prociknak is táblázatot,hogy egyhelyen,minnél áttekinthetöbben lehessen látni a külömbséget,az adott tipusok között.Az eladásnál is jól jöhetnek az elért eredmények felmutatása az új tulaj számára.
Természetesen mindenki csak a saját felelősségére vágjon bele,bármilyen jellegű tuningba,mert azért felelősséget senki nem tud vállalni.A táblázat megtekinthető a CPU-Tuning oldalán.
[ Módosította: dabadab ]
-
Rusher
őstag
Üdv.!
Jópofa dolog és nagyon jó lett a táblázat is...korrekt grat hozzá mindenkinek
Én raknék fel eredményeket, de minden eredményhez feltétel a screenshot? Nem mindenről csináltam...A max üzemhez gondolom kell egy orthos/prime-os kép is és a volt szerinti eredményekhez is kell prime?[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
AMD-s eredményeket nem fogadtok el?
Mondjuk abban értelmetlen volna a max FSB oszlop[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
fekeandras
őstag
Jó ötlet ez a lista.Pár héten belül összeáll az új gépem (E1xxx) akkor már ketten leszünk, ha már csak 1Mhz-t húzok rajta akkor is második vagyok egy tuning listán...
Ramot olyat veszek mint a tiéd,(esetleg Black Dragon-t) viszont a lappal gondban vagyok.Giga P31-DS3L a kiszemeltem de ez még változhat mert azt olvastam nem igazán megy jól P31-el.Be kéne dobni egy-egy üzit (+link-et) minden Intel procis fórumba hátha rákapnak.
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
Ez csak Inteles eredményekre lett hangolva
Rusher: igen,a screenshot feltétlen szükséges
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
válasz
fekeandras #5 üzenetére
Nagyon jó az E1200-as széria,ár/érték arány+tunigolhatóság szuper.Pár topikba szúrtam már be linket,nagyon nem akarom erőltetni,akit érdekel a dolog ,úgyis megtalál.A 21xx-nél sok eredmény született,ebből kiindulva alakult ki,ez az új táblázat,ami tényleg jól átlátható,főleg ha több eredmény is születik.
-
Rusher
őstag
Figyu lehet kicsit hülyén fogalmaztam sorry
Nyilván nem arra gondoltam, hogy nem kell kép csak beböfögöm az eredményt és kész....
Hanem akkor úgy mondom, hogy valid van max órajelről meg max fsb-ről és azokhoz is kell screen vagy elég a valid? Erre gondoltam
A többi tiszta
-
lipi67
veterán
-
Dashes
őstag
-
TomBoy1986
veterán
Nem volna nagy dolog az AMD. Azokban a táblázatokban a max FSB értelmetlen, így azt ki lehetne venni.
Viszont... a steppinget vagy magnevet célszerű volna feltüntetni.
Osztályokat meg valahogy így tudnám elképzelni:
Sempron (ebbe menne nyilván az összes Sempron, az xx00+-tól kezdve az LE-11x0, LE-12x0, LE-13x0)
Athlon64 (ebbe menne a régi egymagos Athlon 754/939/AM2 és az újabb LE-16x0-ák)
Athlon64 X2 (minden, ami X2)
És végül Phenom X3 és X4 együtt.Jelenleg ennyi volna. Majd később jönne Deneb is, de az még odébb van.
A kategóriák pedig nagyjából jók AMD-hez is. Bár ott van úgy, hogy 1.3V az alapfeszültség. Tehát szerintem inkább úgy lehetne írni, hogy alapfeszültség+ 0.15V...hasonlók.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
kulerr
őstag
Na megjöttem! Látom zajlik az élet vagy ha lanyhul akkor dobtok neki valamit
Az új procimmal csinálok majd én is teszteket...majd publikálom.
Lipi: Lipi bátyám!! csinálj neki egy ajemdés totyikot
...habár lehet egy világ fog néhányunkban összeomlani
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
StaMiNa
aktív tag
Sziasztok.
Látom mindenki ilyen oldalt akar csinalni? Én régebben kifejlesztettem egy ilyet, még topic is van hozzá:
Topic
Biztos hogy jo hogy ennyi oldal foglalkozik a tuningeredmenyekkel? cputuning.net -el is egyesulni akarunk.. csak sajna más elvek alapján tároljuk/vesszuk fel az adatokat.
Ha valakit érdekel az oldalm: CPU2ningui: még annyi, jobban megneztem az oldalt, szép lett, csak ha nem adatbazisban tárolod a dolgokat, hamar megunod az oldal szerkesztését.. sztem. Illetve rendezni se lehet pl FSB szterint, vagy Volt-ok szerint az értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
AMD-s eredmények?
Mert ha nincs, akkor változtatni kéne a topic címén, mert ez így megtévesztő. Lehetne pl.: Intel CPU-Tuning HQ eredménytáblázatEz....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Flow
senior tag
A táblázat miért nem fedi le a feszültségtartományokat?
Nem kötekedésképpen, csak érdeklődöm. Vagy direkt ezekre az intervallumokra kéne kihegyezni a tuningot?
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
krammerka
őstag
Üdv!
Az egész táblázat a 21xx-es,már meglévő adataira épül.Ez a táblázat régóta működött,azért is van ennyi eredmény a 21xx szériában.Ezt szeretnénk továbbfejleszteni annyiban,hogy a többi Inteles(késöbb esetleg Ájemdés)procit egy helyen lehessen,minnél áttekinthetöbben megnézni.
Természetesen minden jó ötletet várunk Tőletek.
A feszültségtartományok is úgy lettek a 65nm-es procikra kitalálva,hogy egy alulfeszes opció(1,225V),majd egy alapfesz környéke(1,3V),és emelt fesz(1,5V).
Természetesen mindenki azt vállalja be amit akar,és amihez van kedve.StaMiNa: mint írtam,ez már egy régóta működő táblázat,kibővített változata,nem most készült.
A topikot azért nyitottam hozzá,hogy felhívjam a figyelmet a lehetőségre,akit érdekel szívesen látjuk,és várjuk az eredményeket.Rusher: sztem a valid is belefér
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Itt van pár eredmény:
8x400 1,184v
8x425 1,264v
8x450 1,36v 1 óra orthos a biztonság kedvéért
3831Mhz
490-es fsbHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
kulerr
őstag
-
ADAM1337
nagyúr
E8xxx szériához maxoc vagy max üzem majd shotot csinálok egyenlőre itt egy valid 1.42v
gamertag: cars1dA
-
-
krammerka
őstag
válasz
fekeandras #25 üzenetére
így van
-
krammerka
őstag
Ha bármilyen eredmény születik,legyetek szívesek az adatokat is mellékelni,mint fpo,hűtés,ram stb ami szükséges
-
V.L.
aktív tag
Üdv.
Nézegettem a táblázatot. Kérdésem az, hogy meg kell csinálni az összes tesztet és úgy felrakni a képeket, vagy egy-egy teszt után elég ha belinkeljük azokat.
-
krammerka
őstag
Tombolo kollega is felkerült a listára
-
fekeandras
őstag
válasz
fekeandras #5 üzenetére
Na már csak max 3. lehetek majd...
-
StaMiNa
aktív tag
Ezt a 2 eredmenyt talaltam, ami talan stimmel az elvarasoknak:
1.3volt
3284Mhz 1.5v
Alaplap: Asus P5B
Mem: 2x1gb Kingmax 800Mhz
Hutes: Arctic freezer7 pro -
StaMiNa
aktív tag
Talan még egy:
Max OC
FPO: Q70SA807szerk: szerintem az oldalon állj át az adatbázis megoldásra.. sokkal jovedelmezőbb és több funkciót tehetsz a weblapra (pl több dolog szerinti rendezés)
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
válasz
TomBoy1986 #12 üzenetére
Ezt a részét majd Tildyre bízom,Ő nagy AMD-s fan.
Nézd,Tőlem ok,ha igény van rá felőlem mehet.Én most majd 1 nap szarakodás után addig jutottam a gépével,hogy a sta-raid végre megértette,hogy sata hdd és xp..Ha van még ötleted írd le,látom Te vágod
kulerr: Gonosz vagy[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
KMT
addikt
Na jó, ha már újra feljött ez a listás dolog:
E2180 M0:
2980 MHz @ 1,23 V
3150 MHz @ 1,3 V
3550 MHz @ 1,5 VEzeket a +- 0,01 V-okat nem lehet betartani.
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
Naná hogy feljött a listás dolog,nagyon el volt hanyagolva az utobbi időben
Az eredményeket köszi,rakom fel.De azért sikerült betartanod a feszeket is
Viszont ami hiányzik:
-alaplap
-ram
-hűtés
-FPOLipi:nem a várost járod?
Amit még mindig hiányolok,nem kapunk az 5200-as szériából egy db eredményt se.[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
A Tied toplista,ez pedig eredménytáblázat.És ez nem még egy hanem az eredménytáblázat,mivel ez,ahogy írtam is már,régóta működik,ez csak ki lett bővitve..
A topik meg kell neki,másképp nem tudunk kommunikálniKMT:köszi,láttam hogy ott is van az adatlapodon,csak ott se minden
Megy a listára[ Szerkesztve ]
-
StaMiNa
aktív tag
Köszönöm a gratulaciot, nem is vettem észre, hogy 1000. napja vagyok itt
Igaz.. mar 1000 felett.
Még az a procim van meg, nemsokara jön a tél, hideg, szoval ha eszembejut csinalhatok uj eredmenyeket, everestel.
Nemfontoltad meg az adatbazisos tarolási otletemet? -
krammerka
őstag
Teljesen be van lassúlva a PH.Ilyenkor este katasztrófa.....................
.Más oldalra megyek,rögtön betölt,ez meg..........
-
krammerka
őstag
nagy a csend............
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #61 üzenetére
sajnos a "mezei" felhasználók hozzászólásait törlik..megsemmisítik.
hmmm... hogy miért emlékeztet ez a módszer valamire?csak most néztem meg milyen feltételekkel lehet bekerülni a listára
de most ott lesz ez a 7200-es az tuti!hiába! parasztgyereknek szájmítógépet?
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
A feszültségtartományokkal nekem is bajom van, valahol 1.2-1.3V között megy az 5200-sem 3.5G-t, ezt most hova tegyem?
VID/alulfesz mit takar? A minimális fesz amin megy az alapórajel?
szerk: a max OC-hez is kell prime?
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
krammerka
őstag
A feszültségtartományokat a 21xx-es prociknál nem változtattuk meg,mert azokkal az értékekkel jól kijöttek a teljesítménybeli külömbségek.Viszont az új 45nm-es procikkal,igazából nincs még tapasztalat,ezért Lipivel arra gondoltunk,hogy legyen egy opció(alulfesz néven),és azon megnéznénk hogy a proci mit tud saját VID-jén.Tehát biosba a VID értéket beállítod,és mivel droppol a lapod vmennyit,ezért alulfeszelve lessz.
A többi opció fix feszt takar,ott úgy kell a biosba a feszt beállítani,hogy a prime alatt,megfeleljen az előírt fesz értéknek,mint pl neked az 1,2V,vagy az 1,35V azon megnézni mit megy az 5200-ad.Max OC,max FSB feltételmentes,csak egy cpu-z kell,meg esetleg egy everest
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
válasz
TomBoy1986 #45 üzenetére
Oké!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
sz.j
veterán
válasz
krammerka #69 üzenetére
"... Max OC,max FSB feltételmentes,csak egy cpu-z kell,meg esetleg egy everest"
Ha meg szabadna kérdeznem az Everest egyáltalán miért kell?
Mert többek között emiatt se tudok ide eredményt felrakni ..., pedig talán lenne egy-kettő.Persze az is jó lenne ha a vilidot is elfogadnátok, mert szvsz van annyira "hiteles" (sőt!!!) mint a cpu-z.
[ Szerkesztve ]
Szabó Árnyékolástechnika Budapest, redőnyök, szúnyoghálók, árnyékolók. www.szaboredony.hu
-
lipi67
veterán
Hali!Az everest azért kellett eddig is,hogy lássuk,a max tuningot mennyi fesszel érte el a proci.Régebben ha a cpuZ és az everest mutatott fesze eltért,az se lett elfogadva.Emlékszem,szívtam vele rendesen.A valid persze,hogy hiteles,de nincs fesz rajta,ezért volt a cpuZ-Everest páros.Összefutottunk már párszor,tisztában vok(remélem
)úgy a Te,mint a procid eredményeivel.Ez nem ma lett kitalálva,csak gondoltuk,maradjon már egységes.Ami persze nem zárja ki,hogy ne módosítsuk,ha többeknek jobb a valid.
Személy szerint nekem teljesen mind1.Nem magántulajdon,döntsetek,s ha kell módosítva lesz
A65-ösöknél nem gondolom,hogy kellene az nagyon jól mőködött,de 45-nél nincs igazán tapasztalat.krammerka: Az orthos-prime blendbe menjen,asszem ez nincs most benne,de eddig is így volt.Sztem minden ok.
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
45nanos prociról nincs tapasztalat.Ha megkérhetlek,csinálj tesztet prime alatt ahogy neked megfelel,és ha ok,akkor az lesz az etalon
.Nincs mihez viszonyitani sajnos.............
Lipi is holnap hazamegy,ígérte hogy végigcsinálja a 8400-al,az ő tapasztalataira is tudnánk hagyatkozni.Elfogadunk minden javaslatot,csak működjön a dolog[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
válasz
krammerka #80 üzenetére
Én torturre test: small FFT-t szoktam nyomatni, ha az jó..akkor jó..na csinálok 1 VID-es mókát, aztán meglátjuk
szerk: óbazzz, mellényomtam az ok-nak és off lett
javítva, mer' nem offolok
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
A progiknál az everest hibás..legalábbis a win nem tudja kicsomagolni.
-
kulerr
őstag
sokan esküdöznek a prime-ra h azzal kell a 45-ösöket tesztelni...habár megszoktam nézni mindkettővel és eddig nem volt olyan h az egyik hibázott a másik meg lefutott volna, vagy fordítva...uh tök mindegy sztem. Valamelyiket jelöljük ki és azzal csináljuk akkor..
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
válasz
krammerka #85 üzenetére
Nekem megfelel bármi, csak ugyi nem volt pontosan leírva, mit akartok a prime-tól, osztán' nem volt kedvem a teszteket megcsinálni, hogy utána esetleg becopjak, hogy nem megfelelő opcióval teszteltem
Ezért kérdeztem
Én amúgy már régóta ezt használom, jobban izzasztja a procit mint az orthos 9-es prioron, legalábbis minden hőmérsekletmérő soft többet jelez.
#87 lipi67: Drop legyen a legnagyobb gond
-
kulerr
őstag
akkor sokadikra megvan az első
E7200 9x360 1,2V 3420Mhz
Proci: E7200 M0
Abit IP35 Rev A2
Kingmax 4x1Gb 1066Mhz
Hyper Tx2
VID: 1,15talán nem hagytam ki semmit...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
Nu, everest még mindig nem jó, úh sajátot használtam.
E5200 alulfesz/VID tábla
VID 1.15V
FPO #3828A741
lsp: GB G31m-S2L
ram: 1x2GB kingmax 800
hűtő: AC Alpine7 pro
Időzítés 5-5-5-18, remélem nem 5-5-5-15-ön kellett volna#93 kulerr: Sztem ott hibádzik, hogy nem látszik mennyi ideje ment a prime.
-
kulerr
őstag
semmi gond nincs ilyenkor fáradtan én durvábbakat is beszoktam nézni
Holnap bepróbálok a 1,35-tel csak az alulfesz nem fog menni mert az abittal nem lehet...nem akarja.
Nekem is a kedvencem volt, de ha van kedved a társasághoz gyere itt vagyunk!!
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
Nekem a többi teszt jövő7-re marad már sztem, tényleg nem vagyok topon, az antibiotikumot is elfelejtettem
Nem megyek semmilyen topikba "száműzetésre", nem vagyok a félmegoldások híve, ha egy kétnapos modi itt atyaúristen, akkor ez van, nem szeretem az ilyen gestápós' módszereket..így szakmai jelleg meg úgy, 10 cikkből ha egy van, amiben ne találnék helyesírási hibát, a nagy szakmai jellegükkel együtt inkább erre figyelnének...
-
Chaser
titán
Csak nem bírtam magammal
E5200 1.2V valós fesz eredmény
VID 1.15V
FPO #3828A741
lap: GB G31m-S2L
ram: 1x2GB kingmax 800
hűtő: AC Alpine7 pro
Az erkélyajtó nyitva volt, különben a fűtésben nem bírta volna a hűtő._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kulerr
őstag
a kis mocsok 5200-as hogy megy nézd már
Szép eredmény...nagyon jól megy az a kis proci
egyébként ennek a típusnak már jók a sensorai?(tudom h nem wolf de 45 nanos)Egyébként hidd el megértelek és igazat is adok neked, de csak azért mert ez történt ne minket büntess
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
Szia!
Szép erdmények,csak................,van egy kis gond.
1,5V-os opció nincs a 45nm-es prociknál.1,2V és 1,35V ami rád vonatkozik.Amit csináltál 1,232V és 1,312V.Az egyik sok,a másik meg kevés.Ettől függetlenül felrakom,de ha lesz időd,korrigáld légyszíves
Nagyon jó a procid -
krammerka
őstag
kulerr: javítva minden
-
Chaser
titán
Wolfi az, mi lenne?
Sztem jók a szenzorok, magoknál mindig 8-10 fokkal többet mutat, mint a cpu-nál, de a magok közt 1-2 fok eltérés szokott lenni. Kézrátétellel is ellenőrizve korrektnek tűnik minden. Lehet beruházok egy Freezer7-re, hogy megnézhessem a 4G-s cpuz-met
Majd benézek a topikba, azt mondtam az E2xxx-be nem megyek, oda meg nem is megyek._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
syC
addikt
E8400 Q807A464 , asus p5e , crucial 2x1 1066, CM hyper212 Vcore-t kivéve minden autón
Jól van, most látom, hogy nincs túl sok értelme a hszemnek, na majd később alakítok rajta
[ Szerkesztve ]
•
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #114 üzenetére
Szia! Az 1,35-höz
mert sajna a következő lépcső amit a fesznél állítani tudok 1,364 ha jól emlékszem...de megcsinálhtaom azon is.
Lipiről? nem sajnos, egyébként én is ugyanezt kérdeztem tőled msn-en kb 10 perce..
Egyébként ha valakit érdekel...fesz és fsb emelésnél lefagyott a gépem állandóan bootoláskor és kiderült , h a memset belerágta magát a gépbe és az szívatott.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #118 üzenetére
Tényleges 1,2 a jó de ahogy látom az majdnem jó, de 8perc tuti kevés...nekem is valami ilyesminél dobta a 16. percnél a prime-ot.
Olvasd el milyen feltételekkel kell tesztelni, és az utolsó megállapodás szerint a 45nm-es procikat prime-vel teszteljük min. 30 percig.Egyébként ha lemegy így szép kis példány...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #120 üzenetére
a fesz miatt kell, de lehet a realtemp is, nekem is ment mindkettő nézd meg a listában... nincs abban semmi gond
Intel burn? olvastam róla h elviekben jobban megdolgoztatja a procit mint az eddigi tesztek, de meg kell beszélni Krammerkával(mondjuk azért lenne jó a prime h egységes legyen a teszteléshez használt progi hajszálra és így lehet teljesen összehasonlítani melyik mit tud. Ha mindenki mást használna nem lehetne kimondani h azonos körülményeken tesztelődtek.) .Akkor ha a prime-vel megcsinálod mehet úgy ahogy a feltételekkel ha a burn-t akarod azzal én várnék egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Na..Hajnal 1 től nyúzom a procit.Meg is volnék az 1,35(+/-0,01)-es opcióval.Kulerr! segíts már!Nemtom a procim FPO-ját
.Valahol leírtam,de nem találom.Szerintem a 2xxx-be..)
-
lipi67
veterán
Na.
Alaplap :Abit IP35-E
CPU:E8400 C0
FPO:Q816A123
Memória:2x2GB PQI 800MHz
Hűtés:Asus Silent Square pro+2db 12cm-es venti fullon.
(A nevemet tudod)
[1,35V,3.opció][ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Bocsi,a VID lemaradt
1,225V
CUPP-CUPP,,Volt okom,de gondolom kulerr,és jómunkás is ezt fogja mondani...
[ Szerkesztve ]
-
-
lipi67
veterán
Nem,de ezt mindíg is mondtam.Meg... a tesz miatt kapott plusz 2db 12es ventit,bár szerintem,nem sokat befolyásolt.
-
szilva01
őstag
akkor remélem így már teljesítem a feltételeket
1.2 volt
Alaplap: ASUS P5Q-PRO
Memória: Kingston 2×1Gb DC
Hűtés :ASUS SILENT KNIGHT 2
CPU VID/FPO: 1.0875 / Q817A468[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
válasz
szilva01 #136 üzenetére
Helló srácok,bocs hogy idáig nem jelentkeztem,de most értem haza,sűrű volt ez a nap..
Felrakom az eredményedet,de nem kötözködés képpen mondom,de még mindig hiányos a teszted,az Everest lemaradt
Lipi: nagyon szép az a 4,5GHz
.Reggel felrakom,most nincs erőm semmihez
[ Szerkesztve ]
-
StaMiNa
aktív tag
Ma vettem meg a szerver alkatreszeket a gephez es össze is raktam.. persze nem birtam ki hogy legalabb egy alapfeszes könnyed tuningot ne csinaljak.. hát kb pár probalkozas utan itt altam meg (E8200):
Kép
Szerintetek mennyi tartalék lehet a kicsibe? Érdemes átszerelnem a Freezer7Prot? Mert ez egy sima 775 huto -
lipi67
veterán
-
V.L.
aktív tag
Itt a javított eredményem 1,35V-ra, de lehet ez is változni fog hamarosan.
-
szilva01
őstag
itt van az 1.35-ös eredmény
remélem azért fölraksz a listára mert nincs everestem de ha lenne akkor is valótla értékeket mutatna az EPU6-engine miatt, de ezt már írtam.Tehát remélem nem olyan nagy baj hogy nincs
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Nálam a ram lesz a bibi.Azért nem is forszíroztam eddig az FSB-t van egy asszem 520-am,meg a max oc-t.Prime alatt 4,5 felett tud menni,(remélem,fog is),de Validot pedig nemtok 4,6-4,7 a max,mert nem bírják a ramok..Kellene valami
-A 8400-es jó,de pont Te irigyelnéd?Jó proci,jó ramok,jó deszka,Jó ahogy van,beony!
-
Brumi˘
addikt
Mester úr ha kell ram tesztelgetni akkor van eladóba egy kis tuning ramom, maxra 1300 körü mennek (de az már csak pi/valid) vagy kölcsön tudom adni addig míg valaki el nem viszi. Róluk van szó.
-
lipi67
veterán
Érdekel!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi,hogy szóltál!Nagyon jól jönne most.Hogy tudnánk megoldani?
V.L.: Ami jó,az jó!Én is örülök,belenyúltam a 8400-be,a deszkám is rendben van,ha fapados is.A Ramok is 1120-is mentek,de szinkronban,végesek a határaik.Viszont 800-as 2gigás"noname"moduloktól megközelítőleg se vártam ennyit.Most ..Most"Veled szemben"megmérettek,s kevésnek bizonyultak.Igaz azért nem sürün láttam még 4,5GHz-es primetabil 8400-et,nem panaszkodom.[ Szerkesztve ]
-
-
krammerka
őstag
-
lipi67
veterán
Kedves szilva01!
Ma megnéztem az eredményedet(ami nagyon szép)de sajnos..Vannak hiányosságok.
Azt értem,hogy vmiért nem fut,vagy rosszul mér az Everest Nálad,majd kitalálunk valamit.Viszont.Az 1,35V +/-0,01 se ok Nálad.Ezt is orvosolnod kellene.Sőt!Neked lenne jobb!!!Még adj neki feszt légyszíves,s 1,35-1,36 közé tuti be tudod lőni.Én kb másfél órája szívok,mert 1,2-nél nemtom belőni csak vagy kva alacsonyra,vagy 1,216-ra,s 6ezred többletem van
Megértésedet előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Na,kikinlódtam a 2es opciót,alig tudtam a szaros 1,2V-ot beállítani.Itt hesszeltem,mikor lesz pont annyi(ugrált kicsit)és katt!Végre
[link]
Az eredmény meg..Lesz ez még jobb![ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
válasz
szilva01 #162 üzenetére
Köszi szépen!Látod én is mit szoptam,de Nálad még teljesítménypluszt is hoz majd!A RT-nél vagy Core Temp-nél a TJ.Maxot állítsd már be pontosan .Nem tudom,(nem emlékszem pontosan)se asszem Nálatok is 100,de lehet,hogy tévedek.Utána kellene nézni.Köszi!
-
Szatesz
őstag
E8600 q824A347 VID 1.25
Max hasznalat 4400Mhz Prime stabil
Max valid 4900 Pi 1M
4000Mhz 1.2v Prime
4400Mhz min fesz 1.34v Prime>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
subaruwrc
félisten
hujj de pöpec kis topik. a lista is nagyon frankó megy a kedvencek közé
kommunikációra képtelen trógerek
-
V.L.
aktív tag
Szééép.
Én javítottam egy kicsit az 1,35-ön a 0,01 tűréshatárt kihasználva, így nem maradt elég időm az 1,2-re. Én is megszenvedtem vele mire be tudtam állítani, hogy ne ugráljon 1,216-ra.
A ramokkal nekem is meggyűlik a bajom, mert a 64-es vistához kell a 2x2GB, de a tuningnál nekem is hátrány. A 800-as Tracerokat nem tudom stabilan 1050 fölé húzni.krammerka légyszi frissítsd az eredményem.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Szép!Irigylem azt a 4GHz/1,2V-ot Tőled is.Úgy is megcsinálom(1x
)
subaruwrc: Nocsak Barátom!Örülök Neked!Érezd jól magad.Holnap mén Pestre,péntek de.merre vagy?Asszem Tildy csak fél nap szabit kapösszefuthatnánk.Gépet nem viszek,az marad Borsodban,igy polír most nem lehet
Sajnálom(magam)
V.L.: Te húzol a"bűnbe!"ha majd nyíg a gyerek mert nincs gép,rádkenem.Utól szeretnélek érni(nem fog megtörténni)bár..Peti(Ősember)haverom is segít(meg Brumi)Küldenek ramokat.A PQI jó,de nem versenyképes,s nem maradhatPénteken és hétfőn jönnek a ramok,s megy majd az FSB és a Valid is.Bízom benne,hogy a kevesebb modul(ill. kisebb mennyiség)majd hoz a konyhára minden téren
Most is fut egy teszt,nemtom mi lesz
Mindenkinek:Hajrá!!!!!!
-Krammerka migrénnel szenved,de f@sza gyerek,felépül és lesz minden.Ha kész lesz a server teljesen(Tildy melózik rajta-megbuheráltam az ajemdéjét)akkor majd pörgősebb lehet,remélem.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Javítottam már én is egy kicsit,de már kellett az ablaknyitás..[4518MHz primestabil
]
-
lipi67
veterán
Most is fut egy teszt,nemtom mi lesz-Hát ezt elb@sztam
Eldobott.Reggel 9-től bűvölöm,s 18MHz lett a plusz..A fanatizmusnak is van határa.
Az alulfeszt és az 1,2V-t kell javítamon,feljebb csak új ramokkal érdemes operálni.
Megyek aluszok kicsit.
Joccakát!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
krammerka
őstag
Jó reggelt barátaim!
Megjöttem,javítottam,módosítottam
Lipi:ezt a fanatízmust vártam Tőled idáig
!!!!!!!!Nagyon tuti.......
VL: eredmény javítva
Szatesz: néhány adatod kellene még,ram,hűtés,és a feltételek is kissé hiányosak,ha van rá lehetőség pótold légyszives
subaruwrc: Üdv minállunk!!
szilva01:
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
-
lipi67
veterán
válasz
subaruwrc #172 üzenetére
Kv@ élet!Sebaj!Majd vmikor kitalálunk valamit!
IDE IS BE LEHET ÁM NÉZNI HA HANGULAT KELL!...AZ VAN[ITT]
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
veterán
Köszönöm megtisztelő figyelmét!
Basszus!Engem msn-ezés miatt dobott el 1x 29 percnél asszem 4446-on.
A fentebb lévő úriember talán még emlékszik is rá.Ríttam mint egy ovis
-
ADAM1337
nagyúr
gondoltam ide is berakom: 4g 1.26v 9*445 prime blend
gamertag: cars1dA
-
ADAM1337
nagyúr
e2140 alulfeszes eredményem: kép
asrock 4core1600twins-p35
2g csx 800ram
zalman 9500gamertag: cars1dA
-
szilva01
őstag
aztaa lehet hogy összejön 1.2 volton a 3.6Ghz
[ Szerkesztve ]
-
V.L.
aktív tag
Ma 3x 4x eldobott a prime a 20-dik és a 30-dik perc között. Elment a kedvem az egésztől.
Berágtam azt adtam neki.
-
serito
senior tag
Végre siker!!!!
krammerka és lipi: Azt hiszem minden kívánalomnak eleget tesz a következő
[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
Háth ennyit bír a procim 1.35 volton 4.1ghz.en már kidobált a prájm
-
krammerka
őstag
Helló srácok!!
Egész délután nem volt netem,ez már őrület
Most meg akkorát ünnepeltünk a haverral,hogy el kell halasszam a feltöltéseket reggelre,merrt itt már a kettős látás határát súrolom(szülinap volt)Reggel megy minden eredmény a táblázatba
Lipi barátom,ezer boccs,holnap korrigálom
Ezek a 8xxx procik ütősek nagyon,összejön egy ki kesh(ami mostanában nem valószinű)beruházok én is
Megjött a kandallóm végre(200k),elvitt minden lóvét,de meleg van!!!!!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Köszi az eredményeket,fent vannak a táblázatba
Elég sok adat hiányzik,kérdőjelet raktam a helyükre,pótoljátok legyetek szívesek
szilva01: valahogy próbáld megoldani az Everest dolgot,mert így nem fogjuk tudni elfogadni,mert a többiekkel szemben nem lenne fer
-
szilva01
őstag
ok-ok
-
subaruwrc
félisten
nem igazán sikerült lista redire... lemaradt az everest ablak
560*7.5 - intel linpack stable. 1.352vkommunikációra képtelen trógerek
-
ADAM1337
nagyúr
-
krammerka
őstag
köszi,korrigálom mindenkijét
serito: igazad van,bocs,de most teljes a dolog az FPO/VID adatokkal
[ Szerkesztve ]
-
krammerka
őstag
adatok frissítve
subaruwrc:a Max OC opcióba belefér everest nélkül is(ha ez a max
)
Szépen telik a 8xxx táblázat,piszkosul mocskos módon mennek azok a procik.
szilva01: a Te 7200-as procid is szuper jó ám,csinálj vele még teszteket
kulerr barátom nagyon leállt a teszteléssel
[ Szerkesztve ]