Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptAdamica
veterán
válasz
morfondőr #69970 üzenetére
Ilyen 80-85%-on pörög.
(#69969) solfilo Megnéztem most MPC-vel, jónak tűnik. Talán ezt is próbáltam tegnap, csak a sötét részek nagyon kékek voltak, szóval talán elvetettem. De most lehúztam kicsit a fényerőt -10%-ot és így már fekete az fekete.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69952 üzenetére
Ment a aida rendszerstabilitás teszt 20 órát de minden simán ment se fagyás se semmi.
Memtest is 8 pass de nem volt error, cseréltem monitort ott is jelentkezett a baj, újratelepítettem a wint probléma ugyanúgy fenn áll. Érdekes egy anomália.Viszont eszembe jutott hogy vettem egy wd blue vinyot 1 hete zsír uj és az se volt jó akármelyik sata kábelbe dugtam megpróbáltam az ssd kábelét is átdugni de semmi.. most vagy abból is kifogtam a rosszat vagy tényleg alaplap baszkszik..
Mert nem igaz hogy se a zsír új videokártya se az alaplapi (alaplap szintén új) vinyó se jó..
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69950 üzenetére
Csak át dugtam, de mielőtt nem volt a 1050es előtte alaplapit használtam akkor is jelentkezett ez az anomália de nem zavart hogyha hibás mert úgy voltam vele ha veszek normális vga úgyis azt használom.
Processzor se hiszem mert az sem mutatott melegedést meg akkor csak újra indul a gép stb..
Esetleg alaplap lehet hibás..passz
Közben kiprobáltam egy tévén de ott is problémás volt aida gpu benchmark ugyanúgy kifagyott. Tehát a monitor hiba is kilőve.
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69946 üzenetére
Viszont az aida64 gpu benchmarknál (gpu sebességmérősnél) memory copy-nál lefagy a Windows meg fekete képernyő csak reset oldja meg a problémát.
nem értem akkor az már csak videokártya lehet de furcsa hogy alaplapi is szar?
vagy a táp nem bír valamit..
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69946 üzenetére
A vga kábel meg hdmi kábelt cserélgettem.. furcsa véletlen volna ha mindkettő hibás. Ráadásul zsír újak.
Meg érdekes hogy a mafia 2, saints row the third, need for speednál nem jelentkezett a probléma..Pont ezért nem csodàlkozok hogy mindenki màr konzolra vàlt. Megveszed zsír ujonan a komponenseket és rakás szar az egész..
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz
morfondőr #69516 üzenetére
Egy bányász kártya nem maxon pörög. Az összes kártya gpu-ja vissza van véve a minimumra, a feszültség is, a minimumon. Általában a ram van csontig húzva. De mivel az egész kártya állandó hőfokon van, így nem igazán számít. Az összes kártya, ami elhalálozik, az nem maga a gpu vagy a ramok mennek tönkre, hanem ezen alkatrészek és a nyák között lévő óngolyók,amik a kapcsolatot biztosítják, repednek el, porladnak el, stb, ami meg a változó hőmérsékletnek köszönhető. Tehát ha van olyan bányászkártya, amire van 1-2 év garancia, megvehető.
-
rhidenor75
csendes tag
válasz
morfondőr #69344 üzenetére
Köszi a válaszodat!
A kép, amiről beszéltem: [link]Én is azt szeretném, ha a driver maga szabályozná a ventillátor fordulatát, de sajnos nem teszi, folyamatosan ordít a venti, 35-40 fokoks GPU hőmérséklet mellett.
A boltban egy passzív hűtésesre cserélnék, de szerintem az nem fog belemenni, mivel SFF a ház és közel a táp.
-
Sola105
csendes tag
válasz
morfondőr #68743 üzenetére
Ehhez nem kell valami konverter? Ami nem csak a kábelt alakítja hanem a jelet is.
Most egy Rx 580-om van azon még van dvi ismerősöm 1070-én is van.
Mivel nemsokára megválok tőle azért merült fel a kérdés.Csupingo: Ezért kérdeztem mert biztos van aki akár sejtés szinten is, de tud valamit mondani.
Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
patakij
tag
válasz
morfondőr #68691 üzenetére
Az a helyzet hogy a problémád nem egyedi. Több hibajelentést is találni "sluttering" (túlnyomórészt pascal) címszó alatt, de létező megoldás aligha van. Az, hogy alacsony kihasználtság mellett jönnek elő a panaszok, elég sok mindent kizár. Én nem feltétlenül a videókártyát okolnám.
Nekem egy öreg vinyó okozott hasonló bosszúságot (egészen rövid időre megáll a kép, hang beakad), gondolom éppen gyenge szektoron tapogatottSérült, kontaktos sata kábel hasonlóképp okozhat rövid fagyásokat. De ezek talán ki is zárhatóak, mert aktuális AAA címeknél nálad nem áll fenn a probléma... agyrém.
Feltételezem a Win10 játékfelvevője ki van kapcsolva, Trueplay-el együtt. Illetve nem megy semmilyen Razer program (srácok nem tudnak kódolni)
Videó lejátszásnál a böngésződben ha a beállításokban mellőzöd a hardveres gyorsítást, akkor is hasonlóan akad? (Így esetleg a videókártya kizárható lenne)
Egy monitorozást nézhetsz még feladatkezelőből, processzorhasználat szerint sorba állítva az alkalmazásokat, lehet van valami ami egészen rövid időre kihasználja a cpu-t, a cpu pedig ezt előtérbe helyezi.
dxdiag.exe mindent rendben mutat?
Eseménynapló szinte mindent naplóz, nem jelez valami hibát abban a pillanatban?
Ezek csak alap dolgok, de néha pont ilyen vezet el a megoldáshoz, amire amúgy nem is gondolna az ember.
Több ötletem nem nagyon van, lehet tényleg a throttling-al van a baj, azt meg majd egy későbbi driver orvosolja (vagy nem)
-
Csupingo
veterán
válasz
morfondőr #68681 üzenetére
A driverben az optimális és az adaptív módot is próbáltad? Esetleg még a win-ben és tedd át az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra. Akkor talán csak az a megoldás marad, ha lehetséges, hogy ezeknek a játékoknak a driverben csinálsz ilyen max teljesítményű profilt.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
morfondőr #63849 üzenetére
Talán nvidia inspector.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning