Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexw801
senior tag
válasz Calibra72 #7595 üzenetére
Köszönöm, nagyon meggyőző az eredmény!
Csinálok egy leltárt a CPL szűrők és step-up-down gűrűk között, ha kell, rendelek még az Aliról.
Még azt fontolgatom, hogy a dashcam tartóját kell úgy kiegészíteni, hogy a kamera minél közelebb legyen a szélvédő üveghez. Hogy ne tudjon tükrözni annyi sz@rt.Hogy mit tud a polarizációs szűrő, azt autós napszemüveggel és fotózással régen ismerem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Calibra72
aktív tag
válasz alexw801 #7590 üzenetére
Szia!
Itt egy videó arról, hogy én hogyan oldottam meg. Bár nem YI, de az mindegy is: https://www.youtube.com/watch?v=zbM9uMiLB0I
Azóta annyi változtatás történt, hogy oldalról megfúrtam, és egy M4-es menetet fúrtam bele. Anóbba egy M4-es műanyag csavart tekertem, amivel rögzítettem fikszen a szűrőt tartó karimát az optikához.Alapból 5 századdal lett nagyobbra esztergálva a karima a lencse burkolatától. alapból szorult is a karima, de ha megsütötte a nap, a danamid kitágult. és leesett a lencsetartóról.[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
válasz sambenez #7593 üzenetére
Köszi.
Ez egy step-up gyűrű, van nekem vagy egy tucat különböző (inkább nagyobbak).
De a Yi dashcam obi kívül valami közel hengeres műanyag felülettel rendelkezik, arra rá kell ragasztani talán az adapter gyűrűt?Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Menet kamerát szeretnék vásárolni ismételten.
Páromnak vettünk 2 éve egy DOD LS430at ami igen jól teljesít (azt leszámítva, hogy automatán nem hajlandó bekapcsolni) Mi most a legjobb ami szuper jó képet készít?
Annó ez a dod volt az egyik legjobb (nem olcsó) választás. Az ár most is hátrébb helyezkedik el mint a kép minőség.
Mivel minden nap éjjel is kell vezetnem így nagyon fontos az éjszakai felvétel minősége.Köszönöm
-
tag
Köszönöm a segítségeket, végül a mini 0903-ra esett a választásom: [gearbest-$85] helyett a dashcamtalk cupon codeddal: (try coupon code GBC0903)
végül: $73.99-ért sikerült megrendelni! kb 21.000.-Ft
Ugyan nem tud 2k felvételt és nem a legújabb Novatek 96660 chipset van benne, viszont Sony lencsés, pici, van GPS, wifi, kondenzátoros, és van park mode felvétel + HDMI, AV out.+ egy kérdés a hdmi vagy az AV out csatlakozással a toyota gyári navigációhoz hozzá tudom kötni valahogyan egy átalalítóval, hogy lássam a képet a navin?
-
alexw801
senior tag
Yi dashcam kamerára valaki rakott már CPL (polarizációs) szűrűt, hogyan sikerült felerősíteni?
Amúgy vannak ilyen szűrőim, fényképezés miatt, de valahogy rá kellene cuppantani az obira valami tartót. Lehet rendelni az Aliról is, különböző átmérőben.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
TaaT
nagyúr
A118C 39.99$ Email only price (bármit is jelentsen) [link]
Give them hell Ukraine!
-
Calibra72
aktív tag
Üdv!
Leteszteltem rendesen a Concorde Roadcam HD50 kamerát. Egy hete jöttem haza Görögből, 3200 kilométeren keresztül rögzített. A baj csak az volt, hogy elfelejtettem letesztelni, hogy vesz-e fel folyamatosan. Így aztán szomorúan tapasztaltam, hogy a 4 gigás fájl elkészülte után leállította a felvételt. Ezért aztán 42-43 percenként leállítottam menet közben a felvételt, majd újra indítottam a felvételt.
A meleget jól bírta, 42!!!! fokban is tette a dolgát rendesen!
A rászerelt polárszűrő is jól működött. Viszont rá kellett jönnöm,hogy sajnos ezt folyamatosan állítgatni kell, a nap állásától, és a haladási iránytól függően!!! Sajnos az én járgányom szélvédőjének az emelkedése nagyon meredek, ezért bármit teszek, akkor is van némi visszatükröződés.
Egy bemutató itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=X0NBQqqQUN0[ Szerkesztve ]
-
-
zoli.69
csendes tag
válasz olahmate1991 #7570 üzenetére
Két éve használom, és reszi a dolgát. A leírásban szereplő paramétereket tudja. Megbízható minőségi darab. Megéri az árát.
-
Mert picik, nem feltűnő, kondenzátorosak, és van bennük gps. Ha lett volna keret, és nem kellene gumira spórolnom, bevállaltam volna egy 0903-at, de csak egy g1wc-t rendeltem a januári fake fiaskót kiváltandó.
Viszont az újabbakkal nincs konkrét tapasztalat, ezért csak a spec.-ből ill. a minta videókból tippelek arra, hogy hasonlóan jó minőségű videókat gyártanak. (A hangminőségre nem is figyeltem, az számomra nem érdekes)Soma01
Hogyan? Még nem találtam olyan fotót, ahol külön mutatja foglalatot, és a kamerát.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
tag
Látom a favorit a Mini széria
Azonos áron van a A119+GPS és a Dome 201-is. Ha jól értelmezem ezek jobb chipsettel vannak felszerelve ugyazért az árért. Novatek 96660 és Amabrella A12.
Kérdezhetem, hogy miért mélgis a mini szériákat javasolod? mini 0903, vagy mini0807
Azt látom, hogy ezek Sony lencsések amit én néztem azok pedig OV.
Üdv.
Zoltán -
havri1
félisten
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs kamera a buszban:
havri
-
-
Soma01
veterán
ConCorde RoadCam HD60-hoz (A118) vett már itt valaki tokot? Melyik vált be, milyen méretű, vagy milyen digitális kamerához való?
Én úgy gondoltam, hogy veszek neki egy objektív tokot. [link] Az L-es méretű szerintem kelleni fog.
Szerintetek jó lesz ez a méret?[ Szerkesztve ]
-
negroo
aktív tag
válasz olahmate1991 #7570 üzenetére
nem szar képe van.
-
válasz olahmate1991 #7572 üzenetére
Akkor ott az összefoglaló.
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy az alábbi kamerát néztem ki Prestigio RoadRunner 560GPS autós kamera /PCDVRR560GPS szerintetek jó vétel ebben az ár kategóriában?
Kb ennyit is szánnék rá 30körül!
[ Szerkesztve ]
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
tag
Van esetleg még véleménye valakinek mielőtt döntök, melyik legyen?
Választási sorrendem jelenleg a következő:1.) VIOFO A119 + GPS [link] (+ GPS, Kondenzátoros, új Novatek 96660 chipset, -ár)
2.) 0805 mini dash cam [link] (+ ár, design, - akkus)
3.) Dome D201 [link] (+ chipset, kérdés jobb-e mint a Novatek 96660?, - ár, akkus)
4.) Rand McNally Dash Cams [link] (semmit nem írnak róla, mi van benne, valaki ismeri esetleg, design tetszik, -ár, gondolom akkus)Tehát az első három közül kellene dönteni, de ha valakinek van ezeken kívül javaslata, szívesen fogadom.
Fix telepített, GPS, elsődlegesen kondenzátoros, fontos jó minőségű felvétel.Erre választ még nem kaptam: Hová illik a listában az újabb 2db Novakek chip a 96655 és az új 96660? [link]
Üdv.
Zoltán[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
Ugy nez ki mar kaphato a Viofo A119 (GPS, 1080p60, ~90-100USD)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Degeczi
nagyúr
Nem vesz fel tovább, hanem szabályosan befejezi, kiírja az épp rögzített utolsó pár percet. Ez maradhatna ki, ha rossz az akku.
(mármint persze ha nem szakad meg a külső táp, akkor vesz tovább, bármeddig, mindegyik típus. Ezért van gyorsulásérzékelő, ami ütközésnél védettnek jelöli meg azt az utolsó anyagot, h kicsi kártya esetén se írodjon felül)
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ne a környezeti hőmérsékletet nézd, hanem hogy az autó szélvédője alatt műanyagok képesek megolvadni (aki pl. élt a 80-as években, gyakran láthatott olvadástól hullámos Videoton autóhangszórókat a kalaptartókon), olyan forróság van... (pláne fekete készülékházban), ez öli meg az akkukat gyorsan. Ami azzal is járhat, h menet közben ugyan működik, rögzít (hiszen kap tápot a szivargyújtótól), azonban ha neadjisten baleset részese vagy, váratlanul megszűnik a táp, pont a legkritikusabb részlet fog hiányozni...
Ha amúgyis fixen beépített, akkor mindenképpen inkább kondenzátoros.
-
Calogero
addikt
A mini 0805,0806 kamerák esetén van lehetőség olyan beállításra hogy hangot ne vegyen fel, csak képet?
A 0826-ban nem találtam ilyen lehetőséget. -
tag
Eloszor is koszi a gyors valaszt.
- GPS Ez esetben nem art ha van, mar csak a rogzitesek miatt is, mi hol tortent, es pontosan mikor
- Fix beepitett lenne
- Akkumulatoros vagy kondenzatoros (nem gondoltam volna, hogy az akku ilyen erzekeny, mert ugye irnak homerseklet tartomanyokat, es ebben boven benne vannak a mi eghajlati viszonyaink. Elsodlegesen kondenzatoros, de talan nem olyan dragak az akkuk sem 1-2 evente par ezer Ft beleferhet. Ez a szempont nem kell hogy donto legyen.
- SD kartya meret sem fontos, mert loop recoding lenne, felulirhatja, gondoltam egy 16Gb- vagy 32Gb eleg lenne, viszont ha van valami fontos, tudjam tarolni, de ha jol lattam ezt altalaban tudjak egy gombnyomasra.
Viszont amit eloterbe helyezek, az a felveltel minosege, ez fontos.
Fentiek ismereteben, mi lenne a legjobb valasztas?
Udv. -
válasz sambenez #7551 üzenetére
Írtam: Nyom nélkül eltávolítható. Értem én hogy az autó van értem, de pl. nekem se tetszene, ha a műszerfalon ott hagyná a nyomát. Ha téged ez nem érdekel, ragaszd rá közvetlenül.
Esetleg az apró betűs részben utána kellene olvasni, hogy konkrét felületekhez ajánlja-e a fóliát? Tehát olyan felületen is tapadást biztosít, ahol a 3M matrica nem tudna diffundálni (pl. üveg?!)Coolby
Mire használnád, mik az elvárások?
Pl. a G1WC-ben nincs GPS, a pontosídőt neked kell beállítani kézzel, a GPS-esek folyamatos korrigálják a pontősidőt, nem kell foglalkoznod vele, hogy az óra mindég a pontos időt mutassa.
A GPS-es verziók ugye naplózzák hogy merre jártál, mennyivel mentél, később ezt akár egy térképen is visszajátszhatod magadnak.
Aztán ott az akkumulátor kérdése. Ha a kocsiban hagyod, hamar elveszti a kapcitását, a szélsőséges hőmérsékletek miatt (Nyáron a meleg, télen a hideg miatt), 1-2éven belül tönkremehet az aksi, míg kondenzátoros "táplálás" esetén erre szinte teljesen érzéketlen.
A felfüggesztés, és táplálás sem mindegy, hiszen nem mindegy hogy fixen beszereled, vagy gyakran, netán naponta kiveszed, adott esetben folyamatosan más-más járműben használod.
Mennyi időt akarsz megőrizni? Van amelyik a 128GB-os kártyát is kezeli, van amelyik (hivatalosan) csak 32GB-ig fogad mikroSD-t.[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok,
Az alábbi kamerák között nem tudok dönteni, segítenétek?
1.) Xiaomi YI CN version [link]
2.) 0805 mini dash cam [link]
3.) VIOFO A118C [link]
4.) G1W-CB [link]
5.) Mobius Lens C2 [link]
6.) Dome D201 [link]Ár maximum $100
Ami miatt vacilálok, hogy nem igazán értek hozzá melyik chipset mit tud, illetve melyik cmos sensor mit tud, lencsékhez pedig pléne nem értek, és akkor jön még az a fránya bitrate, ahol teljesen elveszítettem a fonalat
Ezt a táblázatot találtam, mennyire igaz? [link1]
Látom van még Novatek 96655, hová illik a sorban?Illetve, Mit kell még figyelembe vennem a vásárláskor.
Amit olvastam, hogy gyorsposta tilos. Valamint Ausztriában ne filmezgessük a szép alpoki tájatElőre is köszi a segítséget!
Üdv.
Zoltán[ Szerkesztve ]
-
-
Calogero
addikt
A kamerához kaptam 2 csomag átlátszó fólia szerűséget, de nem tudom hogy mire való.
Itt is látszik : [link]
A manual ezt írja róla:
Remarks:
Methods of pasting the FILM:
1. Spray some water on the place that the FILM will be pasted on, and then use a dry towel to clean it;
2.Tear off the FILM, then paste it to the right place.
3. After you have adjusted the location well, you can use a scratch board or something else flat to slick
the film and squeeze the water inside out until there is no bubble or water in it.
4. Then put 3M sticker onto the film, then if you want to remove bracket, it is easy, just remove the FILM.NOTE: Alterations reserved
-
Degeczi
nagyúr
Ha A118C, akkor sleep módja van a kijelzőjének, azt hiszem egy perc a legrövidebb, én is arra állítottam, így nem zavaró éjjel sem (bár amúgyis tükör mögött van).
A GPS modul meg nincs $10, 2.5e Ft-ot nagyon megér (pláne ha amúgyis használsz RegistratorViewert, mert azzal lehet visszanézni a sebességadatokat) -
koanla
aktív tag
válasz MaCS_70 #7539 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tegnap végre én is be tudtam pászítani, ma már teszteltem is. MicroSD kártya lett végül és 1080p-s felbontással olyan 80 percnyi út 10GB lett.
A g-mérővel kapcsolatban még van kérdésem viszont, ha nem gond.
Megkajáltattam a Registrator Viewer-rel a file-okat, szépen össze is fűzte a file-okat és utazásokba rendezte; viszont valamiért a g-szenzor adatait nem tudja kinyerni a progi. Az nem "metaadatként" kerül bele a felvételbe és teljesen normális, hogy végül ez az érték nem látszik?
(Úgy sejtem, ebből a szempontból nem mérvadó, de a g-mérő érzékenységét legnagyobbra vettem, mert nem akarom, hogy az első kanyarban már tárolóba tegye a file-okat, mert úgy igen hamar megtelne a kártya)A másik kérdésem, hogy netán van-e mód automatikusan úgy beállítani a cuccost, hogy a saját képernyőjét alapból NE kapcsolja be. Értem, hogy ki lehet kapcsolni, de nem akarnék minden induláskor gombot nyomkodni.
GPS antennát még nem vettem hozzá; első lépésként maga a készülék volt az érdekes. Szóval sebességadatról és térképes követésről addig nem is álmodom...
Aztán ha az is meglesz, akkor a következő lépés egy Mobius beszerzése lesz hátulra.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz MaCS_70 #7541 üzenetére
Ebay-en találtam miközben kondis kamerát kerestem. Ahogy a leírásában is látható, Novatek chip van benne, nem a mini8xx sorozatban használt Ambrella A7xx.
Ill. most találtam egy mini807-et, ami kondenzátoros, és Ambrella chip-es.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
A Miniről honnan a hír?
Idénről a 826-osról meg ezt: According to the manufacturer, the larger size is intended to allow for a future capacitor version, which hasn’t been released yet though
Ezek ugye nem igazán frissek, de megjelenésről szóló hírt nem leltem.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz AndrewBlase #7538 üzenetére
A kondenzátoros kivitel, amiben nincs akkumulátor. Nemrég össze lett szedve, hogy a g1w,a118, és a mini-nek is van már ilyen verziója.
-
AndrewBlase
senior tag
És mi a javaslat (nem aranyáron)?
Videókat hiába nézegetek a jutyúbon, az internet mindent elbír.
Vettem már k6000-t, és ilyen visszapillantóba épített csodát is, de az utóbbi pár felvétel után megadta magát (és addig is csak manuálisan lehetett indítani), az elöbbi meg közel se olyan specifikációt tudott (míg üzemelt), mint írták. Jó, ez valszeg fake dashcam volt.
Miért mindig én???
-
-
koanla
aktív tag
válasz Degeczi #7533 üzenetére
Értem, köszi!
Mivel nem akarok a felvételekkel semmit csinálni, ezért szerintem nekem marad 1080-on. Akkor kell csak, ha gond volna, akkor meg talán jobb a nagyobb felbontás. Gondolom, van azért látható különbség a kettő között, ami akár egy rendszám esetében vagy éjjel lehet vízválasztó jelentőségű. -
Degeczi
nagyúr
A gyári specifikáció ellenére valszeg tud nagyobbat, én viszont egyszerűen 720-as fölbontást használok, amivel 175 MB egy 3 perces file, vagyis így 9 óra fér rá, ami több, mint bőven elég
1080-ra állítva úgy rémlik, dupla ekkora file-okat generál, ami nem is annyira a tárhely miatt zavart, hiszen 4.5 óra is kellően nagy, hanem feldolgozásnál, feltöltésnél volt túl nagy - nem olyan hatalmas minőségi ugrásért cserébe (720-al is nagyon jó)
-
koanla
aktív tag
Urak, végül A118C lett az itteni tanácsok hatására (amit ezúton és ismét köszönök!). Viszont a kártyával gondom van. Sajnos a kártyák lelkivilágát nem(sem) ismerem annyira, ezért elvittem egy boltba a cuccost. Megnézték és azt mondják, microSD nem jó bele szerintük, meg egyébként is valami TF vagy TFH kártya kell bele. Jól gondolom, hogy sima microSD lesz a megfejtés és a Class10-en kívül másra nem kell figyelni? Illetve gyakorlati tapasztalatok alapján valóban csak 32 GB-osig fogad?
Köszönöm ezekre is a válaszokat előre! -
MPowerPH
félisten
Bocs, hogy azt kell mondjam, de vetel elott neztem azt is, es szerintem annak borzalmas a kepminosege. Annyira, hogy a rendszamokat nem lehet leolvasni. Vagy csak mindenki hulladek modon toltotte fel. Ez esetben akkor azt nem ertem, hogy a DOD tulajok miert toltottek fel jo minosegben. Olcso husnak hig a leve...
Volt egy, ami olcsobban majdnem ilyen jo volt, a Nextbase 512G Ultra.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
válasz AndrewBlase #7523 üzenetére
Inkább keress még, vagy gyűjts hozzá. Az mjpg tömörítésű avi semmi jóval nem kecsegtet képminőséget nézve.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Ezeket a brutal meretu videokat mivel hozzatok elfogadhato mereture, de vallalhato minosegure?
Brutalis az LS470W+, kristaly tisztak a felvetelek minden korulmeny kozott. GPS jel pontos, nem hagyja el. Szelvedon a tukrozodes a zerohoz kozelit. Elhelyezes teren tudnek neki adni egy negativot, mert kicsit korlatozza a latomezot. Ha ugyesen felrakod, akkor ez is leredukalhato.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Az SQ8 mini dv camera-ról van valakinek saját tapasztalata? Milyen a készülék, megbízható?
Miért mindig én???
-
Degeczi
nagyúr
válasz MaCS_70 #7520 üzenetére
Az alapfelvetés ez a kérdés volt, a bíróság már egy későbbi mellékszál.
-
Degeczi
nagyúr
válasz MaCS_70 #7518 üzenetére
Nem, az alapfelvetés az volt, miért kellhet GPS egy dashcamhez, amire írtuk, h önmegnyugtatásra nagyon jó - hatósági bizonyítékként senki nem is említette.
(de mégegyszer: a GPS sebességmérés nem helyzetmeghatározás alapú, ezért nagyon pontos tud lenni olcsó készülékben is)
-
félisten
válasz WestBam #7516 üzenetére
Ezek a mérések eleve a járműves használatról szólnak, nem geodéziai pontosságú mérés a céljuk -- ahhoz már valóban a negroo által említett műszerek kellenek, amik, amint írod, nem röptibem mérnek.
Az alapfelvetés ugye az volt, hogy egy esetleges eljárásban ér-e valamit a GPS-log a videofelvételen, mellette.
A jelen helyzet szerint szinte semmit, aminek oka az általam említett őrületes pontatlanság. A tesztekben (főleg telefonos esetén) állandóan büszkén írják, hogy milyen gyorsan találnak jelet, fognak fixet. Csak éppen a pontosságról nem szokás újabban írni.
A pontosságbeli hiányosságokat persze jótékonyan elrejtik előlünk a készülékek, interpolálnak, hacsak tehetik, térképhez igazítanak. De innentől már nem az eredeti adatokkal, hanem bevallottan korrigáltakkal van dolgunk, ami már eleve kizárja azok igazságszolgáltatás-beli felhasználását, de annak ismeretében, hogy a forrásadatok mennyire bődületesen nagy szórást mutatnak a valóságoshoz képest, gyakorlatilag egyik adatsor sem használható semmire, aminek jelentősége van.Persze elvben nem kizárt egy komolyabb szakértő vizsgálat sem, magának a készüléknek a bevizsgálásával -- de vajon melyik olcsó dashcam szolgálhatna megbízható adatokkal?
MaCS
-
Degeczi
nagyúr
válasz MaCS_70 #7514 üzenetére
A helymeghatározás valóban igen pontatlan tud lenni, azonban ennek a sebességméréshez nincsen köze, hiszen nem azon alapul...
Valószínűleg fémgőzölt széldvédő alatt leárnyékolt telefon lehetett, mert egyébként nem jellemző ilyen ugrándozás, ha jó a vétel, 1%-on belül szoktak mérni az olcsó cuccok is.
-
félisten
Meglehetősen pontosan tudom, éppen 15 éve foglalkozom a GPS-technikával, szakanyagban konzulens is voltam.
Ezeknek a szuperolcsó autós kütyüknek közük nincs a profi készülékekhez sem a műszaki paramétereik, sem a mérési feltételek szempontjából, de még egy évtizedes technikára épülő márkás kézi/autós készülékhez képest is silány a pontosságuk.
Maga a helymeghatározási pontatlanság simán lehet 30-50 méter is, és sajnos annyira nagy a mérési bizonytalanságuk, hogy a sebességadataik is megbízhatatlanok. (Akárcsak a telefonok esetében.)Irdatlan mennyiségű összehasonlító adatsorom van, elkeserítő a pontosság hiánya.
Legutóbb nyár elején próbálgattunk egy telefon-dashcam párost, mindkettő a prémium kategória büszke képviselője volt.
A referenciatávon a kocsiba épített műszer és a profi GPS 50 km/h +- 0,4 km/h sebességet mutatott, 0,5 %-os korrelációval. A telefon és a dashcam viszont 42 és 87 (!!!) km/h között ugrált, mindkettő tracklogja 20-30 méterrel az út mellett vezetett, a dashcamé ráadásul cikk-cakkban.Nem, bíróság nem fogadja el a bíróság -- ha figyeltél volna, tudnád, hogy miért.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
negroo
aktív tag
válasz MaCS_70 #7507 üzenetére
Tudod a gps építő iparban 0.0001 pontoságban dolgozik hídak épülnek erre a technológiákra. Ha figyeltél volna, akkor nem a rendőrségi lézeres bemérés vagy a szakértői vélemény ellen, hanem legszélsőséges bizonyíték, ha már más eszkőzzel nem bizonyítható. Akkor elfogadja a bíroság.
-
Calogero
addikt
válasz MaCS_70 #7507 üzenetére
Egy ismerősömet baleset után 50-50 arányba hozta rendőrség, amivel nem értett egyet.
Bizonyítékként becsatolta a felvételt, melyet a hatóság elfogadott, és szakértőt jelölt ki.
A szakértői véleményben volt egy szép hosszú képlet amivel a sebesség lett kiszámolva, csatolva voltak a helyszínelés során készült fotók, valamint a mérések. A vélemény nagy része ezek elemzése, magyarázata volt.A videót csak a vélemény végén említette, egy sorral elintézte. "A becsatolt felvételen rögzített sebesség megfelel a valóságnak"
-
félisten
válasz sambenez #7506 üzenetére
Így van. A szakértő nem fogja leírni, hogy a GPS-log megdönthetetlen bizonyíték, a bíró meg szabadon mérlegel.
Egyszer láttam, hogy a bíróság figyelembe vett GPS-logot, de akkor is csak megerősítő bizonyítékként, hajózási ügyben.
MaCS
-
negroo
aktív tag
válasz MaCS_70 #7503 üzenetére
Igen én is azt mondom, hogy a végső esetben, ha a szakártői vizsgálat sem tudja 100%an bebizonyítani a sebesség tartományt. Így a bíró mérlegeln kell a tanúk sértet és az okozó között mit fogad el. HA a sértet vagy okózó mondja hogy a másik gyrsan ment akkor köteles el fogadni a gps adatokat bizonyos % határon belül.
ui: nekem még a rendőr se akadékoskodott, mert nagyobb erejű hitelesége, mint bemondásra. A vétkes próbált is ezt , de a rendőr se akadékoskodott ezzel.
-
negroo
aktív tag
válasz MaCS_70 #7503 üzenetére
Igen én is azt mondom, hogy a végső esetben, ha a szakártői vizsgálat sem tudja 100%an bebizonyítani a sebesség tartományt. Így a bíró mérlegeln kell a tanúk sértet és az okozó között mit fogad el. HA a sértet vagy okózó mondja hogy a másik gyrsan ment akkor köteles el fogadni a gps adatokat bizonyos % határon belül.
-
félisten
-
h.p.baxxter
csendes tag
Üdv
Kérdezem, hogy a concorde HD 30 -hoz használható, kompatibilis e a g1w típusú tapadókorong csatlakozó része?
KöszönömSamsung UE46F6470 - Samsung Bd 6900 - Med600x3d - Yamaha rxv 861 - shure 440 - Jamo S 606 HCS 3 5.0 - Pc: QuadCore AMD Athlon II X4 631, 2600 MHz, Asus F1a75, 8Gb Ram 1333Mhz, Geforce Gt440 (1Gb), OCZ Agility4, LG M2280D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest