Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- Amazon Fire TV stick/box
- HP notebook topic
- Apple MacBook
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám, amire nem találok megoldást.
Környezet: Radeon 290, 14.7 RC3 driver, Win 8.1
A videókártyának három kimenetét használom:
- Displayport - Monitor display port (elsődlegesen használt kijelző)
- DVI - TV HDMI (másodlagosan használt kijelző)
- HDMI - erősítő HDMI (hang)Abban az esetben, ha a monitor megy, nincs semmi gond. Ha a tv-t bekapcsolom, és tv-zek rajta, még mindig minden rendben, azonban ha bekapcsolom mellé az erősítőt, miközben a TV-n nem a gép asztala látható, hanem műsor megy, akkor a monitor állandóan elveszi a képet, ugrál, valamint hangom sincs.
Ha fennáll a hármas együttállás, vagyis monitor-tv-erősítő minden pc-re van kapcsolva, megint rendesen működik.Hogyan tudnám megoldani, hogy ne őrüljön meg amikor a tv-n tv adás megy, és közben az erősítőn a gép hangját akarom hallani?
Továbbá ha ki van kapcsolva az erősítő, a gép azt látja, hogy nincs audióeszköz, és az asztal sarkában piros x-szel látható a hang. Be lehet valahogy állítani, hogy azt észlelje, hogy van audió eszköz?Végül: a gép az erősítőt is monitorként kezeli, kiterjeszti rá az asztalt. Ha letiltom a képernyő vagy asztal megjelenítését arra az eszközre, akkor a hang is eltűnik vele együtt. Be lehet ezt úgy állítani, hogy a hang megmaradjon, a képi megjelenítés viszont ne legyen?
Remélem van valakinek ötlete
Előre is köszi,
Mosqu!to -
Speed®
titán
válasz
JackReaper #43485 üzenetére
Ott más lesz a gond..de ha driveren múlik, 13.1 Legacy Catalyst kell neked.
-
Theory66
aktív tag
válasz
JackReaper #43485 üzenetére
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43492 üzenetére
Tudom..mindent megpróbáltam amit én tudtam meg amit ti mondatok..
Kipróbáltam a DDU-t,újra raktam a drivert..(mondjuk még régebbi driverrel nem próbáltam ki, az még hátra van ) kipucoltam a gépet, újra raktam a Windows-t..Megpróbálom a tápot..haveromtól kölcsönkérek egyet...hátha az a baj...
-
varmi2
nagyúr
Akkor ha jól le tudod rögziteni ki lehet próbálni. De még mindig van egy kis gond. Az eredeti ventinek a lapátjai nem véletlenül állnak úgy, ahogy a kártyával párhuzamosan hajtja a levegőt, így, ugye pont a bordák felé, de az a venti, amit te akarsz oda rakni, az inkább merőlegesen hajtja a levegőt, vagyis hajtaná, de ugye ott már a hátfal van, amire felfekszik a venti. Egy próbát meg ér, de óvatosan, nehogy megsütsd a karit.
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43471 üzenetére
Én is utána néztem a procinak mert nagyon nem arra koncentráltam. Lás csodát...Semmit nem indítok el, egy két kisebb alkalmazást kikapcsolok. Hamachi stb. És 20-30 %-on fut a proci..
szerintem nem kéne ennyinek lenni...Google Chrome használata közben meg 40 fölé megy lazán...Nagy valószínűséggel itt is a táp lehet a hiba...
Minden esetre köszi a segítséget
Újabb helyzet jelentés. Mire megírtam ezt a választ leesett a proci teljesítménye 10-15 % köré..
Ki érti ezt
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
speedydb23 #43486 üzenetére
jó , kártya válogatja , lehet beraknám az enyémet x4-be meg se reccsenne a kép ,ez egy örök útvesztő így
Amondó vagyok : próbáljon ki minden lehetséges variációt ,és majd beszámol , hogy mi volt a gyíkja
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
asvald #43482 üzenetére
"persze, lehet az a baj ,amit mondasz ,de elmondása szerint 200fps helyett 120 van neki ez 40% beesést produkált ,ellenben a 4-16x között jó ha 8% különbség van
Esetleg a játékban be van kapcsolva a vsync vagy driverben ,ami okozhat némi kellemetlenséget"Szerintem PCI-E 2.0 ×4 és ×16 mód között több különbség van mint 8%, legalábbis nálam jelentősen csökkentek az FPS-ek, mint mondtam szaggatás lépett fel azelőtt meg folyamatos volt a játék.
-
JackReaper
újonc
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket és a véleményeteket kérni az alábbiakban:
Adott egy Ati Radeon 4850es 2D512-es kártya. Körül belül 6 éves lehet a kicsike és eddig nem volt vele semmi gond. Nagyjából 5-6 hónapja cseréltem egy monitort, ezután kezdődtek a problémák, eleinte csak ha elment power saving modeba a képernyő, akkor utána nem reagált és nem akart visszajönni a kép, a későbbiekben, már spontán elfeketedett a kép, ha nem mozgattam az egeret, akkor visszajött a kép, amint megmozdítottam ismét elfeketedett. Driver hibára gondoltam, ezért újratelepítettem a vga driver-t. (DDU-val takarítottam ki és utána az amd honlapjáról leszedett progit tettem fel).
Ez a megoldás egészen a tegnapi napig működött, úgy hogy csak néha néha fordult elő a fent említett hiba.
Tegnap kb. 15perc alapjárati működés után, a képernyő elfolyt majd a gép leállt mintha kihúzták volna a konnektorból. Újraindítások sikertelenek voltak, az MSI motherboard képernyőnél megállt és nem reagált semmilyen billenytűparancsra (Se BIOS, se Setup semmi), Kb 2 órával később ismét megpróbálkoztam elindítani a gépet, ekkor már sikerült és elindult, azt jelezve, hogy a VGA driver kritikus hiba után állt helyre.
Ezek után tökéletesen működött, ellenőriztem a hőfokokat, mindent rendben találtam. Kb 3 órányi intenzív használat után ismét felvillant a kép, hogy a vga driver kritikus hiba után állt helyre, majd a gép egy csapásra megállt.Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi lehet a hiba oka, és miként tudnám ezt orvosolni?
Örömmel fogadnék, egy normális (régebbi verziójú) driver-t hozzá.Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm.
A Kártya adatai: http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/21/514665_bv9mmowik83jni1h_adatok.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/21/514665_tyaj8acr8pddwmj2_hofok.jpg[ Szerkesztve ]
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Van egy Sapphire HD2600 XT típusú vga-m aminek a ventilátora beadta a szolgálatot (bekapcsoláskor hangosan zúg, alig bír forogni, majd meg is áll a ventilátor, illetve terhelés hatására elkezd forogni, de ugyanúgy zörög).
Az megoldható, ha egy 8 centis ventilátotr valahogy ráteszek hűtőként? Csak a kis ventilátort kiszedem és valahogy rárögzítem a hűtőbordára a 8 cm-st.
A két venti 12V-os és csak 0,06 Amper különbség van köztük. Ráköthetem a gyári kis ventilátor helyére?
[link] -
asvald
senior tag
válasz
speedydb23 #43481 üzenetére
de pár hsz-t ha visszanézel akkor látod , hogy nekem okozott hasonló problémát egy minőségi táp ,egy codegányal meg hibamentesen ment az egész hóbelevanc
persze, lehet az a baj ,amit mondasz ,de elmondása szerint 200fps helyett 120 van neki ez 40% beesést produkált ,ellenben a 4-16x között jó ha 8% különbség van
Esetleg a játékban be van kapcsolva a vsync vagy driverben ,ami okozhat némi kellemetlenséget[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
asvald #43480 üzenetére
Nem szeretnék egy világot összedönteni de köze nincs a táphoz az energiagazdálkodásnak...
Az maximum az órajeleket szabályozza a processzornál és a vga-nál, de a tápot nem vezérli.Én inkább azt tudnám elképzelni jelen hibánál amiről éppen társalgunk, hogy a PCI-E sín nem x16 módban fut hanem csak ×4 módban.
Nálam volt ilyen, hogy kiszereltem a vga-t takarítás miatt, vissza tettem és valamiért 16 helyett csak ×4 módban futott, egyből szaggatott minden játék...
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #43479 üzenetére
mondok egy saját példát : energiatakarékos módban hagytam egyszer a gépet bf3 multi alatt , hát mondanom se kell szerintem , elkezd mikrolagolni a játék ,fps beesések tömkelege , nem tudtam elképzelni mi a franc okozza ?! Bő félóra után kapcsoltam , hogy hát este a filmet mikor néztük beraktam energiatakarékosságba ..
amint vissza állítottam centrikusra minden problem megszűnt, kb ennyi köze van a tápellátásnak a dolgokhoz
-
asvald
senior tag
válasz
speedydb23 #43478 üzenetére
azért ne szaladjunk előre ennyire .....
A táp szerinted nem veszíthet a teljesítményéből? Igen is tud érdekes dolgokat okozni[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
gaben9569 #43470 üzenetére
Táptól nem lesz FPS drop az tuti, ha a táp lenne xar akkor egyszerűen újraindulna a gép vagy kifagyna...
Inkább töltsd le ezt a programot:
GPU-Z
ebben a programban csinálj egy képernyőmentést a videokártya adatairól, meg esetleg a hőmérsékletekről is.Viszont az érdekelne, hogy volt-e monstanában kiszerelve a videokártya a gépből?
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
calvin20 #43476 üzenetére
Heló!
Nálam is hallani néha-néha r9 290-nél ,furmark alatt ,ha 8x antializing -re van állítva , persze csak akkor hallom , ha éppen nincsen a házba a cumó ,de akkor is halkan
Egyébként a tekercsek rossz lakkszigetelése okozza ,nem kell vele foglalkozni ,csak ha teljesítményben is hibát produkál
Mellékesen: hallottam már olyat is , hogy bizonyos alaplapokban csinálják HD7970-ek pl gyenge tápellátása van a lapnak
[ Szerkesztve ]
-
calvin20
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyan jelenséget, hogy sistereg a VGA terhelésnél. Olyan mintha a VRm rész felől hallanám(a hőfokai rendben vannak). Egy 7970-ről van szó. Egy Corsair VX550 hajtja ami bőven elég kell hogy legyen a kártyához és a konfighoz(adatlap).
Mi okozhatja a gondot vajon?
-
asvald
senior tag
válasz
A.Market.hu #43474 üzenetére
Nem kizárt , hogy megölte a lapodat
hd 5770 , gts450 -
-
asvald
senior tag
válasz
A.Market.hu #43472 üzenetére
nincsen mit szépíteni itt, a 3 kártya halott, főleg az utolsó , ha már win betöltése előtt csinálja ezt a piros csíkokat az biztosan kuka,
Eleve nem szabad ilyen kártyákat megvenni , már régen elhasználódtak ,csak valaki megsüti, berakja a gépébe megy 1-2 órát hibátlanul és eladja jóként[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok .
Kérdésem a következő .
A gépem
Asus P5G41T-M LX Intel E 7300 3giga ddr 3 lc 6550 táp V 2,2 táp , ez nem az olcsóbb fajta . 750 gb seagate vinyo .
Sokáig 3870 videokártyám volt gond nélkül .
Elkezdtem lecserélni .
Giga 4850 3d teszten összefosta magát , újraindítás után már nem is adott képet.
Pár nap múlva szereztem egy 4870 et szintén ugyanez .
Most megint szereztem egy 4850 et és szintén nem indul vele , piros csíkok és a windows betöltésnél kék halál
. -
gaben9569
csendes tag
válasz
oravecz56 #43466 üzenetére
Hát kitakarítottam mindent, elég poros volt de most elég tiszta lett
Lehet a táppal van a baj...400 watt-os és a gépházhoz adták. Lehet 3 év elég volt neki, h kicsit összeessen
Megpróbálok beszerezni, egy új tápot mert lehet tényleg ez a baja...bár nem tudom, szerintem annyira nem terhelné le a tápot ez a gép..vagy mégis?
Minden estere köszi szépen a segítséget
-
asvald
senior tag
válasz
killergyuszi #43468 üzenetére
ha közvetlen az egér beavatkozása után volt bekapcsolva ,akkor lehet hogy zárlat vagy jobb esetben kontakt hiba a rozsda miatt
[ Szerkesztve ]
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
A mostani kérdésemnél szinte biztos vagyok a válaszban is, inkább csak tanulságként írnám le az esetet, ami történt:
Pár hónapja egyik ismerősöm megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet. Meg is történt, használta rendesen. ám pár napja, írt egy üzenetet, hogy tönkre ment a gép, nem ad képet, elhozza hétvégén. Ma kézhez kaptam az említett gépet. A probléma forrása, számomra igen érdekes volt. A gépet egy hétvégi házban használták, ahová az egerek is be tudtak jutni valahogy. A gépre felmászva az egyik kis "kedves" lepisilta azt és hát nem befolyt!? Na mit talált telibe? A videókártyát!Mikor kivettem, láttam, hogy nedves és kb. 10-20 mm-es rozsdafoltok vannak a nyákon. Megszagoltam és az is stimmelt.
Onnan tudom, hogy egér volt, hogy a tulaj ott állt mellettem és mondta, hogy ez az ami.
Nem tudom találkoztatok-e már hasonlóval de ez engem úgy ért, mintha felfordított gereblyébe léptem volna és jól pofán csapott volna.
Szóval a kérdésem annyi volna, hogy javítható, vagy kuka? Egyébként felpörög a ventilátor, csak kép nincs.
Ha nagyon off, akkor bocsánat, de ilyennel még nem találkoztam. -
asvald
senior tag
válasz
oravecz56 #43466 üzenetére
jó , ez csak felvetés volt , mert már láttam , "hallottam olyat is , "most volt kitakarítva 1/5hónapja a gép"
levettük az oldalát a zalman cpu hűtőbe marék perzsacicaszőr kb olyan keményre lehetett gyúrni ,ha megdobtam volna vele valakit a betonba úszott volna az illető[ Szerkesztve ]
-
oravecz56
aktív tag
válasz
asvald #43464 üzenetére
Szerintem tiszta a gép nem melegszik lehet érezni a forumtárs hozzá állásábol és hiba felismeréséböl.
Neki betöltési hibája van és már lemosta a redszert telepitett op-t a 14.4 jo 5-töl fölfelé legfeljebb nem használ mident amire megtanitották csak a hejet foglalja.Az 5670 és 5770 a leg jobb volt a 13.9 7970>főlfelé a 14-esek
Elmondok valamit ami velem történt.
Nvidia 8800 gs játék közben fehér halál lemostam a winyot mert nem boldogultam.Telepités beolvasta a lemezt Fehér halál Igpu rol lette telepitve ,diszkréten átkapcsolva fehér halál.
Táp csere kodegány 450w kidobva bequit 750w berakva beszettem a piros pontokat.
Végig kéne probálni a dolgokat ,hogy eggyértelmüen ki lehetne jelenteni a vga elszélt.[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #43464 üzenetére
hopp eszembe jutott egy korábbi problémám, kicsit hasonlít a helyzet ,csak nálam a cpu is folyamatosan terhelődött azt pedig a tápom produkálta egyszerűen nem fértek össze ,volt hogy 3-6x kellet ki-bekapcsolnom a gépet mire rendesen üzemelt ,ezt nem vírus csinálta , mert Én is 3x tettem újra a wint + formáztam csutkára .
Aztán ki-be rakosgattam mindent ugyanúgy folyamatosan 15-25%között volt a proci terhelés+ lagolt/ akadt a rendszer , játékok alatt is a felére estek az fps-ek,de aztán utolsónak maradt a táp (fsp rider 650) kicseréltük egy codegányra és láss csodát minden szépen ment
Megjegyezném a tápnak az égvilágon semmi baja nem volt ,csak hol működött vele a gép , hol nem[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
gaben9569 #43460 üzenetére
a formázás nem fogja megoldani, ahogyan a kolléga is írta .
Tegyél alapra a biosban mindent legjobb lenne , ha clear-t nyomnál neki ,és úgy megpróbálni, esetleg egy cpu hűtő ,alaplapi borda takarítás h,hátha csak trollingol a szutyitólpersze ez amolyan végső elkeseredésem opció
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tarill
őstag
sziasztok! 770 gtx-nek hogy lehetne megoldani hogy ne felejtse el a gép a vga oc-t? beállítok egy tuning értéket de ha újra indítom a gépet megint alapon van, nv-nek nincs valami olyan funkciója mint amd-nek a ccc-ben hogy huzol a csúszkán és úgy marad?
-
davidcsaba93
aktív tag
Szevasztok!
Q6600 3ghz kihajt vajon egy r9 270-et, 1920*1200 felbontáson? Vagy felesleges ekkora kari? Szerintem ki lehet hozni a prociból még többet is de egyelőre még nem foglalkoztam vele. -
gaben9569
csendes tag
Sziasztok! Nekem nem különösebben a gép indításával van a gond, hanem a videokártyával. (Nem találtam ilyen topicokot bocsi, szóval ide irom)
Egy HD 5770-esem van SOC 1 GB-os. Régebben minden lazán elment rajta BF3, BF4( igaz csak lowon) AC4 Crysis 2. Most meg történt vele valami és egyszerűen nem tudom mi. Nincs FPS-s a játékokban. A LoL is ami 100 fps-es ment átlag most megy 70 fps-esel. CoD2 ben is volt 250 fps em..mostanába meg 120 és 40 között ugrál..Nem tudom mi baja lehet...de nagyon idegesít. Tudnátok valami tippet adni? Előre is köszi -
senzaj
senior tag
Hali!
A következő történt: kiírta a geforce experience, hogy megjelent az új driver...344.11.
Felraktam és a telepítés végén hibát dobott (pontosan nem tudom, hogy mit) és kékhalál lett a vége.
Azóta minden oké, nem tapasztaltam semmi eltérést... mitől lehetett/mi a teendő ilyenkor?(ASUS GTX580 DC2)
-
Csorosz
aktív tag
Segitség!
Catalyst telepités közben:
Alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba!
Asus H81M-K alaplap I5 4400 proci 8 gb ram.
HD7850OC kari.
Szűz Win7 64 bit
Csak a driverek telepitve.
Net framework és Visual C++ x64 fent, Visual C++ X86 nem.
Mi lehet a gond?
Se a 14.4, se a beta se régebbi driver nem települ... -
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de azért egy próbát megér(feltenni):
Milyen(melyik) programmal lehet nézni, hogy a CPU és a VGA hány %-ban terhelődik(in-game)? -
Rathrol
senior tag
Októberben megjelenő GTX960 egyenrangú lesz a GTX770 , vagy jobb lesz?
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Gutenberger #43429 üzenetére
Szerintem is a forumtársnak igaza lehet igpu-ban van a biosz beállitva tedd a vga kábelt hdmi. vga vagy DVI alaplaprol az mindeggy mejiket csak vissza tudd állitani pcie slotos vga -ra
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
freelanced #43428 üzenetére
heló!
DDU-t (Display Driver Uninstaller)progival mindent letolnék majd restart ,és úgy fel a driver
Esetleg előtte pci-e sín-t ecsettel kitakarítanám+ nedves zsepivel a vga pci-e csatit megtisztogatnám és vissza a helyére[ Szerkesztve ]
-
válasz
Szia!
Lehet hülyeség, de az alaplap vagy a vga kimenetébe van bele dugva a kábel?
Ill, próbáljátok meg azt, hogy kiveszitek a vga-t, s az alaplapra dugva a monitort telepítitek a gépet.
-
Tarill
őstag
üdv! ebben a videóban: [link] 15:53-nál amik a vga-n vannak bordák, olyat hol lehetne külön venni? accelerohoz nem adtak csak magát a nagy hűtőt, vagy hogy keressek ilyenre rá?
-
snake1977
őstag
válasz
Ahol vettétek ki lett próbálva a gép? Illetve a monitor kábelt próbáljátok meg az alaplapi kivezetésben is, ne csak a vga-ra dugva hátha valami okos az alaplapit állította be kizárólagosnak.
-
Gutenberger
tag
Sziasztok nagyon égek agyerek előtt...
Vettünk egy új gamer pct, vga kábellel összekötöttük a monitorral, de nincs kép.
kipróbáltuk hdmi kábellel, de úgy sincs kép.A biost így nem látjuk, nem tudjuk felrakni win7-et.
Bisztos valami triviális oka lehet, de ilyennel még nem találkoztam, vagy meló után túl fáradt vagyok hogy észre vegyem.
http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
Köszönöm előre is a tippeket!
-
freelanced
addikt
Hello! Az ASUS R9 270 kártyámhoz nem tudom feltelepíteni a szoftvert. Mi lehet a gond? Azt írja, hogy "grafikus hardver keresése" és nem megy tovább a csík. A lemezen találhatót is próbáltam illetve a netről egy frissebbet is de semmi.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz
vaakuum #43421 üzenetére
Pont ezaz, hogy nekem nem fontos a 60 fok. Tudomásom szerint a 75 fok is teljesen normális egy vga-nál, de javítsatok ki, ha tévedek.
Egyébként még a 40% az, ami éppen elviselhető, utána már nagyon hangos. A venti nagyon kicsi rajta, ezért pörög, mint az állat. Normális hűtőt meg nem akarok rá venni, mert nem sokáig lesz már meg ez a kártya.shootme2 : úristen de hülye vagoyk
Valahogy ez elkerülte a figyelmemet
Köszönöm, neki is állok
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz
guftabi96 #43420 üzenetére
Ha jól rémlik, a sapphire trix egy karakterisztika beállítására ad lehetőséget, aminél a hőfokokhoz te magad rendelhetsz fordulatszámot. Nekem tetszett, jól működött.
Nyilván ha 60 fokra beállítod, hogy 10%-on pörögjön a kártya, és ez nem elég neki, a proci tovább melegszik, ezért a fordulatot is növelni fogja. Ha nagyon a 60 fokot akarod tartani, akkor kicsit kísérletezni kell, de simán megoldható, hogy 60 fokon ne pörögjön többet, mint 40%, ha ez önmagában elég ahhoz, hogy 60 fokon tudja tartani. Ha meg nem elég a 40% a hatvan fokhoz, akkor úgyis mindegy, milyen progival kísérletezel.[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Létezik-e ilyen program? A vga ventilátorát szeretném szabályozni, de nem úgy, hogy beállítok egy értéket, és folyamatosan azon a fordulaton megy (mint Catalyst-ban, vagy MSI Afterburnerben), hanem beállítok egy max értéket, ameddig emelheti a venti sebességét. Tehát beállítom, hogy max 40%-on mehet a venti, és ha terhelést kap, akkor max ennyin foroghat, de ha nincs terhelés alatt akkor vegye vissza.
HD 7770 Ghz edition (MSI) kártyám van egyébként. Sajnos nagyon hangos, de feleslegesen. BF3 alatt üvölt a ventilátor, és közbe meg max 60 fokos a kártya... -
Intel core33
tag
Az normális hogy az Assassins Creed III-ban max grafikán
A GPU(HD7770 2gb)75fokos
A processzor(Intel i3 4150)60fok körül mozog? -
törölt tag
Üdv emberek!
Nem tudom jó helyre írok-e, az a gyanúm hogy Alaplapi hibám van, vagy VGA. (Asus DCII HD6950)
Múlthét Pénteken CS:GO Faceit kupán voltunk, ott játszottunk 5 meccset le is ment szépen.
Aztán mentem volna vissza játszani Publikra, ekkor eltelt olyan 2-3 perc, és észrevettem hogy ha játékban megyek, és mikor lövök, meg lőnek rám, lezuhan az FPS, és darabos lesz a játékmenet, magyarán nem laggoltam, hanem akadt a játék.
Hosszú tesztelgetés után rájöttem, hogyha a második PCI-E slotba teszem a VGA-t több FPS-t kapok, de még mindig nem az igazi, mert az akadás ugyanúgy előjött.
Na ekkor futtattam egy GPU-Z, plusz terheltem a kártyát, és ez az eredmény fogadott...
Első PCI-E Slot 3.0:
Nézzétek a sebességet a normál 16x helyett.Mi lehet most a hiba, alaplap, vagy VGA
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
oravecz56
aktív tag
Nem is fogsz mert zárt
Valoszinü halkabb v. abbahagyja,de godoj bele a lakk valahol szigetel és höt is bent tartja,ezek a fsz szabájzok a leg melegebbek a hütés a gpu és ezek hütése a leg lényegesebbek.A tuning hütök nem csak azért vannak, hogy szét huzzák a vga-kat hanem a kissebb hő meghosszabbitja a vga-k életét valahol.
De nem valoszinü megszüntetné a ciripelés legfeljebb halkabb lenne talán.[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
speedydb23 #43406 üzenetére
ezt inkább ne bolygasd ,ha szeretnéd használni még ,mert elképzelhető , hogy ha lecsavarod a hűtést el is szakadhat a forrasztás a nyák ,és a gpu között
-
Nite
őstag
válasz
fagy53 #43402 üzenetére
talaltam egy ilyet, egesz vadnak tunik
[link]
lenyegeben koromlakkal nyomtak at az egeszet es elvileg meg is szunt a jelenseg
namost ok azt irjak, hogy csak "capacitor/chokes" azaz kondikat es tekercseket lakkoztak, nade ezen a kepen sem latok egy tetves tekercset sem
"By filling the room between coils and the carrier you can stop the vibration that produces that horrible sound" na ezt meg mar vegkepp passzolom, ha egyszer zart a tekercs akkor hogy
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Egy olan kérdésem lenne, hogy van 2 darab InnoVision Mighty 3DII V3 (3dfx voodoo 2 12mb) kártyám. Berakom a régi gépembe (nem SLI-ben), de mind kettőnél besípol már az elején a gép, mi lehet a probléma?
(Más kártyákkal működik a gép pld.: Voodoo 3 2000, S3 Trio64 V+, stb..)
-
Froghead
csendes tag
Üdv!
Van egy új XFX R7 256X kártyám. A gond csak az hogy, míg alapból 36 °C, viszont amint rátolom a Tv-re kötött HDMI kábelt akkor alpból 49 °C lesz a hőmérséklete. Az előző kártytával egy VTX3D HD 7770 semmi ilyen gondom nem volt! Úgyanúgy egyszerre volt rá kötve a DVI és HDMI és így is alapból 32 °C volt!
CorsairVX 550 a tápom.
Köszönöm,ha valakinek van ötlete!
-
oravecz56
aktív tag
És terhelés alatt maga a vga-bol jőn az elektonok áramlása a fesz szabájzok nál.
Memlessz semmi baja csak bosszanto. Ha a gyárto jobban odafigyel a kis tekercsk méretére minőségére halkabb de drágább lenne.
D2-ben nagyon tud ciripelni.Ez a jelenség a drágább 7970 nél is jeletkezik fajtátol függően PL.GigaByte[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
-
gamer187
tag
Üdv
Most készülök össze rakni egy új számítógépet játszásra, 3d filmezésre, böngészésre stb..l, kb 30 ezret szánnék a videókártyára és érdekelne hogy ebben a az árkategóriában milyen kártyát ajánlotok, nekem mindig ATI kártyáim voltak viszont lényegtelen hogy ez vidia vagy ati érdekelne az is hogy jelenleg melyik a célszerűbb válaszáts és miért, előre is köszi a segítséget.
-
Mike82
csendes tag
Helló! Segítsetek! Itt sasolok a Hardveraprón VGA-t. 60-70k-között. Ezekhez nézegetek vga-t.: Asus Maximus V Gene Z77@Intel Core i5 3570K@2*4gb G Skill Sniper F3-14900CL9-4GBSR@
Milyen vga-t ajánlotok?
-
Nite
őstag
gyerekek, valami iszonyat "csiripel" a gepem miota beletettem ezt a gtx 275-t
tap rendben van, azt meg ki is csereltem, valahonnan a vga mellol jon, de merget nem mernek ra venni
annyit talaltam a neten, hogy elvileg a níitott tekercsek csinaljak es melegragasztoval szoktak benyomni oket, nade en itt semmilyen tekercset nem talalok
help?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd