Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz Lompos48 #49097 üzenetére
A folytonos HDD használat az érv ellenük.Persze nem 1 év alatt nyesi tönkre, de az SSD-t hamarabb le tudja amortizálni az állandó töltögetéssel.
Ja és erről volt is egy cikk, szóval nem csak nekem tűnt fel a folyamatos "berregés".
[ Szerkesztve ]
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
orion1025
őstag
válasz peter889 #49089 üzenetére
A kiegészítő elég tág fogalom, ki mit használ Ami kiegészítő nekem van, azzal sok ember éhen halna, szóval nem mindenkinek egyformán hasznosak ezek a dolgok.Operáztam jó darabig, de valahogy nem jött át az érzés.Mindig a mobil jutott róla eszembe elsőnek.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Win7-hez (64 bites) az Opera böngésző pontosan melyik verzióját ajánlanátok?
(Valami megbízhatóra gondolok.) És pontosan milyen kiegészítőket javasoltok?
Linkeket is írjatok, legyetek szívesek, ahonnan letölthetem.Köszönöm szépen előre is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz anonymus89 #49080 üzenetére
Memóriától semmiképp, ellenben illesztőelektronikától (interfész) annál inkább. Kérdés milyen csatlakozó van a nyomtatón. Egyébként tökmindegy, mert a nyomtatás folyamata annyira lassú az adatközléshez képest, hogy mindenképp a nyomtatóra kell várni. Egyébként mindkét linkent kábel (tulképp adapter) tartalmaz illesztőelektronikát.
-
Vakegérke
félisten
válasz anonymus89 #49080 üzenetére
A nyomtató (hacsak nem USB-s,) parallel porton kommunikál.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy egy nyomtató adatfeldolgozásásnál számít milyen kábelt használok?
(soros to usb avagy parallel to usb-t)
Vagy ez csak is a nyomtatóba épített memóriától függ?Vakegérke: és ez most mit jelent?
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Predator2
addikt
Helló
Igo primo-ból melyik a jelenleg elérhető legfrissebb változat? A gyártó honlapján nem találtam, esetleg egy linket megköszönnék.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
BaGeBrain
tag
Sziasztok!
Egy olyan videószerkesztő programra lenne szükségem ami a digitális videokamera által készített felvételt kifényesíti mert elég sötét a felvétel. Létezik ilyesmi program?
Előre is köszönöm s segítséget. -
Lompos48
nagyúr
válasz kovacspityu #49066 üzenetére
Valami hasonló kellene, mint ez:
-
Mustármag
őstag
válasz kovacspityu #49066 üzenetére
Tényleg, bocsánat.
Akkor egy D/A konvertere lenne szükséged, most ami hirtelen eszembe jut, az a FiiO D03K Taishan D/A átalakító
Vagy kérdezd meg bkercso-t hogy van-e neki D/A konvertere Opticai bemenettel.
Vagy kérdezd meg itt hogy milyen alternatívát tudnak még.[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz peter889 #49068 üzenetére
Szia!
Start gomb beírod: rendszer-visszaállítás, és itt tudsz te magad is megadni ilyen pontot. Egyébként a rendszer ezt automatikusan létehozza.
Ha nincs bekapcsolva, akkor: (Start ->) jobb klikk a Sajátgépen -> Tulajdonságok -> Rendszervédelem fül -> érintett meghajtó kijelölése -> Konfigurálás -> Rendszervédelem ki/bekapcsolása[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Win7(64 bites) alatt hogyan lehet rendszer-visszaállítási pontot létrehozni?
Köszönöm szépen előre is.
-
Impressa
őstag
válasz seederking #49054 üzenetére
Hali!
Jó kis cucc, nekem is van, néha érdekes értékeket tud mutatni.
Pl. egy példa: 1000 wattos a készüléked és 10 percig használod, akkor 7 forintba kerül a vized melegítése, 42Ft-os árammal számolva. Ha 1 óra alatt 1kW-ot fogyaszt a vízforraló, akkor 10 perc alatt (1/6 óra) 1/6 kW-ot.
Ez 42Ft/kW-tal számolva 42/6, azaz 7 forintra jön ki. P=U*I*cosfi ( cos(FI) az úgynevezett teljesítmény tényező)Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
kovacspityu
csendes tag
válasz kovacspityu #49063 üzenetére
Kedves Mustármag, köszönöm a választ.
NAGYON félreértettél . Nem arról van szó, hogy nem lennék képes összekötni két berendezést egy kábellel.
Azt akartam elmondani, hogy ezen a TV-n nincs egy vonali kimenet, mint az előző CRC képcsöves Samsung TV-men. Ott volt RCA hangkimenet, azt simán összekötöttem az infrás vevő RCA bemenetével, lehalkítottam a hangszórókat és a fejhallgató akkor is szólt. Most csak a fejhallgató 3,5 Jack kimenetet tudnám használni, ami – mint általában a legtöbb berendezésen – lekapcsolja a TV hangszóróit. Így állandóan ki-be kellene húzgálnom a dugót(ami ráadásul még hátul is van) amikor a fejhallgatóról a hangszórókra (és viszont) váltanék. Marad tehát az optikai kimenet…na erre szeretnék valamilyen ötletet, ami nem bánnám, ha nem kerülne több tízezer forintba. -
Mustármag
őstag
válasz kovacspityu #49063 üzenetére
Szükséged van egy 3,5jack - 2 rca kábelre.
Maximum 1000ft ha jól tudom a kommersz. -
kovacspityu
csendes tag
Sziasztok, van-e valakinek jó megoldása arra, hogyan kapcsolható össze egy Sony TMR-IF130 infrás fejhallgató(bemenetek a képen) egy Samsung LCD TV - vel(UE40D6570WS), aminek van egy optikai audio és egy 3,5-ös Jack fejhallgató kimenete. Más hang kimenet nincs. Az utóbbi kézenfekvő lenne, de mivel ilyenkor a TV hangszórói elhallgatnak, nem igazán szeretném minden alkalommal ki-be húzgálni a dugót, amikor fejhallgatót akarok használni.
-
Vakegérke
félisten
-
rover45
őstag
-
huszi.gyb
senior tag
Köszi. Még sosem próbáltam, mert nem volt rá szükségem. (Nekem is felesleges), de érdekességképp lehet, hogy egyszer kipróbálom, ha lesz időm unatkozni
Igen, azt elfelejtettem írni, hogy ha a modem egyben wifi-s router, akkor is tudod kábelen csatlakoztatni a gépeket.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz seederking #49054 üzenetére
Az nehéz ügy lesz, mert ez gondolom a bemeneti oldalt méri, vagyis a gép pillanatnyi fogyasztásának pontos méréséhez tudnod kéne, hogy az adott teljesítményfelvétel mellett mekkora a hatásfoka a tápodnak.
#nincsbennetarcsi
-
seederking
őstag
Hy all.
Van egy fogyasztásmérőm (digitális).
Szeretném lemérni a gépem fogyasztását.Hogyan lenne a legegyszerűbb,hogy játék nélküli és játék alatti fogyasztás is legyen benne amit majd betudok szorozni valahogyan hogy kijöjjön egy reális eredmény.
Mennyi amúgy egy elvárható eredmény az adatlapomon található konfigtól?
(a monitor nem lesz bedugva)Thx
-
Elvagyok
senior tag
válasz huszi.gyb #49045 üzenetére
Köszönöm Szépen!Hát igen,ez jó kérdés!Azért is gondolom mert ha a kimenetre egy Routert csatlakoztatok akkor elméletileg (remélem!) a kijövő jel nem gyengül.Tehát erre tudok Routert dugni.WIFI-t nem szeretnék.Kártyák,jelszó meg minden.
[ Szerkesztve ]
Soha többé ...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz freelanced #49046 üzenetére
Gyártóhoz fordulhatsz, ha gáz lenne. Az eredeti számlával tudod igazolni, hogy mikor vásároltad. Nézz körül hardverapron, van, aki ilyennel foglalkozik. Ehhez nem igazán értek. De úgy tudom, hogy ha a bolt becsődöl, akkor is él a garancia.
www.dongosofor.hu
-
RPka91
tag
válasz cattus #49047 üzenetére
Először én is erre gyanakodtam, biztos ami biztos, kapott egy újra installt, úgy is ráfért már szegénykémre.
USB-nek csak egy wlan kártya ill. egy usb kamera van bedugva. A wlan kártyát hotspotként használom, mondjuk azóta kezdődtek ezek a problémák. Viszont már előtte is használtam ugyan ezt a progit (Connectify HotSpot Lite), akkor nem adódtak ezek a problémák, talán még is ez okozná? -
freelanced
addikt
válasz huszi.gyb #49045 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom, hogy sok-e csak mostmár igyekszem figyelni rá, hiszen a garim ugrott mivel a csodás "lambdacomputer" nevű cég bedőlt és oda szólt a gari, tehát itt a szinte új gépem, minden alkatrész garis, és mégsem az...
Ilyenkor mit lehet tenni?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz freelanced #49044 üzenetére
Videokártyánál is simán lehet normális. Mindenesetre, ha sokallod pasztázd át, ha már nem új a kártya... De csak vékonyan. Ha rá nyomsz egy tubussal az csak ront a helyzeten. Ha Budapesten, Győrújbaráton jársz, szívesen megcsinálom. A részleteket privátban.
(#49043) Elvagyok: Csak akkor ha az új modem nem router is egyben. Ha igen, akkor fölösleges a régi. Olyat még sosem próbáltam, hogy össze lehet-e kötni 2db routert. Elvben nem látom lehetetlennek, de komoly kérdéseket vethet fel.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz freelanced #49039 üzenetére
Szerintem a hőmérsékletek normálisak. Milyen processzorod van? i5-nél pl még simán jó a 90fok.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Elvagyok #49038 üzenetére
Kb igen. De most már van olyan (újabban a T-homenál is) hogy olyan modemet adnak, ami egyben router is. Szülőknél olyan van. Annyi a lényege, hogy akkor a modembe fogod beledugni a gépek UTP kábelét, a routered meg mehet a szekrénybe. Nem tudom melyik megoldás lesz, ez szolgáltatótól/kedvtől/szerelőtől nem tudom mitől változhat
www.dongosofor.hu
-
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, ebben az esetben egy útbaigazítást szívesen elfogadok, viszont szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az, hogy magától újraindul a gépem? Gyanakodtam a memóriára, de memtest-et 3x lefuttatva sem talált semmi hibát, illetve még a merevlemezekre, mert melegek, átlag ~45-50°-osak (sajnos micro házam van, nem valami jó a hűtésük, sőt..), de akkor is produkált hasonlót, mikor frissen lett bekapcsolva kb. 30°-osan is. Esetleg táp? Az alaplap új, a proci elméletileg nem lehet, mert akkor be sem kapcsolna (ha jól tudom).
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
spiritex
veterán
Egy 28"-es kerékpár gumit nem tudok úgy felpumpálni, hogy egy kb. 10-15 cm-es részen ne lenne jobban beszorulva a felni alá, mint a többi részen. Mindkét oldalon ez van és nem ugyanazon a szakaszon, emiatt nem is fut szépen a keró az aszfalton. Már fújtam alá olajozó spray-t, hogy ne tapadjon annyira a felnihez, de csak nem akar kipattanni. Már 3x leengedtem és újrafújtam 5 bar-ra.. Mit tudok csinálni?
Hozzátartozik a történethez, hogy jó nagy tojás volt a kerékben egy patka miatt, de a kereket lecseréltem, a gumit meg átraktam. Meg tud egy gumi is úgy sérülni egy patkától, hogy aztán ne lehessen szabályosra pumpálni? Köszi előre is![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
kmisi99
addikt
Hogy tudom eltávolítani a boot választót a számítógépről. Azaz mikor bekapcsolom a gépet nem rögtön indul a windows7 hanem felajánlja hogy én válasszak mit indítson el de én a csak a windows 7 et akarom nem akarok választani.
-
Vakegérke
félisten
-
Dexter-2000
őstag
TeamSpeak 3-on be lehet azt állítani hogy elmentse valahova a szervereket amit szeretnék, hogy ne kelljen állandóan más szerverek ip-jét beírni?
Szép napot!
-
Elvagyok
senior tag
-
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy nézem a prohardvert és kikapcsol a monitor lehet hogy véletlen lenyomtas a billentyűzeten a gombot hogy alvó állapotra váltson de nem biztos kikapcsoltam a gépet és kapcsolnám be és nincs kép rákötöttem egy speakert és nem volt semmi hang a lap tetején meg mind a négy led világítottt folyamatosan, a proci hűtő meg nem indult el, elég sokszor újraindítottam de nem lett semmi aztán kipróbáltam egy régi kártyát de azzal se ment és amikor visszaraktam a rendes kártyámat és bekapcsoltam akkor elindult, ez miért van?
azt tudni kell hogy elég hulladék alaplapom van és vannak vele problémák és 2 napja játék közbe bejött egy piros halál de az új ati driver felrakásával ez megszűnt -
marec1122
senior tag
sziasztok!
egy érdekes próblémával fordulnék hozzátok. gondoltam itt lenne az ideje újra játszani az imreium galactica 1-el. felraktam a dosbox-ot, és minden csodálatosan üzemel. Az egyetlen problémám hogy ez egeret nem érzékeli állandóan sokszor mintha megszakadna a kapcsolat az egérrel. Lehet hogy valami régebbi ps2 csatis egeret kéne használnom? vagy más a gond?
ha valakinek lenne egy jó tippje nagyon hálás lennék.Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
unravel
őstag
válasz Mustármag #49014 üzenetére
Google mindig segít.
"Az mitől van, hogy a netes HD felbontású vidiket viszi a gép, de ha beteszek egy gyári BR lemezt, akkor VLC-nél Blu-Ray hiba:
Ez a Blu-Ray lemez egy függvénytárat igényel az AACS-dekódoláshoz, de az nincs erre a rendszerre telepítve."
Ez az AACS védelem nem engedi hogy számítógépen lejátszható legyen a lemez, mert már feltételezik, hogy a felhasználó rögön másolja, sokszorosítja, közzéteszi tehát hiába vettem meg, máris bűnösnek tartanak.A videó szerint a következő LINKEN található fájlokra van szükséged.
¯\_(ツ)_/¯
-
Elvagyok
senior tag
válasz Zolibaba24 #49012 üzenetére
Szia.Most mondja a Lányom hogy majd Május után mert addig tart a T-home hűségnyilatkozat.Azt nem tudod-e véletlenül hogy Routerrel lehet-e a NET-et majd osztani és a kerten keresztül,be a szobába (amely összesen kb. 15 Méter) Ők építik ki,adnak-e olyasvalamit amit utána a Routerbe tudok dugni?Egyébként a UPC csatlakozó néhány centiméterre az utcai kerítés külső oldalán fut.Laci.
Soha többé ...
-
Kcsabi
tag
válasz Mustármag #49010 üzenetére
Én nem értem, hogy te nem érted.
Ezek a programok nem indulnak arra, ha csak rákattintasz a lemezre és beolvastatsz egy BD-t.
Arra a fent említett 2 program képes. Beszerzed, megveszed, te dolgod.
De az ingyenes, Pl Vlc: Média, fájl megnyitása és megkeresed az m2ts fájlt és rákatt, megnyit.
És semmi MovieObject hülyeséget ne nyitogass, csak az m2ts-t.
Mi ebben a bonyolult?[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
-
Mustármag
őstag
válasz Zolibaba24 #49009 üzenetére
Felmásolom a gépre de elfog tartani egy ideig...
(#49008) Kcsabi Ezt most nem teljesen értem.
De próbáltam úgy hogy megkeresem a stream mappában, próbáltam a BD-t beolvasatni és próbáltam MovieObject-et beolvastatni! -
Mustármag
őstag
válasz Zolibaba24 #49004 üzenetére
Hét Élet
A Da Vinchi-Kód
Final Fantsai
Ákos - Aránakoncert
Ezzel a néggyel próbáltam eddig! -
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Segítsetek Nekem legyetek szívesek mert meglehetősen lassú a T-home és szeretnék átállni UPC-re,az talán gyorsabb.Nem tudom hogy hol,hogyan kell a UPC-nek írni,hogy lehet Őket elérni.Laci.
Soha többé ...
-
Mustármag
őstag
válasz Zolibaba24 #49002 üzenetére
i5-3470
ASROCK B75 PRO3
Corsai Vengeancer 8GB DDR3 1600MHz KIT(2x4GB)
Pioneer BDR-207BDK
Windows 7 Home Premium 64bit
Tömören...(#49001) Kcsabi : Leszedtem újra 64biteset és ezt kaptam: "Blu-Ray hiba:
Ez a Blu-Ray lemez egy függvénytárat igényel az AACS-dekódoláshoz, de az nincs erre a rendszerre telepítve.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „bluray:///G:/” MRL-t."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest