Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#20401) Beri válasza vidocq (#20398) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tételezzük fel, hogy össze tudod lőni úgy, hogy mindegyik a saját sebességével (is) működjön. Ha a linksys marad a helyén és kapja a hátába az internetet, a másik router hiába lesz 300-as, attól még a kis 54-es lesz a bottleneck.

Felmerült még, hogy hosszabbító kábellel az egyik antennát közelebb vinnénk a problémás helyhez, ezáltal egy vastag falat kiiktatva az útból.
Ha az n-es eszköz két/három antennájából az egyikre gondolsz, akkor a dolog nem megoldható. Az antennák nem választhatóak el egymástól.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#20402) Gery15 válasza Beri (#20397) üzenetére

Gery15
(őstag)
LOGOUT blog

Te aztán segítő kész vagy a javából. :C

(#20403) vidocq válasza Beri (#20401) üzenetére

vidocq
(újonc)

Akkor a WDS nem tűnik túl értelmes megoldásnak ebben a helyzetben.

A Linksys router antennái közül az egyiket helyeznénk át, ebben az esetben nem vennék másik routert egyelőre, azok szétválaszthatóak?

(#20405) Beri válasza Gery15 (#20402) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó úttörő vagyok.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#20406) vidocq válasza krealon (#20404) üzenetére

vidocq
(újonc)

Úgy néz ki, hogy a router áthelyezése lesz a probléma megoldása egyelőre, mert így két falat ki tudunk iktatni a jel útjából.
Köszönöm a segítséget Berinek, jNk-nak és krealonnak.

(#20407) laca71

laca71
(kvázi-tag)

Sziasztok !

Segitséget kérek szépen:

Bekötötték a DIGI topnetet 80/80.
Ha a modemhez csatlakozok kábellel akkor ez tökéletesen megy.
De lenne egy WR741-es routerm amit használok egy TPlink 2408-as antennával.
A laptopnál wifin 1 méterről is csak max 20-25-re tudom ugyan azt a sebességtesztet
végigi tolni.
A másik szobában lévő asztali gépnél is ugyan ez a helyzet...
Mit kellen vennem , hogy rendesen kitudjam használni a lehetőségeket ?

Laca

(#20408) jNk válasza laca71 (#20407) üzenetére

jNk
(fanatikus tag)

TP-Linknél maradva 300mbit/s (wifi) sebességű router kell (WR841, 842, 940, 941, 1042, 1043) és kliensnek is hasonló szabványú usb (WN821, 822) vagy pci/pci-e kártya (WN851, WN881, WN951) szükséges, de még így sem garantált a házban mindig és mindenhol a 80mbit/s sávszélesség.

[ Szerkesztve ]

(#20409) Gubek-Einste válasza laca71 (#20407) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

Ehhez a nethez már gigabites router ajánlott, a legolcsóbb ilyen a TP-Link 1043ND.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#20410) vargalex válasza laca71 (#20407) üzenetére

vargalex
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi!

Kicsi a valószínűsége, hogy a 741ND-vel menni fog wifi-n a 80! Mbps, de a 20-25 Mbps alapján én azt mondanám, hogy G-s klienseid vannak. N-esekkel azért többet kellene elérni.

Alex

(#20411) Tapti75 válasza Intruder2k5 (#20050) üzenetére

Tapti75
(újonc)

Sziasztok!

Mily meglepő, segítségre van szükségem :)

Nem tudom, hogy kell-e routert cserélnem vagy sem, de ha igen akkor milyet vegyek?

Problémám az hogy a jelenlegi routerre nem tudok wifin keresztül kapcsolódni telefonnal, nem is találja, míg laptopon minden ok. Teljesen mindegy hogy nyílttá teszem a hálózatot vagy sem, megadom a hálókulcsot vagy sem, lassan már ott tartok hogy felszeletelem valamelyik kütyüt.
Digis netem van,basenet, ami 40/20-s.
Router TL-WR642G
Telefon, ha számít SE Xperia Ray

Igazán extrákra nem vágyom, csak hogy menjen wiwfiről a laptop és a telefon, ill bármi.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#20412) Gubek-Einste válasza Tapti75 (#20411) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

Ezt inkább Router gondok-ba tedd fel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#20413) Beri válasza Tapti75 (#20411) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Problémám az hogy a jelenlegi routerre nem tudok wifin keresztül kapcsolódni telefonnal, nem is találja, míg laptopon minden ok.
Tessék a telefonban keresni a hibát.

(#20414) Tsebacsi

Tsebacsi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítséget szertnék kérni. Adva van egy telek, rajta 2 házzal, a 2 ház közötti távolság legyen mondjuk max. 100 méter. Az egyik házba jön be a net, azt wifivel szeretnénk osztani, hogy a másik házban is fogható legyen. Ezt hogy lehet megoldani a legegyszerűbben?
Én elsőre egy range extenderre gondoltam, de azt hova kéne tenni, milyen kéne, stb?
Egy wifi router már van, a házban, de igény szerint az is cserélhető a megoldás érdekében.

Előre is köszi a válaszokat!

Minden lehetséges, de semmi se biztos!

(#20415) Krissz5435

Krissz5435
(fanatikus tag)

Hello!

Gondolkozom, hogy kéne venni egy router modem kombót. Az ok amiért vennék, hogy a t-home által adott zte csoda bírja kb 1 hétig és utána áramtalanítom kell, hogy megint rendesen menjen a net.

Első kérdés: ha vennék esetleg valami ilyen elosztót tudnám használni t-homeos netnél? Ugye a csávó kijött és be kellett telefonálnia, hogy beregisztrálja, de nem tudom, hogy saját eszközt annak kiiktatásával lehet-e használni.

Második kérdés(ha az elsőre igen a válasz): milyen ilyen eszköz van ami elbírna 4 wifis gépet, 2 telefont, és két kábelen kapcsolódó gépet úgy, hogy max havonta(vagy akár csak áramszünetkor) kelljen áramtalanítani? A net 25/5-ös. Árban max 20k környékén gondolkodok.

Harmadik kérdés: lehet-e az a baja a netnek, hogy kint a falon lévő kis dobozból bejövő kábel kb 20-25 éves? Ha igen annak a cseréje hogyan működik? Én ugye nem nyúlhatok bele a dobozba, lévén le van zárva.

Negyedik kérdés(ha az elsőre nem a válasz): milyen alternatívák vannak, hogy megoldódjon ez az esetleges hiba?

Előre is elnézést a sok kérdésért és azért ha 1-2 nem ide tartozik. És köszönöm annak aki válaszol.

[ Szerkesztve ]

"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."

(#20416) krealon válasza Tsebacsi (#20414) üzenetére

krealon
(senior tag)
LOGOUT blog

100m athidalasahoz minimum az egyik oldalon iranyitott antenna kell.
Meres (vagy proba) nelkul pedig senki sem fogja tudni neked megmondani a megoldast.

En ugy allnek neki (ha biztosra akarnek menni), hogy ket iranyitott antennaba epitett AP-t tennek fel egymasra mutatva a ket "telephelyen", amik a bridge modban uzemelnenek.
Az egyik oldalon UTP-vel kotnem a "bejovo" routerhez, a masik oldalon pedig egy AP-t (vagy egy routert AP modban, ha tobb kabeles kapcsolatra is szukseg van) tennek UTP-n csatlakozva. Persze az egyes eszkozok ferekvenciajat a leheto legmesszebb tennem egymastol, hogy minel kevesbe zavarjak egymast.

Szerk:
Tovabbi otleteket a megvalositasra itt talalhatsz -> Wlan, wifi, vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok (kiemelt téma)

[ Szerkesztve ]

(#20417) Tsebacsi válasza krealon (#20416) üzenetére

Tsebacsi
(fanatikus tag)

Köszönöm a gyors és részletes választ! :R

Minden lehetséges, de semmi se biztos!

(#20418) Mattanyahu

Mattanyahu
(lelkes újonc)

hello! egy ilyesmi routert szeretnék venni, át is néztem gyorsan az itthoni kínálatot, de egyiken se volt kimenő lan port :(
ti ismertek olyan amin van? (egy elég)

(#20419) Beri válasza Krissz5435 (#20415) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

saját eszközt annak kiiktatásával lehet-e használni
Lehet, csak nem ajánlott. Ahogy már oly sokszor leírtam ebben a topicban, ha saját eszközt használsz a szolgáltatóé helyett, akkor minden hálózati problémát arra fognak majd.

Harmadik kérdés: lehet-e az a baja a netnek, hogy kint a falon lévő kis dobozból bejövő kábel kb 20-25 éves?
Jelszinteket kéne nézni/mérni, abból kiderülne. Feltételezvén természetesen, hogy nem kontaktos a kábel :D

Ha igen annak a cseréje hogyan működik? Én ugye nem nyúlhatok bele a dobozba, lévén le van zárva.
Szólsz a szolgáltatónak, hogy neked nem tetszik a 25éves kábel állapota, ők meg elhajtanak a fenébe, mondván, amíg működik, használjad.

Mattanyahu: Tehát kompakt vezetékes/vezeték nélküli rotuert szeretnél? Hol kell elférnie? Milyen szolgáltatásokat vársz el az eszköztől? Azt, hogy milyen gyors kapcsolathoz kell, meg sem kérdezem, mert remélem, leírod magadtól is :)

[ Szerkesztve ]

(#20420) laca71 válasza vargalex (#20410) üzenetére

laca71
(kvázi-tag)

Szia !

Próbáltam a Galxy S2 wifi részével is
Ott a router mellett 36/ 43 volt az arány
Ha átmentem a 6 méterre lévő szobába akkor 20/28
A 741-es routert nem lehet kliensként használni ?
Mert akkor vennék egy 1043-at és az asztali gépnél használnám a 741-et....

Laca

(#20421) Intruder2k5 válasza laca71 (#20420) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Ha másképp nem is, custom firmware-el mindenképpen lehet!

::::::: ASUS RT-N16 & ASUS WL-500W & ASUS WL-500G Premium v1 ::::::: :::::::::::::::::::: Tomato Firmware - http://asusrouterforum.atw.hu ::::::::::::::::::::

(#20422) Krissz5435 válasza Beri (#20419) üzenetére

Krissz5435
(fanatikus tag)

Jelszinteket mivel tudom mérni?Jó lenne kideríteni, hogy mi okozza a hibát. Előre is köszi.

(#20423) laca71 válasza Intruder2k5 (#20421) üzenetére

laca71
(kvázi-tag)

Szia !
Erről hol tudok olvasni ?
Laca

(#20424) Intruder2k5 válasza laca71 (#20423) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Többek közt a Google-ban! Egyébként EZ lenne a DD-WRT!

[ Szerkesztve ]

::::::: ASUS RT-N16 & ASUS WL-500W & ASUS WL-500G Premium v1 ::::::: :::::::::::::::::::: Tomato Firmware - http://asusrouterforum.atw.hu ::::::::::::::::::::

(#20425) Beri válasza Krissz5435 (#20422) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jelszinteket mivel tudom mérni?
A modem megaszondja a tutit. Mindenesetre a hulladék drót miatt nem hetente egyszer szakadna a kapcsolat.

(#20426) Krissz5435 válasza Beri (#20425) üzenetére

Krissz5435
(fanatikus tag)

És a modemben(jelen esetben ez) hogyan tudnám megnézni a jelszinteket? Esetleg ugyanezt a routerből(tp-link 841nd) nem lehet megnézni? A zte-hez úgy kapcsolódjak, mintha azt használnám routerként is(van webes kezelőfelület) vagy esetleg a routert bekötve, hogy modemként funkcionáljon(szoftverrel)? Előre is köszi.

(#20427) Beri válasza Krissz5435 (#20426) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És a modemben(jelen esetben ez) hogyan tudnám megnézni a jelszinteket?
RTFM, ha egyáltalán a felhasználó számára elérhetővé teszik az ilyen infókat.

Esetleg ugyanezt a routerből(tp-link 841nd) nem lehet megnézni?
Nem.

(#20428) Gubek-Einste válasza Krissz5435 (#20415) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

1; Ha telefon/tévé is a HGW-re van kötve akkor nincsen alternatíva.

2; 20k-ből VDSL HGW-t nem lehet kapni.

4; Ha a szolgáltató nem tudja megoldani a gondokat akkor ha van másik szolgáltató amely nem xDSL alapú netet szolgáltat, akkor szolgáltató váltás.

(#20429) Krissz5435 válasza Beri (#20427) üzenetére

Krissz5435
(fanatikus tag)

Ha van is rá lehetőség a kézikönyben nincs benne, csak a nagyon alap, hogyan legyen netünk részt csatolták. De ha esetleg elmondod, hogy kb mit keressek, akkor holnap kicsit könnyebb dolgom lesz. :R

Ja és minthogyha lenne ennek a készüléknek egy frissítési funkciója is. Nem lehet, hogy csak új firmware kell rá?

[ Szerkesztve ]

(#20430) Krissz5435 válasza Gubek-Einste (#20428) üzenetére

Krissz5435
(fanatikus tag)

1. szerencsére csak a net van rákötve, a telefon is analóg.
2. az ebben a formában nagy kár :(
3. Sajna t-homenál nincs értelmesebb szolgáltató, mert ugyan azon a vonalon jön, és a többi ennyié pénzért 10/1-eset kínál, vagy ha mégis ilyent akkor drágábban.

(#20431) Beri válasza Krissz5435 (#20429) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ha esetleg elmondod, hogy kb mit keressek, akkor holnap kicsit könnyebb dolgom lesz
Nincs itthon egy olyan modemem, hogy meg tudjam nézni, mit és hol keress.

(#20432) Krissz5435 válasza Beri (#20431) üzenetére

Krissz5435
(fanatikus tag)

Rendben, azért köszi. :R

(#20433) Mattanyahu válasza Beri (#20419) üzenetére

Mattanyahu
(lelkes újonc)

Tehát kompakt vezetékes/vezeték nélküli routert szeretnél? igen :)
Hol kell elférnie? nem szempont, de nem baj ha zsebben elfér
Milyen szolgáltatásokat vársz el az eszköztől? wifi-n, legmagasabb szintű védelem (minimum wpa2), legalább egy lan port (a wan-on kívül ugye)

lényegében ennyi, semmi extra
monnyuk az nem árt ha 10k alatt van az ára :)

magamnak már elkezdtem csinálni egy helyes kis táblázatot a 10-15 routerről amiket eddig találtam, de személyes vélemény mindenképp érdekel

[ Szerkesztve ]

(#20434) nihill

nihill
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Otthoni hálózatom jelenleg 2db számítógép és 2db WD Live média lejátszó egy kb. 6-7 éves SMC routerrel összekötve. (15 megabites UPC netem van)
Most viszont lett még egy laptop, N-es wifivel, amivel még be kellene lépnem a hálózatba.
Valamint van egy 2TB-os USB vinyó filmekkel, ami jelenleg az egyik médialejátszón keresztül van megosztva, de inkább az új routerre raknám át.

Erre jó lenne-e nekem az első hozzászólásban szereplő TL-WR1043ND? Vagy esetleg hasonló árban valami más ajánlott is van?

[ Szerkesztve ]

(#20435) dobostorta

dobostorta
(újonc)

Háj!

Tudnátok nekem ajánlani egy olyan vezetékes! routert, ami bírja a 120 mbit/10 mbit netet, és ár/érték arányban a legjobb, és megbízható?

Köszi előre is!

(#20436) Beri válasza Mattanyahu (#20433) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol kell elférnie? nem szempont, de nem baj ha zsebben elfér
Ha nem szempont, akkor minek legyen kicsi? :D

Az "Azt, hogy milyen gyors kapcsolathoz kell, meg sem kérdezem, mert remélem, leírod magadtól is" dolgot meg komolyan gondoltam.

nihill: Erre jó lenne-e nekem az első hozzászólásban szereplő TL-WR1043ND?
Persze.

Vagy esetleg hasonló árban valami más ajánlott is van?
Gbites portokkal csak 20k felett.

dobostorta: Tudnátok nekem ajánlani egy olyan vezetékes! routert, ami bírja a 120 mbit/10 mbit netet, és ár/érték arányban a legjobb, és megbízható?
Veszel egy 1043ND-t és kikapcsolod a wifijét? :))

[ Szerkesztve ]

(#20437) imrus112 válasza vidocq (#20396) üzenetére

imrus112
(újonc)

Szerintem próbálj meg egy Linksys WRT160N routert. Már közel fél éve cseréltem le a tp-t erre és nagyon megvagyok elégedve vele (főleg ami a hatótávolságot illeti), és a stabilitást. rendszeresen torrentezek vele, és még sosem volt szakadásom!

(#20438) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Hi!

Az olyan router ami tudja párhuzamosan a 2,4 ill. az 5Ghz-t az két wi-fi hálózatot hoz létre és az eszközök kettőt látnak?

(#20439) Mattanyahu válasza Beri (#20436) üzenetére

Mattanyahu
(lelkes újonc)

arra azért nem írtam semmit, mert változó
közben találtam egy szimpatikus példányt: edimax br-6258n
látott már valaki ilyet? :)

(#20440) zs_0_lt

zs_0_lt
(újonc)

Sziasztok!

T-Mobile-os Hotspot internetet használok. Fizetős, felhasználóneves, jelszavas. Ezt a vezetéknélküli jelet szeretném szétszórni a szobámban és több eszközzel is fogni. Nem igazán értek ehhez ezért is szeretném a segítségetek kérni. Acces point-ot vásároljak vagy routert ami már AP is egyben? A hotspot 6 óránként megszakad. Az is fontos lenne, hogy a router vagy az AP tudja tárolni az adott felh. és jelszót és újracsatlakozzon. Érdeklődnék, hogy ez valahogy kivitelezhető lenne e?

Köszi, Zs.

(#20441) Gubek-Einste válasza zs_0_lt (#20440) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

Ide egy Range Extender kell.

(#20442) zs_0_lt válasza Gubek-Einste (#20441) üzenetére

zs_0_lt
(újonc)

Micsoda? El tudnád magyarázni ha megkérlek, hogy az pontosan mi? Lényeg az, hogy sajnos csak egy laptopon tudom használni a hotspotos netet, viszont szeretném a ps3-mal is használni, de nem akarok két felhasználónevet és jelszót vásárolni havonta, hanem csak egyet és ezt az egy hotspotot szeretném a laptopomon és a ps3-on is használni. Köszi.

(#20443) krealon válasza zs_0_lt (#20442) üzenetére

krealon
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben az esetben (csak 1 eszkoz csatlakozhat fel az internetszolgaltato HotSpot-jara) neked inkabb Wireless ISP (WISP) kepesseggel rendelkezo router kell. pl TL-WR743ND
Ha nem riadsz vissza az alternativ firmware hasznalatatol (ami altalaban garanciavesztessel is jar), akkor egy TL-WR741ND is eleg lehet.
Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy egy ezressel dragabban mar TL-WR841ND kaphato, ami moddolasra sokkal jobb.

(#20444) zs_0_lt válasza krealon (#20443) üzenetére

zs_0_lt
(újonc)

Sajnos nem igazán vagyok képben így a moddolást lehet inkább kihagynám. A routereket még nagyjából ismerem, de ezeket az AP-kat, WISP-eket meg Range Extendereket már nem. Tehát ha vásárolok egy ilyen TL-WR743ND típusú routert és egy felhasználónevem és jelszavam van, akkor ez képes fogni és szétszórni a jelét a szobába, hogy több eszközzel is rácsatlakozzak? A felhasználónév, jelszó tárolásra képes? Újracsatlakozásra? Még ez lenne fontos mert gyakran szakadozik a hotspot sajnos. Ha ezeknek a kritiréumoknak megfelelne ez az eszköz akkor vásárolnék egyet. Köszi.

(#20445) zs_0_lt válasza krealon (#20443) üzenetére

zs_0_lt
(újonc)

A D-Link DAP-1360-ját nézegettem most. De az csak AP. Az AP csak fogadni képes a jelet? Továbbítani csak vezetékesen? Wireless szétszórni nem? Ezért szükséges hozzá egy router? Mert ha igen akkor megint marad a TL-WR743ND.

(#20446) Gubek-Einste válasza zs_0_lt (#20442) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

A Range Extender egy olyan eszköz amely veszi a wifi jelet és azt erősíteni tudja ezzel kiterjesztve az elérhető távolságot de van olyan is amely képes úgy is működni, hogy vesz egy jelet és azt router-ként tovább osztja. Konkrétan nem tudom melyik ami ilyen.
Ha veszel egy TP-Link 743ND-t akkor az veszi a wifi jelet és tovább osztja kábelen.

(#20447) gera021

gera021
(tag)

hali,

szeretnék venni (ANNEX B)moden+router-t, meik a legjobb választás? Játékra használnám, több gép is rá lenne kötve, na meg wifi is lenne néha használva,

[ Szerkesztve ]

(#20448) zs_0_lt válasza Gubek-Einste (#20446) üzenetére

zs_0_lt
(újonc)

Egy D-Link DIR-655 routeren és egy D-Link DAP-1360-as Access Pointon gondolkodom. Az ugyanúgy megoldás lenne nem, mint a TP-Link 743ND? Csak itt két külön eszköz van, nem pedig egybebeépítve?!

(#20449) krealon válasza zs_0_lt (#20448) üzenetére

krealon
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen.

(#20450) zs_0_lt válasza krealon (#20449) üzenetére

zs_0_lt
(újonc)

Köszönöm. Akkor most már csak egy utolsó technikai kérdés. Az AP-t kell vezetékesen összekötnöm pl. a notimmal és a notin beállítani, hogy melyik wireless jelre csatlakozzon? Majd ha ez megvolt akkor utána a routert is össze kell kötnöm vezetékesen az AP-vel vagy az már wireless fog müködni? Ez még sajnos nem tiszta. Köszönöm.

(#20451) Beri válasza zs_0_lt (#20450) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az AP-t kell vezetékesen összekötnöm pl. a notimmal és a notin beállítani, hogy melyik wireless jelre csatlakozzon?
Igen.

Majd ha ez megvolt akkor utána a routert is össze kell kötnöm vezetékesen az AP-vel
Igen.

(#20452) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

van két N-es router amiken gondolkozom és a véleményetek érdekelne róluk,hogy szerintetek hosszabb távon melyik a jobb..

Asus WL-500W
TP-Link WR1043ND

otthoni használatra (1 lan, Wlan: 1 noti, 2 telefon...és talán később valami ps3, wii vagy x-box 360 is lehetséges..és nem lenne rossz, ha usb-n winyót lehetne csatlakoztatni)

(#20453) Beri válasza lorcsi (#20452) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A második.

(#20454) tomika-123

tomika-123
(újonc)

Üdv, komoly kérdésem lenne, bár lehet, hogy annyira nem is komoly. :) Adott egy T-home-os tévés netes mindenes wifis modem. Ebből megy net egy routerbe amiből a szomszéd házba megy a net. a szomszéd házban ismét van egy T-homos Pirelli modemrúterwifi :D de nem működik. Wifi jel van csatlakozni tudok, de nincs adat. lehetséges h neki kell ülni és sikerülni fog, vagy hagyjam a pibe? :) Összegezve: modem-router-router(wifi)-gép. :)köszi előre is a válaszokat :)

(#20455) Intruder2k5 válasza tomika-123 (#20454) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Szia!

Otthoni hálózat és internet megosztás

(#20456) tomika-123 válasza Intruder2k5 (#20455) üzenetére

tomika-123
(újonc)

köszi :)

(#20457) kahva

kahva
(újonc)

Sziasztok, lehalt a Linksys E2000 -es routerünk, szeretnék egy újat venni, de nehéz találni az új elvárások mellé.
Legyen rajta usb a nyomtatóhoz és esetleg egy merevlemezhez.
Jelenleg a UPC 60mbit -es csomagja van előfizetve, de tervbenvan egy Digi 80mbit egy panel lakásban lenne használva kb 5 eszközzel wifin és 1 tv lan-on.
Legyen megbízható, de mégse drága.
Nem tudom hogy ez a routeres torrentezés de az is jó lenne.
A tippeket előre is köszönöm.

(#20458) Gubek-Einste válasza kahva (#20457) üzenetére

Gubek-Einste
(senior tag)

USB-s gigabites router-ből a legolcsóbb a TP-Link 1043ND, kb 14-15k körül van. A következő ár kategória a 20-22k, itt van a TP-Link 2543ND és Netgear 3500L, lehet, hogy van több is de most nem jut az eszembe mások.

(#20459) kahva válasza Gubek-Einste (#20458) üzenetére

kahva
(újonc)

És ezek képesek wifin leadni a 80mbit -et ?
Mert az E2000 -as nemvolt rá képes.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.