Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klmarti2
csendes tag
ziasztok! mobiltelefonnal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Van egy LG KM900 Arénám. A rádió állomásokat szeretném beállítani. A leírás szerint 30-at lehet, de nekem csak az első 6-ot engedi tárolni. Nem engedi tovább lapozni a csatornahelyeket. Nem kijelzőhiba, mert minden más funkcióban működi a kijelző ezen a ponton is. Tudnátok segíteni?
Előre is köszi -
Tubica
senior tag
Sziasztok, segítség kellene.
Erre a routerre, tudunk 5-en csatlakozni ? [link] ( LAN-ba szeretnénk játszani )
remélem tudtok segíteni !
Üdv. Tubica
-
Putyin90
senior tag
Hali!
A kábelmodemes netek csak fix-sek lehetnek?
-
F34R
nagyúr
válasz
peter889 #691 üzenetére
leszeded az adobe.com -ról és telepíted , az a lényeg ne legyen ez idő alatta böngésződ nyitva. egyébként 11.52 a legfrisseb stabil opera és ha vársz egy pár napot 11.60 -as lesz.
Mindenképpen mentsd el a könyvjelzőid ,jelszavad és csinálj clean instalt (régi opera uninstall , maradék mappák törlés . új opera fel dolgaid visszamásolása )
Legvégül örül . működik
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Opera 10.10 böngészőt használok XP alatt. (Ezeket nem kívánom frissíteni.)
Vagy két napja a youtube-os videókat nem tudom lejátszani, ezzel a hibaüzenettel:
"A videó megtekintéséhez frissítened kell az Adobe Flash Playert...Frissíts a Flash Player 10-es verziójára a továbbfejlesztett lejátszási teljesítményért."
Ráklikkeltem az ajánlott letöltési helyre, fel is telepítettem az új Flash Playert, de a probléma nem változott.Tudna vki segíteni?
Köszönöm előre is.
-
CSÜLKÖS
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Windows Movie Makert rendszeresen
használótól. Az a problémám, ha megvágok egy wmv fált nem menti le.
1-2% után csak a hátralévő időmérő pörög a végtelenségig.
Pl. egy 3mb-os fájlt 180mp alatt sem menti.
Próbáltam a küldés email-ben, akkor sem.
Nem védett a fájl amin ügyködök. Előre is köszi a segítséget. -
F34R
nagyúr
-
pro70
senior tag
-
GrandeP
addikt
Miért kell neked ehhez külső szoftver és miért pont csak ekettő közül?
Nem tudom mivel szkennelnéd, de a hp, samsung, xerox-nál ki lehet választani h milyen formátumba szkenneljen...
De ha még sem, és csak képbe tudod akkor libre office-ba, berakod a 3 képet és elmented pdf-ként...
Miért akarod megbonyolítani?
-
pro70
senior tag
Na szóval; Vinyó nélkül is ugyanezt csinálja a rohadt sőt....mxm vga van benne, azt is kicseréltem sőt....2 ramslot van, ramokat is kicseréltem..először egyesével, aztán mindakettőt kihajítottam mert jók
De most itt a legújabb fejlemény, képet se ad már az átkozott...kiváncsiságból elindítotam egy win7-et hogy mit csinál...meghajtó hangjára voltam kíváncsi...pörgettepörgette de aztán abbahagyta ahogy kell...Tehát vinyó kilőve ahogy a ramok és a videókártya is...marad az alaplap! Mit te mondasz?
-
F34R
nagyúr
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy ha beszkennelek 3 dokumentumot egy pdf-be szeretném tenni , akkor kettő szoftver küzül melyiket ajánlanátok ?
illetve hogy ehhez gondolom a sajét pdf olvasójuk kell utóbbi volt próbálva és jiányolta a legfrisseb acrobat readert .
Gondolom a Phantomot nem rakhatom fel egy Adobe reader-re .
Előre is köszi.
-
GrandeP
addikt
Háát, ha mondjuk értelmesen leírod, akkor hamarabb is tudtam volna...
Első körben húzd le a winyót... mert azt a legegyszerűbb, illetve szinte biztos h azzal lesz bajod... ha snélkül megy, akkor meg van a bibi, ha nem történt változás, akkor megyünk tovább...
Egyáltalán mi volt elötte? Egyszercsak nahinnye vagy mi?!
Most itt beböfögtél egy képet, de ne én copjam már ki az kisujjamból h mivan...
-
Regirck
senior tag
válasz
DamielMiller #676 üzenetére
Felbontás ugyanakkora így ugyan azt a képet jeleníti meg csak nagyobban!
-
DamielMiller
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég butus kérdést fogok feltenni nektek, remélem azért nem röhögtök ki
Szóval adott egy gamer gép 22 colos full hd monitorral mindent visz full grafon mondjuk 60 fps-el... ha mondjuk ezt a pc-t én rákötném egy 40 colos full hd tv-re ugyanolyan gyorsan futna minden rajta (fps) mint a számítógép monitoron tenné vagy sem?Választ előre is köszönöm!
-
GrandeP
addikt
Mia kérdés?
(#668) Fauno
Sebesség a különbség..
kártyák sebességét a típusuk utáni class 2, class 4, class 6, class 8, class 10 adja meg, amiben a class utáni számok a kártyák írási/olvasási sebességét jelölik MB/s-banHogy milyet használj, annak az szab határt, h milyen kezel az eszköz.
-
pro70
senior tag
Fuji a notebook és jelenleg ez a kép F2-vel [link]..Ha csak simán bekapcsolom, nem nyúlok semmihez, akkor fujilogó
Helpplzthx -
Fauno
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni, abban, hogy mi a különbség a microSD és microSDHC memóriakártyák között?
Mit jelent a class 4 vagy class 6 + adapter kifejezés. MP4 lejátszóba milyet érdemes venni?köszönöm!
-
Regirck
senior tag
Elemet próbáltad kivenni egy kis időre majd visszatenni!
Segítene valaki nekem abban, hogy az itthoni routeremhez hogyan tudok hozzáférni? (Tudom a jelszót). Bátyám állítgatta eddig és az tűnt fel, hogy ő míg vígan netezik addig én vergődők. Kíváncsi vagyok mit állítgatót össze-vissza.
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
MSI 790FX-GD70 alaplap biosfrissítés után nem indul. FF hibakódot mutat a kijelző, monitor nem kap jelet.
Azóta próbáltam már más memória modullap, más processzorral, de semmi.
Könyörgöm valaki segítsen mielőtt kivágom a kukába mostmár. -
jozsi252
veterán
kösz mindkettőtöknek
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lenne egy pár éves Panasonic vezetéknélküli telefon, és azlenne vele a gond hogyha telefonálunk vele akkor nagyon gyorsan lemerül az akku, szinte 10-15perc után már csipog hogy kéne egy kis kraft.
Viszont neten nemnagyon találtam pont ugyanilyen típusú AAA elemet, szerintetek hogyha nagyobb mAh-at rakok bele az mennyire lehet gond? Ha pl nem 600mAh-at hanem 1000mAh menne bele?
Gondolom mindenképp V-ba megkell egyeznie.
Panasonic HHR-55AAAB 1.2V Min. 550mAh Ni-MH
ez van az elemre ráírva.
köszönöm előre is a segítséget.
-
Satyricon
addikt
veze, fradi81: Köszönöm a felvilágosítást!
Am netezésre használom a gépet, ami végülis laptop
Meg nagy ritkán megnézünk 1-2 filmet, és ennyi.
Akkor olvasgatok a linuxról aztán majd meglátjuk, lecserélem-e az sp2-es xp-t
Üdv Nektek
Satyricon
Szerk.: Majd el felejtettem: Létezik olyan linux gyenge gépre, aminek szép a kinézete? Szóval nem olyan csúnya, mint anno a win98, hanem valami olyasmi, mint az xp, vagy a vista...
-
fradi81
veterán
válasz
Satyricon #651 üzenetére
Ha linuxot akarod kipróbálni akkor azt előtte meg kell tanulnod, mert nem windows
Van belőle rengeteg változat és vannak direkt régi gépekre valóak kis memóriafogyasztással. (80-90Mb alapjáraton) A programoknak amiket felsoroltál vannak linuxos alternatíváik, amik teljesen jól használhatóak. De pl firefox van linuxon. Olvasnivaló ha érdekel a téma: [link]
-
bandiie
aktív tag
mivel tudnám játék közben kiiratni a következő adatokat?
framerate
gpu load
gpu temp
vid mem usage
cpu load
cpu temprivatuner nem játszik... eddig ezt használtam, tudom is hogy kell beállítani, de nem működik most sehogyse.
-
boby13friend
csendes tag
Szevasztok!
Erre valaki mondjon vmit:
Vettem 1 Urage Evo egeret, és xp oprendszert használok és opredszernél rendesen amire beállitottam a dpi-t azon hadja de wownál mikor játszok beállitok neki egy 16000-ast és magátol váltja 800/1200/3200 dpi-re anélkül hogy gombot nyomnán.
mit tegyek?
-
GrandeP
addikt
Hidd el, kipróbáltam azért mondom!
Téllleg, "jó" , télleg gyors, ha lát mindent, akkor szuper, na de ha nem...
Egy drivert "manuálisan" felrakni, vagy csak simán frissíteni pl egy atit...
Maga a pokol és 1 hétvége az életedből....
Más bajom télleg nincs vele, mert ha megvagy elégedve azokkal a dolgokkal amik alapból benne vannak a telepítőbe, vagy elérhető a "csomagban", akkor jó. de minden más esetben kínszenvedés.
Kisebb gépekre a puppy linuxot nyomom, letöltősön is az van..
-
Gerbo
csendes tag
Sziasztok!
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX
ASROCK 760GM-GS3
GIGABYTE GV-R657OC-1GI HD6570 1GB GDDR3 PCIE
KINGMAX 2048MB DDR3A fennt említett konfighoz elég egy 450W-os táp ?
-
veze
őstag
válasz
ritkaság #634 üzenetére
ha közös routeren vannak akkor közös hálózatban is, és látják egymást akkor meg akár TC-vel át lehet másolni.. legalabbis én igy csinalom
tc-ben a meghajtók megosztását engedélyezd mind a kettő gépen arra a meghajtora amit elérni szeretnél a másikrol és akkor tc-ben a hálózatoknál nem csak látod a másik gépet hanem be is tudsz lépni a meghajtójára.. onnatol kezdve meg egyszerű másolás, a hálózat adta sebességgel.
más lehetséges mód ha van egy külsö házas usb-s vinyó.. de gondolom ez evidens lenne, nem ezért kérdezed
GrandeP
én is igy voltam sokáig amig egyszer ki nem probaltam.. egy live cd-vel telepités nélkül is belekóstolhatsz -
Satyricon
addikt
Üdv
Adott egy régi gép 256 mb memóriával... Mit lehet olyankor tenni, amikor neteznek rajta és kiírja a gép hogy a plugin container.exe hibát észlelt?
Ha jól tudom, akkor a firefoxnak valami kelléke lenne ez a fájl. Am eléggé fogyassza a memóriát, ráadásul még le is fagy tőle a firefox... A víruson kívül van valakinek ötlete hogy lehetne ettől a plugin containertől megszabadulni, vagy csak megcsinálni úgy, hogy kevesebb memót fogyasszon?
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van itthon asztali pc és notebook. A router közös. Hogyan tudok fájlokat áttölteni? Belső IP címet tudom. Részletesen leirná valaki? XP prof van fent min2 gépen. Vagy TC-vel egyszerűb lenne? Ha valaki tud jó megoldást PÜ-ben is megirhatja. Előre is kösz!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Kezdő vagyok #616 üzenetére
Akkor ott a böngészővel, egyéb a hálózatra jellemző beállításokkal lesz inkább a hiba.
-
fradi81
veterán
válasz
Sziszka_88 #631 üzenetére
Hát nemtudom, 'sajnos' nincs atim így ilyen tudományos fantasztikus dolgok nem történnek miközben játszok
De asszem atinál lehet törölni azt az állítgatós részét a driverproginak, valami ilyesmi rémlik, talán törölni kéne hátha lenyugszik tőle.
-
Sziszka_88
tag
Igazából vettem egy uj monitort
és kb ennyit. Esetleg próbáljam dvi-hdmi-re rákötni, ez számíthat valamit?
-
fradi81
veterán
válasz
Sziszka_88 #628 üzenetére
Hát akkor csak a driver kavar valamit. Ezek a hibák mióta vannak csak pár napja? Arra kéne rájönni mit csináltál előtte amitől ilyen lett.
-
Hunork
veterán
ááá...azt nem mondtad, hogy akkor rosszalkodtál a BIOS-ban...
És most akkor megy?
Megnéztem a Kingston oldalát, ott azt írja, hogy 1333MHz esetében 1,5V, míg 1600 MHz esetében 1,7-1,9 V a fesz...(KHX1600C9AD3B1K2/4G) XMP verzió esetén meg a két érték: 1,5V és 1,65 V. (de nem 1,56...vagy elírtad...vagy én nem találtam meg jól...) Késő van... -
Sziszka_88
tag
Catalyst írja ki mikor visszaállítja alaphelyzetbe a beállításokat. Memtest nem volt még.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #616 üzenetére
Szerintem nem csak a te internetedtől függ. Nem vagyok 100%-ig otthon a témában. De ha túl terhelt a szerver, vagy ilyesmi, akkor lehet az hogy téged beenged, őt nem. Az a kérdés, hogy a probléma mindig előjön, vagy nem. Pl előfordul hogy egy oldal nem jön be, frissítek és bejön. Meg kell próbálni többször. Esetleg 1 nap múlva, vagy csak más időpontban, mondjuk reggel.
-
fradi81
veterán
válasz
Sziszka_88 #622 üzenetére
Memtest volt? Ja és mi az a vpu recover alaphelyzet?
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hát ez érdekes.
Először is, nyomj egy Clear CMOS-t, hogy a BIOS alapra kerüljön. Majd a BIOS-ban nézz utána ezeknek, vagy hasonlóknak (már ha lesz):
Memory Remap és Flexibility Options
Elsőnél Disabled (bár nekem Enabled-re is ment a gép), a másiknál viszont Enabled legyen!
Nézd át, hogy a BIOS-ban a két memória valóban azonos-e. (frekvencia, CAS...) Ha kell, állítsd be kézzel.
Ha ezek után sem megy, akkor próbáld ki más slot-okban őket, jegyezd fel, mikor melyikbe raktad...
Aztán, ha így sem megy, passz, jönnek a szakértők, ajánlom neked Qru-t! -
fradi81
veterán
válasz
Sziszka_88 #620 üzenetére
Ezeknél a játékoknál egy időben jött elő ez a hiba?
-
fradi81
veterán
válasz
Sziszka_88 #598 üzenetére
Hőmérsékleteket nézted közbe? Esetleg nem túl poros bent a proci vagy a VGA?
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 15,4 colos tft panellel szerelt laptop esetében megoldható-e az, hogy a tft panelt egy 10,1 colosra cseréljem? Vagy baj lenne az áramellátással, stb...?
-
Kecuhun
senior tag
Olyan gondom lenne, hogy vettem egy ilyen RAM párost [link] a meglévő 4GB mellé és mióta a gépben van azóta óránként fagynak a játékok. A típusszámuk is ugyan olyan nem értem, hogy mi lehet a baj. Segítsetek pls!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Kezdő vagyok #610 üzenetére
igen, függően az internet sebességtől.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Létezik az,hogy egy weboldal az egyik internetszolgáltatónál,nagyon lassan,de bejön ugyan,a másiknál meg egyáltalán sehogy? -
csyo
senior tag
fenébe, kozben meg eltunt a DVD meghato jele:-S
a lemezkiado gombra meg nem reagál:-S
Mi a fene tortént a laptopommal? -
-
Cucuska2
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest