Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
helkis
veterán
üdv all!
melyik mostanság a legerősebb VGA, ami még beéri 1x6pin-es tápcsatival?
előre is köszi! -
RootRulez
félisten
válasz
feltamadas #44295 üzenetére
Rakj fel egy 32bit-es Win7-et és próbáld azzal, hátha...
-
Nebuló
csendes tag
válasz
sunny84 #44282 üzenetére
A kártya Saphire márkájú, és a hűtés nem lett piszkálva, eredeti gyári. megjegyzem, a sims 3-nál is csinálja, és az tuti hogy nem veszi igénybe annyira a kártyát. Az érdekes az, hogy a gta 4-ben is akkor rosszabb a kép, ha alacsonyabb a felbontás. Ha max.-on van, akkor valamit javul a helyzet, de még így is nagyon rossz. Az órajelet tényleg megpróbálom visszavenni, hátha az segít.
-
feltamadas
tag
Szép napot,
kérdésem, elindítom a játékot és elindul utána feketeség és semmi aszt irja NVIDIA Windows kernel mode driver version 260.99. képernyő ilesztő nem reagált ,és utána sikeresen hejreált.
A Videokártya tipusa : PX9600 Gt Extreme (S-FANPIPE) 512MB GDDR3
A rendszerem : Windows 7 64 Bites
az összes dráivert kipróbáltam 260.89 260.93 261.00 ,SaTöBi.és egyik sem működik, valaki akinek hasonló progléma segítene, köszönöm.
-
feltamadas
tag
Szép napot,
kérdésem, elindítom a játékot és elindul utána feketeség és semmi aszt irja NVIDIA Windows kernel mode driver version 260.99. képernyő ilesztő nem reagált ,és utána sikeresen hejreált.
A Videokártya tipusa : PX9600 Gt Extreme (S-FANPIPE) 512MB GDDR3
A rendszerem : Windows 7 64 Bites -
Ratman
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha mostanában állítanék össze egy középszintű gamer konfigot, akkor már csak DirectX 11 -es kártyákban érdemes gondolkodni, vagy anélkül is lehet élni?
-
alibaba78
őstag
válasz
joshua7 #44288 üzenetére
Kulonos, es megmagyarazhatatlan anomalia. Tuti, hogy a kartya a problema, es maradnek a feltetelezesemnel. Bios. Miutan visszavittem a kartyat, az jutott eszembe, mi lett volna, ha masik bios-t tolok ra?! Fejemet ra, hogy ott van vmi gubanc. Mi mas lehetne, ha eddig nem volt a geppel, es masik vga-val gondod? Amiota betettem a 6870-et, mintha mi sem tortent volna, hasit a gepem. Pedig majdnem lapot csereltem.
-
joshua7
veterán
válasz
alibaba78 #44283 üzenetére
Tudod, mi a vicc? Van itthon egy XP32-es vinyó. Beraktam, friss driver föl, újraindítás... A 'Welcome' screen-en túlment, mondom király. Aztán bejön az Asztal és pár másodpercen belül megfagyott a rendszer... Nyomtam egy restartot, de megint megfagyott az Asztal. Most már azt gondolom, h valami hardveres dolog lehet inkább. Persze mindkét pci-e slot-ban kipróbáltam a kártyát, semmit nem számított.
-
alibaba78
őstag
válasz
joshua7 #44280 üzenetére
Ez nagyon erdekes......., bar nem nagyon olvastam eddig masoktol meg hasonlo jellegu problemat sem. Azota nem merek nv-t venni.
Nebuló: A helyedben kiprobalnam masik gepben is, ha van ra lehetoseged. Huztad egyebkent?
sunny84: Es mi van a sims 3-mal? Az meg egy vga nelkuli gepen is maxon megy.
-
sunny84
senior tag
válasz
Nebuló #44281 üzenetére
hűtése gyári vagy már nem a karinak ? és milyen márka a 5870 vapor x -ed ?
mert én arra gondolok hogy a gta4 jobban igénybe veszi a karit és a hűtése kevés neki...
, viszont hogy az f1 2010 nél nem csinálja az nem veszi "annyira " igénybe a kártyát..
esetleg vedd visszább a gta 4 felbontását meg a többi beállítását .., ez után ha csinálja akkor még a kari órajeleit is vissza veheted.. ha ez sem segít akkor gariba vissza ..ui : alibaba78 az passz
-
Nebuló
csendes tag
Valaki a 44255-re pls!
Köszönöm! -
joshua7
veterán
válasz
alibaba78 #44272 üzenetére
Én is biztos vagyok benne, h ahogy visszakerül az előző tulajhoz, szólni fog, h nála nincs semmi baj... De nekem attól még egyáltalán nem megy.
feltamadas: mindegyik jó, de hogy nálad melyikkel nem lesz probléma, na ahhoz neked kell próbálkoznod
szoti27: nevetségesen drága. Ennyiből kijön egy HD6850/GTX460 1GB
-
szoti27
tag
Sziasztok [link] szerintetek megéri vagy valami más? köszönöm!
-
feltamadas
tag
a kérdésemre senki nem reagál hol van a segítő kéz?
-
alibaba78
őstag
válasz
joshua7 #44268 üzenetére
Ilyen misztikummal is eddig csak nv-nel talalkoztam. Merem allitani, masik lapban tokeletesen fog menni.
Jah, nalam volt win reinstall is, de a problema megmaradt. Haverom p35-os lapjaban meg nem volt semmi baja, pedig 4870 utan tette be.
(#44273) feltamadas: Nem is ertem! Belinkelt neked egy par drivert, amik kozott van frissebb is annal, amit eddig hasznaltal. Talan ki kellene probalni!
-
joshua7
veterán
válasz
feltamadas #44269 üzenetére
-
feltamadas
tag
Szép napot,
A Videokártya tipusa : PX9600 Gt Extreme.
A rendszerem : Windows 7 64 Bites -
alibaba78
őstag
válasz
joshua7 #44265 üzenetére
Ez bolttol fugg, hogy mennyire megertoek. Vki irta, milyen rendesek voltak xy boltban, mert kompatibilitasi hibara hivatkozva csereltek neki a kartyat. En megneztem neten a boltot, ahol en vettem, es mar nem volt keszleten ebbol a 460-bol. Visszavittem, hogy kihozok akkor egy 6850-et. Az elado azt mondta, mivel nincs a kartyanak baja, igy 20%-kal kevesebbert veszi vissza, mert ezt mar nem tudjak ujkent ertekesiteni, igy vissza kell kuldeni a gyartohoz, es ennyit szamolnak fel a csereert. Hazaerven lattam a netshopban, hogy 1db ujra van keszleten. Hat errol ennyit.... Ha szerencses vagy, akkor gond nelkul cserelik. Egyebkent, ha nem oregebb a kartya 1 hetnel, akkor kotelesseguk lenne visszavenni szerintem.
-
alibaba78
őstag
válasz
joshua7 #44263 üzenetére
Ugyanezzel a problemava kuszkodtem 1 honappal ezelott, csak egy asus gtx 460 volt a ludas. Bar nalam 3 hetig mukodott, es egyik naprol a masikra az udvozlokepernyonel lefagyott. Csak driver nelkul volt hajlando mukodni, neha mar ugy sem, vagy ha csak a display drivert telepitettem. Mas gepeben kivaloan mukodott, tehat valoszinusitem, hogy a 2 bios (alaplap, vga) nem szerette egymast. Gari lett a vege.
-
joshua7
veterán
Egy kis segítséget kérnék.
Szóval adott egy alap GTS450, Win7 x64 Ultimate, gépem az adatok közt. Az a problémám, h amint fölteszem a drivert a karihoz (kettőt találtam: egyik a driver lemezről, másik a 260.99), a telepítés utáni restart után a rendszer megfagy az 'Üdvözöljük' képernyőnél. Előtte egy X550 volt bent, annak a driver-e megkapta az unistallt, aztán csökkentett módban volt driver sweeper is. De semmi nem segít. Szerintem a karinak nincs semmi baja (nem csíkoz vagy ilyesmi, driver nélkül megy a gép), valamivel összeakadhat a driver. De nem jövök rá, hol a gond. Kipucoltam a registry-t, iletve az automatikus indításból is kiszedtem mindent (kivéve a Yahoo weather widget-et és a Creative volume panelt). Volt idén kb. egy tucat kártyám, Nvidia/ATI vegyesen, soha nem tapasztaltam még ilyesmit. Ötletek? -
Nebuló
csendes tag
válasz
katt777 #44258 üzenetére
Gyakorlatilag semmi előzmény nem volt. Nem volt driver frissítés, tuning, vagy más egyéb. Elindítottam a gépet, aztán a GTA IV-et, és máris jelentkezett a probléma. Utána kipróbáltam még vagy 3 Catalyst-ot, A kártyát átraktam a másik pcie foglalatba (u.a.alaplapon), de nem segített. Igaz, a kártya még garis, de remélem hogy nem hardware hibáról van szó, mert nem lenne egyszerű a garanciát érvényesíteni. Éppen ezért minden épkézláb ötletet hálásan fogadok!
-
Gorre
csendes tag
Hy! Az lenne a problémám, hogy van egy nVidida GeForce FX 5500 Point of View videokártyám, és a játékoknál miután betöltötte a következő pályát néha ilyen lesz a kép: http://www.kepfeltoltes.hu/view/101204/May_Payne_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A Call of Duty 2-nél a Morrowindnál, meg szinte minden játéknál csinálta már, van hogy csak néhány tárgy lesz ilyen, van hogy egyáltalán nem látni semmit... Nem mindig csinálja ezt, de elég idegesítő az a néhány alkalom is mikor emiatt lehet előröl kezdeni... A kártyán semmi nem látszik, hogy hibás lenne, kb. 4-5 hónapja használom, az Everest is valós adatokat mutat, a gyári CD-s illesztőprogram van rajta, garancia még van rá, és van itthon még 1 ATI Radeon 9250 Pro Family is, szerintetek cseréljem le arra ideiglenesen? Előre is kösz. -
Nebuló
csendes tag
Gyakorlatilag nekem is az a problémám, mint asdddsa-nak. Szemetel a kép, de csak egyes jétékok alatt mint pl. a gta iv, és sims 3 (de ezeknél nagyon), másnál pl. F1 2010 egyáltalán nem. Windows-os alkalmazás esetében sem tapasztaltam egyszer se ilyet. A kártya egy 5870 vapor x. Ráengedtem a Furmarkot, de nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet. Sajnos mindkét pcie foglalatban ezt műveli. A kártya 2 hetes, és kb 2 napja jelentkezett a probléma. Kérném a segítségeteket, amit előre köszönök!
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Tudtok ajánlani vga erősorrendet leíró helyet. Ezek a számozások még mindig megzavarnak,tavaly valahol láttam ilyen táblázatot. -
zeix
senior tag
-
Olcsi
senior tag
válasz
RootRulez #44249 üzenetére
Feltelepítettem a letöltött exe-t, de nem lett jobb, ráadásul az eszközkezelőben még mindig '?' van a videovezérlő mellett...
Viszont észrevettem, hogy ezzel az nvidia programmal néhol homályosabba a kép. Elég zavaró, mintha itt-ott koszos lenne a monitor. Mit javasolsz? -
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
Ehhez az alaplaphoz keresnék vga drivert. Az integráltat használom most, de sehol nem találok hozzá drivert, ami windows 7 kompatibilis lenne. Az alaplap leírásában nv44 128mb látható...fogalmam sincs, hogy ez mit takarhat. Gyanítom nvidia, de hogy azon belül mit keressek...nem tudom.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
kicsigi97
tag
Helló!
Nemrég úgy döntöttem, hogy új gépet veszek. Minden megvan csak egy VGA hiányzik.
Találtam pár VGA-t, arra kérlek benneteket, segítsetek választani.GIGABYTE GV-R577SO-1GD 1GB PCIe
GIGABYTE GV-N460SO-1GI 1024MB PCIe
GIGABYTE GV-R685OC-1GD 1GB PCIe
Asus EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5 1024MB PCIeén legjobban a "GIGABYTE GV-R685OC-1GD 1GB" felé hajlok.
Lécci, írjátok meg a véleményeteket.Köszi!!
-
egil
csendes tag
Sziasztok!
Az Everest ezt írja a videokártyámról:
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya Gigabyte GeForce 8800 GT
GPU kódneve G92GT (PCI Express 2.0 x16 10DE / 0611, Rev A2)
GPU órajele (Geometric Domain) 450 MHz (eredeti: 700 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 1188 MHz (eredeti: 1715 MHz)
Memória órajel 702 MHz (eredeti: 920 MHz)Ez most azt jelenti, hogy tudná az "eredeti" értéket is?
512MB memóriával
köszi
egil -
crytek123
csendes tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm válaszotokat.
Win7 professional 32 bit-em van.És felraktam a legújabb videókártya drivert a 260.99-es verziót.Már azon csodálkoztam,hogy amikor vége lett a telepítésnek nem volt semmi újraindítás se semmi.Nem baj azért magamtól újraíndítottam,de a belépésnél már villogott a képernyő.Elindítottam egy játékot (l4d2)1280x1024-es felbontásban minden maxon stabilan futott míg egyszer csak össze-vissza villogott minden a textúrák elszineződtek utána le is fagyott.Megnéztem nem melegid túl a kari.Kisebb grafikán 800x600-on majdnem jól megy de az úgy nem jó.A többi játéknál is így megy.Ja nem a Counter Strike 1.6 jól fut .
Nem tudom mit csináljak.Kérlek segítsetek!
KösziGeForce 9800gt 1gb GDDR3
AMD Athlon 64 x2 Dual core 2.3ghz
3gb ram -
DeathAdder
veterán
Sziasztok!
Meg 1 kerdesMiert fakult a kep a monitoromon hogyha HDMI kabellel csatlakoztatom a monitort a VGA-hoz??
Ezt mar a masodik videokartya utan is ugyanugy eszlelem. (nVidia)
SEMMI!!!!RAJOTTEM!!!!
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok!
Meg 1 kerdesMiert fakult a kep a monitoromon hogyha HDMI kabellel csatlakoztatom a monitort a VGA-hoz??
Ezt mar a masodik videokartya utan is ugyanugy eszlelem. (nVidia)
-
bedohazi
aktív tag
Nekem is igy volt, csak kek lett a kepernyo s megjelentek a vibralo pacak, de csak azutan amiutan letorultem a speedfun progit s masnap inditottam a gepet. En azt csinaltam, hogy kivettem a videokarit s betettem egy masikat , a regi driveret torultem, csinaltam egy tisztitast c cleanerrel, s letoltottem a egy uj drivert annak a vganak amit kivettem. Kikapcs, visssza a eredeti vgat, aminem a gond volt, fel driver, s helyrejott.
Mar irtam valahova, hogy bizonyara egy giveio.sys file csinalta a gubancot, de vegul is nem torultem azt a filet, msot is a gepen van system32-ben. -
zeix
senior tag
sziasztok!
Ez sűrgős lenne.
Tegnap még semmi baja nem volt a gépnek.
Gyanítom, hogy a videókártya a ludas.
Jelenleg csökkentett módban írok. Csak így kapok képet a monitoron.
Addig minden rendben van, amíg nem akarja megjeleníteni a windows asztalt.
Onnantól piros fekete lesz a képernyő, (főleg fekete).
Ilyen, vibráló pacák jelennek meg.
Ugyanez a kép van a TV-n is.
A gép lelassul, nem reagál semmire, a videókártya ventilátora felpörög maximumra (hang alapján)windows7 64bit
9800GT pcie.Szerintetek?
-
bedohazi
aktív tag
válasz
Badman 4ever #44215 üzenetére
koszi
-
crytek123
csendes tag
Ja azt elfelejtettem.
GeForce 9800gt 1gb
AMD Athlon x2 Dual core 2.2 ghz
3gb ram -
crytek123
csendes tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm válaszotokat.
Win7 professional 32 bit-em volt.És felraktam a legújabb videókártya drivert a 260.99-es verziót.Már azon csodálkoztam,hogy amikor vége lett a telepítésnek nem volt semmi újraindítás se semmi.Nem baj azért magamtól újraíndítottam,de a belépésnél már villogott a képernyő.Elindítottam egy játékot (l4d2)1280x1024-es felbontásban minden maxon stabilan futott míg egyszer csak össze-vissza villogott minden a textúrák elszineződtek utána le is fagyott.Megnéztem nem melegid túl a kari.Kisebb grafikán 800x600-on majdnem jól megy de az úgy nem jó.A többi játéknál is így megy.Ja nem a Counter Strike 1.6 jól fut.
NEm tudom mit csináljak.KÉrlek segítsetek!
Köszi -
-
sunny84
senior tag
válasz
asdddsa #44224 üzenetére
a gép nem kapcsol le ilyen miatt meg esik , valszeg azért mert nem érzékel rendellenes működést, anno nekem 76gt nél.. tiszta szemcse csík volt a kép de néha elmúlt, gamek alatt főleg aztán a winben is kékes lillás csíkos lett de ment a gépes 1 darabig és... kapmpec
szerintem ezzel próbáld [link]
a kari piszkálását -
asdddsa
tag
válasz
sunny84 #44222 üzenetére
De akkor miért nem kapcsolt le a gép? Bár már azt se értem hogy miért ált le a venti... ráadásul kb 3 hete kötöttem rá a vga-ra a venti kábelét mert a fordulatszabályzó panelen kellett a hely.
Valaki tud valami jó vga órajel piszkálgatós progit win 7 64bit-re? Rivatuner nem akar menni, pedig már használtam win7-el és tudom is hogy trükközni keletet vele hogy felismerje a vga driverét.
(#44223) zsole84
Sajna gari már nincsen. -
asdddsa
tag
Helló!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Van egy galaxy 9800gt 512 xtreme tuner-em, xigmatek bifrost vd1065 hűtéssel. Kb 2,5 éves a kártya a hűtést pedig kb. 1 éve kapta.
Tegnap netezés közben(előtte játszottam is) ciripelésre lettem figyelmes, gép oldala le és nézegetés, a videokártyán valami miatt nem ment a venti így forrók voltak a hőcsövek úgyhogy azonnal kikapcsoltam. Szétszedtem a vga-t utána összetettem és azóta megy a ventije, nemtudom hogy mi lehetett a baj. Igen ám, de nemrég elkezdett szemetelni a kép(tiszta pixeles).
Szerintetek hogyan lehetne orvosolni a problémát ha lehet?
Megpróbálom lejjebb venni az órajeleket hátha nyerek egy pár napot/hetet az életéből.
Azt még megjegyezném hogy az egyik vram-ról le volt esve a borda(nemrég takarítottam a gépet akkor még nem volt leesve) úgyhogy szerintem az sült meg egy kicsit. -
Csövy
tag
mármint fogyasztás tekintetében...
-
Csövy
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem ,hogy a Corsair HX450-es tápom elbírna e egy Ino3d GTX260 -as vga-t?
Mellette egy C2D6750 és 2 vinyó van. (most egy EVGA9600GT-t használok) -
Badman 4ever
őstag
válasz
bedohazi #44203 üzenetére
A vgak bittjenel mi az hogy hubervezerelt es crossbar, melyik mit jelent?
Az amit kiír, a memóriavezérlő típusát jelenti. Ennek két típusa van, van a hubvezérelt és a crossbar.
Valaki elmondana, hogy hogy van az alaplapokkal... Minak a gygabyte oldalan nezegettem az alaplapokat es kicsit osszezavarodtam a csipsettel, nvidiaval, amd vel s mindennel Tehat ha nvidias kartyat akarok akkor a chipset is olyan kell legyen, vagy mi a hejzet mert en msot mar teljesen nem ertem?
Az alaplap lapkakészlete nem feltétlen befolyásolja azt, hogy milyen videokártyát tudsz a lapba rakni, viszont például az a lapkakészlet tartalmazhat integrált videokártyát és ilyenkor hibrid CrossFire vagy SLI kiépítéséhez csak olyan VGA-t tudsz használni, amilyen a lapkakészletben is van.
-
bedohazi
aktív tag
44230 ra valaki
-
Szab02
aktív tag
Valaki erre: #44190
Sehol, semmi válasz..tényleg ennyire s.z.a.r. az ati drivere? -
joi29
őstag
válasz
DeathAdder #44211 üzenetére
Szoktak ha a maximális teljesítmény elérése a cél.
Az más kérdés, hogy az a pár játék amiben alkalmazva van a technológia
azokban messze nincs vagy nem úgy vannak optimalizálva a fizikai effektek
hogy a Physx kártya teljesítményét valósan kihasználják.
Mert míg egy fizikai tesztben egy GTX275 teljes képernyős effektek tucatját
tudja kiszámolni szemet gyönyörködtető látvány mellet,
addig egy játékban ez nem ilyen szembetűnő sőt olykor alig észrevehető.
És itt a bibi mert a cpu alapú fizikai effektek (Havok) ott ahol nem
támogatott a physx, nem sokkal maradnak el ezektől látvány tekintetében.
Egy GTX275-ben pedig mint tudjuk sok processzor ereje rejlik, így felmerül a
kérdés hogy miért nincs a játékok alatt olyan mennyiségű és minőségű
physx-es effekt amit ez a kártya vagy társai könnyedén kitudnának számolni?
Hát a pénz miatt, mert az Nvidia pénzeli azokat a játékokat amelyben
használják a physx-et, és ezekben az effektek simán elfutnának egy
középkategóriás kártyán is mindenestül.
De ez nem üzlet az NV-nek tehát úgy kell beállítani az effekteket alkalmazó
program szálakat, hogy azok fokozatosan szükségessé tegyék egy
különálló társ kártya alkalmazását.
Az persze más kérdés, hogy ez megéri e a többlet költséget. -
DeathAdder
veterán
Miert szoktak bitang eros nVidia kartyak melle kulon tenni egyet PhysX-re is?
pl. mar olyat is lattam hogy GTX 480 SLI + GTX 275 (nyilvan PhysX).Eddig azt hittem, hogyha hasznal az ember kulon egy kartyat PhysX-re, akkor azt azert teszi, hogy az "elso szamu" kartyajarol levegye azt a terhet amit az a "funkcio" vegez, es egy teljesen kulonallo kartyara haritsa azt (ebben az esetben a GTX 275-re).
Vagy van valami mas elonye is amirol nem tudok?
Vagy miert szoktak ilyen komoly SLI, esetleg tri-SLI melle is tenni egyet kulon PhysX-re? -
theartofdota
tag
gt220-am szeretném túlhajtani, de problémába üzköztem. riva tuner és atitool legujabb verziói nem támogatják a vga-m. legújabb 260.99 driver van fenn hozzá + xp
mi lenne a megoldás help
-
moltam
tag
És ebbe a gépbe mi lenne a megfelelő?
Abit AN52V, X2 4400+, 2x1Gb DDR2 800Mhz
Az alaplap csak PCI-E 1.0 szabványt támogat, nagyon lebutítja az újabb VGA-kat is?
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Milyen videokártyát javasoltok? Játékok: bfdb2 kaliberű...
Proci: Core2duo 7500
ram: 2x2Gb
táp: 460W GigabyteKöszi!
-
bedohazi
aktív tag
1. A vgak bittjenel mi az hogy hubervezerelt es crossbar, melyik mit jelent?
2. Valaki elmondana, hogy hogy van az alaplapokkal... Minak a gygabyte oldalan nezegettem az alaplapokat es kicsit osszezavarodtam a csipsettel, nvidiaval, amd vel s mindennelTehat ha nvidias kartyat akarok akkor a chipset is olyan kell legyen, vagy mi a hejzet mert en msot mar teljesen nem ertem?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest