Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
GPS-nek mikor lenne jelentősége és mekkora?
Én nem is tudom értelmezni ezt a kérdés. (Vagy, hogy miért merül fel...) Viofo esetén pl. $9 a különbség. Komolyan 3000Ft-on kell gondolkozni?
Parkolás figyelés kb. már mindegyikben van, a rendszámok éjjel pedig nem jellemző, hogy biztosan olvashatóak egyikkel sem. -
mp54
senior tag
Elvesztem a kínálatban...még sosem volt kamerám.
Mi most a javasolt (egyelőre az árat nem nézve), ha:
1;
-hátra is kellene, ha hátul "emberkednek" velem (tolatókamerám van)
-rendszám legyen olvasható éjjel-nappal
-parkolás-figyelés nem
-GPS nem
2;
ua. mint 1; , csak parkolás-figyelésselGPS-nek mikor lenne jelentősége és mekkora?
Kösz! -
paolinho
őstag
70mai A800-nál arra van beállítási opció, hogy a ki-bekapcsoló hang vagy egyáltalán ne szóljon, vagy halkabb legyen?
-
bszg@
tag
válasz
sambenez #21194 üzenetére
Bekerültek a Kenwoodok. Első-hátsó kamera esetén FHD (2x ugyebár) felbontásra képes. Összehasonlítási alapom nincs, de nem estem hanyatt, igaz, megállítva a felvételt viszonylag szépen kitisztul. Mondjuk az első kamerát érzésem szerint erősen próbára teszi a polar szűrő, majd kipróbálom anélkül is. Amúgy nem életszerű esténként lecsavarni. Esti felvételt még nem készítettem.
Érdekes, hogy - közepesre állított érzékenység mellett - éjjel néha elindul, lehet, hogy macska vagy nyest.
Ja, mindezek mellett az van a dobozán, hogy EISA AWARD, meg hogy Best product 2020-2021
Kéréseddel kapcsolatban: nem kifogásolható jogilag, ha itt közzéteszek egy nem manipulált felvételt? -
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Alakul a dolog nálam is.
Egy kérdésem maradt.
A 2 versenyző a voifo a129 duo és a xiaomi 70mai a800 (mert kell a hátsó kamera is)Mindkettő beköthető a kocsiba nem szivargyujtós kivitelben is ha jól értem. A 70mai a hardware kittel és a voifohoz meg adnak ilyen kiegészítőt?
Amennyiben versenyeztetni kellene a kettőt, melyik lenne a befutó nálatok képminőségben pl?
köszi!
-
marciport
újonc
válasz
sambenez #21481 üzenetére
Evileg nincs olyan a környéken meg próbálták több helyre is rakni autón belül és igen 70mai a kit is. Van olyan opció, hogy esetleg leárnyékol?, ha lehúzom a kamerát akkor helyreáll a jel vagy másik opció, hogy arréb rakom a kulcsot akkor helyreáll a kulcsjel a következő ajtó nyitogatásig.
-
Watt25
veterán
válasz
Diamond500 #21479 üzenetére
Számítógépen teszteld a kártyát valamilyen SD kártya tesztelő programmal.
-
marciport
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy 70mai A800 kamera (+backup cam) hardwire kittel megzavarja az okos kulcsot ajtó ki be nyitásra pl, 2 hónapos az autó, márkaszervizben rakattam be, de nem találtunk még megoldást idáig, több helyre is próbálták már kötni, de mindig visszatér a hiba, szivargyújtóról kit nélkül nincs gondom csak úgy a parking üzemmód nem használható.
Van esetleg ötlete valakinek ? köszi.
-
n.kema76
csendes tag
válasz
maglew #21476 üzenetére
Szia,
Nekem 70MAIPRO és 1S van, mind kettő tudja, ha be van kötve direkt 12V-ra vagy parkolás figyelő kábellel [link] . Nekem mind kettő be van parkolás figyelésre kötve és 3-4 napokat is áll, nincs probléma ill. a linkelt cuccnak pont az-az értelme, hogy nem engedi lemeríteni az autó akkumulátorát.
Amúgy a komolyabb kamerák sztem mind kell, hogy tudják a parkolás figyelést. -
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Melyik típusú kamera az amelyik parkolás közben is rögzít? (nem olyan kell hogy állandóan rögzítsen, csak ha a kocsi megmozdul, nekimegy valaki akkor kapcsoljon be).
Amúgy mennyire szívja le az aksit ha mondjuk hetente 2-szer használom csak a kocsit?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hátha más is úgy járt mint én.
Mi70 Pro Plusom van, amin az idő mindig magától elállítódott, hiába állítottam be mindig kézzel vagy telefonról az alkalmazással. A megoldás itt érhető el. -
-
n.kema76
csendes tag
Sziasztok,
"Sajnos" jól vizsgázott, a parkolás figyelő a menetrögzítőben 70MAIPRO.
A sérülések:
A tettes:
Hál istennek, hagyott cetlit ill. az autóőrszemtől is kaptam riasztást, hogy kárt okoztak az autómban:
[link] -
VaZso
senior tag
"Az A800-addal persze hogy semmi gond, az még elég új. Az enyém meg a 70mai pro-ból az elsők között van, alacsony sorszámú indiegogo kampányos, az első kiszállításból megkaptam. Mikor az indiegogon csipogtak hogy az övék mikor lesz kiküldve, akkor én már használtam az enyémet. Majd 2 év múlva lehet hogy az A800-al is lesz gond."
Én szedtem szét A800-at a bekapcsológomb beragadása miatt (hidegben), kicsit reszeltem a házon lévő külső műanyag "gombból" (~0.2 mm-t).
Hátul, a címke alatt van két csavar, ezen felül elölről, a kijelző felől körmök tartják.Belül egy 14500-as Li-Ion akkumulátor van benne, ilyet lehet kapni, ill. Philips elektromos borotvában konkrétan cseréltem is már ugyanilyet.
Ha csak ez lesz a gondja, a cserét meg lehet oldani, csak kell valaki, aki szétszedi és kicseréli...
-
Sziasztok,
érdeklődnék a tapasztaltabbaktól, hogy érdemes-e elfekvő 70mai A800-ra vadászni, vagy a Pro Plus elegendő?
Vagyis van-e olyan előnye az A800 -nak (a 4k-n kívül), a mi megfontolandóvá teszi a keresgélést?
furgonba lesz, tehát hátsó kamera nem kell/használható. -
maglew
aktív tag
-
.Sziszi.
csendes tag
válasz
Diamond500 #21466 üzenetére
Igen, ha 3X megnyomod a kamerán a gombot, akkor formáz.
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #21464 üzenetére
Telefonos app-ba tudod csinálni
-
Watt25
veterán
válasz
Diamond500 #21462 üzenetére
Formázd meg vele az SD kártyát. Ha így sem lesz jó, próbáld másik kártyával.
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi mai 1s kamerám,egy mai 3 órás útból egy csomó file 0.byte-os lettMiért csinálta ezt?
-
malisonX
aktív tag
válasz
makaveli666 #21453 üzenetére
Szia! Biztos, hogy nem lesz zavaró a keresztben lógó kábel? Nekem is 7-es Golfom van, nem a legjobb helyen van a szivargyújtó.
Én hardwire kit-el tervezem beszerelni, ha egyszer EU-ból is meg lehet őket együtt rendelni...Bízom benne, hogy hónap vége fele elkezdik tölteni a raktárakat...
Ha gondolod, majd csinálok pár képet/írok pár instrukciót a bekötésről.
Egyébként a parkolóőr mód elvileg nem működik szivargyújtóról, illetve a Golf el is veszi gyújtás nélkül a fázist a szivargyújtóról az én emlékeim szerint is. -
Janoo_07
aktív tag
válasz
makaveli666 #21453 üzenetére
Szia, egy helyen kapható valahogy a800. Én is innen rendeltem és meg is kaptam. Ahogy néztem 2020.09. havi gyártású. Héten kerül majd felrakásra.
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok. Szeretnék vásárolni egy kamerát. Mivel a800s jelenleg itthon nem kapható, ezért max 50e -ig mit lenne érdemes megvenni? Nem kell, hogy dual legyen. A másik kérdésem, hogy az ugye működik, hogy szivargyújtóba bedugom? Ha jól rèmlik, ha nincs gyujtás a kocsin nem tölti a telefonomat (golf7).
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
fradi81 #21450 üzenetére
Nekem DDpai mola e3 van, még nincs a hátsó kamera beszerelve(meg nem is tudom hogyan lesz, mert nekem a tolatólámpa a hátsó lökhárítóba van), de próbálgattam és lehet a hátsó kamera látószögét fel-le állítani a kijelzőn. Tehát tolatókameraként lefelé néz.
Én biztos nem tenném a rendszámtáblához, és kívülre se. -
B.i.L
senior tag
válasz
fradi81 #21448 üzenetére
Nekem külön van,mert a képet nem tudom (egyenlőre,csak szereléssel) kitenni a kijelzőre. A129duo + redszámtábla keretes tolatókamera.Ha tolatok látom,de van csipogó is,mert esőben nem sok haszna van,bepárásodik.Azt nemvágom,hogy a belső/hátsó kamera mennyire működhet tolatásnál.Azt azértgondold át,hogy mit fogsz látni
-
fradi81
veterán
Hali
Tudtok olyan menetrögzítő kamerát, amihez van tolató kamera is? Tehát elől felvesz, hátul meg tolatáskor tudnám nézni minek megyek neki? Ha nem kéne szerelni, egyszerűen be lehetne rakni az még jobb lenne. -
netreg
tag
válasz
sambenez #21350 üzenetére
Végül is mindegy is, ha az már nincs. Azaz van, mert ha nem jó, lehet venni Viofot, bár az jóval drágább. Lehet egyébként Európában kapni A800S-t? Aliexpress akciózik, de nincs neki PL RU, BE raktáron, Xiaomishop is csak értesítést ad kamera helyett.
Nagyon kéne már vennem valamit. Pénteken is majdnem szereztem egy trófeát. Megyek egyenesen, befordul elém szemből egy Suzi. Beleálltam a fékbe, már készültem az ütközésre. Centiken múlt, de megálltam végül.
-
Agent T
tag
Sziasztok!
Dashcamból létezik műszerfalra rögzíthető? -
KillBear
csendes tag
Üdv Szakik!
Xiaomi 70mai smart dash Cam om évekig jól működött Iphone 7-tel.
Fél éve nem akarja az iphone elfogadi a jelszót.
Pc-n tudom nézni a memória kártyán rögzített felvételeket.Tehát a baj: Hogyan vegyem rá az iphone-t hogy a jelszót elfogadja! Valami telefonos tűzfal? Iphone kínai tiltás? App frissítve. Bejelentkezve stb. Help Help!
-
cscope
csendes tag
válasz
sambenez #21441 üzenetére
Tudom. Fontos a látószög, sőt a hátsó kamera is, hogy mi történik mögötted.
Csak egy ötletnek vetettem fel. Vannak akik megvesznek olcsó kamerákat és szívnak vele.
A telójuk viszont alkalmas lenne rá. Ilyeneknek ajánlom, hogy inkább a telót használják.
Nekem bejött, de nem mondtam, hogy nem fogok 4K-s kamerát felszerelni. -
sambenez
Topikgazda
válasz
cscope #21434 üzenetére
Ne vedd magadra. Azért mert nem aratott osztatlan sikert, ötletnek jó. Régebben én is próbálkoztam telefonnal helyettesíteni a dashcamot. Itt van egy cikk ilyen appokról. Ha valaki ki szeretné próbálni.
De láthatod rögtön az első két képen látszik miért is jobb egy dashcam mint egy telefon. Hidd el a látószög nagyon fontos egy balesetnél. -
cscope
csendes tag
válasz
SzabóTamàs90 #21430 üzenetére
Többek között neked is volt a válasz a
Ha egy elektronikai eszközben össze van kötve a + és a - pólus azt úgy hívják, hogy zárlat.
hozzászólásodra. -
stefi68
addikt
válasz
cscope #21434 üzenetére
Ne vedd zokon, én nem támadni akartalak.
Sőt, én mindig becsültem azokat, akik olcsón, átlagos eszközökkel megoldanak olyan dolgokat, amiket csak drága céleszközökkel lehet az átlagembernek. Főleg ha még szakmai tudás is áll mögötte...Én nyitott vagyok az ilyen ötletekre.
-
cscope
csendes tag
Csak segíteni szerettem volna. De hát...
-
cscope
csendes tag
válasz
SzabóTamàs90 #21430 üzenetére
Gondolkozz el az usb-ben a két középső a D+ és D- az adatszolgáltatásra van.
D+ = Data+ = adat+, D- = Data- = adat -. -
cscope
csendes tag
Több hozzászólásra is egyben válaszolok.
Nem forrósodik fel a telefon, mert ahol elhelyezkedik ott éri a klíma levegője.
Töltőt átalakítottam, olyat vettem amelyiknek két usb csatlakozója van. A telefon maga is szabályozza a töltő áramot. A HTC, Huawei, Xiaomi, stb. úgy szabályozza, hogy amikor a töltő vezeték usb D+ és D- össze van kötve akkor 1000 mA-t enged be a telefonba. Ha nincs összekötve akkor 500 mA-t enged be. Ha a képernyő állandóan világít a fogyasztásra kb. 400 mA-t használ.
A töltőben mindkét usb csatlakozó D+ és D- össze volt kötve. Az egyiket szétválasztottam és innét már csak 500 mA-t enged be a telefon. Ez elég a készülék működtetéséhez, és alig emelkedik a töltés. Ez miatt nem melegszik az akku.
A Samsung és az Iphone telefonoknál ellenállás kombinációval van ugyanígy megoldva.
Az összes általam szétszedett mobiltöltőben össze van kötve a D+ és D-.
Azért tettem fel, mert ha valaki dascam-ot akar használni, plusz GPS-t és mellette telefont, akkor nem pakolja tele a szélvédőt a cuccokkal. -
bul07
nagyúr
válasz
stefi68 #21425 üzenetére
Gondolom egy már nem aktívan használt telefont használ, annak meg már mindegy
Amúgy én ezt a telefonos megoldást inkább hátulra tudnám elképzelni, ott úgyse kell olyan nagy látószög
Még a végén lehet meglépem, szerzek egy használt telefont és valami tartóval felvarázsolom hátrafelé
S2 Samsungom van, de azt nem áldozom fel erre -
cscope
csendes tag
válasz
sambenez #21423 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ilyen esős időben melyik dashcam adja ugyanezt a minőséget. Egyébként régóta figyelemmel kísérem az oldalt de azt vettem észre, hogy sok a problémás dashcam. Nem kívánok vitatkozni, de én nagyon gyenge játékszernek tartom a középkategóriás dashcam-okat.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
cscope #21420 üzenetére
De most ezzel mit szerettél volna mondani?
Látószöge kevesebb mint egy dashcamé, a videó minősége nem éri el egy jobb dashcam szintjét. Miért is jobb használni? Nem látom az előnyeit.
#21422-re: A dascam sem teszi tönkre az SD-t, jelenet sem marad ki, a legtöbbhöz van gps, balesetnél a dashcam is blokkolja a felvételt.
Még mindig nem látom az előnyét a dashcammal szemben. -
cscope
csendes tag
válasz
SzabóTamàs90 #21421 üzenetére
Igen valóban 95 fokos. De ami problémákat itt írnak a menetrögzítőkről azt bőven ellensúlyozza, hogy sem a kártyát nem teszi tönkre, nem marad ki esemény és nem utolsó szempontból van benne GPS is, valamint baleset esetén az utolsó két videót blokkolja. Igazából az lenne a jó, ha egy androidos menetrögzítőre lehetne applikálni a DailiRoads Voyager appot.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #21415 üzenetére
Ezek szerint.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Masooo #21412 üzenetére
Azért azt érdemes tudni akkor olvasható a rendszám ha elég sok fény van. Minél nagyobb a sebesség ez hatványozottan így van. A legtöbb tapasztalat itt a viofo és a 70mai kameráival van.
Hátsó kamerája van a viofo a129, a 70mai pro plus+, a 70mai rearview és a 70mai A800S-nek.
Ezekről találsz a topikban tapasztalatokat is. -
sambenez
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #21413 üzenetére
Mind ilyen.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Tudna ajánlani valaki egy olyan dash kamerát, ami tudja azt, hogy folyamatosan rögzít, azonban ha megtelik az SD kártya, akkor nem áll le a felvétel, hanem a legrégebbi felvételt felülírva megállás nélkül folytatódik a felvétel?
Tehát folyamatosan vegyen, de ha megtelik a hely, akkor törölje/írja felül a régieket ezzel biztosítva, hogy folyamatos, állandó felvétel legyen. -
Masooo
aktív tag
válasz
sambenez #21411 üzenetére
Akkor nappali felhasználásra de azért erősen olvasható minőséget produkálva mi ajánlható? Az nem lenne hátrányos, ha lenne kiegészítő kamera hozzá hátra, ha már nem fotógép lesz a célszerszám.
Oktató autókba akarják tesztelni majd minden kocsiba tenni abból, ami beválik és a minősége is jó. Abban a szakmában vannak rázós helyzetek. -
sambenez
Topikgazda
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Apum bízott meg azzal, hogy keressek neki egy kamerát kocsiba. Neki az lenne fontos, hogy ne keljen körbevezetékeezni a kocsit. Azaz tudjon menni telepről pl, ami eddigi olvasmányaim alapján nem általános, általában a 12v kell a működéshez. Ez akkor épp áthidalható lenne, viszont ami nekem nagyon gyenge ezen kamerák zömében az a képminőség és emiatt az optika. Neki mondjuk csak nappal kell.
Viszont nem jobb venni egy kompakt de jó optikákkal rendelkező fotógépet, azt felaplikálni a kocsiba, egy gyorskioldóval, hogy bekapcsolható legyen ha kell, vagy eleve az utakon működtetni indulás előtti bekapcsolással? Ezzel kb a telep gond is megoldódna.Illetőleg melyik az az ajánlható kamera most, ami nappal jó minőséget tud és minden adat, rendszám pl jól leolvasható megfelelő viszonyok között? E
Köszönöm!
-
-
nyikszi
őstag
válasz
kogabe #21403 üzenetére
Nem muszáj a GPS, hiszen a videóból is ki lehet számolni a sebességet. Mondjuk a helyszín miatt nem árt, de azért sivatagban ritkán jár az ember
Én mondjuk olyat vettem direkt, de épp a napokban vettem észre, hogy valami érintkezési hiba van a GPS modul és a menetrögzítő között. Áttettem az USB kábelt és azóta megy. Majd megnézem, hátha tényleg valami kontakt hiba van csak, egy kis csiszálás vagy valami hátha megoldja. (Viofo A119-es)
-
Watt25
veterán
Persze, én nem akarok meglepődni, amikor majd kell a felvétel, hogy "ja, nem jól állítottam be valamit, nem látszik semmi..."
Egy problémát találtam, amit félig már említettem. Kulcskérdés a sávszélesség. Én 1440p50-ben használom. Ha országúton mindkét oldalon lehullott levelű fák vannak, akkor a sok faág miatt annyira megnő a kép komplexitása, hogy nem elég a bitráta, amit használ. Bepixelesedik. De nem vészes a dolog, csak nekem rááll a szemem az ilyenekre. -
kogabe
csendes tag
Sziasztok! Tervezek venni egy menetrögzítő kamerát, a DDPAI Mola N3 vagy Mini5 ami szimpatikus. Rendeltetésszerű használatra kéne, tehát arra, hogy ha koccanás, baleset történne, akkor legyen bizonyíték. És itt jön be a GPS vevő kérdése. Kell-e az nekem? Mármint elfogadják-e a hatóságok a videót akkor is, ha nincs a kamerában GPS? Mert hiába van, (többek között a DDPAI-ról is azt olvastam youtube leírásokban), ha a GPS koordinátákat akkor sem teszi a mentett videóra, ha van benne GPS vevő. Esetleg van bárkinek tapasztalata ilyen témában?
-
-
Watt25
veterán
Nem hiszem, hogy lenne különbség. A honlapon duo-ként írják, de szerintem tökmindegy, hogyan mondjuk/írjuk.
Aliról rendeltem: [link] eMMC nélkül, Lengyelországból, 32GB-os kártyával. De a kártyát csak azért rendeltem, mert éppen akkor nem volt kártya nélküli verzió. (Ami vicces, mert csak beledobták külön a kártyát a csomagba.) Megrendeltem december 11-én, 19-én (szombaton!) hozta a postás.
Ezeket is rendeltem hozzá: [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest