-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Van esetleg valakinek Sennheiser PC 350-es fülese Asus Xonar DX kártyával?
Ha igen, akkor milyen beállításokat használtok ahhoz, hogy az ellenség helye minél pontosabban és minél messzebbről behatárolható legyen, horizontális és vertikális irányban is?
Pl. L4D-nél tök jól sikerült ezt beállítanom, de CS:S-nél eddig akármit csináltam csak azt hallom max, hogy jobbról vagy balról trappolnak, de nem igazán kivehető, hogy kb. milyen messziről és hogy velem egy síkban van-e az illető.Tudom, hogy ti pro-k vagytok és nincs ilyenre szükségetek, mert bekötött szemmel és hangok nélkül is frageltek ezerrel, de hátha valakinek mégis van egy két jó gondolata.
-
-
darál0w
Jómunkásember
idejöttél, beírtál vmit vmilyen klánrol, csak ugy a tudomásunka attad, mi meg lereagáltuk. vagy nem kellett volna semmit írni rá? akkor minek írtad be?
ezen nem kell megsértődni.
elég régen játszom már, figyelemmel kísérem mi hogy miért hol...
de 1x sem hallottam roluk, akik még nem buktak wart és számos kupát nyertek...és elég rég ota nem is játszanak holott 2007ben alakultak. ha ez számodra nem vicces
hát sértődj meg
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #9788 üzenetére
van még
gl_clear 0 Megjelenítés minosége
gl_cull 1 Megjelenítés minosége
gl_d3dflip 0 Fordított renderelési sorrend D3D módhoz
gl_dump Videokártya adatainak megjelenítése
gl_flipmatrix 0, -ki, 1, -be Speciális célkereszt 3DNow! 3Dfx MiniGL -hez
gl_keeptjunctions 0 Megjelenítés minosége
gl_max_size 256 Megjelenítés minosége
gl_overbright 0 Megjelenítés minosége
gl_picmip 0 Megjelenítés minosége
gl_playermip 0 Megjelenítés minosége
gl_texturemode [típus] Megjelenítés minosége
gl_ztrick 1 Megjelenítés minosége
graphheight 64 Megjelenítés minosége
graphhigh 512 Megjelenítés minosége
vid_config_x 800 Vízszintes felbontás
vid_config_y 600 Függőleges felbontás
vid_d3d 0, -ki, 1, -be Direct3D támogatás
vid_describemode Videomódról infok
vid_mode Videomód beállításanemtudom mi kell belőle neked
-
Xelo
addikt
válasz
darál0w #9785 üzenetére
takarodjatok már.. ezt a nem tudok rá mit mondanit úgy mondod mintha akárki is kérdezte volna a véleményedet. nah nézzhetjük így: vágom hogy vicces ember vagyok, legalább valakit megnevettettem. pont. ide se szánszékszom többet írni. nem tudom miért vagytok annyira oda magatokkal, csak egy rohadt játékot játszotok, ugyanazt a rohadt játékot mint én. de ugye hierarchia az van, az már más kérdés hol mennyire reális alapokra épül. ti tudjátok.
-
h.adam.92
őstag
ismét cfg help kéne
azok a parancsok kellenének amikkel a grafikát lehet állítani
model, shader, AA, meg az ilyesmi
ha vki seggggít
-
Xelo
addikt
válasz
Genius007 #9779 üzenetére
te biztos magasabb szinten nézelődsz, valszeg nem olyan prók mint te, igaz olyanok nem is lehetnének.
látom próbálod elvenni a kedvem, amikor a rohadt hétköznapokban legalább egy valami sikerül, és annak megpróbálok örülni. fail
én nem azért írtam be hogy lefikázz, vagy utalj rá. kár volt
-
Genius007
őstag
Te most erre a Magyar speciális kommandóra gondolsz?
2004 óta vagyok scene tagja, de megmondom őszintén erről a teamről még sosem hallottam, pedig folyamatosan követem az eseményeket.
" waron nem igazán vesztettek és kupát is nyertek. "
Lowok ellen?
Meg milyen kupát nyertek? Kézzel foghatót, vagy NC-t?
-
Xelo
addikt
-
Genius007
őstag
" már van 2 ex Hsc sünk "
Őőőő WTF?
Ezt most úgy mondtad, mintha Reason-Gaming-ből igazoltak volna át hozzád - hozzátok, vagy valami ismert(ebb) Teamből. -
Xelo
addikt
épül a klán, egyre több az igen jó játékos. már van 2 ex Hsc sünk (sLg, Naniak), DAIM (SWE) is valszeg beáll, már vakarcs is érdeklődött.. nem tudom ismeritek-e őket, nem bénák. úgy néz ki többet hoztam össze mint amit elképzeltem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Iron Funeral #9773 üzenetére
van sokféle.
a felesleges dolgokat kiveszi, lebutítja.
pl d2n eltűnnek a fának a szép nagy levelei...meg hasonlo dolgok. amire abszolut semmi szükség a játékban.
-
Genius007
őstag
válasz
Iron Funeral #9773 üzenetére
is is
-
Iron Funeral
őstag
válasz
darál0w #9772 üzenetére
Ez a FPS konfig mit csinál pontosan? Optimalizál vagy csak lebutítja a grafikát HL1 szintre?
(#9774) Genius007: Akkor nem kő'Bár amúgy sem volt probléma a teljesítménnyel, szépen megy a játék kimaxolva 120+ fps-el
Valahol meg lehet nézni, hogy milyen magyar klánok vannak (még/már)? Mióta feloszlott a klánom (KRTN
) nem igazán játszottam vele, csak néha német GunGame szerókon
-
darál0w
Jómunkásember
-
mgenya911
csendes tag
Hi! Elég érdekes tapasztalatom van CS Source-szal fps optimalizáció terén:
Gyakorlatilag ugyanúgy fut a game MINDEN LOW beállításon, DX8ban
mint MINDEN MAXON DX9 16xAA 8xMSAA val HDR elalapból 60-80 fps (low on 99), keményebb tűzharc közbe meg lemegy 25-35 ra mindkét beállítással!
szeretném ezt a beszaggatást megszűntetni, ha valakinek van ötlete légyszi segítsen!
HW: 2.8 P4, 1GB ddr400 , hd3650 agp 512 vram
-
UrAnus
csendes tag
Hello minden cs rajongónak!
Remélem valaki tud segíteni, bár úgy érzem erre kicsi az esély. A következő a problémám. Egy 5200-as Dual AMD-vel és egy GF 9600 GT-vel + 2 Gb rammal elég kevés az fps-em ( szerintem ) a konfighoz képest.
16 slotos szerveren ha tele van 80 - 120 között ugrál. Beállítás: 1280x1024 high text, többi low.
Namármost olvastam valami ilyesmit, hogy az AMD processzorokkal van problémája a motornak és ezért nem ad jóval több fps-t ( mint amit elvárhatnák ).
Leszedtem nemrég egy dual core optimizert, de az sem dobott az fps-en.Valaki tud valamilyen megoldást erre a problémára? Persze a butításon és a max_dxlevel 81-en kívül. [ mellesleg 640x480-ban és akármilyen felbontáson ugyanennyi az fps-em. ]
-
Racecam
nagyúr
Emberek!
A miheztartás végett: Ez egy "szakmai", nem pedig egy csevegős, beszélgetős OFF topic. Ezért minden olyan hozzászólást, beleértve az értelmetlen, egyszavas, csak smiley-kat tartalmazóakat törölni fogok. Legközelebbi figyelmeztetésnél a topic még hosszabb ideig lesz zárva.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
raczger #9746 üzenetére
jo.
csak kíváncsiságbol kérdeztem.
ezt leírhattad volna először is.
ha nem találsz olyat, ami neked megfelel, azaz nekik, akkor csinálsz egy szép autoexec fájlt(vagy akár cfgjükbe is bevésheted) és elkezded bebindelgetni amit használnának. szvsz könnyebb, mint egy server bekonfigolni, szal fog menni
pár példa:
alias "cbble" "rcon changelevel de_cbble"
alias "d2" "rcon changelevel de_dust2"
alias "fire" "rcon changelevel de_cpl_fire"
alias "nuke" "rcon changelevel de_nuke"
alias "strike" "rcon changelevel de_cpl_strike"
alias "rr" "rcon mp_restartgame 1"
alias "lo3" "rcon zb_lo3"
alias "freeze7" "rcon mp_freezetime 7"
alias "warmup" "rcon exec warmup"
alias "war" "rcon exec war"
és nekik a konzolba csak az alias utánit kell bepötyögni. talán menne nekik
-
-
raczger
őstag
Mellesleg még valami, ez egy szakmai topik, tehát hogy low vagy nem vagy low stb nemhiszem hogy itt kellene. A chatszerűség is kezd igaz lenni.
Hogy kis on is legyen: tud-e valaki olyan war configot (szerverhez) ami teljesen autómatikus (ugye kiírja minden körnél az állást, autómatikus csapatcsere van), de nincs benne ez a redizős hülyeség? Eventscriptből találtam már párat, de mindegyikben kell valamit írni a redizéshez és nincs olyan opció, hogy ki lehessen azt kapcsolni.
-
Genius007
őstag
válasz
darál0w #9726 üzenetére
Próbáld ki így >>> cl_wpn_sway_interp 0 és így >>> cl_wpn_sway_interp 0.2
És fordulj ide - oda, lehet te azért nem látod, mert a configodban alapból benne van.
h.adam.92: Pont éjjel lestem .PhP configját, nekem adta desertet is, no zoomot is, wp-t is, csak rákellett érezni, hogy hogy lőjj.
-
Genius007
őstag
válasz
raczger #9721 üzenetére
A CSS topik már csak ilyen marad (véleményem szerint).
darál0w: Attól lesz jobb, hogy akit idegesít, hogy libeg ide - oda a fegyó forduláskor, az kitudja venni, ezzel a parancsal.
GabN73: Ne csak BOTondok ellen aimozz, mert azok lowok. Vidámpark meg nekem adja, de én inkább Team Alternate, Rasta - Gaming, és hasonló DM-ekre járok, ott több az értelmes - és csaló ember, úgy van kihívás.
h.adam.92: Mellesleg apacska cfg-ével nem tudom hogy tudsz játszani, ott a hitbox-al elég nagy problémák vannak, vagy nem tudom, de embert nem bírtam lőni vele, pedig a saját sensem töltöttem be.
-
raczger
őstag
válasz
Genius007 #9714 üzenetére
Alapelvből idéznék: "amit tiltunk fórumunkban: szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását."
Mellesleg megkérnék mindenkit hogy kcsit embereljétek meg magatokat, mert túl sok az off, flame, egy szavazos értelmetlen hsz-ek, ha egy modi észreveszi hogy mi megy itt gyakran nem biztos hogy jó lesz a vége a dolognak
-
h.adam.92
őstag
vki megmondaná, h melyik az a parancs, amivel a fegyver skinjét le lehet "rögziteni" amikor az még kézben van. gondolok rá ugy, mint 1.6ban amikor oldalra nézelődik az ember de a fegyo nem mozdul, itt css-ben meg megcsinálták h mozogjon.
ha vki érti h miről beszélek az mondja már meg psl azt a parancsot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest