Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
bedohazi
aktív tag
válasz
prohardver00 #45607 üzenetére
egyutt erzek veled, en gepem is ilyesmi, meg ha kell gyengebb(1.8 ghz celeron). Nekem is mx 440 esem volt es egy fx 5500at tettem bele de nem sokat er az se, szinte semmit.
-
bedohazi
aktív tag
válasz
Воланд #45660 üzenetére
Hat jaja, minden, csak nem akarok procira, ramra, vgara, hddre, gephazra es tapra nagyon sokkal tobbet kolteni mint mondjuk 150ezer forint, mert majd ugyis jon az egyetem, es lehet hogy mondjuk 3 ev mulva meg gyorsabban fog fejlodni minden es olyan dolgok jelenek meg hogy a 3 eves gepem egybe lemarad
-
bedohazi
aktív tag
válasz
Воланд #45657 üzenetére
Ja, azert koszi a valaszt, mondjuk nekem a 2-3 ev eleg is lenne, mert utana egyetem es nem hiszem hogy sokat fogok jatszigalni
amugy most a monitorom 1440*900 on van, fx 5500assal
Es mar nagyon bosszant hogy semmi jot nem tudok jatszani, neten akadnak a flah tartalmak, lassu a gep, sokszor befagy, nem tudok egy jo hd filmet megnezni mert az is akad es meg sorolhatnam
Lehet nem soknak van 1.8 as celeron procija, 1 gb rammal es a fent emlitett vgaval meg 160gigas hddvelmeg jo nagy IDE kabelekkel
Minap meghalt a proci huto es hip hopp 75-80 fokon is volt, lementem es megneztem vagy 3 uzletbe is, es seholse volt socket 478ra cooler, ezert visszatettem a regit ami egy kicsit zug(de ez van) es azmi leallt(jelzem fel eve sincs hogy vettem) azt valahogy megjavitottam de le kellet vagjam a csatlakozojat mert a regin mar nem volt meg -
bedohazi
aktív tag
Szaerintetek ha veszek egy gtx 460-at es persze megfelelo processzorral melette meddig fogja elvinni a legujabb jatekokat?
-
bedohazi
aktív tag
Valaki valami kulonbseget vett eszre az pcie 2.0 es 2.1 kozott, mert en azt vettem eszre hogy nvidianak mind csak 2.0-s kartyai vannak viszont az atinak van 2.1 is s egy oldalon azt olvastam hogy a sebesseg duplajara no a 2.1nel
(Doubles the bus standard's bandwidth from 2.5 Gbit/s (PCIe 1.1) to 5 Gbit/sec.) -
bedohazi
aktív tag
valaki erre: 44629?
-
bedohazi
aktív tag
Mit szoltok ehhez: Palit Geforce GTX 460 Sonic 2Gb DDR5 256-bit(53.000 forint)
Lattam hogy eleg jo ara van de nekem valami megis gyanus, mert pl az msi gerfoce gtx 460-ja ami csak 1gb-s es nincs 256 bittes em(asszem 190) dragabb mint a fent emlitett palit.55k ig nvidiabol mit ajanlanatok leginkabb?
-
bedohazi
aktív tag
Koszonom a valaszokat joi29 es Lord Vader.
Serintem is baromsag amit a pasas allitott, de en csak azt irtam le amit hallotam, es sem allitom azt. Havernak is amd cpu-nvidia van es semmi progbelam vele, s ahoz kepes nem volt draga osszesegeben sem a gep, de meg az alaplap sem. -
bedohazi
aktív tag
Ha egy nvidiat amd vel parositok, az valami hatranyt jelenthete majd?
Azert kerdem, emrt youtuben neztem egy videot(Intel vagy amd?), s ott egy pasas mondta hogy az amd procik inkabb kozepkategoriaba tartozna, de jatekra jok, viszont ha egyetbet is akarok csinalni pl: hd videovagas, rendereles stb, akkor inkabb intel. Ezutan megneztem egy masik vidit (ati vagy nvidia?) s itt mar azt mondta a pasas, hogy ha amd-t atival parositasz, akkor az nagyon joo meg blblbla, "jol kijon a cpu a vga-val"(mert az ati jatekokba szebb kepet ad, de az nvidia jobban "viszi" a jatekokat :-s, ezt mondta) stb., jatekra igy a legjobb, s itt is ha egyebet is akar az ember akkor inkabb nvidia, s az is inkabb intellel.
Tehat nekem az jott le hogy amd-atival intel-nvidiaval remekeljobban, de szerintetek ebben van egy csepp igazsag is? -
bedohazi
aktív tag
Akkor megegyszer leirom, hogy junius kornyeken kerulne sor gepet osszerakni, s vga- kivalasztasanal mire figyeljek? Jatekhoz kell, meg max par 3d-s progi(3ds max, maya) 1440*900-on, mert ennyi az optimalis a monitornak.
Mindenkepp nvidiara gondoltam, s a kovetkezo dolgokrol szeretnek tobbet megtudni:
-bit?
-mag orajel, memoria orajel, minimum mennyi legyen?
-direct x?
-open gl?
-shader model?
A monitoromban, csak d-sub bemenet van. Viszont erek e el javulas, akkor ha az uj kartyat es a monitort dvi-kabellel(vga-nal dvi bemenet->dvi kabel->monitornal dvi-dsub atalakito) kotom ossze, vagy ha marad a dsub a monitornal, s a regi kabel, viszont a vga-nal a dsub ot atalakitom dvi-re? E ketto kozul valamely is eredmenyeze egyaltalan javulast? -
bedohazi
aktív tag
ja ertem, de akkor a shader model, pixel shaderm vertex shader mik, es mire jok?
-
bedohazi
aktív tag
cod black opsot jatszottam palit 9800gt-vel ami ugye open gl 2.0 tamogatasu, pixel shader 4.0, vertex shader 4.0 Az erdekel hogy, ha ugyaezt a jatekot eg gtx 460-al jatszottam volna ami open gl 4.0 tamogatasu, pixel shader 5.0, vertex shader 5.0 lett volna e valami lathato kulonbseg, vagy csak annyi a lenyeg, hogy a vga tamogassa azt az open gl verziot, amelyet a jatek ker, s igy mindegy hogy a gtx 460 4.0-st tud?
Az open gl, pixel shader, es vertex shader mit befolyasol?
Ja es most latom, hogy a cod rendszer kovetelmenyeben, shader modelt ir, 3.0-t, es nem open gl-t. Na most mar nem ertem, hogy open gl, shader model, pixel shader, vertex shader melyik mi az?
Igy hat egy masik kerdesem az, hogy egyaltalan milyen valtozas lenne ha gtx460-al tolnam es azt mi okozna? -
bedohazi
aktív tag
Nekem is igy volt, csak kek lett a kepernyo s megjelentek a vibralo pacak, de csak azutan amiutan letorultem a speedfun progit s masnap inditottam a gepet. En azt csinaltam, hogy kivettem a videokarit s betettem egy masikat , a regi driveret torultem, csinaltam egy tisztitast c cleanerrel, s letoltottem a egy uj drivert annak a vganak amit kivettem. Kikapcs, visssza a eredeti vgat, aminem a gond volt, fel driver, s helyrejott.
Mar irtam valahova, hogy bizonyara egy giveio.sys file csinalta a gubancot, de vegul is nem torultem azt a filet, msot is a gepen van system32-ben. -
bedohazi
aktív tag
válasz
Badman 4ever #44215 üzenetére
koszi
-
bedohazi
aktív tag
44230 ra valaki
-
bedohazi
aktív tag
1. A vgak bittjenel mi az hogy hubervezerelt es crossbar, melyik mit jelent?
2. Valaki elmondana, hogy hogy van az alaplapokkal... Minak a gygabyte oldalan nezegettem az alaplapokat es kicsit osszezavarodtam a csipsettel, nvidiaval, amd vel s mindennelTehat ha nvidias kartyat akarok akkor a chipset is olyan kell legyen, vagy mi a hejzet mert en msot mar teljesen nem ertem?
-
bedohazi
aktív tag
válasz
gainwardgs #44099 üzenetére
en lehet az 5850et vennem ha lenne annyi penzem
-
bedohazi
aktív tag
De akkor ha letorulom a giveio.sys-t, lehet-e valami problema, vagy nyugdtan torulhetem.
-
bedohazi
aktív tag
Hello mindenkinek, lenne egy eleg nagy problemem, kerlek segitsetek
Tegnap felinstalaltam a speedfun-t hogy gpu homersekletet merjek, de amiutan le akartam torolni rakerdezekk, hogy a giveio.sys-filet akarom-e torolni, mert meg szukseges lessz mas programokhoz, s ha torolom akkor kesobb vissza kell tegyema speedfun-t, s ha szoveg vegen meg egy ilyne smile is volt : D. En gyorsan beuttem googlebe hogy mi is az a file, s forumokon lattam, hogy masoknal is kerdezett ilyent, s aki letorulte annak nem bootolt be a gep s meg ilyen olyan problemak lettek. Igy en No-t nyomtam s nem torultem le. Masnap amikor bekapcsoltam a gepet, betoltodik a windows rendesen, s latszika a desktop de ra par masodperce elkeekul a kepernyo, s csomo horizontalis csik jelenik meg s vibralnak ossze-vissza es az egeremen nem tudtam allitani a dpi-t sem, egyszeruen nem gyult rajta ki a ki led.
Kivettem az fx5500ast s visszatettem a regi geforce4 mx440-es kartyat s most bekapcsolt rendesen, mert itt vagyok s irok, meg csak a drivert kell feltegyem, de most gondba vagyok, mert megtalaltam a gepen a giveio.sys-filet a C:\WINDOWS\system32-ben, s nem tudom letoruljem-e vagy sem, s mindekepp vissza szeretnem tenni az fx 5500-ast.
S.O.S.!
Ha most meg letorulom, a fx5500as drivert s felrakom az mx440est, s majd visszaakarom rakni az fx5500as kartyat akkor egyszer toruljem le az mx440es drivert, vagy azutan is eler amikor mar beraktam a gepbe az fx5500as kartyat? -
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Nezzetek meg mit ir a fx 5500-asomrol.(Egyebkent Asus a gayrto)
Amket nem ertek:
- Ez a kartya agp4x es, vagy rosszul mutatja(En ugy tudtam, hogy agp8xes)?
- Azt mutatja hogy a kartya altalanos memoria-orajele 360Mhz, de akkor megis miert fut
csak 182Mhz-en? Ez mivel tudnam felvinni legalabb 360ra ha lehet egyaltalan, rivatuner?
- A shader orajel miert nulla?
- Es azt mutatja, amit a karyarol is ir, hogy tamogatja a directx 9-et, de akkor miert van az, hogy ha call of duty 2 ben atallitom a jatekot directx 7-rol 9re akkor akad?(Amilyen fx5500-asokrol infot kaptam a neten egyikse asus volt, s lehet hogy az asus kicsivel gyengusabb mint a tobbi gyarto kartyai, s az asusos kartya nem tamogatja a direcx9et?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android játékok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows XP
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
- Razer Core X RC21-01310
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest