Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killergyuszi
tag
válasz agressiv #50895 üzenetére
Hát nem tudom hogy van ez, de nekem akkor sem tetszik, hogy üresjáratban ilyen meleg. Ha kikapcsolom az automatikus ventiszabályzást és fentebb veszem a fordulatszámot, akkor hül a vga, de így meg hangos...
A ph!-s teszteket elnézve, azok sokkal jobb eredményeket mutattak. Hosszútávon lesz valami baja a kártyának vagy érdemesebb volna cserélni?"Pain is temporary Victory is forever"
-
gregus021
tag
-
agressiv
addikt
válasz gregus021 #50888 üzenetére
Az a kártya döglött lesz, ha ezelőtt jó volt, akkor ezután is jónak kellene lennie, ha pedig nicns húzva, akkor a ramok sem melegedhetnek túl, ráadásul annak szemetes kép lenne a tünete, nem fagyás.
killergyuszi
Referenciahűtő mellett sajnos normálisak ezek az értékek ebben a melegben, mivel terheléskor felpörög, nem sokkal lesz melegebb. Ez a kártya ilyen ezzel a hűtővel, nem is tanácsos ilyenből használtat venni...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
gregus021
tag
válasz killergyuszi #50891 üzenetére
Ha továbbra sem jó, akkor érdemes leszedni a hűtőt, kitisztítani, és újrapasztázni.
-
Apollo_21
addikt
válasz killergyuszi #50891 üzenetére
Mehet még annak a ventinek a fordulat..még csak 30%on szötymörög..persze ha nem gond a zaj
MSI Afterburnerrel beis löheted vagy speedfan..vagy ami épp tetszik[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
gregus021
tag
válasz killergyuszi #50889 üzenetére
Terhelés alatt ilyen meleg? Ha igen akkor ennek a kártyának ez kb. elfogadható az alap hűtővel, próbáld meg az AMD driverben az AMD Overdrive menüpontnál maxra tenni a venti sebességét és teszteld így.
Elég hangos lesz, de külső programmal állítható mikor hogyan menjen a venti.
Az új EVGA Precisionben nincs határa az OC-nak, addig lehet húzni a csúszkát amíg csak akarjátok.[ Szerkesztve ]
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban összeállítottam egy "új" gépet magamnak, itteni ph!-s alkatrészekből.
Ma érkezett meg az utolsó alkatrész is, így gyorsan össze is raktam, feltelepítettem és egy kisebb hibába botlottam. A vga hőfoka iszonyatosan magas. Viszont már pár órája megy a gép és 1 és fél fokos változások voltak, nagyon stabilan áll ezen az értéken. A ventilátor megy, de nem úgy mintha terhelés alatt menne. (szerintem) Minden más teljesen jó. Csináltam is egy képet.
A vga egy Sapphire hd4870-es
Nem tudom befolyásol-e valamit, hogy a tápkábeleket milyen sorrendben dugtam be, vagy hogy melyik kimenetre dugtam a monitort."Pain is temporary Victory is forever"
-
MaxxDamage
félisten
válasz agressiv #50884 üzenetére
Köszönöm, megtörtént és most semmi gond vele ! (franc se nézte , hogy a dátum / idő jó-e) Pentium III forever !
Bluetooth problémámra tudsz esetleg mondani valamit ?
toki87 (#50877) - Kimaradt az a lehetőség, hogy érdemes még megpróbálni a full resetet ! (a terméket nem ismerem / nem kerestem utánna , de vagy indítási full reset van , vagy ha külön lcd kijelzővel rendelkezik akkor belépve a service menübe (speciális kód szűkséges az eléréséhez - neten biztos találni) - az indítási full reset az bekapcsoló gomb (megnyomása) + bizonyos gomb nyomva tartása / vagy mindez tápba való bedugás közbe.... (lehetséges - nem egyszerű)
Sok sikert kívánok hozzá, ha megpróbálod !
Nekem HP OfficeJet 4500 -m van és ez se egyszerű
(még szerencse, hogy lehúztam pár évet Epson & HP nyomtató-szervízbe is. (RMA)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
agressiv
addikt
-
-HajTömeg-
őstag
Bizonyos Mp4 filmeket nem játszik le a gépem.
Elindul,de 0:00-nál meg is áll.
VLC és MplayerClassic is fent van, K-lite codec P. is.
Mi lehet?Alias: Júzer error
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz toki87 #50877 üzenetére
Nem biztos !
Várd meg / kérd ki esetleg Canon -hoz értő szakember segítségét , vagy ha szívedhez nött darab akkor service ! (gondolom nem garis) , de ha pár ezres nyomi akkor ne sajnáld------------------------------------------------------
Am. valaki tud mondani valamit a BT -s problémámra ?
(tudom... rakjam újra a drivert + kapcsoljam ki / be a BT funkciót ás hátha , de másra vagyok kiváncsi..., mert jónak jó (látja a telót / teló látja gépet...) akkor mégis mi a baj ?L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gregus021
tag
Sziasztok! Van egy kis probléma a gépemmel. Sleeping Dogsoztam és egyszercsak kifagyott, ezután néha szétesett a kép(pl. ezek becsíkozódtak), és bármit elindítottam rögtön kicrashelt.Erről a gépről van szó:
Chassis: XDL Happy-5B
PSU: Gigabyte Superb 460W
MoBo: Gigabyte MA770t-UD3P
CPU: AMD PhenomII X4 955BE@3.5GHz(1.325v)
Cooler: Stock AMD
GPU: Sapphire Radeon HD5850 Xtreme (800/1200)
RAMingmax 4x2GB@1333Mhz
HDD: Samsung 320GB 7200rpm+WD Blue 500GB
SSD: Samsung 840 120GB
Szerintetek minek a hibája lehetett ez? Én videókártyára gyanakszom, de egyszer mikor CPU-t tuningoltam és túl nagy NB-t állítottam be, pont ugyanilyeneket csinált. Játék közben a videókártya 77fokos volt átlagban, a CPu pedig 58, tehát a VGA melegedett főleg, de ennek bírnia kéne 85fokig szóval nem hiszem, hogy túlmelegedés miatt történt.
Előre is köszi a segítséget. -
toki87
tag
válasz MaxxDamage #50876 üzenetére
akkor mindenképp kuka? :S
-
MaxxDamage
félisten
válasz toki87 #50875 üzenetére
hmm , sajnos Canon -t még nem csináltam, de HP & Epson -nál ez a jelenség a Panel cserére helyrejött (legvégső esetben) !
(persze HP -nál új patron szűkséges (külön fejet nem tartalmaz) , Epson-nál fej,szívattyú csere szűkséges panelcsere elött)Aki ért Canon -hoz (services esetleg) az pontosabbat tud mondani !
(#50873) sklopp : A kép az mostani és igen , nem megfelelő date / time van (javíva) thanks, hogy említetted !
L
[ Szerkesztve ]
-
toki87
tag
Valaki tudna segíteni?
Canon i350 nyomtató, színeset nyomtat, feketét nem. Nyomtatófej tisztítva, patron új, szoftveresen is tisztítottam. Mi lehet a baja? -
Eternitys
aktív tag
Van egy Samsung mobillal felvett .mp4 videó amin csúszik a hang, ezt szeretném orvosolni átkonvertálással lehetőleg Format Factory-ban.
A videó fájl így néz ki:Szóval ezt szeretném átkonventálni úgy, hogy az audió fps-e és video fps-e szinkronban legyen, de nem vágom mit kéne beállítani a következő ablakban hogy a csúszás megszünjön:
?
-
sklopp
őstag
válasz MaxxDamage #50872 üzenetére
Nem tudom mikori a kép, de jelenleg július van.
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #50807 üzenetére
#50778 senki ?
Továbbá egy PIII -on amin XP Prof. van (USA-ENG) telepítve lett a Chrome böngésző és ezt produkálja , mi lehet rá a megoldás ? (nem tudok bejelentkezni a fiókba, hogy a könyvjelzőim berakja...)
L
-
-
agressiv
addikt
Az FSC 100%, teljesen szabvány tápokat használnak, ami szürke FSP táp van a használt piacon az ezekbe való., a DELL-ről lőttem neked egy fényképet, szerintem az is jó, a lenovo-ra már nem emlékszem, de valószínűleg az is, viszont már nincs itt a ház, így nem merném biztosra mondani..
Hát még a borz.....
-
qfm
őstag
Valaki aki használta már az alábbi jellemző (márkás gépekhez járó) házak bármelyikét, megtudja nekem mondani bármelyikről biztosan, hogy belemegy a szabvány méretű táp? A lenovo/ibm házon kívül biztosan tudom, hogy a másik kettőben nem szabvány méretű táp van gyárilag, de nem tudom belemegy e normális a helyére.
IBM/Lenovo:
FSC:
Dell:
-
őstag
-
>Deego..
senior tag
válasz agressiv #50857 üzenetére
Rendben.
Épp olvastam a Földhurkot.
Én személy szerint mikor kikapcsolom a gépet, állandóan áramtalanítok mindet.
Elosztót használok, melybe megy a gép tápja,a monitor, és a router.Mivel én állandóan ki-be dugdosom észrevettem azt is "ismét jó pár napja" hogy szikrázik a konnektor aljaz amikor bedugom.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
agressiv
addikt
válasz >Deego.. #50852 üzenetére
Vagy földhurok, vagy a kijelző t-con-ja kínlódik. Próbáld meg a monitor dugóját minél közelebb a PC tápcsatlakozójáhot és a D-SUB kábelt is mozgasd. Ha semmi sem változik a monitore lesz a ludas, esetleg a tápja lehet még zavaros kondik hibájából.
Hát még a borz.....
-
>Deego..
senior tag
-
>Deego..
senior tag
Hello
Lenne egy Asus VH196D monitorom.
Már egy jó ideje (2-3 hónap) megfigyeltem, hogy vibrál vagy furán jelennik meg a teljes feket képernyö.
Olyan mintha vízszintes fehér csíkok vibrálnának 5 centiként.Ezt mi okozza? Javítási lehetőség van?
Amúgy kb 4 éves.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
pjen
félisten
válasz BénaNyurga #50823 üzenetére
Ja egyébként ha nem telepítesz mindent ész nélkül viszont amit telepítesz és nem kell normálisan eltávolítod sosem lesz szükséged rendszer karbantartó progira.
-
föccer
nagyúr
-
törölt tag
Üdv!
Korlátozták a netemet pár napra. Szinte semmilyen oldal nem tölt be csak ez , többi csak félig. Tudna valaki valamiféle butító programot amivel képek letöltése nélkül vagy valahogy tudnék netezni addig?
-
törölt tag
válasz agressiv #50840 üzenetére
Továbbra sem számít. Műanyagot is meg lehet munkálni kellő precizitással. Festékszóróknál pedig a dűzni precizitása az elsődleges. A tűnél (ha van egyáltalán) csak az a lényeg, hogy ne legyen görbe és a hegye ne legyen visszahajolva. Emiatt köpködhet egy pisztoly. A másik probléma, ami köpködést okoz a nem megfelelően stabil levegőellátás. Ha lüktet a levegő, akkor megint köpködni fog. Akár 0,1-0,2bar nyomásingadozás is elég hozzá, még ekkora pisztolyoknál is (Aztek és hasonló méretű precízebb cuccoknál meg sokkal kisebb is). Ha folyamatosan, de egyenletes mértékben csökken, vagy nő a nyomás, az maximum a szóráskúp szögét változtatja, de attól nem köpköd.
Konkrétan azt a nagy hombár pisztolyt nem ismerem, nem volt hozzá szerencsém. De 100%, hogy nem az a probléma, hogy műanyag, hanem a megfeleő megmunkálás hiánya. Fémből is lehet tré pisztolyt gyártani, volt már hozzá szerencsém.
-
Satyricon
addikt
Ha pendrive-on viszek portable-s játékokat, és ott megnyitom, vissza tudják valahogy nézni a gépen, hogy játszottam-e? Úgy értem hagy valami nyomot a system32-ben vagy valahol a játék? Egy speciális rendszert használ a cég, amit figyelnek a nagy okosok, hogy mit csinálunk. arra gondoltam, lehet csak a telepített saját dolgaikat tudják figyelni. Legalábbis remélem...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
válasz agressiv #50831 üzenetére
Az, hogy műanyag önmagában nem számít semmit. Az Aztek dűznije is műanyag, gyakorlatilag csak a tű és a rugó van benne fémből. Mégis a világ egyik legjobb pisztolya. (Vannak hozzá aftermarket tiszta fém fejek is, de attól sem lesz sokkal jobb, és az még ráadásul nehezebben is tisztítható.
A megmunkálás és az alapanyag minősége a lényeg. Egy párezer forintos olcsó pisztoly hiába bronz dűznis és szinte teljesen fém, nem hozza ugyan azt a szintet, mint egy Aztek.
-
BénaNyurga
aktív tag
-
TaylorXIII
őstag
Üdvözletem!
Az volna a kérésem, hogy valaki mondjon nekem olyan romániai webshopokat amikben választék is van szóval hasonló mint itthon nálunk az ipon,pcx,users, merlinhardver stb. Kérném, hogy az oldalakat linkeljétek is lehetőleg vagy egyértelmű legyen a megnevezése.
-
pjen
félisten
Lehet én vagyok az a pjen féle,de a Ccleaner lefuttatod és gözöd nincs rola hogy mit törölt,egyébként néha a törlő kendő sem árt ha nem műszálas.Egyébként nem kell ezt túl variálni a porszívó valóban működik,én 286 oson kezdtem,és még egy gépem sem ment tönkre mert kifujtam a porszívóval.
Lompos48:pedig ha van hozzá géped meglepően kézreálló tud lenni
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz BénaNyurga #50815 üzenetére
Én is kiábrándítalak. Ugyan van a házban egy Windows7-es gép is (egy notebook), én mégis egyelőre XPSp3 párti maradtam. Remélem még így lesz ez egy ideig a support leállítása után is. Eddig nem volt olyan gondom, hogy valamit az operációs rendszer "öregsége" miatt ne tudtam volna elvégezni. Igaz játékokkal vagy filmszerkesztéssel nem foglalkozok. A 64 bites Win7 sajnos elég idegen számomra.
-
agressiv
addikt
Műanyag a feje... Nem szórja olyan szépen a festéket, mint a reklámfilmben, hanem csomókban köpködi a falra.
Goatman
Van rajta egy cső, ami olyan, mint a porszívóé, kell rá fabrikálni valami szűkítést és olyan, mintha rendes kompresszorral és pisztollyal fujatnád.
Hát még a borz.....
-
toki87
tag
Tudom nem ide való, de valaki segítsen ha tud létszi! [link]
-
Vakegérke
félisten
Megtisztelő véleményed köszönöm, de a 64 bit nem az én világom.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Apollo_21
addikt
válasz Mr.Csizmás #50813 üzenetére
Közben "megszületett" alkudozott a csávó h dejó h vagy 15-6éve fizetem a sz***ük után a díjakat meg hudejól..de ne gondoljam már h azért mert 15-6éve ottvagyok nekem lesz olcsóbb..hanem annak aki új... .
ez jó üzletpolitik lehet..csak sztem nagyobb a rizikó h az emberünk lemondja...demind1...kitalálta h 1ezerssel olcsóbbér ugyanez? mondom felejtő vagy a legkisebb csomag vagy az 50es...mondom neki kb 5rongy lenne..ja hát ezsem így megy CSak magának 6700 az 50es ésmondommér? hebegés habogás..értelmes válasz nem született De még mindíg jobb 6.7ért az 50 es mint a 10500ért 120as:_D ami hozzáteszemmég mindíg böki a csörömet h ha új ügyfél volnék 6ezer lenne kb[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Ccleaner ingyenes szóval nem kell félned a BSA-tól.
#nincsbennetarcsi
-
BénaNyurga
aktív tag
Ok megvárom őket!
De a többi infót is köszönöm rögtön kigyűjtöm (megvásárlom) a felsorolt programokat aztán neki esek a formázásnak
Nem feltétlen azokra gondoltam akik tudnak értelmes választ adni de pl ilyen pjen féléktől kaphatnék valami ilyesmit: pc takarítás akkor műszálas törlőkendő
-
Qru
MODERÁTOR
válasz VoidXs #50820 üzenetére
Feleslegesen tereheli írással a cellákat (sebesség növekedés nélkül), így feleslegesen csökkented az élettartamukat. Tekintve, hogy az eléris idő ssd esetében 0,1 ms tök mindegy fizikialg hol helyeszkednek el az adatok úgy is villámgyors, ha egymástól távol vanank a beolvasandó adatok.
mod:
Satyricon: Portable verziókat keress, azokat nem kell installálni. Nálunk pl a Mahjong megy nagyon...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Melóhelyen Win7 32 bit alatt le vannak tiltva a játékok. Unalmasabb perceimbe szeretnék játszani valamelyik win játékkal. Tudtok valami megoldást ezen játékok tiltásának feloldására? Asszem van pinball win7 alatt is, azzal szeretnék játszani.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz leslieke #50817 üzenetére
Lebuktam.
mod:
BénaNyurga:
Cclenar, mellé javaslom ha drivert cserélsz akkor a drivercleaner-t is. Ezek a driverek elég sok szemtet hagynak maguk után (sajnos).
mod2:
Jah és ha ssd-d van akkor eszedbe ne jusson dfraggolni, csak hdd-t kell/szabad.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
VoidXs
nagyúr
A két darab, amivel tökéletesen újjá lehet varázsolni egy gépet, a CCleaner és a Defraggler. CC-vel leszeded az összes szemetet, tiltod az automata indítását annak, aminek nem kell, majd töredezettségmentesítesz Defragglerrel, és lassúság volt-nincs. Tapasztalatból mondom. 6-7 éves lomnak vélt gépeken hajtottam ezeket végre, ahol a böngésző percekig töltött.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Qru
MODERÁTOR
-
BénaNyurga
aktív tag
Üdv számítógép karbantartásra tudtok nekem ajánlani pár programot ?
WIN7 64BIT
Mik azok amik beváltak és mit érdemes használni ?
Esetleg telepítés vezérlő stb... Most vagyok formázás előtt ezért érdekel leginkább!
Ha egy mód van rá HSZ gyűjtők nem hozzáértők ne is reagáljanak csak a nagy bölcsek: VAKEGÉRKE LOMPOS AGRESSIV -
Centre
tag
Köszi. Ma feltérképeztem a kábelrengeteg másik felét, kiderült, hogy az telefonkábel 40-m-es szakasza RJ11-es, egy érpáros. Fogalmam sincs, mert nem férek hozzá, hogy a lakásba belépő szakasz milyen, de ezek után nincsenek illúzióim. Érdekesség, de mellett találtam egy másik bejövő 4 eres kábelt amelynek mindkét, lakáson kívüli és belüli, vége a levegőben lóg.
Emellett minden cat5e és telefonkábelemben legalább 8 90 fokos sarok van, ráadásul kettőt úgy megtépkedtek, hogy a rögzítőpántok kiszakadtak a falból.
Kérdésem, hogy az egy érpár jelenthet szűk keresztmetszetet?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Apollo_21 #50811 üzenetére
akkor a monori uzletpolitikajat szepen kiterjesztette oda is.
en azt alkalmazom, amikor felhiv olyan evente a telefonos cici, hogy kossek ujra egy evre, ellenallok, es elkezd alkudozni, igy lett a 7ezresbol 5ezres havidij 1 ev husegre. a telemarketingnel van ilyen ugyfelmento adu-asz huzasok, csak elo kell csalogatni.
/off
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Apollo_21
addikt
válasz Mr.Csizmás #50796 üzenetére
nemtudom h a monori az ez e...ez Budaörs...x h melyikhez hányashoz sorol majd
-
hoby36
senior tag
Üdv!Van egy T-mobile-től vett Lenovo G580 laptop.Windows 8 volt rá telepítve,úgy kaptam.Particionáltam sajna Aomei Partition Assistant Pro 5.0 programmal.A gondom,hogy nem indul el azóta a windows.Leáll induláskor és újraindul a gép.Elindítottam a windows 7 telepítőt azt sem lehet felrakni.Azt írja,hogy a particiók offline-ok.Mit lehet csinálni szerintetek?
A logikában semmi sem véletlen!
-
qfm
őstag
Egy szabványos PCI bővítőkártya maximum hány Wattot fogyaszthat?
-
MaxxDamage
félisten
Esetleg valaki az #50778 -ra tudna valamit mondani ?
L
-
Goatman
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Építő/felújító topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok