Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
üdv, az lenne a kérdésem, hogy egy kisebb teljesítményű mélyláda+erősítő mennyiben terheli meg az autó generátorát?? kb 300wattos ládáról van szó és hozzá való 2csat. erősítőről, a kocsi pedgig 17 éves dizel, nemtudom ez mennyire számít
-
Metamorfózis
tag
válasz
Metamorfózis #398 üzenetére
Valaki erre a kérdésre? -
Metamorfózis
tag
Sziasztok !
Megmondaná valaki , hogy mi az a D4Q tuner? -
Sianis
addikt
Ma megjött a JBL szett!
Izgatottan várom a beszerelést!
-
Side_
aktív tag
Végy egy 4csatis erősítőt, kösd rá a szettet.
Mivel tudod, hogy hol férne el a láda, már csak annyi a teendőd, hogy kiválasztassz egy jókis szubot, ami illik a rendszerbe - de nincs nagy ládaigénye. Majd építesz/építtetsz egy od illő ládát - persze megfelelve a mélysugárzó követelményeinek (TS-adatok alapján).
A forma nem számít sokat - az a lényeg, h a liter stimmeljen. -
Side_
aktív tag
-
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni... Van egy NIssan Pickup-om, 2ajtós, 2 személyes. Kb el tudjátok képzelni milyen. Van benne egy Sony mp3 player, meg egy Mac Maximus első szett.
A kérdés.. nézegettem a mélyládákat, de az egyetlen probléma, hogy csak a fülkébe tudnám betenni, közvetlenül az ülésem mögé, ott van kb 40 cm hely. Attól tartok hogy túl közel lenne. És ötletem sincs mely tipus mely termékét vegyem.. Ha erősítőt is veszek, nem ártana rákötni az első szettet is szerintem, de nem értek hozzá.. tud vki segíteni? -
Sianis
addikt
Na leadtam a rendelést a JBL GTO 6506Ce-re!
A PIO 69mm magas, tehát a JBL lehet, hogy simán befér a gyári helyre, még kiemelni sem kell!
-
tomcsi
őstag
Segits nekem egy kicsit pls..
Látom jobban benne vagy a Jbl témában.
A mostani rendszert egy az egyben megszüntettem és ezeket néztem ki.
JBL GTO 6506Ce komponens szett 19.990.-
JBL GTO 75.4 erősítő 59.990.-
Cordial CLS215 hangszórókábel 400ft/m
Cordial RCA kábel 2x 6.500.-
Most maradna a Hertz láda mégy kb 2hónapig aztán utánna lenne
JBL GTO 1204BR 42.900.-
Ez igy jó lenne egyben? -
-
Side_
aktív tag
Igen, ezt az 50-ér' full-rendszer dolgot énis ismerem - de nemigen fogják fel miről van szó, amíg nem hallottak valami igazán jót.
Aztán pesze ha hallassz egy igazán jót, akkorsem biztos, h felfogod mi is a helyzet...de azt érzed, h valami más, valami tényleg igazán jó.
Egyébként simán lehet, h egyszerűen csak nincs akkora igényük a zene irányába, mint neked. -
Side_
aktív tag
válasz
newclass #375 üzenetére
Milyen rendszerem van?
Publikusan nem szeretem leírni...esetleg Zánkára jössz/mész?
Addigra valszeg nem lesz kész az autóm, de mindenképp ottleszek - max nem indulóként, hanem csak felmérem a terepet.
(Priviben esetleg leírhatom, ha nem jössz v nem tudsz addig várni, de nem szeretem nagyon hangoztatni mi van az autóban.) -
golyani
őstag
ja és nagyon segítősz rendes fickó.
nekem ost pl azt mondta h majd ha elérkezik az idő bepróbálunk több méylet és amelyik a legjobb lesz azt bennthagyjuk. én is iylen minimál koncepciós vagyok 130k-val. haverok mind kiröhögnek h marha avgyok h ennyit kiadok mikor ők 50-ér vesznek komplett rendszer. mondom persze csak a minőség+hangzás nem ugyan az.
vadkelet az nincs is olyan messze... -
Side_
aktív tag
Topbank nemcsak egy országos bajnok autót épített, hanem legalább a fél kezdő és amatőr humma-mezőny az ő keze munkája.
Egyébként ő az is, aki tipikusan a legjobb minimálkoncepciókat tudja összehozni.
Ez egy irányadónak jó, de mindíg érdemes meghallgatni mindent, amit ajánlanak (meg aztis amit nem), mert az ízlések rendkívüli módon tudnak különbözni!
Bár azis igaz, hogy ahoz, hogy értékelni tudjunk valamit, előbb meg kell tanulni zenét hallgatni...(ez sem megy mindenkinek elsőre.)
Én is vettem tőle elég jó dolgokat. (Persze hallatlanba'.) Van ami nagyon tetszik, van ami kevésbé - de olyan olcsó volt, hogy tök8, ha nem 1000%ig megfelelő, mert minimum ugyanannyiért bármikor eladható. -
newclass
tag
Az túlzás, hogy ismerem. Folyamatosan olvasgatom a fórumokat. (nemcsak az Indexen) Néha kérdezgetek, meg ilyesmi. Így többször válaszolt már nekem. Ért hozzá egy kicsit.
Elképzelhető, hogy én is vele csináltatom majd a kocsimba a hifimet...
Ő ajánlotta neked a felsorolt dolgokat, amit be akarsz építeni?
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Ezzel az rto-val az lesz a baj, h nem lesz jó sztem az általad kedvelt zenékhez.
Akkor már inkább válassz egy DLD-t. (Azse' drága.)
Egyébként a JBL GT4 mély sem olyan vészes árban...de neked inkább a DLD lenne a jó - sztem.
[Szerkesztve] -
-
newclass
tag
-
Madn!ght
addikt
Nos, a Te ill. newclass tanacsai alapjan nezelodtem az emlitett oldalon. Amire jutottam:
Alpine CDE-9843R, RM, vagy RB (37.400 Ft)
Signat Fury 400 (Ár: 15.000 Ft)
Egyelore melyladak kozul az alabbiakkal szemezek:
RTO Stealth NLB-130 (Ár: 24.000 Ft) vagy RTO Puma (Ár: 17.000 Ft)
Ezekrol van vmi tapasztalatotok?
(a xetec, ill. jbl cuccokrol tudnal magyar linket?) -
Side_
aktív tag
válasz
Madn!ght #361 üzenetére
Mondjuk a gyárilag beépített JBL-ek nem olyan gagyik, mint néhány más márka, de azért még közel se ma legjobbak.
Ja, kormánytávirányítót azt felejtsd el, hogyha fejet cserélsz, mert nem fogja tudni vezérelni. Csak egyes modellek tudják, azokis csak méregdrága átalakítóval. (Úgyhogy esetleg marad a fejhez-való saját távirányító.) -
Madn!ght
addikt
Igen. ahogy mondod.
Elso ablak 2 ''sarkanal'' 2 hangszoro (kb 8cm), elso ajtokban asszem 13-asok vannak. Valszeg ez egy szett megrt a kormanyrol vezerleskor ha az elso ''szett'' hangerejet szeretnem allitani akkor ezt a kettot egyszerre allitja, kulon-kulon nem lehet. (marmint kulon az ablak alattit, es kulon az ajtoban levot)
A hatso ''szett'' pedig a kalaptarto 2 szelebe van beepitve, a gyari muanyag csonkszerusegen, ami a kalaptartot tartja. (na ezt jol megmondtam, de remelem ertetted)
Ja meg annyi, megneztem, az elso ajtoban jbl hangszorok vannak. -
Madn!ght
addikt
Öszintet megvallva az volt az elkepzelesem, hogy az uj fej fogja a gyari 6 hangszorot üzemelni, es egy erösitővel pedig csak a subot szeretnem hajtani.
A berline a rövid ''seggu'' megane, magyaran az 5 ajtos.
70k szukos keret tenyleg, de most sajna ennyi futott ra.
Tudtok vmi linket ajanlani ahol ezek megtekinthetoek, ill. olcsobban megkaphatoak mint mondjuk egy atlagos boltban?
kösziköszi! -
golyani
őstag
nekem karácsonykor iylet ajánlottak:
[link]
ha jobbat nme lelek marad ez:
Impulse comp 6.5
Pana5301
Solid MS40
Fusion FEW-10-es mély + láda vagy vmi más mély de 25cm-es
kabelezés
ajtókba szigetelés
ez mind olyan 130 körül. kijöttek már az új panák? -
newclass
tag
válasz
Madn!ght #350 üzenetére
Ennyiért nyilván kompromisszumokat kell kötni. Ajánlom, hogy akciós vagy használt cuccok között nézz szét.
Én a következő termékeket nézném meg közelebbről:
Panasonic cq-c 5301 fej: tavalyi, kifutó modell: 35e. Ha a fejen még sprórolni akarsz: Pana 3301-es 28e vagy a Grundig s2000-ről én is jókat olvastam, de még nem hallottam. Az mindenesetre 25e.
Signat Onyx W12 sub+Signat Fury 400 erősítő együtt: 28e
A berlinette az ugye nem a szedánt jelenti? Csak akor vegyél zárt ládát (persze meghallgatás után) ha egy légtérben leszel vele.
A maradék pénz kábelre, stb...
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
válasz
Madn!ght #350 üzenetére
Hát, húzós-húzós.
1. JBL GTO szub+GTO erősítő+valami fej a maradékból. - mod: ja, hogy itt nincs maradék
2. Xetec erősítő+DLD láda+maradékból fej
3. Xetec erősítő+GTO szub+valami fej
A kérdés, hogy csak a ládához kell-e az erősítő.
Ha igen, akkor olcsóbban kijön.
Ha később lecserélnéd (szerintem megéri) a szettet is, akkor 4csatist kéne venni.
Xetec árak:
Vector_2ch: ~25e
Vector_4ch: ~35e
GTO_monoblock vagy 2csatis: ~42-45e
GTO szub: ~20-láda nélkül - ládával asszem +10e (Itt angy a választék - főleg ízlés kérdése h a durván odaverős, vagy a lágyabb hangú a bejövősebb.)
DLD szub meg olyan 20körül+láda
Fejre azért lehet többet szánnék - de ha nincs píz, akkor nemtom...az a baj, h olcsón igen nehéz jót találni.
De tippek: Alpine 9843, (v 9845), van aki azt mondja, hogy a Grundig elég jó, esetleg pana 33xx. Foggalmam nincs mi lenne jó. Esetleg elcsípni valami jobb használtat.
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Baja nem lehet.
Egy hangszóró előbb romlik el a torz jeltől, mint a nagy teljesítménytől.
Tehát ezért fontos, hogy loudness OFF legyen - ha lehet. Bár elég csábító lesz, h bekapcsold - de eleinte inkább hanyagold, (meg későbn is) ha lehet.
Ha az ember erősítőt használ, akkor meg eleve nincs szükség a loudnessre - mégis van hangerő. Sőt, lesz dinamika, tér, színpad, minden. -
Madn!ght
addikt
Csa!
Köszi a véleményezést! Autóhifi terén abszolut nem vagyok képben..Tulajdonképp az elsődleges szempont hogy, ár/minőség arány ''jó'' legyen. Renault megane (2000-es évi) berline kocsim van. A gyári 6 hangszóró mellé gondoltam hogy a mélyet kicsit felturbóznám. A hallgatott stilusok: főleg funkhouse, R&B. Ha véleményed szerint nem tul jok az emlitett cuccok, mégis milyet ajánlanál hasonló árban? Köszi a helpet!!
üdv: mađ
szerk: 60-70k között gondoltam a szettet
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Oké! Ha befér akkor ilyenem lesz. Lesz járatva rendesen, leszabályzom a JVC, hogy ne tudjon teljesen ráülni, bár szerintem 19W-ot adva neki sem hiszem, hogy igazán nagy baja lenne...szerinted? Erősítőt meg nem tudok venni még, ha megfeszülök akkor sem!
Gyűjtögetni fogok rá, és ha lesz rá keret, akkor azonnal meg is veszem...persze ezt a témát is körbejárom addig.
-
Side_
aktív tag
''Nem egy versenykategóriás dolog'' - hát nemazért, de akor a pio még annyira sem...
1valamit ne feledj el - a szett bejáratódási ideje olyan 100-150 óra lesz. (esetleg beépítés előtt járasd szobában erősítőről jó sokat - átlag, v halkabb hangerőn, kiemelések nélkül.)
Egyik havernak raktam be ilyet 1-2 hónapja - még mindíg nem járatódott be - így a magasa kissé zavaró még. De ha bejáratódik, akkor elég jó lesz! (Persze ő csak akkor hallgatja, ha éppen megy is a kocsival.)
Sztem csalódott semmiképp nem leszel!! Sőt.
(Bár erősítővel jobb lenne...)
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Már örülni sem merek. Kedden mindenképpen lesz valam. A tulaj beszélt valami csávesszal, aki azt mondta, hogy a JBL GTO nem egy versenykategóriás dolog. Hát mondom magamban, 1 nem arra kell, 2 csak jobb egy volt 40k-s szett, mint egy 20k-s lehet, hogy csak neve van Pio. Gondolom azért, hazabeszélt kicsit. Te akkor azt mondod, hogyha belehet építeni a JBL szett-et, akkor nem leszek csalódott igaz?
-
Side_
aktív tag
Próbálok neked keresni...de a JBL-eknek általában a mély és főleg a közép az erősségük.
Meg persze a dinamizmus. (Ami a rocknak különösen jól áll.)
Egyébként van még 1-2 szett 20 környékén, de mindennek más hangja van.
(Mondjuk leírom azért még1x, h a GTO alapban egy 40e-res szett, amit általában 30ért árultak, és most mégakciósabb.)
Az említett Phase pl egy elég meleg hangú - általánosságban jó szett. De ízlés és stílus kérdése.
Ezért lenne jó, ha meg tudnál hallgatni minél több szettet. -
Sianis
addikt
válasz
newclass #337 üzenetére
Először nem lesz erősítő, arra még gyűjtenem kell, de csak így darabonként tudom összeszedni a rendszert...
JBL tetszene, csak jó lenne látni róla egy frekvencia körgét, hogy pl: a közép mennyire süllyed meg, vag éppen az egész mennyire egyenes....esetleg van valakinek ilyen tulajdonában? -
newclass
tag
Bocs, hogy beleugatok ...
Általánosságban: csak magadra hallgass!
Én javasolnám, hogy nézd meg az Impulse Ks-130-as szettét! Vagy a Phase Pc szettet! [link]
Azt vedd meg ami a legszimpatikusabb! Lehet valami nekem nem jön be, te meg eldobod magad tőle! Minden tanács szubjektív!
Erősítő lesz végül hozzá? -
Sianis
addikt
-
Side_
aktív tag
válasz
Moddingfan #330 üzenetére
Elsősorban a stabilabb táp miatt.
Másodsorban általában a 2csatornások (ugyanazon szériából) nagyobb erőtartalékokkal, dinamikával bírnak. (Köszönhetően a stabilabb tápnak - is.)
Egyszóval jobbak.
(Próbálj ki egyszer valami jobbfajta erősítőből 1db 4csatisat, és 2db 2csatisat. De azis elég, ha mind2ből csak 1et próbálsz - és csak szettet raksz rá.)
Egyébként a best az a szélessávú monoblokk lenne, minden hangszórónak külön, dehát...az lenne ám az igazán drága játék.
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
válasz
Moddingfan #325 üzenetére
Mindenképpen a 4 csatis éri meg jobban, ez nem kérdés.
Hát...sztem nem.
Mindíg az éri meg jobban, ami hosszútávon jobb.
És egy 4csatis soha nem jobb, mint egy 2csatis. Max árértékben szokott sokkal jobb lenni - és emiat is választják sokan. (Ami nem baj - ezért is találták ki.)
És ezért írtam, h egyéni ízlés + persze pénztárca kérdése.
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
''Na ettől féltem... Miaz, hogy mindegy hol van?''
Na jó, ennyire mindegyre azért ne gondolj!Csak azt montda, hogy akkor sincs túl nagy gond, ha az A oszlopra tesszük, nem annyira életbevágó, hogy függőleges síkban egyben legyenek. Viszont az már fontosabb, hogy fejre legyen irányítva, mert sokan azt mondják, hogy szimmetrikus legyen, így viszont meg nem a legtutibb.
''Egyébként ha már nem a JBL, akkor miért pont a PIO? (Az nem jó érv, h azért, mert ez van. )''
Ez tény, de akkor mit vegyek 20k-s környéken? Ezt ajánlották, nem azért mertez van, hanem mert ezt ajánlották!
Csak annyit nézz meg JBL-nél, hogy mennyivel magaabb a mágnese, mint pl egy PIO-é. Mert ha magasabb, akkor már nem jó. Minimális eltérés még csak csak, de a legjobb lenne, ha ugyanakkora lenne. Jobban már nem tudom körbejárni a kérdést, mert már így is kb ~1000 helyről kapok infót, és természetesen mindenki mást mond, na akkor most ebből vonj le bármit is... -
Side_
aktív tag
Amúgy magas elhelyezésre ő azt mondta, hogy kb mindegy hol van, de asszimetrikusan a homlokom felé kell őket irányítani, akkor lesz tuti a cucc.
Na ettől féltem...
Miaz, hogy mindegy hol van? Egyáltalán nem mindegy hol van - pont ez a lényeg. De már elemezgettem valahol a dolgot - ha jól tévedek.
(A fejfelé fordítás általánosságban igaz lehet, de még ottis előfordulhatnak kivételek, amik másképp szólnak jól.)
Egyébként ha már nem a JBL, akkor miért pont a PIO? (Az nem jó érv, h azért, mert ez van.)
Milyen mély ez a hangszóró?
Most JBL-t nemtudom fejből - kintvan a leírása - de kérdezd meg, holnap énis megnézem.
Szerintem azzal járnál a legjobban, ha meghallgatnál egy jópár szettet(persze a demofal eléggé csalóka - szóval autóban lenne a tuti), és legalább beszélnél v maileznél a miskolci emberrel.
Persze kezdőként nyilván nehéz, mert az ember sokfelől kap sokféle infot, és eleinte még azt sem tudja mit hall, és az miért úgy van, de ez idővel változik.
(Azért érdemes egy többek által jónak titulált úton elindulni.) -
Sianis
addikt
''Aztán miért nem fér el?''
Azért nem, mert eredetileg 13-asok vannak benne. Kivágásra kerül az eredeti hely, és még kell belőle kieleni is egy keveset. Pio-nak kissebb a mágnesem mint JBL-nek, így a szerelő azt mondta, hogy még még befér, de a JBL-t már nem lehet úgy betenni, hogy a lábamat vezetés közben ne zavarja, igazat adok neki, tényleg rendesen belemértük a PIO-t és ha még kijjebb van a JBL, akkor már gázos lehet, nem csak nekem, de a hangszóró is kaphat, ha nem vigyázunk rá...
[link]
Ezt belepróbáltuk a sráccal, és szépen beleféreget még éppen, éppen. Lehet, hogy JBL is belemenne, de ha nem akkor meg szívhatom a fogam. Sajnos a tutira kell mennem...
Kicsit sajnálom, hogy ez lett belőle, de ezt el kell fogadnom.
Amúgy magas elhelyezésre ő azt mondta, hogy kb mindegy hol van, de asszimetrikusan a homlokom felé kell őket irányítani, akkor lesz tuti a cucc.
A nevét most meg nem mondom, de volt a falon jópár helyezés... -
Side_
aktív tag
Aztán miért nem fér el?
Ha úgyis a JBL-rács megy rá, akkor ki is lehet emelni kicsit (sőt - kell is) - meghát gyárit is leveszed. És ha már kiemelés, akkor bőven elfér az nem? Meg kiljebb is emelhető az ajtó síksából - bár ez nem szokott kelleni. Átalában ~1centi elég - de ha nem, akkor sem lehetetlen.
Ha egy uDimension elfér, akkor a GTO miért ne férne el?
Konkrétan mennyi hely van ott, hogy nem fér el? Vagy mennyi hiányzik??
a bolttulaj többszörös győztes
Ki ő? Neve - autója/autói? Miben győztes? SQ v SPL?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Hi!
PIO lesz nem JBL. Azért nem, mert nem fér be az ablaküvegtől. Még szerencse, hogy nem ugrottam bele, mert most nézhetnék. Viszont a bolttulaj többszörös győztes, nagyon közvetlen, és lebeszél az olyan dolgokról ami nem érdemes ( pl: PIO erősítő ). Szóval nagyon jó napom volt, kissé bánt a JBL, de legalább nem szívtam meg. Még meg hányom vetem a PIO szetted, de valamit kezdeni kell majd. -
tomcsi
őstag
Eldöntöttem.
Eladom az összes jellenlegi motyóm kivéve a Hertz ládát.
Megveszem a Gto szettet és hozzá a Gto 75.4 (4 csatornás erősítő, 4x104W sinus, 2x300W sinus, LP/HP filter).
Igaz, hogy most hó elején csak a szett lesz meg és 2pár rca + normális hangszorókábel, de következő hónapban megveszem az erősítőt is.. -
tomcsi
őstag
Bp.
Kézügyességgel nincs gond, csak szerszámok nincsenek.. -
plömplöm
őstag
jóreggel
ilyenje nem van valakinek véletlenül? [link]
unom már a pepecselést az újraírható cédékkel... volt ezer éve egy kazettásmangós ródsztárom, azt szerettem míg el nem lopták, nemtom manapság milyeneket csinálhatnak... jöhetnének 5letek valami brendebb gyártó flash alapú lejátszójairól is... -
tomcsi
őstag
Ki tud csinálni ajtópanelt? A meglévőt kéne kiegészíteni..
-
_Volkovy_
nagyúr
Cegléden május 27-én hangnyomásverseny, gyertek!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest