Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
TaylorXIII #50198 üzenetére
Valószínű, hogy nem a net lassú.
-
TaylorXIII
őstag
Mitől lehet az, hogy egy Samsung Galaxy Y telefonon lassú a net mikor ugyanerre a wifi routerre csatlakozik egy Sony Ericsson Xperia X8 és azon meg gyors? A router egy Belkin G Wireless router.
-
rover45
őstag
válasz
honfoglalo #50194 üzenetére
Mivel a vírusírtók csak lokálisan, az adott gépen dolgoznak, kizártnak tartom, h bármilyen gondod legyen belőle, akár Win, akár Linux-os szervert használtok. SZERINTEM
-
NiceDog
csendes tag
Sziasztok!
A konfigom a következő:
ASUS M5A97 R2.0 - BIOS v1602
AMD FX-6300 Black Box - AVC Hercules vízhűtés 2 db Arctic Cooling F12 ventivel - mert a gyári hangos volt terhelés mellett
SAPPHIRE 11200-14-20G HD7850 2GB GDDR5 OC PCIE
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT - mint kiderült gyárilag 1333-as, csak ezt kell tuningolni 1600-ra a garancia elvesztése nélkül, amit nem elég csak simán DDR3-1600-ra állítani, mert úgy csak 722,5 MHz-en megy, ami 1445 és nem 1600. Szóval a 800MHz-es értéket úgy sikerült elérni, hogy BIOS-ban az Ai Overclock Tuner-t Auto értékről D.O.C.P. értékre valamint a DRAM O.C. Profile-t DDR3-1600-ról Profile #0...-ra állítottam - ...ami a CORSAIR gyár által megadott időzítések voltak.A gond az, hogy az AMD Turbo CORE technológiát autóra kapcsolva a proci gyári 3,5GHz-es értéke felmegy egész 4,1GHz-ig (a szorzótár 7-20,5 közötti értéken mozog, CPU Bus 200 MHz), és a HT Link Speed valamint a CPU/NB 2400MHz-re megy vagy az alatti értékre, nem tudom pontosan, mert nem mindig jut el odáig a gép induláskor, hogy megnézzem CPUZ vagy AIDA64 programokkal, ugyanis a windows megfagy, csak a a reset segít.
Úgy megy most a gépem, hogy én megadtam a HT Link Speed és a NB értékét 2000 MHz-re.Jó-e így, vagy a szorzótár mellett a CPU Bus frekvenciát is változtatni kell, hogy minél többet ki tudjak hozni a hardverből?
-
rover45
őstag
válasz
honfoglalo #50192 üzenetére
Szerintem biztosan nem!
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Van egy vállalatban 6 db gép. Ezekre lenne telepítve Kaspersky Internet Security 2013.
A szerveren jelenleg win 7 van (file server), ez cserélve lesz.
Nem gond, ha később a serveren nem Kaspersky vírusírtó lesz telepítve, mivel annak nincs kizárólag server-re való antivirusa?
Nem zavar be? -
leslieke
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #50189 üzenetére
Jól írja, ha benne volt a telepítőben az SP1, akkor nem lehet eltávolítani. Csak az újratelepítés a megoldás.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Random gép fagyások milyen hibára utalhatnak, ha a rendszernaplóban nincs semmi róluk? Csak a szemét lehet kinyomni a gépnek, még a feladatkezelő sem jön be. Hardverhibára gyanakszom, most fut a memtest. A gépen winxp fut, túlmelegedést kizárnám, mert tiszta belül, és a hőfokok is rendben voltak.
-
TaylorXIII
őstag
Le tudom törölni a Windows 7 sp1-et ha előre installált volt? Itt azt olvasom, hogy nem lehet ilyen esetben és csak az újratelepítés a megoldás és az is gondolom egy sp1 nélküli windows 7-tel.
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/uninstall-sp1
Na de az egy dolog, hogy itt mit írnak de nem tud valaki rá egy módszert? Vagy tényleg kivitelezhetetlen? -
VoidXs
nagyúr
A Windows nem tudta betölteni a beállításjegyzéket. Ezt a hibát gyakran az okozza, hogy nincs elegendő memória vagy nem megfelelőek a biztonsági engedélyek.
RÉSZLETEK - A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert azt egy másik folyamat használja.
- C:\Users\VoidX\ntuser.datBejelentkezés után egy gyári profil fogadott TEMP néven, miután a sajátommal léptem be. Az eseménynaplóhoz irányított, ahol ezt találtam. Egyik fájlom sem sérült, tegnap még jó volt, a memória pedig bőven elegendő bármihez. Meg lehet ezt oldani újratelepítés nélkül? Esetleg honnan tudom meg, hogy mi használja a fájlt?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Adott egy asus alaplap, ami meghalt, nem volt hang és a vga, radeon 7850 ventije maxon ment. Előtte, amíg jó volt az alaplap, természetesen hibátlan volt minden.
Most kaptam meg az új lapot, garanciában cserélt, hibátlanul megy, viszont a vga ventije még mindig 100%on pörög, hiába állítom a CCC ben.
Van valami megoldás a vga ventijének a szabályozására? Legjobb lenne, ha megint minden úgy lenne, mielőtt behalt a lapom. -
válasz
Istikee007 #50182 üzenetére
Ezért kérdeztem
100%-ra mertem volna mondani, ha nem mondod, hogy volt hozzá A-A USB
Bár ez esetben érdekes, hogy miért adták hozzáSzerk: Figyelmetlen vagyok, látom már hogy te vetted hozzá a kábelt
-
Istikee007
tag
válasz
Istikee007 #50179 üzenetére
Most olvastam hogy ezt nem is lehet pc-vel összekötni!
-
Istikee007
tag
válasz
razorbenke92 #50180 üzenetére
Flytouch 8
-
válasz
Istikee007 #50179 üzenetére
Esetleg modellt tudnál mondani?
-
Istikee007
tag
Sziasztok,
a kérdésem a következő lenne van egy tabletem,
de csak usb csatlakozás van rajta, van hozzá usb apa-usb apa kábel, és ezt hogyan köthettem össze pc-vel?Mert össze dugom de semmi.A táblagép usb portja biztos jó mert pendrive-ot olvassa, és a kábel is jó mert most vettem.
Várom a válaszotokat. -
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz
TaylorXIII #50171 üzenetére
Ellenőrízzétek le, hogy nincs-e letiltva a MSI (Microsoft installer) szolgáltatás, illetve, hogy nincs-e korlátozva a felhasználói fiók jogosultsága.
Milyen OS-ről van szó?
üdv, föccer
-
Xirtam
veterán
Ha van egy gyógyszerem aminek lejárt a minősége. Beviszem a hozzám legközelebbi gyógyszertárba kapok egy újat?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
TaylorXIII #50066 üzenetére
Valaki segítsen kérem szépen
-
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #50169 üzenetére
Memória gondra is utalhat:
"One or more of the random access memory (RAM) modules that are installed in your computer is faulty, or the RAM configuration is incompatible"
[link] -
-
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #50165 üzenetére
Akkor viszont valószínű, hogy összefügg a "Stop: c0000221 hibás ellenőrzési összeg" hibád evvel a Recovery-s hibával, és ez utóbbi hiba miatt nem látja a v2i file-odat sem.
-
PapB18
tag
Hali!
valaki mondja már meg hogy mi az a low cost gamer gép ? videó kártyánál láttam hogy írják -
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #50161 üzenetére
Még a visszaállítás előtt? Simán a Ghost15 felállásakor? Mert akkor az nagyon nem jó. Szerintem csinálj egy új Recovery lemezt!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #50158 üzenetére
Ide is írd meg ha gondolod: Elveszett - ellopott tárgyak (SEO: lopott)
-
Intel fan11
őstag
válasz
spiritex #50156 üzenetére
Egyébként mikor bebootolok a lemezről kezdésnek ez a szöveg fogad! the exception unknown software exception (0x40000015) occurred in the application at location 0x004d28e5. click on ok to terminate the program.
Vakegérke : Igen és semmi változás! úgy látom nem marad más csak a szűz telepítés!
Egyébként azért akartam visszarakni a wint mert winxp logó után mikor kikéne írnia üdvözöljük helyette 1 kék hátterű szöveg fogad: Stop: c0000221 hibás ellenőrzési összeg. Lehet hogy bináris fájl kernel sérült. fejléc ellenőrzési összeg nem egyezik a számított összeggel!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intel fan11 #50157 üzenetére
Amit spiritex javasolt, átnevezted a fájlt, meghagyva a kiterjesztését?
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Párom szüleihez ma betörtek. Szétverték a házat s elvittek pénzt,ékszert, elektronikai cuccokat.
Többek közt egy ilyen bordó Acer laptopot is. Érd-en történt, tudom kicsi az esély de ha valaki találkozik vele kérem pm-ben jelezze felém. Viszonylag ritkább példány ebben a színben. Nem ingyen kérem s ez valóban velem történt nem egy üzenőfalas marhaságSry az off-ért csak próbálkozik az ember. THX
-
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #50155 üzenetére
Próbáld átnevezni a win file nevet valami másra, pl. mentes.v2i-re. Láttam már olyat, hogy valamelyik régi op.rendszer meghülyült a Folder nevű könyvtártól. Meg ha jól emlékszem a v2i mellett kell lennie egy pár kB-os sv2i kiterjesztésű file-nak is. Azt nem törölted?
-
Intel fan11
őstag
válasz
spiritex #50154 üzenetére
igen ghost 15 recovery disket használok cd-n van. Arról bootolok be és bejön a program ezzel lett lementve is kb 3 hónapja, de most vissza kellene állítanom és az előzőekben írt hibaüzenet fogad és most nagyon mérges vagyok mert 1 fos laptopról van szó amin xp van és nincs kedvem telepíteni újra.! És nem értem hogy miért írja rá ezt hogy nem találja a fájlt mikor ott van
-
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #50153 üzenetére
Biztos nem egy régebbi Ghost-tal akarod visszaállítani, mint amivel készítetted? Mert korábbi verziók .gho-ba mentettek, csak a legutóbbi párnál tértek át a v2i-re. Illetve én egy Ghost15 Recovery Disk-kel csinálnám. Ghost recovery lemezről boot-olsz?
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #50146 üzenetére
Ebben tud vki segíteni?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
TaylorXIII #50066 üzenetére
Kérem, valaki írjon már ehhez is lehetséges megoldásokat.
-
Intel fan11
őstag
üdv! Olyan problémám lenne hogy norton ghostal lementettem 1 windowst aminek win.v2i a neve! Vissza szeretném tenni de mikor kikeresem ezt a fájlt. ezt írja: Error EC95000F: Enter a valid recovery point filename to continue. Error EOBC0002: Object - not found.
Mi lehet a gond?
-
peu407
senior tag
válasz
Vakegérke #50143 üzenetére
Pontosítok:
Windows 7 Home Premium: egy "vezeték nélküli hálózat beállításai" ablakban a következő hibaüzenetet kapom: "Az értesítő dll-t nem regisztrálták, a program nem fog megfelelően működni"
Ezt találtam,próbáltam,úgy néz ki sikeres volt:
nyissátok meg a Start menüt, Minden Program, Kellékek, Parancssorra jobb kattintás, Futtatás rendszergazdaként.A felugró ablakban futtassátok az alábbi parancsot:
regsvr32 wltrynt.dll -
Malanrion
tag
Sziasztok!
samsung gt c3780 telefonnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye,? A döntés a galaxy mini2 és eközött lesz, melyik éri meg jobban, alkalmi felhasználásra lesz kevés internettel, csak telefonálásra lesz szinte. Válaszokat előre is köszönöm!
-
rover45
őstag
válasz
razorbenke92 #50137 üzenetére
Pici ssd-n gondolkoztam én is, de egy PATA csatisat, vagy SATA kártyával inkább olyat?
Autódiagnosztika nem érdekelinkább valami 8-10 colos hdmi csatlakozós, érintőkijelzőbe dugnék egy androidos hdmi sticket
és azzal használnám
Fájl, nyomtató szerver megoldva
Esetleg az időjárás és/vagy cam képekben látnék fantáziátLehet apróhirdetés lesz belőle, megvan még a doboz, a cd, a manual is hozzá
-
válasz
rover45 #50133 üzenetére
Ú én mennyi mindent tudnék egy ilyennel kezdeni
Pici SSD-ket ehhez baromi olcsón lehet venni PH-n, amire rátolnék egy felhasználóbarát linux disztribúciót aztán vagy betenném a TV mellé, esetleg oda adnám valami idős vagy épp nagyon fiatal rokonnak Skypera meg internetezésre.
Autóba is lehetne tenni, csinálnék egy elektronikát, hogy stabilizáljam az autó 12V-os ágát, aztán betenném egy bluetoothos autódiagnosztikára.
Gondolom, ha lecseréltétek, akkor a file-nyomtató szervert ne soroljam, de még arra is jó.
Adj fel egy hirdetést itt aprón, ha végképp semmire nem jó neked
Más (mint pl én is) biztos rengeteg lehetőséget lát meg benne
szerk:
Spiritex ötletét annyival bővíteném, hogy akár online oldalaknak is szolgáltathatsz időjárás infókat/camképet, bár ahhoz már kicsit nagyobb pénz és időbeli ráfordítás kell, vagy ha nagyon ott vagy a szenzortechnikában, akkor kicsi pénz és nagy időbeli ráfordítás. -
rover45
őstag
Sziasztok, van egy VIA Epia ME6000 alaplapom link1, link2 lassan 10éve
Az elmúlt 3évet 0-24ben töltötte szerverként full passzívan, egy 100W-os paneltáppal, semmi nyűge, semmi baja nem volt.
Most lecseréltük és piszkálja a csőrömet, hogy mihez kezdjek veleMire lehet egyáltalán még őt használni?
Várom a kreatív ötleteiteket -
@matthew@
őstag
Olyan kérdésem lenne h ha jön rokonom hollandiából, kocsival, én vezethetem mint magyar állampolgár a kocsit, vagy csak akkor ha ő mint holland állampolgár is ott van, vagy még úgy sem ha megállít a rendőr? Csak mert a szolvák rendszámos autósokat nem emlkszem végül h szűrték és milyen törvény van érvényben miattuk ilyen esetekre
-
spiritex
veterán
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Apollo_21 #50122 üzenetére
Egyszerű rakd be másik lapba procit ha van rá lehetősé! 2 fogd meg a hűtőt hogy valóban meleg e? 3 amd procikon megeshet hogy a proci záró kupakja alatt légbuborék keletkezik így a hűtés el megy nyaralni ha nem értesz hozzá ne operáld le a kupakot a prociról! De kezd azzal hogy megnézed másik gépbe!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
ShadowRazor #50121 üzenetére
Igazán nincs mit!
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Látom épp témánál vagyunk....olyan esetben ha egy proci indokolatlanul elmelegedik..és leis kapcsol a védelem...hogy tudom kiszűrni hogy a lap okozta anomália vagy maga a proci döglött meg?
M2n32 sli Wifi a lap és egy A64 4200+ x2 van benne...Hűtés felfekszik..másik gépbe szépen üzemel...volt gagyitól az extrém tuningos légig és a kompakt vízig minden....de 20perc kb izé.hu-s gamektől elhasal..100fokos warningal és leis áll az egész.
Lapon bios frissítéstől elkezdve minden megvoltmár....5let? -
ShadowRazor
csendes tag
válasz
BénaNyurga #50120 üzenetére
Alaplap lesz
A segítséget viszont köszönöm -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
ShadowRazor #50119 üzenetére
Ki kéne szűrni mi hiba...
Szedj le mindent egy memó maradjon vga és ami indításhoz kell se hdd se odd semmi!
Aztán ha így se indul szedd ki a vga-t nézd meg sípol e a gép ha ekkor se történik semmi akkor vedd ki a memóriát ha ezt se sípolja ki akkor vagy alaplap vagy a proci meghalt esetek 80%-ban az alaplap hal meg hamarabb így én is erre gyanakodnék -
ShadowRazor
csendes tag
Van egy MS-7528 alaplapú E7400 processzorral rendelkező számítógépem
Táp: 400W FSP GROUP INC
Videokártya: N9600GT
RAM: 2GB DDR2az lenne a problémám hogy ha bekapcsolom a számitógépet akkor búg, ventik mennek de nem történik semmi, a monitor rendithetetlenül fekete és süket.
régebben reseteltem párszor és elindult, most ott járok hogy igyse indul el.
CMOS jumper reset után sikerül elindtítanom. Majd F2 Default érték beállításával továbblépve elindul az OS.
Utánna frissitettem BIOS-t de a probélmát nem oldotta meg.
Valamint próbálkoztam táp cserével is de azzal se jártam sikerrel.Aki tud kérem segítsen
-
spiritex
veterán
válasz
hunboy1974 #50114 üzenetére
Csak megjeleníthetővé kell tenni a rejtett mappákat!
W7-et szeretnél, de XP-d volt akkor... Ezt akkor úgy a legegyszerűbb megcsinálni, hogy felraksz egy Mozilla Thunderbird-et, beimportálod az összes leveledet, majd a MozBackup-pal lemented őket, az új rendszeren pedig visszaállítasz mindent ugyanevvel a progival.
Úgyis kell valami alternatíva az Outlook Express helyett, és én ezt ajánlom, mert a Livel Mail, amit a W7 ajánl alternatívaként az valami tragikus. -
Vakegérke
félisten
válasz
hunboy1974 #50114 üzenetére
Keress rá: *.dbx
Ezek az Outlook fájljai. -
spiritex
veterán
válasz
hunboy1974 #50111 üzenetére
Gondolom XP-d van, mert az Outlook Express sajnos már nincs W7 alatt.
A lelőhelye a következő:
C:\Documents and Settings\Felhasználói fiókod\Local Settings\Application Data\Identities\{F826....-5A..-443.-98.................}\Microsoft\Outlook Express\A címjegyzék pedig itt van:
C:\Documents and Settings\Felhasználói fiókod\Application Data\Microsoft\Address Book\Ha az innen lementetteket mind visszamásolod a telepítés után a helyükre, akkor minden leveled és kontaktod meg fog maradni.
-
hunboy1974
tag
Sziasztok!
Gyors segitséget szeretnék kérni,hogy tudom az uotlook express levelezö progiból kimásolni a leveleket?új wint szeretnék telepiteni,de a leveleimet szeretném megtartani.
-
orion1025
őstag
Ha tegnap este filmes kérdés volt, ma reggel PS3-s
Már egy ideje keresem a játékot amit nem találok.Egyszerű, de nagyszerű menete van, egy emberkét kell kilődözni a városban.
-
peu407
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Nem tudok törölni egy mappát a temp könyvtárból. Op rendszer: Win 7 Home x64
Ez a NeveICE_8B3E358F-43C5-4CCD-90BA-F94C27D40160.0
Ez a file van benne:6C48EB32 És 0 az értéke.Próbáltam csökkentett módban is,de nem jártam sikerrel.Hogyan tudom törölni?
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Van egy Tomtom navigációm 2GB belső memóriával.
Tudok rajta váltani Kelet és Nyugat Európa között.
A közeljövőben szeretnék Hollandiába utazni autóval, de ha átváltok Ny.Európára, akkor nem ismeri Magyarországot. Ergo nem tud itthon navigálni. Hogy tudom azt megtenni, hogy folyamatos legyen a navigálás? Mint pl. az Igoban. Itt 2 külön könyvtár van Keletnek és Nyugatnak. Össze lehet ezt valahogy fűzni? Vagy ha átmegyek a határon, akkor rendesen fogom tudni használni a nyugati részt, mint itthon a keletit? Lehet zizisen írtam le mit szeretnék előre is elnézést. -
gamer187
tag
Feltelepítettem egy játékot. Programok eltávolítása menüpontban nincsen bent, és a játék könyvtárában nincs uninstall.exe
Hogyan távolíthatom el megfelelően?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Baldur's Gate 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bestbuy játékok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Founders Edition (ingyéfox)
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest