Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crow
tag
Üdv!
CD-s, mp3-as fejegységet készülök venni. A jelenlegi 3 esélyes nálam: Panasonic CQ-C1313, Sony cdx-s22, Pioneer DEH-2800.
Ha nálam a legfontosabb szempont a megbízhatóság, tartósság /jó ideig nem szeretném lecserélni/, akkor melyiket tudnátok ajánlani? Ha olyat ajánlotok, amit nem írtam ide, az sem baj, csak ugyanabba az árkategóriába tartozzon.
Ja, és tudnátok mondani olyan oldalakat, ahol lehetséges, hogy találok ezekkel kapcsolatos tesztet, vagy fórumtémákat? -
Gabbana
aktív tag
Sziasztok !!!
Nagyabaj!!! A segítségeteket szeretném kérni.
A kisebbik baj az, hogy egy F-es astrám van. Gondolom mindenki látott már ilyet
Vettem egy Sony fejet[link], mert ezen van bemenet az előlapon, és PDAról nyomom a zenét túlnyomó részben, valamint megvettem a kalaptartóba a következő ovált: ami egy MAC Iron 710.3 ( a mágnes súlyától kettétört a kalaptartó ) nem találok most linket.
A lényeg az, hogy nincs erősítő, és az egész elég szarul szól.. mondjuk sokmindenkinek tetszik, de nekem nem nagyon.
A kérdés: hogyan tovább?? Eladni nem kellene, mert bukok rajta, de akkor vegyek egy mélynyomót meg egy első szettet még plusszban??? -
Hali.
Megtudná mondani valaki hogy mennyit ér egy
Pioneer DEH-7400mp fejegység?
Jó állapotban van kb 3-4 éves -
Octi
aktív tag
Elkészült az új beépítés
[link]
[Szerkesztve] -
yoogie
aktív tag
Egy ilyennel rendelkezem [link].
Nagyon príma kis cucc, csak ajánlani tudom! -
Side_
aktív tag
hát, akkor mázlid van...
(És ismered a többi cuccot? Vagy csak ezt a márkát hallottad? Ha szélesebb palettát ismersz, akkor talán változik a véleményed.)
Kétségtelen, h az ára csábító. De ettől függetlenül azt mondom, h a minőségnek ára van.
viszont akár már a monacornak akadnak egész elviselhető cuccai...
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Hello!
Szerintem nem annyira rosszak a SAL termékei. Nekem is az van a kocsiban és meg vagyok vele elégedve. Innen veszem őket mert a srác nagyon jó áron adja őket. [link] -
Matthew
őstag
Lehet mégis veszek 4 db-ot, csak az elsőket még le kell mérnem, hogy mekkorák férnek be az ajtóba.
Történt ugyanis, hogy megvettem ezeket: [link]
3600Ft-ért, újonnan, igaz gari nélkül...
Szóval ha találok még ilyen áron 2db-ot akkor rávetődök asszem.
Te csak hobbiszinten vagy benne ennyire ebben a témában vagy a munkádhoz is kötődik? -
Matthew
őstag
Na most akkor a bőség zavara lépett fel, most már télleg nemtom milyet hova.
A költségvetésem nincs nagyon megszabva, de szeretném a lehető legolcsóbban kihozni, a többi cuccal (fejegység, szub) már így sem kis összeg lesz és amilyen ritkán fogom használni nem is kell nekem drága cuccos.
Gondolkozom rajta, köszi! -
Side_
aktív tag
Nem kötelező az ovál.
Úgy látom, hogy 10000 körül mozoghat a költségvetésed.
Ajánlatok: [link] - innen Alpine és az Infinity.
(De akár meggondolnám, hogy inkább már ezek egyikét berakom előre, és hátrarakom a gyárit, ami elől van.
Sőt, nemis. Az elsőt hátra, előre pedig egy nagyonkicsit drágábban ezek közül: [link] pl az Alpine SXE - szett. (Persze megfelelő méretben.)
Illetve a te helyedben még talán szétnéznék az apróban, hogy találok-e valahol használtan 10e körül egy megfelelő méretű komponens szettet.
Így elől jobb minőségű zenéd lehetne, hátul pedig azért mégiscsak szólna valami.
És megint eszembejutott mégvalami, amit érdemes megnézned. Úgy érzem ez lesz a tuti.
Az első megy hátra, és veszel egy szettet innen: [link] Nagyjából mindegy is melyiket - kb hasonlóak. Azért hallgasd meg őket, ha tudod. (Szerintem az ár/érték arányuk elfogadható.) -
Side_
aktív tag
Ja, hogy sedan a gép...
Hát, ha mindenképp ezt akarod...akkor csináld. (Csak nemtudom, hogy érdemes-e egyáltalán.)
Bekötni a kondit sorosan kell. Tehát a hangszóróhoz menő kábel (ami 2eres) - na annak az egyik erét elvágod, és oda bekötöd sorosan.
-----kondi-----(+)
------------------(-)
Vagy fordítva.
Méretezés - esetleg nézz rá neten egy crossover-tervezőre. Mondjuk azokkal meg az a baj, h néha kicsit érdekesen működnek.
De ezzel ráérsz akkor foglalkozni, ha bentven a cucc. -
sbazsi
veterán
A gond az, hogy mindenképp kell a doboz, mert máskülönben nincs hova felfogatni. Tehát mindegy, hogy ovál vagy sem, doboz nélkül nem megy.
Egy lakásba tervezett hangfal hogy bírja az autoban uralkodó mostoha körülményeket? (hideg-meleg, rázkodás, stb...)
Felejtsem el?
~15 körül már lehet kapni ~50W körüli hangfalakat. -
Matthew
őstag
Nincs olyan ismerősöm sajna akinek ovál lenne a kalaptartójában de ami még gond lenne ezzel is az az, hogy nekem speciel egy 4 ajtós autóm van, abban meg nem olyan egyszerű cserélgetni a kalaptartót.
Asszem akkor télleg marad a kondis megoldás. Hátra mindenképpen kell valami hangkeltő mert az elsők elég gyengécskék egymagukban.
Hogyan lehet kiszámolni, hogy mekkora kondi kell? És hogy kell bekötni? -
Side_
aktív tag
Az oválok is elég mélyre le tudnak menni.
Szóval le kéne kondizni - ha már mindenképp efelé hajlassz. (Kérdés lesz-e olyan kis kondi)
Javaslat: biztos van olyan ismerősöd, akinek kivehető kalaptartón van oválja. Na azt be kéne próbálni hozzád, és meghallgatnod, h milyen, ha egyszerre megy a szub és az ovál. Aztán úgy, h csak az ovál. Aztán meg úgy, h csak a szub. (Mindkét esetben az elejével együtt persze.)
Csak, hogy érdemben tudj dönteni.
[Szerkesztve] -
Matthew
őstag
Hát az első hangszórókkal nem vagyok nagyon megbarátkozva de azokat nem akarom kicserélni, jók lesznek azok, nem kell nekem valami nagyon óriási hangminőség, mellesleg gyári Audi hangszórók.
Csak a kalptartóban van hely, az ajtókban nuku. Erre a kondi dologra lehet visszatérünk még.
Egy ötlet, lehet hülyeség:
Ugyebár a szubcsövemnek szabályozható a freki tartománya: 20-80 Hz/20-180 Hz, namost ha én egy olyan ovált veszek ami mondjuk 200-500Hz-20.000H-ig terjed akkor az jó lenne nem? Így nem akadnának össze. Ha igen akkor egyáltalán létezik ilyesmi ovál? Olcsón természetesen. -
Side_
aktív tag
Amit mindenképp tarts szem előtt, az az érzékenység (kilencven-1-2-3-4dB az már talán értékelhető lenne) - és hogy ne legyen azért 20centinél nagyobb az a hangszóró, amit fejről akarsz hajtani.
Ha ovál lesz, akkor az free-air, tehát elméletileg nemkéne neki - bár annak is jót tesz, ha van valami zárt tér, amiben zenélhet. -
Side_
aktív tag
Az, hogy fent a magas, lent a mélyközép az egy nagyon jól működő megoldás - ha jók azok a hangszórók.
Az, hogy a fejen letekered azért nem jó, mert akkor elől sem fog szólni semmit a dolog.
Ha az a célod, hogy a hátulülők is halljanak valamit, akkor talán jólesz valami hangszóró hátra...de csak a kalaptartóban van hely? Nincs valami gyári hely hátul?
Az oválról (nem erősítővel) max úgy vághatsz le némi mélyet, hogy 1-1 megfelelően méretezett kondit kötsz be eléjük sorosan. Ez levágja az alacsony frekiket. De ki kell számolni mekkora kéne hozzá. -
sbazsi
veterán
keret? minél olcsóbban.
most nézegetek használt hifihez gyártott hangszórókat.
a kábelezés már megvan, és gyakorlatilag csak át kellene kötni.
A dls-t előre rakni?! hmm, nem tudom befér-e.
Ha kifejezetten autohangszórót veszek, akkor annak kell még doboz is.
bár most belegondolva télen a -10 nem tesz jót a szobai hangfalnak, úgyhogy lehet akkor marad az ami most van.
egyelőre még teljesen elméleti szinten van a dolog... -
Matthew
őstag
Na most elszomorodtam kicsit.
A hátsó ajtókban nincs gyárilag hely sajnos, így maradna az elsőben a csere. De én meg azt nem favorizálom, lehet hogy elöl szépen szólna valami bika hangcucc de hátul már semmit sem lehetne hallani belőle szerintem. Ráadásul nincs is valami nagy hely ott az első akjtókban, külön van a magas (az ajtó tetején) és a közép. Ez a megoldás nekem nem tetszik annyira.
Ha hátra a kalaptartóba teszek két ovált, az télleg nagyon gáz megoldás? És ha a fejegységen letekerem a mélyet, a szubon meg fel, akkor nem lehet baj, nem? Akkor nem lennének mélyhullámok amik összeakadhatnának.. vagy rosszul gondolom?
Nem nagyon értek ehhez, bocs a sok hülye kérdésért. -
Side_
aktív tag
Ja, és még annyit, hogy ha nem lenne elég a fázishibák tömkelege, akkor még az is játszik, hogy könnyedén le is éghet az az ovál, hogyha szub is van alatta, és ő is adja a mélyet. (Főleg, ha SAL és még a loudness is működik - merthogy anélkül meg nem szól semmit - csak akkor meg a jó torz jel is gyilkolja a cuccot rendesen.)
Aki ovált is használ szub mellett - valamilyen számomra érthetetlen megfontolásból, - az le szokta vágni az oválról az alsó tartományt. Ez egy fokkal okosabb - de kérdem én: Akkor meg minek??! (Szóval nekem sehogy nem jön össze az ovál és a szub.)
Ja, meg az már általában erősítős mutatvány.
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Én nem bízom a SAL-ban. (Ha javasolhatom, teis tégy hasonlóképpen.) Lehet, hogy vonzónak tűnik az ára, de hosszabb távon nagyon nagy valószínűséggel nem éri meg.
Ha már ovál, akkor minimum valami nevesebb darab. (Mélyben sztem a JBL ovál már tud valamit. Csakhát az ~20e. Igaz, sok más is van 20e körül - azok sem sokkal maradnak el.)
Viszont mindez mitsem ér, ha egy szubod is van hátul. Ugyanis marhanagy fáziskiemelések és kioltások keletkeznek majd! És ez nagyon nem tesz jót a hangnak. Lesznek olyan hangok, amik sokkal hangosabban fognak szólni, mint kellene, és lesznek olyanok, amik egyáltalán nem.
//ovál+mélyláda kombot semmiképp nem csinálnák - vagy ez, vagy az. (De leginkább egy jó szett és egy jó mély.)
Ezért írtam azt, h inkább előre valamit.
Egy esetleges másik megoldás az lenne, hogy mondjuk a hátsó ajtókba, vagy hátsó gyári helyre (amennyiben az nincs alulról egy légtérben a szubbal) teszel hangszórót - bár szerintem az sem ér túl sokat. Egy jó elsőszett a legtutibb - csak nagyon-olcsóért az se nincsen :)
[Szerkesztve] -
Matthew
őstag
Csak kellene valami hátra is, az első ajtókban lévőket nem akarom lecserélni, csak macerás lenne. Viszont nem szól valami nagyot így inkább hátra kellene valami közép+magas. Ezek szerint te ovált javasolsz, közvetlenül a fejről lenne hajtva, akkor tehát egy 100W-os elég?
Márka? SAL milyen? Itt sem kell nagyon drága. -
Side_
aktív tag
khmm...a DLS egy nemrossz cucc minőségileg.
De ha mások az igényeid, akkor...
Annyit tudok mondani, hogy az az 50W az nem 50, hanem olyan 15-20lehet valósban.
Ha erre egy 100W rms hangszórót ráraksz, akkor nem fog szépen szólni fejről.
Egyébként olcsó megoldásként ovált javaslok - ha tényleg ezt akarod.
Az oválok általában úgyis 40-50W rms-t tudnak, és fejről is bőven elvannak, mert nagy érzékenységűek. Nem egy highend, de ahogy értelmezem - a célnak megfelelne.
A DLS-t meg rakd be az ajtóba
Mennyi lenne a keret rá?
Illetve használt is érdekel? -
sbazsi
veterán
Volna egy kérdés: Ki milyen hangfalat venne a helyemben.
Amire kell: dobozos autóban (áruszállító, mint egy kombi verda, csak hátul raktér van) hátulra betenném őket, és fejegységről hajtanám meg. (erősítő nélkül. )
Pioneer fejegység, 4*50W, ebből kapna 2*50-et.
És esetenként telken buliban ebből menne a fül-bevaló. Ott már nem az autóból, hanem erősítőről. (bár ez kb 1-2x egy évben)
Gondolom valami 100 W körüli cucc megfelelő lenne.
Milyet érdemes?
Nem vagyok audiofil, nem akarok soktízezret rákölteni.
(most is egy ilyen hangdoboz van benne, amiben valami dls 16cm-es hangszóró van. ezt akarom lecserélni valami jobb, 2-3 utas, 23 hangszórós csodára)
Többnyire mp3 vagy rádió szól.
Ötlet, vélemény, hozzászólás?! -
Matthew
őstag
Üdv!
Szeretnék az autómba valami normálisabb hangcuccot tenni mert a jelenlegi kazettás fejegységem és a két hangszóróm kissé idejétmúlt asszem, viszont nem akarok nagyon sokat rákölteni.
Szóval már beszereztem egy SAL 250W-os aktív szubcsövet, ehhez szeretnék valami olcsóbb fejegységet (20-25k). Ami nekm most nagyon tetszik az a Panasonic CQ-C1313NW: [link]
A kalaptartóba is kellene valami hangkeltő eszköz, ti milyet javasolnátok oda? Itt is valami olcsó de jó kellene, nem hangnyomásversenyre akarok járni vele.
Az első ajtókban meg asszem meghagynám a gyári szpíkereket. -
Side_
aktív tag
de kihalt a topic...senkinek nincs semmi mondandója?
akkor csak UP -
Side_
aktív tag
Ha valakit érdekel, még mindíg eladó a fej és a procc...
[link] - az ár csak irányadó jellegű, alkudni lehet, ajánlatokat a linknél lévő fórumba, priviben, vagy mailben küldjetek.vagy esetleg ide... -
Side_
aktív tag
Ha valakit érdekelne egy nagyonkomoly fejegység, az tekintse meg a linket! (Aztán onnan még a másik linket is, mert ott picit bővebb leírás található, meg a lista, hogy miket számítok be, illetve mikre cserélném.)
[link]
ja, és kiemelném, hogy az ár irányár -
Már megvan a cucc, csak be kell építeni!
Ez a végleges felállás:
Fej: PanaCQ-C 1313N
Első szett: Impact GNS 5020(13cm komponenses)
Csomitartó: Impact LK 602 erősítő, Helix Deep blue mélynyomó 50l-es reflex ládában.
Csak a tápkanóc hátravitele(pontosabban a motortérből az utastérbe juttatása) okoz nekem némi fejtörést, mivel francia autó, így nem egyszerű. A motortérben nem szívesen nyúlok hozzá bármihez is.
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
Clarion DXZ 928R fej
Kenwood PS sorozatú erősítők, pontos típus most nem jut eszembe, az egyik 4x150 a másik 1x 600-as.
Rainbow szettek: CSP 360 Extreme és CSP 260 Extreme
Phoenix Gold XS 30-as mélynyomók (2db)
Helix 1 Farádos kondi
DLS kábelek, hangszigetelő anyagok Optima pótakksi, háttér világítás, plexi burkolat. nagyjából ennyi. egy jóbarátom autóhifi műhelyében szereltettem Békéscsabán. -
Octi
aktív tag
válasz
forceberg #739 üzenetére
Háááát, egy üzlet előtt cserégetni az erősítőket, az egy érdekes mutatvány lesz
Ráadásul ne vegyél mérget arra, hogy minden erölködőt amit ki akarsz próbálni, ki fognak neked csomagolni at original csomagolásból.
Szerintem válassz ki egy erősítőt, és építsd be. A szub cserélgetése már egy egyszerűbb dolog -
Octi
aktív tag
Egyik haveromnak ilyen van. Meg van vele elégedve, csak az az egy baja van vele, hogy a hangerőállító gombot kell megnyomni bizonyos funkciókhoz. Ez nem is lenne baj, (az én panám is ilyen), csak nagyon érzékeny a gomb. Tehát hangerőt akar állítani, és sokszor a beállító menüben találja magát.
-
NeOhu
csendes tag
Kiszemeltem egy újabb fejegységet, erről mi a véleményetek?
Pioneer DEH 30MP [link] -
Side_
aktív tag
Nekem a teszt még akkor sem mérvadó, ha azt a legnagyobbak végezték. Najó, akkor talán befolyásol valamennyire. El tudom én dönteni magamnak mi tetszik - aki meg nem tudja, annak nem biztos, hogy magaskategóriás cucc kell. (De szerintem azért mindenki el tudná - valamilyen módon. Persze csak akkor, ha már van némi kialakult ízlése - mert az tényleg kell hozzá. Amyg az nincs, addig hiába akarunk jó rendszert, egyszerűen lehetetlen, mert folyamatosan változni fog az igény.)
Kipróbálni meg nem a mediamarktos-módszerrel kell, hanem normális hifis-helyeken. Lehet, h egyszerre nem lehet mindet, de csoportokban mindenképp. De tényleg normális helyeken még arra is van lehetőség, h kölcsönkérj akár ilyen kaliberű cuccokat is - persze nyillván bizonyos feltételek mellett. Ha pedig nem működik a dolog, akkor még mindíg el lehet menni hangminőségversenyre, ahol ugyan nem azonos körülmények között, de többfajta kipróbálható. (Vagy esetleg autohifis-topictalikra meg ilyesmi.)
[Szerkesztve] -
-
Pat
tag
(lejárt az idó)
kicsit visszaolvasva látom hogy itt valójában más kategóriákról van szó.
szal lehet 30ért erősítőt venni, de hát annyit is várj el tőle. jah meg még a szub is... áhh...
és akkor hol marad a szigetelés, meg az értelmes kábelek...
végülis high-end-ben is érhetik csalódások az embert.
pl: az Alpine PXA-H701-emben nagyot csalódtam, két hét után pápás..
nem mintha rossz lenne az Alpine, sok kíváló terméke van, de egy procitól azért többet vártam volna. (megoldhatatlan zajproblémák)
Most már visszaszáltam a földre, és maradt aktívban az Audison LRX5600, a csodás Brax magasokkal, Phase W6.5 közepekkel, meg a Focal 27V2 subbal
És egy kedves barátom tütüjébe pedig élvezkedek a Helix A4-el hajtott Utopia BE-ken, leszámítva a Berillium csodát, de azért a Sceanspeak Revelator is megteszi
...újra elkapott kicsit a hifi-láz... -
Pat
tag
válasz
oettinger01 #729 üzenetére
''csak műszerekkel és az alkatrészek pontos kielemzésével lehet eldönteni melyik a jobb és minőségibb'' egyetértek
első helyezett?! kiváncsi lennék a rendszeredre.. -
Pat
tag
''Ilyen kategóriában már nem beszélhetünk arról, hogy melyik a jobb.''
talán meg kéne nézni pár tesztet.. [link]
és elolvasni rengeteg ujságot. nyilván nem magyart..
-ki kell próbálni mindet?! és mégis hogyan?bemegyek egy mediamarktba aztán kölcsönkérem a referencia fejeket?
bárki megmondja, hogy melyik a jobb?! kevés embernek van igazán jó füle...
ráadásul könnyen hozzá lehet szokni a szarhoz, és nem 1 óráig tart letesztelni egyik komponenset sem..
abban viszont teljesen egyetértek, hogy rengeteg régi dolog, még mindig az abszolút referencia.
sajnos manapság, rengeteg kacat van.. -
-
Side_
aktív tag
válasz
Ilyen kategóriában már nem beszélhetünk arról, hogy melyik a jobb. Olyan van, hogy melyik tetszik jobban! És azt, hogy melyik tetszik, elég egyszerű megtudni. Egy adott rendszerben ki kell próbálni mindet - amik közül választani lehet - és kész. És azt bárki meg tudja mondani melyik tetszett jobban - és tuti, hogy nem lesznek egyformák.
És az egész hifi-dolognak az a lényege, h mi tetszik jobban. Persze nyilván arról kéne szólnia, hogy mi közelíti meg jobban a valóságot, de azért manapság nem feltétlen csak erről szól a dolog. (Sajnos?/Szerencsére? Kinek mi.)
Előfordul, hogy egy konstans kellemes hangzást jobban tetszik valakinek, mint pl egy abszolút életszerű megszólalás. Ezért (is) van az, hogy sok márkát gyártanak, és nagyrészük fenn is tud maradni a piacon. (Meg persze a marketing miatt - aminek azért nem baj, ha nem dől be mindenki.)
Az meg, hogy a régi dolgok is lehetnek jók, nem véletlen; ugyanis sok régebbi szerkezet sokkal minőségibb, mint a mai eszközök nagyrésze.
Szerencsére azért mostanában is gyártanak 1-2 kiemelkedően jó darabot a sok átlagos vagy még átlagosnak sem mondható cucc között. Vannak gyártók, akik néha villantanak valamit, de vannak, akik 1-1 kisebb botlással ugyan, de határozottan és konstans fejlődő tendenciát mutatnak - szerencsére. -
Rick2
senior tag
válasz
tudsz valamit mondani arról az erősítő- mélyláda párosról, ami most megy a mediában 30K-ért? twister 500as 2 csatis erőlködő, és egy 38as méllyel szerelt láda...
-
oettinger01
őstag
abban igazad van, hogy a marketing és a pénz is beleszól a termékek minősítésébe sokszor. de azért azt te sem gondolod komolyan, hogy te két különböző gyártó közel azonos csúcskészüléke közül fülre megmondod melyik a jobb
ezt már csak műszerekkel és az alkatrészek pontos kielemzésével lehet eldönteni melyik a jobb és minőségibb. ennél a kategóriánál már szinte biztos, hogy az egyén dönt mire költi el a pénzét, és ha nagyon alapos akkor ezeket az adatokat veszi elő nem a fülét
Nakamichiről sokat tudnék írni de felesleges.....
én 5 éve (asszem) a II. T&S shown első helyezett lettem hangzás kategóriában az autómmal egy IV golffal. sok igazán profi rendszert hallottam és akkor komolyan is foglalkoztam ezzel. ma már nem foglalkoztat annyira, csak érdeklődés szinten. még a mai napig is az a rendszer szól az autómban, aminél már vannak sokkal jobbak de nekem még ma is megfelelő. -
NeOhu
csendes tag
-
Side_
aktív tag
válasz
forceberg #718 üzenetére
Végy egy JBL-gto szubot, és hozzá egy olcsóbb jobbfajta erősítőt. Mondjuk 2csatis xetec, vagy ami akad. Esetleg valai használtat. (Marhajól szól, pontos, gyors, és nem is nagy. +sztem az ára is jó.)
...én az ovált elfelejteném, ha van lehetőség ládát venni.
kieg: mamutba most érkezett egy rakat még beárazatlan infinity cumó - és előzetes hírek szerint kiba...olcsó lesz. Érdemes lenne meglátogatnod őket (esetleg felhívnnod), hátha akad valami finomság.
[Szerkesztve] -
Octi
aktív tag
válasz
oettinger01 #715 üzenetére
Én tényleg nem óhajtok ezen vitázni
Csak annyit:
Én a fülemnek hiszek, és nem a sok lefizetett, megkent, reklámfelületet áruló ujságnak és teszternek. Bizonyos sajtótermékeket olvasva, megdöbbenve tapasztalom néha, hogy bizonyos márkák termékei, 1 hónap alatt, micsoda fejlődésen mentek keresztül. Igaz, a márka által megvásárolt reklámfelület is a többszörösére nőtt.
Egyszerűen nevetséges.
Ui: Ha már high-end -ről beszélünk, akkor megjegyezném, hogy egy valóban ilyen kvalitású termékeket gyártó cégnek, nincs tucat, ill. tömeg terméke.
Pl: Nakamichi. Na ennek a cégnek nincs 30e HUF-os fejegysége -
voxom
csendes tag
Szijasztok! Kellene nekem egy clarion MP3-as fejegység,ajánlatokat várnék Privibe
köszi -
Eddig: Pana 1313N, Impact GNS 5020.
Esélyes elemek:
Helix Deep Blue 12 RB(20k)
+
Impact LK 602(17k) vagy Impact LK 454(20k).
Ezek így 37-40(Ezek az árak kedvezményesek, én ennyiért tudom ezeket beszerezni, a rendes ár 70%-a). Tehát a 40k az normál áron 55-60k.
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
válasz
forceberg #716 üzenetére
25ből lenne éppen mélyforrás hátra - nemis akármilyen - de kéne hozzá erősítő, úgy meg már nem 25, hanem minimum 60...mert ugye kábelek is kellenek hozzá - akkor meg már inkább egy 4csatis erősítő, de úgy meg 80nál járunk...
(Biztos, hogy az ovál meg fog felelni? Kételkedem...)
Mik a rendszer eddigi elemei? -
oettinger01
őstag
miért szerinted minden high-end fej megkapja a kíváló minősítést? számos más gyártó büszkélkedhet ilyen kategóriás fejegységgel mégsem érnek el olyan jó eredményeket, mint az alpine általában.
félreértés ne essék nem akarom agyon favorizálni az alpine-t, nekem clarion fejem van. de ami tény az tény.... -
Kipróbáltam ma egy SAL aktív ''mélycsövet'' a verdámban... Valami x10-es?? Hát eléggé vicces, az első szettem 60-70 Hz-es legmélyebb hangját ki is egészítette olany 50-60Hz-cel.
-
Octi
aktív tag
válasz
oettinger01 #703 üzenetére
Azt el tudom fogadni, hogy technikában, szerkezetileg ott van a toppon. De hogy hangzásban is, az már egy elég szubjektív dolog. Hogy tesztelik azt, hogy kinek milyen hangzás tetszik?
High-endben meg el is várom, hogy kiváló minősítést kapjon. Ezért high-end. -
Side_
aktív tag
az a 8-10 óra max egyes típusoknál lehet.
Egyébként rendkívül változó.
Van ami kb 1hét. -
BaLee
addikt
Szerinted egy tolvaj felismeri hogy az az előlap most le van véve vagy csak visszabújt? Ha meg már bentvan akkor tök mind1.
Meg a levehető előlapot is csak az emberek kb 25%-a nem hagyja a kocsiban amig nem történt baj...
Mélyláda 8-10 óra haszálat után már bejáratódik úgy hallottam. -
Side_
aktív tag
Azért nincs beépített erősítője, mert aki megveszi úgyis...(már írtátok)
De! - így felszabadul némi hely, amit a mégminőségibb alkatrészek foglalnak el. Ez magával vonz(hat) esetleges alkatrész méret-növekedést. Mellegleg a hang így nem kicsit javul - tehát érthető a dolog. És kisebb lesz a melegedés is. Meg minek foglalja a helyet, ha egyszer semmi szükség rá.
De az említett Alpine-nál pl a kijelző is jelentős helyet elfoglal a készülék belsejéből, ugyanis az előlapja nem levehető, hanem gombnyomásra eltűnik odabent.
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
az Alpine cuccok irreálisan drágák
Mi az hogy drága? Valami akkor drága, ha nem éri meg a pénzét. Az a bizonyos alpine-fej annyira jó, hogy azt a pénzt még jónéhány ember számára megéri. (Persze többen vannak, akiknek nem - de ez más téma.)
Illetve az árat befolyásolja még a kereslet (is + 1000más). Ha csak néhányan vesznek ilyen fejet, akkor nyilván mégdrágább lesz.
5 év múlva nem mondanám, h semmit nem fog érni - sztem 5év múlva kerül majd be érdemben a használtpiacra - és még nem lesz 10ed áron. De sajnos az biztos, hogy ezis el fog értéktelenedni...csak lassabban. -
oettinger01
őstag
-
nrgxxx
tag
Pont ezért írtam, ez volt benne a poén amit nem értek.
Ezek szerint minnél drágább egy cucc, annál kevesebb mindent raknak bele, mert úgy is megveszed mégdrágábban külön, mert van rá pénzed..
Egyébként én nem vagyok nagy autóhifis, de szeretem a szép zenét a kocsiban.
Az a legrosszabb az egészben, minden más kocsiban jobban tetszik a zene mint az enyémben...
Jelenleg egy golf 3-ban van a következő ''rendszer''
--SAL kábelek, biztik.
--Blaupunkt GTC első szett
--Blaupunkt Velocity koax a hátsókban
--Magnat Century 400 erősítő
--Blaupunkt GTB 300-as mélyláda..
--Kenwood Kdc w434-es fej. -
Octi
aktív tag
Nem néz ki rosszul.
Mivel a mélysugárzók dupla tekercsesek (2X4 ohm), így le tudod húzni 2 ohm-ra. A 2db 2ohm-ost pedig 1 ohm-ra.
Az nem derült ki nekem, hogy az 500 W RMS-t hány ohm-on adja le az erősítő. mivel azt írják, hogy 1 ohm stabil, valószínű 1 ohm-on tudja ezt a teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Adobe Photoshop
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ingatlanos topic!
- ASUS routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- PS Plus előfizetések
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest