Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz peter889 #137067 üzenetére
kizárólag "wav" fájlokat ismer és nekem 3gpp kiterjesztésűek a telefonon felvett beszélgetéseim.
És ez problémát okoz?
Pedig a Wav A (nagybetűvel) legelterjedtebb formátum az mp3 után. Minden valamire való eszköz ismeri. 3gpp az csak telefonon ment egy időben, főleg a régi butatelefonok korában. Eleve hiba volt ebben rögzíteni szvsz, de ez lényegtelen. Konvertáld át! Nem nagy ügy...[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz peter889 #137064 üzenetére
Újságíró ismerős használja... tapasztalata alapján ez a legjobb.
Fizetős? A jó dolgok általában nem ingyenesek...
A múltkor hallottam egy befektetőkkel kapcsolatos beszélgetést, abban elhangzott, hogy ma egy Startup csakis havi előfizetéses konstrukció esetén számíthat befektetői pénzekre.
-
Oldman2
veterán
-
kutga
nagyúr
válasz peter889 #127488 üzenetére
Én fordítva csináltam, tehát a wint klónoztam a raid tömbre, az összes partícióval. Erre a feladatra a Macrium Reflectet használom.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz peter889 #127480 üzenetére
Nálam is 4 port van, viszont az a négy mind részt vesz a raidben, függetlenül attól, hogy hány lemezes raidet hoztam létre (az esetemben két lemezes raid0-t).
Tehát amikor a raid tömb elkészítése után a régi winről akartam bootolni, olyan portba kellett dugnom azt a vinyót, ami ezektől független. Mivel az alaplapon nem volt több, egy pcie sata bővítőt használtam, a winről bootolva telepítettem a szükséges raid drivereket, így már láttam a tömböt.
A meglévő wint klónoztam a raid tömbre és legközelebb már arról bootoltam.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mezis
félisten
válasz peter889 #127474 üzenetére
- Linux: Bizonyára elérhető lesz vele vele a raid0 is, 3TB-os HDD is és az SSD is.
Ha meg még fel is telepítenéd, akkor lehet, hogy lesz egy Grub2 nevű, rendszer indító menüd, amivel válogathatsz az indítani kívánt op. rendszerek között.- Win10: rendszer instabilitása, esetleges összeomlása: megjelenésekor, egy-két frissítés után bizonyára előfordultak ilyenek. Többnyire régebbi hw.-eken. Én több PC-n, laptopon átálltam a Win7-ről Win10-re, egyiken sem volt semmi problémám az elmúlt évek alatt.
Nem vagyok MS hívő, sőt.Ha ilyen gond számodra az egyébként tényleg irritáló, letilthatatlan rendszer frissítés, akkor LINUX ! Ott a root felhasználó teljhatalommal bír az op. rendszer felett.
mezis
-
King Unique
titán
Erre a W7 vs. W10 kezelőfelülete, váltani kellene az EOL W7-ről, frissítések letiltása, stb. témában nemrég egy másik válaszban már le lett írva neked a lényeg.
-
kutga
nagyúr
A bios a sata résznél raid módba van állítva?
Amikor én csináltam egy üres raid tömböt, a gépen lévő w10 csak ahci módban bootolt, ehhez át kellett tennem egy olyan sata portba, ami nem vett részt a raid tömbben. A bootolt win alól tudtam aztán a raid vezérlőket telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz peter889 #126993 üzenetére
Azt hittem éjjel álomban megírtam a válaszomat, mert ahogy olvastam a kolléga írását, olyan, mintha én írtam volna. Ez a frissítésektől való félelem butaság. Nekem kb... Hát nem is tudom, de minimum 6 éve ugyan az a win van fent, folyamatosan frissül. Semmi baja.
A bios-t meg tudod csinálni, nem nehéz, azért írtam, hogy ebben a stádiumban ne állj neki, win alól az asrock progija "hülyebiztos". -
King Unique
titán
válasz peter889 #126991 üzenetére
Szép és jó, hogy megszoktad a W7-et, csak éppen már egy 11 éves OS és lakossági vonalon már lassan 1 éve EOL, azaz megszűnt a támogatása, vagyis ideje lenne egy újabb, támogatott Windowsra váltani, lásd pl. Windows 10. Aminek a topikjában már el lett magyarázva másoknak, szükség esetén hogyan lehet a frissítések telepítését konfigurálni (bővebben), a kezelőfelületet "hetesíteni" ha valaki (már aki) nagyon azt akarja (bővebben), + ha esetleg valamilyen muzeális program nem futna akkor kompatibilis módban futtatni, stb. A frissítéseket meg nyilván nem javasolt tartósan, véglegesen letiltani, meg nem véletlenül adják ki azokat többek között biztonsági javítás célzattal is, ha valaki egyáltalán nem telepít semmit, akkor lehet éppen az fog majd problémát okozni...
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz peter889 #126989 üzenetére
Ha nem tudod, hogy hogyan, akkor ne kezdj bele a bios frissítésbe. Vagy ha mindenképp akarsz, azt win alól az asrock erre kitalált programjával könnyebb sokkal, mint egyéb módon tökölni. És rakj fel win10et, az ég szerelmére. Hagyjuk már ezt a múlthoz ragaszkodást. Miért jobb a 7? Vagy amikor a 7 volt már pár éve, akkor XP-t raktál még fel?
-
csipuka
senior tag
válasz peter889 #119629 üzenetére
Pont most olvastam ilyenrol, de nem tom hogy offline-e a Translatoron.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz peter889 #108635 üzenetére
Nincs tapasztalatom velük, csak emlékeztem rájuk még a MobiMouse-ról:
[link]
Mondjuk lehet már nem is müxenek, mert elég régiesnek tűnik az oldal. Sajna a magyar nyelvhez inkább kell keresni magyar megoldást, mint külföldit, szvsz.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz peter889 #108616 üzenetére
Az a legfőbb probléma a fordítókkal, hogy jellemzően csak szavakat vagy szópárokat és nem kifejezéseket fordít, ezért pl. az angol szöveg olyan "magyartalan" lesz és vica versa.
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás számodra, de ezt le akartam írni.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
hitvanyalak
senior tag
válasz peter889 #105433 üzenetére
Szia!
Én ilyenekre a format factory-t szoktam használni. Nem mai program, kifejezetten csúnya felülettel, de átlátható, egyszerű és ingyenes, lehet vele feliratot égetni, és darabolni is: itt vanA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
VoidXs
nagyúr
válasz peter889 #105433 üzenetére
Könnyen kezelhető, lehetőleg magyar nyelvű: DVDVideoSoft Free Studio.
Jól működő: ffmpeg.A Free Studio egyfajta felhasználói felület az ffmpeg-hez, viszont nagyon visszafogja annak a tudását. Ja, és egyre kevesebb belőle a Free.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
quailstorm
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
válasz peter889 #102177 üzenetére
Szia!
Nekem van egy USB-s Creative 56k FaxModem-em valahol. Anno mikor vettem elég drága volt és még talán valahol meg is van. Eredeti driver lemezzel (XP-re is jó volt és ami XP-re jó az Win7-re is felfedezhető, akár XP-s driverrel mint kiindulási alap)
Modem Blaster V.92 az eszköz neve.
56k internet korszakában egy PCI kártyát valtott le és nagyon szuper volt, mai napig szép emlékeim vannak arról a korszakról!Szoval a lényegnél maradva, ha van XP drivered, az Win7-nél jó kiindulási alap lehet driverezés szempontjából.
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz peter889 #94079 üzenetére
HA jól emlékszem, van egy KeepVid nevű oldal, én mindig azt használtam, az 1080p-s MP4 formátumú videókat is le tudott menteni, a 60 fps-es videókat nem tudom.
De válaszolva a kérdésedre: ajánlott nem FLV-ben, hanem MP4-ben lementeni. Az MP3-at 128 kb/s bitrátával tudja lementeni max.
(#94081) zsoltdeak17: Mivel játszol, amikor droppol az FPS? Mekkora a videókártyád memóriája, sávszélessége, memóriatípusa?
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
MurdR
veterán
válasz peter889 #88668 üzenetére
Akkor nézd meg mégegyszer, mert én még telefonról is ki tudtam választani az XP-t. desktop vga - radeon hd - hd 5xxx - win xp
Tepepítsd azt, ami felkiáltójeles.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Vakegérke
félisten
válasz peter889 #87523 üzenetére
Szívesen.
Ezt találtam még. Biztos van olcsóbb, csak nincs kedvem sokáig gúglizni, ne haragudj.Szerk: Az poén lehet, hogy az egyik ew01330, a másik meg ew01331. Nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
MODERÁTOR
válasz peter889 #85654 üzenetére
Szia!
http://www.logitech.com/hu-hu/product/hd-webcam-c270
Műszaki jellemzők
Rendszerkövetelmények
Az alábbiakra lesz szüksége:
Windows® XP (SP2 vagy újabb), Windows Vista® vagy Windows® 7 (32 vagy 64 bites változat) -
=HG=
addikt
válasz peter889 #85654 üzenetére
Ezek szerint igen.
(#85655) luimapeiz Nagy ritkán én is használok külső vinyót, de volt már nálam is, hogy gyakorlatilag USB 1.1 sebességgel másoltam filmeket, úgyhogy sajna vannak ilyen anomáliák..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
-
-
válasz peter889 #85345 üzenetére
Ha nem állandó jellegű a váltott használat, akkor elég a Foxban. Bővebb leírás: [link] Váltasz, a partner végzett, utána vissza a sajátodba, és minden meglesz.
Windows-ban akkor érdemes, ha a gép hosszú ideig megosztott lesz, akkor nincs vita, hogy ki mit használ, vagy hogy szabja testre a gépet, böngészőt, bármit.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
válasz peter889 #85343 üzenetére
Ha más használja a gépet, és ezért akarod eltüntetni a könyvjelzőket, akkor csinálj új profilt, és ennyi. Ott minden üres lesz. Van kiegészítő is egyszerű profilváltásra.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Lompos48
nagyúr
válasz peter889 #71604 üzenetére
Elleőrzésre sajnos nincs ötletem. Ugyanakkor hozzátehetem, hogy nálunk az RDS (ugyanaz, mint nálatok a Digi) még jóval a Gmail előtt született. Előfizetőjük vagyok a kezdetektől, ugyanakkor konzervatívként a mai napig a pop3-as levelezéshez ragaszkodom Eudora nevű e-mail klienssel.
Az kezdetektől beállított szervereim a pop.gmail.com és smtp.gmail.com ráadásul a gmail-en keresztül kezelem egyéb e-mail címeimet is. -
Doky586
nagyúr
válasz peter889 #71581 üzenetére
"Levélküldő kiszolgáló:smtp.digikabel.hu."
Jobb lett volna ha a gmail smtp szerverét használod a digikábelé helyett, akkor nemcsak a PC-ken telefonokon szétszórva lennének meg a küldött leveleid hanem a szerveren is egyben mind. (jobban elenőrizhető nem-e csak nálad volt valami programhiba, vagy átviteli zűr)[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz peter889 #70898 üzenetére
Szia
A nyomtatódon nincs tónusállítási lehetőség driver szinten? Talán az lenne a legegyszerűbb erre a célra.
Amúgy az 1bit-es konverziót én lehet, hogy kihagynám. Az a baj vele, hogy az egész lapot viszi, tehát mire eltűnne a sötét folt, néhány fontosabb információt is magával vinne.Ahogyan a szavaidból kiveszem, ezek fontos dokumentumok, és lényeges az esztékika. El kell, hogy keserítselek, nem lesz egyszerű, automatikus megoldás, sajnos lapról lapra kell bíbelődni vele.
Te tudod, hogy megéri e.Probálkoznék még valami OCR tracer progival is, ajánlhatok, de nem ingyenes.
-
Met
nagyúr
-
peter889
őstag
válasz peter889 #62331 üzenetére
Nagyrészt megoldódott a probléma. Megnéztem, és a ház (vagy az alaplap) volt a ludas. Nem lehet lecsavarozva betenni a kártyát (eszembe jutott, hogy a hangkártyát sem lehetett). Most csavaros rögzítés nélkül tettem be (szerencsére van kártya másik oldalára alternatív rögzítő) és XP alatt automatikusan települt. (Már csak faxprogi kell.)
Win 7 (64 bites) alá tudnátok drivert hozzá?
Ez egy Acorp M56PIH modem. A chipre ez van írva: Conexant, CX06834-11. (Vannak még rajta azonosítók ha kell.) Remélem nem lesz gond, hogy ez 32(?) bites kari.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz peter889 #62246 üzenetére
Ha új driver-t telepítenél a hangkártyához, vagy másik hangkártyát használnál, akkor ajánlott, ha pedig Creative hangkártya driver-ét távolítottad el, akkor egyenesen kötelező.
Telepítsd a "Driver Cleaner Pro", vagy "Driver Sweeper" szoftvert, és azzal "gyomlálj" ki mindent, amit a Creative driver-e az OS-ben hagyott.
Ezt követően újraindíthatod a gépet normál módban, és feltelepítheted a kívánt hangkártya illesztőszoftvert.
"Aquila non captat muscas."
-
tonyrulez
őstag
válasz peter889 #58382 üzenetére
boot.ini-t kell szerkeszteni hozzá, végül így fog kinézni.
4 8 15 16 23 42
-
-
föccer
nagyúr
válasz peter889 #57987 üzenetére
Ezt így nem lehet sem megerősíteni, sem megcáfolni. Ha a gépet használó userek figyelnek arra, hogy mit csinálnak az interneten, akkor elég lehet. Ha "eszetlenül" kattintgatnak, akkor a legdrágább rendszer sem ad védelmet.
Én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó, ingyenes alternatíva. Én is ezt használom. (MSE gyakorlatilag = Defenderrel).
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz peter889 #57984 üzenetére
Ha fent van a Defender, akkor nem kell az MSE.t feltenni,
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Gyuszi 78
tag
válasz peter889 #57855 üzenetére
Szívesen, és tessék, itt van minden a Defenderről. Nekem mindkettőt a frissítések hozták, azelőtt avastot használtam, de maradok a beépítettnél. Kici- occó- gyors
Szerk. most nézem, a defender ki is van kapcsolva nálam. Nyilván a security miatt, mert én nem állítottam semmit egyiken sem. Ahogy nézem, kb mindkettő hasonló feladatot lát el, de javítsatok ki, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz peter889 #57740 üzenetére
Én csak ezt a K-Lite-ot használom (default-ot választom telepítés során, am. sok választás van...) és Media Player Classic lejtátszik mindent !
Anno. az Ace Mega Codecs Pack -ot használtam (még XP-nél), de a K-Lite jobb (Win7+ ra) !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz peter889 #57747 üzenetére
VLC lett volna az, csak kicsit elcsúszott a keze gépelés közben. Ahhoz egyébként nem kell semmilyen külső codec, mindent a saját beépítettjeivel dekódol. Aztán, hogy milyen minőségben az már más kérdés. Hangminőségre gyakorlatilag minden köröket ver rá, és a képminősége sem a jobbak közé tartozik. Wmv-kel nagyon tud kínlódni (erre továbbra is a WMP a legjobb), ahogy a magasabb bitrate-ű FHD videok is csúnyán be tudnak rajta lassulni. Ami külön meglep, hogy sokszor a szimpla MPEG1/3 videokat sem tudja rendesen lejátszani, csak különféle zöldségeket jelenít meg a kép helyett (ez pedig egyértelműen decoder hiba), DXVA támogatása is olyan, amilyen, sok esetben nem igazán működik. A beállítófelülete meg egy katyvasz. Én is csak jobbhíján használom. De egyre inkább elegem van belőle, főleg, hogy a fejlesztés során szinte csak egyre bénább lesz.
Ismerőseim általában az SMPlayert javasolják, csak még éppen nem jutottam odáig, hogy ki is próbáljam.
-
MaxxDamage
félisten
válasz peter889 #57728 üzenetére
Én a K-Lite Mega Codec Pack -ot ajánlom , mert az mindent tartalmaz és lelehet játszani mindent könnyedén !
Ingyenesen letölthető!L
-
Murphistic
aktív tag
válasz peter889 #56197 üzenetére
A Skype alkalmazkodik az elérhető sávszélességhez, így igen, változik a sávszélesség.
Nekem régebben az 1500 megás mobilnetcsomagba belefért a napi 1 óra Skype, szóval az óranként kb. 50 mega. Most kipróbáltam a Skype hívástesztelőt, és ebben az esetben kb. 20kiB-tal ugrott meg a "netfogyasztás", ami óránkénti kb. 70 megára jön ki.
Ha fontos az átvitt adatmennyiség kordában tartása, akkor szerintem használj forgalomszámláló programot (pl. NetMeter, vagy Win 8 alatt a Win is tudja magától)
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest