- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Nebuló
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy ATI 5870-es vapor-x karim, ami nem egész egy hónapos használat után megadta magát. Nemrég vettem egy Asus 6970-es karit, ami egy napi használat után a szó szoros értelmében elfüstölt. A másik gépben van egy 6870-es kari, amit átraktam ebbe a gépbe, és azóta is vígan fut benne.
konfig:
táp: Chieftec 550W
alaplap: Asus p7p55D
cpu: i7 870
ram: 8GB geil 1600mhz ddr3
Kérdésem, hogy véleményetek szerint elképzelhető-e, hogy a hardver-környezet nem megfelelő, ezért pusztulnak le ilyen gyorsan a kártyák, vagy egyszerűen csak szerencsétlen véletlenről van szó? Gyanúmat arra alapozom, hogy az 5870-es, és az Asus 6970-es is oc-s kártyák voltak (bár az utóbbi nem a szó klasszikus értelmében), míg a 6870-es nem az.
A válaszokat előre is! köszönöm! -
Nebuló
csendes tag
A pcie foglalat hibája miatt előfordulhat-e 3d-s alkalmazások esetében, hogy a kép "szétesik", szemetel?
Köszönöm a válaszokat! -
Nebuló
csendes tag
válasz
sunny84 #44282 üzenetére
A kártya Saphire márkájú, és a hűtés nem lett piszkálva, eredeti gyári. megjegyzem, a sims 3-nál is csinálja, és az tuti hogy nem veszi igénybe annyira a kártyát. Az érdekes az, hogy a gta 4-ben is akkor rosszabb a kép, ha alacsonyabb a felbontás. Ha max.-on van, akkor valamit javul a helyzet, de még így is nagyon rossz. Az órajelet tényleg megpróbálom visszavenni, hátha az segít.
-
Nebuló
csendes tag
Valaki a 44255-re pls!
Köszönöm! -
Nebuló
csendes tag
válasz
katt777 #44258 üzenetére
Gyakorlatilag semmi előzmény nem volt. Nem volt driver frissítés, tuning, vagy más egyéb. Elindítottam a gépet, aztán a GTA IV-et, és máris jelentkezett a probléma. Utána kipróbáltam még vagy 3 Catalyst-ot, A kártyát átraktam a másik pcie foglalatba (u.a.alaplapon), de nem segített. Igaz, a kártya még garis, de remélem hogy nem hardware hibáról van szó, mert nem lenne egyszerű a garanciát érvényesíteni. Éppen ezért minden épkézláb ötletet hálásan fogadok!
-
Nebuló
csendes tag
Gyakorlatilag nekem is az a problémám, mint asdddsa-nak. Szemetel a kép, de csak egyes jétékok alatt mint pl. a gta iv, és sims 3 (de ezeknél nagyon), másnál pl. F1 2010 egyáltalán nem. Windows-os alkalmazás esetében sem tapasztaltam egyszer se ilyet. A kártya egy 5870 vapor x. Ráengedtem a Furmarkot, de nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet. Sajnos mindkét pcie foglalatban ezt műveli. A kártya 2 hetes, és kb 2 napja jelentkezett a probléma. Kérném a segítségeteket, amit előre köszönök!
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest