- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Sapphire HD4870-es kártyám és a következőt produkálja:
Elindítom a gépet, ha "hidegen" indul, azaz hosszú leállást követően, akkor nincs semmi gáz, windows-ba lépés után max-on megy a ventilátor - kézileg beállított - és onnantól kezdve játék használatánál, teszteknél, stb. nincs semmi gáz.
Viszont, ha leveszem a ventilátor sebességét akkor újraindul és össze vissza csíkozódik színes vonalakkal és azt írja: Nincs jel. Illetve ha csak simán újraindítom a gépet normál használatból, akkor is ugyanezt produkálja.Ötlet?
pl. játékban, mikor terhelve van, miért nem indul újra vagy miért nem csíkozódik?
Ja és a hűtő: AC TWIN Turbo Paszta: ok!
-
ocsi19
senior tag
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Van egy POV 8800GT-m, ami 512MB-os. Most cseréltem le a régit kb 2-3hete. Azelőtt semmi gondom nem volt. Most bizonyos időközönként újraindul a gépem, illetve leáll, elmegy a kép, stb...Ha jól tudom gyárilag emelt órajele van a kártyának és lehet ez a baj. Szeretnék rátenni egy ref bios-t és ebben kérném a segítségeteket. Már van Win-es bioscserélő vagy a hagyományos kislemezes téma?
Előre is köszönöm!
üdv.: Péter
-
ocsi19
senior tag
3d-s játékoknál teljesen változó, hogy mikor adja meg magát...csikozódás, bármilyen egyéb jel nincs képeltűnés előtt.
Most visszavettem mindent az alaplapon, proci is csak 1.15V-ot kap, memória is alapon és most lefutott egy VGA stability teszt 1órán keresztül és semmi hiba...
lehet kicsi a 400FSP tápAmúgy ezelőtt egy 256MB-os 8800GT-m volt, azzal semmi problémám nem akadt...
-
ocsi19
senior tag
Na még 1x
Szóval van egy gépem, és időközönként(2-3óra) eltűnik a kép, monitor kiírja, hogy "nem érzékel jelet"... Húzva nincs a gép, az előző vga-val nem volt gond. Lehet rajta segíteni?
VGA: Point of View 8800GT (hűtése jó!)
Táp: 400FSP -
ocsi19
senior tag
jajj nem írtam, de vissza tettem a gyári hűtést, azzal 86°-os
Viszont mégsem oldotta meg a problémát a pasztatörölgetés...azt igen, hogy elinduljon egyből a gép, de játékoknál fél óra után kifagy a gép. (most visszatettem a zalman-t, max.: 65fokos)
Mi lehet a gond? A táp ennek lehet az oka? -
ocsi19
senior tag
Köszönöm mindenkinek, de megoldódott a dolog...
Leszedtem a hűtőt, 1-2 ezrednyi paszta volt a gpu mellett azokon a kis valamiken
, letöröltem és most hipphopp beindul 10ből 10x
Már csak az aggaszt, hogy max terhelés alatt ~ 87°-osnak írja az everest...az nagyon sz@r?
(újrapasztáztam!)üdv.: ocsi
-
ocsi19
senior tag
válasz
kbalazsa #32872 üzenetére
az a baj, hogy egyenlőre se táp, se vga cserére nincs lehetőségem.
Memóriát sztem kivehetjük a sorból, mert kivettem duálból egyet és úgyis ugyanaz a jelenség, fel is cseréltem őket egyesével, illetve memtest is hibátlanul lefutott.+
VGA-t lefuttattam egy video card stablity teszten és lefutott (3dmark06-al is)+
táp nem tudom mennyire lehet hibás, mert ha nincs kép attól függetlenül felpörög minden, sőt még a vinyó is betölt... -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Problémám a géppel, remélem valaki tud segíteni:
Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehetA gép:
Asus P5k
Q6600 AC Freezer 7
POW 8800GT ZalmanVF900cu
2x1GB ram 1066
FSP400W Green powerSegítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
ocsi19
senior tag
válasz
1hijjanhusz #32822 üzenetére
Előzmény:
"Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehet"
A gép:
Asus P5k
Q6600 AC Freezer 7
POW 8800GT ZalmanVF900cu
2x1GB ram 1066
FSP400W Green powerhúzás nélkül.
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gond a gépemmel....
Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehetElőre is köszönöm a segítséget!
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy ATI 3780-as vga, amit szeretnék szétfüstölni.
Ehhez kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudom ezt megvalósítani.
(A lényeg, hogy a mag szálljon el)
Előre is köszönöm! -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy azért lassul be egy játék kb 20perc játék után - elkezd picit akadozni -, mert a gpu 70fok körül van?
Előre is köszönöm!
Üdv.: ocsi
-
ocsi19
senior tag
namég1x...hátha
hi, van egy asrock dualvsta alaplapom + 6800gs és az everest így írja ki:
"pci-express16x@4x"
ez mitől lehet?
előre is köszönöm
üdv.: ocsi -
ocsi19
senior tag
hi, van egy asrock dualvsta alaplapom + 6800gs és az everest így írja ki:
"pci-express16x@4x"
ez mitől lehet?
előre is köszönöm
-
ocsi19
senior tag
hi,
képlet:
ASROCK DUAL-VSTA lap
X800GTO (PCI-E)
1GB Kingmax800mhz ddr2 ramelindul, de nincs kép (elvileg minden működik külön)
hol lehet a problem?előre is köszi
-
ocsi19
senior tag
hi, van egy alaplapom (MSI P965 NEO-F V2) és ilyen a pci-express foglalata:
One PCI Express x16 slot. (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant)
ez vajon tudja fogadni a 8800gt-t?(csak azért kérdem, mert hallottam h nem mind1ik pci-e foglalatba képes működni a nyavalyás
-
ocsi19
senior tag
hi, hátha tud vki segíteni
szóval pci-e galaxy 7600GT (256mb, nem zalmanos)-re keresek gyári hűtőt, akinek van eladó, azt kérem pü-ben jelezze!
sürgős lenne.
köszönöm!üdv.: ocsi
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest