Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Apple MacBook
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Akciókamerák
- Hobby elektronika
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asvald
senior tag
válasz
csabyka666 #42797 üzenetére
hát igen, ennyiért már veszel másikat .
90%-ban , hogy az a baj -
-
asvald
senior tag
válasz
csabyka666 #42795 üzenetére
GPU reball kb 5-7ezer az ára
-
Üdv mindenkinek!
Kérdezek egy furcsát. Van egy 8800GTX-em, ami egyik napról a másikra nem ad képet. Venti pörög, de semmi aktivitás. Elég sok nVidia kártyát láttam neten ezzel a problémával, szóval a furcsa kérdésem az lenne, hogy tudjátok-e, mi okozhatja ezt a problémát? Olyanra gondolok, hogy az xy alkatrészt kell kicserélni, és működni fog megint...
Köszi a segítséget előre is!
-
hszilard666
veterán
Ejj banyeg jól rám ijesztettetek, inkább ölök bele egy picit többet és akkor már meg is van egy mátrix. az csendes és hűvös alapból is
-
pcgamer01
senior tag
válasz
hszilard666 #42791 üzenetére
A szürke melletti kicsi fekete kockák melegednek,arra kell.
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
hszilard666 #42791 üzenetére
oké , Te kártyád, Te döntésed
Igen, azok ott jobbra a vrmek amik le vannak fedve bordával
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
hszilard666 #42789 üzenetére
ez jó megoldás lehet... memóra még saját kezűleg is megtudod csinálni alumíniumból
A vrm-re is meglehet csak ott már jobban oda kell figyelni a méretekre ,és sok gape-padot kell használni ,viszont megvalósítható ,csak elszántság kérdése[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
hszilard666 #42786 üzenetére
inkább hagynám azt a uber-hűtőt, amúgy is szebb a palit ,vagy egy full-cover blokkot tennék rá
-
pcgamer01
senior tag
válasz
hszilard666 #42786 üzenetére
Ezt passzolom,nem akarok ostobaságot se írni mert volt nemrég egy tag aki ragasztott a vrm-re sünit és utánna nem adott képet a kártyája :/
A ramokra rakhatsz mindenképp attól nem lesz baja[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
És konkrétan hova ragasszam?
-
pcgamer01
senior tag
válasz
speedydb23 #42784 üzenetére
+1 a 450-re.Elhamarkodva írtam az 550-est
Asvald: Persze igazad van,meghát fő a biztonság pláne ilyen komoly vga-nál
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
traktorgumi #42777 üzenetére
Szerintem bőven elég a 450W-os XFX Pro, GTX760 nem túl éhes vga, ahhoz overkill az 550-es táp szerintem.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
hszilard666 #42780 üzenetére
A memóriákra kell szerintem rakni sünit mert a vrm részre ott a venti ugye.
-
asvald
senior tag
válasz
hszilard666 #42780 üzenetére
Én próbáltam ,de semmit nem találtam hozzá ,de amúgy érdemes lehet legalább a vrm-re valamit rakni
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #42743 üzenetére
Valaki segítene nekem is?
-
pcgamer01
senior tag
válasz
traktorgumi #42775 üzenetére
XFX pro 550W LeC-nél 16500Ft.
Egyenhagyott 12V(528W) -
JSHammer
tag
válasz
traktorgumi #42775 üzenetére
ez 17k!
FSP FSP600-50ARN OEM
ez 16k!
CORSAIR VS Series VS550eis 16k!
ENERMAX NAXN 500W
ezek jobbak sajna seasonic ennyiért nincs
vagyis van, de az kicsi lenne
-
pcgamer01
senior tag
válasz
traktorgumi #42763 üzenetére
Kevés a táp neki,400W-ot ad le a 2ág összesen tehát 200W áganként.
A kártya komolyabb gameknél eléri a 170W-ot is,és ha minden igaz 1ág a cpu 1ág a vga[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
válasz
traktorgumi #42770 üzenetére
sokan kételkednek hogy hát de ez 500 watt????!!4
csak amikor a pcie csati nélkül lett benyomvaa gép ,csatlakoztatott vga nélkül, egyszer sem kapcsolt kiXD
-
yusukee
aktív tag
Hali!
Van egy 560 Ti VGA-m. Pár napja mikor bekapcsoltam a gépemet, nem adott képet. Megpróbáltam másik kábellel, másik csatlakozóval de semmi. A gép elindul, be is bootol az os, de már a biosnál sincs kép. Az IGP-vel van kép, simán megy a gép akkor is ha benne van a vga. Lehetséges, hogy a vga rossz, de a gép simán elindul?
-
JSHammer
tag
válasz
traktorgumi #42766 üzenetére
régebbi driver?
én is tápra gyanakszom,,,,
egy giga tápnál uganilyen eszközillesztő nem válaszol hiba volt!
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
hszilard666 #42764 üzenetére
volt már 3 instal is
és ugyaz ez a probléma
Pénteken már átszereltem egy asus h87 alaplapba, de ugyan ez volt....
Ram teszt lement szépen és egy másik gépben meg tökéletesen megy már 1 napja a kártya.
Akkor csak a táp lehet nem?
Más nem maradt a gépben -
123sylaar
aktív tag
válasz
Nálam egy FSP HEXA 500 simán megbirkózott egy Sapphire r9 280 dual x-el. Úgyhogy nem hinném ,hogy kevés lenne neked oda a táp.
-
hszilard666
veterán
válasz
Szerintem próbállj meg egy win reinstallt. Ha a táp lenne a rossz, akkor kikapcsolna a gép.
-
traktorgumi
aktív tag
Az létezik hogy egy ctg 500w táp kevés az evga gtx 760 sc kártyának?
A jelenség az hogy a játékok közben hirtelen eldobja a drivert.
Csak a tápra tudok gyanakodni mivel a memtest szépen végigment.
Cseréltem már alaplapot és ugyan ez volt.
A kártyát meg kipróbáltam egy másik gépben és tökéletesen mentMit gondoltok?
gigabyte h87 d3h
8gb kingston
1 wd 500gb
ctg 500w
i5 4570 -
-
DrdreVIC
csendes tag
Msi GTX 750 ti +10 eft megérné erre lecserélni ?:[link]
-
asvald
senior tag
-
DrdreVIC
csendes tag
Fsp RAIDER 550w táp van
-
asvald
senior tag
válasz
JSHammer #42751 üzenetére
nem volt kritérium a táp ,és a fogyasztás se ,azt kérdezte ár /érték arány + használt is lehet , egyértelműen r9 290. Gondolom aki ennyiért vga-t vesz az nem fog ,se tápon ,se fogyasztáson spórolni .
de akár vehet egy 770-et is annak meg mi értelme? Csak egy ránc-felvarrott 680, jobb memóval , ja, és elévült technológiai
[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
válasz
asvald #42750 üzenetére
Azért az a fektetés nem oly drasztikus főleg a tetemes tdp miatt is...
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290-vs-GeForce-GTX-780
számítási teljesítményben tényleg jobb, de nem mindenkinek matekozni kell a vga, mert akkor már quadro...
nem rossz kártya de akkor már táp is kellhet ,akkor meg az a különbség lufi ha az ár / teljesítményt nézzük...
mert ugye 20k alatt ehhez tápot nem nagyon lehet venni,ezért választáskor döntő lehet, hogy jelenleg van-e táp a vga kiszolgálásra, mert ha van akkor az AMD megoldása célszerűbb
[ Szerkesztve ]
-
DrdreVIC
csendes tag
sziasztok!
Ar érték arányban 70- 80 eft korul mostanság milyen kártyát kapni? Nem baj ha használt! -
JSHammer
tag
Szia
Szerintem a driverekben akadt össze valami....
Ez a kártya nem gyengus, de driverben kellene kettő verzióval régebbit felrakni, mert állítólag vannak driveres gondok!
Ha a kártya dvijére kötöd a kábelt és úgy be a tv, akkor is ez van?
dvi to dsub ,vagy dvi to hdmi , persze csak ha van átalakítód
-
Sifre
senior tag
Sziasztok!
Egy szokatlan kérdést szeretnék feltenni.
Létezik-e szerintetek az nVidiánál a régi kártyák driver általi kinyírása? A fogyasztói társadalom ellenségeként a mai napig megelégedéssel használom az adatlapomon lévő konfigot, de a következő furcsaságokat tapasztaltam:
A kártya évekig tökéletesen üzemelt 190 körüli verziójú Forceware-el. Ezután próbából hosszú idő után feltettem egy 280 körüli verziót. Változást nem tapasztaltam sem negatív, sem pozitív irányban, így fenthagytam. Rövid idő után azt a furcsaságot tapasztaltam hogy terhelés alatt megfordult a ventilátor vezérlése, azaz minél melegebb lett a kártya annál lejjebb vette a hűtés fordulatszámát. Néhány 100 fok feletti sütögetés után leszoktam a fejhallgatóval történő játékról, majd visszatettem a 197.45-öt. Ismét eltelt több mint 1 év és felmerült az igény 3D BluRay lejátszásra. Emiatt fel kellett tennem egy 300 körüli drivert, amivel tökéletesen ment a 3D és még a ventillátorszabályzási probléma sem jelentkezett. Eltelt néhány boldog hónap, majd néhány napja a következő probléma jelentkezett:
Alapból az analóg kimenetet használom a monitorhoz, és ha filmet nézek/játszom átteszem a képet a HDMI-n csatlakoztatott tévére. Mindig csak egy képernyő aktív. Egyszer csak előfordult hogy a kép tv-re helyezése után bezöldült és eltorzult a kép, jelentős képzaj kiséretében. Ezt minden esetben megoldotta egy újraindítás, ezért azt gondoltam valami összeakadt valamivel. Pár napja azonban állandóvá vált a hiba, az analógon tökéletes kép HDMI-n teljesen széthullik. Gondoltam biztos öreg már a kártya és valami elpusztult rajta, még örültem is hogy legalább a monitorral használható maradt. Ma délelőtt nincs mit veszteni alapon visszatettem a jól bevált 197.45-öt és csodák csodájára helyreállt a kép.
Ha a monitor is digitális kimeneten lett volna bekötve akkor valószínűleg kidobtam volna a kártyát mivel úgy nem adott már használható képet. Mindkét újabb drivert a garancia lejárta után adták ki és mindkettő használatával közel kerültem ahhoz hogy kukába kelljen dobnom a kártyát, míg a hozzávaló régi driverrel továbbra is szépen muzsikál.
Mi a véleményetek erről? Paranoiás vagyok, vagy eseleg már ti is találkoztatok már hasonlóval? Számomra szinte teljesen egyértelmű hogy az nVidia kissé erőszakosan akart kártyavásárlásra bírni.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy nzxt kraken g10 est és egy x40 est felfogatni a vgamra. Az lenne a kérdésem hogy kell vennem plusz sünit, hogy nem melegedjen túl semmi? azt az 1 ici pici ventit kevésnek találom. Ha kell vennem sünit, akkor milyet és hol vegyek? és ha már megvan, akkor hova kell felragasztanom őket? Mivel ragasszam fel őket?
A választ köszönöm! -
nega12
csendes tag
Szevasztok!
Olyan hülye kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a HD6950-et megéri átpöccinteni 6970-esre?
775-ös lapom van és egy Xeon E5450 hajtaná!
-
regener
veterán
válasz
alex-music #42739 üzenetére
Ha a driverrel nem megy akkor valszeg halott a kártya.
Esetleg próbálj régebbit, azzal még mehet. -
alex-music
újonc
Sziasztok ! Hozzám került egy gtx 260 kari és minden ok vele csak a drivert nem akarja elfogadni .Ezközelőben felkiáltó jel van a neve mellett és próbáltam biost frissíteni de nem lehet flashelni sem valamint driver legújabb telepítése szintén nem használ . Nincs hardvergyorsítás csak benn van a kari és nincs teljesítmény .Nagyon szeretném ha jó lenne , de tanácstalan vagyok szóval ha valaki tud írja már meg nekem privátba ,h mit tegyek . Köszönöm előre is . Jah és 43 as hibakódot ír .
[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
Sziasztok,
Nvidia GTX 760 kártya
Új windows telepítéssel (Win 8.1 x64), Legújabb Nvidia driverrel illetve, a 337.88-asal is ezt a hibabejegyzést produkálja. Memória teszt, stress teszt megvolt (prime95). Alaplap csere is volt :-)
"nvlddmkm forrásból származó eseményazonosító 14 leírása nem található.
\Device\Video3"Játék során véletlenszerű FPS visszaeséssel, reagál (várhatóan, mikor a windows reseteli a videodrivert.)
Van valami ötletetek?
Köszi
-
crysis88
tag
válasz
JSHammer #42729 üzenetére
Lehet hogy nem a legjobb széria de nem is a legrosszabb...Több mint 2 éve megvan és soha nem volt vele gondom. Amúgy írtam hogy havertól elkértem egy MSI GTX 560 Ti Hawk-ot ami többet fogyaszt és avval nem volt semmi gond.
1. Hűtési probléma nincs , a GPU max 68-70 fok , a régi gépben is ennyi volt.Tesztekben is nagyjából ennyi.
2. Bios reset volt többször is.
3. A tápnak egyetlen 12V-os aga van és 48A-t tud rajta leadni. Kisebb felbontason és grafikai beállításon is fagy.
4. Ramok egyáltalán nincsenek piszkálva.(#42730) regener
Próbáltam a másik slotban is , ott is ugyanez , több drivert is próbáltam , wint is újratettem , mégis fagy.
(#42731) JSHammer
De ha driver gond akkor az 560 Ti miért nem fagyott ugyanaval a driverrel?
Amúgy nem hiszem hogy driver gond mert több drivert is próbáltam de az eredmény ugyanúgy fagyás volt.[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
válasz
crysis88 #42728 üzenetére
Az a corsair sajnos nem a legjobb széria!
1:esetleg, hűtési probléma?
2:illetve kellene egy bios reset ezesetben mert ez hardveres gond lehet..
3:most nem vagyok biztos benne, időm sajna nincs utánanézni, de ennek egyben van a 12 voltos ága asszem, meg kellene próbálnod a játékokat low felbontáson hogy úgyis fagyizik-e?
4:ramok nincsenek nagyon pörgetve:?
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Adott a következő helyzet:
Nemrég lecseréltem a Phenom II X4 955 procimat és az MSI 870 C-45 alaplapomat egy i5 4690k-ra és egy Asus Z97-A lapra. A csere óta valami nem stimmel mert minden játékom hosszabb rövidebb idő után lefagy.(mind eredeti játékok)
Kipróbáltam a walley benchmarkot és az is lefagyott , volt hogy 5 perc után volt hogy majdnem egy óra után.
A videokártya egy ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 [link]Először kipróbáltam a prociba integrált VGA-t és több óra játék után sem fagyott le, ebből arra következtettem hogy az Asus VGA a ludas. két havertól kölcsönkértem 2 kártyát ( MSI 560 Ti Hawk , Sapphire HD 7770) és mindkét kártyával hibátlanul mentek a játékok , nem fagyott egyik sem. Ekkor mar biztos voltam abban hogy az én kártyámmal nem smakkol valami de ekkor támadt egy olyan ötletem hogy elviszem a VGA-t a haverhoz akitől kölcsönkértem a HD 7770-et , betettük a kártyámat a gépébe és több óra játék után sem fagyott le!
Na most akkor mi a bibi???
Ha egyszer más gépébe hibátlanul megy a kártyám és más kártya is hibátlanul megy a gépembe akkor mivel van a gond?Nem szívesen vennék egy másik VGA-t ha egyszer másnál ez is tökéletesen működik
-
nonsen5e
veterán
válasz
meszi85 #42725 üzenetére
Akkor szerencséd volt, nekem annó hónapokig nyekergett míg döglődött, majd egyik nap hirtelen elhalgatott és kormosra sült.
Először ilyet csináltam vele: [link] (itt egy 4650 van, de ezzel is ugyanez volt a megoldás) - majd utána egy kicsit méretesebb chipset hűtő bordát tettem rá és kész. -
nonsen5e
veterán
válasz
meszi85 #42721 üzenetére
Az évek alatt szép lassan belassul mert elkezd valami miatt szorulni (amennyiben csak lassul, általában elkezd hangosabb lenni - akkor még lehet olajozni extra időért) majd megáll és szabályosan besül/leég a motorja.
Igen, a túlmelegedés okozhat kékhalált.
Gondolom olyasmi modelled lehet, ahol az egész hűtést csak egy mini ketrec és benne a ventilátor képzi. Egy kicsit nagyobb passzív bordával simán elvan a kicsi. -
-
meszi85
tag
Üdv, ebben kérnék segítséget:
Kártyámon (ATI Radeon 9600) a hűtőbordán lévő ventillátor nem működik.
(kézzel simán tudom forgatni)
Már párszor probáltam az AGP slotjából ki-be dugni a karit, és a venti csatiját is, de semmmi.
Tapintásra nagyon forró.
Köszönöm! -
nonsen5e
veterán
válasz
Laca25 #42714 üzenetére
Ventilátorai felpörögnek? Más gépben próbáltad? Nézd meg BIOS-ban, hogy mi van beállítva elsődleges videokártyának (alaplapi?).
dunc:
Nekem ilyen esetben a win8 charmbaron lévő devices/project menüponton lévő gombok segítettek, egy próbát megér (win 7 alternatíva --> keresőbe kapcsolódás kivetítőhöz). -
Goblin12
őstag
Sziasztok,
van egy quadro 880m-em a notiban, erre kötöttem egy Displayport <--> HDMI adaptert és azon át kötöm a TV-re. Kép van meg ilyesmi a problémám az, hogy a képből minden irányból 1 cm hiányzik mintha káva alatt lenen a kép pedig ott már nincs megjelenítő felület, mert mintha zoomolva lenne a kép és nem fér ki. Full HD.
Nv Kontrol panlében már beállítottam, hogy "no scalling" de nem reagál rá, továbbra is ugyan olyan nagy a kép.
Esetleg erre tudtok valami infót? Vagy másik topik?
Ha vga-val kötöm össze akkor minden a helyén csak csúnya a kép.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Nem igazán tudom hova írjak, adott egy intel vga s(3558U,nme ismert a vga típusa) laptop, összekötve egy LG650v ve HDMl n kersztül ha bekapcsolom a tv t akkor
kikapcsolja a laptop kijelzőt,és bekapcsolja a tv lesz csak képe a laptopnak! Ezzel lehet valamit kezdeni?
Tehát tiltva van a tv , csak a laptop kijelző van engedve, de ha bekapcsolom a tv t akkor magától vagy kiterjesztésre vált, vagy kikapcsolja a laptop kijelzőt,és csak a TV n lesz kép. -
Laca25
csendes tag
sziasztok!
Kérdésem lenne vettem 1 Gtx 580-as karit beraktam a gépbe ráduktam a 8+6 pin csatit nem ad képet mi lehet a probléma?
Ha tud valaki segíteni azt nagyon köszönöm.!üdvözlet:Laci.
-
vargapapa
csendes tag
válasz
Bjørgersson #42712 üzenetére
Igen a kártya honlapjáról van leszedve, így gondolom a driver megfelelő kell hogy legyen.
Ez volt a gyorsabb és egyszerűbb dolog de itt egy print screen-s kép, a lényeg ugyanaz és mind2őn látszik -
vargapapa
csendes tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy mi lehet a probléma forrása illetve az oka vagy megoldása.
Van egy Asus 8800GTS kártyám, és pár hete azt produkálja, hogy 0 használat, 0 terhelés alatt, magyarán ha csak a gép is alapjáraton pöfög bekapcsolva, a videókártya memória használata akkor is 99%!!!!
Azt szeretném kérdezni hozzáértőktől és szakértőktől, hogy miért csinálja ezt, mi lehet az oka, vagy esetleges megoldása, vagy esetlegesen káros e a kártyának ha így üzemel?!Köszi előre is minden segítőkész választ!
[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Sürgős válaszra lenne szükségem.
Adott egy ATI 1303 feliratú GPU-val szerelt LP-s, 1GB-os vga.
Gondolom valami OEM pc-ben lehetett, mivel maga az AMD automatikus driver keresője sem dob rá semmit.
Elvileg MSI V218 ver3.1, de így sem találok hozzá drivert.
Ha valaki tud, pls segítsen!
Köszönöm! -
pcgamer01
senior tag
válasz
hellboy0415 #42701 üzenetére
Igen de ahogy látható volt a képen oda is került borda utánna "ragacs"
-
Szabix01
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #42702 üzenetére
Konkrétan még nem figyeltem de én is gondoltam erre alapból van 1 12cmes venti oldalt ami húzza befelé a levegőt + s2es hütés van a 8800 GT aztán van mégegy 12es venti ami húzza kifelé hátul a levegőt szóval forog rendesen a levegő de mindebben nem bízva fogtam a kb 30cm kis ventilátoromat feltoltam 3. fokozatra levettem a gép oldalát és picit oldalasan lökettem neki a hűtést hátha...de 10 perc után a nagy fentivel is ugyan úgy viselkedett sajna igy azt mondanám hogy a hőm. rendben volt...
de azt nem értem hogy a felülnézetes 3d játék miét fagy be mig az ugyszintén 3d FPS játék a CS meg nem pedig annak tuti nagyobb a rendszerigénye mint a LOL-nak...(ennél már a beállitásokat "low"ra vettem vissza...) Mert eltudom képzelni hogy haldoklik merthát közel 10 éves a cucc, de hogy csak annál a játéknál... ez érdekes számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd