Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Sziasztok!
Battlefield 3-mal szoktam játszani online. Egyik napról a másikra a pingem a szokásos 30-40-es értékek helyett 130-190. Ugyanazokon a szervereken játszom, mint eddig.
Két perce dobtak ki egy szerverről, mert a pingem értéke 536 volt!
UPC Fiber power 25 internetcsomagom van wifi routerrel. USB wifi stick-kel fogom a netet. Próbáltam UTP kábellel is, ugyanúgy magas a ping.
Speedtest.net szerint (Budapest telekom volt beállítva szervernek) a ping 471ms, letöltés 1.84 Mbps, feltöltés pedig 0.92 Mbps.
CMD parancssorban prohardver.hu pingelésekor átlag 442ms.A Fiberpower 25 pedig papíron 25/1,5 Mbps.
Erőforrás figyelő hálózat fül, hálózati aktivitás résznél foobar2000 (online rádiót hallgatok) és az Avast fogadnak adatokat. Fejenként kb 25000 b/s.
Mi lehet a hiba?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
agressiv
addikt
válasz BénaNyurga #49893 üzenetére
Éb az ffdshowt használom és a belső szűrőit mind letiltom, szóval az ffdshow-ban kell keresni, legalábbis az én verziómban. Én nem hazsnálok ilyet, nálam elfér a magas dinamika.
Hát még a borz.....
-
cacater
csendes tag
Sziasztok !
Egy fm1-es lapban van egy AMD A6-3650-es processzor.
Eddig nem volt a gépben videokártya ,de most szeretnék egyet vásárolni.A kérdésem az lenne , Milyen vieokártyát kell vásárolnom,hogy együtt dolgozzanak a prociban lévővel.
Nem akarok nagyobb kártyát venni mint szükséges mivel mostanában alaplap és proci fejlesztés nem lesz .
Köszönöm előre is a segítséget .
Üdvölettel minden segítőkész emberkének
-
IstvánLászló
senior tag
válasz föccer #49884 üzenetére
Nem modemes sem telefonos kábell nem tudók legalábbis róla.
Itt irok neked tuti biztósan a kábelröl 4ér van bekőtve irtam hogy csinálták nekem is.
Nemállítóm hogy nincs más bekötésű kábel,de régen csak 4eret használtak hogy switc-el is használni lehessen,példáúl "Lanpartin is és 2gép közé".
Elfelejtettem leirni "ELNÉZÉSETEKET KÉREM"hogy akkoriban a csucs 10/100-as lan létezett.
Eszméletes árakón.A kábel kiprobáltam egy pár perce 100/1000-res hálózathóz is jó a mainapig megvan.
De a kollégát aki érdeklödött ezügyben csak ezen a müködöképes kábel alapján tudtam megirni segitségül.
Köszönöm aképet én nem ismertem abekötéseket.
http://www.bsselektronika.hu/rajzok/ethernet/link.gifÜdvözlettel.
István[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Vakegérke
félisten
válasz IstvánLászló #49883 üzenetére
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
gamer187
tag
Hogyan tudnám megoldani hogy normálisan szóljon egy adott film?
Gondolom 5.1 hangsáv van alatta.
Lényeg az hogy a tv-n megy a hang ami 2.0, és hülye gyerek módjára kell fel-le hangosítanom a párbeszéd-akció jeleneteknél végig.
Nincs valami program vagy megoldás erre?
-
salgocomp
senior tag
Kajak nincs egyetlen térkép se PC-re ami Offline működne ? Nem kell nekem gps meg útvonaltervezés. Csak egy térkép, amin látom, egy adott város utait. Ez 21. század ?
-
föccer
nagyúr
válasz IstvánLászló #49883 üzenetére
Figyi az véletlenül nem egy 1000 éves telefonos kábel volt? Még a régi, betárcsázós időben használtak ilyet az analóg modemekhez. Lehet akkor még voltak ilyen telnetes megoldások is.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
IstvánLászló
senior tag
válasz salgocomp #49881 üzenetére
Itt irok neked tuti biztósan a kábelröl 4ér van bekőtve.
Nemállítóm hogy nincs más bekötésű kábel,de régen csak 4eret használtak hogy switc-el is használni lehessen,példáúl "Lanpartin is".
Üdvözlettel segítőszándékkal bucsúzóm.
IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz BénaNyurga #49874 üzenetére
Ezt a BRT hol olvastad ? Minden ér be van kötve csak a cross link kábelben vannak kereszt kötések ergo a kétvégén nem ugyan az a szín sorrend.
Nekem kézzel gyártot hálózathóz értő szakembetől van ijen cross link kábelem két gép közé csinálta nekem.
Lanpartikhoz már nemigen használóm mert nemérekrá lanpartizni.
A pontos bekötését nemtudom de tutibiztosan látszik a gugóban csak 4-ér van felhasználva.
Képet nemtudokróla csinálni mert nics megfelelö fényképezőgépem hozzá.
Silány képet meg nemakartam fől rakni mert az nemér semmit.
Nem vitatkozni csak segiteni akartam a kollégának akinek kábel gondja van.
Üdvözletem mindenkinek.
IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
salgocomp
senior tag
Azonnal kellett volna igazából az adatátvitel, mert éjjel indul haver kamionozni.
Lényegében egy térkép lenne a legfontosabb most.
-
psandor95
csendes tag
válasz BénaNyurga #49877 üzenetére
mondjuk 360p be még szépen elég akadozva mennek a videók nemtudom h ez a 768 ram miatt van vagy a vga miatt
-
föccer
nagyúr
válasz salgocomp #49876 üzenetére
Adatátvitelre jó lehet egy külső hdd is. Lassabb, viszont működik hálózat nélkül is.
Térképre: szerintem egyikkel sem lehet offline lenni, viszont ha van "okoska" telefonod, amibe van gps vevő, akkor jó eséllyel lehet hozzá filléres áron szerezni offline térképes navigációt.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
salgocomp
senior tag
Akkor az adatátvitelről lemondtam.
Még egy kérdés. Google Maps-et vagy Earth-öt lehet offline módban használni ? Szükségem lenne egy Európa térképre, amin tudok címeket keresni, mint az Earth/Maps alkalmazással, viszont a kocsiban nem lesz net.
-
psandor95
csendes tag
válasz BénaNyurga #49871 üzenetére
hmm.. és jó, köszi szépen
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz IstvánLászló #49872 üzenetére
Ezt a baromságot hol olvastad ? Minden ér be van kötve csak a cross link kábelben vannak kereszt kötések ergo a kétvégén nem ugyan az a szín sorrend...
föccer: pontosan... Mobilról sajna nem tudok linkelni...
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz IstvánLászló #49872 üzenetére
Be van kötve mind a 8, csak 2-2 pár fordított sorrendben. [link]
üdv, föccer
-
IstvánLászló
senior tag
-
salgocomp
senior tag
Köszönöm a segítséget, a rakat kábelből sajnos egy se crosslink.
Hát itt 8 ér van bekötve az összesen. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
psandor95
csendes tag
hali.
kéne 1 kis segítség, van 1 alaplap ( foxconn 915m12-gl-6ls ) és van egy videó kártya ( asus geforce 7500le 256mb ddr2 pci express ) működik mind a 2 cucc.
mikor kapcsolom be a gépet, az xp-t betölti és utána nincs kép. nem jön be az asztal vagyis lehet bejön de nem látom mivel nincs kép xd
valami ötlet? -
föccer
nagyúr
válasz salgocomp #49865 üzenetére
Ha crosslink kábeled van, akkor elvileg megoldható egy külön programmal, pl Total Commanderrel. Ha nincs crosslink kábeled, akkor kell egy router vagy egy scwich amihez mindkét gép csatlakozik. Beállítod a hálózati beállításokban ugyan azt a tartományt, csinálsz egy megosztott mappát, újraindítod a gépeket és elvileg mehet a másolás.
üdv, föccer
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Adott egy asztali gép és egy laptop. Az asztali gépről szeretnék filmeket és fájlokat átpakolni a laptopra, ez egy UTP kábel segítségével megoldható ? Ha igen, akkor hogyan ? Windows 7 van mind két szerkezeten. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ruszki
senior tag
válasz Apollo_21 #49862 üzenetére
Szerintem semmit!
A felhasználó egyszerűen az alaplap BIOS/UEFI menüjében kiválaszthatja, mely memória-beállításokkal kívánja indítani rendszerét, vagy később a rendszer felállása után akár egy windowsos alkalmazásban is módosíthatja a jellemzőket. Ezzel gyorsan és kényelmesen kihasználhatjuk a memóriamoduljainkban lapuló extra potenciált, ha arra a processzorunk és az alaplapunk egyaránt lehetőséget biztosít.
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Ha egy memória kit-hez odavan biggyesztve h XMP-s az bármiféle hátrányt okoz nekem ha AMD-m van?
Vagy ez csak egy előre eltárolt "profilszerüségre" utal?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
suspect
aktív tag
válasz BénaNyurga #49857 üzenetére
De semmi, ugyan az a vége.
Az elemet is kivettem a lapból, de az sem segített. -
suspect
aktív tag
válasz IstvánLászló #49855 üzenetére
Próbáltam, egyik bill se jó olyankor sem
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz suspect #49847 üzenetére
Milyen vinyókat raktatok át? ATA-Sata? Mennyit vártatok hogy tovább lépjen ?
-Szedd le a vinyókat nézd meg úgy befagy e?
-egyesével rakd fel a vinyókatde lehet bármi hibája
cmos resettel kezdj aztán lépésenként haladj!(ennek nem sok köze van az usb vagy ps2 billhez)
Vélhetően a vinyók beolvasásánál adja be a kulcsot
ahogy a kolléga is mondja 1reset bőven sok!
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz VoidXs #49844 üzenetére
Manapság mér minden merevlemez hangos inkább, mert alig van anyag a felső lemezükben és dobozhangjuk is van. Persze nem üvöltenek mint a régi csapágyas vinyók, de iszonyat hangosak még mindíg, évek óta vinyókkal küzdök, és nagyon sokat válogattam annó. Az 5400-as hitachi bizonyult a leghalkabbnak a WD-k borzalmasak, de ma már csak az van ugye.
suspect
Vagy hibás a lemez, vagy a kábel. Vinyók nélkül gondolom megy rendesen minden, ha nem próbáltátok próba lemezek nélkül.
orion1025
Többszöri bios reset? Ha egyszer nem segít (miért is segítene) akkor nem is fog.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Apollo_21 #49849 üzenetére
Szia Apollo_21-nek igaza van.
Probáld meg ps2 billentyüzettel.
Ha úgy sem sikerülne,kapcsoldki a gépet teljesen.
Probáld meg vinyó nélkűl inditani a gépedet és ugy lépjélbe abiosba.
Üdv. István[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Ruszki
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz freelanced #49800 üzenetére
Manapság már minden merevlemez teljesen hangtalan. Nekem egy Western Digital (2006 december óta hibátlanul, hang nélkül működik, mindössze 1 gyenge szektorral) és egy Samsung (2007 december óta, szintén némán, mindenféle hibától mentesen, az előzővel egyszerre napi 12-16 órát megy) van, nekem minden téren megfelelnek. A százvalahány megás írási és olvasási sebességet is tartják.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
tikshow
addikt
válasz IstvánLászló #49842 üzenetére
Akkor sprólj inkább egy kicsit, egy alap AMD FM2-es konfigot össze lehet rakni 30k körül, alaplappal, memóriával, procival(integrált videóval), és az kenterbe veri.
[ Szerkesztve ]
-
-
agressiv
addikt
válasz IstvánLászló #49839 üzenetére
Előre nem derül ki, de értelmét sem látom a cserének. Nem érdems egy fityinget sem költeni ezekre már. MEg kell szabadulni tőlük és valami 1155-ös cerka-s konfigot beszerezni, ripitóssá verik ezeket az athlonokat.
orion1025
Én is leszedtem annó az enyémről, mert nem lehetett hűteni, de itt ilyenről szó sincs. Leszedve derült ki, hogy légbuboréák volt a mag közepén a pasztában...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
IstvánLászló
senior tag
válasz agressiv #49837 üzenetére
Segitségeteket kérném olvasva a fent leirtakat.
Most szeretnék egy Amd 4400+ os procit venni a 3600+ hejett megér szerintetek 4000-ret.
Vagy azért vigyázzak mert a procinak lehet belső hibája,ez hogy derülki mert még nem találkoztam hibás procival még.
Üdvözletem.
-
Versenus
csendes tag
válasz agressiv #49835 üzenetére
Nos igen, én is ettől tartottam. Megcsinálom a tesztet minden esetre..
Abban még help, h h találjak megfelelő alaplapot akkor magamnak ehez?! Ezt a procit is csak úgy vettem h jó lesz egy darabig amíg nem veszek minden újat szinte kív. a videó karit (NVIDIA GeForce gtx 460)
-
Impressa
őstag
válasz IstvánLászló #49831 üzenetére
Esetleg még nem válaszolt?! Én sokszor nem is veszem észre.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Rivaul
addikt
válasz IstvánLászló #49831 üzenetére
Megnézted hogy belépett-e azóta? Ha az adatlapjára kattintasz ott láthatod. Ha az utolsó belépés után küldted a pm-et akkor az az oka hogy még nem látta. Egyéb esetben lehet csak nincs ideje válaszolni. Amúgy a levelezésedben láthatod hogy mit küldtél el valójában. Ellenőrizd.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok
Lehet hogy rossz hejre irok nektek.
Segitségeteket kérném szépen.
A forumon egy ismerösnek PÜ-t irtam.
Semmi válasz,mi lehet a probléma valamit rosszul csinálók nem értem.
Üdvözlettel és tisztelettel.
-
Versenus
csendes tag
válasz agressiv #49829 üzenetére
Be vittem am boltba a gépem, mert már nekem nem volt ötletem s ugye nem tudok hadvereket cserélgetni (tesztelésnek), s 2 hét alatt csak találgatott a szervizes, végül ő is csak az alaplapot mondta esetleges probléma forrásnak. Ám én azon gondolkoztam h ha tényleg az áram/feszültséget nem tudna leadni, akkor már akkor kéne a bajnak jelentkeznie mikor le kell adni a lapnak. Szóval ha majdnem fullos graffal játszok v 1080p-s filmet nézek, akkor kellene megadnia magát.
Ill. a régi proci tulajnak miért ment egy olyan rosszabb lappal ami még nem is támogatjaMegprób még egyszer a tesztet és írok
u.i.: szeretem az infót mindig lehet újat-újabbat szívni valami miatt
-
Rivaul
addikt
válasz Satyricon #49772 üzenetére
Ha a blokktól 30 centire sérült akkor a leömlő vagy ahhoz közeli rész ment gallyra. Ott nem tudsz olyat cserélni amivel jobb lesz a hangja, jóval lejjebb van a kipufogó cső. Nem kell nagy dolog amúgy. Ha érdekel pm-ben szívesen segítek hogy mi merre.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
agressiv
addikt
-
freelanced
addikt
-
agressiv
addikt
válasz Versenus #49816 üzenetére
A prime95-el, vagy orthos-al csináld! Okkal írtam ezeket.
Az AM2, mint minden AMD processzor 754 óta, kupakkal van szerelve és a kupak alatt vannak az smd-k.
Nem a kupakos processzort nem lehet lesarkazni és az SMD-ket sem lehet róluk leverni.
És már megint egy sor a tanács, 2 sor az, ahol az ökörségeket kell javítanom. Megint!
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
BénaNyurga
aktív tag
-
-
Versenus
csendes tag
500 as tápom van és ki lett próbálva 600assal is h nem e ez a baj s nem. Am változóan jönnek a hibák. Direkt benyomtam komolyabb játékokat felnyomva grafikailag s nem volt gond. De volt h akkor jött elő mikor kiléptem, volt mikor csak úgy op.rendsz. frissítés közben... szóval...passsz
(TX3-as hűtés vettem még annó szóval a hűtéssel sincs gond mert figyeltem is)
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz BénaNyurga #49797 üzenetére
Amit kihagytam, hogy a hűtés miatt van benne ilyen processzor, Ha valami phenomot raksz bele, kevés lehet a hűtés, vagy nagyon hangos lesz.
Hát még a borz.....
-
ggg666
őstag
Most ha jól kifogod wd red 5 év garanciával van egy-két helyen!!!
-
Versenus
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék, ill. tanácsot s ötleteket kérni.
Vettem egy Amd athlon 64 x2 6400+ procit a jelenlegi alaplapomba ami: Gigabyte GA-M55S-S3(rev. 2.0).
Bele raktam, felismerte ment és el is indult az op.rendszer szóval így nem volt gond vele.. Leteszteltem a procit stb. de alkalom attán folyton kék halált kapok váltózó időpontokban. Néztem az alaplapom supportját s támogatja. Frissítettem BIOS-t FI-re pedig csak FF kéne a procinak. Újra raktam a wint, teszteltem a hadvereket (ramok és rendszer winyó stb.).
Rákérdeztem a proci volt tulajánál és egy MSI K9N Neo V2 alappal használta ami meg elvileg nem támogatja (bár annó ő egy 5200+ os procival vette amivel szintén nem kellett volna mennie am).Szóval help please vlki?! Találkoztatok-e már ilyennel, esetleg van e megoldás?!
-
Ruszki
senior tag
1TB Toshiba 3 év garancia az se mindegy 16k
Mindenkinek más a nyerő!Amúgy nekem 2db Samu van és meg vagyok velük elégedve!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
pjen
félisten
Szia,lehet a hangján sokat javítana ha gumi pántokra fogatnád fel,én konkrétan 4 gumi szalagon lógattam.egyébként nekem a WD bevállt.
-
orion1025
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest