Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruckus
tag
Sziasztok! Adott a konfigom, kicsit már kezd elöregedni. Mennyit és hogyan tudnék belőle kifacsarni?
E8400 proci
ASUS P5K-C lap
OCZ Gold XTC OCZ3G1333LV2G ram 2*2 giga
FSP 550es táp
Cooler Master Hyper TX2 proci hűtő
ASUS GTX 275 videokariElőre is köszi a segítséget!
Win 8.1 enterprise 64bites rendszert futtatok, ha ez valamit számít
-
Ruckus
tag
Minden auto tuning opció ki volt kapcsolva eddig is. Csak manual beállítasok voltak használva. Azért majd ránézek. A héten nem tudok ezzel foglalkozni sajnos, délutános vagyok. Majd hétvégén. Thx.
Ha gondolod valami privát vonalon is tudunk kommunikálni, ahol könnyebben tudsz segíteni.
-
Ruckus
tag
Holnap folytathatjuk, most be kell fejeznem a gyerekek miatt, fekvés van. Ha gondolod irj valami instrukciót, pontosan mit tegyek és holnap megpróbálom, ha lesz időm. THX
Most visszaálltam az eredeti beállításokra, hogy menjen a gép. Az utolsó két opcióról fogalmam sincs, utána nézek. -
Ruckus
tag
El sem akar indulni a gép, overclocking failed... F1 RUN SETUP OR F2 LOAD DEFAULT
-
Ruckus
tag
Specifications
CPU Intel® Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4 Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Support Intel® 45nm CPU
*This motherboard supports FSB 1600/1333/1066/800
** Please update the latest BIOS to support Intel 45nm CPU
Chipset Intel® P35 ICH9 Intel Fast Memory Access Technology
Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHzTámogatja az biztos. az 1333-as fsb frekit.
-
Ruckus
tag
Az 1333-at viszi a lap is.
-
Ruckus
tag
Stabil beállítás kellene, nem vagyok benchbuzi
. Használatkor érezzem...
És ha már vettem ddr3-at akkor az dolgozzon maxon. A proci is 1333-at tud max.
Azt nem tudom, hogyan lehetne összevarázsolni, hogy minden szinkronban menjen és a lehető legjobb teljesítménnyel.
A proci 3600-on van hajtva, sima fsb emeléssel. ennyit visz simán, komolyabb tuningba nem merültem bele(9*400). -
Ruckus
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen opciókkal tudnám kihozni a maximumot a vasamból?
Lap: Asus p5kc
Proci:E8400
Ram
CZ Gold XTC OCZ3G1333LV2G 2*2 GB DDR3Hogyan tudnám elérni, hogy a ramok is és a proci is a legjobb teljesítményt nyújtsák?
Előre is köszi.
Tuningban alalpokban otthon vagyok.
-
Ruckus
tag
Talán jó lesz a 430-as fsb- ezen eddig nem fagyott. Marad így egyelőre és nézem mit bír.
-
Ruckus
tag
435 nél kékhalálozott, most 430 on van próbálom a tesztet. 425 nél nem akadt ki, lehet az lesz a plafon.
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mást nem kell beállítanom? Próbáltam az előbb 450-el, kék halál volt, 430-al is. Más értékeken nem kell állítani? Vagy tudok jobbat, írd le nekem légyszíves, hogy a biosban mit állítsak át, gondolok a gyári alap állapotból való kiindulásra.
Köszi előre is. Ha gondolod szóban is tudunk kommunikálni, fel is hívlak, ha adsz elérhetőséget, vagy skypeon...
-
Ruckus
tag
5. lépésban fut a prime, most 100% proci terhelés mellett 55 fokos core tempel mérve.
-
Ruckus
tag
Feltoltam a voltot, most fut a prime95, meddig hagyjam menni? És melyik módban fusson? A blend-ben indítottam el, vagy mindegy?
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy mást ne változtassak? PCIe freky az maradjon százon? Bikázzam fel egyből a max feszre a procit és ha instabil, akkor vennem kell majd vissza belőle gondolom. A memória visszaosztásban majd kellene egy kis útmutatás, pontosan nem értem a lényegét. THX. Egyébként a 3600 az most is stabilan megy, de ha jól gondolom a ramnak is jobban kéne teljesítenie.
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
CPU-Z szerint 1.272 feszen megy jelenleg 3600-on ugyanúgy,mint ddr2-vel.
A stepping: A
Revision:E0Dram freky:480
fsb:dram 5:6
időzítés: 6.6.6.18Biosban minden auton van, csak a szorzó és fsb van beállítva és a pcie 100-ra. Valamint ki van kapcsolva a procin az energiatakarékos mód, nem vált vissza órajelet.
abban kéne segítség, mit hogyan lehetne a legoptimálisabbra állítani, hogy a proci és a ram is a legjobbat hozza ki magából.
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék kihozni maximumot a procimból. A jelenlegi konfogom:
ASUS p5k-c lap, E8400 proci, eddig 3,6-on használtam sima fsb növeléssel 400-ra és pci-e fixálással 100-ra ddr2 800-as ramokkal(4GB Kingmax). Na..., ma cseréltem el a ramjaimat 2*2GB OCZ Gold 1333 MHz-es DDR3 ramokra,amik 1,65 volton mennek, asszem 9-9-9-20 időzítéssel.
ASUS-ban otthonosan mozgó ember segítségét várom, aki tudna ebben segíteni. A korábbi tuningnak a ddr2szabta meg a határt, nem vitte a magasabb frekit, ezekkel a ramokkal talán lehetne feljebb tornászni a sebességet. Nem gyári hűtő van a procin, egy CM Hyper TX2 van rajta.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Ruckus
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Az a vga van jelenleg is. Kíváncsi vagyok, igen.

Ha gyorsabb a proci és még stabil is, sztem az nem hátrány.
Tudom, hogy a vga a leggyengébb láncszem.
Recesszió van, egy darabig marad is sztem.
Próbáltam a 8*500 as variációt, ramnak adtam 2.1 V-ot, procinak 1.35-öt, memória 5-5-5-18 -on, be sem bootolt a gép.
Visszatettem 9 re a szorzót és 10- el emeltem még az fsb-t 420 ra, most bebootolt, de még nem teszteltem. Minden auto-n van cak a ramnak adtam 2.1-et, illetve a pcie frekit fixáltam 100-ra.
Eddig nem fagyott.
Core temppel mérem a melegedést, a magok 49-51 fokosak.Várom a javaslatokat!
THX
-
Ruckus
tag
Cső!
Asus P5Kc lapban van egy E8400-as procim. 4*1 GB 800-as Kingmax rammal fűszerezve.
Hyper TX2-es hűtővel. Raidmax Sagitta házban. Elég jó szellőzés mellett.
Azt tudom, hogy 3,6 GHz -et visz simán a proci, csak fsb emeléssel. Ezzel nem is volt gond, simán vitte. Szeretném feljebb tornászni a teljesítményt, de tanácsokat elfogadnék, hogyan is induljak neki. Ha kell fotókat tudok linkelni, hogy most milyen beállításokkal megy. Most 9*410 -e fut 3700 MHz-en, Prime 95 teszttel 1.5 órát futott stabilnak mondható.Mennyit kellen még bírnia a procinak?
Köszi a segítséget előre is.
-
Ruckus
tag
Sziasztok! Kicsit kínlódtam magamban a húzogatással
, próbálkoztam. Több kevesebb sikerrel.
(P5KC,E8400 proci, 2 giga kingmax 800, hyper TX2)
3825Mhz a stabil rekord(9*425, 5-5-5-18, cpu:1,35V, ram:2.0V, NB:1,25V
12 perc orthos teszt után(prio:9)
link:http://kepfeltoltes.hu/view/081019/Orthos_www.kepfeltoltes.hu_.jpgpróbáltam a 9*450-es variációt, 55515 és 55518-as időzítéssel is instabil volt. cpu:1,4v, ram:2,1 v, nb:1,4 v
intel burn test kék halál, orthos 2p40mp kék halálRemélem itt már tud valaki érdemleges hozzászolással segíteni.
THX Ruckus
-
Ruckus
tag
Rendszervisszaállítás megoldotta a problémát.
Mocskos microfos.
Egyébként a jelenlegi eredményem 3825MHz az E8400-al (32,37 fok alapon - 52, 56 fok prime alatt), egyenlőre stabilan futogat a rendszer. -
Ruckus
tag
Hali!
Van egy kis gond. Prime 95 folyamatosan húzza minden indulás után a gépemet, de nem látom futni a progit, a feladatkezelőben sem látszik, csak a vista energiagazdálkodás kijelzésénél mutatja.
Mit csináljak vele ? -
Ruckus
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Hali! Próbáltam 8x450-en, de nem bootol be a vista. 1,325V a CPU fesz és 1,4 a NB
a pci e 100-ra van állítva, máshoz nem nyúltam. Nem tudom min kellene állítani, hogy úgy is menjen (8-8-8-15 ram beállítással). Lehet, hogy a Kingmax ramok nem bírják? (2x1 GB 800)Próbáltam 8x500-on is, de úgy már a rendszer tesztelésnél kifagyott a fekete képernyő.Kiírta a 4001 MHz-et és csett.
Várom a tanácsokat.
THX
-
Ruckus
tag
Hali!
Jelenleg 3.6 GHz-en fut a proci (e8400), fsb-t emeltem 400-ra, 9-es szorzóval, adtam egy kis feszt a cpu nak és a ramoknak. Futtattam intel burn test nevű progit, semmi gond nem volt vele, estig ment a gép, igaz csak alapjáraton(letöltések) nem volt fagyás. A pontos értékeket majd leírom, ha rebootolok egyet.
, fejből nem megy.Utána újra várom a segítséget, hogyan tovább a stabilitás talaján.
Előre is köszi mindenkinek.
Nem melegedik !!!
Alapjáraton:
Real Temp: 32 , 29 fok
Core Temp: 37 , 35 fok
Stalker alatt : +5fok -
Ruckus
tag
Örülök, hogy valaki jelentkezett.

Talán valami elindul....
Köszi a linket tanulmányozni fogom.Várom a további tapasztalatokat, és működő stabil beállításokat.
THX

-
Ruckus
tag
Hali!
Az én kérdésemre nem tud vagy nem akar senki válaszolni?Pedig bíztam benne, hogy itt segítőkész emberek lesznek a hozzászólások alapján.
EnnyiKöszi
Azért jó lenne, ha valaki jelentkezne, aki rutinosabb nálam.
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Először járok itt.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi tuningot lehetne kicsikarni a gépemből. Leírom a felépítését:
deszka: Asus P5K-C, proci intel E8400 C2D, 2 x 1GB Kingmax ram 800MHz
Vid.kari:Gigabyte 8600 GT 256MB DDR3, 550W-os táp, Cooler Master Hyper TX2 procihűtőAbszolút kezdő vagyok tuning téren, várom a lehetőségeket. Jó lenne egy link, ahol le van írva a tuningolás alapfokon, hogy képbe legyek. MSN-en, vagy Skype on is várom a segítőkész kollégákat.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CZ Gold XTC OCZ3G1333LV2G 2*2 GB DDR3