- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok kellene kis segitseg Soundstream Reference 4.920 mennyi penzt lehet kb adni erte?
-
Ed Parker
nagyúr
Van akinek Audija van vagy ért a kábelezéséhez?
-
rhonin
senior tag
válasz kacsa7 #60700 üzenetére
Igen, új fej kell ehhez sajnos, pedig jó kis 2dines alpineal meg vagyok elégedve, lehetne is rajta sok mindent állítani, de nem így.
Kipróbáltam input mode 3+4-ben nem szól a láda mivel ugye a 3-4es RCA csatiba nincs dugva semmi.
1+3/2+4 van még amivel szól de halkabban.
Kicsit hátulról hallani a ládát is ezen is kellene állítani...Milyen fejek ajánlottak amik jól is szólnak? Alpinenál érdemes maradni vagy Pio inkább?
RCA kimenetből milyet keressek? 4V-osat?
Mert akkor ez már eléggé leszűkíti a kört. -
kacsa7
őstag
válasz rhonin #60708 üzenetére
Értelmezd amit írtam. Input mode 3+4 állás annyit takar, hogy híd üzem. ST a sztereó, a 3 pedig csak a bal(fehér) RCA jelét küldi rá a hangszóróra. Ha egy pár RCA van bedugva az 1/2-be, akkor az Input channel csak olyan állásról fog jelet küldeni a 3/4 csatikra, amiben az 1/2 benne van. Nem egy atomfizika
Ennek ellenére továbbra is tartom, hogy szerintem a gain potinak ettől még szabályoznia kellene a 3/4 csatornán is, hiába kapja az 1/2-ről a jelet.A láda időkorrekcióval nem fog hátulról szólni. Anélkül megfelelő vágási frekivel és "jól" eltalált polaritással lehet rajta javítani. Ha az erősítőn vágod, az LP módban 80hz 18db/oct-al vágja. Próbáld meg helyes polaritással és felcserélt polaritással bekötni. Meglátod, hogy jobb. A másik, meg kell találni a megfelelő helyét a csomagtartóban és az irányát, amerre álljon.
Fejből a Pio-Jvc-Kenwood vonalon érdemes nézelődni. Ha elektronikus zene, akkor Alpine.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Fejegységet tervezek vásárolni a kocsiba 15-20 ezer körül. Fontos lenne hogy USB illetve valami csatlakozó, hogy Iphone-ról is tudjak zenét játszani.
Néztem ezt a két Pioneer MVH-190UB és Pioneer MVH-190UI típust.
Az első mellett szólna, hogy láttam 3 év garival is. A második pedig kompatibilis lenne a telefonommal. A kompatibilitás azt jelenti ezesetben, hogy csak az UI-val lehet lejátszani telefonról?
Esetleg valami alternatíva?
-
rhonin
senior tag
válasz kacsa7 #60709 üzenetére
Input channel 1-2-re van állítva mind két állítási lehetőségnél az erőn mivel csak oda van csatlakoztatva 1 pár RCA. 3-4-re állítva nem is szól értelemszerűen. Input mode 3+4re van állítva és így nem működik a gain a 3-4-es csatornán.
Mi a különbség az input mode 3+4 és a sztereó között? Milyen esetekben érdemes a mono-t használni?
Ez a fordítva bekötés jól hangzik. Holnap nekiállok kicsit finomhangolni az egészet.
Azért fejről jobb lenne ezt állítani, ott fokozatosan tudnám állítani a vágást stb...
Elektronikus zenét hallgatok tehát akkor maradok az Alpine-nál... -
kacsa7
őstag
válasz rhonin #60711 üzenetére
Mono akkor jó, ha 1 RCA-d van közösítve a nyomónak, vagy pedig ha hídban hajtod az első szett egyik és másik oldalát. Olyankor általában 1 pár RCA-d van a fejegységből, ami oldalanként 1 db-ot jelent, viszont az erősítőn 2-2 aljzat van. Ha hidalod, akkor a tuti a 2db RCA, sok erősítő 1 RCA-val ilyenkor halkabb. Ezt oldja fel az a kapcsoló, így nem kell megosztani Y-al az RCA csatlakozókat, hogy a 2db-ból 4db-ot csinálj.
Én a 3544 erősítővel nyomót hajtottam, a Bit Ten DSP-ről, aminek 1 szub kimenete van. Átkapcsoltam MONO-ra az erősítőt és boldogság volt.
ST-ben a bal csatornára a bal RCA, jobb csatornára a jobb RCA jelét vezérli ki. 3+4-ben pedig közösítetten, ugyanaz a jel megy ki a bal és jobb csatornára is. -
spiky03
veterán
Hétvégén végre elkészült a zene a kocsiban
Nem is tudom, hogy eddig, hogy tudtam hallgatni a gyári rendszert?
Ég és föld a különbség! Végre már nem csak oldalról meg lentről szól a zene, hanem szépen elölről, fentről, van tere és vannak magas hangok.Hatalmas köszönet érte PiciPeti-nek, aki 2 napig szenvedett a kocsival. Igaz van még egy kis gond, mert amikor nem szól a zene, akkor a magasakból hallani ilyen cicergő hangot. Erre majd kitalálunk valamit idővel Szerencsére amikor szól a zene akkor nem hallani.
Valamint ez a szett nem jöhetett volna létre Joe fiú és Lite nélkül. Úgyhogy nekik is köszönöm
Most már még nagyobb örömmel ülök be a kocsiba és hallgatom a zenét.
De igaza lesz Petinek, hogy vsz előbb-utóbb jön majd a szub csere is, egy rendesre erősítővel, a mostani aktív helyett. Úgyhogy majd várom a jobbnál jobb ajánlatokat ha eljön az ideje.
Szerencsére úgy lett kiépítve, hogy ez könnyen megoldható. Nem tudom miért fordult el....Ilyen szépségek voltak benne gyárilag.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lite
őstag
válasz spiky03 #60714 üzenetére
Gratula!
Valahonnan, valami ismerős a képen...
A magasból jövő hangok: nálam is volt kerregés / kattogás, eredetileg a porlasztócsúcsok vezérlésére gyanakodtunk, aztán a fejcserekor eltűnt a hang. A miértjét csak 3 napja értettem meg: (emlékeim szerint koreai kocsid van Neked is, így feltételezhetően ugyanez lesz, de egy próbát mindenképpen megér) a légzsák lámpa elkezdett állandóan világítani, rádugta a szerelő a műszert, de egyenlőre nincs meg a hiba, hol előjön, hol nem (a koreai vasaknál a kábelek hosszát igen rosszul méretezik), az ülések előre-hátra húzásánál csinálja (megfeszül az érzékelő kábele). Miután lehúzta a cuccot az OBD csatiról, indítás után az addig teljesen csöndes rendszer visítani és kattogni kezdett. Lenyúltam a csatihoz - a kormányoszlop alatt van, jó mélyen és hülye helyen, szerintem Neked is - és ott elkezdtem mozgatni a kábelköteget, hogy nem jött-e valami szét. Nem jött. De találtam egy szóló vezetéket, ami mozgatásra változtatta a fenti hangot. Hogy mi ez a vezeték, nem tudom, de egy kampószerű foglalatra sikerült rátenni és azonnal eltűnt minden zavarjel, újra csendes a cucc. Így a fejcserénél valszeg meghúztam azt a kábelt, azért nem tűnt el a zaj.
Javaslom, hogy nézd meg, mert rohadt idegesítő, de egyértelműen testel / rövidre zár valamit. És ez Nálad is lehet. Szereléskor ha csak kb.1 cm-t mozdul el, már gond lehet (nálam ennyit mozdult )
Ha le tudom fényképezni, átküldöm.Eredetileg sok tippet kaptam, de egyik sem segített. Ezért.
-
spiky03
veterán
Köszönöm az infót.
Egy 2011-es Hyundai i30-asom van.
Remélem Peti is olvassa majd.
Neki is is van pár tippje, hogy mi okozhatja.Én nem láttam, hogy világítana valami plusz lámpa.
De majd délután jobban ránézek.A képeket pedig megköszönöm.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
törölt tag
Sziasztok. Nem tudom,hogy teljesen ide tartozik e,de nem találtam megfelelő topicot. Szóval,adott egy SENCOR SWM 160 R típusú FM TRANSZMITTER. Szeretnék telefonról zenét kapcsolni,de az istenért nem tudok rájönni arra,hogy hogyan is lehetne. Valaki esetleg rendelkezik e csodával? 3.5mm jack járt hozzá.
Válaszokat előre is köszönöm. -
zsoltee53
csendes tag
válasz PiciPeti #60634 üzenetére
A fantomtáppal egyelőre nem foglalkoztam, a többit viszont sikerült bekötni, hogy a fejegység működőképes legyen. Testet ugyan nem találtam a közelben, a középkonzol burkolatát ki kellett bontanom és csak úgy sikerült. A videók alapján ennyire senki nem szedte szét az autót, ráadásul a kábel pont útban van, vissza sem tudom rakni a burkolatot, úgyhogy még mindig nem tökéletes az egész, de ezt a részét majd valahogyan megoldom.
A nagyobb baj az, hogy folyamatosan sistergő hangot hallok, csak gyújtás és járó motor mellett is. Hangerő állítására nem változik, mindig egységes a hang. Egyébként ha felhangosítom, akkor tisztán szól, az erősítő és a hátsó hangszórók is jók, de úgy már túl hangos állandó használathoz.
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
zsoltee53
csendes tag
Egy alap Bluetooth-os fejegységet akartam, mert sajnos a gyári bluetooth-osítása legalább annyiba kerülne, mint ez a komplett beépítés. Plusz még szebben is szól, mint a gyári.
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis szakmai útmutatást kérni hozzáértő fülektől.
Nissan Juke-ban cserélgetem apránként a gyári hifit, valamit kicsit élhetőbbre. Nem rendszám rázós, lokál diszkójárat a cél, csak hogy utazáskor élvezhető legyen a zene. Mivel elég kicsi autóról beszélünk, nem szerettem volna sokat feláldozni a térből, ezért először ülés alatti subban gondolkodtam, de mivel nem volt nagy árkülönbség inkább egy Focal Access Bomba BP20 mellett döntöttem.
Van esetleg valami "ultimate" turotial subwoofer beállításához? Az internet tele van útmutatókkal, kb. mindegyikben másra eszküsznek, de úgy látom itt többeteknek van/volt már szerencséje Focal hangszórókhoz és jó lenne a potmétereket nem csak random tekergetni, hanem tudni hogy mit-miért.
Zene szempontjából sajnos nem sok támpontot tudok adni, mert hangulat függvényében az elektronikus zenéktől, a rádió slágereken át a metálig bármi szóba jöhet.
A fejegység egy Pioneer MVH-AV290BT.
Előre is köszönöm az infókat!
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
padlo99
újonc
kalaptartóba szeretnék hangszórót venni max 25 ezer forintért mit ajánlanátok ? van egy ötletem pl a
pioneer ts-A6933I VAGY a JBL Gx 862 esetleg ezek jól fognak szólni vagy tudtok jobbat? -
-
padlo99
újonc
értem de most legyetek szívesek kivételt tenni mert ajtóba nem tudok tenni csak oda.. :/ legyetek szívesek válaszolni hogy milyet vegyek :/
-
opeter70
senior tag
válasz padlo99 #60725 üzenetére
Tennénk mi kivételt, de itt senkinek nincs tapasztalata ilyennel, ergo nem is tudunk ajánlani neked.
De egyébként is erősen hiányos a kérdésed, mert azt nem írtad le, hogy mivel hajtod (hajtanád), milyen autóba, milyen zenei stílushoz, stb.
Összességéban én is az összefoglalót ajánlanám első körben.
-
kacsa7
őstag
válasz padlo99 #60725 üzenetére
Válassz bármit egyéni szimpátia alapján. Teljesen mind1, hogy oda mit raksz, ígyis-úgyis szar lesz, szóval válassz egy pénztárca kímélő megoldást. Beraksz a kalaptartóba, mögéd 1,5-2m-re egy hangszórót, ami nem is feléd szól, hanem az égbe. A magas hangok meg ugye irányítottak, szóval semmit nem fogsz belőle kapni. Mindezt egy olyan hangszórón, ami 2-3 utat visz el magában. Rakhatsz oda 300eFt-os koaxot is, egy fos lesz.
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Sony-s segítség kellene nekem.Szeretnék venni egy Cdx M670-es fejegységet. Nekem van itthon egy Rm x117 távom,de az gyárilag az M630-as távja. A kérdésem az lenne,kompatibilis lehet e az M670-hez az Rm x117?
Köszönöm!Psn ID: Tdizsolt
-
PiciPeti
őstag
Ha valaki 80PRS-en gondolkozott, itt egy jó áron: PRS
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok !
1 éves Skoda Rapidba szeretnék a hátsó ajtókba hangszórókat.
Elől van 4db.
Mivel nem értek hozzá, tudnátok 20-25 ezerig ajánlani ?
Gondolom hátra 3 utas való, hogy legyenek magas hangok is.
16cm a méret, elég lenne a gyári vagy picit jobb minőség.
Esetleg pesti megbízható hely, ahol be is szerelik, de nem vernek át és nem aranyárban van ?
Köszi.A sas nem vadászik legyekre
-
Ed Parker
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz realmadrid #60732 üzenetére
"Gondolom hátra 3 utas való, hogy legyenek magas hangok is."
Ha a három utasból legalább az egyik szoprán, akkor lesznek magashangok is.Mi a konkrét oka annak, hogy szeretnél a hátsó ajtókba hangszórókat? Autóhifis szempontból teljesen feleslegesek, többet ártanak, mint amennyit használnak. Illetve semennyit nem használnak.
Octaviám van, első ténykedésem volt a balanszot előre állítani, hogy a hátsók ne kapjanak jelet.
Egyébként a Skodákba csakis kétutas szetteket szoktak beépíteni gyárilag.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
troll81
addikt
sziasztok sub hajtashoz Soundstream Reference REF800.2 vagy Steg qm 310.2 melyiket valasztanatok?
-
BBéci
legenda
Hogyan hangoltad össze a két teljesen eltérő hangszórót? Milyen keresztváltót alkalmazol? Miért jó a rendkívül vacak minőségű gyári magassugárzót meghagyni?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
GyurosAki
tag
válasz GyurosAki #60662 üzenetére
A múlt héten sikerült beszerelni az erősítőt és a kábelezés egy részét is megcsináltuk. Jó pár óra elment vele, a fene gondolta volna. Tapasztalatszerzésnek tökéletes volt. Végül nem a tépőzáras megoldás lett, nem tartottam elég biztosnak. Így egy patenttel és egy alu L idommal rögzítettük a fa lapra. Nem tehettük teljesen a padlóra, mert kell a hátul ülőknek a lábfűtés.
Az erősítő mögé még kerülni fog egy takarólemez, nehogy összerugdossák szegényt. Soha nincs ennyire elől az ülés, de fő a biztonság. A jobb ajtó kábelezése és az akkumulátorra csatlakozás még hátra van.
Mit mondtok, érdemes beruházni ezekre a majd 2000forintos aranyozott elosztós sarukra, vagy mehet egy szemes alátéttel is a kötés? -
Atla
senior tag
Nézd meg mire reagáltam! Gyárilag a 2es puntokban az ajtóban egy 16cm-es mélyközép, az A oszlopon a tükör magasságában pedig egy magas hangszóró található, sajnos hangváltó nélkül van bekötve. Ezért sztem az ajtóba továbbra is tegyen mélyközepet ne több utas hangszórót. Nyilván egy szett jobb lenne hangváltóval , de azt írta minimális bontással és szereléssel akarja megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Tudom, miről volt szó, olvastam az összes hozzászólást.
Akkor is az a véleményem, hogy találomra összelapátolt alkotóelemekből soha nem lesz autóhifi, csak valami ahhoz kissé hasonló.
Szűrés nélkül bekötni magassugárzót óriási butaság, mert nagyon könnyen kinyírható, erre még az autógyártók is elvétve vetemednek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rhonin
senior tag
válasz kacsa7 #60712 üzenetére
Kezdem kapisgálni. Be is állítottam most az erőt úgy, hogy 1-2-es csatornáról megy a szett. Balról jobbra az erőn, HP filter on, input mode stereon.
A 3-4-esről pedig hidalva a láda, LP filter on, input mode 3+4, input channel 1+2.A fejen viszont ma kikapcsoltam egy olyan beállítást , hogy subwoofer on/off és ezt off-ra raktam.
Eddig kb. 22-23ig tudtam tekerni a hagnerőt, hogy ne legyen zavaróan hangos. Most ez már 15-ösnél is jelentkezik és valahogy egységesebb lett a hangzás is.
Mi lehet ez a beállítás?Polaritást is próbáltam, most így fordítottan mintha nem szólna érezhetően hátulról a láda.
Lenne még rajt mit állítani mert mély egész jó, magas nagyon tetszik viszont a középhangok mintha kicsit háttérbe kerültek volna... valahogy az első szett közepei mintha nem lennének érezhetőek.ui.: a 3-4-es csatornán a gain azóta sem működik. De megnéztem, kíváncsiságból, hogy átraktam az 1 pár RCA-t a 3-4es csatira és úgy viszont működik, szóval hála istennek nem hibás az erő, de hogy miért nem működik azt nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok sub hajtashoz Soundstream Reference REF800.2 vagy Steg qm 310.2 melyiket valasztanatok? sub jl audio lesz
-
kacsa7
őstag
válasz rhonin #60744 üzenetére
Milyen fej?
Alpine hangkarakterbeli sajátosság, hogy az alja-teteje hangsúlyos, közepe kevésbé. Ha a szub nem lenne fázisban, akkor az alján lenne kioltás, de ha az jó, akkor ez ilyen kb.
Ezek szerint akkor így működik, ha másik RCA a forrás. Régen próbáltam, már nem emlékszem, mindenesetre így nem a legpraktikusabb, mert nem tudsz hangerőt állítani a szubon.troll81: Bármelyiket. Mindkettő jó oda. Steg nagyobb teljesítménye nem hátrány, kérdés milyen ládához. A Steg egy megfogottabb, kontrolláltabb karakter, ráadásul általában jó a dampingjuk, szóval fogja a szubot, ahogy kell. A Soundstream egy dögösebb, kicsit odaverősebb karakter. Szubon óriási különbségeket nem fogsz hallani.
-
rhonin
senior tag
válasz kacsa7 #60746 üzenetére
alpine cde-w235bt.
Lehet a fej is hasonló karakterű és ezért veszem rajta észre már pár óra hallgatás után + a szobai cumó elég kiegyenlített ehhez képest.
Vajon egy pio fejjel kiegyenlítettebb lenne? Nemrég linkeltetek egy 80PRS-t az milyen lehet ehhez képest? Érezhető lenne a váltás? Mármint azon kívül, hogy fejről megnyílna a beállítások széles tárháza... -
grigorealin
újonc
Sziasztok ! Néhány kérdésem lenne ! Illetve ha valaki tudna segìteni , tanácsot adni azt is elfogadnám !
Szóval.
Első kérdésem http://www.shaudio.hu/termekkatalogus/sp-audio/midrangekozep-sugarzokmelykozep-hangszorok/sp10cm-4-ohm-midrange-ferrite-200-watt-rms-293.html
Mi a véleményetek erről a hangszóróról?
2. Van nekem egy hangfalam itthon amibe bevan épìtve az előbbi hangszóró egy subwooferrel együtt egyazon ládába , hangváltó a ládában nincs , mind a 2 autóhangszóró , sorba vannak kötve így 8 ohm ellenálást tanusìtanak együtt.Miben más egy autóhangszóró mint egy "sima" hangszóró pl voice kraft , reflex , jvc, stbstb amiket 3 utas hangfalakban használnak?
Kellene e hangváltót tennem a ládába?? Ha igen milyet és hogyan ?
Jelenleg egy Technics su v5 erősìtővel van hajtva a hangfal azonban a hangzása hát... öhm... viszont bátyámnál egy Quad 405 2×120 wattos erősìtővel és egy behringer keverővel szinte tökéletesen szól , milyen erősìtőt tudnátok ajánlani amivel kellőképpen meglehetne dolgozni a hangfalat és a hangzás is jó lenne? A Technics-et 4es hangerőre tekerve elkezd torzítani a hangfal nem is kicsit ez miért van ? ( a Quad kombóval sokkal komolyabb terhelés alatt is szépen szól )
Mit javasoltok hogy rendbetegyük a dolgokat? Tudom nem feltétlen autóhifihez tartozik csak részben de nemtudok hova fordulni . Válaszaitokat előre is köszönöm ! ÜDV!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest