Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #140748 üzenetére
Azzal a sprayel tegyél egy próbát ahogy nézem nem is drága.
A harisnyázás miben lenne jobb? Szerintem méginkább felcsigázná a cicát.
Ha csúnya ha nem kábelvezető a legbiztonságosabb. Az mennyire flexibilis? Mert esetleg gégecsőben is lehetne vezetni, abból van pl. lépésálló ami erősebb is.Vagy kinti cicát csinálni a macsekből.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz BogyóBP #140748 üzenetére
Macskás ismerősöm szerint akár egy ilyen is jó lehet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Hosssszu
őstag
-
Starchm
őstag
válasz BogyóBP #120552 üzenetére
Magyarba biztos vna olcsóbban de nem volt kedvem keresgélni annyira..
(#120558) tknof1871
Gondolom a dokkokba lévő vezérlő chipnek van korlátja.
Ez a gondolatmenet alapjánl ehet a 5.25-sbe is korlát de ott gyakoribb, hogy egy satával kötik pc-re és akkor oda nem kell (olyan)vezérlőchip mint az usbekhez.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #120123 üzenetére
Pendrive ra na
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
-
simpley
őstag
válasz BogyóBP #120059 üzenetére
Nekem az előző verzióknál egyáltalán nem volt olyan, mint az 1. képen. Most volt ilyen először
Ja és a 1903-as upgrade-et mikor telepítettem tisztán még olyan volt, mint az 1. képen, majd videokártyát installáltam és már olyan lett mint az 2 .-on
Bár, most hogy így mondod lehet hogy olyan volt, csak nem ez a háttér volt beállítva..[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
gregory91
senior tag
válasz BogyóBP #120015 üzenetére
Esetleg nem két külön gépről van szó?
Az elöző gépnél lehet hogy a bekapcsoló gomb a lúdas(be van ragadtva) az csinál olyat, hogy elindul aztán megáll, elindul aztán megáll.RAM hiba esetében általában a másik gép okozta dolgot csinálja.
A másik gép esetében talán variálni kellene a ram modulokat, hogy hova kellene tenni.Találkoztam már olyan esettel, hogy nem mindegy hogy hova tettem be a RAM-ot, ehhez variálnom kellett a helyüket és csak úgy indultak el.De azért érdemes egy működő RAM-ot is beletenni és velük egy MEMTEST-et futtatni.Ennek a káni'kulának igazán lehetne már vége,így nehezebb ősszeírni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #119956 üzenetére
Egyszerű, az alaplap tudja e kezelni, a tiéd tudja [link] ott van a 2. pontnál: Supports DDR4 Memory, up to 4000+(OC) MHz
Szerintem a RAM-ot nem érdemes túlkombinálni jelenleg DDR4-ből 2133-3000 között RAM is tökéletes inkább a mennyisége legyen meg és ahelyett hogy a minél nagyobb MHz-et hajkurássza az ember inkább költse a pénzt VGA-ra és CPU-ra
(a MHze-k vadászatát a 2080TI + i9 tulajokra érdemes hagyni)Nekem a 25k alatti DDR4-es 16GB-os KIT-ben árult RAM-ok közül még ez is tetszik:Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
2 dologra kell figyelni - ezek nálad adottak - ha nagy toronyhűtőd van akkor inkább legyen Low Profil tehát alacsony RAM-od - mindkettő az amúgy - és az alaplapod tudja kezelni.
A Fernbus Simulator-ra van panasz ugyanis erősen CPU igényes játék:
Mint látod az ajánlott i7-es és a minimum i5-ös.
A War Thunder egy régi játék egy kávéfőzön elfutna.
A RAM és SSD vásárolás után egy erősebb processzort kell inkább venned egy 8 vagy 9 gen-es i5-öst vagy i7-est (50-80k között)
- Intel Core i5-9400F 6 Hexa-Cores 2.90GHz 50k
- Intel Core i7-8700 Hexa-Core 3.2GHzDE erre tanácsot inkább egy CPU-s topikban a GURUK ott tanyáznak. Milyen processzort vegyek? topikban.
Vorontsov
Ha itt nem jön tanács: BIOS topik
(esetleg a bios frissítés után ezt az easy tune-t újratelepteni? ) + default-ra rakni mindent, kezdésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #119951 üzenetére
A legfontosabb - úgy látom nincs SSD a gépedben ha van akkor vedd tárgytalannak: egy 240GB-os SSD erre ráfér a rendszer és még pár játék is bőven, 9-10k körül (többet nem érdemes rá szánni) (5-6k-ért van már 120GB-os de dupla tárhelyet - 240GB-ot - kapsz 3k-val többért ezért ajánlom a 240-est és arra mint írtam már pár játék is elfér amik gyorsabban fognak indulni mint a HDD-ről, talán lesz pár plusz FPS-ed is, esetleg kevesebb lag vagy képszakadás a folyamatosabb adatelérés miatt)
Most olcsó a DDR4-es RAM, és még mindig a DUAL CHANNEL a nyerő tehát a 2x4-et add el és vegyél 2x8-at, helyette. (tehát nem még 2x4-et) konkrétan most ezt venném: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz 23-24k
Az SSD vásárlás és a RAM bővítés az alap, de most jön a kérdés, hogy milyen játékokkal játszol? A monitorod FHD és 60Hz-es tehát ez a VGA + CPU páros még egy ideig kiszolgálja mondjuk 3 akár 5 év.
Aztán ha van még pénzed akkor: erősebb VGA, hogy melyiket abban nem vagyok teljesen biztos, mivel a procid sem egy erőmű és egészségesebb lenne egy i5-ös de a VGA csere többet hoz a játékok terén mint a CPU csere - a következő lépés - mondjuk 1 év múlva - a CPU csere legyen.
VGA: 1060 6GB-osról valós ugrást minimum a 2070 jelentene, a proci erejét nézve nem is kellene nagyobb a 2080-hoz már lehet tényleg kellene az i5-ös hogy ki tudd hajtani, tehát annál már a CPU lenne a szűk keresztmetszet.
Persze ha mint írtam ha kiszolgálja az igényeket a mostani CPU + VGA páros akkor inkább még gyüjtögess és később egyszerre cserélhetnéd mondjuk egy erősebb i5-ösre és akár egy 2070-re vagy 2080-ra vagy addigra jön az új sorozat.
-
King Unique
titán
válasz BogyóBP #119887 üzenetére
Azért, ami le volt írva, elolvashatnád. Vagyis ha rendszermeghajtóként lesz használva és bootolni kell róla, akkor általában UEFI-s telepítés szükséges. De oda van írva az is, hogy nem mindig, mivel gyártó- és modellfüggő is lehet, hogy a bootcode alapján mit támogat, legacy CSM és/vagy UEFI telepítést, meg hogy lehet-e róla egyáltalán bootolni. Plusz az alaplap is lényeges, annak is támogatni kell a bootolást NVMe SSD-ről. Ha nem, akkor max. másodlagos, adattár meghajtóként használható.
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #119612 üzenetére
Nagyjából elég. Lehet nem bolygatnám vagy ha igen akkor komoly elszántság kell és egy kis plusz pénz, mert vagy egy erősebb i5-ösre váltasz és akkor a lap maradhat csak a procit eladod és veszel egy újat vagy ha áttérsz Ryzenre akkor lap is csere de most érdemes várni a Ryzen 3000-re.
-
Marci112233
addikt
válasz BogyóBP #118681 üzenetére
Azt nem néztem, csak arra reagáltam, hogy azért kapható darabra is. Amúgy ahogy néztem jó ára van darabra is. Ennyiért már Noctua venti is kapható. igaz azok közt RGB-s nem lesz ezen áron, de az biztos, hogy jó minőség. Nekem az első már elmúlt pár éves, de azóta is hangtalan, de amióta az meg van csak Noctua ventiket vettem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz BogyóBP #118675 üzenetére
Dehogynem van darabra is csak vezérlőt nem kapsz csupán egy ventit.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #114753 üzenetére
Esetleg még BIOS frissítés, vagy az alaplap beállításainak a reset-elése - default-ra állítása, és el ne felejtsd egy windows reinstall, akár azt is megcsinálhatnád ha van helyed - mert látom a windows reinstall témáját nagyon kerülöd - hogy csinálsz egy dual bootos másik oprendszert és azon is leteszteled ha ugyanúgy felpörög akkor nem fog segíteni egy windows reinstall sem, csak a GARANCIÁLIS SZERVÍZ én nem is piszkálnám még rád fognak valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #114751 üzenetére
Akkor irány a garancia érvényesítés, sajnos az egész gépet kellene vinni az a biztos, de pár hónap alatt megcsinálják! Nem vészes én akár 2 napot is kibírtam FIFA nélkül.
A win telepítést és a csatlakozók megmozgatását azért még megcsinálhatod aztán irány a szervíz.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz BogyóBP #114747 üzenetére
Az árukereső szerint a tápodat még csak MÁSFÉL éve forgalmazzák (ha jót találtam) [link] és 3 év garival forgalmazzák, ha van még gari akkor nyomás a szervízbe!
NA de ha rosszul tudom és egy régi táp gari nélkül:Sajnos ezt ennyiből nem lehet tudni. Annyit megtehetsz hogy áramtalanítod a géped kitakarítod - kompresszorral vagy egy pumpával kinyomatod a dzsuvát belőle főleg a tápra mész rá aztán megmozgatod a csatlakozókat majd összedugod újra a gépet és beüzemeled.
KÉRDÉS: milyen géped van? A profilod alatt nem látok VGA-t egy 500W-os táp egy i5-ös gtx 970-es gépnek is elég de mivel TERHELÉS alatt jön a felpörgés lehet SOK neki valami ezért leírhatnád pontosan mi van a gépben)
HA ez nem hoz javulást akkor a szoftveres problémák kizárás végett telepítsd újra a windows-t (remélem windows 10 1803-as naprakész update-elt rendszered van)
Ezután CSAK a legszükségesebb programokat tedd fel - az egyik egy játék legyen, (ha csak egy játéknál pörgött fel akkor tegyél fel egy másikat ami szintén gépigényes)Aztán teszteld HA ez sem hoz eredmény tehát:
- gép kitakarítása
- csatlakozók megmozgatása
- windows újratelepítéseAkkor van még pár lehetőség és ezek közül akár kettőt össze is köthetsz:
- egy másik táppal is kipróbálni a gépet HA nincs másik tápod akkor ONLINE vegyél egyet kb. 15 ezer forint egy 500W körüli táp (igaz ezek nem modulárisak de a jó modulárisak drágák ezért inkább ne olyat) aztán tedd be a gépedbe és ha jó vele akkor örülés. Ha nem jó akkor már lehet az alaplappal van van valami vagy a fene tudja de akkor vissza tudod küldeni a tápot a 14 napos ELÁLLÁSI jogra hivatkozva ha mégsem kell a táp.
Persze egy szakihoz is elviheted de nem tudom, hogy milyen órabérrel vannak főleg mivel gondolom már nincs rá garancia. Ezért kell 5 év gyári garis tápot venni és ha 5 év után romlik el akkor dobod ki és veszel másikat, ha pedig gari alatt akkor javítják cserélik.Hamar döntenék a helyedben és keveset játszanék mert ha a táp a ludas és elszáll tőle a géped az valószínűleg nem lesz jó érzés.
bitpork
Ezt miből gondolod én nem is látok a lapján VGA-t, kérdeztem is persze lehet hogy kevés főleg egy modulárisnál kell odafigyelni mit hova köt az ember.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BogyóBP #113885 üzenetére
Ha nézel YT csatornán videót akkor a THEVR csatornára menj fel és ott van egy videó nekik, mikor gépet építenek, a kis háromszőg nem egyezzik a proci - alaplapnál. Ascrock lapnál van talán. Szóval igen, lehet betenni "rosszul" procit. Persze azt hogy ő hogy tette be azt nem tudom.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
varmi2
nagyúr
válasz BogyóBP #113849 üzenetére
Én azt mondom, érdemes. Főleg, ha a jövőt nézed, és a fejleszthetőséget. Ez abban az esetben igaz, ha még nincs meg a i5, csak terv, akkor jobb választás a ryzen, ha már megvan, akkor nincs sok értelme. De ha lúd legyen kövér. Jobban jársz, ha egyből ryzen 2600-2600x-et veszel, árban minimális a különbség.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
válasz BogyóBP #113734 üzenetére
Vízhűtésnél nem a házban levő levegő, hanem a vízkörben keringő víz a hűtőközeg. Szóval a ház belső léghőmérséklete a hűtés hatásfokát csak minimálisan befolyásolja. Azokra az elemekre lehet negatív hatással, amelyek nincsenek vízzel hűtve. A radiátornak meg az az előnyösebb inkább ha a külső hűvösebb levegővel hűtöd, nem pedig a benti meleggel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BogyóBP #113739 üzenetére
Ha kívül van a venti, átszívja a levegőt a lamellákon és löki rögtön kifelé a külvilágba. Ha át kéne fújnia rajtuk, a lamellák ellenállása miatt valamennyi levegő az illesztéseknél mindenképp visszajönne a gépházba, míg fordított esetben (ha az illetéseknél "fals" levegőt szív be) legfeljebb meleget szív el a gépházból és szintén kifújja, ami legalább hasznos, nem kárbaveszett teljesítmény. Plusz még a venti saját maga termelte hőt sem fújja át a lamellákon, de gondolom ez nem számottevő. Tessék, megmagyaráztam, bár valószínű a valósághoz semmi köze nincs, amit leírtam.
-
varmi2
nagyúr
válasz BogyóBP #113739 üzenetére
Nekem nincs kompakt vizem, de sztem azért kell a ventit a ház és a radi közzé tenni, mert a készletbe csak ilyen hosszú csavarok vannak, olyan rövid nincs, ami csak a radit rögziti a házhoz. És a radin nem átmenő furatok vannak. Legalább is épített vizes radiknál így van. És ezek a játékvizek minig a legvékonyabb radit használják, így nincs jeletőségge, hogy a veni szív vagy fúj.
-
SP4C3
veterán
válasz BogyóBP #113487 üzenetére
Ettől szubjektívebbet nem lehet kérdezni, azaz ízlés kérdése.
Szerény Véleményem Szerint a piros fekete jobban mutatna, ha a gépház belseje is fekete, ha a gépház kívül fekete, belül fehér, akkor viszont fekete harisnyázás mutatna jobban. Ha fekete belsőre fekete harisnyázás, akkor csak elrejted a kábeleket, nem igazán fog látszódni.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
quailstorm
nagyúr
válasz BogyóBP #113130 üzenetére
Évek óta ez az ajánlott telepítési mód, hamarosan a kizárólagos lesz új gépek esetén.
(#113128) SP4C3: a félvezető-alapú szenzort persze át kell számolni, de az más kérdés hogy egy kalibrálatlan filléres vacak mér többnyire.
Ezek a BIOS-os feszültségmérők semmire nem jók. Annyira pontatlan, hogy eltérést, ágelhúzást nem tudsz vele mérni. Jelen esetben is olyan, bőven szabványon kívüli értéket mutat, aminél már egy gép nem üzemel. Akkor meg mi értelme van? Kb. bináris, megy nem megy, de azt amúgy is tudod.Szóval igen, terhelés alatt molexbe multimétert kell dugni...
-
-
Vakegérke
félisten
válasz BogyóBP #110197 üzenetére
Az a helyzet, hogy rendszert telepítettem. HDD, másik két SSD adatkábele le volt húzva. Mikor végeztem, a gépet az oldalára fektettem, hogy legalább lássak valamit, adatkábeleket visszadugtam. Hogy leellenőrizzem a csatlakozásokat, még úgy (oldalfekvésben) bekapcsoltam a gépet. Csippantott, aztán pár másodperc sötét képernyő után újra kezdte. Úgy 4-5 kísérletezés után kikapcsoltam a tápot és belenéztem a gépbe. Hopp, az egyik ODD-n nincs rajta az adatkábel. Szerintem ugyan nincs köze az egészhez, de miután visszadugtam, gond nélkül elindult a gép, azóta is pöccre indul, csak nem csippan.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz BogyóBP #110195 üzenetére
Kedves vagy, ajánlatod köszönöm, de nem élek vele.
Barkácsolhatnékom van. Az sem mellékes, hogy van egy régi házam, amiben ott van a hagyományos pici hangszóró.
Aztán ugye csuda tudja hol laksz, mennyit kéne utazni érte.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
válasz BogyóBP #110185 üzenetére
Wow, ezt most nem igazán tudom értelmezni...
A lényeg, hogy a DV kamerában van egy hardware-es encoder, ami real time tömöríti a jelet, és ezt rögzíti a szalagra. Szóval ha a szalagról beviszed a gépre, akkor már semmiféle konvertálás nem történik, közvetlenül a digitális jel kerül a gépre.
De ha arra gondolsz, hogy eleve ne rögzítse a szalagra, akkor az kamerafüggő. Nem mindegyik volt képes rá, hogy közvetlen digitális kimeneti jelet adjon neked felvétel közben a FW kimeneten. A többségük kazetta nélkül el sem indította a felvételt.
-
varmi2
nagyúr
válasz BogyóBP #107751 üzenetére
Nem, hisz a legkomolyabb karik sem használják ki az x16os sávszélt. Ha a legkomolyabb karik x8 csatiban vesztenek pár százalék teljesítményt, egy középkategóriás kari semmit.
Itt egy gtx1080 teszt[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
válasz BogyóBP #107728 üzenetére
A táp nem tud leadni közel 600 W-ot. Rá van írva, összesen max 500 W. Eléggé határérték közelében van a terhelése. Amúgy pedig nem igazán szerencsés semmilyen cuccot a maximális kapacitás környékén terhelni, mert rövid életű lesz a földön. Mintha az autódat folyamatosan padlógázon, teljes fordulatszámon pörgetnéd. Az ujjnyi rés pedig nem szerencsés a szellőzés szempontjából.
-
MaxxDamage
félisten
válasz BogyóBP #101942 üzenetére
2 db 6 magos Opteron (full réz hűtős 4 pin ventivel) + 32GB RAM és N480GTX (még csak egy van, de SLi lesz) termeli(k) a hőt rendesen és bízom a házban található 6 db 120 -as ventiben (megfelelően elhelyezve), hogy azért nagyjából megfelelően szellőztetik a belső teret.
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
olle
senior tag
válasz BogyóBP #101951 üzenetére
Én elhiszem de hogy jövök én ahhoz hogy más pénztárcájában turkáljak? Így kell még egy darabig megoldania sajnos. 1000x mondtam én is hogy kéne venni egyet. A gép mindig be van kapcsolva. Ha meg nincs az azért van mert nincs áram a vezetékben.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
-
olle
senior tag
válasz BogyóBP #101946 üzenetére
Én így csinálnám. Nem az én cuccom van így megoldva. Adott egy 1 Gbites net. Ami 2 van osztva ezzel a módszerrel. Így a gép után csak 100 mbitet lehet használni. Én tanácsom is a gigabites router lett volna. De ha win 7 en működik akkor win 10 en is kéne mennie.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
MaxxDamage
félisten
válasz BogyóBP #101940 üzenetére
Igen, ez egy forró fejű vezérlő (és SLi server lap)
Gondolom megfelelő lenne cooler nélkül is (gyári bordával), mert így lett tervezve, legyártva.
Friss pasztát raktam alát és elvileg jó lesz (remélem)Core Chipset
• NVIDIA nForce Professional 3600 MCP (MCP55 Pro)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csupingo
veterán
válasz BogyóBP #101936 üzenetére
Gondolom ez a "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt gond lehet". Érdemes lenne valami régi driverrel kipróbálni, nekem ezekkel nem volt gond: 314.22 vagy 344.65
Szerk: akkor egy tápcserét is ki lehetne próbálni, ha van rá lehetőség. A monitor kábel is volt cserélve? Azért régebbi driverrel megnézhetnéd.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
anonymus89
addikt
válasz BogyóBP #94425 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz az első kérdés de megnyugtatlak mind2 jogtiszta. A noti alján a matrica, officet meg bejelentkezés után töltöttem le.
Jogtiszta a Win10-ed?Más: Egyébként közben már megoldódott az volt a baj, hogy a bluetooth bővítmény engedélyezve volt így csak ki kellett törölni és már indul is rendesen.
Egyébként meg nekem nagyon tetszik a win10 semmi bajom az égvilágon vele kivéve a nyomtatókezelést. Wifin keresztül nyomtatni tudunk de már szkennelni sajnos nem. A saját drivere meg telepítés közben leáll így ment vissza win7. Ezt eltekintve nagyon szuper szerintem.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
AtHoS
nagyúr
válasz BogyóBP #94404 üzenetére
Azért, ha a winyókkal minden rendben és megvárjuk a másolás idejét rendesen (win másolás nagyon csalóka tud lenni), mert ugye 400 GB adat másolása azért több mint egy órát igényel és rendesen le is választjuk a hordozható winyót - hogy a cache-t is rendben ki tudja írni a win - azért nem kellene eltűnnie az adatoknak.
Én még sosem futottam bele másolás közben eltűnő adatokba, szóval tapasztalatom nincs ilyen ügyben, de azért erősen fenntartással olvasom az ilyen eseteket mert szvsz. vagy hardverhiba vagy user "közreműködés" kell ilyen végeredményekhez. Persze az ámítástechnikában nincs semmi sem kizárva
read-only mode on the forum
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #94401 üzenetére
Már megoldódott
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
AtHoS
nagyúr
válasz BogyóBP #94032 üzenetére
Nem teljesen tiszta amit írsz, főleg a "valamelyik irányban" rész a kérdéses.
A I/O Shield.ek általában úgy vannak kialakítva, hogy a csatlakozók mellett rugós távtartóval rendelkeznek, ami - értelem szerűen - az I/O Shield-del ellentétes irányban / tehát nem valamelyik!! irányban / picit eltolja az alaplapot. Emiatt a HÁZ eleje felől kis rásegítés kell, hogy az alaplap a megfelelő helyre kerüljön és a rögzítő csavarok probléma nélkül szerelhetőek legyenek.Az alaplapok elvileg szabványos kialakítással rendelkeznek, emiatt az alaplapi tálcára rögzítendő távtartókat legtöbb esetben ugyanazon helyre kell rakni.
Én pl. a konkrét alaplap beszerelés előtt még I/O Shield berakása előtt a távtartók fölé helyezem az alaplapot és megnézem, hogy minden a helyén van-e és figyelem nincs-e olyan távtartó elem, ami nem esik alaplapi rögzítő furathoz. Ha van ilyen, akkor ezeket kiveszem és megfelelő helyre rakom át, ha szükséges.
Ha a távtartó-alaplapi furat párosok rendben vannak, akkor mehet a helyére az I/O Shield és figyelve a rajta lévő rugós távtartókra - el ne hajlítsam problémás irányba, mert vannak olyan I/O Shield-ek, ahol pl. a LAN csati helyénél felülről is tesznek rugós elemet - bebillentem az alaplapot az I/O Shield-hez, majd a szépen leengedem a HÁZ eleje felé eső alaplapi oldalt is. Kis erőhatással rátolom az alaplapot a I/O Shield-re, majd két csavart a HÁZ felső és alsó részén berögzítek - nem húzom le teljesen, hagyom mozogni az alapot - majd az összes többi csavart is berakom a helyére. Ha minden csavar a helyén van, akkor még be szoktam tenni egy kártyát az egyik csatlakozóba és figyelme a berakott kártya normális illeszkedésére - a kártya rögzítése csavarral ne igényelje a hátlapi lemezének hajlítását - helyére tolom az alaplapot és lehúzom a csavarokat.
Az I/O Shield kialakított csatlakozóihoz képesti lefelé/felfelé való eltolódással még nem találkoztam, de a tulajdonodban lévő ház sem volt a kezeim között, szóval előfordulhatnak hibás termékek. Minden esetre meglepődnék, ha egy egy ilyen igényes háznál problémás lenne az alaplapok rögzítése.
Azt még megemlítem, hogy általában 9 csavar minimum szükséges az alapok lefogatásához - alaplap méretétől függően - így az alaplap az előbb taglalt rögzítést követően nem fog elcsavarodni, elhajolni, elgörbülni
read-only mode on the forum
-
törölt tag
válasz BogyóBP #92256 üzenetére
Látszik.
Műszer, vagy ha nincs FI, akkor próbalámpa. Ha a műszer ugyanannyit mutat (vagy a próbalámpa ugyanolyan erősen világít) fázis-nulla között, mint fázis-föld között akkor jó. Ha van FI, és próbalámpát használsz, akkor a próbalámpa teljesítményétől függően vagy világítani fog ha jó a földelés, vagy levágja a FI relét, mert hibaáramot imitálsz a hálózaton.
-
törölt tag
válasz BogyóBP #92251 üzenetére
Az jó. Elvben sok táp a felharmonikusokat a föld felé tolja ki, ami pc esetében a GND is, és a videójel árnyéka is. Ha nincs föld, akkor ez kint van a gépházon, és a videókarin is és simán okozhatja a zavart.
Ha van lehetőség akkor vagy vidd át a gépet valami földelt konnektorhoz, vagy egy próba idejére húzz oda egy lehetőleg jó hosszabbítót.
Ha mérhető a földelés, és akkor is csinálja, akkor jön a cserebere teszt. Vga, vga kábel, táp, monitor, akármi.
-
Tikakukac
titán
válasz BogyóBP #92234 üzenetére
Van vakupapucs de csak tartó céllal, semmilyen elektronika nincs rajta.
Ez egy electret mikrofon nem dinamikus ez a legnagyobb gond. Elviekben megvan a kis kapcsolás amivel menni fog normálisan, csak ez eleve is előerősített stb stb. bonyolult.
Egyébként simán használható minden szabványos 3.5mm-es bemeneten, gyönyörűen lehet számítógépekre is kötni nem ezzel van a baj. Azzal van a baj, hogy a noti alaplapija nagyon hulladék, az asztalim meg 80 kiló és ezért nem fogom bevinni magammal hangot venni. USB-s hangkari vevő része megint nem jó mert összegerjed, szintén mert dinamikusra van tervezve.
Nekem első körben szakember kéne aki tudja mi a helyzet. Van műszerész ismerős, de ők hanggal nem foglalkoznak, kapcsolást mutatom megoldják, de első körben tisztázni kéne ki kivel van...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest