Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
razorbenke92 #70697 üzenetére
Azért gondoltam, hogy szoftveres lehet a hiba, mivel volt már olyat csinált folyamatosan, hogy az asrock kezdőképernyőjén, kifagyott teljesen és az x-ik indítással lehetett, csak csökkentett módban elindítani (ha normálban indult vagy elindult vagy nem, és ha igen akkor kb 3 percre rá megfagyott).
És ezt a linuxos disztrók megoldást, hogy kell elképzelni? Letöltök egy linux-t és egyszerűen futtatom.pendrive-ról? (az usb házas megoldás meg sajnos nem játszik mert csak sata-s van itthon, a lemez meg ide-s)
-
5150head
senior tag
Emlékeim szerint a kék halál így néz ki. Ezért bocsánat a félrevezetésért, nem szándékos volt, szerencsére nem sűrűn találkoztam vele.
A #70683 hsz-ben lévő hozzászólás alapján megpróbálom a bootolható memtesztet összehozni.
Köszönöm a segítséget. -
-
Spet
addikt
De rég jártam itt, úgy hogy kérdeztem volna, de hát mindig történik valami az emberrel.
A jelenlegi szituáció, hogy az egyik munkatársamnak 100% valószínűséggel meghalt szoftveresen a merevlemeze, amin viszont számára fontos adatok vannak a rendszertől elkülönítve külön partición (családi képek/videók stb.). Gyorsan dobtam egy másik vinyóra win 7-et (mert az volt a másikon is), hogy átmásoljam a dolgokat így megmentve az enyészettől. Azonban van egy pár probléma:
1. Ha a régi vinyót berakom nem bootol be megáll a win 7 ikonnál.
2. Csökkentett módban sem látja azt a szerencsétlent, mivel gondoltam hátha ott ne adj isten összejönne.
3. Ha xp-vel legyalulnám a régi win 7-et hibakóddal megtagadja és ad egy barackot.Nos a kérdés adott: hogyan tudnám az adatokat átmenteni, házilag, hogy ne kelljen szakemberhez vinnem?
Tanácsokat ötleteket előre is köszönöm.
-
-
orion1025
őstag
válasz
5150head #70693 üzenetére
Gondoltam fizikai memória listázás lesz, így akkor az memória címezési hiba.
Még annyival egészíteném ki, hogy az egyik nVidia kártyámmal produkált egy időben hasonlókat, igaz ott a driver egyik dll. fájlára hivatkozott még elég sokszor.Ezt a driver frissítés/downgradelés sem oldotta meg, így repült a kártya, de nálad ez szinte biztosan memória hiba lesz.Vagy pedig a win van kicsit megszavarodva és ezzel ütközést létrehoz.
-
5150head
senior tag
válasz
5150head #70690 üzenetére
Nah a kék képernyőn EZ van.
Amikor újraindul a gép, hibaüzenetben ezt írja a win:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.4
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 19
BCP1: 0000000000000020
BCP2: FFFFF900C4261000
BCP3: FFFFF900C4261240
BCP4: 0000000025240000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1 -
5150head
senior tag
válasz
orion1025 #70689 üzenetére
Mikor cseréltem hűtőt (pár hónapja), tesztelgettem aida64-el meg linx-el is a cpu-t. Core temp-el néztem a hőmérsékleteket, izzadt is mint a fene
Akkor sem volt összeomlás/újraindulás.
Teszteltem úgy is a cuccot h mindenen stressz-teszt volt. Akkor sem volt ilyen.
Én valami wines gebaszra gyanakszom. Csak újratenni nem lenne idegem a gépet, mert olyan stúdió cucc van fent (progik/beállítások) amit elég sok időmbe telt összehozni. -
orion1025
őstag
válasz
5150head #70687 üzenetére
CPU hiba nem lehet?Volt már hasonló gondom ilyennel, amikor valami barom ragasztós valamivel rakta rá a cpu bordát, és egy smd is lejött vele együtt, amit észre sem vettem.Igaz ez egy régi Barton volt, de nem zárnék ki egy hasonló eshetőséget.Ott sem állandóan állt fent ez a probléma, simán felment rá egy XP- si, és utána kezdte teljesen randomba ezeket a hibákat.Egy 3DMarkot próbálj meg lefuttatni.
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni hogy van-e megoldása annak miszerint a"Start" Kék sávjában megjelenjen ha valamelyik e-mail címemre érkezett üzenet.Beleértve a 'HARDVERAPRO" privát üzeneteit is.Laci.
-
5150head
senior tag
A winbe épített memtest, ami a rendszer felállása előtt tesztel, nem talált semmit.
Nem hiszem. hogy memória gond lenne.
Érdekes, hogy a pdf-nél csinálja ezt és csak Adobe Reader-nél, meg most Paint-ben egy sima egyszerű műveletnél
Corsair Vengeance 2x4g 1600 ramok vannak a gépemben. Aktívan zenét szerkesztek, ami telepakolja a memóriát, soha nem volt újraindulás/összeomlás.
Más ötlet esetleg? -
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
5150head #70680 üzenetére
alapvetően már láttam 1 hetes Fujitsu gépet (Főnökömé volt), hogy előszőr csak nem tudtam egy nagyobb progit feltenni neki, aztán a pdfek összeomlottak ahogy neked is, aztán a gchrome meg a flash player halt meg megállás nélkül. Desktop-os memtest is dobálta a hibát egyből indítás után. Ha nagyon nem megy a bootolható pen készítés, akkor előbb próbáld ki a desktopos verziót a memtestből, aztán ha az nem ír hibát akkor kell bootolni memtestet (akkor a win által éppen használt területek desktop módban is elérhetővé válnak)
-
5150head
senior tag
válasz
VegyesTamás #70677 üzenetére
Nincs ODD-m. Fentebb írtam, hogy Fat32, mert amikor NTFS-re formáztam, error-t ír, és a bootmenü se látta. Így meg látja, csak nem működik. Okozhat ilyen hibát (kék képernyő-újraindulás) memóriahiba?
-
whited
addikt
Sziasztok
Tudnátok jó képernyő megosztó programot adni, mert a skype sokszor kifagy -
5150head
senior tag
Sziasztok. Azt vettem észre, hogyha pdf-et nyitnék meg Adobe-vel összeomlik a win. Bejön egy kék képernyő (nem kék halál) és újraindul a gép. Leszedtem a Foxit Reader-t azzal működik. Amikor Paintben a képre, akarok egy szövegdobozt húzni, akkor is ugyan ezt csinálja. Tudnátok segíteni, mert nekem ötletem sincs.
-
tornas
őstag
válasz
dfdfdf #70666 üzenetére
Akkor nem történik meg a csatlakozás...
A Digi-t célszerű router-ral használni, ami egyszer felcsatlakozik és utána "bármennyi" gép ráköthető. Ha csak magát a kábelt használja, akkor mindig a user-nek kell ezt megtennie, hacsak nem automatizálja valahogy (feladatütemező, csatlakozás beállítása között stb.)
-
tornas
őstag
válasz
phoenix64 #70656 üzenetére
A DIGI LAN-hoz elvileg tartozik egy felhasználónév és egy jelszó is, amit a "Hálózati kapcsolatok" menüben lehet beállítani az "Új kapcsolat varázsló" segítségével. A végére létrehoz az asztalon egy ikont is a csatlakozáshoz. A Digi-re (PPPoE) fel kell csatlakozni, és nem pedig natúrba jön be a net az UTP kábelen.
Ha a routerbe megy a Digi kábele, akkor ott kell ezt beállítani.
-
Gergő170
aktív tag
Erre a gépre milyen OP rendszert ajánlotok ?
CPU: Intel PENTIUM G3220
RAM: 6 Gb
Vidikártya: Asus R7 260X 1GB DDR5 R7260X-DC2OC-1GD5
Alap: Asrock B85 PRO4 -
orion1025
őstag
-
dfdfdf
őstag
válasz
phoenix64 #70654 üzenetére
Lehet hogy MAChez van társítva a profil. Próbáld meg a modemet újrraindítani akkor amikor a lapos van rákötve. (áramtalanítod vársz 2 3 percet és vissza).
Én is kérnék most egy kis segítséget van egy kínai s3as telefonom aminek törött a kijelzője ehez hol lehetne venni kijelzőt?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Kellene 1 kis segítség. Haverom kölcsön adta a laposát, hogy töltsek le neki pár dolgot mert lassú a mobil netje. A problémám az, hogy nem tudom működésre bírni a netemet a laposán... Az én gépemen pöpecül megy, de ha át dugom a laposra akkor 651 pppoe hibát ír.. Nincs modem, se router, full nudista kábelnet a falból...( DIGI )
Köszi!
-
_Csaba_
senior tag
Hello!
Tarhelypark.eu nektek sem jőn be?
Tudni róla valamit? -
VegyesTamás
senior tag
válasz
razorbenke92 #70646 üzenetére
ez nem egy azon időben történt
ez még januárba mikor vettem akkor ütközött ki ez a hiba, hogy a hama hiába olvassa de nem bírja
aztán letettem arról, hogy visszahozom...nincs idő nem érddekl, formáztam, vagy egy 1 hónapja készült backupom azt feltolom rá, aztán a többi adatra fakereszt ennyit nem ér ... -
AsusBoy
senior tag
válasz
razorbenke92 #70501 üzenetére
Attól függ melyik topikban
de szerintem én voltam.
Akkor nemtudom mitévő legyek mert ha beruházok egy ilyen erősebb , többantennás routerre akkor sem biztos ,hogy elfog odáig érni a jel ameddig én szeretném
Lehet maradok a kültéri cat5 kábelnél és összekötöm a kamerát egy asztali pc-vel.
-
válasz
VegyesTamás #70644 üzenetére
Gratulálok! Most lőtted el az utolsó esélyeidet is, hogy visszahozd az adataidat.
Ha már próbáltál rá másolni, és korábban valóban elszállt a partíciós táblád, akkor ne csodálkozz, hogy hibát adott. Továbbra sem hinném, hogy a kártyaolvasóval van baj. Inkább a kártyával.
Nézd, gondold csak végig. Eddig ment a kártyaolvasó. Most elszállt a kártya a telefonodban. Nem gyanús, hogy pont most nem jó az olvasó sem?
-
Doky586
félisten
válasz
VegyesTamás #70644 üzenetére
Előbb még ezt írtad: "a hama, és el is olvassa" - akkor tényleg nem értem mit mondasz..
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Doky586 #70643 üzenetére
nem érted a lényeget. a h2testw az pont a memkártya tesztelő program, és hibát írt ki, de amikor usb-vel volt a gépre kötve a kártya akkor nem írt ki hibát, tehát valszeg az lehet a hiba, hogy nem támogatja az microssd xc kártyákat.
most próbáltam másolni rá ezzel a vacakkal, és hibát írt ki a win7 és újracsatlakoztatta az eszközt. ez tök normális működés
-
Doky586
félisten
válasz
VegyesTamás #70637 üzenetére
jesszus.. ha már van egy kártyaolvasód (hama) és azt akarod használni sőt aztmondod működik is, akkor azt mondd hogy csak valami programmal (h2testw) van problémád, ne azt hogy másik kártya-olvasót keresel..
-
Rivaul
addikt
válasz
Intel fan11 #70640 üzenetére
Ritka az utólagos válasz az említett okból. Mivel már megvetted majd te eldöntöd mennyire tetszik
-
nyunyu
félisten
válasz
Intel fan11 #70640 üzenetére
Ott se tudunk segiteni rajtad
Gondolkoztam rajta, hogy kimaxoljam-e a trollmetert, de aztan meggondoltam magamat.
Szerintem napi egy fikaposzt boven eleg, az meg mar letudtam. -
Rivaul
addikt
válasz
Intel fan11 #70636 üzenetére
Mivel már megvetted elég érdekes a kérdés. Önigazolásra nem a legmegfelelőbb a topic. Amúgy vagy a giga topic vagy a milyen egeret topicot nézegesd sztem.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Feketelaszlo #70621 üzenetére
Alávágtam egy 8cm-es ventit, csökkent. Kerreg igazából, vagy hogy mondják.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Doky586 #70635 üzenetére
jesszus.. volt nekem is ilyen, 1 hónapig aztán elhalálozott indokolatlan okokból, és a sebessége sem volt valami meggyőző..azért 58 GB-nál már nem mindegy sajna...
nekem a korábbi linkelt 6in1 es van, a hama, és el is olvassa, de ha jól rémlik ezzel nem tudtam lefuttatni a h2testw-t
-
Intel fan11
őstag
üdv! gigabyte force m7 egeret vettem ma! erről mi a vélemény?
-
Doky586
félisten
válasz
VegyesTamás #70634 üzenetére
Nekem ilyenem van: [link]
utólag rá volt ragasztva egy cetli hogy SDXC kompatibilis.. (kipróbálni nem tudom mert max 32G-s kártyám van)
Egyébként nem kell adapter hozzá: a hátulján SD és MicroSD csatlakozó is van.Bármely Auchan, Tesco vagy hasonló helyen is kapható..
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
VegyesTamás #70633 üzenetére
ez a kártya kezeli adapterrel az sdxc-t?
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
razorbenke92 #70632 üzenetére
de egyszerűen nem találok olyat ami ezt az micro sd xc t tudja kezelni...ha valaki tud ilyet légyszi linkelje, most indulok érte...nem hiszem el, hogy megint el tudta szúrni a rohadt android
-
válasz
VegyesTamás #70631 üzenetére
Mindenképpen szerezz egy kártyaolvasót géphez. 500 forint kb egy, és pc-n van a legjobb esélyed visszanyerni az adataidat. Addig a telefonban ne is birizgáld, mert csak rontod vele a helyzetet.
-
VegyesTamás
senior tag
helló..! hatalmas problémám van!!! az android rendszer azt írja ki, hogy a tárhely a 64 GB os kártyámon 0,00 B
valszeg elment a formatja...van rajta ~48 GB adat ami kéne is, de nem találja a format recovery, mert nem kezeli már a telefon sem, és nincs micro sd xc kártya olvasására alkalmas eszközöm...vagy ami sdxc-t olvas az elvinné adapterrel ? -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Gergő170 #70628 üzenetére
Itt kérdezd meg: Milyen asztali gépet vegyek?
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok!
120e. HUF ért gamer gépet akarok venni a lényeg menjen rajta a cs:go és pár játék fifa 14 stb
AMD proci a pénz hiánya miatt!Válaszotokat előre is köszi
-
B.Bzu
újonc
Üdv !
Valaki nem tudna nekem segíteni egy magyar szöveg fordításában ?
Csehre kellene fordítani egy rövid szöveget ... Sajnos nem olyan helyre megy ahol elfogadott lenne a pontatlan neten is található fordítók ! -
Tenken
őstag
Sziasztok!
Win7-el kapcsolatban kéne segítség. Vagy egy HP 2560p notebook-om, amin még régebben letiltottam a bluetooth-t - mert nem kell, nem akartam látni stb.. - és most meg jó lenne újra aktiválni, de sehogy sem találom. Eszközkezelőben ha jól emlékszem a "hálózati kártyák" alatt kellene lenni, de nincs egyáltalán. BIOS-t néztem, ott engedélyezve van, szóval elvileg valahogy elő kellene tudnom kotorni.
Valami tipp? -
orion1025
őstag
válasz
Vakegérke #70623 üzenetére
Köszönöm ezt az infót is!Az első az lesz, hogy a tápot megpróbálom direktbe indítani az ominózus zöld kábeles áthidalással.Ez a legegyszerűbb, és még kiszerelni sem kell, csak lehúzni minden csatlakozót.Utána szépen sorban a többi apróbb eshetőséget, ha a táp nem halott
-
Vakegérke
félisten
válasz
orion1025 #70598 üzenetére
Még valami eszembe jutott. Az is lehet, hogy a kapcsológomb nem működik. Húzd le a csatlakozását, a tüskéket meg hidald át egy csavarhúzóval. Ha elindul a gép, akkor nyertél.
Egy géppel sokat szenvedtem, pedig csak ennyi volt a baja. Ezekre a tüskékre átdugtam a reset gomb csatlakozóját, és csókolom. Csak annyi volt a hátránya, hogy a tulaj egy ideig naponta káromkodott, mert csak második próbálkozásnál jutott eszébe, hogy a reset gombbal tudja indítani a gépet. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #70615 üzenetére
A fejparkolás az elhasználódással néha kicsit hangosság vállhat, de zörögnie azért nem kéne, félő, hogy az már a motor lehet. Ha nagyon berezonál, azzal csak ront a saját állapotán, ezt érdemes lenne valami sufnituning módszerrel kikiszübölni (radírgumi, vagy valami bakolás), vagy mivel a melegedés is probléma, egy hűtővel megsegíteni. Persze ez csak tippelgetés, a HDD-s topikban talán tudnak többet mondani konkrét típus ismeretében.
(#70619) 3.Aragorn: Logout?
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Tesztet szeretnék írni a PH!-ra. Mi ennek a menete? Kell-e valahol kérvényezni, hogy megjelenhessen? Milyen formátumban kell lennie? Stb. Első cikkem lesz, szóval az alapoktól, ha szabad kérnem... -
nonsen5e
veterán
Üdv!
Tud valaki ajánlani valami NORMÁLIS jack toldót, ami nem kopik el 2 nap alatt?
[link]
Ilyesmiből már a sokadikat nyúzom, igaz 70Ft/db közelében szerzem (sztereó), és 1 hét alatt (4 ki-be huzogatás) elszaródott, egy másik szintén, harmadik, negyedik...
Van valami minőségi gyártó, esetleg olyat keressek ami hosszabb és kábeles? Ez nevetséges, hogy pár huzogatás után bárhogy dugom bele csak az egyik oldal szól. (Több eszközzel is néztem, nem csak az egyik kontaktos) -
Rivaul
addikt
válasz
roland_17 #70611 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, szoftos akadás. Én alapból tiltom a win frissítését, azzal csak a baj van mindig. Lényeg hogy megy.
DeapimpNem túl meleg, 77-80 az átlag load. 97 a max ha jól tudom de azt már nem próbálnám. A mostani normális, főleg az említett beállításaiddal. Hamarosan viszont meleg lehet így egy kis plusz szellőzés nem ártana a házadba.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Merevlemez kattogást mi okozhatja? HD Sentinel szerint 100/100 a vinyó, picit meleg (45 fok), de még több mint 900 napot ír rá.
-
roland_17
tag
válasz
Deapimp #70610 üzenetére
A problémám sikeresen megoldott
újra raktam a win7 et már 4x telepitő végén csak fontoss frissítések telepítése és nem katintotam rá a tálcán hogy telepitse őkket letöltötem az amd catalyst-ott a legujobbat ! és sikeresen megtörtént a telepítés szerintem a frissítésnél lehetett valami gubanc
köszönőm mindenkinek a fáradozását
üdv roland
-
Deapimp
csendes tag
Sziasztok!
Vga- van kapcsolatos kérdésem lenne.
Asus Gtx 670 2gb mostani új játék alatt ultra beállítás mellett 50-60 fps alatt, 80-85 fokig felmegy hőfok, ez már túl meleg? vagy ez még jó egy vga-nál? 80% pörög max a venti. Nem szeretném ha valami baja lenne. -
roland_17
tag
válasz
roland_17 #70602 üzenetére
felraktam raptrr és egyébb programok nélkül amit írtál sikerese végig ment a telepités ,de még mindig ugyan az a probléma nem akar el indulni a catalyst programja illetve indulásnál jobb alul nincsen ott az amd ikon :/ nem tudom mitcsináljak már mindent megprobáltam :/
-
Rivaul
addikt
válasz
roland_17 #70597 üzenetére
Ne tegyél fel semmi extrát csak a cat-ot meg a drivert az összes funkciót ami nem közvetlenül hozzá tartozik azt ne tedd fel. Most hogy felmegy próbáld elsőnek a kártyához kapott cd-ről felrakni. Minden mást a gépen előtte lőj ki nehogy beleszóljon a telepítésbe/indításba.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest