-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
válasz kovacspityu #49063 üzenetére
Szükséged van egy 3,5jack - 2 rca kábelre.
Maximum 1000ft ha jól tudom a kommersz. -
kovacspityu
csendes tag
válasz kovacspityu #49063 üzenetére
Kedves Mustármag, köszönöm a választ.
NAGYON félreértettél . Nem arról van szó, hogy nem lennék képes összekötni két berendezést egy kábellel.
Azt akartam elmondani, hogy ezen a TV-n nincs egy vonali kimenet, mint az előző CRC képcsöves Samsung TV-men. Ott volt RCA hangkimenet, azt simán összekötöttem az infrás vevő RCA bemenetével, lehalkítottam a hangszórókat és a fejhallgató akkor is szólt. Most csak a fejhallgató 3,5 Jack kimenetet tudnám használni, ami – mint általában a legtöbb berendezésen – lekapcsolja a TV hangszóróit. Így állandóan ki-be kellene húzgálnom a dugót(ami ráadásul még hátul is van) amikor a fejhallgatóról a hangszórókra (és viszont) váltanék. Marad tehát az optikai kimenet…na erre szeretnék valamilyen ötletet, ami nem bánnám, ha nem kerülne több tízezer forintba. -
Mustármag
őstag
válasz kovacspityu #49066 üzenetére
Tényleg, bocsánat.
Akkor egy D/A konvertere lenne szükséged, most ami hirtelen eszembe jut, az a FiiO D03K Taishan D/A átalakító
Vagy kérdezd meg bkercso-t hogy van-e neki D/A konvertere Opticai bemenettel.
Vagy kérdezd meg itt hogy milyen alternatívát tudnak még.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Valami hasonló kellene, mint ez:
-
draff
aktív tag
Hát igen, ezek az új lapos TV-k, legalábbis - már ami a Samsung-okat illeti - egy csomó ki- és bemenetet tettek rá a tévéjükre (HDMI, USB, RCA, SCART, Jack ... ), csak éppen a legfontosabbat, az analóg vonalkimenetes hangot felejtették el róla.
Van ugyan egy magában szabályozatlan sztereo hangkimenet a SCART dugóban, és ott van az egyenlőre teljességgel használhatatlan IR kimenet, ám egy sima tuchel-os, jack-es, RCA-s vagy egyéb kivitelű (és nem szabályozott) hangkimenetről teljesen megfeledkeztek.
Ma még nem mindenkinek van ám üvegszál-optikás IR vevős bemenetű erősítője vagy esetleg fülhallgató-szettje.De talán meg lehet próbálkozni a SCART dugó megfelelő pontjairól kihozott sztereo jack-es dugóval, (némi barkácsolással)
avagy lehet készen kapni a 300 forintos (One Euro)-s boltokban egy olyan SCART "átmenő"-dugót,
amelyet bedugva a TV-be - másik oldalán fogadja be a SCART csatlakozót,
- ámde oldalt ki van belőle 2 szál dróttal vezetve 2 db. RCA-s lengőaljzat.
Magának a hangnak!Piti 300 forintért - talán megérne egy próbát ...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kovacspityu #82328 üzenetére
Szerény véleményem szerint nem tanácsos. Sorolom miért:
Nehéz esztétikusan megcsinálni.
Eléggé kényesek ezek a vezetékek, ha megbontod utána könnyebben törik.
Ha megbontod a szigetelését, esetleg árnyékolását ha van, akkor a TV mellett könnyen zavarhatod. Tudom digitális a jel meg egy csomó árnyékolatlan kábel van ami jól működik.
Ha veszel egy kapcsolható usb hub-ot (nem épp kapcsolós kábel, de létezik) az azért jobb mert esztétikus, minőségibb, és esetleg ha a hdd le van kapcsolva akkor felkapcsolsz egy másikat és már mehet pendriveról a móka.Amiért még is megpróbálhatod az az, hogy elrontani nem igen tudsz vele semmit, ha nem zárlatolod le.
Max a kábelt kell kidobni ami párszázas tétel. Az USB 5V ját elvileg elég lekapcsolni hogy a hdd ne pörögjön, de mintha olvastam volna hogy némely esetben a földet is meg szokták szakítan egyes eszközöknél.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest