Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slippy
tag
üdv mindenkinek
remélem nem leszek nagyon OFF
kb egy-két hete kezdett észrevehető lenni a dolog. méghozzá, hogy iszonyatmód belassult a netem, és mivel egy mezei 1megásról (pontosabban hivatalosan 2megás, de a helyi rendszer nem bírja a terhelést, így 1-et kapok) van szó, talán érthető, hogy elég bosszantó a dolog.
jelenségek:
- egy pár perces youtube videó betöltése, vagy bármilyen más hasonló jellegű 'streaming' iszonyat sokáig tart, és gyakran megszakad
- nagyobb fájl letöltése iszonyat sokáig tart, ha egyáltalán lejön (nem használja ki a teljes sávszélet, pedig csak én vagyok a hálózaton)kérdés:
- először arra gondoltam, hogy besz*ptam valami vírust, és a win nem tud megbírkózni vele, de ubi alatt is ugyanolyan vacak, tehát a gépben lehet a probléma?
- modem elég régi (5éves, a szolgáltató biztosította d-link), esetleg ő adta fel a szolgálatot?
- és hogy ne legyen egyszerű az élet, be van iktatva egy wifi router is (le van védve izmosan, úgyhogy lopni nem lopja senki, az biztos). esetleg azzal lehet valami bibi? bár szórni szórja rendesena gépem nem egy mai csúcsmodell, de azért böngészést/skype/youtube bírnia kéne
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Az alaplapomon van usb3-as tüskesor,erre rádughatom a házam usb2-es előlapi kivezetését?
Működni fog így az olyan cucc ami usb3-as csatit "igényel"?
-
jozsi252
veterán
Van lehetőség itt ph-n külön felhasználóra rákeresni? vagy csak pl a hardveraprón van lehetőség keresni felhasználónév szerint, ottis azok között akik hirdetnek?
-
kjani18
őstag
válasz
Kezdő vagyok #1968 üzenetére
Még utólag beszúrnám a lajt.hu-t, próbáld ki, nem fogsz csalódni!
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1991 üzenetére
Itt nem szabad boltot reklámozni. Guglizz rá a "házimozi" kifejezésre, az első oldalon találsz jó néhányat.
Most jut eszembe: Ebben a topicban biztos tudnak konkrétabb infóval is szolgálni.
Esetleg itt. -
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1989 üzenetére
Mert ezen is spórolnak.
De az 5000-es kábel sem biztos hogy ér 5ezret, hiszen egyes műszaki cikkekre specializálódott szupermarketek igencsak túlárazzák a kiegészítőket.Konkrét kábel típust nem tudok neked javasolni, ennyire nem vagyok benne a témában. Próbálj meg szétnézni profi házimozira specializálódott üzletekben ott biztos tudnak segíteni...
-
BogyóBP
addikt
válasz
3.Aragorn #1988 üzenetére
De akkor alapból is ha adnak hozzá kábelt akkor mért olyant adnak ami kb semmire nem jó ígymond? Vettem nemrég egy asus monitort is, 19 colost, adtak hozzá egy DVI kábelt is, de ugyanolyan, (még öntöfejformára is) volt itthon vagy 10DB. Illetve hagyományos, de ugyanolyan vastag is. Mondanom sem kell hogy egyik se volt meggyőző, főleg hogy az egyik ilyen példány épp be is van kötve a gépembe most is és majd szétégeti a retinám annyira gáz. Melyiket érdemes megvenni ami garantáltan jó lesz?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1987 üzenetére
Kábel és kábel között óriási lehet a különbség. A jobbak más, minőségibb anyagokból vannak. Alapvetően a HiFi kábelekre igaz, hogy ahány kábel, annyi hangszín. Természetesen ehhez olyan rendszer is kell, ahol már hallható a különbség. Videó kábeleknél sok különbség lehet a képminőségben.
Ha sokallod az 5k-t, akkor gondold el azt, hogy a milliós házimozi rendszerekben milyen átviteli kábelek vannak. Nem ezek a gagyi pár ezres vackok, elhiheted... -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Mi a különbség (példákat írok csak) az 5000ft os HAMA és 1500ft os Kolink kábel között? Ugyanúgy néznek ki, de van valami különbség is? Nekem olyasmit is mondtak hogy van amelyik nem tud átjátszani fullHD-t vagy 60hz et nem visz át, esetleg csak bizonyos szinmélységet képes. Ezek léteznek DVI-D és DVI-HDMI kivitelben is. VGA-m on van HDMI csati, illetve vagy HDMI DVI átalakítóm is. Már tucatnyi kábelt vettemm ezekből az 1500-1600 as áruakból oemek és noname ekből is, illetve olcsobból is, de még mindig nem találtam meg azt ami úgy működtetné a monitort hogy ne bántsa a szememet. Tucatnyi monitort és VGA-t is cseréltem már emiatt, de a helyzet ugyanaz volt mindig. Jelenleg egy BenQ G2222HDL monitort használok, de zavarja ez is a szememet. Várom az ötleteket.
Illetve a különbség érveket is!
Nekem pár napja HAMA kábelt ajánlottak de nagyon drágának tűnik érte az 5000ft os ár, és érdekelne mért annyi.
-
3.Aragorn
addikt
thurands: Az én geniusommal is hasonló gond volt, én gond nélkül szétszereltem a mikrokapcsolót, kioperáltam belőle a pici rézlemezt, és hajtottam rajta. Visszaszerelni ugyan egy kicsit idegőrlő volt, dehát a kihívás az kihívás
Ha már nincs garancia, és a temetőtől mentenéd meg az egered, valamint van egy kis kézügyességed, és elszántságod, akkor meg tudod csinálni.
Az egeredben lévő mikrokapcsolóról nincsenek infóim, elképzelhető - habár valószínűtlen - hogy más elven működik. Szóval csak saját felelősségre...
-
Воланд
titán
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm mindenki válaszát!
A bőség zavarában vagyok most.Van mailbox fiókom,már 50 perce elküldtem egy mailt,de az illető nem kapta még azóta sem meg.
-
wwhy
veterán
válasz
Lompos48 #1980 üzenetére
a Y sajnos tele van reklámokkal, még az Adblock se tudja rendesen kivenni. A plus verzió meg pénzes
simát meg POP3/IMAP-al elérni szinte lehetetlen .
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #1979 üzenetére
A Yahoo mail is ingyenes. A személyre szabott tárhely nincs elméletileg limithez kötve. A legnagyobb csatolható állomány 10MB. Egyelőre nem "tud" magyarul.
-
.bableWes
őstag
Sziasztok!
Asus k53sv laptopomba a kamera hibásan müködik, mint kideritettem ez asus betegség, mert fejjel lefele képet mutat. irták, hogy asus honlaprol szedjek le drivert és menni fog. le is szedtem, de nem szuper, és ezt a hiba üzenetet dobja ki: [link]
segitséget elöre is köszi!
szerk.: win7 ultimate 64bit verzio az op.
-
wwhy
veterán
válasz
Kezdő vagyok #1973 üzenetére
gmx korlátlan, mint a gmail,
-
Young92
tag
Üdv valaki tudja mi lehet a hiba forrása ?
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő vagyok #1973 üzenetére
a hotmail-nek 500gb. asszem 90 nap utan torlik a fiokot.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Mekkora tárhelyük van?
Mennyi időnként kell belátogatni a fiókba,hogy ne szűnjön meg? -
wwhy
veterán
válasz
mail.com, ne ijesszen meg a csicsás kezdőoldal ....
vagy gmx.us még jobb (habár a gmx megvette a mailt-t) -
ricsi99
addikt
Sima sata merevlemezröl lehet e particiomásolást végezni ssd-re? Mezei Xp-s oprendszer... csak nagy meló lenne mindent ujratelepiteni... (könyvelöi gép ,25 tonna apeh-es programmal)
-
Воланд
titán
válasz
hotmail.
-
ricsi99
addikt
válasz
Ultraweb -et ajánlom ,több éve használom hibamentesen ,ingyen tárhely ,stb ....
-
Kezdő vagyok
őstag
Szerintetek melyik a legjobb ingyenes postafiók rendszer?
Pl.gmail,freemail,citromail stb.? -
thurands
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves Razer Diamondback 3G egerem és az baj vele, hogy a bal gombot nem érzékeli normálisan ha a gomb végével kattintok, ha az elejével akkor még oké, de úgy aztán élvezet egerezni. A jobb gombbal nincsenek ilyen problémák. Így elég használhatatlan
.
Szerintetek mi lehet a baj? köszi előre is.
-
wwhy
veterán
Nagyon SOS segítség kellene: melyik egér jobb illetve pontosabban melyiket lehet jobban, gyorsan eladni: Logitech Gaming Mouse G300 v. G400
vmelyiket rendelnem kell, de egyáltalán nem tartanám meg.
-
GrandeP
addikt
válasz
Kezdő vagyok #1961 üzenetére
Mire kimentom, h paralelepipedonom, addigra lent is volt....
Kicsit beszéd hibás vagyok, 1 perc volt...
ui: ha csak letöltést érdekel akkor ok, ha fel is akarod telepíteni, akkor ne akarjál már kib@szni magaddal.... az elmúlt 1-2 évben olyan mélyre zuhant h esküszöm, erre írják a vírusokat...
-
urdug
aktív tag
Én inkább ezt venném meg.
TP-Link 300Mbs TL-WR940N Router - FIX Antenna
TP-Link TL-WR940N 300Mbps wireless router null Azonosító TL-WR940N Funkció Wireless Router Rádió szabány 802.11 b/g/n Antenna csatlakozás 3x FIX WAN portok száma 1 x 10/100 LAN Portok száma 4 x 10/100 VP
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Annyi kérésem lenne,hogyha valakinek van egy szuper sebességű internetkapcsolata,megnézné-e nekem,hogy ez a telepítő mennyivel jön le Mozilla Firefox-al,(nálam 8.0 verziója van)?
[link]
NOD 32 64 bites telepítő.
Nem vírus.
Előre is köszönöm szépen a fáradozásotokat!
Illetve az is érdekelne,ha nem titok,ki mennyit fizet a netkapcsolatáért,és milyen szolgáltatónál van,hogy van vele megelégedve.Illetve milyen letöltéssel lehetne objektíven mérni netsebességet?
-
sz0tyi
tag
Sziasztok! Egy TL-WR740N TP-LINK routert szeretnék venni. Esetleg bárkinek tapasztalata az eszközzel kapcsolatban?
-
kjani18
őstag
Sziasztok
Valaki tudná -e a ramok jelöléseit, vagy olyan topikot, ahol erre tudnak válaszolni.
Pl. AX3U1600GB2G9-DG2 mi mit jelent?
AX3U1600GB2G9-2G mi a különbség?
Köszi -
Lompos48
nagyúr
válasz
3.Aragorn #1954 üzenetére
Itt megtalálható részletesen leírás, tulajdonságok, összehasonlítás. Igaz... angolul.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
kutga
félisten
Sziasztok!
DVD íráshoz az ingyenes IMGBURN progit használom, jól be is vált, most viszont a következő gondom lenne.
Samsung DVD író van a gépben, és pár lemez megírása után a program a következő lemez berakásánál miután kijelöltem mit akarok írni lefagy, a gépet manuálisan kell újraindítanom, a bootnál már nem látja a BIOS a DVD írót, az intéző sem, és a program sem (no writers detected).
Próbáltam leállítani a gépet, így újra megjelent az író, de amint elindítom az IMGBURNt és próbálnék írni, megint ugyanaz a probléma.
Kábelek elvileg rendben vannak. Mit tehetnék?
-
stark4
tag
Üdv
Egy olyan gondom van hogy mikor játszom néha az egér ide oda szokott ugrálni anélkül hogy én úgy irányítanám. Ez az egér vagy az egérpad hibája lehet? -
csyo
senior tag
válasz
Realradical #1893 üzenetére
hmmm... vga frissites meg nem volt...
-
JetiRulez
őstag
Erre akkor rá kérdezek a szolgáltatónál. És lehet, hogy tényleg az UPC lesz a hibás, mert a Digi mindig 80-90 %-on áll, akár rá van dugva az elosztóra a UPC beltéri, akár nincs. A UPC egyedül 80 %, ha csatlakoztatom az elosztóra a Digit, akkor visszaugrik 40-50 %-ra és máris nézhetetlen.
Egy ismerősöm az imént meg azt mondta, hogy a műholdat nem lehet elosztani, mert egy kábel nem tud egyszerre két beltéri egységet kiszolgálni. Igaz quad fej van fent a tetőantennán, de nincs kedvem oda kimászni, hogy a 4. üres csatlakozóról levezessek még egy kábelt. -
sbazsi
veterán
-
nova001
senior tag
hello
valaki tudna nekem adni a 3D LCD technológiai valami leirást...google a barátom de ugy látszik ez kifog most rajtam mert nem találok semmi használhatot :S -
Lompos48
nagyúr
válasz
JetiRulez #1930 üzenetére
Van egy adott mennyiségű kábelem, egy tetőantennám és hozzá egy UPC, illetve egy Digi előfizetésem. Csak úgy tudom két szobában leosztani a tévét, hogy az első szobában az antennát közvetlenül a Digi beltérire kötöm, a hátulján pedig van egy antenna kimenet is. Na most onnan vittem tovább a hátsó szobába az antennát a UPC beltérinek. A Digi-nek tökéletes a képe és minden csatorna bejön. A UPC-nek viszont némely csatornáknál gyenge, hol meg egyáltalán nincs jele, pedig minden kábel hibátlan. Inkompatibilis volna egymással a két készülék? De hiszen csak az antenna jelet kéne továbbítania.
Próbáld meg az elosztót az érkező kábelre tenni, onnan elosztani a Diginek meg UPCnek, ne a Digi kimenetéről hajtsd az UPCt. Kábelben ugyanott vagy max. néhány centi ide-oda. Ellenben használj jó minőségű kábelt (mintha 75Ω-os RGU5 lehetne az például).
-
föccer
nagyúr
válasz
JetiRulez #1930 üzenetére
Simán lehet, hogy az UPC kevesebb térerőséggel van jelen a környéken. Ezt elvileg meg lehet reklmálni a szolgáltatónál, hogy nem elégítették ki az előfizetett szolgáltatás. Elvileg cserélniük kell vagy az antennát, vagy a beltérit egy olyanra, ami gyengébb jel esetén is rendesen működik.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Szerintem semmivel nem megbízhatóbb, mint bármelyik memóriakártya. 1 mentési helynek megfelel, ha mellette van másik 3, különböző típusú adattárolókon meglévő pédány. Pl 1: optikai lemezen, 2: external hhd, 3 a rendszerben lévő hdd a napi mentésekkel, és emellé 4.-nek mehet egy memória kártya. Az adatok még így sincsenek teljesen biztonságban, de ezzel már jó eséllyel el lehet kerülni a végleges adatvesztést. De a fent írt példák közül én a memória kártyát tartom a legkevébé tartós megoldásnak.
üdv, föccer
-
Lompos48
nagyúr
válasz
GrandeP #1925 üzenetére
Hideg/meleg >> kontrakció/extenzió (összehúzódás/kitágulás
). Legfőbb hatása esetleges forrasztási defektekre, "megropogtatja" a (lágy) forraszokat és (esetleg) ha ideiglenesen is helyrehozza azokat (lásd előbb említett író/erősítő hibák). Még mechanikailag megstresszeli a tányérokat forgató vagy akár az olvasófejet mozgató léptetőmotor egymáson csúszó/mozgó/forgó részeit, kenőanyagot. Ha a pozitív az eredmény nem jelenti, hogy visszakapod a lemezed, de lehet, hogy az adatok egy részét igen. Azt, hogy épp' mire hatott a termikus stressz soha nem fogod megtudni.
A nylontasak valamennyire csökkenti a nedvesség lecsapódását meg aztán az ottani max 5V esetén ez nem is lehet tragikus. Hozzátenném: e lecsapódó víz tiszta (!), nem tartalmaz ásványi sókat meg egyebeket, ezért nem vezet, lényegében desztillálás.
-
GrandeP
addikt
válasz
Lompos48 #1924 üzenetére
Értem én, de hát na....
Ha belegondolsz, hideg-meleg a fémnél, túl azon h kitágul majd össze, még a hideg fémen a meleg is lecsapódik, tehát párás-vízes lesz...
Ha aztmondod h működik akkor elhiszem, csak hát ha épésszel végiggondoljuk, akkor nem látom a gyakorlati "repairt"!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
pucavirag #1912 üzenetére
Van az itt már elemlegetett (maximum) egylövetű mentési próbálkozás, ha ugyan sikerül. Patentes nylontasakban 1/2-1 óra mélyhűtőben, utána gyorsan kábelvégre csatolni és megnézni felpörög-e. Ha igen, akkor gyorsan másolni/menteni előre kikészített másik lemezre. Filmeket, zenét csak, ha minden egyéb mentve lett. Ha egyszer sem megy, akkor Kürt kft vagy kuka.
-
föccer
nagyúr
válasz
pucavirag #1917 üzenetére
Szia!
Szerintem nem feltétlen mechanikai sérült. Az ilyen "kattogás" tipikusan annak a jele, amikor az olvasó fej nem tud a felületről korrekt jelet beolvasni, ezért a két végállás kötözz "pattog" az olvasó fej, egy idejig próbálkozik a megfelelő adatsokat emgtalálni. Ez jó eséllyel a belső erősítőnek és/vagy a belső elektronikának a halála miatt lehet. Amennyiben adamentésre van szükséged, úgy ajánlom ezt a topikot. Ide elég gyakran járnak ezen a területen dolgozó szakemberek, akik jobban otthon vannak ezen a téren.
Üdv, föccer
-
pucavirag
csendes tag
Köszi a gyors választ. És azt lehet tudni, hogy mi okozhat mechanikus halált egy drága vacaknál?
-
pucavirag
csendes tag
Sziasztok!
A nyár folyamán kijutottam az egyesült államokba, és sikerült vásárolnom egy WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 3TB-os 64 MB CACHE-es merevlemezt SATA csatlakozással. Tökéletes működött egészen tegnap estig, mikor még vígan filmeztem róla, de ma reggel bekapcsoltam a gépet, és az nem látja a winchestert, csak fura kattogás hallatszik belőle, és egy idő után a mechanikus mozgás is leáll. Nagyon nagy segítség lenne, ha meg lehetne oldani a felélesztését a rajta tartott rengeteg fontos adat és médiagyűjtemény eszmei értéke miatt. Particionálva nem volt, kipróbáltuk több gépben, minenhol ugyanazt produkálja. Van remény, vagy kuka? Előre is köszönöm a segítséget. -
Újoncka
aktív tag
Üdv lenne egy olyan kérdésem hogy WIN7-re lehet e valahogy IPX protokoll-t barkácsolni?
Lanos játék miatt kellene (Red Alert 2) WIN7-XP közt -
Manus01
aktív tag
Sziasztok!
Gyors help kéne!
Vettem egy Lenovo Y570-t. A gyári 500GB-s HDD-t lecseréltem egy SSD-re. Viszont a laptopon van esata ezért arra gondoltam, hogy beszerzek egy 2,5 hdd-nek való esata-s keretet és beleteszem abba. Ilyet hol tudnék beszerezni?
-
GrandeP
addikt
Youtube-on be tudok olyat állítani, h egy bizonyos keresésben, csak a magyar nyelvű találatok dobja ki?!
-
kételkedem
addikt
válasz
Kleypek #1900 üzenetére
Az ÁFA valóban változni fog, illetve a termékdíj, meg a telefonhoz adott memória kártya jogdíja, és még a fene tudja micsoda!
A bruttó 40500 Ft ÁFÁ-ja 8100, a nettó 32400. Jövőre a nettó 32400-ra 8748 ÁFA jőn, így az bruttó 41148.A telefon árképzés azonban ennél jóval bonyolultabb. Lehet, hogy a szolgáltató lenyeli az adó növekedésből származó árnövekedést. De az is előfordulhat, hogy minden adó növekedést és a gyenge forintot is figyelembe veszi. Ebben az esetben még 41148-nál is drágább lehet...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Csabee. #1888 üzenetére
Így néz ki a lemezkezelőben:
A Ghez szetném hozzácsapni a le nem foglalt területet, amit a Hból szedtem le, de a Win7 lemezkezelője nem engedi.
A Partition Magic oldalát nem találom, próbálkoztam egy EASEUS nevő ingyenes alternatívával illetve Gpartedes ISO linuxxal egykkel sem ment, egyszerűen nem ajánlja fel azt a le nem foglalt területet mint lehetőséget a partícióméret növelésére.
[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- Motoros topic
- Elden Ring
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó komplett Gaming PC Szett Jó Áron!
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest