Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolly444
aktív tag
-
dan1ka
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valami nem stimmel a win 7emmel. A biztonsági központot nem bírom futtatni, valami rootvírusra gondoltam, de 10 scanner nem talált semmit. Services.msc-ben nem tudom egyszerűen elinditani. Furcsa dolgokat csinál a gép, mintha valami a registryben lenne corrupted. Rendszer nem olvassa be a memóra mennyiségét, processzor típusát. A wifi ikonja teljesen mást mutat mint kéne a windows update 15 percig keres stb... De a biztonsági központot konkrétan letiltotta vagy nemtudom. Már probáltam annyiféle megoldást, de semelyik sem tudja müködésre bírni. Lehetőleg reinstall nélkül szeretném megoldani. Malwarebytes, Ccleaner,Nod32. Semmit sem segítenek. Valaki esetleg valami ötlet?
-
leviske
veterán
Van egy IDE-s optikai meghajtóm, amihez leginkább érzelmi szálak fűznek, de alaplap cserénél már nem tudnám a csatlakozója miatt beüzemelni.
Az ilyesmi cuccok mennyire problémásak? Képes egy ilyennel gond nélkül felismerni a lap, hogy mi van rákötve és az operációs rendszernek se lenne különösebb fáradalom felismerni rajta keresztül a meghajtót? Vagy inkább biztosabb, ha veszek egy újat, a mostanit meg elteszem emlékbe?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
razorbenke92 #71884 üzenetére
Esetleg CTRL + vagy CTRL -
-
-
Gergő170
aktív tag
válasz
maxxenergie #71879 üzenetére
Ja csak valamit elálítottam ! és 2 képernyőre bomlott és nem tudom hol nyílnak meg a programok
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Gergő170 #71874 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen videókarid van, ha ATI akkor Catalyst-ben tudod beállítnai a méretezést, Nvida-nál nem ismerem mik vannak erre. Én is így jártam mikor TV-re kötöttem a gépet, és ott tudtam teljes képernyőre nyújtani a képet. Ja most látom már megjött a helyes válasz LINK formájában.
-
Khelben
nagyúr
-
Gergő170
aktív tag
válasz
razorbenke92 #71873 üzenetére
Szia megvan már beállítottam de most meg a kép mind a 4 oldalából levág 1 sávot magyarul összetömöríti a képet :| Erre van orvosság ?
-
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok!!!!
Megjött a Benq GW2450HM monitorom !
De ha Videókártyáról HDMI vel kötöm össze azt írja "No cabel connected" ez miért van ???
-
Tenager18
senior tag
Üdv!
Adott egy 2.1-es hangfalszett. A mélynyomóból jött ki a fülhallgató csatlakozó, és a hangerőszabályzó. Sajnos teljesen levettem a hangerőt, utána meg véletlen ki lett törve a hangerőszabályzó ... így most nem tudom semmire sem kötni, mert a hang le van véve
Hogy lehetne ezt megoldani ? Szükségem lenne a mélynyomóra ...
-
Rico83
tag
válasz
elistvan #71867 üzenetére
Szerintem nem csak ha maszekolsz rá valamit.
-
elistvan
őstag
Aprón szeretnék venni egy Zalman Cnps7000C-Cu procihűtőt viszont csak a hűtő és a lefogató jár hozzá a keret nem. Egy 478as műanyag kerettel használható lesz a hűtő? Tehát lehet vele helyettesíteni a hiányzó gyárit?
-
tikshow
addikt
Ha egy totál ismeretlen valaki kérte, hogy vegyem fel Skype-on, azt hogyan tudom lecsekkolni, hogy nem épp most akarja ellopni az accomat? Vagy ilyet nem lehet?
-
-
fixer92
aktív tag
Beállítások menü.
Induláskor lehetőségnél Adott oldal vagy oldalak megnyitása. Beállítod amit szeretnél az egyéb oldalakat ha vannak kitörlöd.
Illetve A "kezdőoldal" gomb megjelenítése alatt a "módosítás" hivatkozásra kattolva be tudod állítani, a kívánt címet a feleslegeseket pedig innen is kitörlöd.
A Keresés lehetőségnél meg a Google legyen kiválasztva.
-
Rivaul
addikt
Szia.
Chrome topic nagyobb seítség lehet erre a kérdésre. -
De4d
őstag
Üdv.
Egy nagyon fura/érdekes (számomra) problémát szeretnék megoldani.
Google Chrome böngészőm van, ha a keresőbe beírok valamit, akkor nem tölti be a találatokat,(sima fehér kép-felül a kereső) csak ha előtte rákattintok a kezdőlapra, és ha úgy jön be a google mint kezdőlap, de azt se értem hogy be van állítva a google kezdőnek, de nem az jön be, hanem egy másik oldal. Ez miért van?Egy másik kérdés, újraraktam a vga drivert és azt vettem észre hogy feltelepül egy koeredo vagy mi a pontos neve a programnak, ami két egymástól távol lévő gép közötti kapcsolat létrehozására alkalmas. Ez hogy a manóba települhetett? (töröltem, mivel nem kell, illetve sárga felkiáltó jeles volt a softver/hardver elemeknél)
-
mezis
félisten
válasz
anonymus89 #71844 üzenetére
Itt mindent megtalálsz. Adókat, frekvenciákat és Település/Utca/Hsz/IRSZ alapján becslést a szükséges antenna típusára.
(Esetleg lehet az STB-nek olyan menüpontja, ami segíti az antenna beállítását a jelszint kijelzésével.)
-
-
fixer92
aktív tag
válasz
anonymus89 #71851 üzenetére
Nm. Mindenképp javalott egy normális antenna beszerzése, azzal valószínű nem lennének gondjaid. Azt írtad garázs és m1 kéne... Gondolom VB. Ha esetleg net van ott pl wifi, akkor a telesport oldalán lehet nézni az épp aktuális meccset akár 720p-ben is (sávszéll függő), ha éppen nincs agyon terhelve. [link]
-
Khelben
nagyúr
Üdv, megint lenne egy azonnali kérdésem: adott egy notebook, benne egy SSD, azon egy win8. Le kellene törölni az SSD-t oly módon, hogy ne lehessen visszaállítani rajta semmit. Mindezt úgy, hogy nem szerelem ki, tehát valami pendrive-ról induló cucc kellene...
Ha jól sejtem, a windows telepítővel letörölt partíció visszaállítható, low level formattal meg azért mégse akarok nekiesni egy ssd-nek. -
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Team Fortress 2 letöltés után miért írja hogy failed to start game: missing executable? Már volt validate a fájlokon.
-
fixer92
aktív tag
válasz
anonymus89 #71848 üzenetére
Azért, mert az más frekin jön mint az RTL, TV2. És azért nincs m2 se. Valószínűleg gyenge az antenna, nem tudja jól összeszedni, auto keresésen meg kellene neki találni mindet, ha nem gyenge a cucc.
-
Rivaul
addikt
válasz
spiritex #71847 üzenetére
Az a baj hogy tudni kéne ki és mi a háttérgyártó. Ha minőségtelen és lassú alkatrészekből van összerakva akkor nem lesz túl nagy a teljesítmény. Pl az E-machines szintén anno aldis laposok Acerek voltak csak az "éjszakai műszak" gyártotta, viszont rendben lévő vételnek számított átlag használatra. Sajnos nem mernék semmi konkrétat mondani erre a gépre. Ami mellette szól az a sok gari és hogy új.
-
-
fixer92
aktív tag
válasz
anonymus89 #71844 üzenetére
Csak az M1? M2, Duna volt?
Egyébként a szobaantenna, ha nem pontosan irányba áll akkor nem a legmegfelelőbb mivel elég gyenge, erre komolyabb antennák dukálnak tetőre, adott esetben padlásra. -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Haver vette egy sencor stp-t meg van egy szobaantennája összedugtunk mindent és valamikor semmit sem talál viszont volt olyan is, hogy 26 csatornát de az M1 akkor sem volt benne.
Mit javasolnátok? -
retexis
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy All-in-one pc beszerzésén. A kérdésem az lenne,hogy amiket kinéztem azok általában 500GB 3.5"-os hdd-vel vannak.
Ezeket vajon kicserélhetem SSD-re garvesztés nélkül?
Illetve ha gyárilag win8 van rajta és ha bele rakok egy pl. 120-as SSD-t akkor a gond nélkül klónozhatom a rendszert? (recovery particióval mi lesz?) -
Rivaul
addikt
válasz
Zolly444 #71836 üzenetére
Miért? Csak egy oldal meghívásáról van szó. Az hogy milyen tartalom van az oldalon az jelen esetben semmit nem számít.
ExpertEndrenCoron beállítások és azon belül a meghívók menüpont. Amennyiben van meghívód akkor a többire rájössz.
Amennyiben nincs úgy igényelned kell. a bejelentkezett felületen rámész a wiki menüpontra és a keresőbe megkeresed a meghívó leírását. Abban benne lesz a link a meghívó igényléséhez és szabályaihoz.
-
válasz
MacCaine #71835 üzenetére
Nem, a műanyag nem jó. Fém kell hozzá, az a lényege hogy kvázi parabola antennaként gyűjti az éterből a hullámokat. Ja, és az én hibám, nem tésztaszűrő, hanem levesszűrő, nem ugyan az, bocsi. A tésztaszűrő általában műanyag, és nagy lyukú, amiről mi beszélünk az sűrű szövésű fém kell hogy legyen. (Nem vagyok otthon a konyhai cuccokban
)
Szerk: Lekéstem
-
Zolly444
aktív tag
válasz
ExpertEndre #71831 üzenetére
Ez nem warez téma gyerekek?
-
MacCaine
őstag
válasz
razorbenke92 #71827 üzenetére
Ez működik műanyag tésztaszűrővel is? Csak az van itthon...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
ExpertEndre #71831 üzenetére
Pontokért vehetsz, de ezt inkább az adott oldalon kérdezd.
-
ExpertEndre
tag
Helló Mesterek,
Hogyan tudok nCore meghívót küldeni másnak?
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Ez mit jelent Prime95-ben: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
spiritex
veterán
válasz
razorbenke92 #71827 üzenetére
Köszi, ezt ki fogom próbálni!
-
válasz
Zolly444 #71825 üzenetére
spiritex:
Az usb 2.0 praktikus kábelhossz maximum 3 métert határoz meg, nagysebességű kommunikációnál (talán inkább erről beszélünk mobilnet sticknél) 5 métert. A hossznál nem a táp miatt kell aggódni, mert nincs akkora feszültségesés, inkább amiatt, hogy nagy lesz a késés.
Wifi stickekhez működik, hogy egy tésztaszűrőbe teszik, és úgy az ablakhoz.
Igaz, hogy teljesen más frekvencia a wifitől a mobil hálózat, de talán ez is segít valamennyit.
-
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Esetleg nem tud valaki ajánlani olyan boltot Budapesten ami most hétvégén is nyitva van és tudnék venni MX-4-es pasztát? Az edigital-t néztem legelőször, de ott 2-3 munkanapot ír...
-
Dell XPS
veterán
válasz
enginev3.0 #71807 üzenetére
Fóliát nagyon nehéz észre venni, mert úgy néz ki mintha az lenne a hőátadó felület (alatta van a vörösréz.). Nem volt pasztázás, "fólián" keresztül történt meg a hőátadás a chip, ill. a heatsink között. Persze erre már tehettek hőelvetőket bőven az idő folyamán, de az is lehet természetesen, hogy eltávolították.
T7300-nál: 55-58 fok általános használat (net, film), játék, egyéb erősebb alkalmazás esetén; 65-68 fok max.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Dell XPS #71803 üzenetére
T7100 lett bele véve
Ventiszabályozás van, mert ha nagyon meleg akkor már nagyon pörög, idle-n még tűrhetően halk
Fólia nem hiszem hogy lenne bárhol is, pasztát kapott rendesen, 2-3× újra lett pasztázva próbaképp
Először fogkrémmel is próbáltuk, tök jól működik 1-2 napig, míg meg nem szárad
A gáz eltávozás az lehetséges sajnos -
BikerBoyz
csendes tag
sziasztok !!!
Lenne egy kis gondom !szóval vettem egy új kártyát beraktam a gépbe eddig OK is, drivereket felraktam stb este kikapcsoltam másnap be és felpörögnek a ventik benne semmi nem történik na jó mondom akkor kikapcs tápot lekapcsolom majd újra be és akkor gond nélkül elsőre is bekapcsol
újraindításnál vagy alvó állapotnál semmi gondom nicns vele
kártyát terheltem CPU = everest 3D MARK semmi hibát gondot nem jelzett memóri se proci se semmi
Mindent próbáltam de már tanácstalan vagyok Valaki esetleg tud javasolni valamit ???sokan táp ra írták hoyg keés de 500 as thermaltake van benne
-
Apollo_21
addikt
válasz
razorbenke92 #71799 üzenetére
Sorry:@ 24órás le mans közbe fárad az ember.
T420s
Neked meg csak annyi, h gondolom te sose néztél be semmit. De jó az irány, magyar mentalitás megvan..grat hozzá. -
-
Dell XPS
veterán
válasz
enginev3.0 #71793 üzenetére
Nem jó "már" a heatsink, mikrórepedéseken eltávozott a gáz, így terhelésre azonnal bemelegszik. Nincs hőelvezetés a felületek között, nincs korrekt hőátadás a heatsink felé (paszta), vagy nem fekszik fel rendesen a hűtés (alatta maradt egy alu' - fólia, alig venni észre; gyári!). Esetleg nem reagál a komponensre a BIOS, nincs megfelelő ventilátor szabályzás. Ezek lennének.
Több darabbal is találkoztam, ahol Socket P-és procikat cseréltek benne, és nem okozott ilyen erős problémákat még a "T" 7XXX-es sorozat sem (T 7100, T 7300, T 7500).
-
t420s
aktív tag
válasz
razorbenke92 #71799 üzenetére
apukám nem mese ez, hanem egy jótét lélek szomszéd feldobta őket.
kb ennyi a sztori.
de ha felmész a vatera fórumra találsz ott ezer ilyesmi ügyet.
volt aki meghalt nagyszülő után tette fel a megmaradt több száz könyvet a vaterára.
és mi lett belőle? NAV.Eléggé mese szaga van, de ha egészen biztos vagy benne, hogy megtörtént, én elhiszem.
-
t420s
aktív tag
válasz
Apollo_21 #71796 üzenetére
khm.
az olx nem a vatera új neve hanme az apródé, és a vatera továbbra is jutalékos.
nem nézek reklámot, de legalább baromságokat nem beszélek.
ld vatera jutalékok-
http://www.vatera.hu/segitseg/dijak_es_szamlazas/22/na ENNYIRE jutalékos. csak ennyire.
nem az a gond hogy nem tudod hanem az hogy ennyire nem vagy képben de azért hozzászólsz.
vatera új nevén OLX már NEM jutalékos.....reklámokat ezekszerint nem nézel...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest