- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pweisz
senior tag
''Egyébként sokkal igényesebb lesz az autó, mint a gyári fröccsöntött műanyag gusztustalansággal'' MI????? Teljes oszlop burkolatot legyártod meg lecseréled hozzá a többi műanyagot hogy passzoljon szinben formában a többi burokolat is? Mert akkor igen, igényesebb. Na jó mindegy, izlések és pofonok, vannakinek biztos ezt tetszik, nekem nem, és ennyit nem válalok be a plussz hangminőségért.
-
pweisz
senior tag
Jahát ha lenne neki hely kialakitva, de nincs. Láttam már képen ilyen házilagos csipogó hely kialakítást, csunya, persze ha az embert mindent a hangzásnak rendel alá akkor belefér, de én nem akarok ennyire messzire menni.
Nem a legdrágább hangszorókban gondolkozom, csak valami normálisabban amivel megvan az esély hogy jobban szóljon, egy legolcsobb kategoriás cucc nem valószínű hogy hoz előre lépést hangminőségben, akkor meg csak kidobott pénz. Ha komolyabb rendszert szerettem volna építeni akkor valami komolyabb fejegységet vettem volna.
Polk audionak vannak viszonylag olcsobb cuccai azok jók lehetnek vajon?
Nagyrészt elektronikus, meg egy kis metált. De a csak magas és mély beállítás nem a kedvencem. -
pweisz
senior tag
Milyen koaxiális hangszoróban érdemes gondolkodni ha a gyári Clariont akarnám lecserélni az autóban. Alpine fejegység van az autóban, mondjuk egy Alpine SPR-17LP hozna vajon pluszt? Vagy INFINITY REF 6502i, Phase Evolution CX 6.5, Polk Audio DB 675? Egyáltalán mit lehet ezekről a márkákról tudni milyen minőséget képviselnek? Vagy érdemes komolyabb kategoriában gondolkodni egy olcsó fejegységhez(Alpine CDE-9848RB) Focal esetleg?
Nem sürgős a dolog, várom az ötleteket. -
pweisz
senior tag
válasz copperhead #655 üzenetére
Nem tudom, de a Kenwoodnak is van:
[link] -
pweisz
senior tag
válasz copperhead #647 üzenetére
Ha figyeltem volna elektro orákon akkor biztos tudnék valami okosat mondani, de sajnos csak a rövidítés maradt meg Lehet a többiben is az van csak itt ráírták vevő csalogatónak. Szóval szerintem nem lessz jobb.
-
pweisz
senior tag
válasz copperhead #644 üzenetére
Végfok tranziztor típus ha minden igaz. MetalOxidFieldEfectTransistor asszem, de googlen érdemesebb megnézni.
-
pweisz
senior tag
Na megjött az Alpine fejegység. Valahogy jobban szól mint az elötte bent lévő 18 éves Blaupunkt.
-
pweisz
senior tag
Kinézetre még a pana tetszene, csak azért az Alpine mégiscsak jobb minőség hangban, meg általános minőségben nem? A 46-osal csak egy bajom van hogy nem tekerős a hangerő, igaz valaószínű tartósabb, otthon a családi kocsiban van Pana tekerős 3-4év alatt a tekerő eléggé összehalta magát, de a Alpina azért csak jobb minőség-
-
pweisz
senior tag
Az Alpine CDE-9848RB-vel van valakinek tapasztalata? Esetleg ebben az árkategoriában van jobb választás?
-
pweisz
senior tag
ez atól függ mire?
A gumi peremű membrűnosok, általában vastag szélüek, sőt mostanában már láttam olyan hogy majd a membrán fele a gumi) na azok nehezen hajthatók, erőmű erősítő kell hozájuk, viszont sokkal kisebb doboz kell nekik mint egy normál hangszorónak, a papír peremesek általában szerintem nagyobb dobozt igényelnek, és könnyebben hajthatók. De hangzásbeli különbségek is vannak, de azt nem értem hogy egy autó subnál mér lehet jó a papír peremes hangszoró, inkább szélesávú és hangosítás technikában alkalmaznak a mai időkben papír peremest. -
pweisz
senior tag
Jah az lehet magasszintű bemenet, de nem értem akkor hogy kéne kötni, most ha rákötöd az egyik erősített kimenetét a fehegységnek akkor honnan lehet tovább füzni a hangszorohóz, vagy akkor talán csak azon a kimenet csak a subot lehetne használni. Na mindegy, majd aki ért hozzá az megmondja.
Más,olcsó fejegységeknél melyik gyártók a jók? Panaspnicnak van MP3 fejegysége 25 körül akcióban, az vajon mennyire szar? Alpineok tetszenek még de az meg már 40körül van. Sonyban nem nagyon bízok, azt érdemes, mennyire megbizhatóak, és vajon hogy szólnak?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest