Hirdetés
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Szeretnék mélyládát a kocsiba. Fejegységem Pioneer MVH-X360BT.
Nem akarok semmi csicsát, egy használt kivehető ládán gondolkozom 1X,XXXFt-ért.
Erősítő kell-e hozzá, vagy elég egy beépített erősítős?!
Nem értek nagyon hozzá így a segítségeteket kérem. Annyi a lényeg, hogy kicsit jobban dübörögjön a gyári rendszerem. Honda Civic 6gen. Jöhetnek a linkek v típusok!
Köszi előre is!! -
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #48476 üzenetére
Erre valaki?
BT fejegységet szeretnék.
Ahogy olvasom, van amelyik eléggé lassan szinkronizál a telefonnal. Olyat szeretnék, ami jól működik.
Ez sajna az adatlapokból nem derül ki.
Továbbá ha jól olvasom, akkor jobb a külön kivezetett mikrofon is. Szóval inkább erre szavaznék.A régi mélyládára valaki valamit?
Esetleg ha bekenem a gumit szilikonnal, mielőtt használatba veszem, akkor az árt vagy használ neki?CD mechanika továbbra sem kell, hátlapi usb feltétel, hátlapi jack aux előny, akárcsak az előlapi SD kártya az előlap mögött. De ez utóbbi nem feltétel.
-
kuntics
aktív tag
sziasztok!
remélem jó topikba írok,és talán segítséget is kapok.Adott egy autó(mazda 323 bj 2000évj.)min a 4 ajtóban hangszóróval.A hiba ott van,hogy csak az anyósülés felöli 2 db szól,bármit is csinálok.Rádió cserélve,vezetőülés felöli ajtóban hangszóró cserélve,ISO csatlakozóban a kábelek fel lettek cserélve,de a helyzet változatlan.Mivel kellene még próbálkoznom?Menjek tovább a kábeleknél és valahogy derítsem ki hogy melyik hangszóróhoz melyik kábel megy?
üdv
Balázs -
Osynho
addikt
válasz
lautnermark #48489 üzenetére
Cd-ről tud. Valamint iPoddal is megoldható.
-
Kedves tőled, de nem szükséges
Beszéltem egy céggel, nekik van mindenük, keret, kábel, fejegység (5015-ös is!) és be is szerelik. Kértem rá árajánlatot. Ha nagyon sokallom, van itt fent a cégnél egy autóvillamosságis ismerős, aki ha megveszem neki az eszközöket, be tudja pattintani őket
Sokat segítettél, főleg a fejegység tekintetében, köszönöm még1x!
-
s4tch
veterán
válasz
Tsebacsi #48485 üzenetére
Akkor első körben megpróbálhatod úgy, hogy csak az alábbiakat veszed meg:
- fejegység
- beépítő keret
- ISO átalakító (a kerettel általában adják, de az amcsik jellemzően nem szerelik készre a kábelezést, szokott kelleni egy 2-3 ezer Ft-os ISO csatlakozó itthonról, amit csak össze kell forrasztani színkód alapján a kerettel érkező adapterhez)
- kormánytáv adapter (erre nincs konkrét tippem, utána kell olvasni az autótípusnak; az Accordhoz egyszerű "megveszed, beszereled, örülsz" megoldást nem találtam, programozható adaptert kellene keresnem; Mészáros Gyuri, aki nekem építette a hifit, tud ilyet keríteni, kb. 20 rongy körüli áron)
- esetleges slimport adapter, HDMI kábel, iPod kábel, telefontartó konzol, ilyen kis bizbaszokEkkor a fej beépített erősítőjével tudnád használni a gyári hangszórókat. A Hondákban általában kulturált a gyári berendezés, nem feltétlenül van így sem halálra ítélve a zenei élmény.
Ha Gyöngyös felé jársz, a saját autómat fel tudom ajánlani kipróbálásra (ill. az ünnepek alatt leszünk Bp-n is). Hozod a telefont, egy slimport/hdmi adaptert, megnyomkodod a fejet, el tudod dönteni, kell-e ez neked.
(#48486) tboy93: köszi, ezt jó tudni. Szemezek én is slimportos telefonnal...
-
s4tch
veterán
válasz
Tsebacsi #48483 üzenetére
A Kenwood HDMI/MHL bemenettel rendelkezik, az LG-n elvileg slimport van, ami tudja mindkét szabványt, szóval mennie kellene a tükrözésnek. A bt kihangosítás megy tökéletesen, a mikrofon szerencsére nem a fejegységben van eldugva, hanem egy hosszú vezetékkel bárhová elvezethető. Nekem a tükör fölött került elhelyezésre, teljesen jó.
Egyébként a fej egész szépen zenél. Vegyél egy négycsatornás erősítőt, egy első szettet, tetszeni fog. Aztán ha belejössz a zenehallgatásba és megjön az igényed a jobb hangzásra, lehet tovább építkezni aktív keresztváltóval, mélysugárzóval, szigeteléssel, stb.
-
-
Köszönöm, keret van, e-bayen is lehet rendelni, csak annyira tág a piac, és kevés teszt van, hogy tanácstalan vagyok, megéri-e a drágább, jó-e az olcsóbb, A kenwoodot meg fogom nézni, köszönöm!
(#48479) tboy93: bevallom próbaképp írtam ide is, hátha. És megörültem, mert a korábbi hsz-ekbeli kérdések nem sokban tértek el ettől
A zene nekem nem annyira fontos, a gyári cucc bőven elég, asszony nem audiofil, sőt, így nekem csak a navi és a bluetotth miatt kéne nagyon az egység, mert a mobilos megoldást ki akarom váltani ezzel. A tükrözés pl. jó ötlet. A meghívást köszönöm, írom a privit
-
s4tch
veterán
válasz
Tsebacsi #48478 üzenetére
Megbízható szerelőt tudnának többen is ajánlani, inkább az a gond, hogy ezzel a Civic típussal nincs sok tapasztalat. Pl. nekem fogalmam sincs, lehet-e hozzá megfelelő beépítőkeretet kapni (pár perc guglizással kiderülne).
Klassz multimédiás fejet tudok ajánlani: nekem egy Kenwood DDX5025DAB van, tud flac-et, képernyő-tükrözést (iPhone vagy MHL-kompatibilis telefon kell hozzá), tolatókamerát, akármit, illetve köthető rá megfelelő adapterrel kormánytáv is.
Nézz utána a keretnek első körben. Ha nincs az autódhoz ilyen, akkor csak egyedi megoldás jöhet szóba, az meg nem olcsó. Ha van keret, akkor összeszedjük, mire lesz szükséged és kb. mennyibe fog fájni.
-
válasz
Tsebacsi #48478 üzenetére
Az a "baj", hogy ebben a topikban nem nagyon foglalkozik senki ilyesmivel, inkább audiofil tagok írnak ide, nagyon kevés a tapasztalat az ilyen fejekkel így nem tudunk mit ajánlani
Mennyivel egyszerűbb lenne a dolog, ha azt a 150-200k-t inkább hangminőségre akarnád elkölteni
Ha adsz priviben egy facebook elérhetőséget, akkor beveszlek a Magyar autóhifi közösségbe (titkos csoport), ott talán több sikerrel jársz ilyen téren.
-
sbazsi
veterán
válasz
gisember #48468 üzenetére
Én is valami hasonlót keresek.
Bluetooth legyen benne.
USB hátul legyen. Jack is inkább hátul mint elől.1-2 kérdés:
A Bluetooth telefonálás hangminősége milyen? Mennyire hallok, mennyire hall a másik fél?
Ezek mindegyikében a fejegységben van a mikrofon?Más:
Van valahol a "padláson" egy kb 15 éve nem használt erősítő, és mélyláda.
Mit gondoltok, mennyire használható?szerk: CD mechanika kifejezetten nem kell.
-
gisember
csendes tag
válasz
Czimby #48470 üzenetére
Köszönöm!
Természetesen telefon kihangosítónak is szeretném használni illetve akár telefonról zenét lejátszani. Eddig pont azt hallottam, hogy a Kenwood a Parrot miatt ebből a szempontból jobb választás.
Sajnos nem sok tapasztalatot osztanak meg az árukeresőn és hasonló oldalakon, ehhez a termékhez konkrétan egy volt és az pont azt írta, hogy lassan szinkronizálja a névjegyeket meg nehéz beállítani ugyan olyanra a gombok és a kijelző színét. Utóbbi annyira nem érdekel, de ha a fájlok között lassan lehet lépkedni és a telefon kezelése is nehézkes, akkor lehet, hogy a Pioneer felé fog dőlni a mérleg nyelve... -
gisember
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket ajánljátok legjobban?
Kenwood KDC-BT53
Kenwood KDC-BT92
Pioneer DEH X8700
Pioneer DEH X9600
Persze, ha valaki jobbat tud, ami a következő paramétereknek megfelel, akkor akár más is lehet...
50-60 ezres kategóriában keresek 1 DIN-es fejegységet. Amellett, hogy szépen szól, azt szeretném, ha lenne benne BlueTooth, Androidot támogassa, az USB és az AUX lehetőleg hátul legyen, legyen variálható a kijelző színe, mechanika nem szükséges.Előre is köszönöm a segítséget!
-
civicfan
tag
Üdv!
Az egyik magasom halk, mióta megvettem használtan. Elhajintós lessz.
Arra gondoltam milyen lenne, ha helyette 10-13cm koax-ot raknák be!
Mi erről a véleményetek? -
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, ezért előre is bocsi a butaságokért, amiket írok
Van egy 2009-es 5 ajtós civic-em (8. gen), és szeretnék bele egy multimédiás fejegységet. Olyat, ami tudja kezelni a rádiót, a kormány-gombokat, bluetooth-ot és esetleg navigáció is van benne (vagy telefonkép tükrözést tud).
Sajnos amilyen jó a net, annyira sok fals infó is van rajta. Tudtok javasolni Budapesten dolgozó szakembert, vagy céget, aki vállal ilyesmit? Akiktől tudnék árajánlatot kérni erre?
Előre is köszi a segítséget!
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
2 dines fejegységet keresek. Nem vagyok audiofil, így elsősorban alapfunkciók kellenek.
Fontos, hogy bluetoothos legyen, kihangosítás (telefon, zene, navi) működjön. USB vagy SD kártya legyen,
Androidos telefonnal jó ha együttműködik.
Ne legyen bazári, állítható szín előny. Eddig kettőt néztem ki:JVC KW-R910BT
KENWOOD DPX-306BTEzek közül melyiket érdemes venni? Esetleg más alternatíva, hasonló árban (40k körül)?
-
PiciPeti
őstag
Ne feledjétek, ha a membrán mögött fojtjátok meg a légáramlást, azzal ugyanannyit rontotok a hangon, mintha a membrán elé építkeznétek...
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Czimby #48462 üzenetére
Korábban már volt itt szó "esővetőről" (a pontos nevét nem tudom, ezért a Google sem a barátom), amit a kosár fölé lehet rakni.Mint itt a képen ez a kiemelő gyűrű csak a fele (félkör):
Erre is ragaszthatsz bitulapot, hogy ne rezonáljon.
Szerintem ez még jobb megoldás mintha a kosárra közvetlen bitulapot ragasztanál, mert azzal elzárod a levegő útját (még ha csak a kosár 1/4-re is raksz). -
Czimby
addikt
válasz
PiciPeti #48461 üzenetére
Az üveg a mágnes mögött ér véget kb 3mm-el. Szóval arról nem igen tud ráfolyni.
Bár a fenti állapotban lehet megy annyit befelé az alja, hogy pont rácsöppenjen nem tudom.
A gyári hangszórón azért voltak vízcsepp nyomok,
Arra gondoltam, hogy teszek egy kis bitulapota felső részére a hangszór kosárnak / mágnesnek az legalább tuti nem rezonál be mint egy műanyag valami -
PiciPeti
őstag
válasz
Czimby #48459 üzenetére
Ha nincs szétrepedezve, kikeményedve a vízlehúzó gumi az ajtón, akkor nem sok víz jut oda be. Ami meg bejut, jó eséllyel csak lecsöppen az üveg aljáról, alul meg kifolyik. Vannak szerencsétlen konstrukciójú ajtók, aminél az üveg pont a hsz-re vezeti a vizet, de azoknál van gyárilag valami védelem.
Szerintem nem kell oda semmi, csak a hangot rontaná...
-
Czimby
addikt
A hangszóró popsiját mivel védjem az esetleges nedvességtől az ajtóban?
Félbevágott műanyag edényre gondoltam hirtelen :-D
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy autót.
Van benne elöl az ajtóban 2 ,hátul 2 hangszóró + 2 kicsi magassugárzó.
És mind 2 oldalon van 1-1 SAL hangváltó.
Először az volt ,hogy nem szolt a baloldal.
Kicsit megbirizgáltam a kábeleket és most szól ,de a hátsó hangszóróknak halk/tompa/recsegős hangja van.
Valami rossz helyre lehet bedugva ,vagy lehet ,hogy állítani kéne valamit a hangváltón ?
Nem volt még ilyenem.
Köszi. -
Czimby
addikt
Bitulapozáskor a bolhák csavarok stb kárpit rögzitő elemek furatit ki kell vágni vagy elék kilyukasztani?
mivel ott a bitulap vastagsága hozzáadódik nem vagyok benne biztos, hogy a patentok rendesn be tudnak pattani a helyükre.A szettnek a mágnese belóg kicsit az ajtóba, hogyan lehetne védekezni, hogy véletlenül se kapjon vizet a pille stb?
-
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #48450 üzenetére
Azt hiszem erre gondol PiciPeti.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gitáros topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest