Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
csabasza
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy új videokártyám van, GeForce 7600 GS helyett Geforce GT 240, minden más maradt a régi, és a legújabb driver van hozzá feltelepítve, és játék közben teljesen rendszertelen időközönként, elmosódnak a textúrák, a színek megváltoznak, és nagy ritkán le is fagy. Van hogy szinte belépéskor, van hogy csak órákkal később. De ha vissza töltöm az előző mentést rendben folytatódik......... egy darabig .......
2,5 GB RAM van a gépben.Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni.......
-
Azt hiszem gutaütés kerülget, de ezvan
A garija lejárt Szeptemberben (mivelhogy blokkja nem volt meg, nem tudtam, csak nagyjából hogy mikor vettem)Szóval mi az ami a jelenlegi kártyák közül ami megfelel, illetve jobb egy Gainward Golden Sample 7900GS-nél, ha használt az se baj, csak legyen rá még gari. Árban kb 15.000 Ft-ig tudok elmenni kb.
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
GIGABYTE PCI-Ex16x ATI HD 5670 1GB GDDR5 ZALMAN GV-R567ZL-1GI vs gigabyte 250gts
-
Nebuló
csendes tag
A pcie foglalat hibája miatt előfordulhat-e 3d-s alkalmazások esetében, hogy a kép "szétesik", szemetel?
Köszönöm a válaszokat! -
sakkay
aktív tag
Ha lenne valakinek ötlete megköszönném.
-
sakkay
aktív tag
Felraktam a legújabb radeon drivert, fagyott telepítés közben, és utána mindig (köv. telepítéskor) valami indító csomagot keresett.Leszedtem minden ATI cuccot (driver sweeper) , és utána már jó volt...csak azóta nincsen catalyst centerem! Pedig telepítés után a naplóban ott van , hogy sikeres.
Nem értem mi ez.(giga 5770 win 7 64 bit.)
-
Alister71
nagyúr
válasz
feltamadas #44373 üzenetére
Csak sorra tűnnek el róla a cuccok, ahogy növekszenek a bad sectorok.
-
alibaba78
őstag
válasz
feltamadas #44369 üzenetére
Melyiket hasznalod rendszernek? Van elfekvoben meg potvinyod?
-
Kiss70
aktív tag
Köszönöm az ötleteket sikerült.
Kiváló kép a másik VGA kimeneten. -
alibaba78
őstag
válasz
feltamadas #44345 üzenetére
Vegigolvastam a linket, es egy alaplapi biosfrissites megoldotta a problemajat a sracnak. Ki kene probalni!
-
alibaba78
őstag
válasz
Beleolvastam abba, amit linkeltel, de az emberkenek az a gondja, hogy inditaskor a windows betoltokepernyonel lefagy a gep. Ha driver nelkul hasznalja, akkor eljut az asztalig, de ahogy drivert telepit, es ujrainditja a gepet, lefagy. Nem ugyanaz a problemaja, mint neked.
mod.: Elkezpelhetonek tartom, hogy vinyo problemad van. Kivancsi lennek, mit mutat a hard disk sentinel.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kiss70 #44350 üzenetére
Esetleg kábel érintkezési probléma. Monitorról sem ártana 1-2 információ
Mod:
::Trunks::Digitális kábelen semmi extrára nem kell gondolni: DVI, HDMI, DP. Nálad éppen a DVI-HDMI lenne a megfelelő. Elvileg a VGA-dhoz adtak olyan kábelt, amivel az SPDIF hangot tudod rákötni. Így a hang átvitel is meg lenne oldva
Mod2:
Kiss70
Akkor elsőnek a monitor kábele körül nézelődj. Lehet meg is találod a hiba forrását -
Alister71
nagyúr
válasz
Kiss70 #44354 üzenetére
Nekem egyszer a monitor kábele szarakodott, tiszta szellemképes és mosott volt néha a kép, ha megmozgattam helyrejött. Ezt egy kábelcsere megoldotta.
Az Asus Top verziók elég jól meg vannak rángatva gyárilag, lehet eddig bírta.
érdemes még szétszedni, levenni a hűtőjét, alaposan kitakarítani, gpu-ról lemosni a régi pasztát, ha meg van száradva, körömlakk lemosó elég jól lehozza róla. Friss pasztával, tisztított hűtővel összerakni, ha akkor se megy, akkor csere. -
feltamadas
tag
memória modulok elhelyezkedése számít vagy nem?
-
Kiss70
aktív tag
Sziasztok.
Segítség kéne.
Hibám a következő.
PCI Express 1.0 x16: Asus EN7900GS TOP
Videókártyám van és egyik napról a másikra sötét homályos kép fogad.
Azt hittem hogy a monitor van el lőve de nem........
Néha be ugrik a jó kép tiszta és szép de nem stabil.
És olyan mintha vibrálna csíkokban.
Előre is kösz a tippeket. -
Alister71
nagyúr
válasz
google fordító, nem a legjobb, de jobb mintha nem érted végképp az angolt.
-
válasz
zsole84 #44311 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, majd átgondolom a lehetőségeket. Jövőre jó lenne venni egy teljesen új gépet FullHD monitorral, de lehet hogy még így is érdemes lenne arra a ~fél évre a 3850. Csak a gagyi 300W-os Codegen táp jelenthet akadályt, bár elvileg simán bírnia kéne, csakhát Codegen...:S
-
shootme2
senior tag
válasz
feltamadas #44344 üzenetére
Az AsRock oldalán a 2.10-es a legfrissebb és abból kell a windowsos ami a második sorban van. Ott a második sorban az Europe feliratra kattintva le tudod tölteni az új bios-t. Csomagold ki az asztalra és zárj be mindent. Indítsd el az AFUWIN.exe-t a feljövő kérdésre nyomj OK-t amikor végzett a program akkor kiírja hogy újra kell indítani a gépet itt nyomj yes-t. Lépj be a BIOs-ba és az EXIT menüben válaszd ki a Load Default Settings-t és nyomj entert majd F10 és enter.
Ha nem akarsz ebbe belevágni egyszerűbb egy másik gépben kipróbálni a kártyát + a frissítés nem is biztos hogy megoldja a gondot. -
feltamadas
tag
válasz
feltamadas #44344 üzenetére
ha valaki tud angolul és elolvasná http://forum-en.msi.com/index.php?topic=119360.0
mit szűr le belőle, hasonló proglémái vannak mint nekem. -
feltamadas
tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
::Trunks:: #44326 üzenetére
"Csak azt nem értem, hogyakkor mi a fenéért HDMI-DVI kábelról beszélt"
Én sem átalakítóról írtam
Meg amúgy is a keresett információt megtalálod ebben a hozzászólásomban a D-sub-bal kapcsolatban: #44318 csak el kellene egyben olvasni és értelmezni
Ám 1-2 monitor tesztben is lehet ezekről infót találni.
Én beneveztem egy megfelelő digitális kábelre anno (1..2k max) és most a hang is a TV-n szól. Nem egy húdenagy hangzavart kel várni a TV-től, de nem is szeretek úgy filmet nézni, hogy közben a szomszéd is "élvezze", tehát egyelőre megfelelő számomra.
-
shootme2
senior tag
válasz
feltamadas #44338 üzenetére
AsRock alaplapokon pofon egyszerű a BIOS frissítés. [link] Ha a windows-os verziónál rányomsz a How to update gombra ott végigvezetnek a windows alól történő frissítés menetén. Én is így csináltam már több AsRockon is 2 perc az egész. Nem biztos hogy fog segíteni de egy próbát megér.
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy kb. 4 napja raktam össze egy gépet.
Asus p5b alaplap, E6550 cpu, Ati HD3850 vga, 2x1gb geil ram. Tegnap a gép magától kikapcsolt. Sajnos nem voltam még otthon, csak a húgom mesélte ezt a tünetet.
Bekapcsoláskor valami ati. valami várta....Valószínűleg a vga drivere lehet a hibás én erre gondoltam, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!
Előre is köszönöm -
Alister71
nagyúr
válasz
feltamadas #44338 üzenetére
Nincs elvetve, de ha nem csináltál még ilyet, nem lesz könnyű dolog, és nem biztos, hogy sikerrel fog járni, mert a bioszokat általában az újabb procik miatt adják ki, nem a vga-k miatt.
ismerem a borsodi árakat, én is Miskolcon lakok -
Alister71
nagyúr
válasz
feltamadas #44335 üzenetére
Postán vetted? Mert ha az ország másik végében lakik az eladó, azt mond amit akar.
-
Alister71
nagyúr
válasz
feltamadas #44333 üzenetére
Akkor az a VGA hibás lesz. Mindenképp ki kell próbálni másik gépben.
-
Alister71
nagyúr
válasz
feltamadas #44325 üzenetére
Egy 9600GT-nek gond nélkül mennie kellene ebben a lapban, ha bedugtad a külső tápcsatit, és a tápod minimum FSP350, vagy kevésbé márkás 400-as. Nem Codegen vagy Vargéné és társa.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
::Trunks:: #44324 üzenetére
Tudja az 1920*1080 as felbontást.
-
RootRulez
félisten
válasz
::Trunks:: #44324 üzenetére
Kéne, nem? Vagy csak 1600x1200?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
feltamadas #44320 üzenetére
Minden játéknál ezt csinálja? VGA rendesen a helyén van ?
-
feltamadas
tag
válasz
Alister71 #44321 üzenetére
Alaplap neve ASRock ConRoe1333-DVI/H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport-G i945G
aszt olvastam hogy másnak is volt hasonló proglémája másfajta alaplapal és hogy az alaplapi bosz frisítése segít ,ez már nekem sok ez már tul megy az én tudásomon,
minden segítséget elfogadok. -
RootRulez
félisten
válasz
Ha új rendszer meg új driver meg 1000 féle biszbaszás, akkor igencsak hardver bajos... Vidd vissza a boltba, ha garos,ha nem akkor nem tudom, vidd be egy szervizbe.
Egyébként, más gépben is ugyanezt produkálja?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alaplapnak mi a pontos típusa?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sfdrakex #44317 üzenetére
Na amit írtál közel állhat a valósághoz.
Hát D-sub-on is megkapja az 1920x1080-as felbontást, de egyrészt hangot nem fog átvinni vele, másrészt nagyon hosszú se legyen a kábel. Amúgy meg a kártyán található csatlakozókból már rájöttem (mivel csak DVI van rajta, ill. TV out de ezen ugye nem jön Ful HD-ban a kép), hogy DVI->HDMI kialakításról írt. Csak azt nem értem, hogyakkor mi a fenéért HDMI-DVI kábelról beszélt.
Valahogy nekem úgy rémlik ill. teljesen logikusan úgy is gondolom, hogy a leírt sorrendű jelet akarna, tehát esetünkben HDMI->DVI kellene neki. Ennek viszont ellentmondott a 8800GTS-en lévő only DVI, így szerintem legkézenfekvőbb lett volna DVI-HDMI-ről kérdezni.
Amúgy meg a 8800-as topicban seperc alatt lehet találni infót, hogy a hang átviteléhez DVI-HDMI kábelre lesz szükség illetve ahogy írtam a hangkütyü spdif kimenetének a jelét a VGA-n található 2 lábas bemenetre kell csatolni.Végül is, ha van egy Music centere vagy Hi-Fi-je esetleg másmilyen hangkeltője a TV mellett, akkor a D-sub is megfelelő számára. No mondjuk a szgép és a Tv közötti távolság bekorlátozza azért az optimális lehetőségeket
-
AtHoS
nagyúr
válasz
::Trunks:: #44314 üzenetére
Szóval VGA HDMI kimenetéről akarod a TV DVI bemenetére vinni a jelet vagy épp fordítva: VGA DVI-ről TV HDMI-re?
Valahogy mindkét verziót ki lehet hámozni a mondandódból
Előbb gondold át, hogy a hangot is szeretnéd-e a TV-re juttatni avagy sem.
DSUB kábelen analóg jel megy, így abból nagyon hosszút nem ajánlott használni. HDMI kábelnél is valami 15 méterest javasolnak max. Dsub-ban pedig ettől jóval rövidebb az ideális. Mellesleg DSUB használatánál hangot nem tudsz a kábelen vinni, ill. ugyanez fennáll, ha a TV-n lévő DVI csatlakozót kívánod használni.
nvida-t nem vágom, de ha jól rémlik, akkor a hangkártya jelét kell rácsatolni a VGA-ra és azt tudja továbbítani HDMI kábelen. Persze az újabb nvidia kártyáknál már lehet van saját hangkeltő beépítve és nem kell a hangkártyát rá kötözgetni.
Mod:
Most nézem, hogy az Inno3D 8800GTS-en 2db DVI kimenet található, szóval emiatt érdekel téged DVI to HDMI kábel -
sfdrakex
nagyúr
válasz
::Trunks:: #44314 üzenetére
Tudom hogy van DVI-HDMI kábel is, de átalakítom volt, kábelt vennem kellett ezért HDMI-HDMI kábelt vettem, hogy ha veszek olyan VGA-t amin van HDMI, nem kell újra vennem kábelt. Ha neked van kábeled amivel megy az összekötés, akkor dugd össze nyugodtan és próbáld ki.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
::Trunks:: #44309 üzenetére
HDMI-DVI szerintem. Nekem egy DVI to HDMI átalakító van a kártyán és egy HDMI-HDMI kábellel a TV-re kötve, 1920*1080 ban megy szépen így.
-
alibaba78
őstag
válasz
Nebuló #44297 üzenetére
Tobb, mint valoszinu, hogy gari lesz a vege. Utolso mentsvarkent meg kiprobalnam masnak a gepeben, ha van ra lehetoseged?!
joshua7: Nekem a display driver felment csokkentett modban, es ujrainditas utan egy komplett driver telepitessel tovabbjutottam az udvozlokepernyon, es felismerte a kartyat, de ahogy 3d-be valtott, azonnal fagyott. Itt lett volna lehetosegem biost flashelni a kartyara, de akkor nem jutott eszembe. Esetleg ismerosnel meg tudnad csinalni....
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
A Szgépet szeretném összekötni a FULL HD LCD tévémmel!
Kérdésem,hogy HDMI-DVI kábel kéne? Vagy jó a sima DSUB?
Mivel lenne jobb a HDMI?
Azon jön hang is,hogy a tv hangszóróján jöjjön a hang is?
Előre is köszi -
-
Sziasztok!
Leadtek Winfast PX8500GT TDH-t szerintetek kb mennyire lehet tuningolni? Mert unom már, hogy régebbi játékok is alig mennek a gépemen (profilomba látható), vagy semennyire se
-
Boxi88
őstag
-
A 7900GS-em megy gariba (csíkoz játékok alatt a kártya)
Mi történhet egyáltalán:
1. javítják (nem valószínűsíthető gondolom)
2. felajánlanak valamit (na de mégis mi ami megfelelne, nem tudom mivel egyenlő),
3. az ára visszaA kérdésem a 2. lehetőségre vonatkozik, milyen kártya egyenértékű ezzel a kártyával (Gainward Golden Sample 7900GS), illetve mi az ami pár ezer Ft-os ráfizetéssel megéri megvenni (persze ha ez a lehetőség áll majd fel) ?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest