Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
KisBundi #51196 üzenetére
En 3 dolgot jegyeznek meg.
1. A nev nekem azt mondja, hogy szar. (Ettol meg lehet valami OEM gyarto is akar, bar a minoseg kinaban sem olcso)
2. A papir mindent elbir, ertsd a 95db valoszinuleg kamu
3. Ha valos az adat akkor valoszinuleg sokkal hangosabb lesz a magas mint a melykozep -
válasz
Speeedfire #51197 üzenetére
exide premium, yuasa
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #51175 üzenetére
Erre valaki? Illetve mik ajánlott akkuk, nem heroin árban?
-
ugabesz
csendes tag
válasz
simi811118 #51169 üzenetére
Köszi. Tetszik ez a GM-2200, csak nem tudom ki lehet-e belőle fogni újszerű állapotban lévőt. Az újabb típusok nem olyan jók? Pl. GM-3100T, GM-3300T, GM-X802
-
kigoi
senior tag
válasz
KisBundi #51193 üzenetére
Membrán felület a fő nem a tekercs.
Amit néztél 19mm a membrán átmérő,ami elég kicsi. Vannak jó 20as magassugárzók pl a rainbow csx nek is 20as magasa van mégis egész jó kis szett.
Csak hát kell hozzá oda illő mélyközép is amivel találsz ideális keresztezést.
Én is inkább 25mm-es-t ajánlanék,28-asból a mohawk mp-1 szerintem ami ár érték arányban nem rossz boltban.
Mp-1 ről tud nyilatkozni Simi-ha jól emlékszem neki volt olyan és úgy került E. Imihez cserére. -
válasz
freelanced #51187 üzenetére
Ez alatt én nem vennék semmit
Használtan néha ki lehet fogni 12 körül is.
-
Üdvözlet,
Kick-ről, mint márkáról mi a vélemény? Kinéztem a PD 6.2 szettet, jónak tűnik, fejről ajánlják hajtani, nem is túl drága (tutihifi-n 19k), egész pofás, és normális hangváltója van, csak a magas 20mm, picit kicsinek tűnik.Esetleg alternatíva nagyon maximum 21k pénzig? JVC KD-412 fejről lesz hajtva.
-
válasz
freelanced #51185 üzenetére
Hali, [link]
-
freelanced
addikt
Hello!
Az olcsó autórádiók közül melyek ajánlottak? Nem lenne gond ha levehető lenne, illetve MP3 lejátszására lenne szükségem mondjuk USB-n keresztül.
Köszönöm!
-
KisBundi
őstag
Audio System HS 19-ről mi a véleményetek?
-
bojti175
tag
válasz
ugabesz #51161 üzenetére
Nekem is ilyen szettem van, jelenleg egy steg qm45.4 hajtja hídban... Előtte egy udimension glow 4075 volt, azzal hangosabb volt és jobban meghajtotta, de a steggel kellemesebb lett a hangja. Majd még a pio gm 4200 kipróbálom, de a stegnek már megvan a helye a középkonzol alatt ahová a pio nem férne be
-
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #51176 üzenetére
Hát, ha így van, akkor ez megint csak azt bizonyítja, hogy mennyire nem számítanak a katalógusadatok...
Megnéztem kíváncsiságból a Predator adatait, 66Hz FS, és 91db érzékenység...
Ez is erősen a vicc kategória...
-
Speeedfire
félisten
Kis segítség kellene.
Furcsa dolgokat produkál a zene. Nem tudom eldönteni, hogy az akku kevés vagy a fej rossz. A kábelezést már átnéztem.
Van, hogy a mély láda hagy ki, olykor pedig az első szett. Van, hogy "újraindul" a fejegység.
A szett:
-pionner fej
-jbl láda
-jbl erő a ládához
-alpine 351 az első szetthez
-focal első szettAz akku nem nagy szám egy gigawatt 56ah.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
DeathAdder #51165 üzenetére
Retro:
[link] -
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #51163 üzenetére
Annak a kicx-nek nincs baj az érzékenységével, pille könnyű membránja, és szűzhártya vastagságú/merevségű (már ha értitek mire gondolok...
) pereme van. 10W-al már szól, akár hangosan is. Ott a power inkább a kontrollhoz kell, pont a nagyon lágy felfüggesztés miatt...
Nekem a Predator is megesz sok wattot, de ennek olyan a membránja, meg a felfüggesztése mint egy 25-ös nyomó kb...
-
PiciPeti
őstag
válasz
DeathAdder #51171 üzenetére
Szerintem tudok egy eladót, de ezek ugye nem USB-sek, viszont gyönyörűek, és a hangjuk is nagyon jó CD-ről...
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
PiciPeti
őstag
válasz
simi811118 #51169 üzenetére
-
simi811118
aktív tag
válasz
ugabesz #51159 üzenetére
Nagyon jó szettre tettél szert, ne herdáld el arra hogy kráncs és hasonló erősítőkkel hajtod.
Keress hozzá pl egy régi Pioneer GM2200-as erősítőt és ki sem akarod majd kapcsolni
Ilyesmikben gondolkodj. És persze majd válassz hozzá normális kábeleket, ha az még nincs.
A wattokkal ne foglalkozz ilyen sokat, ennél a szettnél ez pont nem lényeg. -
válasz
DeathAdder #51165 üzenetére
Pioneer deh-p77mp? Nagyon jo hangu fej es szerintem eleg faszan is nez ki
Csak ritka sajnos.
-
válasz
40hz-en vagom a 6020-at, Gulacsi paneljeben nalam elegge lemegy
Szeretem mert szepen osszeszol a subokkal.
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Keresek valami retro kinézetű USB-s fejegységet. Valami hasonlót, lehetőleg emberi áron.
[moderálva][ Módosította: radi8tor ]
-
kacsa7
őstag
válasz
A 86-os érzékenységet simán elhiszem, de a 83Hz tuti baromság. Jobban lemegy, mint bármilyen szettem eddig, pedig a Rainbow is nagyon jól lemegy.
-
lautnermark
aktív tag
-
válasz
ugabesz #51161 üzenetére
Nem. Az a jó ha van tartalék az erősítőben, ellenkező esetben vagy nem lesz dinamika vagy nagyon ki kell tekerni a gain-t és emiatt kocka jelet fog küldeni az erősítő a hangszórónak, aminek a hatására az leég mint a picsa. Ha túl sok kakaót kap a szett, maximum lekoppan, ami nem akkora probléma, olyankor csak visszaveszi az ember egy kicsit az erőt, de egy 400w-os erősítővel nem lesz ilyen problémád.
Példának mondom, nekem a kicx 6020 szett 200w-os, közel 600w-al hajtom és még bírná a plusz kakaót ha lenne.
-
válasz
ugabesz #51159 üzenetére
Szia! Én mindenképpen használt motyóban gondolkodnék. 20-25-ből olyan erőket kapsz, amik rongyá verik az említetteket. Az az mpx széria egy hulladék
Nekem is volt, el kell felejteni. Tájékozódásképp, nézz fel ide az amp-performance-ra, ott fent van sok erősítő valós mért teljesítménye, nem a kamu wattok. 4 csatornás erősítőt nézz a szettnek és hidalva legyen rákötve, valós 3-400w RMS-el már lesz dinamika bőven, ha a kábelezés is rendben van.
Ezek közül a márkák közül érdemes nézelődni: hifonics, phoenix gold, steg, emphaser, carpower, signat, alpine, JL audio, audio system, rainbow, rodek, kenwood, soundstream, dls, esx, audison, sinus live, helix, rockford, gladen, jbl
Ha találsz valamit, dobd be ide, megsasoljuk jó-e neked
-
ugabesz
csendes tag
Sziasztok,
Pioneer TS-E170Ci első szett meghajtásához keresek valami jó hangú, komolyabb erőlködőt.
Csatornánkénti 80-100W RMS gondolom már elegendő lenne hozzá. Ezeket nézegettem, van köztük olyan amit szívesen ajánlotok?
Crunch GTX-2400
Crunch GTI-2200
ESX SE-2100 lemérve
MOHAWK MG 200.2
KICX RTS 2.100Vagy érdemes inkább a használt piacon körül néznem? Pl ez: [link]
Bár attól tartok hogy a 150W RMS hamar katapultálná a hangszóró membránjaitNem igazán tudom értelmezni a katalógusban megadott értékeket, elvileg 60W RMS és 260W zenei teljesítménnyel bír el, de a kettő nagyon távol van egymástól...
Most ideiglenesen egy régi Mac Audio MX 1000-et raktam be elé (ugyanaz a Toshiba végfok van benne mint a mai MPE 2.0, MPX2000, MPX2500 stb. erősítőben, lehet hogy még a kapcsolás is ugyanaz). Szobában tesztelve kis (<1W) teljesíményen egész szépen szól (gondolom itt még 'A' osztályban dolgozik), közepes hangerőn már nem az igazi de még elmegy, a kivezérléshez közel pedig már egészen csapnivaló a hangja... Viszont a hangszín egészen rendben van, 0 EQ-val is meglepően kiegyensúlyozott.
-
dave0825
őstag
Csodás. Kösz mindenkinek. És amúgy ez mitől lehet? A nagyobb hangerőtől?
-
simi811118
aktív tag
válasz
MOZTAAP #51143 üzenetére
Így elég nehéz lesz a dolog. Sub nélkül nincs subhang (márpedig a nagybőgő igencsak bővelkedik ilyen alaphangokban)
Én ebből az összegből nem vennék másik hangszórókat, főleg hogy nem lesz átalakítás. Első körben megnézném, hogy lehet -e utólagos gyári (bose) subot betenni pluszba az autóba - pótkerékbe.
Ha igen, akkor abban gondolkodnék.
Ha nem, akkor hátra tennék be két 16-os mély vagy mélyközép hangszórót, erősítővel, 100-150 Hz körül megvágva. -
dave0825
őstag
Üdv.
Adott egy Mac Audio MPX Box 112 mélyláda, és Ground Zero Iridium GZIA 2075HPX erősítő. Nem szokott gond lenni a nagyobb hangerővel (35-ig megy a fejegység beosztása, 22-ig szoktam max engedni), azonban ma valami megadta magát... Az erősítőn van egy PWR/PRT led, ami emlékeim szerint eddig zölden világított, azonban most piros, és egyáltalán nem szól a hangszóró, semmi búgás, semmi apró zaja nincs. Mi lehet a gond? Annyi volt a történet, hogy adtam rá hangot, kb. 23-4-ig, amivel korábban sem volt gond (azért szoktam 22-ig, mert az elsők már picit torzítanak annyin, de a mélyláda bírta), és most meggondolta magát, úgy döntött, hogy elhallgat. Megnéztem az akksihoz közel kötött nagy biztosítékot, egyben van (meg mivel pirosan világít az erősítő, tápot kap, tehát azzal amúgy sem lehetne gond), az erősítőben lévő sárga (már nem tudom, hány amperes) biztosíték is ép, tehát valami mást ment el.
Szerintetek mi? Mi lehet az a PRT rövidítés? Minden kábel a helyén, semmi nem csúszott le. Előfordulhat, hogy a fejegységen nem volt valami frekvencia jól beállítva, és szétment valami az erősítőben (frekvenciákat gyárin hagytam, nem állítottam el semmit)? Kenwood KMM-122Y fejegységem van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest