Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
scarREDNorbi #45998 üzenetére
Nem érintkezik rendesen vedd ki rakd vissza, valamint, ha vállalkozó szellemű vagy akkor nézz be a 6950/6970-es topicba, mert néhány kattintással 6970-et lehet varázsolni a kártyádból!
-
scarREDNorbi
csendes tag
Üdv! Most regisztráltam, ne haragudjatok hogy kapásból kérdésem van, de napok óta szívok vele, és már nincs ötletem, itt meg úgyhallottam van pár agytröszt
szóval:
6950 gpu-z
Az én kártyám:
A lényeg hogy az enyém pci-e 1.1 4xben megy a pci-e 2.016x helyett...Biosban meg nemtalálok semmilyen állítási lehetőséget:S
A kártya teljesítmény természetesen messze az elvárt alatt van így
Köszönöm előre is ha valaki segít!
-
jorden06
senior tag
válasz
KAMELOT #45984 üzenetére
A GTX460-ról tudom, hogy nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik, de milyen ez a GTS450? Nem valami 8800GT nagyonnagyon sokadik átirata? Mert egy ideig még követtem a dolgokat nVidia téren, és emlékszem, hogy sokáig játszotta ezt az átnevezgetést ugyanazzal a karijával.
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne egy ilyen konfig:
Giga EP35-DS3 Rev 2.1 - E8400 - 2GB Ram - 4890 1GB Vapor-X - Enermax Noisetaker 420W .
Vapo-X -nél ezek az alap win7es hőfokértékek normálisak? : Katt ide
-
DJ WOKKY
addikt
Sajnos az NVIDIA panelben nem tudsz ilyet állítani, legalább is én sem találkoztam ilyennel.
Nekem ugyanez a "problémám" volt. A 8800Gt-n van egy vf700-as és az ment mint a bolondgomba. Sem alaplapról, sem sehonnan nem tudtam a fordulatát állítani.
Így aztán beszereztem egy 12V --> 5V converter-t. Ez is elég neki (nálam), így kb. 1500-as a fordulatszám. Ha lanozonék, vagy hosszan használnám a VGA-t akkor meg csak átdugnám és had pörögjön. -
Morris
veterán
Hát nem a video beállításainál kell sztem.
Bogarászd át, lehet ott van az. Nekem ATI-m van, annál lehet (catalyst)Ha végképp nem megy, akkor külső progival próbáld meg
[link]Ezt találtam még. itt leírja, hogy advanced beállításokat nem talál a srác, ezért lehet másik drivert kéne felraknod amiben ez benne van. Pedig a képen ott van
-
rolika43
csendes tag
Hali!
Nekem olyan gondom lenne, hogy vagy GT250-es videókártyám és egy 19-es monitorom.
Nemrég kaptam egy tévét, és gondoltam kikötöm a gépet a tévére!
Eddig nem is volt gond, hdmi kábelt nem kaptammaradt a dvi-s D-sub átalakítós megoldás!
összekötöttem minden happy, de a tévé nem tudja az 1280*1024-es felbontást, azt írja, hogy "túl nagy méret"! az 1024*768-at simán elbírja, tök szép minden, de a monitoron viszont 1280*1024 kéne, úgy szép
két különböző felbontást nem enged
Valamilyen program van erre, vagy valami, hogy klón módba az egyiken 1024*768 a másikon pedig 1280*1024-es felbontás legyen?Segítsetek!
Vagy esetleg, ha hdmi kábellel kötöm össze, akkor tudnék két különböző felbontást csinálni?
Várom a válaszokat!
-
udosmail
tag
az is lehet egyébként, h a ragacs "beragasztja" a füstöt és így még jó is, h rajta van
Nem tudhatjuk biztosan -
udosmail
tag
kvázi nagyobb az esélye h hiba generálódik mosás után, mint a másik eshetőségnek, aztán lehet, h nem így van
én nem nyúlnék hozzá ha most működik (most nincs zárlat, nem vezet a ragacs) -
udosmail
tag
hú!!!!!! nehogy megmosd!!!
nem azért mondom h nekem legyen igazam, de én már mostam meg 3 cuccot is életem során, mindegyik hibásan működött utánna -
users
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vettem Gigabyte GTX 465 1GB verzió kártyát előtte Gigabyte GTX260SOC volt benne
és semmi baj nem volt a ventivezérléssel most hogy betettem a GTX465 még üres járatban is maxon megy a ventije (2790) és semmivel nem tudom lejjeb venni a BIOS ban sem!
Egy picit zavaró hogy folyamtosan maxon megy a ventije meg hangos is!
Valaki esetleg tudna segiteni -
sazabi
aktív tag
válasz
snataniel #45974 üzenetére
látom már idetaláltál
Ja és megjegyzem, hogy nekem ez lenne a tippem:
"Feloldott valamit? Mart? Ha nem, akkor nincs nagy gond. Mosd le, szárítsd meg, és próbáld ki ha mered."
Ha rajta hagyja a "ragacsos cuccot" és az vezeti az áramot akkor zárlatos lesz és kijöhet belőle a füst. -
snataniel
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy ha egy videókártyára rá folyik valami (ragacsos) cuccos de akkor éppen nem ment... (a dobozában pihent) károsodhat-e bármelyik alkatrésze is a késöbbiekben? (8800GT)
Üdv! -
udosmail
tag
A helyes válasz: AZ IDŐ VASFOGA
-
udosmail
tag
válasz
jorden06 #45967 üzenetére
Valahogy így lehet: a RAM-nak az IC-jében az elektronok két energia állapot között "ugrálnak". Úgy romlik el, h beragadnak az elektronok valemyik locusba és ahogy egyre több beragadt elektronod lesz, egyre több hibát fogsz tapasztalni, mígnem egy fatal error be nem következik. Ergo nincs megoldás
-
jorden06
senior tag
válasz
Воланд #45966 üzenetére
Eddig havonta egyszer csinálta, akkor feltekertem a vga-n lévő venti fordulatszámát fullra, és így elmúlt a csíkozás.
Aztán pár napja már mindig csíkozik, van, hogy már a teljes kép szétesik. Minden egyes egérgörgetésnél és gépelésnél máshol jelenik meg egy csík a képernyőn
alapvetően vicces lenne, ha nem az én gépemmel történne
Ez így olyan mint valami vírus, hogy darabról darabra megeszi a kártyám, és aztán végleg megöli? Mitől hal meg a vram egyáltalán?
-
fenergie84
addikt
Hali!
Került hozzám kb 1 hónapja egy olyan kártya, ami kínából jött, 9800GT van ráírva, de valójában egy 7300GT
Ezt onnan tudom, h a GPU-n a kódot megnéztem.
Valami nem stimmel a biossal sem, mert kártyát win7-xp alatt feltelepíteni, csak eszközkezelőből lehet.
Arra akarok kilyukadni, hogy hogy tudom a biost lecserélni rajta?
A lapomon van még csati, tehát be tudom rakni a gépbe a kártyát a sajátom mellé... -
HZSolti
tag
válasz
csucsbicep #45947 üzenetére
Köszi.
/ mondjuk az 5850 pl. nem olcsó/
2.kártyának.
-
Krisinto
őstag
Üdv!
Egy B25(925)-ös phenom 2,7ghz-n járatva, maximum mekkora VGA-t tudna kihajtani? -
MontyCrew
senior tag
HD5830 vgahoz mekkora proci kellene, hogy ki tudja hajtani?
köszi -
Petyyyyy
addikt
Üdv!
Mielőtt fejjel futnék a falnak....egy x1950pro-t (512MB) képes volna kihajtani egy P4 3GHz? És ha igen mit ajánlotok, bekapcsoljam a HT-t?
-
-
dfdfdf
őstag
válasz
csucsbicep #45947 üzenetére
Skálázódás amihez adnak ki cf profilt azoknál tökéletes
.
8x PCIX sávban egy 480as tri sli sem veszít sokat.
8x+8x elég egy 4770CFnek, ugye 1GBás karikból álló CFet akarsz építeni? -
csucsbicep
nagyúr
4770CF-en gondolkodok. Skálázódás érdekelne az újabb játékokban, illetve, hogy 2x8-as cf lap mekkora teljesítményű karikat fogna már vissza.
HZSolti: Csak HD58xx mehet mellé.
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
egy ATI HD5870 vga mellé csak 5870-es kártyát lehet CF-be rakni vagy lehet "kissebbet" is?
Ha esetleg lehet "kissebb" kártyát rakni mellé / pl. 5770/, az jár "számottevő" teljesítmény növekedéssel vagy sem?
thx -
dodopek
addikt
válasz
basaharc502 #45938 üzenetére
Üdv!
Hogy szakszerűen,az enyhe túlzás,de én egész egyszerűen adtam neki(persze csak vékonyan) WD40et.Olyan csendes lett,mint a fene! Persze nem azért,mert meghótt....
Lényeg a lényeg,ez egy asus X1050 kártya volt,simán be tudtam fujni a vegyszert a venti tengelyéhez.Ara azért vigyáztam, hogy a nyák ne nagyon kapjon.Nekem bevált.
Remélem hasznos leírás lett,aztán majd jól össze lehet veszni a tisztelt fórumtársaknak,hogy egy állat vagyok,vagy követendő a példám... -
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek GPU-ra paszta helyett alkalmas lenne-e gap-pad? A hővezető "párna" hőátadása 5W/mK, szóval elvileg még jobb is a "mezei" hővezető pasztáknál. Mennyire életképes az ötlet?
-
KAMELOT
titán
válasz
basaharc502 #45938 üzenetére
Értem! Hát igen vannak még ilyenek mint te akik nem csak játszásra használják a PC-t hanem valami másra is.
Valahogy én is ezen a véleményen vagyok ,de mivel tudtam szerezni olcsón egy ilyen kártyát akkor megtettem. -
Воланд
titán
-
-
basaharc502
aktív tag
válasz
KAMELOT #45934 üzenetére
Igazából pont arra volnék kíváncsi, hogy hogyan kell szakszerűen megolajozni a vga ventit, tehát ha valaki már vga ventijét megolajozta, az leírhatná, hogy hogyan csinálta...
Azt elhiszem, hogy a HD5670 szuper kis kari, csak nekem a gép már nemigazán játékra kell...azok a gamek, amikkel pedig játszom őven elfutkároznak a 3650-en
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Tudjátok van, hogy a régi nForce csipszet nem szereti az újabb ATI kártyát. Na most arra lennék kíváncsi, hogy ez még benne lehet az nForce 630a csipszetben is, vagy ezzel már nincs ilyen jellegű kompatibilítási probléma?
Köszi: RR
-
KAMELOT
titán
válasz
basaharc502 #45931 üzenetére
egyszerű láncokhoz használt olajjal cseppentesz belé egyet. Ennyi ,persze ezt úgy tedd hogy a kártyára vigyázz vagy előtte szereld le a hűtőt és csináld úgy.
Hát nem mai darab a kártyád ,de ajánlanám a HD5670-et. alacsony fogyasztás kiváló teljesítmény minden játékban. Kivéve CRYSIS utolsó misszió ahol sajnos nem bírja a FULL HD-t csak 1280x1024-ben bírta!
-
kpal
nagyúr
válasz
dfdfdf #45932 üzenetére
A video ilyen típusú :
Formátum : WMV1
Kódek azonosító : WMV1
Kódek azonosító/adatok : Windows Media Video 7
Kódek leírás : Windows Media Video V7Próbáltam VLC -vel és Média Player-el is és akad még akkor ha át konvertálom Total Video Convertrel DVIX-be is. Mit csináljak a video lehet rossz ?
-
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Shappire 3650-es videokarim. Semmi gond nincs vele, de a gép bekapcsolásakor, nem mindíg, de a rajta lévő gyári hűtő ciripel, ált. 1-2 perc után abbahagyja és halkan üzemel akár egész nap...
Arra vagyok kíváncsi, hogy ilyenkor mi a teendő? Mivel nem mai darab, ezért nem is akarok sokat költeni rá, tehá új hűtőt nem szeretnék venni (max ha valaki tud egy hibátlan gyárit hozzá olcsóért
) Szóval olvastam olyat, hogy sok esetben elég megolajozni a ventit és tökéletes is...abban reménykedem, hogy nálam is elegendő pár csepp olaj a probléma megoldásához. Valaki házilag olajozta már meg a vga ventijét? Ha igen hogyan?
Köszi a választ
-
szabozeee
aktív tag
Hi!
Lenne egy fontos kérdésem.. Volt olyan gond a videokártyámmal, hogy vettem egy újat, gyorsabbat majd amikor betettem a gépembe, szaggatott néhány játék.
Van egy kis program ami megnézi a videokártyát... és onnan kiderült hogy nem ment 32x nem tudom min csak 1x-en.... Annyit kellett csinálni hogy meg kellett a videokártyát mozgatni, kivettem azután jól vissza és a progi kiirta hogy most mér 32x-lett
Nem tudja valaki melyik ez a program? Nem mentettem el, pedig most kellene...
Üdv. Zeee
-
Sziasztok!
Érdekelne hogy GIGABYTE GA-P55-US3L lapban, ami crossfire-es támogatást tud. Lehet e kiépíteni PHYSIX-es megoldást? Azaz GTX465 mellé lehet e PHYSIX számolásra egy kisebb kártyát betenni? Egyáltalán érdemes e? Ha igen akkor egy 8800GT megteszi?
Vagy csak 2kártyánál PHYSIX-et SLI-s lapban lehet használni?
Előre is köszi! -
somasz
addikt
Gyors kérdés:
Mivel lehet a vga, vgák terhelési szintjét monitorozni a képernyő szélén? Ilyen everest szerű progira lenne szükségem! Köszi! -
kpal
nagyúr
Az mitől van hogy akadnak a 720-as és 1080-as videók ?a gépen az adatlapon és Win7 Ulti 32bit -et használok és a legújabb drivert!
-
Atcsosz
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat és információkat.
Azt nem tudom, mert az egész gépet kaptam és még a héten fel lesz újítva ezért is érdekelne hogy akkor milyen videókártyát vegyek hozzá ami nem olyen drága. -
Воланд
titán
válasz
Atcsosz #45919 üzenetére
Bármilyen kártya megfelel. Több mint 64Mb RAM-mal, ezt írják a videokártyához, na én ilyen kártyával kb 10 éve találkoztam utoljára, amelyiken csak ennyi ram van.
-
Atcsosz
csendes tag
Sziasztok. Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy milyen videókártyát ajálanátok amin stabilan fut a Metin2.
A segítséget előre is köszönöm. -
Воланд
titán
válasz
kolosszus87 #45915 üzenetére
PCIe 1.0 vs. PCIe 2.0, érdemes megnézni a tesztben szereplő táblázatokat.
-
dfdfdf
őstag
válasz
kolosszus87 #45915 üzenetére
kb semmivel
-
dfdfdf
őstag
válasz
kolosszus87 #45912 üzenetére
Az simán vállalható lap még . Azt veszel bele amit szeretnél. Elméletileg nem lehet gond de gyakorlatban sem jellemző hogy bekavarna az nV chipset ati kártyával. Ha esetleg kell tanács VGAval kapcsoltban hogy milyet itt tedd fel
-
aroobi
csendes tag
alaplap:http://ipon.hu//?product_id=16558
táp:AL-8360btx -
kolosszus87
senior tag
A következő kérdésem lenne:
Van nekem egy már 4 éves Gigabyte GA-M61SME-S2L alaplapom AMD processzorok számára. Ebbe szeretnék egy új videókártyát venni, lehetséges? Nem lehetnek kompatibilitási gondok? A dolgot kicsit kavarja, hogy az alaplapba integrált nvidia grafikus chip található. Ez alapján lehet-e kompatibilitási probléma, ha pl. Ati videókártyát tennék bele? -
Debesq
tag
Sziasztok. Nem tudtok egy olyan progit, amivel a GPU kihasználtságát tudnám monitorozni? És még egy olyan kérdésem lenne, hogy az mért van, hogy felrakom a Furmarkot és működik, de ha kikapcsolom a gépet, és utána be, akkor már nem működik és megint fel kell telepíteni
Az op: Win7 32 bit
-
Alister71
nagyúr
válasz
gerzsol #45908 üzenetére
Nálam a Gigabyte 5670-esen játék alatt teljesen random elment a kép, néhol barna csíkosra váltott, vagy csak simán elfeketedett, néha lekapcsolta a monitort, és nem reagált semmire. Csak kikapcs, vagy reset segített. 1 napot szenvedtem vele, raktam friss op-ot, kipróbáltam másik alaplapban is, a jelenség maradt. 2-ik nap visszavittem a boltba, kicserélték, a másik Gigabyte már tökéletes.
Ha a lakhelyeden veszed boltban, nem lehet gondod belőle, mert gariba rögtön kicserélik.Én a helyedben ezzel bepróbálkoznék. MSI-k nem rossz karik.
-
gerzsol
aktív tag
"Black screen". Sokat hallottam már ezt a kifejezést. Mit is jelent pontosan? Valaki el tudja magyarázni?
Ahol vennem kell, abba na boltban nincsen powercolor és his sem
http://www.digitaltrend.hu/ [link]
Olyan 36-56k között szeretnék kártyát venni.
Pedig pobnt hogy néztem az msi 5770 hawk-ot is mint egyik alternatíva.
Igazából nemtudom mit érdemes. Nekem 5770-et, 6850-et, GTX 460-at ajánlottak itt.
Lehet hogy az nvidia megbízhatóbb mint az ATI?
De nem igazán tudom mit érdemes. És milyen márkát, márkán belül milyen típust..Én ezekt néztem eddig:
-
lsc
nagyúr
válasz
MZsoltee #45906 üzenetére
Eddig atiban a sapphire kártyákkal volt a legkevesebb gond /az sem hibátlan/, asus, msi, giga kártyákkal szinte mindegyik szériában voltak gondok. Vagy nem jól működött a powerplay /48xx szériában mindháromnál/ vagy a venti nem volt vezérelve /asus formula/, msi hawk az 5770-es szériában elég gyenge tuningban a "katonai alkatrészek" ellenére. Ezért csak sapphire a kevesebb gari ellenére, esetleg powercolor vagy his, igaz a hisnél is esett a színvonal elég rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest