- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
-
ch003067
addikt
válasz ch003067 #46359 üzenetére
Akkor senki nem tud olyan aktív mélyládáról, ami autóba téve tud szólni a kocsiiról is, illetve 230V-ról ?? ( nem egyszerre )
Ha nem, akkor valakit tud mondani egy olyan asztali erősítőt, ami meghajtana egy autós mélyet, illetve még pluszba 1 max 2 kisebb hangfalat??
Tényleg sokat segítenétek
-
Peti66
senior tag
válasz simi811118 #46391 üzenetére
Az Audio system hs 28 alig maradhat el az Exact-tól...legalábbis,ami lejött eddig az e világi össz fórumok
ill. méréseik alapján..a "pőcsös" Vifa-ja Zebrának van/volt Dls iridium váltotta le ez az ebay-n 125 eur-t
szokott érni,,tehát ez a két versenyző is a 7-es 8-as között lehet,de, mondjuk a magasabbra pozicionáltak
sem garanciák semmire,mert DLS T25-el is nyertek már EMMA-t
A DLS "SC 1"----> special competition,,ill.vs. a Morel Picolo csatájából,,ez utóbbit hozzák rendre ki "győztesként"
De, ez az Rc 50-es 2 '-os se semmi lehet...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
Ha, mondjuk egy 10-es skálát vennénk alapul a DT 284 kb. egy erős 4-es
Exact HX 22 T kb. egy 8 pont erős versenyben a Dls T25-el és a micro dimension T3-al..a T 2-nek én nekem 7 pontot érne
Illetve a csúcs,vagyis a 10pont(gondolom és szerintem)a Morel picoló erős versenyben a DLS Scandinavia 30-al..ha a Focal TBE mint lehetőség nálam,mint lehetőség felmerülne,,,nem is volna kérdéses a győzelme
Az összes többi Focal erős szórást mutat ... a skálán...ezek a len alapú szettekhez adott magasak is, jó
viszajelzésekel bírnak..és a nemzetközi nem csak európai tapasztalatokkal is egybecsengenek a vélemények Ezekhez, azért már méltó partnerek illenek.Mondjuk a Dt284 egy alap rendszeren is sokat lendít ez biztos, Az árát sokszorosan túltejesíti...
Ja, az enyém,vagyis a Dayton magas,,,az kb.vagy 7 pontot szavaznék meg neki...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
simi811118
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #46387 üzenetére
Az sem rossz. Ezekből már választhatsz.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz simi811118 #46384 üzenetére
Az axton már drága nekem,a drag viszont jó. Árban a kettő között ezt találtam.
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
kigoi
senior tag
válasz Peti66 #46385 üzenetére
Hát nem tudom a TBe baromi drága,biztos profi a maga kategóriájába de szerintem az inverz az inverz marad.
Most inkább kerülni akarom a fém inverz membránt és jó kis lágy dómot szeretnék.Volt amúgy nemrég focal utópia wrc szett 170ért használtan olx-en,aztán váltott jófogásosra a kereső és már azóta nem látom.
-
Peti66
senior tag
Láttam, hogy keresel hs 28 vol -t,,,én is ezen voltam de Kingmusic user egy régi álmom váltotta valóra..
ugyanis volt egy bontatlan pár Dayton rs-e..már így utólag úgy gondolom, nem volt rossz döntés,,
igaz brutál nagy darab,de nem bántam meg,,,ha most kellene választani,mondjuk random,,,,
1.exact audio 2. Dlst25 egálban a hs 28 vol-lal Amúgy,ha a berilliumos Focal kicsit lejjebb csúszna árban
szerintem,,,na az volna a pazar választás...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
simi811118
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #46383 üzenetére
Belépő szettnek fejről hajtva macrom például :
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=33&termek=40939
Vagy drágábban axton :
http://autohifioutlet.hu/termekek/autohifi/hangszoro-autoba/hangszoro-szett-komponens/165-cm-hangszoro-szett-/t:4546/axton-axc26ix
Vagy egy ilyen drag:
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=33&termek=3063
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz simi811118 #46354 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Annyiban tudnátok esetleg segiteni hogy milyen márkákat érdemes néznem? Esetleg ajánlanátok hangszórót? 16,5-ös kellene 91dB, lehetőleg szett.
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
simi811118
aktív tag
válasz simi811118 #46380 üzenetére
Meg a többi körítés is. Nála a közép is húzza a hang képet. Felfelé.
-
kigoi
senior tag
válasz simi811118 #46378 üzenetére
bakker de hülye vagyok,tényleg az francia,jól össze kevertem.
Az fp 75.4 miatt nem aggódok,szerintem hozza a szintet,nem ő nálam a leggyengébb láncszem.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz simi811118 #46376 üzenetére
Olasz hisz tudod,focal 165kr2 amit focal fp75.4 hajt.
Én vagyok aki Polgáron a fehér bravoval volt,ha esetleg nem jöttél volna még rá. /látod még a kocsi is olasz/
A hs28volt tudod ott hallottam Tominál aztán szerelmem lett az a magas csak gondoltam ha már van ahoz hasonló is olyan árban akkor már inkább a jobbikat veszem csak nem tudom melyik a jobbik.
Gyanítom maradok én a HS-nél,az biztos hogy atom.[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz Peti66 #46374 üzenetére
Hű nem igazán bírok eligazodni azon hogy mit is írtál.
Ha jól értem akkor a Hertz magasból van 3 széria és nehéz belőni hogy jól szóljanak és a 28Vol lenne a jobb választás.
Jól értelmeztem?A 28vol egyébként a kiszemelt csak most láttam hogy 50ért van a paradoxnál ml280.2 is amit még személyesen nem halottam szólni.
-
Peti66
senior tag
Kacérkodtam anno mindkettővel többek között...Az első szériás mille magast nagyon magasan pozicionálják..
én sem tudtam szerezni A kettest meg borzasztó nehéz belőni,,de, be lehet,,mondeo a Cs-ről a megmondhatója,hisz nagyon megküzdőtt vele,A hármassal meg jó sokáig hitegetek,oszt meguntam na, hs 28 vol is volt a számításaimban,azt végül versenyszériás Dls magas,,,helyett lett a mostani reference "akármi"...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
kgy89
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Pioneer MVH-170UI fejegységet.
A csatlakozókat összekötöttem, de kikapcsolásnál ugyan úgy világítanak a gombok, mint amikor be van kapcsolva.
Ez mitől lehet? -
kigoi
senior tag
Szakik,ki melyiket választaná Audio system HS28VOL vagy Hertz ML 280.2?
Egy árban van a kettő,nagyon hasonlóak is 2,5Khz től szeretnék már velük zenélni.
-
ch003067
addikt
Autóba lesz a cuccos, de arra gondoltam, hogy ha valaki kisebb kerti partit akarunk, akkor ne kelljen a 100kg-os hagfalaimat pakolgatni állandóan, hanem helyette legyen egy mobil cuccos, ami mindig ott van a kocsiban. Illetve ha már ott van, akkor abban is tudjon szólni.
Nem kifejezetten mélyre gondoltam, hanem egy közép-mély ládára, ami erőteljes basszust ad a kocsiban, kültéren pedig csak lehessen közepes hangerős veretni a zenét vele. Nem a Budapest Parádéra készülök, ne ért félre
Havernak volt egy 2 hangszórós Pioneer ládája, 20-as membránokkal..... Nah az úgy szólt, hogy egy kisebb bulira elég lett volna.
Nincsenek nagy igényeim, de valami ilyesmi a célom.
Segítsetek benne legyetek szívesek
-
mandras81
senior tag
válasz simi811118 #46366 üzenetére
Most szubhoz az Opus 2 és egy Rocki Punch 200.2 között vacillálok (bár, a Rocki lehet már nem is eladó). Mivel a szettet is Rocki hajtja meg, illetve az Opus 2 elvileg nem bírja a híd 2 Ohm-t, ezért az utóbbi felé hajlok egyelőre, de ez még változhat..
[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
Nyilván nem sok ha, csak az nem,hogy nem akar 50-es bika vezetéket kihúzni hátra...
de, ahogy Lusu is mondja meg lehet csinálni... különben + én se tennék ilyet... pedig, van valódi 600W-os
inverteremPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
kigoi
senior tag
válasz Peti66 #46363 üzenetére
Oké hogy van rá eszköz amivel kivitelezhető de még mindig nem értem hogy miért jó az.
Miért kell a széllel szemben hugyozni?
Ha kimegyek valahová és kell zene akkor kinyitom az ajtókat és szól,minek kell 230V-ról működő rendszer ahhoz hogy pl tópartján zenéljenek?
Ha meg ahová mennek hálózatról szeretné üzemeltetni akkor sem látom értelmét,be dob egy minihifit oszt csókolom,meg van oldva a zene 230Vról,nem kell inverterrel sem szórakozni. -
Peti66
senior tag
Lehet,,, inverteres megoldás,de a valódi szinuszjelet generálók igen,,igen megdrágíthatják a mókát
A primitív kiberhelt szünetmentes sok 100W-os tápokokat sem tudnám Sq-ra képzelni,,igaz ott lenn, a torzítási komponensek,mint olyanok,,,, buli jellegű felhasználásánál nem jelenthetnek gondot..Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
mandras81
senior tag
Phase Linear táján nem vagyok képben. Opus 2 jófajta?
-
Szabi0307
csendes tag
Tényleg 18-ért van a szombathelyi MM-ben a Focal most is akciósan, ma voltam bent. Semmi baj nincs azzal a szettel, én is ennyiért vettem még tavaly év végén. Még szigetelés nélkül is nagyon szépen szólt az Octaviám ajtajában - legalábbis a gyári szetthez képest fényévekkel jobb volt! Azért azt hozzá tenném, hogy én csak erősítőről hajtottam és míg a Mac erősítő hajtotta addig a magasa kicsit zavaró volt, de miután megkapta a Gladen erőt minden hang helyére állt.
-
kigoi
senior tag
-
ch003067
addikt
Sziasztok !
Biztos sokan lesznek, akik most hangos nevetésbe kezdenek, viszont abszolút kezdő vagyok a témában.
Autómba szeretnék egy korrekt zene cuccot. Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan aktív mélynyomó, ami működtethető 230V-ról is, gyújtás nélkül ? ( RCA - Jack megoldással, hogy ne a fejegységről kelljen használni )
Elég nagy zenés a társaság, és valami ilyesmi kellene.
Köszi !
-
opeter70
senior tag
Egyetértek. Én sem ajánlanám a legolcsóbb Focal szettet. Ez egy (Focal viszonylatban) erősen belépő szintű szett, amitől valószínűleg nem lehet elvárni az általános Focal minőséget.
Ugyanezért a pénzért, vagy egy kicsit hozzátéve más gyártóktól szerintem sokkal jobb minőséget lehet venni.Ugyan nem ez az árkategória, de akinek van "felesleges" 50 ezer ft-ja, a jófogáson van most fent egy Rainbow Germanium szett (váltó nélkül). Na az már egy nagyon finomságos cucc.
-
kigoi
senior tag
válasz Osynho #46356 üzenetére
Az komoly,árukereső 24et ír minimum árnak már egy jó ideje.
Én ezt a szettet nem merem ajánlani főleg nem a media marktból ócón mert ha jól tudom hamisítják is a focalt valamint unokatesómék vettek ilyen szettet a mm-ből de azt mondja baromira nem volt központos a fáziskúp helye.
oké hogy ez még az olcsóbb focal a made in china gyártás de a ps165 vagy kit is az mégsem volt ilyen gond. -
kigoi
senior tag
válasz CsIrKeRaToR #46346 üzenetére
17ért árulnak Focal hangszórót?
Én úgy tudom 24-25 a legolcsóbb focal szett. -
simi811118
aktív tag
Focal válogatós. Kezdő szettnek nem venném, alap rendszerbe biztos nem. Az as mx nekem mindig visitós volt amikor hallottam valakinél. Kapni sem lehet már, csak gladen alpha-t, kinézetre sztem ugyanaz. Nem vetnék el egy axton, dragster vagy macrom szettet sem. Ezeket is nézegetheted
-
Lusu
aktív tag
A Focal jó választás, de amíg nem erősítőről hajtod, nem fogod szeretni Amit a könnyen hajthatósága miatt ajánlani szoktak itt az az Audio System MX165. Igaz drágább de ez addig is jó lesz amíg nincs erősítőd.
-
Pecc
őstag
válasz cintula187 #46350 üzenetére
Androidos telót dugtam már az enyémre. Úgy működött, mint egy pendrive.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Pioneer MVH-170UI illetve UB fejegység között vacilálok. Jól értem, hogy az Androidos telót USB-n rákötve csak az UI látja?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Talán valaki még emlékszik, olyan problémám volt egy Ford Fiestánál, hogy hiába bituztam ki teljesen az ajtókat, szinte semmi mélyközép tartományom nem volt.
Átmenetileg egy Kenwood BT61U-t használtam (kölcsön kaptam). Megérkezett a JVC KD-X310BT-m, beszereltem, és azóta olyan gonddal küzdök, hogy keresgélnem kell hol zörög az ajtóm, olyan szinten magára talált a mélyközép tartomány.Viszont értetlenül állok a dolog előtt. A Kenwoodon ha minden szűrőt, DSP-t kikapcsoltam, akkor sem javult semmit a helyzet. Még a fejegység tulaja (ő komolyabban foglalkozik a témával) is végigtúrta az összes beállítást, hátha valahol mégis vágja a frekiket, de semmi. A szettem is tőle van (Pioneer TS-E170Ci), az ő kocsijában ugyanezzel az összeállítással semmi gond nem volt, akkor sem mikor aktívan hajtotta, és akkor sem mikor passzívan.
Az autóm előző tulaja is egy ugyanilyen Kenwoodot használt. Előtte egy Alpine fej volt neki, állítása szerint a Kenwood beszerelésével neki is eltűntek a mélyek.
Közben az előző fejegységem, egy Kenwood KMM-120Y átkerült édesapám autójába, ahol úgy dolgoznak a mélyközepek, hogy konkrétan nincs szükség mélynyomóra.
Csak arra tudok gondolni, hogy a BT61U-ban van valahol mélyen, akár felhasználó által el nem érhető részen egy beállítási lehetőség, amit nem sikerült előhalásznunk.
Találkozott már bárki hasonlóval? A problémám megoldódott, tehát most nagy a boldogság, azonban felütötte fejét a kíváncsiság.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Ha jól látom, akkor ma érkezik a csomagom : Kenwood KDC-BT92SD és a Cinchkábel , Best Series BT6 550
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz simi811118 #46343 üzenetére
Erről hajtom majd meg:Kenwood. Erősítőre még nincs pénz,valószínűleg mélyláda vásárlásakor lesz esedékes. Ilyen árban Focalt néztem még.
-
Skimaster
senior tag
válasz simi811118 #46342 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint megér 5 ezer pluszt az alpinehoz képest....
-
Osynho
addikt
válasz simi811118 #46343 üzenetére
Frekvenciaátvitel (Hz): 28~35 000
-
simi811118
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #46341 üzenetére
Szia. Egy iszonyúan alap kinézetű valami. Ok, Clarion, de akkor is. Ránézésre drága, ennyiért nem ezt venném. Miről fogod majd meghajtani? Mi a többi rendszer eleme? Úgy könnyebb lesz ajánlani.
-
CsIrKeRaToR
tag
Üdv! Ezt a szettet néztem ki Clarion SRG1723S. 17ezer forintért szerintetek jó vétel?
Üdv Ákos!
-
Skimaster
senior tag
Sziasztok, kettő fejegységet nézegetek, ti mit gondoltok róluk?
Kenwood kmm 303bt
Alpine ute- 72 bt.
Az első állítható színű, ezért szimpibb, de 5 ezerrel drágább.Tudnátok ebben az árkategóriában hasonló v jobb fejegységet javasoln?
Kösz előre is. -
Swiss_audio
tag
Akkor ez le is beszélve
[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz Swiss_audio #46336 üzenetére
Nekem egy uD Jr 4.300 hajtja, meg vagyok vele elégedve. Szerintem az AS is jó lesz hozzá. Gladen-nel nincs tapasztalatom, de jó cuccokat csinálnak.
-
simi811118
aktív tag
válasz Swiss_audio #46336 üzenetére
-
Swiss_audio
tag
válasz barack1997 #46335 üzenetére
Audio System CO75.4 hajtaná. Gladen Rs 165-ben gondolkozok még, de U-dimension szettet láttam használtan és konkrétan fele annyiba kerülne. Érdemesebb lenne az U-dimension-t?
-
barack1997
senior tag
válasz Swiss_audio #46332 üzenetére
Nekem olyanom van, jó kis szett. Érdemes erősítővel hajtani, mert fejről nem szól szépen.
-
s4tch
veterán
válasz Swiss_audio #46332 üzenetére
Árához képest nagyon korrekt cucc. Passzív rendszerben elégedetten hallgattam egy ideig, csak azért cseréltem le, mert volt lehetőségem olcsón venni Jr kicket és ProXT2 magasat.
-
bandiie
aktív tag
Üdv!
Pioneer MVH-X370BT-ről kéne infó.
Hogyan lehet benne tekerni? Ha nyomom a gombot, begyorsul a tekerés?Előre is köszi!
-
Swiss_audio
tag
U-Dimension El Comp 6-t valaki hallotta már? Tudna róla kis véleményt írni?
-
simi811118
aktív tag
válasz mandras81 #46330 üzenetére
Hali !
Nem testel le valahol a hangszóró kábeled? Ezt nézném át első körben.
Jó kis Vifa hangszórók ezek, bár idővel a pilléjük is megül, kilágyul. Ha javíttatod, akkor párban csináltatnám, új pillékkel, és egyforma tekercsekkel. Kérdés, mennyire éri meg, használtan fillérekért lehet jó szetteket venni, vagy csak mélyközepet. -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Kis ötletelése lenne szükségem, hogy szerintetek mi okozhatja az általam nemrég tapasztaltakat: (normál hangerőn történő) zenehallgatás közben egyszer csak elkezdett recsegni a jobb első kick, először kissé, majd rövid idő alatt már csak a recsegést lehetett hallani (a többi hsz nem recseg, bár hiába állítom teljesen balra a balanszot, akkor sem szűnik meg). Első ijedelmemen kikapcsoltam a zenét, amit pukkanással "jutalmazott". Pár perc múlva kíváncsiságból visszakapcsoltam, ekkor ugyanúgy recsegett, majd "kellemes" égett szag is megcsapta az orromat...
Leéghetett a tekercse? Ha igen, érdemes újratekercseltetni (egy Mac Maximus 2.16, már használtan is alig lehet találni)? Ha nem ez, akkor mi lehet az ok?
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #46328 üzenetére
9855r?
Én is azzal küzdök havernál akinél nem bírunk a hanggal.
Magas még okés de a mélyközép hangja nagyon nem akart helyre állni.
Az idő korral én is megszenvedtem,hozzá szoktam már a én is a piohoz.
Nekem a csúszós gomb meg a beállítások nagyon idegesítőek.
Nem lehet csak úgy kilépni a crossover-ből ha átállítasz valamit mert vissza ugrik,csak mentés után marad meg, ez az idő korr.nál is,tiszta agybaj.
A hangerő gombbal akarok mindig belépni,közben meg itt nem azzal kell.
Vágási meredekségnek megvan a sorrend hogy tudsz haladni,vissza felé nem lehet, még ilyet.
Kilépés,belépés hosszú gombnyomásos,idegesítő mindig várni.
80prs menüje hozzá képest egy álom. -
PiciPeti
őstag
Ma beszereltem az Alpine 9855r-t, hát nem esett le az állam a hangjától. A magasai tetszenek, kicsit csengősebb mint a Pio 945r, de a közép, meg az énekhangok nem jönnek be.
Mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy az időkorrja tök másképp működik mint a Pio. Beírtam ugyanazokat az értékeket, ami ott bevállt, hát olyan volt mintha passzív lenne...Szóval ezzel még van tennivaló, meg a beállítás menetét is ki kell tapasztalni, ugyanis itt nem lehet csatornákat mute-olni (legalábbis nem jöttem rá még... ) így elég becsapós tud lenni az időkorr állítgatás. RCA lehúzkodás meg nálam nem olyan egyszerű...
A kinézete, menüje, animálások viszont nagyon bejönnek továbbra is, nagyon minőséginek tűnik a cucc.
Ipod adapter már úton van külhonból, itthon nem találtam normális áron...
Kíváncsi vagyok milyen hangot produkál Ipodról. Most csak AUX-ot tudok rádugni, hát még a rádió minőségét se éri el... -
LógaGéza
veterán
válasz simi811118 #46310 üzenetére
Amúgy pont én is terveztem, hogy a héten veszek Cat6 lengő FTP-t, és rápróbálok De akkor megvárlak. Bár én még mindig tartom magam ahhoz, hogy Cat7 lengő FTP lenne a befutó!
Küldtem egy üzenetet FB-n!
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #46325 üzenetére
Csak fent vagyunk ugyanazokban a facebook csoportokban, és már kommentelgettünk közös témában, válaszoltunk egymás kérdéseire...(pl.Helix nyomóval kapcsolatban legutóbb).
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #46323 üzenetére
Óóó, hogy te vagy az? Most már én is tudom...üdv nálunk!
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
simi811118
aktív tag
válasz Swiss_audio #46322 üzenetére
Face n vagy belapontsimkokukacgmailpontkom címen írj rám rca val kapcsolatban, gondolom itt nem.illik üzletelni.
Magassugárzóra a vékonyabb, Középsugárzóhoz a vastagabb illik. -
Swiss_audio
tag
válasz simi811118 #46321 üzenetére
Mondjuk cordial cls 225 vagy elegendő a cordial cls 215? Előbbi 2x2,5, utóbbi 2x1,5 átmérőjű.
Milyen hosszúságúak az RCA-k és milyen árra gondoltál?Nálam egyébként még 3 hét mire elkezdődik a rendszer építése -
simi811118
aktív tag
válasz Swiss_audio #46318 üzenetére
Nekem az eco kábel nem jött be, connection ft 2 sokkal zajmentesebb volt. Hsz Kábelekből kácsa, sommer, cordial, inakustik. Csak néhány példa. Rca sztem jobbat tudsz csináltatni pl kácsa nál vagy a sommer-nél. Bár elvileg 1-2 hét múlva nekem is eladó lesz két pár kce200+kácsa dugókkal szerelve. (Update-elve lesznek komolyabb kábelekre ha minden jól megy)
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz simi811118 #46319 üzenetére
Köszi!
Kíváncsian várom! -
Swiss_audio
tag
válasz simi811118 #46316 üzenetére
Egyelőre passzív. RCA-nak megteszi a Gladen Eco ehhez a rendszerhez? (korábban ajánlottnak számított, ha jól emlékszem)
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz simi811118 #46314 üzenetére
Hang szempontjából lehet különbség a cat5-cat6-cat7 kábelek között?
Tömör, vagy sodrott kábellel tesztelted? Egyszerűbben: fali, vagy lengő? -
simi811118
aktív tag
válasz Swiss_audio #46315 üzenetére
Aktív lesz a rendszer vagy passzív? (Pio fejekben nem vok othon)
[ Szerkesztve ]
-
Swiss_audio
tag
Köszi a választ. A zenei ízlésünk akkor vszínűleg nagyjából megegyező lehet vagy biztosan van átfedés.(sajnos kissé távol lakok, Baranyában)
Nálam az előző rendszer minimál költségvetés volt(alap usb-s Kenwood fej, 2 csatis Kicker erősítő a 16-os Hertz DSK szettnek és egy Mac erő 1 régi Pioneer reflex ládának).
A mostani felállás úgy alakul majd, hogy: Pioneer DEH-6300SD, Audio System CO75.4 a szettnek, Rodek 1900n a majdani ládának(egyelőre bekerül a régi Pio míg nem tudok meghallgatni párat.Egy ilyen felálláshoz ki milyen hangszóró kábelt ajánlana? Nem akarok nagyon fölé lőni, de azt sem akarom hogy a kábel legyen a gyenge láncszem. Esetleg első szettet is ajánlhattok, a plafon 35ezer.Nézegettem használtan is, de egyelőre nem találtam semmi érdekeset, szóval a Gladen RS 165 a befutó idáig.Előre is köszönöm az ajánlásokat
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz LógaGéza #46309 üzenetére
Egyébként erre jutottam vele :
Lassan két hete tesztelek utp cat5 réz kábelt a magasaimon. Kb erre az eredményre jutottam : először is meglepő volt nekem ez a kábel. Sztem az ötvözött kábelektől ( pl bármelyik sal, vagy ilyesmi olcsóbb katos kábel) sokkal de sokkal jobb. Egész részletes, az éneken pici reszelösség érződött (leginkább Adele-nél vettem észre), de nem vészesen. A többi hanggal elégedett voltam, nem tudom kifejezni magam pontosan, mintha kissé száraz lett volna. Akár hosszabb távra sem elvetendő annak aki kisebb költségvetésben gondolkodik. Hátránya, hogy ajtóba húzni sztem merev.
-
Ozy
tag
válasz Swiss_audio #46299 üzenetére
korábban kb 6-8 éve volt egy alap rendszerem, Alpine 9881-es fejjel, belépő alpine első szettel plusz alap erő és reflex láda. Számomra az volt a referencia. Ahhoz képes szebben, tisztábban, teltebben és sokkal pontosabban szól a történet, de sztem ez nagyban annak köszönhető, hogy ez a szett nem belépő kategória plusz a ládám is zárt. Más összehasonlítási alapom nincs…Alapvetően rock zenét hallgatok, de meghallgatok miden mást is ami szépen szól, csak ne legyen nagyon tucc-tucc. Ami a rendszer még nem említett elemeit illeti Alpine 195bt, Gladen M line 95.4 erő, és Gladen Rs 10 sub zárt ládában. Ha gondolod és a közelben vagy (Bp XII.ker, vagy Dunaharaszti) akkor fussunk össze és hallgasd meg
-
imi314
senior tag
üdv.
Pesten hol lehet venni hanno protecto pf830at? egy seat leon m1re mennyi kell?
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s23 ULTRA
-
LógaGéza
veterán
válasz simi811118 #46308 üzenetére
Akkor még egy ok, hogy ott kell lennem a kövi talin
UTP-s teszted hogy sikerült?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
De, Békés megyei vagyok
Asszonynak ígértem egy nyíregyi utat, akkor egybekötöttem volna a kettőt, bár kérdés, hogy meddig tudtunk volna maradni, de a semminél már a kevés is többsimi811118
Üdv akkor itt is, én vagyok aki megvette tőled a Neosetet"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kigoi
senior tag
válasz simi811118 #46305 üzenetére
Nekem ez a szombat kilőve mert emődi autófeszten leszek,csütörtök vagy péntek meg jön át ismét s srác és variálunk,tesztelgetünk tovább hogy kiderüljön mi nem jó.
De tényleg jó lenne már ismét egy talin lenni.
Jövőhét hétvége nekem már jónak néz ki,hétköznap nem mert délutános leszek. -
simi811118
aktív tag
-
kigoi
senior tag
válasz LógaGéza #46303 üzenetére
De te nem a másik irányba laksz? Mármint Debrecentől délre.
Én nyíregyre nem mentem volna,túl kevés jelentkező volt és az sem biztos hogy mind ott lesz,így meg nem megyek olyan távolságra.
No meg előtte kedden került szervizbe a fejesem is,már azóta vissza kaptam bár ők nem találtak hibát így a problem még mindig fenn áll de azért lehet zenélni.
Polgáron vagy böszörménybe lenne jó egyet össze hozni,oda úgy tudom jönne Petneházi P. is. -
LógaGéza
veterán
Következő már én se akarom kihagyni, sajnos az előzőn pont dolgoznom kellett, pedig még a Nyíregyháza is jó lett volna... Bár amilyen mákom van, akkor lesz a következő, amikor szerelőnél lesz a kocsim...
-
Lusu
aktív tag
válasz simi811118 #46300 üzenetére
Jól sejtem, hogy a Hondás Raptor 6-os kolléga vagy a Tisza kezdetű városból? Ha igen örülök, hogy idekeveredtél
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest