-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz
troll81 #62221 üzenetére
a leválasztó relé egy kell de abból csak 200A találok azt mihez méretezik ill mekkorát keressek? meg ilyen vagy hasonló 2 akuval kezdeném a projektet DataSafe 12HX560+ ezek jónak tűnnek nem akarok áram nélkül maradni
pénz kellékek megvan tapasztalat még kevés .itt is van akinek jobb gondolatai vannak mint egy csak hangnyomással foglalkozik
-
kacsa7
őstag
válasz
troll81 #62221 üzenetére
Hangnyomásos dolgokkal kapcsolatban itt hiába kérdezel, mert nem ez az irány van itt, így tapasztalat sincsen. Keress FB-on valami hangnyomásos csoportot, ott fognak tudni érdemben is tanácsot adni, ráadásul jobban is pörög, mint ez a fórum. Egy ilyen rendszert normálisan, igényesen, atom biztosan megcsinálni nem kevés anyag, pénz, idő, hely.
-
troll81
addikt
válasz
kacsa7 #62220 üzenetére
szia ehhez keresgetek kábelezést Eton FA 5000 mivel ez megy a 15 ground zero mellé és minimum 2 db aku kerül pluszba de lehet elég csak a gyári 2x50mm2 de egy ohm lenne hajtva az meg sok áram
meg keresnék helpet is beépítéshez de nem találok hozzá senkit
ez van gyári oldalon hozzá elég reálisnak tartom
Ausgangsleistung (13,8 V / 1% Klirr)
1 x 1713 Watt an 4 Ω (144 A)
1 x 3173 Watt an 2 Ω (266 A)
1 x 5408 Watt an 1 Ω (484 A) -
troll81
addikt
sziasztok a hegesztőkábel mennyire jó ill használható helyettesitésre? ill van e azok közt különbség?50nm2 kellene
-
Totta92
tag
Pozitív az akksiról megy, a negatív a pótkerék csavarjáró.
Csomagtartóban van szabadon minden nem burkoltam be direkt a hűtése miatt. Gain is csak félig van feltekerve, és extra basszust nem adok rá mert gyári hangszórók vannak mellette azok ugye le vannak szűrve 125hz-nél, így csak a mélynyomó adja a mélyet, és ha ilyen bass boost sz@rokat rákapcsolok az összes hangszóróra ad nem csak a mélyre.
Azért lett így kigondolva mert 4 csipogó van, meg 4 ami közepet adja, plusz a mély hátul.De babráltam a test kábellel és az lehet a baj szerintem, a rezgéstől hol érintkezett hol nem mert húztam rajta és most jó. Kilazult valamiért.
Pedig minden kábelt forrasztottam szigeteltem rögzítettem rendesen, nem csak összetákoltam, és mégis előjön valami. -
PiciPeti
őstag
-
Eddy_
csendes tag
válasz
Totta92 #62209 üzenetére
Egy nyomonak terhelhetosege van nem teljesitmenye es ezt nem tudja figyelni az ero igy emiatt letiltani sem tud (foleg jelen esetben az az ero eleg keves a melyedhez). nem meleg olyankor az erosito? rossz testeles, rossz elhelyezes (gyenge szellozes), rossz beallitas (pl gain poti csontra kitekerve,ilyen olyan bass boost, tudomisen)
-
Totta92
tag
Sziasztok!
A minap merült fel nálam egy kis probléma.
Adott egy Pioneer FH-X730BT rádió amit már régebben beszereltem a kocsiba.
Egy idő után kevésnek tartottam a mélyet így pár hete vásároltam hozzá egy Pioneer GM-A3702 erősítőt és TS-WX306B mélyládát.
A problémám ott kezdődik hogy beállítgattam mindent. Nagy hangerőn nem igazán szoktam hallgatni a lényeg nekem hogy utazás közben is lágy "dögös" mélyet halljak a zene mellé.
De hát akinek van ilyen rendszere egyszer úgyis kipróbálja hogy mennyi lehet a max.
Közepes hangerőnél nagyobb terhelésnél az erősítőm magától kikapcsol van rajta egy kék led az el is alszik. Majd kb 5 perc után újra életre kel.
Arra tippelek hogy valamiért letilt de ez mitől lehet? Kevés neki az akksiből felvehető áram? Vagy kicsi a mély teljesítménye és mielőtt elszállna lekapcsol?
Lehet hülyeségekre gondolok de lövésem sincs mi lehet... -
Hardtech
aktív tag
Csak nem hagyott nyugodni ez a 2 way 3 way beállítás úgyhogy visszaraktam 2 wayre így sokkal szebben szól tehát eddig így volt de így a hiba megint elojott nagyobb hangerőn recseg a csipogó és gazadasnal megjobban. Mi mehetett tönkre és mi köze a gazadasnak a recsegeshez? Nem lehet hogy valami test probléma lesz vagy valamelyik kábel közel van a másikhoz?
-
Chris82
senior tag
válasz
spiky03 #62202 üzenetére
Köszönöm, de nem az én érdemem. Fél éve beszéltünk a beépítésről, hogy milyen praktikus lenne, ha nem foglalna helyet a hasznos területből.
Volt bent egy Big Bull ami megadta magát, így nem volt kérdés, hogy itt az ideje megvalósítani.Én csak a megrendelő voltam, haverom csinálta az egészet ( kábelezés, fejegység csere, első szett beépítés, hátsó ajtó hangszórók, erősítő beépítés)
A láda teljesen egyedi építésű Gladen 20cm-es subbal.
Zaj egyáltalán nincs.
-
Chris82
senior tag
válasz
Speeedfire #62197 üzenetére
-
baluka6
aktív tag
Sziasztok,
Nem kimondottan autóhifi téma, de közelít hozzá. Utólagos hangszigetelést szeretnék egy 2-es Megane-ba, mert zavaró a menetzaj. Jelenleg a 4 ajtóra került Ctk 1,8mm-es rezgéscsillapító (bitumenlap). Némi változás észre vehető, de valamivel még kicsit fokoznám a dolgot.
A terv az lenne, hogy a tűzfalat is szigetelném belülről, valamint a kerékjárati íveket is és akkor az ajtók is kapnának valami pluszt.
Milyen anyagot ajánlanátok erre a célra? Lehetőleg olyat, ami nem arány árban van..Köszönöm
-
pengusz77
senior tag
válasz
HeyArtyom #62190 üzenetére
Ne hagyd magad
Én is így kezdtem, mint teJól gondolj át mindent, és ne kapkodj. Ha így állsz hozzá, menni fog. Persze nem lesz olyan szép, mintha Gulácsi csinálta volna, de attól még szólhat jól.
Azért ne mondj le az erősítőről, még ha nem is versenyre kell: sokkal jobban fog szólni.
Ja és ne felejtsd el az ajtó szigetelését. -
lacos001
senior tag
Hi
Elég láma kérdés..pláne itt.
Mitsubishi Colt VI- 2005-ből a gyári autórádiót miféle kütyüvel lehet kiráncigálni?
Arra gondolok, amit bedugunk a két oldalára, aztán kihúzzuk. Barmolni nem szeretnék, mert kis feleségemé, viszont csere érett...
Ilyenekre gondolok....Természetesen kerestem pont ehhez valót, de nem sok sikerrel....vagy bénáztam.....
Vagy rendeljek univerzális pakkot, aztán vagy sikerül valamelyikkel vagy nem
thx
-
MunezXBK
nagyúr
B Omegában hol tudok behatolni a tűzfalon?
-
HeyArtyom
újonc
Egyszerű alatt azt értettem hogy a két felvázolt lehetőség közül ez tűnt a kevésbé komplikáltnak. Láda... igen azt hittem ebben a témájú topikban evidens, hogy a mélynyomóra gondolok de elnézést, hogy pongyolán fogalmaztam. Valóban nem volt róla szó, de a továbblépésről igen, és én hozzátettem ezt is. Arról viszont nem esett szó, hogy hol lesz a hangváltó, de akkor majd megfontolom hogy szigetel védett helyre tegyem ezért köszönöm a hozzászólásodat. Nem veszem bántásnak, jól látod nem vagyok benne profi. pontosan azért kérdezek mert nem minden világos. Ne aggódj még jó pár helyen utána fogok olvasni, utána kérdezni, és megnézek pár yotube tutorialt is. Nem szándékozom összegányolni, ha már fizetek érte. (Akár 2 akár 20 akár 200 ezer Ft-ot) Erősítővel biztosan jobban szólna, de nem versenyre készítem, csak szeretném a gyári hangszórókat lecserélni,a gyári hangzást kicsit javitani( annál azért csak jobban fog szólni) Csináltathatnám mással is, de szeretek új dolgokat megtanulni, és érdekel is , ráadásul úgy sosem tanulom meg.
-
Eddy_
csendes tag
válasz
HeyArtyom #62187 üzenetére
"egyszeru dolgod lesz", amikor az ajtoba azik majd a hangvalto...en szemely szerint soha nem tennem oda be...lada? milyen lada? erositorol volt szo semmifele (gondolom) melyladarol. Marpedig ero nelkul valoban nem fog sokat megmutatni magabol egyik szett sem. Masreszt nem bantasbol, de a hozzaszolasaid alapjan a helyedben inkabb beszereltetnem
-
troll81
addikt
Steg erősitőm lenne felesleg ha valakit érdekel privit irjon
lesz valahol tali mostanában?
-
HeyArtyom
újonc
válasz
kacsa7 #62186 üzenetére
A választ köszönöm!
Egyébként 2002-es toyota corolla. Mindkét hangszóró az ajtóban van, szóval akkor viszonylag egyszerű lesz a dolgom. A fejegység már megvan, a hangszórókat pedig ár alatt tudnám elhozni(~20eFt). Erősítőt és ládát most nem tervezek, de nincs kizárva, hogy később mégis beépítésre kerül. -
kacsa7
őstag
válasz
HeyArtyom #62185 üzenetére
3ohm-os hangszórótól semmi baja nem lesz a fejnek, egyébként ezt a JBL honlapja is leírja, hogy akár gyári fejekhez is ajánlja. Fejről hajtva persze nem lesz nagy szám, illetve ennyit akkor van értelme rá költeni, ha később tovább akarsz lépni erősítőre.
Az RCA kimenet nem hangszóró meghajtására való. Arra a hangszóró kimenet van. Nem derült ki milyen autó - így csak feltételezhető, hogy a magast is az ajtóban kell elhelyezni - de az ajtódba úgyis bejön a gyári kábelkorbács, amiben benne vannak a hangszóró kábelek is. A gyári hangszóróhoz menő kábelt kötöd a hangválto "in" "+" és "-"-ba. A hangváltóból pedig értelemszerűen a mélyközéphez (WF) és a magashoz (TW) kábelezel.
Ha a magas az ajtón kívül kap helyet, "A" oszlop vagy műszerfal, akkor az ISO csatlakozóból jövő megfelelő oldali hangszóró kimenet kábeleit még az ajtó előtt el kell vágni és bekötni a hangváltóba. -
HeyArtyom
újonc
Sziasztok.
Szeretném kérni segítségeteket!
Az alábbi JVC fejegységgel szeretném meghajtani a következő komponens szettet
Ha minden igaz a fejegység 4 ohmos a hangfalak pedig 3. Akkor ez így működőkepés igaz?
Illetve a bekötés hogy van? Az iso csatlakozóba kell bekötni ? vagy az rca kimenetre ? Ezzel kapcsolatban szívesen várnék egy kicsit bővebb magyarázatot.
Ha Fehérváron jársz vagy egy sörre is meghívlak cserébe!! -
pengusz77
senior tag
A JVC X330BT leírása alapján (mivel itt is van 2way/3way beállítás, gyanítom ugyanaz, mint nálatok) 2 way-nél van tweeter, front (hpf), rear (hpf), sub(lpf) vágási lehetőség, 3 way-nél tweeter, mid range, woofer. A mid range-nél van alsó felső vágási lehetőség (nyilván). A bekötésnél lila/zöldre írja a hátsó hangszórókat, illetve 3 way-nél a magassugárzót, a szürke/fehérre írja az első hsz-t, illetve 3 way-nél a midrange-et. Gondolom a 2 pár rca-val csak így tudtak 3 utat csinálni: az egyik rca a mélyközép (erősítőről) , a másik a sub (erősítőről), a magas és a mélyközép meg a fej erősítőjéről megy.
-
Hardtech
aktív tag
JVC KD-R881 BT + Hertz ESK165L.5 Értem mit mondasz ezért is kérdeztem hogy most akkor a hangváltó szart be vagy mi történt? De hát csak be van kötve hát látom hogy be vannak kötve a vezetékek
A rádióbol megy 1-1 vezetek a hangváltóba jobb bal oldalt a hangváltóbol 1-1 a középbe 1-1 a csipogóba mashogy nemigen lehet bekötni.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Hardtech #62177 üzenetére
Ha a 2-3-way állítástól megszűnt a recsegés akkor a szett saját hangváltója nincs bekötve és aktívban van a rendszered, vagyis a fejegység vág. Legalábbis én nem tudom másként mi okozhatná a recsegést vagy annak megszűnését. Bár a gázadásra változás is érdekes, de az lehet csak generátor zaj.
A high és low pass filterek mellett sávszűrést is tudnia kell a közép hangszórók csatirnáin.Lehet mondtad már, milyen fejegységről van szó?
-
Hardtech
aktív tag
válasz
Peti66 #62176 üzenetére
Igen szerintem is 3 csak itt fentebb valaki írta hogy most akkor a szett hangváltója vág vagy a fejegység vág. Ezt én aztán nemtudom... a fejen semmit nem állítottam se, EQ se ,bass boost ,se loudness ,se nemtom mik vannak még minden közepen van. Van benne high pass meg low pass filter tudtommal ezt kéne beallitani de mivel ehez se ertek igy inkabb ehez se nyultam
-
Hardtech
aktív tag
válasz
Peti66 #62174 üzenetére
Mondom nekem fogalmam sincs mi miért és hogy van beállítva nem értek hozzá. Odavittem a hifishez ö összerakta azt hogy mit meg hogy csinalt nemtudom mikor ide adta működött. Eltelt masfel hónap egyik nap lemegyek a kocsihoz bekapcsolom es elkezd recsegni anelkul hogy én barmit is elallitottam volna. Most reggel atraktam 2 way röl 3 way re es elmult a recseges. A kérdés normális e ez igy 3 wayen kell lennie ?
-
Hardtech
aktív tag
Tehát most ha be van kötve elöl a szett hangváltója + csipogó + közép + hátul erősítő meg sub akkor a fejen 2 way vagy 3 wayre kell allítani a crossover típust ? Eddig nemtudom hogy volt de működött. Most pár napja elkezdett a csipogo torzitani... Úgy tünt hogy mélyet is adna ha tudna de ugye csak recsegett + magasabb fordulaton/gázadásra mégjobban elkezdett recsegni. Erre most reggel beállítottam hogy 3way legyen és minden probléma megszünt nincs recseges nincs torzitas nem akar mélyet adni. Vagy ez most azt jelenti hogy elromlott a hangváltó és most azért jó mert a fejegység vág ?
-
Lusu
aktív tag
válasz
Hardtech #62166 üzenetére
Ezekszerint aktív a rendszered és nem is használod a szett hangváltóját?
Ha ugyanúgy szól mint eddig akkor szerencsésen megúsztad a hibakeresést, mert 2way módban megkapja a komplett frekvencia tartományt. Ha be volt állítva alsó vágás akkor annyival kevesebb és legalább a szub tartományt nem kapta meg.
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Teljesen kezdő vagyok hang rendszerekkel kapcsolatban. Szóval ha valami tök alap dolog és valami hülyeséget írok akkor sorryIgazából a gyári rendszert szeretném teljesen cserélni a lehető legkisebb rongálással. Az autó majd december környékén kerül hozzám és szeretném ha addigra mindennel tisztába lennék. Nem akarok az utolsó pillanatban mindent megtanulni és utána olvasni
Milyen autóba szeretnél építkezni ?
Suzuki Swift 1.0 2002-es full gyári• Milyen zenét hallgatsz ?
RnB, pop, + ehez hasonló [link]• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)?
Kis koromban hallottam utoljára rendes hang rendszert kocsiban. 14 éve. Szóval semmiIgazából semmi nagyon nagyot szólót nem akarok a túl sok berezonálós basszus ért nem vagyok oda. Legyen benne basszus de közben szépen is szóljon.
Egyáltalán nem akarok fel vágni vele. Nekem jó legyen és ennyi. (Tudom ti azt nem tudjátok mi a jó nekem...)• Mennyit szánsz a dologra?
Lehet hogy rossz elképzelésem van. De 25 000 Ft max + a fejegység (Összefoglalóban írt Pioneer MVH-180UI eddig a kiszemelt.)
Használt cuccok is jöhetnek nem zárkózok el tőlük.Mivel szerintem ti is tudjátok a gyári suzuki hangszóró egy nagy rakás 💩 . Azt teljes mértékben törölném.
Mitit tudtok ajánlani?
Remélem sikerült leírnom mindent...
Köszi előre is a segítséget -
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a Kenwood dx3023 2 dines autórádióm mit ajánlanátok helyette? Egy Golf V.ben szolgált, akár CD mechanika nélküli is megfelel.
Köszönöm
-
Hardtech
aktív tag
válasz
kacsa7 #62162 üzenetére
Csak a magas recseg és olyankor ha a mély szól tehát nekem úgy tünik hogy valamiert mélyet is akar adni + ahogy irtam gázadásra erösödik a recsegés. Azt még nem próbáltam hogy ha nincs zene akkor recseg e de holnap megnézem. Egy bizinyos hangerőig semmi gond nincs pl: 20 on még jó minden 21 en már recseg eddig 25-26 ig volt felféve max és semmi gond nem volt.
-
kacsa7
őstag
válasz
Hardtech #62161 üzenetére
Nézd meg a csatlakozási pontokat, nincs-e kontakt hiba. Hangváltónál, hangszóró saruknál. Hangváltón nem hinném, hogy bármi elszállt, de arra is vethetsz egy pillantást. Kipróbálhatod, ha a hangváltón változtatod a tweeter levelt, van-e változás. Ha szemmel látható hibát nem látsz, akkor lehet a hangszóró ment tönkre. Ha odateszed a füled, a mélyközépből nem jön recsegés, csak a magasból? Csak akkor van recsegés, ha szól a zene, vagy akkor is, ha mondjuk meg van állítva és csendnek kell lennie?
-
Hardtech
aktív tag
Még mindig nem jöttem rá mi a probléma. Nincs valakinek bármi tippje hogy mi lehet az ok ,mit szedjek szét állítsak be stb? Felhívtam a boltot ahol vettem de csak annyit tudtak mondani hogy kuldjem be a hangszórókat megnézik jó e. Ezt egyelőre nem szeretném megtenni mivel szét kéne szednem a fél autót és nem gondolom hogy a hangszórók mentek volna tönkre
-
kacsa7
őstag
válasz
spinkler #62156 üzenetére
A jelenség normális, de az erősítőt általában a remote szál kapcsolja, tehát érdemi áramfelvétel onnantól van, ha a remote szálon megjelenik a +12V ami bekapcsolja az erősítőt. Ha izgatja a fantáziádat, mérj rá multiméterrel. Mondjuk a kérdésedből úgy érzem, nincs túl sok tapasztalatod és ez látványos autó tüzeket tud eredményezni.
-
spinkler
tag
Sziasztok! Egy laikus kérdés: ha be van kötve egy mélyláda erősítővel, úgy hogy az áramot közvetlenül az akksirol kapja, akkor folyamatos áramfelvétel lesz? Mert ha ki van kapcsolva minden és hozzá érintem az áram kábelt az akksihoz,szikrázik.
-
omarion23
tag
Sziasztok.
Adott egy DLD 500+ mélynyomó. Ehhez tervezek egy erősítőt venni.
Nem messze tőlem van egy Impulse SD500-as erősítő. Ezzel ki tudnám aknázni az 500+ban rejlő wattokat?
Vagy nézzek inkább más fajta erősítőt?Köszönöm
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok!
Hangszóró szettet keresek, főként 10-15k körül, nagyon max 20k.
Egy Pioneer MVH-1400UB fejegységem van, illetve a kalaptartóban egy pioneer ts-e1790 szett.
Igen, tudom a ts-e1790 csak csiklandozva van.
Tudnátok valamit ajánlani?Eddig ezeket néztem:
Pioneer ts-g173ci,
Impact ef-66-s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest