- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Hardverkemping június végén
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Megjött az Onyx 6 és csalódtam.
A soundbar egy középtartomány nélküli játékszer ehhez a kis Bt hangszóróhoz képest. Egy ligában sincsenek. Pedig, amikor megvettem és néhány órát hallgattam vele zenét, akkor azt mondtam, hogy teljesen vállalható zenehallgatásra is. Nemcsak a jót, de a rosszat is könnyen megszokja az ember. Brutális ez a H/K cucc. Mi lesz még a bejáratódás után… -
-
csƵ
addikt
Nekem is az jön le egyre inkább a Harman csoport termékeiből, hogy a H/K indoor a JBL pedig outdoor felhasználásra van szánva.
Ha megnézzük a legelső Onyx-ot, az kb egy berendezési tárgy volt a fém lábaival és a bőr hátuljával.
Az 5 és 6 szériával elmentek kicsit az eredeti elképzeléstől, de a 7 megint a régi koncepciót követi. Kíváncsi vagyok lesz-e 8 és ha igen, akkor milyen.
Azért döntöttem a 7 helyett a 6 mellett, mert ezt még ki merem vinni a teraszra és vízálló.
A 7-ben rohadtul elcseszett megoldásnak gondolom, hogy a magas sugárzók elé tervezték a fém fogantyút. -
Szerintem a HK a BT hangfalait inkább asztali hangfalnak szánja amit ha nagyon kell akkor tudsz ideig óráig akkuról is használni,de alapvetően olyan helyen használod úgyis,ahol van 230V.
Már a kialakításukon is látszik,hogy nem arra lettek szánva,hogy a strandon a homokban fetrengjenek,vagy a kertben egész éjjel dübörögjön a bogrács mellett.
Arra a JBL való.Nézz meg egy Onyx Studio 7-et.Se nem porálló,se nem vízálló,de még a formája sem olyan amit szívesen cipelsz.Ez otthonra a szobába/nappaliba,teraszon grillezéshez/bográcsozáshoz,kisebb házibulikhoz lettek tervezve,nem strapa outdoor cuccok.
Hiába BT-s és akkus mind a 2 márka,másra lettek tervezve.
Ha a helyén kezeljük,akkor semmi baj nincs a HK cuccaival. -
csƵ
addikt
Hosszan gondolkodás után megrendeltem a H/K Onyx 6-ot. Kíváncsi vagyok, mit nyújt a Sony G700 soundbarhoz képest.
-
carl18
addikt
Hát igen, mondjuk ki biztos van egy réteg akinek a Vifára van szűksége. Csak ők nincsenek sokan, és az átlag ember nem add ki ennyi pénzt egy hordozható bluetooth hangszóróra.
Én úgy magamból is ki indulva talán 50-60E volna a plafon amit kiadnák egy hordozható hangszóróra. Mert ezért az árért az ember már kap egy tiszteséges hangzást, és elég remek akkumulátor üzzem időt is. Nyilván az emberként az ígények változnak, de azért a fizikát se lehet becsapni és egy 2 Kg-os hangszórónak is meg vannak a határai.Hát igazság szerint a vélemény egyénenként változik, évek folyamán azt szűrtem le egyik hangszóró se lesz tőkéletes és mindegyiknek van valami gyenge pontja.
Anno mikor az Onyx 6-ot összemértem az Xtreme 3-al, hát hatalmas volt a különbség az Onyx javára. A 120 mm-es Woofer nem hazúdik, brutális mélyeket produkál a HK.
Szerintem Basszusban ők a legjobbak, még egy gyártótól se hallottam kompakt méretben olyan mélyeket mint amiket ők produkálnak. -
B1T3
Topikgazda
Nyilvánvaló, hogy ezt a terméket nem neked szánták. Egyébként van az a szint, amikor minimális pluszért is borzalmas felárat kell fizetni, különösen a hifi világában nem ismeretlen ez. Valóban jó a Dockin, de a hangkép kiegyensúlyozatlansága miatt összességében teljesen más ligában játszik a Vifa Oslo (vagy akár Helsinki), ha valaki minőségi zenehallgatásra keres egy terméket.
Mondom mindezt úgy, hogy van egy Harman Kardon Onyx Studio 5-öm, és mélyből bődületes mennyiséget tud (nem csak a kiemelés miatt, hanem valóban bluetooth hangszóró voltát meghazudtolóan mélyre tud menni), és bár összességében is jól szól, még ez is „válogat” a zenei stílusok között, míg pl. egy Vifa Helsinkinél szinte egy számnál sem volt különösebb hiányérzetem.
-
carl18
addikt
Igen, sajnos valóban rossz a kínézet. A Dockinra még jó volt ránézni is, de a Motiom Bom valahogy ronda lett. Reméljük a Motiom Boom utodja valami elfogadhatobb kinézetett kap majd. + A másik nagy gond hogy a borítása ez a filléres vékony műanyag.
Még a budget király W-King D8 is masszívabb műanyag borítást kapott. Hát Remélem a ronda fogantyút elhagyják, és inkább a opcionális szíj legyen a hordozhatóság jelképe.
Nyilván egy hangszórót az ember a hangjáért vesz, viszont biztos vesztettek pár vevőt a ronda külalak végett.
A Motion Boom oldalán már írtam nekik javaslatot hogy tudom elképzelni a specifikációt.
Személy szerint fizetnék 50 dollár többet is ha valóban az pénz nemében jelentősen javulni a felszereltség.
Motiom Boom+/Motion Boom Plus2 stb. A név nem számít-.
Bluetooth 5.0 APTX Codec
50-60 Watt D-Class erősitő (Hűtőbordás)Opció.
2 utas hangrendszer, 2X75mm Woofer/2X Twitter
A Ronda hordoható fül elhagyása és lecsatolható szijas megoldás.
3X26650-es cella akku gyanánt, hogy remekül bírja akku időben is.
Talán még a 3,5mm-es Jack alzat is vissza jöhetne, de egy Micro SD kártya olvasó se kerülne + költségbe.Mert ha csak hátterzajnak kell egy hangszóró, akkor nem tartom jó ötletnek a 8-12 órás folyamatos Bluetooth kapcsolatot. Így a telefon felhasználása is korlátozott.
A Nagyobb Woofereket azért gondoltam mert lényegesen több basszust tudna produkálni,és jelentősen mélyebbre is tudna menni. Az Onyx Studio 3-4 75mm-es Drivereket kapott,de a hangját a mély is erős basszus azért rendesen érződik. De ha ettől nagyobbat kap egy hajszálal se volna probléma, egy 8 cm woofer még jobban tolná a mélyeket.
Esetleg még gondoltam arra is hogy a VIfa Helsinki/Doss Sound XL mély nyomóiból lehet 2-őt használni. Azok igazi Wooferek, és valóban elég mélyre tudnak menni a méretűkhőz képest.
Ha ezt egy gyártó kivitelezi elérhető áron, akkor mondhatjuk valóban eljön a hordozható méretű hangszórók "Deep Bass királya"
-
carl18
addikt
válasz
Acélfarkas #12697 üzenetére
Igen én is le akartam írni!
BIztos jobb lesz mint az EAR Uboom. Szerintem egy JBL Charge szintjére fogják hozni. a 2X55MM Driverek is erről árulkodnak.
80 dollár az MSRP de biztos lesz akiósan 50-60 körül is, de a hangja lesz a lényeg.#12698csƵ
Ezt én is láttam, a Cesen mutatták a prototípust. De szerintem mire ebből kész termék lesz még nagyon sok év fog eltelni. Inkább mondhatni azt hogy túl szép hogy igaz legyen.
Bár ki tudja 10 év múlva hova fejlődünk, ha ebbe az irányba megy el a piac az elég durva lenne.Igazság az hogy a Motion Boom így hogy többet használtam sok dolgot sikerült leszürnöm.
Az biztos valóban egy olcsó budget hangszóró ami nagyon jól tud szolni, de sajnos azért közel se tökéletes és nem egy JBL Xtreme 3 killer.
Azért még egy EQ-s motion boom is képes belebukni néhány zenébe, sajnos itt előjön a magas sugárzok hiánya. Volt jó pár zene, ahol a dockin sokkal szebben zenélt a Tweeterek jelenléte miatt. És ezen semmilyen EQ hangolás nem javít, mert fizikailag képtelen a hangszóró azokra a freqvenciákra.
A Másik hogy a Motion boom 75/80% hangerő felett egyszerűen nem szól jól szépen, számomra az fölött a hangerő fölött megbukik a hangja. A Hangja kiüresedik, és a basszus is megszűnik. Ma haverom Xtreme 2 ellen is össze mértük, és sajnos a JBL sok helyzetben nagy hangerőn oda tudta verni.Bár a Motion Boom 70% hangerő és az alatt valóban szépen és mélyen képes dalolni.
Ez a hangszóró átlag hangerőn 30-70% között szól szépen és mélyen, itt nyútja a legjobb hangját és aki vásárlás előtt van szerintem ezeket érdemes számításba vennie.
Ilyen hangerőn tud a dockintól néha mélyebben dalolni."Get Low" Zene.
Úgy látszik még a híres JBL Xtreme 2 se képes ezt a zenét normálisan lejátszani.
A Motion Boom, Dockin, és a Xtreme 2 is belekukik ebbe a dalba.
Csak kopogás van, de mély zugása elmarad.
Se baj majd következő menetben tesóm Onyx 3-asát fogom kipróbálni.
Annak 75 mm-es a Wooferei, talán az már elboldogul vele.
Igazság szerint, arra jöttem rá hogy sajnos a nagy márkáknak mint a JBL/Harman kardon hatalmas előnye van az ilyen noname márkákkal szemben. Mondjuk úgy anyagilag is stabliabb lábon állnak, és sokkal nagyobb pénzt tudnak a fejlesztésre is forditani.
A Harman Kardon Bluetooth hangszórók "Valódi" Öblös mély hangját én még egy márkától se hallottam vissza. Hiába a HK az HK és úgy látszik talán ők vannak valahol az élmezőnybe.
A Harman hangszórók mély hangja szó szerint közel áll a tőkéleteshez, és szinte a fikai határait surolja.Csak egy a hátránya hogy gyenge az akkumulátor.
Hát sajnos úgy látszik nem lehet minden szempontból tőkéletes hangszórót venni.
Eredetileg én is HK-t akartam, de a borzalmasan gyenge akku eltántoritott. -
csƵ
addikt
Már majdnem elköteleződtem az Onyx Studio 6/7 vonalon, erre látom, hogy se Bt5, se aptx, se airplay…
-
B1T3
Topikgazda
válasz
LanyUs #12574 üzenetére
Az Xtreme 1 mindig is nagyon gyenge volt mélyben. 70 Hz körül puffog, de az nem igazán tekinthető igazi mélynek. Ilyen szempontból a Vifák sem hoznak megváltást (persze sokkal jobbak), de legalább a hangképük szép, kiegyenlített, és vannak olyan hangosak, mint az Xtreme 1-ed.
Ha költséghatékonyan akarsz nagyon ütős mélyeket, a Harman Kardonokban lehet érdemes gondolkodni, bár az új Onyx Studio 7-nek már elszálltabb lett az ára. A mai napig bánom, hogy a kifutó Onyx Studio 5-ből nem vettem egy másodikat is 40 ezerért…
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12531 üzenetére
Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben. Főleg ha csak kizárolag akkumulátorrol működik.
Sajnos ilyenkor az akkut használja puffer tartályként, és ez hogy tölt és merül is egyben nem tesz jót neki.Talán olyan hangszóróknál nem gond ez, ahol a töltöre dugott teljesítmény jelentősen nagyobb. Harman Kardon Onyx széria, JBL Xtreme is erősebb kicsivel hálozatról.
Bár annyira nem drága hangszóró az hogy fél hangerőn ne bírja ki a zenehallgatást töltés alatt.
-
carl18
addikt
válasz
btraven #12504 üzenetére
Ami 220-ba dugható és valóban remekül szól az a Harman Kardon Onyx studio. Abból mindegy melyiket veszed, garantáltan elégedett leszel a hangjával.
Én mikor az Onyx 6-ot kipróbáltam jelentősen erőteljesebb volt és szebb mint a Xtreme 3. Csak hát annak parányi az akkuja.A Tégla falba már nem vagyok biztos, az a legjobb ha a mobil közel van a hangszóróhoz.
-
carl18
addikt
Na ma meg jött a Motion Boom!
Komoly kis szerkezet.
Teljes hangerőn is megnéztem és ott is szép tiszta a hangzása, szóval valóban igaz a hír. Eslőnek a gyári hangját próbáltam ki, Extra Bass belőve még úgy is egész jól szólt.
Aztán kipróbáltam az appot, csináltam egy hasonló EQ beállítást mint ami oluvnak van és ég és föld a különbség a gyári hangjához képest.
De azért amit írtam az igaz a Motion Boomra is, sajnos a Motion Boom se tudja jobban leszólni a NFS underground legendás számát a Get low zenét. Én azért mélyebb hangzásra számítottam, de nyilván a fikikát nem lehet becsapni. Még is csak 2X 60 mm hangszóróról van szó.Teljes hangerőn valahogy a Dockinnnak jelentősen több a mélye, a Dockin basszusa nyers erőteljes, a Motion Boom basszusa meg sokkal lágyabb inkább olyan JBL Filing.
Azért ezért az árért én nem tudok elképzelni jobb hangzást, sajna full hangerőn néha valóban van egy kis doboz hangzása.
De akkár hogy nézzűk alzán egy Xtreme 3 105E forint, egy Dockin D Fine se jön ki szállítással 50E alatt.A 70Euros árért meg teljesen bestbuy a Motion boom.
Nekem ennyibe volt Free shipping és eu raktárrol.
Amúgy sajnos az Onyx 3 mélyeit a M Boom nem tudja utolérni. Attól azért elég távol van, de annak 75 mm wooferei vannak. Nem véletlen a brutális mély.
-
carl18
addikt
Igen, persze próbáltam anno a Médiamarkba a Go+Play. Csak már régen, mikor még a Sony SRS XB 40-es széria volt árusítva. 2018 táján lehetett, talán jó régen volt már az.
Igen, én is azt vettem észre az a valódi Harmon Kardonos basszus utánozhatatlan. Én is HK-t vettem volna, csak azzal az volt a gondom hogy azok a hangszórók akkumulátor problámal küzködnek.
Az Onyx 5/6/7 is kapott egy 1X 18650-es cellát 3200 mah.
Egy ilyen teljesítményű hangszórónak komolyan mi az?Tesómnak még mai napig müködik az Onyx 3, szerintem remek hangszóró. Mikor a Média markba utoljára jártam Debrecenben, akkor az Onyx 6 valahogy sokkal jobbnak tűnt mint a Xtreme 3.
Én is pont azt sajnálom hogy a Harman már nem fejleszt úgy bluetooth hangszórókat, nyilván mivel nem akarnak a testvér cégnek konkurenciát állitani. Az Onyx vonalat megtartoták, meg multi Room hangszórókat gyártanak.
Minden esetre abból él az ember ami van, a Motion Boom már németországba van. Talán ez a Motion Boom egyenlőre a legjobb alternatíva, ha az ember egy jó hangu hordozható hangszórót akar ami sokáig bírja akkuval és megfizethető is.
A Dockin/Vs Onyx 3 esetén is éreztem valahogy a HK azt a valódi mély ládás mélyet tudja amitől az állam leesett. Tesómnek a boltjába a HK3 szólt mindig, és mikor beléptem még néha én is meglepődtem mire képes egy ilyen parácsonyi hangszóró.
A Dockin mélye meg néhol olyan zömök, mint ha egy fa cölöpöt csapkodnál egy hatalmas kalapácsal.Nekem a Dockin akkor volna tőkéletes hangszóró ha a Harman fajta mély hangókat tudna produkálni. Akkor rendelnék belőle még egyet, de sajnos a valóság ettől nagyon távol áll.
Mondjuk még izgatja a fantáziám ha tesóm Onyx 3 hangszórója bedőglik és az aktív hangszórók még müködek akkor mondjuk simán bele lehetne operálni a D Fine-ba. És utána lehetne tesztelni egy minőségi Woofer mennyit dobna a hangján. -
hkari
őstag
válasz
carl18 #12457 üzenetére
Ugye jól rémlik hogy te hallottál már Go+Play-t?
Kíváncsi vagyok mit tud hozzá képest a Boom. Lassan de biztosan öregszik az enyém, és szinte biztos vagyok benne hogy nem lesz utódja HK házon belül.
Pont amit te írtál az a finom lágy de mégis combos mély a HK Onyx Studio 3-nál, na pont azt nem találtam még meg sehol a HK-on kívül.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12453 üzenetére
Egy biztos az Anker mint cég jön felfele mint a talajvíz.
Azért rengeteg olyan dologra képes, amire a a Dockin cég egyáltalán nem volt hajlandó.
Például egyedi szoftver telefonra, Equalizer beállítással. Firmware frissités lehetőség stb.
Azért az Anker részéről biztató az a mondhat " Egy életre szóló támogatás" Nyilván ők is a haszonból élnek, de még mindig meglep hogy ilyen tudást ilyen olcsón kínálnak.A D Fine Plus nekem sok pontos volt csalódás, például a mindenki álltal ismert Nfs underground zenéje" Get Low" Valahogy nem szól rajta jól. Már értem mire írta oluv hogy a Doss Sound XL olyan mély tartómányokat játszik le, ahol a D fine még csak meg szólalni se tud.
Igazság szerint a Dockin is egy egész jó hangszóró, de valahogy közel se tőkéletes. Így hogy már régóta birtoklom 100%-ban ki ismertem a hangszórót, és az biztos hogy néhól képes elég szépen elvérezni. Persze nem volna ezzel baj, csak hát ez bizony eredetileg egy 180 euros hangszóró. A Dockin annyiért dobta piacra, és egy Xtreme 2 167 euroért is ment.
Az egyik haver akinek Xtreme 2 van, bizonyos szituációkban magas hangerőn határozottan érezni lehetett hogy a JBL sokkal tisztában és torzításmentesen szól. A Dockin + verzió sajnos jó pár zenénél képes egy kis torzításban beleszaladni teljes hangerőn.
+ Azért csalodás ez számomra mert a "Sima "D Fine ugyan azoknál a zenéknél nem torzított. Így mondhatjuk hogy valamilyen téren még visszalépés is.Bár a feltevésem valószínűleg valós, nem véletlen vezette ki a Dockin A plus modelt a forgalomból. A 4.0 Bluetooth-s eredeti D Fine még mindig elérhető 120 euroért. Szóval ők is tudják hogy valami el lett rontva a Plus modelel. Nem véletlen szórták ki 90 euroért 2020-ban fekete pénteken.
Nekem a Dockinba egyik zavaró tényező hogy teljes hangerős torzítás néhol feltűnően jelen van. Ami másik zavaró tényező, hogy nincs olyan szép mélye mint egy HK Onyx Studio 3-nak.
Valahogy az igazi légy és erős mély nem megy a Dockinnak. -
Pocee
senior tag
válasz
Makszimusz #12195 üzenetére
Nyugi azt biztos nem veszek,azért kérdeztem az Onyx 7-t,hátha hallotta valaki,vagy Klipsch?!
De lehet rendelek egy dockin +2-t -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Vennék valami új Bluetooth hangfalat mert a Dockin(sima dfine) akksija nem tetszik,5-6 óra után lemerül és kb 60%on van hajtva,de ezt már mondtam régebben,de meguntam.
Mi most a legajánlottabb ár értékű arányú hangfal?
Látom hogy van DockinDfine+2 erről tud valaki valamit?
Esetleg az Onyx7? Tetszik a Klipsch is,de minden ajánlatot meghallgatok. -
psajti
aktív tag
Sziasztok! Van egy JBL Extreme 1 hangszóróm amit a közeljövőben terveznék lecserélni. Kb 40 ezer körül keresnék hasonló kategóriát csak kiegyenlítettebb hangzással. Sajnos a JBL túltolt basszusa néha már kezd nekem picit sok lenni (pedig nagyon szeretem a mély hangokat, csak a valódi mélyeket, nem az ilyet
) Könnyű hordozhatóság előny, de nem elsődleges szempont, viszont ha esetleg rendszerszinten lehet hangszínt állítani pl egy gyártói appon keresztül az tetszene. A családban van HK Onyx studio 4 is annak a hangzása nagyon bejön, csak akksi időben hozhatna picit többet is. Szóval ha esetleg van egy Onyx hangzású, Extreme üzemidejű cucc valahol a nagyvilágban akkor annak nagyon örülnék ha a segítségetekkel megtalálhatnám
-
hcol7
senior tag
amugy a motion boom hoz kepest mennyire "erosen" szol az onyx studio 7 (az oke h vszeg szebben, de hangerore/basszusra lennek kivancsi)?
probalom beloni itteni velemenyek alapjan, mert vszeg nem lesz alkalmam boltba elmenni kiprobalni. de ha a motion boom korul/felett adja, akkor sztem megfelelo lenne neki(kiveve akku kapacitas..) -
hcol7
senior tag
válasz
<Adamsky> #12026 üzenetére
egyebkent en pont azt szeretem a pb310emben h ha ejszaka kiulok a teraszra, akkor kb leghalkabban hallgatva is nagyon szepen szol.
viszont utazasokhoz overkill a merete/tomege ugyh lett melle egy motion boom, ami meg igy a 48. oraban is teljesen wtf , hogy ekkora merethez kepest milyen jol szol. siman is, de eq-zva aztan vegkepp. es meg mindig 70% nal tart az akksi, pedig 30% hangeron szandekozom lemeriteni, hogy aztan visszatoltve 50-60% korul meritsem le, ami utan mar bejaratottnak tekinthetem.sogornak naszajandekba kene vmi,nagyon raindult a pb-ra, de lehet kapnak egy onyx7 et, aztan ha nem eleg, elbizniszeli, es vesz maganak pb100/110et. pont a minap kerult fel mind3 bol bontatlan a hwaprora. holnapig eldontom.
sajnos bolti ar kozeli osszegekert akarjak eladni a pb-ket ujabban, ugyh vszeg marad az onyx.. -
Nagyon más a 2,másra lettek tervezve.
Az Onyx tisztábban szól,van mélye bőőőven beltérben is nagyon jó,az Onyx zeneibb kicsit.A PB viszont nagyobb térben jó,ott tudja kiélni magát,partyhangszóró,beltérben kisebb helyen viszont lehet sok tud lenni.
Hangjuk kb úgy viszonyul egymáshoz mint egy jobb hifié és egy belepőszintű rendezvényhangosításé.
Hangerőre durvább a PB,mélye is “velőtrázóbb”.Onyx meg csak szimplán jól szólt,tisztességes méllyel és hangminőséggel.
Akkuban viszont az Onyx sokkal gyengébb,kb felét hozza egy PB100nak.A 310 meg tényleg overkill,nekem volt egy rövid ideig,de annyi a mélye,hogy lehetetlen kisebb hangerőn normálisan hallgatni,mert iszonyatosan tolakodó a hangja.
Az pláne kisebb bulikra jó leginkább,vagy szabadtérre(szomszédok imádják…).
Ha nem akar falat bontani,meg feljelentéssel koronázott házibulikat tartani,akkor hangban és akkuban talán egy élhető kompromisszum egy Xtreme 3/Boombox,főleg ha cipelné is az ember (PB szarul cipelhető).Nagyot szólnak ezek is,szépen is szólnak,akkuban is jók.
Ha nem rendez az ember rendszeresen házibulikat,vagy nagy kertipartykat és a szomszédokkal se akar rosszban lenni,akkor nem annyira ajánlott a PB.Azok tényleg partyhangfalak.
Én egy Boomboxot vennék ha nagyobb hang,akku és cipelhetőség is kéne.Az a legbiztosabb ha az ember elmegy egy Mediamarktba,vagy euronicsba és kipróbálja őket.
-
hcol7
senior tag
hali
tudom h nem egy liga, de onyx studio 7 mennyivel szol "gyengebben" egy pb 100 nal? oke h szebben szol, de hangero/mely/aksi tekinteteben hogy mutat a kep a pb100 elleneben?
pb100 menne ajandekba vkinek, mertegtetszett neki a 310, csak tul nagynak gondolja, ezert celozta meg a pb100at. roviden hk studio 7 mennyire lenne melleloves neki a pb100 helyett? -
válasz
BennyRay #11953 üzenetére
Ebben az ársávba olyan 120-140k-ig Wifis hangfal nem nagyon lesz.Ha kicsit utána olvasol itt topikban,akkor igazából,az alábbiak játszhatnak (jobbára Amazon.de,vagy Ali eu raktár,de persze több itthon is kapható):
-Dockin D Fine
-Anker Soundcore Motion+ (ezt saját tapasztalat alapján is nagyon tudom ajánlani)
-Klipsch Heritage Groove (Ez 50k felett van).
-Harman Kardon Onyx Studio 5/6 (Ez is 50 felett van)
-Esetleg Marshall Emberton,bár ezért én sokallom azt a 60k+ áratEzek nem annyira tipikus V karakter diszkós hangfalak,de a Harmannál bele kell nyúlni a Spotify eq-jába,mert azért van mélye bőven.
JBL-t az általad leírt okok miatt annyira nem ajánlanám.Lakásban elég sok a mélye mondjuk egy Charge-nak.Igaz pont feljebb írtam a Onyx eq-zását,de ott azért a magasak és a közepek jobban a helyükön vannak mint egy Charge-nál,visszafogott mélyekkel az Onyx akkor is szebben szól. -
carl18
addikt
válasz
Kisbocs06 #11851 üzenetére
70E forintig már egész jó hangszórókat lehet kapni!
Onyx Studio 6/7 már van ennyiért, csak annak nem túl nagy az akkuja.
De a basszus terén nagyon ott van a Onyx Studió szóval garantáltan jó választás. És a hangminsőg is a top ligában van.A MAC SRS 777 ha nem akarod hordozni és csak a hangerő/teljesítményt számít se lehet rossz választás.
11 kg, szóval nem kell csodálkozni hogy beér egy 2 kg-os JBL Xtreme-t.
Én még nem hallottam így nincs róla véleményem, próbáld ki és ha bejön megveszed.
Van egy 20 cm-es mélynyomója, az alapján biztos nagy a basszus nyomása. -
válasz
Kisbocs06 #11851 üzenetére
Én próbáltam ezt a Macaudio-t,de nekem nagyon nem jött be a hangja.
Mélye van,de a többi hangszín nagyon nincs a helyén és a hangereje messze elmarad a specifikációkban leírtaktól,vagy attól amit várna tőle az ember.
Egy Onyx Studio 5-6 sokkal komolyabbat és dinamikusabban szól,igaz annak meg az akkuja nem bírja sokáig.
Próbálgattam az Aiwa hangfalait is,de azok meg mélyben soványak.
Nagyon nem vagyok JBL fanatikus,de sajnos ebben a “partyhangszóró” kategóriában leginkább ők adnak olyat ami valóban jó.Pl a legkisebb Partybox 100,igaz ez már árban is 100.
Esetleg Sony GTK sorozata (pl XB60),ez még bele is férhet a keretedbe.Edigitalnál 70k. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11823 üzenetére
Ősszintén sokat hallgattam teszteltem és talán a D Fine gyenge pontja a mélynyomók. 65 mm az átmérője, de valahogy érzéketlen és nem nagy a kilengése. Ezen a videón le van bontva a külső héj, és jól látható max hangerőn se leng nagyot. A Dockin kilengése sassolva és valami 6-8 mm lehet.
Dockin D fine bass test #7
Ellenben a Motion Boom sokkal érzékenyebb és sokkal nagyobb a kilengése, ezért természetesen bassus terén biztos többet tud.
Anker SoundCore Motion Boom: Bass Test 😍 (Without Grill + Perfect Focus)Az eredeti D Fine/D FIne Plus még nem rendelkezik EQ Gombal és ők rendelkeznek ezekkel a "kis kilengésű" Wooferekkel.
Az új D Fine2 már új Woofereket kapott, és természetesen ez is igazolja azt a tényt hogy az eredeti hangszórók nem a legjobb minőségűek.
Mondjuk ha nem rakok a Dockin mellé jobb hangszórót fel se tűnik,de egy Onyx 3/Xtreme 2 szebb mélytartományt produkál mint a Dockoló. Bár kivárom a Motion Boom utodját. Jöhet a Motion+ Motion Boom szerelem gyereke ami mindent is verni fog.
Ha kap 2 Tweetert + nővelik a hangszórók átmérőjét 65-70 mm-re az elég durván tudja emelni a mélyek erejét/minőségét.
Na meg az a Durva a Motion Boom ezeket az erős mélyeket 60 mm-es hangszórókkal éri el, és Full Range hangszórók azaz nincs melettűk Woofer.
Fel kell keresni az Anker elérhetőségét aztán bombázuk őket emailekkel hogy készítsenek egy Motion+Boom fúziót. -
Leki78
tag
Sziasztok!
Van egy Harman Kardon Onyx Studio 5-ön van arra mód, hogy a gyenge gyári akkut ki lehetne-e cserélni valami erősebb megoldásra?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a belseje is elég gagyi hatású ... " - milyen legyen rózsafából kifaragva?
Viccet félretéve. A belseje kb. mindegyiknek ugyanilyen. Nincs bonyolult örvénykamra meg ilyenek. "Alaplap", akksi, hangszórók ...#11647 carl18
" ... érdemes megvárni a Motion Boom utodját!"
Azt sokan várjuk. Mondjuk a nagy(obb) súly és a "csipogók" sem minden esetben garantálják a jó hangzást. Erre jó példa Alan W-King X10 vs Soundcore Motion Boom összehasonlítója.#11652 hcol7
Annak ellenére, hogy a Go+Play egy "kőkorszaki" modell, én is szívesebben nézném / hallgatnám, mint bármelyik Onyx-ot. Utóbbinak nekem sem a hangzása, sem a kialakítása nem jön be. Egyébként vicces, hogy a Go+Play mennyire tartja az árát, miközben a gyártó mennyire le se sz@rja ezt a vonalat (sajnos) -
Mauzes
addikt
Szerintem a Go+Play kicsit jobban szól és szerintem praktikusabb is, sokkal könnyebben tudod elhelyezni (jobban illik) egy asztalra, polcra, mint az Onyx. Nekem mondjuk jobban is tetszik a design, de ez full szubjektív.
De ha valaki nagyon sok basszust akar és tényleg a "jó vétel" szempontot nézi, akkor az Onyx 6 lehet a nyerő, mert relatíve jelentősen olcsóbb.
-
hcol7
senior tag
onyx studio 6 v go+play a jobb vetel, beleszamolva, h perpill utobbi 25k val dragabban szerezheto be belfoldon?
naszajandek lenne.. ugyremlik az olvasottakbol h az onyx 6 nak gyenge az akksija, de nemtudom h egyaltalan hangminoseget nezve melyik a jobb.kulon szempont, h mivel naszajandek, kevesbe jatszik a kizarolagos ar/ertek arany, mivel az asszonynak is meg kellene h feleljen, ezert sulyozottabb a kinezet a "szokasosnal". ezert gondoltam h onyx 6, mert nagyon szep barnaban pl. ilyen ajandeknal pedig pont az (is) a lenyeg h olyan legyen, amit maganak nem vesz meg az ember alap esetben, viszont cserebe sokaig oromet okozzon nemcsak a hasznalata(ami nyilvan fontos, sot elsodleges szempont), hanem a latvanya is.
koszi
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11630 üzenetére
Igen én is azt mondom hatalmas a főlénye!
Csak hát itt a hangerő volt lényeg és ott a Dockin igen erőteljes és testes hangal rendelkezik. Nehéz is mást mondani helyette ami ennyi ideig bírja. Nekem a D Fine plus 3 óra 32 percet ment max hangerőn,
Allan Rossi a D Fine 2 esetén csak 2 óra 2 perces akku időt hozott össze max hangerőn.JBL Xtreme 2/3 is 4 órát megy maxon, így azt mondom a Dockin teljesen jól szerepel is jól bírja.
Az Earfun Uboom se rossz hangszóró, azért az árért szépen szól és hordozható. De bizonyos esetekben igen is el tud fogyni a teljesítménye. Nekem fürdőszobát 60/70% körül szépen kitölti!
#11631Mauzes
Igen ez tény annak is kihal az akkuja de sajnos jelenleg nincs más alternatíva ami hasonló vagy felveszi a versenyt egy Go+Playel.Mert amik piacon vannak mindegyik vagy könyebb vagy gyengébb.
És nem rendelkeznek olyan erős és testes basszussal mint a Go+Play.
Azért írtam hogy a Onyx 6/7 ami basszusban is versenyképes kb vele.
Az hogy a basszus túl sok, inkább legyen több mint kevesebb.Mikor a D Fine Plus/Onyx Studio 3 ellen mérve maga a hangkép is kicsit szebb az utobbi esetén, de legjobban ott jött ki a különbség mikor a basszusokról volt szó.
Sokkal szebb és lágyabb az Onyx studio basszusa.Sajnos az Onyx 6/7 akkuja kicsi és gyenge de hálozaton viszont szépen zenél. Még ha tönkre is megy az akku azért az 1X18650-es celláért nem kár, könnyen lehet házilag is cserélni.
-
válasz
carl18 #11607 üzenetére
Biztos van mögötte némi piackutatás.
Szerintem a Harman Kardon vásárlók többsége nem a 15-25 éves korosztályból áll és inkább otthonra vesz hangfalat,ezért ment rá inkább a minőségibb hangzású multiroom vonalra,ha mégis van olyan aki HK bt hangfalra vágyna (valszeg ők vannak kevesebben) akkor nekik ott az Onyx Studio széria.
A JBL bt hangfal vonala meg inkább a fiataloknak szól,úgyis többségében ez a korosztály veszi ezeket,ennek a vásárló rétegnek meg annyira nem számít a zeneiség,hangos legyen,dübörögjön,dögösen szóljon rajta a zene.Az másodlagos hogy messze áll a zeneibb hangzástól.
A Samsung szépen felosztotta a termékkategóriákat a márkák közt,így kevésbé kannibalizálja a saját termékeit mindegyik kategóriában.
Harman Kardon inkább a home vonalra ment rá.
Sajnálom hogy AVR-t nem gyárt már,bár nagy eséllyel nem rúgtak labdába a többi avr gyártó mellett,így inkább másfelé próbáltak meg vásárlókat keresni. -
carl18
addikt
Hát a Saját súlyában mondhatjuk nincs semmi, minden vagy könyebb vagy nehezebb tőle. 3,5 kg így talán az Onyx 6-7 súly kategóriájában van és ami alternatíva az könyebb.
Én kipróbáltam a Média markban a Onyx 6-ot és az Xtreme 3-at és nekem szerény véleményem hogy a Harman jobban szól sokkal jobban mint a JBL. Én is sajnálom hogy miért nem erőltetik a Harman Kardon vonalat, és miért az Xtreme 3 ami most piac vezető.
Sajnos a fiatalok azt veszi/kapják de sokkal zeneibb a Harman kardon szerintem és még a basszusa is öblösebb. -
-
carl18
addikt
válasz
Dnalorr #11600 üzenetére
A kínai kereskedők például ha nagy tételbe hozz be akkor lehet neki jobban megéri úgy árulnia. Nem tudom, sajnos hogy mi lesz a jövőben.
Én is megrendeltem minden dolgot aliexpressen amire szükségem lehet.HK GO+Play, azt nem értem a Harman kardon miért nem adott ki utodott. Miért csak az Onyx szériát fejlesztik?
A Go play már jó pár éve piacon van, mindenkép megérdemelne egy komolyan utodott!Hát tesómnak is csak az alig 2 kilós Onyx Studio 3 van, de komolyan lenyűgöző a hangzása!
Szép tiszta hang, öblös mélyekkel.
Kár hogy nincs benne nagyobb akku, akkor a HK hangszóróit választottam volna. -
Nekem nincs,egy ismerősnél hallottam.Nekem sokkal jobban bejött a hangja mint a JBL-é.
Viszont itt van akinek van ilyenje,részletesebb beszámolót a tulajoktól kaphatsz.
Amúgy én jövőhéten szándékozok rendelni.
Munkahelyen és a garázsban eddig egy Blitzwolf BW-F4 szolgált,ez megvan több mint 4 éve,mostmár viseltes és az akkuja is harmatos,kiszolgálta az idejét.
Baráti összejövetelekhez lett egy JBL Partybox 310,de azt nem tudom mindenhova könnyedén vinni,ezért lesz ez az Anker nekem is."A Go+Play igazi megváltás volt az xtreme utan "
Ezen nem csodálkozom.A JBL inkább tipikus fiatalos hangfalakat gyárt,erős és nem túl kifinomult V karakterrel "csak szóljon mint az állat" ,a HK egy teljesen más célcsoportnak szól teljesen más hangkarakterrel,hiába egy cégcsoport gyártja mindegyiket.Nekem is inkább A HK hangja jön be.Az Onyx Studio 6 tetszik,de az megint olyan macerás cipelés szempontjából,azt nem dobom csak úgy be a hátizsákba/motoron a topcase-be. -
carl18
addikt
válasz
koncsik #11507 üzenetére
Üdv!
Szerintem az árakat elnézve egy Xtreme 3 mindenkép jobb vétel mint egy Charge 5, az árakat és teljesítményt elnézve.
Persze a bluetooth hangszórók nagy része stereo, csak hát nincs sok távolság a 2 Driver között így ez nem olyan feltünő.Attól függ mennyire akarod hordozni, mikor volt lehetőségem tesztelni Onyx 6 vs Xtreme 3-at nálam határozottan az Onyx tünt jobb választásnak. Ez már árban is egy liga, csak az Xtreme 3 mellet a hordozhatóság szól és a nagy akkumulátor.
Sajnos az Onyx széria elég vékony akkut kapott így hordozhatóságra nem az a legjobb. De otthonra sokkal jobb 1 Onyx mint 2 cincogo túlárazott Charge 5.
Sajnos igazság szerint teljesítményt basszust hangzást összemérve mindig jobb választás 1 erősebb hangszóró mint 2 gyengébb.
De ez egyén válogatja kinek mi az elsődleges, mekkora hangerő teljesítmény kell és számít-e a hordozhatóság. -
Mauzes
addikt
válasz
LanyUs #11498 üzenetére
Nekem úgy tűnt (netes videók), hogy egy kicsit szebb és tisztább hangzása van a 7-esnek, de a mélyekből egy kicsit vesztett. Ami szerintem jó dolog. De ha hallottál már régebbi Onyx-et és teszett, akkor a 6-os jobban megéri.
A "fejlődés" másik része az az ufó-szerű mozgathatatlan fogantyú. -
carl18
addikt
válasz
borbar #11495 üzenetére
Hát hallotam tőlük egy jó pár modelt, de sajnos egyik se hozta a hozzá fűzött reményeket!
T6 Max árához kicsit hozzá rak az ember és inkább egy W-king D8-ast vegyen. Az is elég jól tud szólni, és akkumulátor is jól bírja.
Mondjuk úgy látom amazonon is pang a raktár, ami van még nem olcsón. D Fine eredeti 114 Euro, D Fine Plus már nincs is az D Fine 2+ meg 188 euro. És ezekre még rámegy a 14 euro szállítási díj is.
Hát ennyiért már nem tartom a Dockint olyan jó vételnek, Onyx Studio 6 szerintem jobb vétel sokkal. Egyetlen hátránya a kicsi akkumulátor. -
LanyUs
őstag
Nekem az Extreme 1 is sok már. Egy hírt nem lehet normálisan meghallgatni rajta, mert buffog az egész... Nem szól szépen. Évek óta gyepálom, de ez nem tetszett benne soha.
Ha az Onyx 6 ettől mélyebb, viszont tisztább, akkor talán jó lehet. Beltérre kell, ráadásul sarok elhelyezéssel vagy fal mellett, ami tovább növel a döngető érzésen. Lehet sok lesz az asszonynak. Gyerekkel akar tornázni ( ha meg nélküle, akkor szereti döngetni). Viszont lehet azt halkan is hallgatni, legalább lesz minden tartomány
Köszönöm!
-
B1T3
Topikgazda
válasz
LanyUs #11470 üzenetére
Az Xtreme 1-nek gyakorlatilag nincs mélye, legalábbis azt a 70 Hz körüli puffogást nem nevezném annak.
Az Onyx Studio 6 ezzel szemben valódi mélyet tud, és erőlködés nélkül lemegy 50 Hz környékére. Az elhelyezésre azért figyelni kell, mert a hátsó passzív membán miatt könnyen azon kaphatja magát az ember, hogy egy mélynyomót vett
, magyarán könnyen eltúlzottnak tűnhet a mélytartomány.
-
LanyUs
őstag
Páromnak is tetszik az Onyx Studio 6. Van Extreme 1, de túltolt a basszusa. Van még két W-King D8 sztereóban összekötve hangosan és szépen is szólnak, viszont neki nem tetszik a külseje. Nekem jók lesznek a JBL mellé.
Mit fogunk hallani az Onyx Studio 6 esetében ezekhez képest? Pl. Tisztább hangzás? Kevesebb basszus, mint Extreme 1, de dinamikusabb, mint W-King stb. -
Mauzes
addikt
válasz
Lami66 #11446 üzenetére
Szerintem nem érdemes általánosítani, de írok néhány szempontot:
- nem állandóan lenne kábelesen használva, hanem az esetek nagyobb részében, kis részében viszont tök hasznos, ha lehet szobák között mozgatni és szabadtéren használni
- ha az előző pontot meg lehet oldani két termék vásárlása helyett eggyel, akkor az előny -> ezt érdemes körbejárni
- ha a kábeles használattól tönkre megy az akku, akkor tudni akarom, hogy a termék ettől még használható marad-e kábelesen (hallottam olyan akksisról, ami lemerült/tönkrement akkuval már kábelesen sem működött megfelelően)
- a Citation sorozat alapvetően jóval drágább, mint az említett tételek, talán (ha van akciósan) a One fér bele, illetve a 100 kicsit drágább. Netes review-kat próbáltam nézni, hogy a One hogy szól, de nem tűnt annyira jónak. Go + Play-t nagyjából ismerem, szerintem jobban szól (az Onyx amúgy nem jön szóba, nem tetszik a basszus túlsuly, már a Go + Play is kicsit necces).A fentiektől függetlenül azt is fontolgatom, hogy veszek egy fix kábeles cuccot, monjduk Audio Pro, és akkor mellette egy akksisat kültérre, pl Soundcore Boom. De azért a pénz nekem is pénz. :-)
carl18: ez ami tesódnak volt, ez Go + Play vagy valamelyik Onyx volt? És az akksi gyengülésétől függetlenül kábellel tökéletes volt továbbra is?
-
-
Mauzes
addikt
Van bárkinek Harman Kardon BT hangszórója? Go + Play vagy Onyx Studio?
1. Ha állandóan kábelesen használod, az akksit kíméli vagy ettől függetlenül meg fog makkanni?
2. Ha az akksi halódik, attól még kábelesen lehet használni korlátlanul? -
carl18
addikt
Na a hétvégén voltam egy Media markba kipróbálni a hangszórókat!
3 éve nem voltam, így jó volt kipróbálni az új cuccokat.
Kezdjük a Sonyval, XB 33/XB43 jó hangszóró, szépen szóltak jó vétel. XB 23 meg hát borzalmas volt, komolyan azért a pénzért pénz kidobás.Olyan rosszul szólt azt hittem gyári hibás vagy valami
A JBL hangszórókat is átnéztem, a Flip 5 igen parányi. 35E forintért sokaltam, és annyira nem szólt jól. Basszus volt de a többi tartomány nem volt kiemelve.
Charge 4-5 egymás mellett volt tesztelve 50/65E árcédula szintén sok értük. Jelentősen elmarad mint kettő az Xtreme 3 mellet teljesítményben.
A legnagyobb lehúzást a Clip 4-ben találtam meg 22E volt emlékeim szerint és elég gyatrán szólt.Volt pár PEAQ hangszóró de azok méret ellenére se produlták semmit, említésre se méltó.
Viszont ami a legjobban bejött a Harman Kardon Onyx Studio 6-os.
Komolyan nagyon meglepett sokkal jobb a hangja mint az Xtreme 3-nak és még jobb árba is volt. Talán az egyetlen negatívum az a parányi akkumulátor amit kapott. De ha valaki nem hurcolásza akkor remek vétel.
Ma Kedden meg jött az Earfun Uboom is, egy pár órát hallgattam hogy azért legyen már róla valami konfluzió!
Komolyan tényleg nagyon szép kiegyensúlyozott a hangja, az Indoor módban 60% alatt valóban túl sok a basszus, de olyan 70/75%-on már kiegyenlítódik.
100%-on hangerőn persze eltűnik a basszus és csak a többi tartomány emeli tovább.
Outdoor mód ezért is ajánlott használni 50-60% hangerő körül hogy ne csak a basszust halja az ember.
Ja még meg voltak az emlékeim a Tronsmart T6 hangjáról, na ahhoz képest ez a Earfun hangszóró teljesen más szinten áll.
Kicsomagoltam elég kompakt kis hangszóró, szóval hordozni nem lesz nehéz ha valakinek ez számít.
Szóval pozítiv a bonyomásom, lényegesen jobban szól mint az Earfun go. És látszik nem sporolták az időt a behangolásra, teljesen hangerőn se torzít le több zenével is próbáltam
(W-King D8, , Earfun go) Ezek teljes hangerőn mint hajlamosak voltak egy kis torzításra néhány zenénél.
Nyilván kevés egy kerti partyra de nem is erre találták ki.
-
carl18
addikt
válasz
gaben0318 #11006 üzenetére
Üdv!
Pontosan mire használnád? Számít a hordozhatóság?
Akku kapacítás? Teljesítmény?
Harman kardon go&play
Vagy jbl boombox?
A Go+Play több éves hangszóró nem lehet túl jó állapotba ha találsz is. Ha JBL és kültéren akarod használni Boombox 2.
Sajnos elég sok a nettes visszahang harman kardon termékekkel kapcsolatban akkumulátor terén.
Onyx 3 akkuja és könnyen kihalt pedig nem volt sokat használva.Bár ebben az árkategóriában már van Partybox 100-as is ami mind kettőt alázza. Csak hát elég méretes darab
Amazon.de-ről esetleg Aiwa Exos 9D
Nem szándékosan nem volt válasz, csak senki nincs itt 0/24-ben hogy folyton böngésze a topikot.
Akik akartak hangszórót megvették és élvezik a terméket.Ezek voltak hirtelen boombox kategóriában.
Egy ár és méret/súly azért kellet volna meg egy felhasználási terület.
A JBL Boombox időjárás álló ha kültéren használod esőbe stb akkor az a legjobb választás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10968 üzenetére
Én is örülnék ha jönne egy Go+Play kategóriáju hangszóró tölük!
A M-Boom nekem is azért nem tetszik a fogantyu elcsunyitja, válpántal sokkal praktikusabb volna. De még így is meglepő csak 1,5 kg és kategória társai 2-3 kg között vannak. Dockin/JBL Stb.
Jó volna ha jönne egy Motion+/Boom fúzió! A Tökéletes hangszóró lehetne.
Például az Onyx studio is jó hangszóró volna, borzalmasan gyenge az akkuja.
Idén lesz 2 éves a Motion+ szóval lehetséges végre kapunk egy model frissitést! -
B1T3
Topikgazda
válasz
_stick_ #10824 üzenetére
Harman Kardon Onyx Studio 6.
Nem extra nagy az aksija (de ugyebár ez neked nem is fontos), ám a basszusa annál inkább, és nem csak érzetre, hanem tényleg meglepően mélyre képes lemenni.
Most kicsit el van szállva az ára, kár, mert nem olyan régen még simán meg lehetett csípni 45 ezerért az 5. generációt, amely csak annyiban különbözött ettől, hogy nem volt vízálló.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10739 üzenetére
Mondjuk úgy hogy a zenék talán 20% de képes rajta torzítani teljes hangerőn. Főként azért meglepetés, mert volt egy pár hangszóróm, de a Divoom onbeat 500 ami klasszisokkal olcsóbb kategória se torzítot maxon.
Igen azt a Anker én is néztem a motion boom nekem is fent áll mint választási lehetőség!
Talán a W-king D8/9 amit lehet kipróbálnák.
Vagy egy Onyx 7 ?Ha jön egyser.
Csak unokaöcsém kapot egy 30 wattos W-king D8 mini alternatívát. minit szülinapjára, és az állam fogtam teljes hangerőn milyen jól szól a méretéhez képest és nem torzítot. Erre fel nekem itt van a majd 3X drágább D Fine + ami teljes hangerőn vagy ahhoz közeli állapotban igen szépen torzít jó pár zenénél.
A Fő gond hogy kicsit bőngésztem az amazon véleményeket is, és nem én vagyok az egyedüli a problémával, sokan írtak nem túl jókat magáról a Dockinról.
Persze inkább csak az a szomorú hogy lényegében élőben jön elő egy hangszóró milyen is valójában.Most azért van rossz szájízem, mert ez a torzítás dolog engem elégé zavar és így én nem szeretek zenét hallgatni.
Lehet nem véletlenül volt leakciózva fekete pénteken 90 eurora......Talán annyit is ér valójában.
Igen a régi verzió 30 grammal nehezebb mint az új, más a hangszórórács anyaga a réginél ha nagyon mélyre megy képes a rács rezonálni.
Az új verziónál ezt kiküszübölték az anyag cseréjével, de az meg valami elektronika korlát miatt meg letorzít. (Talán a zajszürő az oka)
Sajnos a torzítás nállam pont az a réssz amire nagyon alergiás vagyok. -
carl18
addikt
Na így hogy meg van lassan 2 hónapja a D Fine plus már jobban tudok róla véleményt formálni!
Havernak Xtreme 2 van azzal összemértük, mit mondjak a youtube review videóknak nem mindig szabad hinni.
Igaz online nem jön átt, de élőben azért sokkal jobban átjön egy hangszóró hangzása!
Szóval a D Fine plus azért 80-100% hangerőn jó pár zenénél letorzítja a hangot, olyan helyen is ahol a sima Sima eredeti D Fine nem torzítot: Példa erre( Paradiso Bailando RDV ) Mix:
Az eredeti D Fine teljes hangerőn erőteljesen szépen torzításmentesen szólt, de az új dockin kajak kicsit de torzít.Mai nap jól összemértük haveral a D Fine plust egy Xtreme 2 ellen, nem véletlen olcsóbb a Dockin. Sajnos valóban alul marad jó pár esetben az Xtreme 2 ellen. Néha a Dockin basszusa csak kong, és mint ha túl idómúlna. Basszusokban tisztán győztes JBL, sokkal finomabb lágyabb és mélyebbek a mély hangok.
A Dockin basszusa tény erős stb, de néha olyan érzéketlen és bizonyos mélyeknél nem igazán jó a végeredmény.Ettől függetlenül jó hangszóró A Dockin, de végső kunflúzió hogy azért a JBL még is csak ráver egy kicsit. De egy Onyx 3 is megfingatta mély hangok terén, nővéremnak van olyan ami sokkal mélyebbre megy és sokkal szebben is adja le a mély hangokat.
Gondoltam ha valaki a jövőben véletlen Dockin és Xtreme között vaccilál akkor majd könyebb lesz választani.
1-2 évig lehet el leszek a Dockinnal, de utána lehet kirpóbálom én is a W-kinget .D -
<Adamsky>
nagyúr
A legtöbb helyen azt írják, hogy reset, és után próbálj hamarabb csatlakozni, mint a szomszéd.
“Is there any way to prevent my neighbor from connecting to my speaker?"
The only way to fix this is to reset the Bluetooth connection , and then pair your own device to it before your neighbor gets the chance to. To reset, press and hold the Bluetooth button of the ONYX STUDIO 2 for 3-5 seconds. After a reset, at this time I would recommend that you pair your own device to the ONYX STUDIO 2. From this point forward, if you want to pair the ONYX STUDIO 2 to another device, you will have to press and hold the Bluetooth button in order to put it in pairing mode. So your neighbors will not be able to pair to your ONYX STUDIO 2 anymore.Sajnos nem Te vagy az egyetlen aki emiatt szív.
-
carl18
addikt
Üdv!
Hát ezt modelje válogatja, ha az akkut használja töltés közben is akkor igen valóban hazavághatód vele az akkumulátort.
Sajnos a mai hangszórók nagy része kizárolag akkuról megy, a Harman Onyx széria, JBl Xtreme széria kapott hálozati módot.
Azaz ott töltést közben is lehet hosszú távon zenét hallgatni, az akku megpurcantása nélkül.
Amúgy inkább a gyártó oldalán érdemes a gyártót kérdezni, ott leirják még is ők mitt ajánlanak. -
B1T3
Topikgazda
válasz
Riegerr #10608 üzenetére
Tapasztalataim szerint nincs probléma az akkumulátorával (egy Onyx Studio 5-öm van), hacsak nem vesszük annak, hogy lehetne nagyobb kapacitású (amúgy halk és közepes hangerőn így is meglepően sokáig szól).
Ráadásul a YouTube-os videók alapján a cseréje sem vészesen nehéz, szóval ez ne tántorítson el tőle.
-
válasz
Riegerr #10606 üzenetére
[link]
Első írásodban nem említetted, hogy fontos a hordozhatóság.
Itt egy teszt az Onyx6 vs Citation 200. Ez alapján nem éri meg a dupla pénzt. Kérdés, hogy neked kell-e wifis hálózati lejátszó képesség. Mert ha elég a bluetooth, akkor Onyx6. Megjegyzem az Onyxokat nem szokták dicsérni az akkujuk miatt. -
Riegerr
tag
válasz
Lami66 #10605 üzenetére
Nem tudok és nem is akarok fix eszközt, mert össze-vissza járkálok a lakásban.
Gondolkodtam aktív hangfalban is, de azért az akku nem lenne olyan rossz, ha van benne. Még a Citation 300-on gondolkodtam, de abban nincs akku. Meg még a Onyx 6-t néztem ki. Megéri dupla annyit költeni a 200-ra, vajon?
A hangerő annyira nem számít, inkább a hangminőség és a dinamika. -
B1T3
Topikgazda
válasz
Nemeth1986 #10570 üzenetére
Hangzásban nem tud többet a Boombox, viszont mivel kifejezetten kültéri használatra van tervezve (igaz, már a HK Onyx 6 is vízálló), azért kevésbé vész el a hangja, ha nagyobb nyílt teret kell lefednie.
Ha azt én keretem ekkora lenne, biztos vagyok benne, hogy a Boombox helyett inkább a Partybox 100 felé kacsintgatnék, bár az meg nem vízálló, így ha strandoláshoz is kell, akkor mondhatni ki is van lőve. -
Jarod1
veterán
válasz
Nemeth1986 #10570 üzenetére
A Boombox on van USB csati amivel pl grillezésnél tudsz tölteni mobilt róla, valamint vezeték nélkül össze tudsz kapcsolódni más JBL es termékkel(akár 100 at is) ez tud szteróban üzemelni ha 2 van,
kijött már a boombox2 is ,,EZ 5 KgAz onyx elegánsabb inkább csak otthoni használatra van, bár ez is hordozható
de nincs usb csati,
( pont most fogok rendelni egy ismerősnek 100 eu ért)
ez 3 kg -
Nemeth1986
friss újonc
Kedves csopitagok :)
2 termék között vacilálok.
Az egyik Hk onyx studio 6 (most 55ezer),a másik boombox (most akciós) 85e-ért.
Tud boombox 30ezerrel többet? Igazából kültéri használat lenne..alkalomszerűen,egy-egy grillezés vagy strand.
Köszi a helpey -
Jarod1
veterán
Üdv , használ valaki HK Onyx 6 ot? Megér az 100 eurót?
-
y@g4n
tag
Helló! Találkozott már valaki HK Onyx Studio 4-nél olyan hibával, hogy aux-ról történő lejátszás közben a forrás hogyha éppen halk résznél tart, akkor a hangszóró elnémul, és akkor lesz újra hang, ha valami hangosabb rész jön a forrásban.
S ha sikerült megoldani, hogyan?
Flip 4-nél láttam [link] hogy valaki egy tranyót shortolt, ennél nem mernék ennyire belenyúlni hacsak valaki nem csinálta már. -
carl18
addikt
Ahány hangszóró annyi fajta megoldás, például a Harman Onyx 3, JBL Xtreme elmegy úgy is hogy kizárolag a hálozatról kapja az energiát és az akkut nem használja stb.
De irtam példának ott a JBL Charge 2+ ami nekem van és ha az akku nincs bekötve az elektronika kivilágit bekapcsol mert megkapja az 5 voltot, de egy deka hang nem jön belőlel. Azaz igy egészen biztosan az akkumulátorrol megy maga a hangszóró, sajnos ez a olcsóbb megoldás.
Persze egyetértek veled az volna a igazi ha úgy épülne fel a hangszóró és benne lévő elektronika ha az akku fel van töltva akkor müködjön kizárolag a rácsatlakoztatot töltöről vagy adapterről. Csak általában ez úgy müködik hogy a töltő tölti az akkumulátort, de a hangszóró pont azt az akkut falja ami töltés alatt van.
Igy jó esetben elég szépen lassul a töltési folyamat.Meg belegondolva mi van most a régi modellekkel nem is az a tervük hogy ezek a hangszórók hosszú távon müködjenek. Tervezett elavulás korát éljük, vedd meg dobd el társadalom.
Mert mikor meglett a Charge 2+ akkor kicsit utána néztem még is milyen support van egy 5 éves hangszóróhoz és gyakorlatilag 0. A JBL garancia után semmi potalkatrészt nem árul a hangszórókhoz, a model ha ilyet akarsz meg kell venni a boltból az új aktuális modelt. noname cégek még persze gyártanak hozzá potakkút, de ha maga a hangszóró döglik be akkor sajnos már csak kinai hangszóróra lehet cserélni.
A Hangzás utána már nem lesz eredeti.KIcsit hosszúra sikeredett, de úgy röviden próbáltam leirni mi miért van és milyen irányba tartunk.
-
carl18
addikt
Ha már kipurcant az akkumulátor és nincs garancia se, akkor én is mindenkép kivenném azt a rossz akkumulátort. Sajnos a Litium akkumulátor pont olyan amivel nem szabad szórakozni.
Hogy mi történik ez sok mindentül függ, sokat számit maga a hangszóróban lévő elektronika. Vannak olyan hangszórók amik hálozatról 60 wattot tudnak, akkuről meg 30-at azaz a felét. Ilyen a Harman Onyx 3 is ami nővéremnek van.
A Charge 2+ például akkumulátor nélkül nem add hangot se, bekapcsol de hang nincs.
Szóval vannak hangszórók amik kizárolag akkuről müködnek.
Tudtommal a Dockin is ilyen, igy ezért nem használtam sose töltés közben.
Nem tartottam jó ötletnek hogy az akku töltés közben használjam is.
Talán 50% hangerőn még elképzelhető az ötlet de nagyobban nem.Egyébként most láttam aliexpressen egész jó áron megy a Doss SOUNDBOX Color.
Nekem az Earfun Got talán a kevés basszus miatt cserélném, valakinek van véleménye róla? -
válasz
KunEmber #10238 üzenetére
Ha a méret nem számít, akkor az előttem említett onyx studio, de ahhoz a felhasználáshoz amit leírtál, szerintem ágyúval verébre kategória.
Neked bőven elég egy kisebb méretű, de hosszú üzemidős eszköz, pl Sony xb23. Kicsi, méretéhez képest szépen szól, és 12 órát zenél nagy hangerőn, ami csendes háttérzenével kb 24 óra is lehet egy töltéssel. Mediamárktban meg tudod nézni, kipróbálni -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Segítséget és információt szeretnék kérni.
Az elmúlt 5 évben egy Charge 2+ használtunk, sok szép/jó pillanatban jelen volt az életünkben, többet bírt ki mint gondoltam volna, tökéletesen kiszolgált, de eljárt felette az idő, szeretném lecserélni. Azóta megváltoztak a használati körülmények (lett család, gyerekek), nem kell kibírnia a következőnek annyi külső behatást, viszont igényünk lenne rá, hogy jobb hangminőséget produkáljon és valamivel nagyobb teljesítményű legyen.
Árban max 90-110 e ft-ig mennék el, csak új jöhet szóba és magyarországi vásárlás (számlával).Amiket kinéztem és tetszene:
Harman Kardon Go + play ~ 90 e Ft. Ez tetszene talán a legjobban (hallottam már, engem meggyőzött), viszont bárhol olvasok véleményeket róla, mindenhol azt írják, hogy 8-10 hónap után kuka az akku, borzalmas a garanciáztatása. Ezt javították esetleg?(Harman Kardon Onyx Studio 6 ua. akku probléma)
Marshall Stockwell II ~55 e Ft - tetszene a hosszú akku idő, viszont nem tudom mekkora előrelépés lenne a charge 2 képest. Konyhában is elfér a polcon (kitétel a feleségem részéről).
Marshall Kilburn II ~70 e Ft - tetszene a hosszú akku idő, több helyen olvastam, hogy nem az igazi a hangja (érdekes, hogy a többinél nem említik)
Marshal Tufton ~110 e Ft - tetszik a hosszú akku idő, nagy teljesítmény, túl nagy a konyhába.
JBL Xtreme 3 ~95 e Ft - erről nem sok mindent találtam, gondolom hasonló mint a charge 2 csak nagyobb teljeítményben
Esetleg más tipp?
Köszi
Üdv -
soultrapp
senior tag
válasz
carl18 #10124 üzenetére
Az onyx 6 studio jobb lehet a go+playtől???
Van aki árul ilyeneket ő például az onyx 6al szemben egyből a go+playt ajánlotta.
A sony hangszóróm legnagyobb baja,hogy halkan már recseg hangosan meg eltűnik a mély hang :(
Néztem sima sztereo hangszórót is :
Edifier r1850 db.hcol7:
Sajnos az annyira nem tetszik.
Egyébként hangerővel,hogy áll??
Olvastam régi hozzászolásodat,hogy nem vagy a hangerejével megelégedve. -
carl18
addikt
válasz
soultrapp #10123 üzenetére
Ha nem számit a hordozhatóság, akkor szerintem Onyx Studio 6!
Harman Kardon persze, az hálozatról szépen megy és egy szóbát is szépen ki zenél.
Bár ha neked nem kell hordozhatóság, lehet érdemes volna valami szóba hangszórót nézni.
Az Onyx 6-van akkuja igy a kertbe is tudsz vele zenélni, ha véletlen arrak erül a sor. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #9962 üzenetére
Ahogy carl18 is írta, egy ilyen kis hangszórótól - még ha az egy Denon is - egyszerűen nem lehet elvárni egy nagy mélynyomó "feszességét", erejét.
" ... equalizert sosem piszkálom, ezt ezután sem fogom ... " - hát, ezen az állásponton talán érdemes lenne változtatnod. Pl. kétlem, hogy a "nagy rendszered" is úgy szólna, ahogy kivetted a dobozból. Egy kicsit általában mindent érdemes / kell állítani, hangolni. Ez az ilyen kis cuccokra is igaz (és én pl. ezért is szeretem a Motion+ -t, mert ott megtehetem)
(#9968) carl18
" ... Onyx studio 6 (...) vagy egy xtreme 2 ... " - szerintem ezek egyike sem tetszene Wolfskin-nek. Mindkettő inkább az "öblös" és nem a "feszes" (hú, de nehéz ezt körülírni) mélyekre vannak hangolva
-
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #9962 üzenetére
Sajnos a denon ezt tudja ebből a méretből 750 gramm, ettől a súlytól nem szabad elvárni a mélyládás hangzást. Egy hordozható bluetooth hangszóró soha nem fog alázni egy 26 centis mélynyomót.
Esetleg ha mély kell az Harman Onyx studio 6 talán már tudhat igazi erőset mélyet. Csak annak meg nem nagy az akkuja, vagy egy xtreme 2.
De azok meg már lényegesen nagyobbak. -
válasz
galacsindobá #9956 üzenetére
Érdekes a szándékod. Oké, hogy tetszik az Onyx hangzása, de a te felhasználásodhoz pont nem bluetooth hangszóró kell. Semmi nem indokolja az akkut, a bluetooth kapcsolatot, nincs szükség a hordozhatóságra, de még a hangszóró beépített erősítőjére sem, tehát még aktív hangfal sem szükséglet. Az Onyx árában nagyon jó kisméretű hangfalakat és aktív hangfalakat (polcsugárzók) lehet kapni, amik legalább olyan jól szólnak mint az Onyx.
Edifiernek vannak ár/ érték bajnok cuccai, de [itt] tudnak segíteni. -
galacsindobá
csendes tag
Sziasztok,
a hálószobába szeretnék bluetooth hangszórót, ebból adódik, hogy a hordozhatóság nem szempont és az aksi mérete sem, mert hálózatra dugnám.
A napokban fogalmazódott meg bennem ez a bluetooth megoldás, amikor egy HK onyx studio 6-t hallottam. Hangzásban legalább ilyen jó lenne, árban is max ennyit áldoznék a hangszóróra.
Két polc közé kerülne a hangszóró, így a méret is korlátozott (max 35x32 cm).
Ami még fontos, hogy a fő hifim egy marantz erősítő, így telefonon és heos rendszeren keresztül hallgatok Tidal-t de maga ez a rendszer kikerülhető és akár aptx-en keresztül mehetne a hálóban is a Tidal.
Ajánlásaitokat és segítségeteket nagyon köszönöm! -
apazaza
csendes tag
Sziasztok,
Harman és JBL termékek közül melyik lenne ajánlott? Főleg lakásban, időnként kertben, inkább a minőségi hangzás mint a ducc-ducc...- Harman Onyx Studio 6
- Harman Go+ Play
-JBL Boombox 2
- JBL Boombox
- JBL extreme 2Köszönöm
-
carl18
addikt
Hát igen azért a Dockin elérhető árban Dobta piacra a JBL Xtreme teljesitményét. Mert azért 2015-ben az Xtreme még 90E forintttal nyitott magyarországon, asszem 300 dolcsi volt akkoriban az Xtreme.
Szerintem a bontás is a kézügyeséggen mulik, ha müanyaggal fesziti le az ember lehet azt bontani sérülés mentesen is.
Igen én is úgy állok hozzá minél tovább birja és ráér még az akkumulátort cserélni, nekem is nagyon sokáig birja.
Mikor szobát festettem is arról ment a zene és 70% hangerőn 5-6 órát nagyon szépen elzenélt. Meg is lepődtem elég nagy hangerőn milyen sokat bir.
Mondjuk majd ha akkut cserélnék benne egyszer, akkor a gyári 2200 Mah--s helyet már 3000 cellákat kéne belerakni. De reméljük az még sokká lesz. 500 töltési ciklust általában ki birnak komolyabb gond nélkül a litium akkumulátorok.Tesomnak Harman Onyx 3 van, és hiába a nagy név. Borzalmas minőségü akkumulátort épitettek bele.
-
ilyennincs
tag
Sziasztok,
Van egy Thonet & Vander Kürbisem amit nagyon szeretek, de sajnos nincs benne BT és nem is igazán hordozható. Valami olyan alternatívát keresek, ami tudja az utóbbiakat. A hordozhatóság alatt arra kell csak gondolni, hogy házon belül, vagy esetleg max a kertbe kivinném néha.
Kb. 40k-ig mik jöhetnének szóba?
Anker Soundcore motion+-ról itt és és máshol is jókat mondanak, de tartok tőle, hogy a Kürbis után a mély kicsit kevés lenne.
Tudnék szerezni barátomtól egy új Harman Kardon Onyx Studio 6-ot, de ennél meg attól tartok, hogy a mély túl sok..
Esetleg lenne valami javaslatotok? Vagy ha belefér a keretbe az Onyx 6, akkor így az a best buy? -
samsung88521
csendes tag
Köszi az infót.
Egyébként most rátapintottál egy plusz dologra amit még nem annyira vettem figyelembe. A tartósságra. Nem igazán tudom mennyire tartós egy Vifa. (nyilván nem ezt dobálnám a búcsúban a piramisdobozokhoz, hogy nyerjek egy kulcstartót, illetve nem is kincsvadászosat játszanék vele egy medencében).
Mivel a Vifa cég jövője tudomásom szerint kérdéses, így a garancia letelte után akár felmerülhet, hogy nem is javítható, gondolom. Egy Harman Kardon Onyx Studio 6 javíttatása vélhetően olcsóbb és elérhetőbb lenne. Erre azért még alszom egyet, jó lenne 5 év múlva is ha szólna ennyi pénzért.. Az akkuélettartam csökkenést természetesen megbocsátanám, meg az esetleges szövetkopást is, de mást nem igazán.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
samsung88521 #9777 üzenetére
Egyébként volt Harman Kardon Go+Play-em és van HK Onyx Studio 5-öm, így ezeket is meg tudtam hallgatni egymás mellett.
Ahogy váltogattam a kettő között, mindig az aktuálisan szóló tűnt gyengébbnek.
A Go+Play-re átváltva olyan volt, mintha elveszett volna a mély, és nem azért, mert a Go+Play gyenge ebben, hanem az Onyx Studio 5 annyira meggyőző.
Az Onyx Studio 5-re váltva viszont kicsit mosottabb középtartományt tapasztaltam, a Go+Play-nek részletezőbb a hangja, így a komplexebb zenékben többnyire szebben elkülönítette a hangszereket, de ezzel együtt néhol kicsit „csörömpölősebb” is volt, azaz a magasabb tartományokban mintha nem mindig lett volna teljesen kontrollált.
Persze ezek a negatívumok olyanok, hogy kicsit kukacoskodás önmagában kiemelni őket, és leginkább csak egymáshoz viszonyítva jönnek ki. Egy nagyon jó bluetooth hangszórót kapnánk, ha a kettő egybe lenne gyúrva, és megjelenne mondjuk Go+Play 2 néven (még) jobb mélyekkel, illetve némileg hordozhatóbb dizájnnal.Amiért az Onyx Studio 5-öt tartottam meg, az egészen egyszerűen a típushibás Go+Play aksi, már új korában is produkált furaságokat, így nem voltam meggyőződve arról, hogy nem adja meg magát pont a garanciaidő lejárta után. Az Onyx Studio 5-nek sem az erőssége a kiemelkedően hosszú üzemidő, de legalább – eddig úgy néz ki – jobb minőségű cellát kapott.
-
samsung88521
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9776 üzenetére
Hát én is ebben bízom.
. Igen, jó filmzenéket készít. Múltkor voltam a koncertjén. Jó volt, mert egy élmény, de így összeségében a 2 jegy árán inkább vettem volna egy Onyx Studió 6-ot.
Mert kb. annyiba került a jegy. Akkor megtanultam, hogy legyen inkább otthon komolyabb hangcuccom, mint koncertekre járni. (van is jelenleg egy komolyabb, de nagyok a hangfalak és a barátnőmnek nem tetszenek, így lecsó). Ezért is boldogítanám magam inkább a másik szobában a kicsi Vifával.
-
samsung88521
csendes tag
-
B1T3
Topikgazda
válasz
samsung88521 #9753 üzenetére
Jó helyen nézelődtél. Ha öblösebb mélyekre vágysz, a Harman Kardon Onyx Studio 6 egyértelműen veri a legtöbb bluetooth hangszórót (az Onyx Studio 5-öt hallgattam a Vifa Oslo mellett, és nem mondom, hogy kopogós mélyei voltak hozzá képest, de nagyon érezhető volt, hogy a Vifának ahhoz már erőlködnie kell, ami a HK-nál még könnyedén kijön).
Kiegyensúlyozottságban viszont a Vifa Helsinkit tudnám mondani, nyilván nincs világverő basszusa, ellenben összességében sehol nincs az embernek különösebb hiányérzete, tényleg szépen szól (a natív EQ-zási lehetőség is hozzájárul ehhez). Ennek persze megvan az ára is, de mivel a kereted még ennél is bőven magasabb, és egy bluetooth hangszóró általában azért jó pár évre szól, így szerintem nem lenne rossz választás.
A tévés felhasználás miatt egyébként talán a Vifa Copenhagen 2.0 lenne az ideális, de az meg nagyon nagy ugrás árban, és már a keretedet is meghaladja (illetve „kis” szobát említettél, azt egy kisebb hangszóró is képes szépen betölteni). -
samsung88521
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert elakadtam.Egy Bluetooth hangszóró vásárlása előtt állok. A keret viszonylag nagy lehet szerencsére 150-200 ezer. A kisszobába szeretném a tv mellé használni. (A tv egy felsőbb kategóriás Sony).
Filmnézésre használnám, illetve néha a laptopnál is.
Ezen kívül még autóba is néha betenném. (kb heti egyszeri alkalommal).
Autóban populárisabb zenéket hallgatnék, de nem nagy hangerőn. (a tv-nézés közben sem eszeveszett hangerőn szoktam bömböltetni a filmeket).
Inkább a tisztább hangzást szeretném elérni, de nem ártana egy kis basszus sem. Főleg zárt térben használnám. (kis szobában, autóban)
Fm rádiónak is örültem volna, de úgy látom, hogy erre nincs lehetőségem. (erre gondolom csak az a lehetőség van, hogy telóról rádió app-on keresztül továbbítom a jelet a hangszóróra.
Az alábbi hangszórókat találtam erre a célra. (úgy láttam a neten, hogy ezek a legjobbak talán:) :Sony SRS-XB43, vagy a XB33
JBL Xtreme 2,
Marshall Stockwell II.
HK onyx 6
Marshall Stanmore II
Vifa Helsinki (Oslo-ról azt olvastam, hogy a Helsinki hangminőségben jobb)A TV nézés miatt, gondolom nem ártana egy jack csatlakozó, hogy a hang ne késsen. (a Vifán tudomáson szerint van Jack, de lehet a többin is.)
Érdeklődnék, hogy a fentiek közül melyik ajánlanátok, ha a hangminőség a legfontosabb?
Esetleg van jobb termék is a felsoroltakon kívül.
Köszönöm szépen a választ előre is!Üdv,
Pisti -
carl18
addikt
Hát majd meglátjuk, vagy is bocsánat halljuk!
A Dockin után azért érezhető különbség kéne lennie hogy cseréljem valamire.
(#9718) <Adamsky
Hát nekem a a bluetooth hangszóró sok mindenre jó, néha még filmnézéshez is bevethető. Esetleg fürdés közben is könnyü magammal vinni. Kerékpár szerelés, takaritás stb.
Sajnos a Harman azért nem is érdekelt, túl kicsi az akkuja.
Pedig az biztos hogy mély hangok terén nagyon ott van, az onyx 3 hálózati módban 60 watt. Tesóméknak az megy jó pár éve és nagyon jó a hangja. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem igazán láttam senkit se utcán zenét hallgatni harman kardonnal ... "
Nem is arra való. Én sem vinném ki. Max egyik szobából a másikba, esetleg baráti összejövetelre (nem a medencés, 1000 vadidegennel felturbózott, giga party-ra gondolok).
Ja bizony! Azt anyomiizé furaOnyx Studio-t pedig folyamatosan frissítik.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9715 üzenetére
Én még nem igazán láttam senkit se utcán zenét hallgatni harman kardonnal. Inkább a fiatalok csinálják azt JBL hangszórókkal, vagy olcsó kinai.
Igen azon én is csodálkoztam a GO+Play már jó pár éve piacon de nem kapott frissitést. Onyx Studio 6 viszont már van piacon, csak hát annak nagyon kicsi az akksija. + Ez a Retikül Dizájn se tetszik nekem sajnos.(#9714) B1T3
Azért még is csak jobb lesz mint a Xtreme 2, hát főként a fiatalokat akarják bevonzani. Főként a mélyhangokra szokták helyezni a hangsúlyt, ami nem mindenkinek elég. Nagyon kiváncsi leszek az Xtreme 3 hangjára, reméljük nem csak az lesz a változás hogy 5 hz-el mélyebbre tud menni.Majd lehet csinálok egy táblázatot ahol értékelem az eddig használt hangszórókat, amiből lehet egy jó ki indulási alap.
Meg akartunk mi ide pár hónapja/ Éve?Topik nyitott. Azt is meg lehetne irni és aki ide látogato kérdés nélkül is tudna egy jó alapot lefektetni. Magyar Hardcore bluetooth hangszóró csoport.
Bár A teszteket elnézve a maga árába még most is remekel a Dockin D Fine 100 euros kategóriába, A W-king D8 talán hangosabb, de teszt alapján nem éreztem olyan jónak a hangját.+ A Dockinnak jobbak a mélyei is. -
-
B1T3
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen videókártyát?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hardverkemping június végén
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest