- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Nem teljesen ebbe a topikba illik, de a másikat (LCD TV-t monitornak) sokkal kevesebben látogatják, ezért itt tenném fel.
Még mielőtt lecseréltem volna a régi gépemet, vettem egy 32"-os SONY FULL HD LCD TV-t. HDMI-DVI kábellel kötöttem össze őket, és tökéletes képe volt FULL HD-ben (a régi VGA; ATI X800, ősöreg driverrel).
Az új gépemen (ATI HD4870, friss driver) a HDMI-DVI kábelt alkalmazva viszont a kép kisebb, mint lennie kéne; egy kb. 30"-os "virtuális" képátlóba akarja belegyömöszölni azt a FULL HD képet, amit 32"-ba kellene - ebből adódóan vastag keret van körbe, és csúnya az egész.
DVI-DSUB átalakítóval, analóg kábellel, a TV PC bemenetére csatlakozva jó a képméret, viszont a képminőség nem tökéletes - érthető.
Tud valaki valami javaslatot adni? A driverben nem találtam olyan opciót, ami segíthetne ezen, de lehet csak én voltam figyelmetlen.
Köszi előre is! -
Angel1981
veterán
Sziasztok!
64 bites Ubuntu vagy Debian alá milyen VGA kártyát javasolnátok?
(Driver support miatt kérdem.)
Kösz előre is! -
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Ugye jól tudom, hogy a HD2000-től az Ati kártyák a hangot is képesek továbbítani a digitális kimeneteiken.
A bátyámnak van egy 4670-es kártyája, HDMI-vel csatlakoztatta a plazmatévéhez, és hangot nem tud kicsikarni belőle.
Mi lenne a megoldás?
Előre is köszi! -
Angel1981
veterán
válasz
RootRulez #32814 üzenetére
Visszaraktam a régi VGA kártyát, és láss csodát; 15 kikapcsolásból egyszer sem volt gond...
Úgy néz ki, mégiscsak a kártya kavar valamit....
(Memtestet nem futtatam, mert nem láttam szükségét ezek után.)
Azért köszi még1x a tanácsot!
Ha lesz még valami érdekes fordulat, megírom tapasztalatterjesztés gyanánt. -
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
2 hónappal ezelőtt lecseréltem az öcsém 3,5 éves konfigjában (P4 3GHz, Ati X800) a videokártyát egy Ati 4670-re.
Azóta a gép egyre gyakrabban művel azt, amit előtte soha; a leállítás legvégén, pont amikor áramtalanítaná magát, kékhalált produkál.
Most már az esetek 50%-ban előfordul, és egyszer a Media Player elindításakor is megtörtént.
Hétvégén kísérletképpen visszacserélem a régi kártyát, de addig is; találkoztatok már ilyennel?
Még 1x; csak azóta műveli ezt, amióta benne van az új kártya...
Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest