- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Valakinek személyes tapasztalat az alábbi mélyek közül valamivel?
Audio System Radion 12 Br gyári reflex láda.
Macaudio STX 112 ez is ugye gyári reflex láda.
Pioneer TS-W304R csak hangszóró, ládát építtetnék hozzá.
Alpine Type R 12 szintén.
DLD 500+ Pro az új papír membrános varrott széllel.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Warloo93
tag
A hangerő szabályzást az érintő feluletrol lesz kezelve. Szóval most már van egy minőségibb ~1V os kimenetem. Hova tovább? 4drb RCA kellene a 2erosittőnek. Gondolom szétosztani csak úgy nem lehet. Másik az EQ ami nélkül szerintem nem fogok tudni elfogadható hangzást kihozni.
-
Czimby
addikt
Na akkor veszek ilyet ez állitólag elég jo a hegejtő kábelek között.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Hangszóró és rca van itthon connection.
A tápkábel szerintem nem fontos hogy annyira minöségi legyen amig rézből van.
Főleg ha csak a pozitív van közvetlenül az aksitól hozva, a test meg a kasztnin keresztül megy, akkor aztán semmi értelme a drága pozitív kábelnek.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
nagyúr
válasz Czimby #47790 üzenetére
Rezezett alu a táp, rossz a vezetőképessége. A hegesztőkábel ellenben
fullréz.Nem véletlen akarnak erről lebeszélni, ez a pakk egy retek, az mnc az autó hifi legalja a SAL, AUNA, renegade, toxic-al együtt.
6.000-ből kijön 5m normális táp, fentebb linkeltem.
(#47792) Daywalker első kocsi, első hifi, csomiban az erőlködő, azaz kb 5m-re az akksitól, 10-es tescos kábelszettel bekötve tükörtojást lehetett rajta sütni.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz tboy93 #47789 üzenetére
10es táp, de hány méteren? Nem a tyúkbélről van szó, mert ha nem szolgálja ki, akkor oké...én azt akartam csak mondani, hogy ha jól van méretezve, akkor mindegy h réz vagy rezezett, max utóbbira rá kell számolni.
Nem spórolásként került ez be, hanem anno nem értettem hozzá, bocit ajánlották, hogy korrektül megcsinálja, nem drágán...így került be az a kábel, immár vagy 6 éve, azóta is benne van, jó. Soha nem melegedett el a Carpower, pedig az eléggé tojássütögetős...pedig mentünk 40 fokba horvátba, ahol tele voltunk pakolva és az erőnek sem volt sok helye szellőzni.
Ha most csinálnám, hegesztőkábelt tennék be, mert ár/érték arányban jó. De mivel a régi jó, csak úgy nem kábelezem át, hogy elmondhassam, hogy réz kábelem van. Egyébként a réz hegesztőkábel sem tiszta réz, mielőtt valaki azt hinné, mert annak métere nem 1000 forint lenne.Czimby: Nem ilyen egyszerű ki mit ajánlj, mivel a vastagság összefügg a hosszal. Ezt tanulmányozd, ez nagyjából iránymutató: [link] Vegyél hegesztőkábelt, saruzd fel és csók, ne szarozz a szettekkel.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Czimby
addikt
válasz tboy93 #47789 üzenetére
Ezt nem értem, az erősitő jobban melegedett a vékony táp miatt?
Ez, hogy lehet?Olyanról már hallottam, hogy a kábel melegedett amikor a mac attack 4081-et 4-es kábellel kötötte be az egyik nagytudású :-D
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz tboy93 #47785 üzenetére
Mitől szar? Nincs meg a 21mm2 keresztmetszet?
Még nincs meg semmi a rendszerből majd szépen összeszedegetem őket.
4Csatis erősitő lesz, szeretnék magant rx44-et mert régen már volt és bevállt.Most egy class d 200w rms erősitőm van csak a subnak, 8-as hama kábellel és nem melegszik meg semmi gond.
Régen a magant egy sal 20-as kábelen kapta a delejt, és ott sem volt semmi problémám.
Szóval inkább úgy kérdem van-e olyan mint.a sal 20-as nert nekem az már elég.Csak a webshop ahonnan venném 10mm2-esnek írja, holott a gyártó szerint 4ga tehát 21-es a csomagoláson is ez van. Felhivtam őket de mindenáron rá akart beszélni egy 2x annyiba kerülőre.
-
Daywalker
addikt
válasz kacsa7 #47787 üzenetére
Ennyi. Nekem még Boci épített be kábelt, mint kiderült, az is rezezett, de mondjuk 25mm2, amit meg én húztam be (szintén tőle van a kábel) 35 mm2, és soha semmi baj nem volt. Se villogás, se fesz. esés. Szóval kicsit túl van tolva ez a táp téma szerintem is. Ha ilyen gondok vannak, és megfelelően van a kábel méretezve, akkor más bajok vannak. (Azóta én is mindent kicseréltem, csak a tápkábel maradt).
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #47786 üzenetére
Ezeket azért nem értem, mert olcsó fejegységgel, Raveland erősítővel és egy tákolt ládával kezdtem, 6mm2-es tápkábellel, legfosabb 1000Ft-os RCA-val. Egyszer nem volt zajom, villogásom, letiltásom stb. Azóta mindent erősítő hajt, minőségire lett cserélve, kivéve a tápkábelt, ami nálam egy 21mm-es Renegade szett tápja. Vígan elvagyok vele. Szóval bármikor olvasom h. zaj v. bármi más kín van, csak arra tudok gondolni, hogy kókányoltak valamit a spanokkal 3 sör után, úgy h. fogalmuk sincs róla mi-hogyan.
-
simi811118
aktív tag
válasz Czimby #47784 üzenetére
Itt szoktam azt mondani (amit én is már többször tapasztaltam a magam kárán) hogy minek a drága nyomó és erősítő, jó kiszolgálás illetve környezet nélkül? - magyarul kiadok 50ezret egy sub szettre és bekötöm egy párezer forintos kábellel? Ne sajnáljuk a pénzt egy valódi réz kábelre. Hegesztőkábel métere 1000-1500 Ft, egy normális rca kábel 4-5 eft. Mintha egy milliós sportkocsira linglong gumit tennél. Ne ezen spórolj szvsz.
Ilyen kombók után jönnek a "zajos a rendszer, villog a lámpa, letilt az erősítő. stb ... mit csináljak?" kérdések. ...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Czimby
addikt
Szeretnék egy olcsó 20-as kábelszettet venni, az mnc 20196-os szettel van valakinek tapasztalata?
Az új dld 500+ pro, papirmembrános szubról van valakinek infója, mert árban nagyon jo csak kérdes, nem-e jobban megérné pl egy használt radion 12-es?
-
s4tch
veterán
válasz Warloo93 #47782 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy ezt a kütyüt kifejezetten fejegységekhez való csatlakozásra tervezték. Tölti az iPadet, addig oké, de a kimenő jel erőssége nem feltétlenül lesz elég egy erősítőnek. Másrészt ha építesz egy fix kitet, amibe beteszed az iPadet, akkor hangerőt sem lesz könnyű állítani, lévén az iPad gombjait a tok takarni fogja.
Mindenesetre ez jobb irány, mint egy pár dolláros bt adapter jack kimenettel.
-
Warloo93
tag
Bocsánat, nem fogalmaztam meg pontosan, hogy is képzeltem el.
Írtam, ha a Bluetooth nem lesz jó, akkor váltok kábeles megoldásra. Az eredeti Apple dokkolót csak azért említettem mert ebben van lightning-> audio kimenet, ez a legolcsóbb kábeles megoldás. De még véletlenül se ez fogja tartani az iPad-et. Az általad linkelt weboldalon található slider kit szerűséget fogok csinálni. Ezért nem tudom használni az iPad-en található jack kimenetet. Mivel a töltő az alján van, a jack meg a tetején. Lényeg, hogy nem akarok fejegységet, az iPad-et akarom használni helyette. Nulla költség annyira nem igaz. Egyenlőre marad elől a gyári szett, ajtókat szigetelném, kábeleket cserélem, és erősitorol lenne hajtva.
Szerk. : [link]
Ezzel le is tudnám ajelenlegi problémákat[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Warloo93 #47779 üzenetére
Ami alapvetően a bluetooth-szal: ahogy orbano is írta, nem lesz túl jó a jel minősége. Nem vagyok radikális hangminőség-náci, simán el tudom képzelni, hogy valakinek egy gyári hifi is teljesen jól szól, alapvetően a bluetooth alapú projekteddel sincs bajom, de a bt és egy ilyen filléres bt-átalakítóból kilógó jack kábel már igen valószínű, hogy agyonveri a hangot. Meg lehetne ezt az iPad alapú dolgot jól is csinálni, csak nem egy 3 dolláros kínai vacakkal a lánc elején. Kb. annyit érnél vele, mint egy FM transzmitterrel: szólna valahogy.
Én vezetékes vonalon indulnék el, valahogy úgy, ahogy az alábbi leírásban a 3. opciót hozzák: http://www.soundmanca.com/guides/connecting-an-ipad-to-your-cars-audio-system Ezzel fejegység nélkül, minőségi alkatrészekkel lehet iPadet forrásként használni. Ha meg ragaszkodsz a bluetooth-hoz, akkor a legjobban akkor jársz, ha simán beteszel a Golfba egy bt-képes fejegységet, és arra streameled a zenét iPadről.
Egyébként utóbbi sem lesz túl szerencsés megoldás: az iPadből még a mini sem egy egy kézzel kezelhető darab, úgyhogy vagy fel kell rögzíteni a műszerfalra, vagy az utas kezébe kell adni, vagy qrvagyorsan össze fogod magad törni, miközben az iPadet babrálod menet közben.
Javíts ki, ha tévednék, de úgy tűnik, hogy te elsősorban az otthon meglévő eszközökből szeretnél nulla költéssel valami használhatót csinálni. A rendelkezésre álló infók alapján egy bt-s fejegység, kábelezés, a mélyközepek alá egy mdf gyűrű árát legalább rá kéne szánni a projektre.
-
orbano
félisten
válasz Warloo93 #47779 üzenetére
nem igazán az a jelszint és jelminőség, amit az erősítő kíván. hacsak nem valami régebbi, nagy bemeneti érzékenységű (vagy hogy hívják) erősítőd lesz. de akkor sem venék rá mérget, hogy az a jack kimenet nem hitvány (amit eddig dokkolót, előlapi kimenetet hallgattam életemben, az mind kritikán aluli volt, de úgy általában az ilyen eszközök kiemenetei is elég hiványak, nagyon ványadt hangjuk van). az egész rendszer potenciálját nyírod ki, de erre már jópáran figyelmeztettek az előttem szólók közül. EQ-zhatsz majd össze-vissza, de ha egyszer bádoghang jön ki a "fejegységből" úgy, hogy már a 20 ezres pio/klári is nagyságrenddel szebb hangot ad...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Miamiquake
aktív tag
válasz lautnermark #47776 üzenetére
Köszönöm, és elfogadom a tényt.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
lautnermark
aktív tag
válasz Miamiquake #47768 üzenetére
Sajnos ennyiből felejtsd el a projektet. Ez az őszinte igazság.
20 körül vannak a normális belépő fejegységek (Kenwood, Pioneer, JVC)
2 a keret
egy erős 20-as egy hallgatható belépő hsz. szett Gladen MX165
pár ezer a vezeték, amit még be is kell vezetni az ajtóba
+ a szigetelés, ha alsó tartományt is szeretnél hallani. Aztán kiemelés + munkadíj
100 ezer alatt felejtős. Sajnos az Ignis(ünk) egy elb@szott konstrukció.30-ból .............. fogd kézen a barátnődet és vidd el moziba meg vacsorázni.
-
Warloo93
tag
Fogjuk rá, hogy választottam. EBay-en találtam pár €-ért. De talán ez a része ami legkevésbé izgat, egyszerűen ha nem fog tetszeni veszek egy iPhone lightning dokkolót, ez tud lightning-ből jack kimenetet. Ezzel le is tudnám a Bluetooth korlátait.
Inkább arra szeretnék választ kapni, hogy a többi elemből miként tudnám kihozni a legjobb hangot, persze a legkevesebb pénzből. -
LógaGéza
veterán
válasz Daywalker #47770 üzenetére
Igen, nekem is ez volt a gondolatmenetem, hogy te is 4 csatisat keresel, akkor miért nem te veszed meg? Jaaaa, hogy azért, mert ez nem 4es
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
s4tch
veterán
válasz Warloo93 #47771 üzenetére
Ahogy korábban orbano kolléga megjegyezte, az elfogadható, élvezhető, jó, kiváló, tökéletes, stb jelzők egyénfüggőek. Nekem van BT a kocsiban, telefon stabilan átviszi a jelet a fejegységre, így tehát tudok bt-n keresztül is zenét hallgatni. Sosem teszem: dinamikában kapásból rosszabb, mintha USB/iPod/CD lenne a forrás. Nem mondom, hogy szarul szól, de rosszabb, mint a többi lehetőség.
Nézd, lehet, hogy ez a bt projekt pont megfelelne az igényeidnek. Az világos, hogy elsősorban funkciót keresel. Technológia van ahhoz, amit szeretnél. A hangminőség meg majd olyan lesz, amilyen. Azt azért jó tudnod, hogy bármilyen bluetooth egységet is veszel, tudd, hogy az lesz a leggyengébb láncszem. Egy középkategóriás bt-s fejegységben vélhetően jobb hangú DAC van, mint egy ilyen párezer forintos bluetooth vevőben.
"Bt modulba, amiből 3.5es jack jön ki." Ebből ha jól sejtem, már választottál bluetooth egységet. Szabad tudni, melyiket nézted ki?
-
LógaGéza
veterán
válasz Daywalker #47767 üzenetére
Köszi, de bocsi, storno, benéztem... Valamiért úgy rémlett, hogy 4csatornás, pedig csak kettő... Pedig már kezdtem örülni...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Miamiquake
aktív tag
válasz lautnermark #47759 üzenetére
Nekem ennyi a keret, gondoltam 15-ből kijön usb-s clarion vagy jvc fejegység használtan meg előre vennék 10 ropiért valami normális hangszórót. Ennyi, csak egy szaki kéne aki öszeteszi a dolgokat.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
s4tch
veterán
válasz Osynho #47762 üzenetére
Általánosságban nem igaz: az aptx-képes motyók nem szólnak rosszul.
(#47761) Warloo93: szóval ha jól értem, valahogy így képzeled el a jel útját:
- iPad
- valami bluetooth eszköz
- erősítő
- hangszórókAlapvetően nem lenne rossz az alapgondolat, de az iPad nem aptx kompatibilis. Még ez sem lenne alapvetően hatalmas probléma, ha be tudnál építeni az autóba egy bluetooth D/A konvertert az erősítő elé. Otthonra tucatszám léteznek ilyen cuccok, pl. itt van kettő találomra: [link] [link] Ezeknél viszont a tápellátás lesz a problémás, ugyanis jellemzően nem autós üzemhez találták ki őket. Ezen kívül max. 1 pár RCA van ezeken, aminél egy középkategóriás fej is többet tud. Az Alpine-on is 2 pár RCA bemenet van, ha jól tudom.
Én a helyedben átgondolnám a koncepciót. Vezetékes megoldással (valami hasonló módon, csak a DAC-ból az RCA rögtön az erősítő felé menne) stabilabb, jobb hangot kapnál. Vagy ha a hang nem számít, akkor vennék egy tetszőleges, USB-ről hajtható bluetooth DAC-ot, és adnék neki tápot szivargyújtóról. De szerintem nem fog jól szólni.
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Golf IV-be szeretnék épiteni egy érdekes zene összeállítást.
Elképzelés:
-felyegység helyett iPad Mini.
-a hang BT-n keresztül menne
-elől 16.5 mélykozép+magas hangszóró passzívan váltva és egy alpine v12 2x50w-os erősitovel hajtva(ezzel rendelkezem)
-csomagtartóba egy 8literes zárt ládába egy uDimension el 8s4+ hozzá illő erősítő.Hogy tudnék ebből a lehető legjobb hangot kihozni? Esetleg mit változtatnátok az elképzelésében ? iPad, alpine v12 marad.
Köszönöm -
orbano
félisten
válasz Miamiquake #47744 üzenetére
a kérdés, hogy mi neked az élvezhető? ez eléggé tág fogalom. nekem például 300k-ból sem jönne ki az élvezhető, nem hogy 30k-ból...
A vér nem válik VAZZE!™
-
lautnermark
aktív tag
"Alap autós rádiót szeretnék kicserélni egy ignisben olyan hifire ami élvezhető.
Kritériumok
Keret 30.000 Ft"Ennyiből felejtsd el!
A gyári hangszóróhelyek sz*rt sem érnek. Ajtókárpit vágása, kiemelőkeret építése, szigetelés, kábelezés. Ezeket mind számold hozzá.
Üdv. egy Ignises
-
simi811118
aktív tag
válasz FullGas #47748 üzenetére
Mondjuk ezt a praktikusságot nem értem. Akkor miért kellett egy bazinagy bandpass? Egy izmosabb négycsatis is ugyanakkora helyet fog elfoglalni mint kettő kétcsatornás. De ha azt érzed jobbnak, akkor legalább csatornánként 80-90 w rms teljesítményűt válassz.
[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
Akkor mindenképpen érdemes lenne a táp kábelt 25mm2 cserélni Nem örülök most vettem 2 hónapja a 10-est.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
-
PiciPeti
őstag
válasz FullGas #47751 üzenetére
Arra a kábelre 30A-nél többet felvenni képes erősítőt biztos nem akasztanék, főleg nem olyat, ami subot hajtana...
Tegyél egy 4 (2) csatist az első ülés alá, ahhoz elég lesz az a kábel. (hellyel-közzel)
Az ajánlott Alpine erő is jó lenne, 90%, hogy el is fér.Hátra a subnak meg kell húzni egy 25-ös kábelt, és slussz..
-
Daywalker
addikt
válasz FullGas #47751 üzenetére
Átrakod másik autóba max.
A 10-es kábel max akkor elég 600 wattra, ha nem több mint 2,5 méter. Namármost a Corsába nekem 4,5 méter kellett a csomagtartóig. Nekem két erőre gy 25 és egy 35mm-es van, és nem erőgépek."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
-
kacsa7
őstag
Az, hogy 2 erősítő vagy egy 4 csatornás a lényegen nem változtat. Az a lényeg mennyit kell leadnia. Az a kábelezés bármelyik kombinációhoz karcsú. Ennek ellenére nekem ment 6mm2-es kábelen 40A-es erősítő nyomót hajtva. Normális erősítővel a hangján nem vettem észre. Persze az Alpine 3549 felépítése elég jó, 11V-tól gyakorlatilag szól...
Egyébként ezt le kell alkudni 8eFt-ra. Szetthez zseniális. 2x60-70W RMS. Gyönyörű hangja van, jó teret csinál és van benne erő, dinamika ahhoz képest h. "csak" 60-70W RMS. Nekem a 100W-al terhelhető Rainbow szett is kegyetlen jól szól róla.
A nyomódat meg 200W alatt kb. nincs is értelme hajtani, mert gyenge lesz a hangja. Ha ennyire karcsú minden és egy Corsába megy, akkor 20-25cm-es nyomó vígan elég lenne mindenre.Egyébként a RAM1 a másik amit én is néztem. Hídban elviszi 2 csatival a szettet, az 5+6 csatorna meg tud 290W-ot 4 ohm-on, az meg már elég a szubnak.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Pedig most tudok egy sztereó Signat RAM 3 MKII-t 50 euró+szállításért. Az kb 21e ft....ha valaki másnak kell szóljon adok kontaktot.
Egyébként nekem is Corsa van két erősítővel...izé, most csak egy van benne, mert vadászok egy másikra, de amúgy kettő. Fej hajtás+sub szerintem ideiglenesen jó, ég és föld a két erősítős rendszer ahhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
válasz PiciPeti #47746 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem 2 erősítőhöz karcsú lenne a kábelezés.
Ilyen tápkábel van most benne: Gladen
Egy kis B Corsa-ról van szó egyébként, nekem mindenképpen egy 4 csatis erősítő lenne egyszerűbb/praktikusabb megoldás. Feleslegesen erőset sem akarok, de gyengét sem. Eddig egy MPX4000-ről ment minden.Vagy esetleg kössem rá az első szettet a fejegységre, és vegyek egy mono erősítőt a mélynek?
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz FullGas #47745 üzenetére
Kéterősítős rendszert. A négycsatisokban nem lesz elég szufla a subhoz. Ahhoz combosabb kell. Face-n van egy dragster, az subra jó lenne neked. Szettnek pedig van sok kisebb kétcsatis erő, jófogáson is akár, 10eft körül. Így 30 ból megvan az erősítő szett. Ha marad pénzmag, azt a plusz kábelekre költeném.
-
PiciPeti
őstag
válasz FullGas #47745 üzenetére
Én inkább ezt venném most: RAM 1
Vagy: JBL
Ha szánsz egy kicsit többet a kábelezésre, és van helyed pl ülés alatt, akkor lehet jobban megérné 2 erősítős rendszert építeni. Jobb eredményt lehet elérni általában, és a jövőbeni fejlesztés is egyszerűbb lesz.
Pl: subnak: a fenti hirdetésből a RAM3, bár az kicsit túl van árazva 20-25 között a reális.
vagy: RockfordElső szettre pedig pl: DLS
vagy: Sony
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kicker CSS674 első szetthez, és egy Alpine SBG-1244bp ládához keresek jó féle 4 csatornás erősítőt
Néztem használtat és újat is:
Hifonics Zeus ZS4400
Mac Audio ZXS-4000
Kicx KAP-43
Kicx QS 4.95
Ti mit ajánlanátok? -
Miamiquake
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a következő autó hifis kérdésben.
Alap autós rádiót szeretnék kicserélni egy ignisben olyan hifire ami élvezhető.
KritériumokKeret 30.000 Ft
USB csatis fejegység (lehet használt is)
beépítő keret (vaterán 3 ropi)
Legalább előre új miőségibb hangszorókKérdés mit hogyan és hol? Az lenne a legjobb ha egy megbízható szerelőt vagy szakit mondanátok pesten, aki megcsinálná az egészet.
Előre is köszönöm.
-
Speeedfire
félisten
-
simi811118
aktív tag
válasz balazska92 #47739 üzenetére
Behúzol újat a régi helyére
Kácsa ls kábelek mehetnek, sarut minden elektronikai boltban találsz. Lehetőleg aranyszínűt. -
balazska92
senior tag
Elkezdtem beszerelni az audio system mx130-at, viszont ahogy észrevettem a csipogóhoz és a hangváltóhoz az új kábel megy, a mélyközéphez viszont csak a régi van. Valahogy nem tud ezeket a régi kábeleket kicserélni újra? Ha igen, milyenre? Illetve saruk is kellenének
-
Akos1994
aktív tag
válasz opeter70 #47735 üzenetére
Tapasztalataim szerint csak fordítva lehet problémás, amikor egy gagyi hangsugárzón / szetten akarsz elektronikus mellett mondjuk akusztikust/rockot is hallgatni.. Nah akkor az előbbi még elfogadható lesz, az utóbbi meg már nem igazán élvezhető.. Szerintem alapvetően az elektronikus zenét a legkönnyebb jól megszólaltatni..
-
s4tch
veterán
Nekem két autón is bevált ez a megoldás: kétoldali ragasztócsíkkal egyszerűen fel lehet ragasztani a kasztnira a rendszámtáblát. Az előző autómon (Corolla) 9 évig volt fent így a rendszám, gond nélkül, ill. a mostani autóra is vagy 6-7 éve tehettük fel szintén így. Öcsém Astráján ugyanez a megoldás működik, zörgés nélkül. A fényezést nem bántja, ugyanis egy vékony, erős damillal pillanatok alatt "levágható" a rendszám, és tetszőleges fényezésbarát oldószerrel a ragasztó maradványait is könnyű nyom nélkül eltüntetni. Ezen kívül hülyegyerekek sem fogják lekapkodni a rendszámot: körömmel nem lehet lekapni, a tréfás kedvű kamaszoknál meg ritkán van damil.
-
opeter70
senior tag
Itt is bedobom a kérdést, bár tudom, hogy sokan olvassátok a facebookon is:
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyire "ördögtől való" dolog Morel hangszórókon alkalmanként elektronikus zenét hallgatni.
Kb 50-50%-ban hallgatok akusztikus és elektronikus zenét. Az akusztikus zene és a Morel párosításával kapcsolatban nincs kétségem, de nem tudom, hogy az elektronikus zenével mennyire "lennének jóban". Most konkréan Morel Tempo magasakra pályázom, DLS R6A mélyközép mellé menne passzívban, Steg erősítővel meghajtva. -
PiciPeti
őstag
Ha valaki olcsóé keres jó hangú 4 csatist: Sony
Ennyiért, ilyen állapotban igen jó vétel.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Belépő szintű fejegységek közül melyiket érdemes megvenni? 20k körülig.
Amiket nézegettem:
- Pioneer MVH-170UI
- JVC KD-X220
- Alpine UTE-81RLényeg, hogy iPhone kompatibilis legyen.
Danke
-
kacsa7
őstag
-
Daywalker
addikt
válasz kacsa7 #47728 üzenetére
Múltkor így buktam el egy mk2 helix hx400-at, egy kenwood nyomóval ládával együtt ment el vaterán 22(!!!) ezerért. Aki megvette az erőt 28-ért adta el, a ládát 8-ért, a nyomót is vmi hasonló árban. Egy f.sz voltam h nem vettem meg, de akkor épp nem volt kess.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Ha valaki bagóért akar megint egy oltári jó vételt és ki is tudja próbálni, az ugorjon rá erre. Az erősítő egy Audison VR 209. Elég jó hangú széria, SQ versenyeken is sokat látni. Az eladónak fingja nincs mit árul... Maga az erő ér min. 30eFt-ot. 2*120W v. 1x360W RMS.
Mért adatok
Külön sajnos nem adja...[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz balazska92 #47720 üzenetére
Normális saruzás kell. Szvsz a forrasztás csak még egy felesleges átvitel rontási pont lesz. ...
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Peugeot 206-ba keresek valami normális fejegységet, amin van iPhone-nal való összekötési lehetőség, vagy legalább egy 3,5 mm-es AUX bemenet. Valamint szeretném lecserélni a gyári hangszórókat is valami jobbra. Nem kell nagy extra cucc igazából egyikből se, csak szóljon szebben,mint a mostani.
Keret mondjuk 40-50k az egészre, ha ennyiből lehet kapni valami jó ár-érték arányú megoldást.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz balazska92 #47720 üzenetére
Mindenki másra esküszik...én egyelőre rásaruztam. Bizonyos dolgoknak egy bizonyos szint alatt úgysincs értelme, nem lesz hallható a változás.
-
balazska92
senior tag
Köszönöm urak, akkor még a héten nekiállok! Még annyi hogy olvastam valahol hogy rá kéne forrasztani a kábeleket a hangszórón lévő sarura, nem pedig csak rádugni, mert úgy jobb. Igaz ez?
-
Daywalker
addikt
válasz balazska92 #47715 üzenetére
Én ennél hidegebb időben csináltam, hőléggel (ami amúgy is kell) megoldható...
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Hátsó rendszámtábla "szigetelést" ti hogy oldjátok meg? A mélynyomó eléggé berezegteti, akár kisebb hangerőn is... Rezeg a rendszámtábla keret, illetve külön benne a rendszám is :-) Valamilyen fényezés barát megoldást keresnék...
Köszi előre is!
-
balazska92
senior tag
Megjött az audio system mx130 plus szett, de csavarokat nem kaptam hozzá, pedig a leírásban is szerepel hogy jár hozzá... A hanno protecto pf830-at ilyen időbe még ideális felvinni?
-
orbano
félisten
válasz Speeedfire #47713 üzenetére
Az enyém elég igényes munka így is, nem lehet okom panaszra, Szakáll azért érti a dolgát
A vér nem válik VAZZE!™
-
Speeedfire
félisten
válasz LógaGéza #47699 üzenetére
Jól sejtem, hogy ebből kettő kell? Egy a táphoz, a másik pedig a földhöz?
orbano: Jelenleg nálam is így van most, de pont ezt akarom elkerülni. Nem érzem azt, hogy ez is elegáns megoldás lenne.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
orbano
félisten
válasz LógaGéza #47709 üzenetére
amúgy nem leteremteni akartam, hogy miért kérdezett, kérdezzen, jó dolog a házibarkács, csak én úgy vagyok vele, hogy ez alól számomra kivétel az autóvillamosság, mert azzal nem csak az eszközeimet tudom tönkretenni, és godoltam megosztom ezen óvatos hozzáállásomat a kérdezővel
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz LógaGéza #47709 üzenetére
hogyne lenne, az ott van az akksi mellett a motortérben.
kacsa7: jogos, csak abból indultam ki, hogy kábelt is az erősítő teljesítményéhez méretezik, ergo arányos a biztosíték mérete a rákötött erősítők max áramfelvételével. legalábbis azzal nem lőhetsz mellé ha az erősítő fölé méretezed valamivel, hiába van amúgy 10x-es tartalék a kábelben.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
kacsa7
őstag
válasz orbano #47705 üzenetére
Ezt most nem kötekedésből, de a kábelt biztosítjuk, nem az erősítőt, mivel az erősítőknek az esetek döntő többségében amúgy is van saját biztosítéka, ami magát az erősítőt védi. A biztosítékot a kábelre kell méretezni. Az egésznek a célja, hogy rövidzár esetén, ha nincsen biztosíték, akkor elég a kábel és leégetheti az egész autót. Ha nagyobb biztosítékot raksz be, mint amit kellene, akkor a kábel ég el, és nem a biztosíték. Egy jól méretezett biztivel viszont a biztosíték a gyenge pont, így megszakad az áramkör és mindenki boldog marad.
-
LógaGéza
veterán
válasz orbano #47705 üzenetére
Akkor ezek szerint az akksi és a első erősítő között nincs bizti?
Mellesleg nem szégyen kérdezni, erre van a fórum, és a közösség. Mikor idejöttem nekem is vajmi kevés közöm volt hozzá, mostmár ott tartok, hogy összeraktam egy aktív rendszert, úgy, hogy nem vittem el sehova, "csak" távsegítséget kaptam. Valaki, aki hajlandó tanulni, és tudja értékelni a változást, megfogadja a tanácsokat, akkor sok új dologba tud belekóstolni
-
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Szeretnélek megkérdezni titeket hogy egy skoda octávia 1-s gyári hangszóróit szeretném lecserélni és milyen megoldást javasoltok a teltebb szép mély hangok eléréséhez?Nem szeretnék egy balaton soundot az autóba de egy kellemes élvezhető hangzást szeretnék elérni.Olvasgattam hogy az ajtóba ha normálisabb hangszórókat teszek és leszigetelem a belsejét az is elég lehet vagy mivel kombi tehetnék hátra egy ládát is akár de akkor plusz erősítőre lesz még szükségem.Tudnátok írni pro és kontra érveket hogy melyik megoldás legyen illetve szetteket is linkelhettek hogy szerintetek mit lenne érdemes, árban olyan 150ezerig szeretnék elmenni max tudom ez nem annyira sok de hátha.Köszönöm.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
orbano
félisten
válasz Speeedfire #47698 üzenetére
ezt most őszintén nem kötözködésből írom, de ha ilyen kérdést fel kell tenned, akkor lehet jobb, ha nem nyúlsz az autóvillamossághoz. annyira nem drága ezt megcsináltatni jól szakival, és nyugodtan alszol, hogy nem gyullad rád az autó.
egyébként tápelosztó, és plusz biztosítékok az erősítőkre méretezve. de nekem pl. az első erősítőről megy tovább egy vékonyabb tápkábel a második erősítőhöz (az első erősítő sarujánál van leválasztva), és csak a kis erősítő előtt van külön bizti (asszem).
A vér nem válik VAZZE!™
-
varydave
tag
válasz z123456789 #47702 üzenetére
Győrben tudok valakit, aki korrekt munkát végez és nem is túl drágán. PÜ-ben átküldöm az elérhetőségét.
-
escortos
csendes tag
Hali!
Ismerőstől lenne egy ilyen erősitő.
Audiobank monitor series,Ultimate Audio Force.
Sok mindent nem tudok róla.
A43X 4x140watt,duplán hidalható. LPF/HPF szűrők mindkét oldalon.évek óta nincs beépitve.A Pioneer GM-A3602 erősitőt cserélném le a fent emlitettre.
Pionner TS-WX305B ményomót szólaltatna meg.Arra gondoltam talán jobban járnék vele mert az elő szettet is meghajtaná.
Mivel nem értek hozzá szeretnék némi segitséget kérni érdemes-e vele foglalkozni.
Szerintetek mennyit lehet ezért ajánlani?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Politika
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest