Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
apollo12
veterán
heló egy ati radeon x1650 re rákötöttük a tv de képet nem ad, milyen programot kell használni vagy mit kell átálitani
-
bedohazi
aktív tag
Koszonom a valaszokat joi29 es Lord Vader.
Serintem is baromsag amit a pasas allitott, de en csak azt irtam le amit hallotam, es sem allitom azt. Havernak is amd cpu-nvidia van es semmi progbelam vele, s ahoz kepes nem volt draga osszesegeben sem a gep, de meg az alaplap sem. -
Alister71
nagyúr
Nem erről van szó. Pár évig arról szóltak a topikok, ha végképp nem volt más érv, azért vegyél atit, mert szebb a képe. Ráadásul ebben volt is igazság. Egy fostos AGP-s 9600pro-n kezdtem el játszani anno az NfS MW-vel. Gyönyörű volt rajta a játék. Majd jött egy újabb konfig, amiben 8600GT volt, monitor még ua maradt. felraktam a MW-et, és mikor megláttam, ugyan azon a beállításon, nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek.
-
joi29
őstag
válasz
Alister71 #44485 üzenetére
Semmiért, még csak véletlenül sem gondolom, hogy én vagyok a mindenkinél
jobban tudja, mindössze kíváncsi voltam.
Már csak azért is mert annak idején én alítottam ugyanezt egy korábbi
szériáról és akkor is én voltam a csúnya piros szemüveges
elfogult mellé beszélő.
Most pedig ha a zöld oldal felől közelítem meg a témát megint én vagyok
a csúnya.
Egyébként. -
Alister71
nagyúr
válasz
RootRulez #44483 üzenetére
A fraps elmenti egy log fájlba, alját, tetejét, átlagot.
joi29: igaz, bocsi, csak álmodtam, mint rajtam kívül még pár ezren, és nyilván mindenki vak.
Amúgy már ne haragudj meg, de miért pont a te szavad lenne a döntő ebben a kérdésben, azokkal az emberekkel szemben, akik ezt nem így látják? -
-
Brekkk
senior tag
válasz
Alister71 #44481 üzenetére
Szia,
Igen megnyomtam, de semmi nem történik. Ugye HDMI és DVI esetén szinte az összes funkció elérhetetlenné válik, a digitális adatkommunikáció miatt. Az az érdekes, hogy a másik kártyával meg hibátlan a dolog. Még ha az overscan ráadom, akkor is marad Natív felbontásban keret a kép körül. Nem értem mi lehet ez.
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám. Van egy Sapphire ATI 4670 ultimate kártyám, rajta HDMI kimenet.Vettem hozzá egy 24 " -os Benq multimédiás monitort.
A Probléma a következő lenne. Ha HDMI kábellel kötöm be a monitort akkor natív felbontáson, 1920×1080 a kép nem lesz teljes képernyős, csak KB a monitor képfelületének max 75 %-át használja. Olyan 2 centi körüli feket keret lesz a kép mellett.
Minden más felbontás jó. Sőt ha a Driverben a fejreállított képet választom az is jó.
DVI kábellel nincs ilyen hiba.Nekem kéne a HDMI mert akkor nem kéne külön kábelt használni a hang átvezetéshez.
Valami ötlet mi lehet a gond? VGA hiba, driver bug?
A monitor tuti jó, másik HDMI-s kártyával (NVIDIA 9600M)l szépen megy.Valami ötlet?
Köszi -
RootRulez
félisten
Leírhatnád a gépeket.
Meg azt, hogy milyen VGA-ról van szó.
-
-
Chriss2
tag
válasz
Retekegér #50 üzenetére
Üdv!
Lenne egy olyan elég nagy bajom!
Valami végett nem ismeri fel a gépem a videokarimat pedig a géphez vettem külön szervizben volt ott azt mondták hogy megy itthon még 512 helyett 256 ot ismer !
Mitöl lehet ez?
Egyszerüen nem az hogy Én nem értem Még a -szervizesek sem ! -
Alister71
nagyúr
Nekem van egy 1 gigás Gigabyte 5670-em, én is újonnan vettem, nekem nagyon bevált. A volt kártyádtól minimum 2x gyorsabb.
Én a helyedben azt venném inkább, mint egy használt GTS250-et, amiben egy 3 éves G92-es gpu van, ami talán elég erős még most is, de én inkább az új technológiák felé húzok jobban, ha már VGA-t veszek.Milyen monitorod van, mekkora a felbontása?
-
-
Alister71
nagyúr
A GT200 képminősége kezdte el felvenni a versenyt az Ati képével, a G92 és trs, az előtte lévőeknek gyengébb volt a képminősége.
Nekem volt egyszerre 9800GT és HD3870 pl., az ati képe szebb volt, pláne még crt-n, a tft-ken nem látszott akkora eltérés. Most a GTS450 és az 5670 között semmi eltérést nem látok, mindkettőnek tökéletes a képminősége.bedohazi: A kompatibilitási hibák egyik része abból is adódhat, ha veszel egy 16 ezres alsó kategóriás lapot, amibe beleraksz egy PH II-őt és egy GTX280-ast, amiket a lap már nem bír energiával ellátni, mert gyenge, kevés fázisú a tápellátása. Egy 2 magos Athlonnal és egy GT240-el még elmegy, mert oda lett tervezve. De ha komoly hardvereket vásárolsz, az alaplapra nem szabad sajnálni a pénzt, akkor nem valószínű, hogy lesznek gondok az AMD-nV párosítással.
-
joi29
őstag
válasz
bedohazi #44459 üzenetére
Az a pasas simán hülye, ugyanis mind két gyártónak vannak jó
termékei és az AMD-nek is van legalább olyan jó procija videó vágásra és
renderelés-re is mint az Intelnek.
"az ati jatekokba szebb kepet ad, de az nvidia jobban "viszi" a jatekokat"
Ez mag aztán akkora baromság, hogy kikellene plakátolni.
Itt is érvényes, hogy adott kategóriában mindkét gyártónak van legalább
ugyanolyan jó és legalább ugyanolyan szép képet adó terméke.
Igazából a jelenleg kapható cpu-vga kombinációk nem jelentenek sem
előnyt sem hátrányt semelyik összeállításban sem.
Persze vannak itt ott kompatibilitási problémák főleg a régebbi alaplapoknál,
de a ma kapható termékek mind használhatóak és az AMD proci Nvidia vga
páros is lehet legalább olyan jó, mint az AMD vga Intel proci párosítás.
Az már más kérdés, hogy adott összegből melyik kombináció nyújt
nagyobb teljesítményt.
Megjegyzem annak idején volt némi minőségbeli eltérés a kártyák szín
tisztaságát, telitettségét illetően de ez már jó néhány éve a 7k-es Geforcek
megjelenése óta tárgytalan. -
Gucunja
aktív tag
sziasztok az a problémám, hogy az új NFS HP 2-3perc játék után (ez változó) a monitor kikapcsol, a gép teljesen meghal, és jön a RESET gomb.
De a Black Ops meg tökéletesen fut.
aGép: ASRock 870 EXTREME3 Athlon II X2 2X2GB KINGMAX HERCULES 2000, HD4670 512 GDDR3, Win 7 64bit
-
bedohazi
aktív tag
Ha egy nvidiat amd vel parositok, az valami hatranyt jelenthete majd?
Azert kerdem, emrt youtuben neztem egy videot(Intel vagy amd?), s ott egy pasas mondta hogy az amd procik inkabb kozepkategoriaba tartozna, de jatekra jok, viszont ha egyetbet is akarok csinalni pl: hd videovagas, rendereles stb, akkor inkabb intel. Ezutan megneztem egy masik vidit (ati vagy nvidia?) s itt mar azt mondta a pasas, hogy ha amd-t atival parositasz, akkor az nagyon joo meg blblbla, "jol kijon a cpu a vga-val"(mert az ati jatekokba szebb kepet ad, de az nvidia jobban "viszi" a jatekokat :-s, ezt mondta) stb., jatekra igy a legjobb, s itt is ha egyebet is akar az ember akkor inkabb nvidia, s az is inkabb intellel.
Tehat nekem az jott le hogy amd-atival intel-nvidiaval remekeljobban, de szerintetek ebben van egy csepp igazsag is? -
Palit Geforce GTS250 E-GREEN megér-e 19.000 Ft-ot (0,5 év gari) ?
-
bedohazi
aktív tag
Akkor megegyszer leirom, hogy junius kornyeken kerulne sor gepet osszerakni, s vga- kivalasztasanal mire figyeljek? Jatekhoz kell, meg max par 3d-s progi(3ds max, maya) 1440*900-on, mert ennyi az optimalis a monitornak.
Mindenkepp nvidiara gondoltam, s a kovetkezo dolgokrol szeretnek tobbet megtudni:
-bit?
-mag orajel, memoria orajel, minimum mennyi legyen?
-direct x?
-open gl?
-shader model?
A monitoromban, csak d-sub bemenet van. Viszont erek e el javulas, akkor ha az uj kartyat es a monitort dvi-kabellel(vga-nal dvi bemenet->dvi kabel->monitornal dvi-dsub atalakito) kotom ossze, vagy ha marad a dsub a monitornal, s a regi kabel, viszont a vga-nal a dsub ot atalakitom dvi-re? E ketto kozul valamely is eredmenyeze egyaltalan javulast? -
Alister71
nagyúr
válasz
Kiss70 #44421 üzenetére
Lehet, hogy igazad lesz: driver probléma
-
feltamadas
tag
12000-ft az álomhatár használt is megfelel
-
feltamadas
tag
válasz
Alister71 #44433 üzenetére
Szép napot ,
megvolt a vinyó csere de semmi változás
és az alaplapi frissítés sem segített
így visszaküldtem a videokártyát az eladónak aki nagyon készségesen visszavette
már fel is adtam , így most video kártyát keresek a gépembe ha valaki tud egy jót az írjon
Gépem
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)
Alaplap neve ASRock ConRoe1333-DVI/H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Rendszermemória 4096 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Táp: CHIEFTEC 360W
Videokártya Radeon X1600 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (256 MB)
helyette kellene egy jobb videokártya ami legalább az új Need for Speed Hot Pursuit is simán elviszi. -
triklin
tag
Sziasztok. Van egy agp-s 3850-em, Feltelepítettem a drivereket, futtattam teszteket, játszottam (f1 2010, css, nfs stbstb) és 3d-ben semmi furcsaságot nem csinál, Viszont, ha pl 2d ben csinálok bármit (netezés, hasonlók) akkor egy kis fagyás után kékhalál fogad, ati2dvag hibaüzenettel, hogy a driver végtelen cikulsba került, és leállt (valami ilyesmi).
Szóval csak 2d-ben fordul elő! Borzasztó idegestíő. Mit tegyek? 10.11 es driver van fent, de próbáltam a gyári cdjén lévő drivert is. Rákerestem a problémára, de szinte mindenkinek fordítva jelentkezett, azaz 3d-ben fagytak ki. Megoldást nemtudom találtak-e, nem volt leírva.
Szerintetek? Mit csináljak? Driver vagy vga hiba? Ilyenre érvényes a gari?Orvosolható?
Nagyon fontos lenne, mert már csak 2 hét gari van rajta.
Köszönöm -
szoti27
tag
gtx 470 vagy hd 6870? szerintetek? és miért?
-
Dee Dee
tag
válasz
Kiss70 #44421 üzenetére
Szia!
Mostanában szerintem nem frissítettem. Sajnos nem tudom megmondani most melyik van fenn, de nekem W7 x64 van. Elvileg ez a driver verziója: 8.17.12.5896.
Most valahogy megjavult a videókártya, nincsenek azok a pixelek, és a vindóz is felállt. Viszont volt két random reset....Akkor ne is frissítsek drivert?
üdv!
-
bedohazi
aktív tag
ja ertem, de akkor a shader model, pixel shaderm vertex shader mik, es mire jok?
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84 #44430 üzenetére
Azt mindjárt gondoltam.
-
bedohazi
aktív tag
cod black opsot jatszottam palit 9800gt-vel ami ugye open gl 2.0 tamogatasu, pixel shader 4.0, vertex shader 4.0 Az erdekel hogy, ha ugyaezt a jatekot eg gtx 460-al jatszottam volna ami open gl 4.0 tamogatasu, pixel shader 5.0, vertex shader 5.0 lett volna e valami lathato kulonbseg, vagy csak annyi a lenyeg, hogy a vga tamogassa azt az open gl verziot, amelyet a jatek ker, s igy mindegy hogy a gtx 460 4.0-st tud?
Az open gl, pixel shader, es vertex shader mit befolyasol?
Ja es most latom, hogy a cod rendszer kovetelmenyeben, shader modelt ir, 3.0-t, es nem open gl-t. Na most mar nem ertem, hogy open gl, shader model, pixel shader, vertex shader melyik mi az?
Igy hat egy masik kerdesem az, hogy egyaltalan milyen valtozas lenne ha gtx460-al tolnam es azt mi okozna? -
lsc
nagyúr
válasz
mclaren777 #44424 üzenetére
Esetleg az 5870 idle-ben kb annyit eszik mint az IGP, ez a variáció ?
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #44418 üzenetére
Közben lehet én is megválaszolom a saját magam által föltett kérdést?
Szóval ITT egy kis fogyasztásteszt az alaplapomról. IGP-vel / egy HD5870-el.
ITT pedig egy HD5870 Idle fogyasztása.A 19 Watt úgy, ahogy van hozzáadódott az alap fogyihoz.
Tehát ha letiltod és nem használod sem csökken az IGP fogyasztása?
Ennél azért sokkal többet vártam...
-
RootRulez
félisten
Kérdeznék is
Szóval ugye van nekem a Sapphire Dual Slotos 4850-em, ami 2D-ben 160/250 re veszi vissza az órajeleket. Lenne egy szintén Sapphire HD5770-es, az első generációból, ami 150/400ra veszi vissza az órejeleket azt hiszem.
2D-ben többet használom a gépet, szóval szempont az órajelek visszavétele, ezzel is csökkentve a fogyasztást. Csak nem tudom, hogy az 5770 nem enne-e kevesebbet még így nagyobb RAM órajel visszavétellel is, mert csak DDR5, nem DDR3.
Ki mit gondol erről, jobban járnék vagy legalább nem nőne a fogyasztásom?
Közbe megnéztem az 5770-es PH tesztet és ott kevesebbet eszik az 5770... Ez reális?
-
moha21
veterán
válasz
mclaren777 #44415 üzenetére
Régi PCI-ost kapni 1-2 száz Ft-ért azzal is le lehetne mérni esetleg.
-
mclaren777
senior tag
Pl. 2-3 Watt fogyasztás természetesen nem számít.
3D fogyasztás sem számít, mert az idő 5-10 %-ban lesz játék.
Viszont Idle-ben sokat megy a gép, éppen emiatt nem szeretném ha rárakódna pluszban 15-20 Watt fogyi a mostani kb 70W-os értékre csak azért mert ott pihizik egy dedikált VGA.Lord Vader
Persze, azzal kezdetektől fogva áramtalanítani szoktam az egész cuccot. Mikor nem használjuk minek is legyen ott magának készenlétben? Éves szinten ez is jelent néhány ezret - amiből pl. pont kitelne egy jobbfajta túlfeszvédős elosztómoha21
Megmérném én, de nincs PCI-E karim. -
moha21
veterán
válasz
mclaren777 #44410 üzenetére
mérd meg.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Amikor ki van kapcsolva a géped, ugye le szoktad áramtalanítani a hosszabbítón lévő kapcsolóval?
-
lsc
nagyúr
válasz
Annak a fogyasztását nem én fogom neked megmondani, de ha ennyire gond pár watt fogyasztás /nem hiszem hogy több lenne/ akkor szerintem ne cserélj, 3d-ben infarktust kapsz. Ha annyira érdekel keresd Abu85-öt, Ő valószínűleg tud segíteni.
-
lsc
nagyúr
válasz
mclaren777 #44407 üzenetére
Ha nem megy a cucc akkor mit fogyaszt ? Mi van még benne, a memóriavezérlő amd-ben már rég a prociban van.
-
mclaren777
senior tag
Nem az a baj. Ezt még éppen megoldottam volna egyedül.
Hanem hogyha letiltom BIOS-ban az alaplapi VGA-t és nem használom, akkor 0W lenne a fogyasztása?
Szerintem ez így túl egyszerű lenne. Ha jól tudom az északi hídban van még ez+az az IGP-n kívül ami fogyaszt akkor is ha van külső, dedikált VGA a gépben, vagy tévedek? -
lsc
nagyúr
válasz
mclaren777 #43015 üzenetére
890GX chipset-emnek ha jól tudom 22W-a TDP-je, Viszont a kártya amit venni fogok 15-20 W -ot fog enni Idle.
Olyan bonyolult a kivonás ?
-
Dee Dee
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok: Nvdia 7600 GST
Játszottam (fallout 3), amikor lefagyott a gép. A videókari kikapcsolt. Újraindítottam, és a videókaris kezdőképen nagy zöld pixelek voltak, utána kissebbek. A Windóz nem idult, kékhalálba ment. Csökkentett módban elindult, de foltos a kép:\Meg lehet ezt valahogy oldani, vagy meghal a karim?:S
köszi előre is!
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #43015 üzenetére
Erre valaki?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest