-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
Ma végre eljutottam oda, hogy bekössem a Hardwire Kit-et, ezáltal mentesítve a szívargyújtót.
A rádió biztosítékára kötöttem rá (mint kiderült, erről megy az "ajtócsipogó" is).Érdekes dolgot produkál. Kulcsot kivéve továbbra is kap áramot (WTF
). Indítózáskor elveszi a dashcamtól az áramot, majd visszaadja.
Ha a kamera kikapcsolt állapotában indítózok, akkor a motor indulása után indul csak el az. Pedig a rádió már a kulcs minimális elfordítására megszólal. -
alexw801
senior tag
válasz
Winner_hun #8745 üzenetére
Yi dashcam firmware haszálatban nálam:
V-0.08.004-USDe most látom, hogy lehet frissíteni: [link]
-
poolbig
aktív tag
Érdekes hogy a nappali felvételek egy kicsit jobbak a DAB201 esetén: https://www.youtube.com/watch?v=tx0SC0k5gI0
De az éjszakai felvételek meg jobbak a Xiaomi YI-nál: https://www.youtube.com/watch?v=NsW-UaT10PY -
Én megosztanám a saját bűneimet, is, csak azt nem veszi a kamera. Pl. nincs hátsó kamerám. A multkor a parkolóban az elöttem haladó megállt, és hátramenetbe kapcsolt valamiért. Ezen annyira meglepődtem, hogy követtem a példáját, és úgy kezdtem el tolatni, hogy nem néztem a tükörbe. Rá gurultam a mögöttem jövőre. Reccsent egyet a műanyag, de egyik autónak se lett látható hibája.
Olyan is volt már, hogy a jobbról érkezőnek voltegy fekvő rendőre, és azt gondoltam, hogy nem ugrat át rajta, hanem lassít. Volt is annyi hely hogy becsuszanjak elé. Miután leparkoltunk (ez is egy parkolóban volt), feltette a kérdését, melyben a jobkkéz szabály ismeretéről érdeklődött.
Azt is felvette a kamera, de nem látványos, hogy 30-40-el mentem a körforgalomba, és az elje nem akart forduni. Legutóbbi eset amire emléxem hogy felvette, egy Renault volt, ami úgy hajtott ki az útra, hogy a záró vonalat átlépve kanyarodott ki az úta (csak jobbra kanyarodhatott volna). Érdekes módom a piros lámpánál megált, de pár méterrel később a 40-es tábla után szem elöl vesztettem.
Ja igen, olyan is volt hogy 60-al mentem belterületen, de tényleg nem jellemző rám a szabálytalankodás.De hogy a kérdésre is válaszoljak: https://sendvid.com Kicsit lassú a feltöltés, de a végén csak egy linket kapsz, pl. http://sendvid.com/2ehkon3m és nem tudja meg senki ki töltötte fel (hacsak a videóban nem látszik/hangzik el valami ráutaló.
-
Nigrin
csendes tag
Tudom hogy itt mindenki mindig az összes közlekedési szabályt betartja.
De nincs valami lehetőség arra hogy teljesen anonim módon megosszunk olyan videókat amin a saját vállalhatatlan eseményeink vannak? -
válasz
werszomjas #8762 üzenetére
A második valami fake termék (T651C), még a képeken se úgy néz ki. Az első jó választás lehet, nekem bevált. (Nem a konkrét áruház, hanem maga a modell)
Ha most kéne vennem másikat, nem találnék jobbat ilyen áron. Eddig 2 dolog hiányzott:
- GPS (nem is a pozíció, és sebesség miatt, hanem az óra szinkronizáció miatt)
- WiFi kapcsolat (Nem kell le/kiszedni, hanem csak telefonnal/tablettel letöltöd a számodra érdekes videókat)Persze ezek a szolgáltatások nem a 20k alatti kategória sajátja.
MaCS_70
Melyik a jobb vagy ajánlottabb?
-
válasz
werszomjas #8762 üzenetére
Háááát, mostanában egyik sem igazán. Egyre több tesztben írják, hogy bár egészen jó termék lenne, az egyre gyakoribb minőségi problémák és az ellenőrizhetetlen hamisítványok áradata miatt nem ajánlják.
MaCS
-
Petyka3
aktív tag
válasz
poolbig #8746 üzenetére
Szia! Ugyan nem a két típus egyike, de én egy Ilyet vettem , tökéletes kép és nagyon elfogadható az az ára is. Érdemes figyelni, mert néha akciózzák. Én 35$-ért vettem, és nem bántam meg.
-
sambenez
Topikgazda
Szerintem nem jobb a képe annyival mint amennyivel drágább. 1,5x-ös árkülönbségről beszélünk.
Nekem kevésbé tetszenek a színei ezen a videón:
https://www.youtube.com/watch?v=tx0SC0k5gI0
2:14-nél van a dome d201
3:29-nél ugyanaz a jelenet a YI-vel. -
-
poolbig
aktív tag
válasz
sony309 #8751 üzenetére
Nos, néztem youtube-os videókat 1080p-re állítva, de az tuti nem a valós (olyan pixeles volt, hogy csak na némelyik), mert a youtube tömörít, hiába a 1080p. Letöltöttem sambenez linkjét, azokon csámcsogok most.
Gondolom a kamerákban van némi képstabilizátor, így a konzol minősége, rögzíthetősége fontos szempont lehet, hogy ne legyen remegős a kép. Írtad, hogy "...főleg ennyiért", ha tutira tudom, hogy kicsit drágább, de jobb a képminőség, inkább ráköltöm azt a pénzt. Írtad azt is, hogy 20e Ft-ot megér, de többet nem, ezt a véleményedet komolyan veszem. Köszi.
-
sony309
őstag
válasz
poolbig #8750 üzenetére
Kinek mi az értékelhető!?
A felvétel nem remeg, csak nem olyan stabil a konzol.
Erről láttam egy videót a YT-n, jól szemléltette, hogy melyik konzol mennyire stabil. Keress rá!Már volt használatban nappal és éjszaka is, nekem megfelel, főleg ennyiért.
Ha nem vagy messze és szánsz rá időt, én Pest megyében lakok, megnézheted.
-
poolbig
aktív tag
válasz
sony309 #8749 üzenetére
Köszi az infókat. Kicsit jobban húz a szívem az Overmax felé, csak szeretnék biztosra menni. Gondolom egyik kamera sem csinál nagyon szuper éjszakai felvételeket. De a 20-40e Ft-os keretből szeretném a legjobb minőségű kamerát megvenni, ami azért éjszaka is értékelhető videókat készít. A védett videó készítése nekem annyira nem szempont. A teljes videó fájl átnézése szerkesztése nem okoz gondot, így megkeresem magamnak azt ami kell. Esetleg a könnyű leszerelhetőség érdekes lehet, mert nem szeretném mindig a kocsiban hagyni, mondjuk Pesten például. A felvétel remegését viszont nagyon nem szeretem, így ez az egyik legfontosabb szempont.
-
sony309
őstag
válasz
poolbig #8746 üzenetére
Én csak a Yi-ről tudok nyilatkozni, csak azt használtam.
18.000 Ft-ért vettem a 220V-tól. Ennyit nekem megért, többet nem adnék érte.
A felfogatása vicc. Bár nem remeg, nem mozog, de nem tűnik biztosnak. Viszont oldható a kamera a konzolról.
Nappal a minősége tökéletes, éjszaka (közvilágítás van vagy nincs, teljesen mindegy) már elmosódottak a rendszámok, olvashatatlanok.
Írásvédett videót csak 20 sec-t rögzít (gombnyomástól számított -10 és + 10 sec).Viszont a támogatása példás volt.
Egy délután kb. 10 levelet váltottam velük.Ha van konkrét kérdésed és tudok rá válaszolni, akkor megteszem.
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Ha valakinek van tapasztalata, melyiknek jobb a képe 1080p-ben?
http://www.220volt.hu/YI+Dash+Cam+autos+kamera+szurke
https://www.speedshop.hu/termekek/4001802/overmax-camroad-6-1-fullhd-autoskamera.html?ak=0
De ne írja le senki, hogy nézzem meg youtube-on, mert néztem, de hiába állítom be a videó minőségét minimum 720p-re, én az ott látottak alapján nem tudom eldönteni melyik csinál tényleg folyamatos, akadásmentes jobb minőségű full HD felvételt, főleg sötétben. Ezért szeretném olyasvalaki véleményét hallani, aki látta már mindkét kamera felvételeit.
Köszi -
válasz
sambenez #8741 üzenetére
Mi viszont úgy használjuk, hogy gyakorlatilag sosem vesszük ki a kocsiból a kamerát / kártyát.
Ha történik valami érdekes, akkor nyomunk egy LOCK-ot, és így nem kell keresgélni, ami kell, ott van az RO-könyvtárban, és érkezéskor azonnal fel is másolható a telefonra.
Szükség szerintem még nem volt rá, pár alkalommal valami érdekesség kedvéért nyomtunk rá -- baromi jó, hogy ott van megkülönböztető könyvtárban a mentett fájl.
MaCS
-
sambenez
Topikgazda
válasz
sony309 #8740 üzenetére
Bele kell rakni egy 64GB-os kártyát. Arra ráfér 7-8 óra videó, így elég esélyes hogy soha nem lesz felülírva az a fájl amire szükséged van. Hazaérsz lemented. Ha meg baleset miatt kell ugyanúgy kicsi az esély hogy még 7 órát menjen a kamera a baleset után.
Én nem látom ennek a lock gombnak akkora értelmét. Vezetés közben egyébként sem kell kamera után kapkodni, még a végén abból lesz a baleset.
-
sony309
őstag
Amit leírtál, azok csak feltételezések. Gondolom.
Mert ha próbáltad volna, akkor nem írtad volna ezt le.Én kipróbáltam.
3 perces videókat készít és bármit teszel a géppel vagy bármely gombbal, nem lesz hatással ezekre a videókra.
Az írásvédett 20 sec-s videókat más mappába is menti.
Feljebb már leírtam, hogy lesz 20 sec-s a videó. -
GBRDVD
tag
válasz
sony309 #8730 üzenetére
Ha jól nézem, a YI 1080/60fps-ben 444 MB-os fájlokat gyárt, amelyek 3 percesek. Szerintem a piros REC gomb teszi védetté az adott fájlt, amit ír éppen. Az, hogy visszaszámol 10 mp-et, ne tévesszen meg. Nem 10 mp-es fájlt gyárt olyankor, mert ha nyomkodod, akkor tele kellene lennie a memóriakártyának kisebb méretű fájlokkal, de nekem maradnak a 444 MB-os nagy fájlok.
Azt, hogy melyik védett, csak magának jegyzi be. Asztali gépbe betéve a memóriakártyát nem látsz különbséget a fájlok között. Annyit csinál még, hogy a REC gomb megnyomásakor egy indexképet is készít. Gondolom, hogy az alapján ki tudd tallózni a védett videót. De még tesztelgetem, lehet, hogy Neked van igazad, csak ugye én még a memóriakártyával is szívok.
-
válasz
sambenez #8732 üzenetére
Pár percnél többet egyik sem megy. Csak azért van bennük aksi, hogy az indítózás idejére se szakadjon meg a felvétel, ill. hogy a gyújtás levételekor rendben kitudjon kapcsolni. Ehez nem szükséges nagy kapacitású akkumulátor. Alapvetően az autó akkumulátora működteti ezeket a kamerákat.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Csápájev #8731 üzenetére
A viofo hány percet megy akksiról?
Egyébként miért olyan fontos egy balesetnél gombra zárolni a fájlt. Ha meg tudom nyomni a gombot akkor kikapcsolom a kamerát és megmarad a felvétel ha meg nem tudom megnyomni akkor tökmindegy.
Ráadásul egy 32GB-os kártyára kb 3,5 óra felvétel fér, így nem olyan hamar íródik felül az a file amit meg kell őrizni. -
Csápájev
őstag
-
Pedig de -- végre volt alkamam kipróbálni, és az A118C-n a kikapcsolási időzítés menüpontja arra vonatkozik, hogy ha kézzel megállítom a felvételt, annyi idő múlva kapcsoljon ki az egész készülék.
Egyébként sikerült beleszaladni egy érdekes hibába: miután most jött meg a tápegység, most került be a kamera fixen a kocsiba. Indulás után vibrált az élő képe, és bár a felvételek képe rendben volt, a hang használhatatlan lett, kb 10 Hz-es folyamatos kattogás volt hallható rajta.
Mint csereberéléssel kiderítettem, az USB-kábel volt a ludas. Az érdekesség annyi, hogy tetszőléges, akár csak 500 mA-es hálózati tápegységről tökéletes a működés, ha viszont akármilyen autó akármilyen autós tápjába (akár 2 amperesbe) dugom, azonnal előjön a jelenség... Nem igazán értem.Kimére egyébként maximum 400 mA (+-10%) az áramfelvétele.
MaCS
-
sony309
őstag
Yi Dashcam-ról nekem hiányzik egy gomb, amivel egy felvett anyagot írásvédetté lehetne tenni!
Van egy "azonnali felvétel" gomb, de nem biztos, hogy időben meg tudod nyomni, amikor kellene!
-
GBRDVD
tag
válasz
sambenez #8714 üzenetére
A másikat már töltöm, ma próbálom ki, eddig még nem bontottam ki, mert ajándékba lenne. Kíváncsi vagyok, az mit produkál.
Csápájev: Kísérletezgetéshez (de végleges felragasztáshoz is) a TESA kétoldalú ragasztó a legjobb:
https://www.conrad.hu/hu/ketoldalas-ragasztoszalag-kuelterre-15m-x-19mm-tesa-541098.html
Tescoban talán még olcsóbb is. Nagyon jó a szakítószilárdsága. A kb. 2 cm átmérőjű tappancsra 2x2cm-es darabot kell ragasztani, majd ollóval közbevágni. Én úgy kísérleteztem ki a YI végleges helyét, hogy a gyári 3M-es pirosat még le sem húztam le a tappancsról, arra tettem rá két csík Tesa-t. Így be tudtam lőni, hogy hol a legoptimálisabb a szélvédőm. Majd az egész le, piros fólia le, és végleges helyére fel.
Nektek ráadásul a Viofo ragasztási felülete négyzet alakú, ott még körbevagdosni sem kell. 10 dollár, 1,5 m, simán megéri.
-
Csápájev
őstag
A118c rögzítő matricáját szeretném eltávolítani és újat rendelni.
Eltávolításhoz ez a legjobb módszer?
Hol tudok hozzá még tartalékot rendelni? -
GBRDVD
tag
válasz
sambenez #8712 üzenetére
Első használatbavétel előtt kikapcsolva töltöttem a Lenovo telefonom hálózati 5V/700mA USB töltőjével 1 éjszakát. Utána produkálta az 1 percet. Majd kocsiban rátöltve már 1 perc sincs. Igen, értem én, nyilván nem egy akciókamera.
Most felteszem töltőre megint éjjelre, hátha.
-
sambenez
Topikgazda
Vedd ki a kocsiból és kikapcsolva töltsd fel. Amikor elaludt a piros led akkor van teljesen feltöltve.
Utána nézd meg mennyit megy. Én most töltöttem fel teljesen, holnap beírom mennyit ment.De azt tudnod kell ez nem egy akció kamera, 240mAh-s akksija van. Ha kocsin kívül is akarsz kamerázni vagy fotózni akkor vegyél egy akció kamerát, és használd azt dashcamnak is.
-
GBRDVD
tag
Köszönöm a válaszokat, pedig én mindig is azt hittem, hogy ha DVD, akkor Verbatim, ha kártya, akkor Kingston. Valószínű ez lehet a baj:
A Kingston csomagolásán itt a 45MB/s[R] a max. olvasási sebességet jelentheti?
A 10 perc is röhej, de hogy nálam ez vadi új készüléknél 1 perc sincs... Én hülye arra gondoltam, ha már lítium-ionos, ezért teljes töltöttség esetén menet közben ki tudom húzni, tudok egy kis telefont vagy akármit tölteni helyette a szivargyújtóról, majd visszadugni a kamerát. Vagy GoPro szerűen fényképezgetni, videózni a kocsi körül. De így... Amúgy zolko74 videójában itt a 10 perces válasz:
Szivargyújtótöltő... Szerintem is az lesz, hogy valószínűleg nem éri el az alsó rugós érintkező pöcök a szivargyújtó foglalat alját. De miért nem éri el, könyörgöm?!
Nincs best buy, 2017-ben sem. Közel sem. Úgy érzem, hogy játékkamerát vettem. Lehet, hogy veszek egy Viofo A119S-t...
-
sambenez
Topikgazda
Az akksinak nem is kell többet bírnia. Az csak arra van, ha levetted a gyújtást még lezárja a fájlt. Nincs is értelme tovább működnie.
Próbáld ki másik kártyával a kingston nem egy világverő márka. Samsung vagy Transcend amit javaslok.
A szivargyújtótöltő lehet hibás, de az is lehet nem éri el az alsó érintkezőt a foglalatban.(#8708) Winner_hun Hol olvastad ezt a 10 percet?
-
GBRDVD
tag
zolko74: Ez az előző videó nagyon jó!
YI-sekhez lenne kérdésem. Sajnos több problémám is van az újonnan vásárolt készülékkel:
#1: Az akkumulátor használhatatlan, kb. 10 mp után lekapcsol a készülék. Full töltöttség esetén ha lehúzom a töltőről, a 3 rovátkás elem töltöttség jelző rögtön lemegy 2-re, majd 1-re, majd kikapcsol. Valaki tapasztalt ilyet? Nektek mennyit bír, illetve mennyit kellene, hogy bírjon az akksi?
#2: Aztán a másik gondom, hogy akadozik a Kingston 32 GB-os microSDHC class 10-es kártyával. Megy-megy, majd néhány nagyobb videó után már akadozik, újraindul, olvashatatlan fájlokat gyárt, stb. A Kingston szerintem egy jó márka, létezik, hogy class 10-en belül is vannak jobbak/kevésbé jobbak?
#3: Nem megy a szivargyújtós töltő. Egy másik, de szintén 5V/1A-es töltővel tudtam csak a készüléket kipróbálni. Mivel az akksi egy nagy nulla, ha nincs ilyen plusz töltő a kocsimban, ki sem tudtam volna próbálni.
Ezek így egyenként is mind garanciális problémák, összességében pedig pláne. Ugye jól gondolom?
-
zolko74
tag
-
balika21
tag
válasz
Winner_hun #8601 üzenetére
Szia.
Függhet a memória kártyától, vagy a kamera firmware-től? Sikerült visszaraknod valami régebbi verziót? -
taboros
tag
válasz
Calogero #8701 üzenetére
A linkelt eszköz arra van, hogy állandó (gyújtáskapcsolás által nem kapcsolt) bekötés esetén ne engedje "leszívni" az akkut. Nekem is ilyen van, erre jó. De arra nem, hogy a gyújtás függvényében az eszközt ki/be kapcsolja.
Ő viszont arra kérdezett, hogy hogyan tudná megoldani, hogy a kamera csak akkor kapjon tápot, amikor a gyújtás rajta van, mivel szivargyújtója gyújtástól függetlenül állandó tápot kap.
Nálad vsz. linkelt eszköz olyan tápra van kötve, ami eleve gyújtásfüggő. A cél (ha ez volt) elérve, de ez szerintem ágyúval verébre eset. Ezt egy sima 150 Ft-os lengő szivargyújtó aljzattal is elérted volna.
Tehát, amit te javasolsz, az nem hatékony (magyarul drága) megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest