Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Particionálás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Ezzel a VGA-val kapcsolatban lenne egy kérdésem. [link]
Ha képes 2.0 porton is futni, akkor ennek milyen hatása lesz? Mármint konkrétan? Gondolom lassabb, de úgy kicsit részletesebben, mely értékek csökkennek s mennyire? Pl Windows 32 bites oprendszer nem lát 4 gigánál több rammot hiába van, a 64 bites már igen. Itt is hasonló adatokra lennék kiváncsi, hogy a memória sávszélesség, és méret csökken-e és mennyire, vagy épp a mag vagy az effektív órajelszám mennyire csökken le ha nem 3.0 porton fut majd? Köszönöm előre is az információdús választ!
-
sun35
csendes tag
Sziasztok. Vettem eg yúj videókártyát, beraktam a gépbe ez a piros szöveg fogadott: YOU HAVE NOT CONNECTED ONE OF YOUR VIDEO CARD POWER CONNECTORS TO THE POWER SUPPLY. PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION.
His radeon x1650 pro ice Q 256mb DDR2 128 bit-es videokáryta. Miért irja ki és mi a megoldás?. Köszönöm. -
kmisi99
addikt
Lenne egy olyan gondom a quadro fx1800m vidikarimmal, hogy ha pl véletlen kihúzom a laptopból a tápkábelt akkor energiagazdaságos módba vált és leveszi az órajeleket de hiába dugom vissza nem áll vissza. Illetve néha youtube nál is lemegy az órajel. Csak újraindítással tudom visszakényszeríteni. Más drivert már próbáltam.
-
Rico83
tag
válasz
Mezey Lipót #44494 üzenetére
Mindent vegyél ki vagy köss le, kapcsolj ki az alaplapról, csak proci és memória meg a vga legyen benne, ha így működik, akkor egyesével állíts vissza mindent.
-
Mezey Lipót
tag
válasz
Rico83 #44493 üzenetére
Szia!
Köszönöm, jó ötlet a hw. ütközés téma, mivel elsőre bios, vagy táp gondra tippeltem volna.
A betöltő képernyőig sem jut el a gép, viszont amikor még eleinte egy alkalommal megjött a kép, - azaz a kétsoros szöveg a monitoron mi szerint nem lát rendszert - akkor éppen az alaplapi elemmel variáltam, azaz kivettem, majd visszatettem. Viszont az ismételt bios reset után már egyszer sem sikerült a GF8600-assal képet kapni.
Lehetséges, hogy van a lapon valamilyen eszköz, amivel ütközik a VGA kártya és ami gyárilag le lett tiltva és ami bios reset után ismét engedélyezett lesz? Furcsán hangzik mindenesetre...
Az biztos, hogy eszköz van a gépben dögivel, mivel van benne wifi, RF-táv vevő(X10), firewire, kártyaolvasó, 7.1es HD-audio, mpeg4-es és analóg és digitális tuner+digitalizáló és az eszközkezelő még valamilyen társprocesszort is kiír, csak tudnám hogy mihez.
A tunerkártyát kivettem, az nem játszhat be, a wifi+kártyaolvasó+RF-vevő komplexumot ugyan nem iktattam ki, de végülis abból indultam ki, hogy a rendszer évekig így működött.
A CPU nem a gyári C2D, hanem egy régebbi Pentium D csak próbára, mivel CPU és RAM nélkül került kozzám a gép.
Létezhet az, hogy ezzel a CPU-val, ebben a lapban ütközne a VGA?
Megpróbálom majd egyesével letiltogatni az alaplapi eszközöket a bios-ban és majd meglátom.
A Quadro FX-el is mehetne a cucc, csak az eredeti 8600GS tetején van egy csatlakozó az analóg TV kimeneteknek és pontosan a hozzávaló panel figyel mellette a hátlapon. No és persze a 8600GS-en van HDMI kimenet is... -
Rico83
tag
válasz
Mezey Lipót #44492 üzenetére
Egy hasonló problémát sikerült épp pár napja orvosolnom...
Betöltő képernyőig sem jutsz el?
Ha mégis, akkor nyomj F8-at boot-oláskor és ki kellene adnia egy olyan parancsot hogy "indítás vga módban"...
Ha addig sem jutsz el, akkor valószínűleg valami hardverütközés lehet... -
Mezey Lipót
tag
Sziasztok
Van egy érdekes VGA problémám és nem igazán boldogulok vele.
Hátha tudja valaki a megoldást...Adott egy MSI gyártmányú MS-7366 V2.2-es alaplappal szerelt gép, amelyet gyárilag(Medion) egy Nvidia Geforce 8600 GS 250Mb-os VGA-val szereltek.
A gép azzal került hozzám, hogy egyik kimenetén sem ad jelet a monitor felé(ezen az alaplapon nincs GPU).
A videókártya két másik gépben(!) is kipróbálva(most is ez a kártya van egy másik gépben amin ide írok) viszont hibátlanul működik. Azonnal bekapcsolja monitort, az illesztőprogramja telepíthető, videó gyorsítás működik, a venti szépen forog és a hútőborda is kellően meleg.
A saját gyári(!) konfigurációjában viszont a venti ugyan forog, ám a hűtőborda végig hűvös marad.És most jön a trükk...
Az eredeti MS-7366-os lappal viszont szintén két másik videókártyát kipróbálva(egy kisebb ATI és egy Quadro FX3500M/ez utóbbi már segédtápos/!), az alaplap mindig elindul és akár még a win7-et is telepíthetem velük az illesztőprogramokkal, a gép hibátlanul indul, megy, nem fagy, nem dob kék-halált, szóval semmi hiba. Kizárólag a saját, gyári VGA-val nem hajtja a monitort.Olyan jelenségnek tűnt, mintha a BIOS nem ismerné fel a VGA-t, ezért még a BIOS-t is frissítettem a legújabbra, de semmi változás nem történt.
Ami még érdekes, annak ellenére, hogy az eredeti felállásban nincs VGA kimenet, a gép az induláskor nem áll meg hogy keresse a VGA-t, hanem szabályosan betölti az operációs rendszert, mivel a HDD hallhatóan ugyanúgy teszi a dolgát, mint amikor a másik kártyával van kép a monitoron. A power gomb megnyomása után szépen, szabályosan állítja le az oprendszert és a gépet.
A gép gyárilag szerelt tápja csak egy 350W-os FSP táp, amit egy 400W-os ra cserélve sem indult el a Geforce 8600 GS.
Jelenleg a Quadro FX3500M-el viszont rendben működik a gép.
Még annyit, hogy a segédtápos Quadro FX3500M a problémás alaplapban a segédtáp csatlakoztatása nélkül is elindul, működik, tehát a PCI Express sloton keresztül is jut a kártyához annyi táp, amennyi az átlagos Windows környezetben elég.
Egy, vagy talán két alkalommal az eredeti konfigurációban is pár másodpercre kiadta a képet a 8600GS, de csak HDD és más eszközök nélküli felállásban, majd a gépet kikapcsolás után újraindítva már nem volt reprodukálható a jelenség.Ötletem sincs...
[ Szerkesztve ]
-
aftercooler
aktív tag
válasz
Jeollam #44489 üzenetére
Nem működik a progi, hiába telepítem újra, hiába veszem alapra az órajeleket akkor is hibaüzenettel leáll, amióta egyszer összeomlott.
Én sem értem, hogy újratelepítés után sem működik.Most dolgozom, ha hazaérek, akkor kipróbálom valami másik programmal.
Én a Skyrimen próbáltam full hd texturákkal és Ultar grafikán, így 40-55 fps között volt +100 emeléssel.
A tera játékon is próbáltam +100-al itt is a legmagasabb beállításokkal, itt is 42-55 fps volt.
[ Szerkesztve ]
-
Jeollam
aktív tag
válasz
aftercooler #44488 üzenetére
hogy hogy nem működik?
Azért fagyott ki, mert nem volt stabil a kártya az órajelek esetében.
Ha kilépsz belőle, és normálisan be van zárva, indulnia kellene..
De én azt mondom, hogy legjobb stressz program a játék..
Nekem pölö volt egy HD5770-em anno, ami csíkozott..Semmilyen program sem tudta kihozni belőle a hibát, csak a BAD COMPANY 2.
Se BF3, semmi.
Próbáld magasabb részletesség melett futtatni a játékokat, had izzadjon a kari.
Próbáld úgy, hogy emelsz valamennyi Mhz-cet, amennyin stabil.. Kicsiket emelsz rajta, és ahol már nem stabil, ott feljegyzed, és elkezdesz pici feszt adni neki.. Így tovább..időigényes..De én szeretem ezt tudni, mennyit bír a kari..
persze nem árt egy jó minőségű táp sem.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
aftercooler #44486 üzenetére
Próbáled meg azt
Mutass majd eredményt, én kíváncsi vagyok rá
-
aftercooler
aktív tag
válasz
Jeollam #44485 üzenetére
+175 re is emeltem ott osszeomlott a program, akkor adtam rá +15 feszültséget,de nem tudtam tovább tesztelni, mert behal a benchmark és újratelepítés után sem hajlandó működni.
Akkor megpróbálom +135-re rakni feszültség emelés nélkül.
Így a 60 foknál 70% körül megy a ventillátor.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
aftercooler #44484 üzenetére
Ha a hőmérséklet valóban annyi, akkor nem lesz semmi baja. De tudnod kell, hogy ha ne adj isten a kártyád meghal, és rájönnek hogy azért halt meg mert tuningoltad, arra nincs már rá gari..
Egyébként +100 Mhz órajel emelés esetén bírja feszültség nélkül, akkor ne adj neki kakaót. Tovább nem próbáltad? Mondjuk 125Mhz? 150Mhz? Ha nem stabil 125-ön akkor próbáld meg a feszültségemelést.. Játszatsz a hűtőventillátor fordulatszámmal is.. Sok sikert.
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
Nem nagyon értek a VGA tuninghoz, de megpróbálkoztam vele.
Egy Gigabyte GTX 650 OC 2gb- os kártyám van, ezzel próbálkoztam az itt leírtak szerint:
[link]De én MSIAfterburnerrel csináltam.
+100-al emeltem a Core és a memory clockot közben folyamatosan teszteltem heaven benchmark-al.
Felmentem +175-+175 re is de ott már illesztőprogram hibát írt ki és a benchmark is összeomlott.
Akkor adtam rá +15 core voltage-t. De többször már nem tudtam tesztelni, mert a benchmark továbbra sem működött, újratelepítés után sem.
Utána elkezdtem játszani, hogy úgy próbálom. kb 15 perc után a játék leállt hibaüzenettel.
Akkor visszavettem az órajeleket +100-+100-ra a feszültséget hagytam +15-ön.
Ezek után a játék nem omlott össze, kb még másfél órát játszottam, de nem történt semmi hiba.
A VGA végig 60 fokos volt nem emelkedett jobban a hőmérséklete.
Tuning előtt max.55 fokos szokott lenni, szóval +5 fokot növekedett a hőmérséklete a tuningal.Egyébként az alap és a tuning között +22 fps külömbséget értem el, mikor +175-re emeltem az órajeleket.
Tehát most +100 az órajelek és +15 a core voltage.
Jó ez így szerintetek, nem lesz baja a VGA-nak?Köszi!!
-
Milo629
aktív tag
Üdv. mivel kimondottan tápos kérdések topikot nem találtam így jobb híján ide írom:
Adott egy FSP 400 60APN 80+ és egy (valószínűleg) hibás ASUS 7870 a kérdés hogy elbírná-e? (CPU 95W)
VGA-ra 2 x 6pin kell (175W TDP), ez molex átalakítóval lenne megoldva, tápnál a 12V-os ágakra 17A-t és összesen 336W-ot ír, ha jól számolok 12V és 17A az 204W, mivel a kártya tesztelve lenne (Furmark, stb.) így valószínűleg megenné azt a 175W-ot. Lehetséges hogy elbírja?[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz
Speed® #44478 üzenetére
Igen köszönöm a választ,
én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem vagyok a témában jártas. Egyébként ugyanazt olvasom én is AMD oldalán amit te is linkeltél. Csak furcsálltam hogy az erősebb hardverhez nincsen semmi beállítási opció csak az integrál Intel HD-hez ... Azt hiszem csinállok egy mentést a jelenlegi állapotrol és majd probélkozom az ajánlottakkal.
Kicsit idegesito hogy vesz az ember egy eros vasat amin egy full HD videonak nyekkenes mentesen kéne mennie oszt még se ...
-
-
Speed®
titán
válasz
Antonio #44475 üzenetére
A Catalyst jó esetben hozzáférést enged az extrább funkciókhoz, de maga a driver nélküle is működik. A kérdés az, vált-e adott esetben IGP-dVGA közt a rendszer. A leírtak alapján nem, ettől függetlenül nem kéne akadozást tapasztalnod pl.
Gyártó honlapján driverek közt javaslom leszedni a hozzá illő verziót,
(külön írja details alatt, hogy AMD driver előtt a HD rész legyen fent). -
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44476 üzenetére
Ezt kerdeztem meg vagy 3x ...
-
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44474 üzenetére
Értem tehát a most fent lévő
Intel HD graphics driver
AMD FirePro driver mellényugodtan rakjam fel még a megfelelő AMD catalystot is?
-
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44470 üzenetére
őőő es az biztos hogy jó? nem kavarnak be egymásnak?
-
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44467 üzenetére
De az elobb pont erre kerdeztem rá hogy (most csak FirePro rol besz) a driver meg a catayst nem ugyanaz (magyarul a catalyst az maga AMD driver)? Erre válaszoltál hogy igen a catalyst az maga a driver.most meg azt mondtad hogy a linkelt kép alapján jól van ez így, de azért rakjam fel catalystot. azaz 2 driver legyen fent?
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44465 üzenetére
A driver provider:helyén nem AMD szolgáltatőnak kellene lennie? ezt most másoltam ki ez van a gépemen.
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #44461 üzenetére
Egy láma kérdés
most a graphics driver meg a catalyst az nem ugyanaz? meg vagyok zavarodva
-
Speed®
titán
válasz
B.Á.L.!.N.T #44459 üzenetére
Laptopnál nem ajánlott a gyártó szoftverein átlépni..ha a Delltől származó driverrel nem megy, akkor egyeztessen a supporttal.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Remélem itt ebben a porgosebb topicban tudtok válaszolni.
A nem régen kapott Dell precision M4800 as gépemen van integrált Intel HD grapfics (ha jól tudom ez az Core i7-el jon), és külön AMD Firepro 5100 (2GB), viszont csak Intelnek találom a kezelö paneljét, de semmi catalyst centert -ahol tudnék bármit is állítani- nem látok, ez így normális? Tehát csak onnan tudom hogy van videókari hogy látom az eszközkezelőben(ott a gep szerint minden illeszto progi rendben). mellesleg az elobb csekkoltam egy full HD-s filmet (ráadásul nem is a legjobb minosegut) az elore telepitett PowerDVD-n es kis szaggatast vettem eszre, holott ezen a konfigon Core i7- 8Gb- + videokártyák simán kéne futnia ...
Ja es ha mar itt tartunk Samsung FULL HD-s tv-re HDMI-n keresztul miert nem tudom a kepernyőduplikálást megoldani (képernyőkiterjesztés ill csak képernyő opció az megy) ...
nagyon szepen koszonom a segitseget
-
Üdv. Kollégák melyik az az alacsony(abb) fogyasztású PCI-os nV kártya, ami kb a HD4850 szintjén van? Jó lenne 80-100w alatt maradni
-
olivera88
veterán
Integrált alaplapot használok. Be lehet rakni mellé külön VGA-t? A Windowst újra kell telepiteni utána ha rakok be másik VGA-t?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Permet Elek #44446 üzenetére
Köszi!
-
Permet Elek
senior tag
-
Speeedfire
félisten
PC TV összekötésére milyen hdmi kell? Apa-apa kábelt néztem, de nem vagyok benne biztos, hogy az kell.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
aram01 #44421 üzenetére
szia! eddig is volt HD7770-em, bf4,bf3,bc2 minden ment szuperül vele. persze akkor még i5 volt, de 1680x1050-ben multizni király volt vele. min fps olyan 60 körül volt, de mivel én inkább infantry-s vagyok, így 70 alatt sosem láttam
persze nem ultrán, de hát multiban nem kell jó grafika..nekem legalábbis.
most akkor kisebb felbontásban jobb fps-ek kellenének hogy legyenek, igaz?
-
privatzulu
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Windowst installáltunk egy gépen, a jelenség az, hogy friss windowsban nem tudunk felbontást állítani (Eddig lehetett) minden hibátlanul működik amíg nem rakjuk fel a catalystet, ahogy felmegy újraindul a gép win7 esetén az alapháttér betölt és nincs tovább, nem jelenik meg semmi. Win8 esetén addig jut h betölti a tálcát a háttér, de a tálca jobb oldala már tök üres ahol az órának kéne lennie a hangerőnek stb. Ha pl a sajátgépet megakarjuk nyitni akkor a tálcán megjelenik, hogy megvan nyitva de az ablakot már nem lehet látni mintha ott se lenne. Szinte biztos, hogy valami a videókártyával van, viszont érdekes, hogy az én gépembe átraktuk a kártyát ott meg megy rendesen. Ha az én régebbi kártyámat (Ati radeon HD4670) átrakjuk a gépbe akkor semmi baja.
A kártya ami ezt produkálja az egy Ati radeon HD 7770. Próbáltam régebbi catalystel hátha... de úgy sem. Remélem érthetően fogalmaztam. Van valami ötletetek? -
balageeee
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy használt fujitsu asztali pc-t. Ezt
A problémám az lenne, hogy bárhogy próbálom működésre bírni a dedikált vga-t, sehogy sem megy csak az integrált. Ha kártyára dugva indítom a gépet, nem ad jelet a monitorra. Ha integrálttal simán megy, de adia64 sem látja a dedikált vga-t.- A gép BIOS-ban lehet olyat is választani, h nvidia driver a boot-nál, de ezzel csak tölt, nem csinál semmi (lehet h ezt kéne jól működtetni?)
- a driver geniussal sikerült elindítani egy csomag frissítés után,kapott jelet a monitor, de a windows írt egy újraindítást és utána megint csak az integrált ment. (aida akkor látta is a kártyát, restart után mág nem)Szóval csak megy a kártya, de olyan mintha valahol be lenne állítva, hogy csak az integrált működjön. Szerintetek mit lehetne még kipróbálni?
Köszönöm a segítségetek
-
Vakegérke
félisten
válasz
Bjørgersson #44434 üzenetére
Kárt nem okoz vele, és mivel hátul van, nem is látszik.
-
Nyuszo01
tag
válasz
Bjørgersson #44432 üzenetére
Es szerinted, kipakolok mindent a gepbol, egy kis flex?
Ez jutott eloszor is eszembe.....
Nah de tenyleg ezen az em nagyon segitene, ha cserelem. Mert nekem ez a kartya haf 922-es hazban volt. Es ott aztan van hely. Es ott sem tudtam radugni.[ Szerkesztve ]
-
Nyuszo01
tag
válasz
Bjørgersson #44430 üzenetére
Kaptam hozza ilyen mini hdmi atalakitot, fekete szinu. De az sem fer oda a gephaztol..
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Nyuszo01 #44429 üzenetére
Igen, tudom, ~egy hónapja adtam el az ilyen videokártyámat (nagyon szerettem), előtte pedig GTX460-am volt. Ugyanígy Gigabyte, Windforce hűtővel, a kimenetek is így voltak elrendezve, de annak tudtam használni a HDMI csatlakozóját. Igaz akkor még egy CM Elite 335 házban lakott a gép.
Most jut egyébként eszembe, hogy ezeken még miniHDMI van, "nem normál". Nem lehet, hogy ez a baj forrása?
[ Szerkesztve ]
-
Nyuszo01
tag
válasz
Bjørgersson #44428 üzenetére
Megneztem a gigabyte oldalan, neked 750ti-d van az adatlapod szerint. Szoval a lenyeg neked azert sok hely van a hdmi kimeneted es a kartya szele kozott. Itt jol latszodik az elso kepen nagyon a szelen van...
itt -
Bjørgersson
félisten
válasz
Nyuszo01 #44427 üzenetére
Gondolom pártized milliméteren múlik az egész... Érdekes, hogy ilyen tervezési hibákat "engednek meg" maguknak ilyen nagy cégek.
Holnap megnézem én is, hogy odaférek-e a HDMI csatlakozóhoz.
A képminőségromlására egyébként nincs ötletem, hátha valaki mond valami okosat.
(#44425) Diablo-Santo: MSI Afterburner pl.
[ Szerkesztve ]
-
Nyuszo01
tag
válasz
Bjørgersson #44408 üzenetére
Itt vannak a képek. Persze akkor sem fer oda ha leveszem az atalakitot, csak most nemvolt kedvem lecsavarozni... Mert ugyis latszodik mi a baj,,, kep1
kep2
kep3Amugy nekem ezelott egy haf922-es hazban volt, es ott sem tudtam radugni... Az a hdmi nagyon rossz helyen van
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
nagyúr
-
Diablo-Santo
csendes tag
válasz
Bjørgersson #44400 üzenetére
Olyan programot ahol álíthatom a kártya memo,és órajelét is
-
Nyuszo01
tag
válasz
Szia, drivert nem raktam ujra... de megcsinalom. Foto is lesz 10perc, de egyebkent nekem dvi bol jon a hang is....
-
Milo629
aktív tag
válasz
Bjørgersson #44418 üzenetére
Rendben, köszi a figyelmeztetést.
-
Jeollam
aktív tag
sziasztok. érdeklődnék, hogy 1280x1024-es felbontásban mennyire kell vram? 2gb vram van a kártyámon, az elég ebben a felbontásban? mert nem éppen lowon akarok játszani, és azért kérdezem. köszi a választ
-
Milo629
aktív tag
válasz
Bjørgersson #44410 üzenetére
Ez a "köztes" megoldás eszembe se jutott, gondolom erre nagyobb biztonsággal lehet mondani hogy kihajtja.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
tagagaba53 #44411 üzenetére
Na ez érdekes.
Megpróbálok keríteni valahonnan egy HDMI kábelt, aztán kipróbálom.
-
tagagaba53
tag
válasz
Hali !
Szóval, ha nálam a gép és a lapos HDMI kábellel van összekötve
szemre is szebb a képe. Akár filmnél, akár játéknál. De DVI a gépből
HDMI a laposba, úgy már nem olyan szép. -
Milo629
aktív tag
válasz
Apollo_21 #44406 üzenetére
+@aram01: Amikor vettem a 750k-t, azt mondták, hogy max. egy 7850-et hajt ki, azt is 4Ghz felett, és a mostani szériából ahogy elnéztem nagyjából egy R9 270-nek felel meg (+20W, kicsit jobb teljesítmény), azzal tisztában voltam / vagyok, hogy nagyobbat felesleges lenne.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Nyuszo01 #44401 üzenetére
A driver újratelepítésére gondoltam.
DVI és HDMI ugyanazt a digitális jelet használja, annyi különbséggel, hogy a HDMI-n kép mellett hang is megy, DVI-n pedig csak kép, úgyhogy egy átalakítótól nem lenne szabad rosszabb képminőséget kapni. Másik átalakítóval is próbáltad? Egy fotót tudnál egyébként csinálni a videokimenetekről, hogy miért nem fér be a HDMI kábel?
-
Milo629
aktív tag
Üdv. egy R9 270-et:
-Kihajt-e egy Athlon II X4 750k 4.3Ghz-en?
-Elbír-e egy FSP 400 60APN 80+? -
Nyuszo01
tag
Sziasztok,paromnak egy gt210 1gb-os vga volt a gepeben. En beszereztem magamnak egy gtx760-at, es gondoltam berakom a parom gepebe az en regi vga-mat, ami egy gtx560ti. Parom gepe, a nappaliban van es azon szoktunk filmezni is, ossze van kotve hdmi kabellel a tv. Csak van egy kis gond... A gt210-nek a hatuljan kozepen volt a hdmi kimenet, a dsub es a dvi kozott. A 560ti-nek meg a szelen van, es emiatt nemtudom bedugni a hdmi kabelt a vga-ba mert a gephaznak egy resze pont rossz helyen van es nemfer oda a kabel. Ezert beraktam egy dvi-hdmi atalakitot, es ugy mar rendesen osszetudtam kotni a tv-vel. De azt vettuk eszre, hogy mintha nem lenne olyan eles a kep mint a gt210-es kartyan. Van egy film amit nemreg neztunk es bennunk van az emleke a Rio2
Es szoval nem olyan eles, meg mintha a szinek nem lennenek olyan szepek. Az letezik hogy ez a dvi-hdmi atalakito miatt van? Es ez az atalakito kepes annyival gyengiteni a kepet, hogy igy eszre vesszuk?
-
Nyuszo01
tag
válasz
Bjørgersson #44400 üzenetére
Ujrainditottam a gepet, ujraraktam a gpuz-t es mar bevan pipalva.... Csak nagyon megiedtem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Autós topik
- Külpolitika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd