Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
sziasztok
van egy kis gond a routeremmel. azt javasolták nekem, hogy változtassam meg az ip-jét a routernek. na már most megváltoztattam, de most meg nem tudok belépni az admin menübe
tp-link router
ha valaki tud segíteni, légyszíves írjon itt, vagy privátban
köszi
-
calf
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h van egy asus p5b-vm lapom, olyan őrültséget csinál h valahonnan kitalált magának egy usb eszközt a biosba a boothoz... egy a kisebbik probléma, az a nagyobbik h a win boot alatt megfagy a gép...
Az indító képernyőhöz kiírja h 00 USB mass storage devices found and configuredDE!! Ha belépek a biosba és save exittel kimegyek minden klappol... ugyan úgy kiírja, de 100% h megy a win.
Ez mi lehet?
Remélem vki tud segíteni -
.bableWes
őstag
hello!
Hogyan jelöli ma az AMD tudásban az intel i5-ös laptopokba szánt verzioját?
köszi!
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Egy 22" Samsung TV-ről lenne szó, amin található HDMI csatlakozó. A sz.gépem vga kártyáján is van HDMI, de a tv leírásában (amit eddig csak online olvastam...még a tv-t nem vettem meg...
) azt írják, hogy PC csatlakoztatása esetén DVI-HDMI kábelt használjak. Ezekszerint HDMI/HDMI kábellel nem működne?
-
Socket A
aktív tag
Hali!
Vettem egy Medion 2TBs USB 3.0ás vinyót de nem ismeri föl a gép
alaplapom ASrock Extreme3 Gen3 ez usb 3.0s de ha ujraindítom se történik semmi
valaki segíthetne köszi! -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Satyricon #777 üzenetére
Szerintem azért nincs válasz, mert minden válasz vagy szubjektív és ebből fakadóan elfogult lenne, vagy azt mondjuk, hogy szinte tök mindegy...
Itt van egy cikk, amiben ezzel foglalkoznak, itt pedig egy topik, bár nem tudom mennyire pörgős.
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
ma felkelés után kapcsolom be a gépemet, kimegyek kb 5 perc múlva visszajövök, és látom, hogy még mindig üdvözlő képernyő van. Jó reset, normál módú indítás és megint.
Itt gondoltam, hogy akkor leszek türelmes hátha csak lassan lép be. De nem. Negyed órát vártam kb és még mindig csak az Üdvözöljük feliratban gyönyörködhettem.
Megpróbáltam a csökkentett módot, az megy.(most is abból írok)
Mi lehet a baj?
Win 7 32bit.Előre kösz.
-
Satyricon
addikt
Tényleg nem rossz indulatból kérdezem, de ennyire bonyolult lenne az, amiben a segítségeteket kérem? link
Ketten írtátok eddig, hogy mért nem veszek beépített winyós lejátszót... Okés, talán vennék is, ha mutatnátok olyat, ami tényleg jó. Egy ember írta azt, hogy összekötöm hálókábellel(vagy mivel) a tévét és aztán le7 nézni netről a filmeket. Ezzel nem élnék köszönöm 2 okból is, de nem írnám le, mert felesleges. Szóval ha itt nem tudtok segíteni semi gond, csak akkor olyan topicba írányítsatok, ahol van élet és ezzel foglalkoznak! Elég sürgős lenne, mert karácsony előtt szeretnénk megvenni a cuccot!
Köszi előre is
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #774 üzenetére
Én a lapra gondolok. Tesztelt a vga-d. Esetleg Benchmark tesztet futtass le a gépeden hogy mit mutat.
-
Cucuska2
addikt
válasz
Sziszka_88 #774 üzenetére
Lehet a vidikártya is memhibás. Először azt próbáld cserélni.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #772 üzenetére
Érdekes, lehet csak a videokártyádat nem szereti szimplán.
-
Sziszka_88
tag
Elnézést véletlenül kétszer küldtem el.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #769 üzenetére
De megáll a kép? És meddig, mire kell várnod?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #767 üzenetére
Gondolom a legfrisebb driverekkel telepítetted a rendszert igaz? Eseménynapló mutat valamit amikor kifagy?
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Még mindig ugyanaz a problémám.(Játék elindít kb. 10 perc után megáll pár másodperc megy tovább, mafia2-nél teljesen kifagy.) Próbáltam már tulajdonképpen mindent. Túlzott melegedést sehol nem észleltem.
Táp lehet kevés? Bármit meghallgatok..
-
Klmarti2
csendes tag
válasz
kételkedem #704 üzenetére
Köszi, már ez is segítség
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy kis probléma vinyó ügyben, tanácsokat szeretnék, mit tegyünk vele.
Adott egy Gigabyte ep45-ud3lr lap 2 vinyó, és 1 odd. A jelenség:
MSI p35 neo lapban voltak egy jó ideig, aztán a fent említett lapra történt egy csere,
Van egy 250es rendszer vinyó és egy DVD író satára kötve, így hiba nélkül fut/indul a gép
viszont ha rádugom az 500as vinyót, akkor amikor a biosz ellenőrzi a sata portokat, akkor megakad a képernyő és nem megy tovább. Próbáltam jumpereket is állítani, de semmi eredmény.Köszi!
-
30z.Samu
félisten
válasz
DJ WOKKY #751 üzenetére
Hát itt van 1-2 dolog.
Eseménynapló
-
Satyricon
addikt
Üdv
ezt a témát tegnap vagy tegnapelőtt megtárgyaltuk... De sebaj, leírom még1x!
Az a lényeg, hogy fateromnak kell majd a lejátszó, ő meg nem ért a szgéphez. Úgy is jó, ha beépített winyós lejátszót ajánlotok, csak tudja mindazt, amit felsoroltam...
Szerk.: Ha itt nem tudtok segíteni, annyit megtennétek, hogy átirányítotok egy olyan topicba, ahol ilyennel foglalkoznak?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Brutál merevlemez árak vannak... ennyire gyenge a forint, vagy mi van?
-
Jégkokó
veterán
válasz
Satyricon #730 üzenetére
Nem igazán értem, hogy manapság a több terrás winyók korában minek szórakozik még vki dvd vel meg bármilyen optikai lemezzel.Amikor a legtöbb új tv már támogatja a külső winyóról való film lejátszást is, arról nem is beszélve, hogy ha hálózatra kötöd a tv t akkor elég egy router is és közvetlen kapcsolat van a géppel
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szűkségem. Időnként csinál egy olyat a gépem, hogy pár másodperc erejéig befagy, majd úgy megy tovább, mintha mi se történt volna. Szerintetek ez mitől lehet? A gyártó által kiadott legfrissebb driver-ek vannak fent.
Köszi előre is az ötleteket!
-
Darkness6
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vásárolni akarok egy Dell Mini 1012 HD-t, de az eladó nem tudja megmondani pontosan milyen típus, csak küldött képeket róla...
Ezekből valahogy ki lehet deríteni hogy nem csak sima 1012-e?
A képek:
https://picasaweb.google.com/108708978320902816073/ScrapbookPhotos?authuser=0&feat=directlink -
@matthew@
őstag
Ha van egy gmail-es fiókom és most a youtube-nál is már lehet azt használni csak azon 16 éves van beállítva kornak azt meg tudom változtatni vhol? Csak mert elég zavaró h pár house music és ilyen számot nem tudok meghallgatni mert 18+ kell a klipphez, erre van lehetőség?
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Barátom szeretné tudni, hogy az ECS G31T-M2 alaplapon hogy lehet húzni a processzort.
Q6600 G0 steppinges.
Kérlek válaszoljatok.
Üdv. Tubica
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nemrég újra kellett tennem a gépemet mert vírusos lett olyan 1-1,5 hónappal ez előtt.
Minden teljesen ok volt, de a C:\Felhasználók\Máté-mappában időnként felbukkan egy .jenny nevű mappa, és semmi sincs benne és törölni is tudom, viszont ez most 29-e körül megint visszatért és most megint töröltem és megint engedte. Mi lehet a gond szerintetek? Milyen program okozhatja ezt, vírus vagy vmi más telepített progi -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Facebookon bevan állítva, hogyha belépek egy eszközről, küld egy mailt, az eszköz nevével, és az ip címével. Az előbb kaptam egy mailt, benne hogy belépett valaki a fbomra, Fehérvárról, és mellékelve az IP-cím.
Ez szép és jó. De tudok vele valamit kezdeni? Másik meg, hogy az IP címe elvileg ceglédi, (alkotmány utca)
Már megváltoztattam a jelszavam, meg minden, csak kíváncsi lennék, hogy ennek a szolgáltatásnak, hogy elküldik az eszköz IP címét. vane valami értelme.. Tehát utána tudok járni, hogy ki volt a tettes?Előre is köszi aválaszokat!
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
nekem van egy öreg bx-es alaplapom (ecs p6bxt-a+).
szeretném frissíteni a BIOS-t, de csak egyéb motherboard revision-re találtam frissítést. (nekem 1.3B van és csak 2.0... valamire találtam) meglehet ilyet is kockáztatni?
kösz:piadex2
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Mivel tegnap nem kaptam kielégítő választ, ezért szeretném, ha ajánlanátok nekem asztali dvd lejátszó/felvevőt. A lényeg az lenne, hogy le tudja játszani a divx-et, a hd filmeket, a dvd-t és a blue ray-t is. Mindemellett lehessen vele rögzíteni tv-ből dvd-re. A hangzás is fontos lenne. Örülnék, ha tudná az ilyen dolby digitalos, dts-es hangzást, mert a Z-5500 hangcuccommal ki lesz használva. Az utolsó dolog ami szintén fontos lenne, az a csatlakozók. 40"-os samu led tv-re lesz kötve, úgyhogy a lehető legszebb képet szeretném, hogy adja. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, de bízom benne, hogy hozzáértők tudnak ajánlani nekem ilyen lejátszót!
A rászánt összeg maximum 40k!
Szerk.:
Am én ezt néztem ki:
Samsung BD- D5500(már csak azért is gondoltam erre, mert ez is 5500, mint a hangcuccom)
Szerintetek ez mennyire jó? -
Lompos48
nagyúr
Ez nagy vonalakban igaznak tűnhet, csak ott a bibi, hogy a naplózás, jogosultság letárolás, utolsó hozzáférés a meghajtóra írt állományok mellé történik, ami más cellákat, területet érint, így nem jelenti azt, hogy ugyanoda többször írunk. Tehát a destruktív hatása gondolom elenyésző.
Esetleg olvass bele ebbe, ha meg ismerős, akkor felejtsük az egészet. -
Vodar
senior tag
válasz
Lompos48 #717 üzenetére
Nem a tulaj kért rá, hanem nekem lenne könnyebbség, mert HD filmeket másolok rá, amik 10 GB fölött vannak, így 3 darabba kell vágnom minden filmet, hogy rátegyem a HDD-re. A kipróbálás nem megoldható, postai úton küldözgetjük egymásnak a vinyót és most azért van nálam, hogy rárakjak egy tucat filmet.
-
Lompos48
nagyúr
Ha a tulaj kér rá, csináld, sok értelmét nem látom. Főleg ha filmeket tárol rajta, amik általában nem kicsi állományok, hogy ezzel helyet takaríts meg. Meg kell nézni a TV felismeri-e a NTFS-t, bár szerintem nem érdekli.
Úgy tudom a Pendrivoknál az NTFS csökkenti az élettartamát
Magyarázd el nekünk is a jelenség fizikai hátterét!
-
GrandeP
addikt
Mivel gyárilag nem szokták fat-ra formázni, így nagy rá az esély h a tévé direkt kéri h fat legyen... ellenben kevés olan tévé van ami nem kezeli az ntfs-t... szóval ha tudnád a tipúsát utána lehet nézni... vagy kipróbálni élesben..
A hsz-d többi része meg internetes baromság... nincs ilyen h hamarabb meghal az ntfs miatt..
-
GrandeP
addikt
Hát, most ha kell neked, akkor most vegyél, mert ahogy közeledik a karácsony úgy lesz egyre drágább...
Ha nem sürgős.. csak éppen most akarsz vásárolni, a most beinduló wincsis gyárak miatt, talán februárra, realizálódik a helyzet... de ez nem egy árzuhanás lesz, és korántsem biztos.
Röviden, ha nem veszel wincsit, most is , és a következő pár hónapban közel azonos áron tudnád megvenni... ha közben nem köhög egyet Matolccccsi bácsi, és emiatt 450-es euró lesz.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van nálam egy külső Samsung HDD (S2), ami alapból FAT32-re van formázva. Lehet valami gond belőle, ha NTFS-re formázom (4GB-os limit miatt)? A tulajdonosa a TV-be szokta csatlakoztatni és arról játszik le filmeket? Van rá esély, hogyha NTFS-re van formázva, akkor nem ismeri fel a TV, vagy egyéb probléma léphet fel?
Úgy tudom a Pendrivoknál az NTFS csökkenti az élettartamát. Ez a külső HDD-knél nem áll fenn?
-
wilska
csendes tag
Akkor azt mondjátok,hogy mindenképp karácsonyra lepjem meg magam egy új vassal?
Nekem egyébként egy kereskedő mondta,hogy tavasszal várható árzuhanás. Remélem hamar megmutatkozik az a 15-20 eurós vinyó árcsökkenés.(Ugyanaz a vinyó,amit 2008-ban vettem 14000-ért,most 22-23 ezer.)
-
Jégkokó
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy mi a fenét csináljak, mert a gépem tele van de csak a videóknál .mta kiterjesztésű és semmilyen módonon nem lehet letörölni, mert amint letörlöm és ujraindítom a gépet megint ott van.Hiába próbálkoztam a nortonnal meg vmi registry tisztitó progival, egyik se tudott vele mit kezdeni.
-
wilska
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.Gépvásárlás előtt állok,de most - gondolom nem kell ecsetelnem senkinek - rohadt drága minden.Állítólag várható a közeljövőben árcsökkenés.Van köztetek valaki(esetleg szakmabeli),aki tudja,hogy megközelítőleg milyen mértékű csökkenés várható és egyáltalán mikor?Érdemes várni?
-
kételkedem
addikt
válasz
Putyin90 #695 üzenetére
Fix IP címre gondolsz? Általában pont nem fix, hanem változó. A szolgáltatótól függ. Van ahol külön kell fizetni a fix ip címért.
(#700) Klmarti2 az Arénád topikját ITT találod! Ott biztosan segít valaki!
(#703) freaghill Van ilyen átalakító, úgy hívják, hogy külső merevlemez ház. Neked olyan kell, amibe a 3,5"-ös IDE merevlemez való! Valami ilyesmi!
-
freaghill
őstag
Valamilyen átalakítóval megoldható, hogy IDE-s HDD-ből jöjjön egy USB. Vagyis egy belső IDE HDD átalakítása külső HDD-vé?
-
-
Beerwolf
senior tag
Van-e vmi olyan program, amivel beállítható valamilyen billentyű(kombináció)ra, két különböző beállitás közötti váltogatás. Konkrétan arról lenne szó, hogy alapértelmezett hang lejátszók között tudjak váltogatni egyetlen hotkey segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Eladó komplett Gaming PC Szett Jó Áron!
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MacSzerez.com - 2019 iMac 21.5" 4K / i7 3.2GHz / 512GB SSD / 16GB RAM / Radeon Pro 560X 4GB
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független akku 97% Apple jótállás
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest