- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz PiciPeti #49298 üzenetére
Hűha, hát ez meglehetősen részletes leírás, ezzel sokat segítettél.
Köszönöm szépen!Sőt, most olvasom a linkelt hangszórónál, hogy fejegységgel is működik, bár majd csak erősítővel lesz az igazi.
Egyébként ez a kicx szett ha jól látom, csak 2db hangszóróból áll?A bitumen lapokat az ajtó kárpit mögé kell ragasztani, az világos. Van valami amire figyelni kell? Gondolom nyilván a fém felületre kell helyezni...
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
PiciPeti
őstag
Hopp, ezt most látom: Signat
Erre tényleg lehet kötni subot is, van benne power bőven. viszont csak a csomiban fog elférni, és legalább 25-ös kábelt kellene neki húzni. Viszont jó, és erős, jó áron.
-
PiciPeti
őstag
válasz honda 1993 #49297 üzenetére
No, gyorsan végigpörgettem, hogy mi van mostanság eladó.
Erősítő:
Impulse Erős, jó minőségű erő, esetleg egy kisebb ládát is rá lehet kötni a későbbiekben, de az nem fog valami jó minőségben szólni.
Macrom Nagyon jó, részletező, de semleges hangú erősítő, minőségi zenehallgatásra ajánlott inkább.
Kenwood Meleg hangú, kb mindenre jó erősítő, erő is akad benne.
Alpine
Fiatal, power is akad benne, de jó eséllyel ez a legkevésbé jó hangú a felsoroltak közül.
Alpine Jó hangú. részletező.Szett:
Kicx
Használtan most nem nagyon látok jót sajnos, bár nem is mélyedtem nagyon bele a dologba.Szigetelés:
Hanno Kb 1.5 nm fog kelleni neked.Erősítő bekötéshez még kelleni fog:
-táp, és testkábel, hegesztéstechnikai üzletben keress 16-os vagy 20-as munkakábelt, az tuti réz, és olcsóbb mint a hifis tápkábel. Ha ülés alá elfér az erősítő, akkor érdemes a negatívot is visszahúzni akksira.
-Hangszóró kábel: Kácsa
-Remote: Kácsa kettéhúzod, összeforrasztod, vagy bármilyen 1 eres kábel, csak minimális áram megy rajta.
RCA: Kácsa
vagy
GladenKell még biztosíték ház+biztosíték, és a saruk.
-
honda 1993
senior tag
válasz PiciPeti #49295 üzenetére
Hát, lehetőleg úgy szeretném hogy a hangszórók újak legyenek, és max az erősítő legyen használt ha szükséges ahoz hogy beleférjen.
Nekem fontos hogy nyugodt lehessek annak tudatában hogy 2-3 év garancia van a cuccokra..
De érdekelne hogy mit lehet kihozni az új cuccokbol és a használtat sem zárom ki teljesen, de akkor is inkább az újat preferálom
Tehát tegyük fel hogy egy erősebb hangszóró szettet veszek, ami jó az erősítős megoldáshoz.
Ezt úgy is tudom használni ideiglenesen, hogy fejegységről hajtom, amíg az erősítőt meg nem veszem? (egyszerre nem tudom megvenni őket)[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
PiciPeti
őstag
válasz honda 1993 #49294 üzenetére
Tehát akkor lehet használt is?
-
honda 1993
senior tag
válasz PiciPeti #49292 üzenetére
Ez tetszik, mármint ez a megoldás ha kereten belül maradok így.
Megtennéd / tennétek hogy akkor linkelsz egy olyan hangszóró szettet, ami jó lesz erősítőröl hajtva?
Nagyjából kezdem érteni.
Tehát kell nekem egy olyan hangszóró szett, ami valamivel erősebb mint ez a kicx szett, mert az a szett kevés ahoz hogy erősítővel használjam, viszont az erősítő pedig "melegen ajánlott"
Szóval, ha van egy kis időd erre, linkelnel nekem megfelelő hangszóró szett + erősítő párost? + esetleg a hozzájuk szükséges kábeleket?
XD alias IKSZDé
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok!
Csak egy kérdés : DYNAMAT XTREME Speaker Kit önmagában ér valamit ?Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
PiciPeti
őstag
válasz honda 1993 #49291 üzenetére
50-ből kijön a szett+szigetelés+egy kisebb erősítő is.
Az erősítő kb 10-15e, kábelezés 8-10e hozzá.
Viszont ha erősítőt is szeretnél (ami melegen ajánlott, hiszen a fej 4x10W-nál többet nem nagyon izzad ki magából, és azt is borzasztó minőségben), akkor másik hangszóró szettet érdemes keresni. -
honda 1993
senior tag
válasz PiciPeti #49290 üzenetére
Omg az a baj, hogy most kezdem látni, hogy erre akármennyit el lehetne költeni, mindig van jobb és jobb megoldás
De az a helyzet hogy szívem szerint tényleg csak 50-et költenek erre a dologra még...
Fontosabb hogy maga az autó is ki legyen pofozva, arra is kell a pénzTudom hogy össze vissza varialok, ez azért van mert 1 nem értek hozzá, 2 korlatoltak a lehetőségeim.
Szóval itt egy olyan elképzelésem amit a ti véleményetek alapján gondoltam ki.
1, ajtókba bitumen lapok, a rezgés mentesítéshez (csak az első, vagy a hátsó ajtók is?)
2 kicks szett, amit linkeltetek, beszerelem,
3 ha van még valami akkor azt megcsinálom
XD alias IKSZDé
-
PiciPeti
őstag
válasz honda 1993 #49286 üzenetére
Így nagyon nehéz építkezni. Az a hangszórószett, ami jó fejegységről hajtáshoz, az kevésbé jó erősítőről hajtva, és ugyanez fordítva... Ha távlati terveid vannak, akkor érdemes lenne összespórolni ~100e körüli összeget, abból már használt motyókból építkezve egész normális rendszert össze lehet állítani. Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor ez az összeg inkább 200-250e Ft.
Most tele van a használt piac igazán jó motyókkal, fillérekért. Érdemes lenne elgondolkozni rajta szerintem.Amit Simi írt, az a jó irány, annyival egészíteném ki, hogy nálad az első ülések alatt elfér az erősítő, így lehet spórolni a kábelezésen.
-
honda 1993
senior tag
Az utolsó 2 hsz - re válaszolok egyben.
Először viszont egy újabb felmerult kérdés. Amit linkeltel kicks szettet, azt gondolom nem előre kell beszerelni, hanem hátra a nagyokat, előre a kicsiket nem? Mert elképzelésem sincs hogy hogyan máshogy lehetne elhelyezni 4 hangszórót.
És akkor emellé még vehetnék később erősítőt és mélynyomót?Utolsó hsz : (sorry nem jegyeztem meg a neved) : 90 százalékban elektronikus zenét hallgatok, tehát fontos hogy szép mély Bass legyen, de az is fontos hogy a magas hangok is kellemesen, szépen szóljanak.
Figyelmesen olvastam amit írtál, de nekem a nagy része kínai...Szóval.. Ha teszem azt, és amellett döntök hogy veszem a linkelt kicks szettet, akkor ahoz később tudok majd venni erősítőt és mélynyomót? Ez is egy jó megoldás?
Nekem ez azért szimpatikus mert egyszerűbbnek tűnik így, mint az a számomra bonyolult leírás...
Ja, és hogy mennyire akarok belemenni a későbbiekben... Hát, ha megoldható 80 körül, akkor annyira. (de ha olcsóbban is, és az is jó lesz, akkor nem baj ha 60 ezerből megvan
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
simi811118
aktív tag
válasz honda 1993 #49286 üzenetére
Az, hogy milyen autóba, azt már tudjuk, és azt is hogy milyen fejegységed van (bár jelzem, ez lesz a leggyengébb láncszemed az összeállításban)
Milyen zenét hallgatsz? Nem mindegy, hogy jazz vagy feka rap.
Mennyire akarsz belemenni a későbbiekben? Egy kis hangnyomás, egy kis SQ, vagy csak átlagos normális zene? (Tételezzük fel az utóbbit)Tehát van egy fejegységed, aminek van egy pár RCA kimenete. Rossz hír, de megoldható.
Én úgy építeném fel a rendszert, hogy Fejegység + előre kétutas komponens szett erősítőről hajtva, hátra meg 30-as reflex sub, egy másik erősítőről hajtva.
Természetesen az első két ajtó bitulapozása lenne az első. Ez Hanno protecto pf830-as anyaggal kb 10Eft. Felmérném ekkor a terepet, hogy előre milyen mély és mekkora hangszóró fér el, sőt, csináltatnék egy 16-os kiemelő karikát rá.
Ha ez megvan, jöhet a kábelezés. Egy normálisabb RCA kábel, pl Audison FT550, meg 16-os hegesztőkábel hátra az erősítőnek.
Kb ekkor már eltervezném, hogy milyen lesz a rendszer felépítése, mit és hogyan fogk rajta hallgatni, és ehhez mérten vennék előre egy komponens szettet, és egy azt hajtó erősítőt.
Egy normálisabb szett 25-30Eft, Rainbow, Gladen, Alpine (stílusa válogatja, én ezeket venném a zenei ízlésemhez)
Ehhez egy kétcsatornás erősítő, valami régebbi de annál jobb hangú Pioneer vagy Alpine 10-15Eft között.
Utána jöhetne a sub szekció.
Másik lehetőség ami drágább, de jobb is, amit el tudnék képzelni (kb jelenleg ez a felépítés van most nálam is) hogy vennék egy aktív fejegységet, egy kicsit drágább szettet (ez már kb 50Eft +-os kategória) és drágább erősítőt (20-30Eft között, egy négycsatornásat). Ezt bekötném aktívan, Ekkor már kb körvonalazódna, hogy kell-e még hozzá sub, vagy elég lesz amit a 16-os kick ad.[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz simi811118 #49285 üzenetére
Igen, a többség ilyen sajnos, de a remény hal meg utoljára...
Én elmondom a véleményem, aztán mindenki úgy költi el a pénzét, ahogy akarja. Van akin nem lehet segíteni, van aki megfogadja. Az első felütés után nem csodálkozom, hogy ez a véleményed most, én is így szoktam lenni kb...Én vennék mondjuk egy ilyen szettet: Kicx
Ennek egész hallgatható a magasa.
Vagy ezt meg kell hallgatni, ha már nem sivít a magasa, akkor ez se lehet rossz: HertzA maradékból meg szigetelés Sinus Live ADM, vagy Hanno pf830-al.
-
honda 1993
senior tag
válasz simi811118 #49285 üzenetére
Csak hogy ne legyen igazad, (amúgy sem jellemző rám)
Kezdek afelé hajlani, hogy akkor úgy kezdjem el építeni, hogy később tudjam bővíteni erősítővel, mélyládával stb.Ebben az esetben, hogyan kezdenél neki? Tehát jelenleg ugyan úgy adott a 30 ezres keret, ebből szeretném elkezdeni, aztán jövő hónapban vennék erősítőt, mélyládát stb...
De azért szeretném ha addig is használható, és valamennyire élvezhető lenne azzal amit most 30-ért veszek meg.
Ez a bitumen lap az ajtóba arra jó, hogy mikor erős Bass van zene közben, akkor ne rezonáljon az ajtó? (mert ezt a problémát speciel tapasztaltam.
Minden esetre azért azt is szem előtt akarom tartani, hogy az f astra nem egy nagy szám autó, szóval a hang cucc ára ne legyen több mint amennyit maga az autó ér..
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
simi811118
aktív tag
válasz PiciPeti #49282 üzenetére
Azt hiszem, nem mondok újat azzal, hogy ő is az a sokezer user egyike, akinek mondhatsz bármit, - főleg hogy 10 ezret szánjon bitulapokra - akkor is azt fogja megvenni amit a media-ban az eladó rásóz. "Pioneert vegyél öreg, mert hát Pioneer...."
Itt én már többször beláttam azt, hogy hiába mondasz neki valamit. Ő ragaszkodik ahhoz hogy fejegység meg négy hangszóró. Mutatsz neki 10ezerért egy darab bitument, és azt fogja gondolni, hogy bakkker, ez tiszta hülye, tízezerrel drágábban olyan hangszórót veszek, ami nem csak 150 hanem 280wattos....Egyszerűen ehhez sokkal több elszántság kell. Ezt sztem magad is tudod. Egy jó rendszer alapja sosem a drága hangszóró vagy erősítő lesz, hanem az, hogy milyen alapot adsz neki. Beépítés, kiemelő, rezgésmentesítés, kábelezés.... A többi utána már majdnem csak sima "cserebere"
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz honda 1993 #49281 üzenetére
Fejegységről hajtott 4 hangszóró esetében amit linkeltél hangszóró, az jó (de ugyanilyen jó lehet bármelyik, ebben az árban linkelt ovál). Szvsz : (szerény véleményem szerint) én nem vennék magamnak újonnan ovál hangszórót.
Van egy belépő szintű fejegységed (igen, legalsó kategóriás, ez van, és kész), nem török pálcát, DE ne akarj kiváltani vele subládát, mert akkora, de akkora csalódás lesz, hogy két nap múlva sírva fogod visszavinni.
Ha ezzel megelégszel, hogy fejegységről hajtott 4 hangszóró, akkor teljesen jó, legyen minden Pioneer, baj nem lehet. A fejegység is is jó lesz, ugyanaz a véleményem róla, mint az oválról, megvehető (de ahogy olvasom, az már megvan-tehát nincs értelme a kérdésnek, hogy milyen; megvetted, kész)
Vegyél ugyanilyen típusú koax hangszórót előre, mint az ovál, amit linkeltél (TS-Axxxx)
És mindenki happy lesz.Ne haragudj, te vagy a x sokezredik, aki egy fejegységről hajtott ovállal akar jó rendszert magának. Kicsit vissza kell olvasni a fórumon pár oldalt, és máris nem lesz ennyi kérdésed.
Harmincezer forintból ha már a fejegység is megvan és nem akarsz mélyládát, és újban gondolkodunk, akkor
irány a Media, aztán ami színben, dizánjban, márkában és árban megfelel, meg lehet venni. Szinte teljesen mindegy, mert ha most pl a Pioneer ovál helyett ajánlok egy Hertz ovált, a kutya sem fogja majd megmondani vakteszten hogy éppen melyik márka szól. Ez az a kategória, ahol ha nem valami gagyit veszel (SAL,MNC, kutyafasza nevenincs szar) akkor sem fogsz tudni különbséget tenni. Nincs olyan hogy melyik a legjobb választás. Hertz vagy Pioneer vagy JBL - tökmindegy lesz.[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
válasz PiciPeti #49282 üzenetére
Értem, bár az az igazság hogy fogalmam sincs hogy miből áll egy "normális szett előre", hiszen elöl csak 2 db hangszóró van gyárilag, szóval azt sem tudom hogy hova raknek 4 db hangszórót elöl.
Meg aztán nem lehetséges hogy hátra nagyobb hangszóró is elférne a kalaptartonál mint 16-os?
Na szóval tényleg nem értek ehez, ezért fordulok hozzátok.
XD alias IKSZDé
-
PiciPeti
őstag
válasz honda 1993 #49281 üzenetére
30 ból kijön egy normális szett előre, meg talán annyi bitu lap, amivel le tudod zárni a szerelőnyílásokat.
A legjobb eredményt valószínű ezzel fogod elérni. Ha jól rémlik, az F Astra-ba 16-os mélyközép befér, szóval még némi mélyet is tapasztalhatsz...
-
honda 1993
senior tag
válasz Osynho #49280 üzenetére
Ha így vesszük,... Jó igen, a kérdésre válaszolt, de én azt hittem hogy ha linkelek egy típust, ami újonnan rendelhető annyiért akkor egyértelmű hogy újat szeretnék venni.
De rendben, akkor úgy kérdezem hogy :: összesen maximum 30.000ft - ért hogyan érdemes összeállítani egy rendszert, úgy hogy a fejegység már megvan (pioneer mvh 180ubg)
És csak hangszórók kellenek.Eddig pl azt hittem hogy ha én nem akarok erősítőt meg külön mélyládát akkor az a megoldás a megszokott hogy hátra 2 nagy hangszóró, előre meg 2 kicsi.
De ha nem így van, akkor örülnék ha inkább elmondanátok hogy az adott kereten belül (30.000ft) milyen hangszórókat és hova érdemes venni / tenniXD alias IKSZDé
-
Osynho
addikt
válasz honda 1993 #49279 üzenetére
Ne haragudj, de eddig mindig mindenki segített Neked, simi először is a kérdésedre válaszolt: van jobb vétel, használtan. Nem sok tapasztalat van itt ezekkel, előre a kisméretű ovál se egy életképes megoldás, de ha ezt szeretnéd, vedd meg. Egyébként továbbra se vennék hátra hangszórót, így ovált sem. Ezt is írtuk többen is korábban. Gondolod, hogy a sokadik kérdésre más választ fogsz kapni?
[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
:nem szeretnék használtat venni, de légyszíves ne szivassatok, mert az utolsó hsz - ből az jött le hogy csak szivattok... :/
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
nagyúr
válasz simi811118 #49276 üzenetére
-
honda 1993
senior tag
válasz Osynho #49275 üzenetére
Először nem, mert én azt kérdeztem hogy ebben az árkategóriában van e jobb mint a linkelt pioneer ovál hangszóró.
simi811118: köszönöm, tehát most ha eltekintünk a használt / új témátol akkor azt mondod hogy ebben az árkategóriában nincs ennél jobb választás? Márkához nem ragaszkodom, az ár (16.000) pedig a plafon, ezek mennének hátra, aztán +10 ezerért még a 2 db kis első hangszórókat is cserélném.
Vagy esetleg a meglevő pioneer mvh 180ubg fejegységhez érdemes picit jobb hangszórókat venni, 20.000-ig bezárólag? Vagy az már nem oszt nem szoroz?
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
simi811118
aktív tag
válasz honda 1993 #49274 üzenetére
Nincs jobb választás, vedd meg nyugodtan!
-
Osynho
addikt
válasz honda 1993 #49274 üzenetére
A kérdésre válaszolt.
-
honda 1993
senior tag
válasz simi811118 #49273 üzenetére
A kérdésre válaszolj légyszíves.
Más : a fejegység már meg lett véve, média Márkt ajándék utalványom volt, amit ugye csak ott tudok használni, a választék nem volt túl nagy, 20.000-ért kellett választanom, és végül a Pioneer mvh 180ubg lett.
Ez mennyire volt így jó választás? (bár nagyon nem volt választék, összesen 3 cucc volt ennyiért)
És meghallgattam, megnyomogattam mindet, ez tűnt jónak.)Szóval mi a véleményetek erről a cuccrol ebben az árkategóriában?
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
simi811118
aktív tag
válasz honda 1993 #49272 üzenetére
Szvsz ovál hangszórót biztos nem vennék újonnan. Tele a jófogás meg az apró is oválokkal, fele/harmad áron.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
16.000 Ft-ért van ennél jobb választás? (astra f 1998 sedan - ba lesz.)[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Osynho
addikt
válasz pengusz77 #49266 üzenetére
Óóó, hát az tiszta luxus egy régi swifthez képest. Keress hifi beépítéseket, google, youtube. sokat kell méregetni, tervezni, ha magadnak csinálod. Ha marad a fejről hajtás, akkor mehet a gyári cérnára is az új szett, erősítő esetén újra kell kábelezni.
[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz Osynho #49262 üzenetére
Én is gondoltam, hogy majd jövőre megpróbálkozom ilyesmivel, mert olyan helyen dolgozom, ahol cnc maróval bármit meg tudok oldani. Akkor a 10-es kábelére mehet a 16-os szett? Nem Swift, hanem Ignis. Majd amikor szigetelem az első ajtót megnézem, mit látok belül. (hátul nincs elektromos ablak, ott könnyebb volt)
-
Czimby
addikt
Osyi megírta a frankót!
Az erősítőd egy ipari hulladék és finoman fogalmaztam, az Absolute láda teljesen jó kell, hogy legyen ha nem utcára zenélsz, Kell neki 250-300 igazi watt és jó lesz.
A kinézett hangszórókból a spectront felejtsd el gyenge minőség minden téren.
A DLD 500+-ban 300-350W-os tekercs van kb, ezt olyan mondta aki hangszórókat épít...
Semmivel sem jobb az Absolute-nál, nehogy cseréld arra!Szerzel egy jó fajta 4, esetleg 5 csatornás erősítőt és jobb lesz a rendszered mindenképp, de a hangszórók valóban cserések ezt jól látod, audio system, gladen, hertz ezek közül nézegess.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Osynho
addikt
A gain nem hangerő poti. Nálam az Absolute úgy javult, ahogy cseréltem alatta az erősítőt (mac 160W, rx44 300 felett, Hifo szintén ilyesmi, utána Rodek 600+)
Szerintem felesleges hátra, inkább előre egy jobbat. Így megúszod akár 1db jobb 4 csatornás erősítővel is.
pengusz77: 9 évig jártam egy Kadettel, nem tudsz újdonságot mondani. Mdf karika kárpitozva, 16-os szett bele. Ott is a szélvédőre néző gyári kis fos hangszóró volt, oda betettem a magasakat. Aprópénzből megoldható, ráadásul a swiftben egész könnyű. Szó sincs "felső ligáról".
[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz Osynho #49258 üzenetére
Hiba persze, de én a gyári helyekre akartam kicsit jobbat rakni, így adott volt (az ablakban van a 10-es).
Hátul mit szigetelek? Persze egy BMW-s nem értheti mekkora menetzaj van egy Suzukiban
Nem a hifi miatt kezdtem el, de tanulságos volt olvasni ezt a fórumot. Igaz én az olcsóbb anyagokból dolgoztam, de megérte. -
Osynho
addikt
válasz pengusz77 #49255 üzenetére
Az egyrészt hiba ( ), másrészt, attól, hogy hátul van egy hangszóró, még áll, hogy rendes kiszolgálással jobban fog szólni. Az is igaz, hogy van, amin ez sem segít, de pl nálam a gyári bmw hangszórónak jót tett az erősítőre kötés, a magasok is javultak. Ezeket a kis hangszórókat ne erőltesd, előre egy 16-os szettet faragj be és kész. Hátul mit szigetelsz?
adyz.: Nem a láda kevés nálad, hanem az erősítő. Adj neki 300 normális W-ot és meg fogsz lepődni. Az absolute-ot jobbnak tartom, mint a dld 500-at, bár nekem 300-as volt, de szerettem. Minden esetre azt az erősítőt cseréld le, vagy legalább a nyomónak tegyél be egy 2 csatornást, így ez a szörnyű bekötést is normalizálni lehetne. Te tudod mennyid van rá, de elég lenne egy szett előre, főleg szigetelt ajtóban.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz simi811118 #49249 üzenetére
A Massive P500.1-el azért csak óvatosan! Főleg 1 Ohmon....
Nekem volt ilyenem, elég jó hangú vas, én meg voltam vele elégedve, de az Eletkrobarlang (G. András) eléggé lehúzta, mondván, hogy csúnyán alul van méretezve a táp része, így a gyárilag specifikált teljesítményt nem feltétlenül tudja teljesíteni. [link]Ettől függetlenül nekem nem volt bajom vele, én nagyon szerettem (2 db PG XS mélynyomót hajtottam vele 2 Ohmon). Azt mondjuk hozzátenném, hogy nekem kb 2 éve 13 ezerért sikerült eladnom az enyémet (szintén 20-ról indult az ár).
Bár lehet, hogy azóta már változtak a piaci viszonyok.[ Szerkesztve ]
-
adyz.
aktív tag
sziasztok!
van egy vw ventom, valamilyen teljesen ismeretlen márkájú hangszórókkal (sal, marquant, mondd ez valakinek valamit?) a két első ajtóban és hátul a kalaptartóban (16,5cm-esek).
a fejegységem, erősítőm, mélyládám átköltözött egy másik autóból (pioneer deh-1500ub, toxic tx1000, macaudio absolute box 304br).
namármost, az első ajtókat szigeteltem, de még mindig förtelmesen szólnak a hangszórók, a ládát is kevésnek találom ehhez az autóhoz. erősítőről megy minden (hangszórók párhuzamosan kötve, nyomó hídban, az rca kábel y-ol 4 felé osztva, renegade beépítőszett, ha ez esetleg fontos lenne.)
első-hátsó hangszórónak több kiszemeltem is van (renegade, hertz, spectron), de ládának teljesen tanácstalan vagyok. (sokan a dld 500+ ládáját mondogatják, de nem kifelé szeretnék zenélni, hanem befelé.) esetleg egy jó szettel kiegészítve, a jelenlegi ládám is megfelelő lenne?
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz pengusz77 #49251 üzenetére
Mindenhol érdemes külön erősítővel megoldani. A személyes tapasztalatom az, hogy van olyan hangszóró, amin az erősítő nem segít. Nekem a legelső első szettem egy 45W RMS-el terhelhető 13eFt-os Pio szett volt, nem kiemelkedően magas érzékenységgel. Fejről hajtottam, akkor megfelelt. Került mögé egy külön erősítő és 0 változást vettem észre. Én nem hiszek annyira abban, hogy full alap rendszer egy erősítőtől megtáltosodik. Biztos van az a hangszóró, aminek jót tesz, de van amin magában a külön erősítő nem segít.
Az egészen biztos, hogy normális hangszórót egy fejegység belső erősítője nem tud kiszolgálni és kellő dinamikával meghajtani, kell a külön erősítő. Ez is persze akkor ér igazán valamit, ha az minőségi alkatrészekből áll, mert egy Mac mpx erősítővel vagy egy SAL-al adunk a szarnak egy pofont... -
Osynho
addikt
válasz pengusz77 #49251 üzenetére
Mindenhez érdemes erősítőt használni. Sőt, először kell az első szettet erősítőre kötni, rendesen bekábelezni, az ajtót szigetelni, utána érdemes nyomóban gondolkodni. Mármint, ha a puffogáson kívül más is a célok között szerepel.
(#49237) Nkboy: A fizika elég régóta változatlan.
[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
-
Czimby
addikt
válasz simi811118 #49249 üzenetére
FB-n apróban van MacAudio Fearless 1000D ami 2Ohm stabil, és nem Digi.
A D betű a Digitális kjelzőre utal.
4Ohm 500, 2Ohm 900Rms, Dobozban, távval 35be hirdetik.
Abban van bőven tartalék és minőség is.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz simi811118 #49243 üzenetére
Amit előtted linkelt PiciPeti az pont jó lenne nem?
Mert a JBL duplához szerintem édes kevés lenne mivel 2Ohm-on csak 300rms az meg 2ohm 550.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #49243 üzenetére
Mi lesz a raptor helyett?
-
kacsa7
őstag
válasz pengusz77 #49244 üzenetére
Kis erősítő nagy nyomó összeállításnál a nyomó elszállhat, mert nem bírja az erősítő rendesen meghajtani és torzítani fog, ami négyszögjel formájában megy a nyomóba, ez leégeti a tekercset. Az erősítő pedig azért szállhat el, mert gyenge és ahhoz, hogy valamennyire normálisabban (hallható hangerővel) meg tudja szólaltatni a nyomót, a gain-t az egekbe kell tekerni, ami a tápoldali elemeket öli meg az erősítőben.
-
pengusz77
senior tag
válasz Czimby #49236 üzenetére
Kollégámnak ugyanilyen JBL mélynyomója volt, versenyre is járt vele. Neki mono volt rákötve, de azt mondta, hogy csak a harmadik erősítővel szólt jól. Azt is mesélte, hogy ha nagyon gyenge erősítőre kötnek ilyen erős mélynyomót, akkor le is égetheti (amikor visszafelé mozog a membrán). Asszem neki Mac Audio erősítője volt végül.
-
simi811118
aktív tag
Sziasztok!
Keresek kisebb monoblokkot, a következő paraméterekkel :
4 ohm 2-300W rms
2 ohm 3-400W rms
Ár állapottól függöen 15 - max 20 Eft.
Javítás, külső esztétika nem lényeg, a hibátlan működés annál inkább, persze durvább pcb javításost sem annyira kívánok.
PL : Axton C109, Alpine MRP-M350 és hasonló kategória érdekel. Kétcsatornás akkor jöhet csak szóba, ha hídban 2 ohm stabil, és tudja a fent megadott teljesítmény adatokat. (bár ez sztem ilyen árban ritka lesz)
Köszönöm, és további szép napot mindenkinek!
Privátban ide is jöhet, vagy a "bela pont simko kukac gmail pont com"-ra
Van már egy jelöletem, de hátha akad jobb. Kb köv hónap elejéig - közepéig él a dolog. -
PiciPeti
őstag
Annak a ládának szerintem 2 Ohm lesz az eredője. Ahhoz, ennyiért itt egy jó erősítő: Massive
Ár-értékben szerintem igen jó.De én se ajánlom ezt a ládát gyári rendszerbe. El fog nyomni mindent, fárasztó, és zavaró hangja lesz. Ilyen célra egy 30-as, zárt sub sokkal inkább megfelel.
-
peti85
senior tag
Milyen évjáratú (hányadik generáció) a Mazda 6-od?
Ha pótkerékben van a gyári mélynyomó, akkor valószínűleg annak a dobozában van az erősítő is, ha a kalaptartóban, akkor máshol. Vagy a sofőr, vagy az anyósülés alkán kell lennie a gyári erősítőnek az ajtó hangszórókhoz.HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Hozzájutottam egy monacor hpb-806 erőhöz. Milyen minőségű erő ez? Vagy egy erősebb pl kicx 6020 vagy egy udim el Comp 6+szub-ot fog hajtani. Érdemes vele foglalkozni vagy adjam tovább?
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a B8-as Passatba előre 16-os vagy 20 -as szettet lehet előre rakni? Van egy HIVI D620-am ami jön a régi kocsimból. Most nem ha bele megy 20-as szett akkor azt nézzek bele vagy rakjam bele a 16cm-es HIVI D620-at ?
Én szeretem a D620-de a 86dB érzékenysége miatt eléggé kell alá a vas hogy szóljon is.
Használtban nem tudom mik amik megütik ezt a szintet minőségeben. Rainbow vagy focalnak melyik szériája.
-
Czimby
addikt
Azoknál akik kicsit sem értettek hozzá...
Ugyanaz a hangszóró megtáltosodik egy vele megegyező vagy nagyobb teljesitményű erőre kötve, mint egy gyengébb erősitőre amiben nincs tartalék.
Dinamika, gyorsaság, pontosság sokkal jobb egy izmosabb erővel.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Sakab
senior tag
Hozzáteszem, h a "tudásomat" kb 13 éve a somogyi "hangkeltök" építésével "szereztem", de ez tisztán megmaradt bennem, hogy több "szaki" javasolta, hogy max 70% os erősítő
monoblockkok ami 500W körül vannak azok használtan milyen árban mocorognak? -
Nkboy
senior tag
válasz Osynho #49233 üzenetére
Anno valamikor, még az volt a "bevett szokás",hogy az erősítőt, másfélszeresével kell terhelni. Nekem is furcsán hangzik, hogy az erő legyen nagyobb, vagy ugyanakkora. Félreértés ne essék, nem beleugatni akarok, csak mint mondtam, anno ez volt az elfogadott.
A felhasználói hiba, meg mindkét esetén fennállhat, szerintem.A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Osynho
addikt
Nem, szobában is jobb, ha nagyobb az erősítő. "Kilőni" túlterheléssel lehet (vagy alulméretezett erősítővel), de az a felhasználó hibája, nem az erositőé. 120w-os ládát nyugodtan hajthatsz 200w-os erősítővel, nem kell csutkára tekerni.
2 nyomó van a ládában, mind a kettő 4ohmos, párhuzamosan kötve 2ohm lesz. Ehhez monoblockot nézz. Mondjuk én is inkább 1db komolyabb nyomót vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Nem szobában sem ugy van ahogy te irod, pont ugy lehet ellőni a hangszórót.
Szinuszjel helyett négyszögjelet kap és leég, mert az erősitő torzit.Nagyobb erő kell, és nem csúcson járatni.
4ohm 330w, 2ohm 500w kb 5s alatt, gugli a barátod...
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
válasz Czimby #49230 üzenetére
Akkor ez kicsit másképp van mint a simna 8 ohmos szobai ládáknál. Mert ott ugye egy 120W ládára inkább 60-70W kell kötni, hogy ne lője ki. Szóval akkor 450-500 körül kell keresgetnem 4 ohmon.
Akkor ez jó lelehet nem? Signat M1200
[link]
Ha jól látom 1x500W bár azt nem látom hány ohmon.
Esetleg nincs valakinek eladó erősítője ami megfelelő lenne?[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Az erősitő vagy ugyanakkora teljesitményű vagy kicsit erősebb legyen, hogy ne erőlködjön mert akkor a torz jel miatt elpukkanhat a nyomód. Ha 550 helyett csak 500 watt még nem gond a 450 se, de rendesen legyen beállitva.
-
Sakab
senior tag
Köszönöm először is mindenkinek a hsz-eket. Kezdem sorban. Ezt a ládát hallottam már szolni, és tetszett és inkább úgy lennék vele, hogy ha most egy ilyen ládát jó áron tudok venni meg hozzá jó áron egy erősítőt akkor inkább ez legyen. Ha kell néha akkor utcára is zenéljen bár nyáron a kerti bográcsozásosnál való felhasználás szimpatikusabb bár titkon tudom én is, hogy az életbe nem fogom kihasználni...de évek óta szeretnék egy ilyet....
névleges terhelhetőség: 550 W
zenei terhelhetőség: 1600 W
hatásfok (érzékenység): 90 dB / 1 Watt / 1 méter
átviteli tartomány: 40 - 200 Hz
névleges impedancia: 4 OhmInnen vettem, hogy 4Ohm...és mivel 550W névleges ezért ennek kb max a 70%ával legjobb tudomásom szerint megküldeni, hogy le legyen probléma a jövőben. azaz 300-350 W valós teljesítémény elég kéne, hogy legyen. Legalább is az én szerény tudásom szerint. Bár autó hangosításba nem sok tapasztalatom van, így ha tí azt írjátok, hogy 2 Ohm és 500 kell akkor azok között keresgélek.
Este megnézem hányas aksi van a kocsiba mert nem néztem még sose megmondom őszinténA gyári Bose nekem most szépen tisztán szól, kellő erővel. Persze ha majd hozzá jön ez a láda és a jövőben kevés lesz az ajtókban a hangszóró teljesítménye akkor maaajd az is cserés lesz.
Más fórumokon olvastam, hogy a gyári fej egységbe van az erősítő és onnan már nem a vonal kimenet jön hanem az erősített jel. De ha a mélyhez vonal kimenet jön és az erősítő a pótkerékben van akkor nagyon szuper mert akkor a pótkerékből kikapom a bose-t és bekötöm az újat.
Akkor most ezeket a hirdetéseket kezdem bújni: signat ram vagy rom szeria, rodek, emphaser, steg...teljesítménybe akkor mit nézzek szerintetek? Meg most akkor 2 v 4 Ohm?
-
peti85
senior tag
A Bose hangrendszerrel szerelt Mazdákban "kisjel" jön ki a fejegységből, az megy a gyári erősítőbe és onnan a hangszórókba. Inkább a fejegység mögötti csatlakozón lévő hangszóró vezetékekre kellene egy csatlakozót tenni és onnan az új erősítőbe küldeni a jelet.
Hasznos oldalak:
[link]
[link]
Ajánlom ezeket a Mazda 6 fórumokat, sok hasznos infóhoz lehet jutni.HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Czimby
addikt
Kombi egy légtér, egy 30-as átlagos nyomó bőven elég 300-400RMS meg egy hozz á való 2 csatis erősítő hídban vagy egy monoblokk. EZ a dupla akkor kellhet ha zárt légtér van (sedan) vagy utcára akarsz zenélni mint már írták...
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Végül is emellett döntöttem,minden jól működik csak nem tudom,hogy kell az usb-n váltani a mappák között.
Üdv: feri 1
További Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
-
simi811118
aktív tag
60Eft-os ládát tizenezres erősítővel hajtani....Szép halála lesz a ládának.
A láda 2 ohm (ugye mivel 2db 4ohmos sugárzó van benne párhuzamosan kötve) tehát 2 ohm stabil (5-600Wrms teljesítményű erősítő kellene) Ezt leginkább csak a monoblokkok tudják, amik ebben az osztályban inkább 30-40 körül indulnak (plusz ehhez már combosabb vezetékelés is kell, ami maga lesz csak vagy tizenpár ezer Ft.)
(((Biztos kell ekkora láda? - főleg ha csak kiegészítésnek kell)))Kondi minek is kell? Egy Mazda6-osban gondolom nem 36Ah-s akksi van.
Fordíts az arányon. Legyen egy 4-500Wrms erősítőd, és köss mögé egy 3-400Wrms 30-as reflex subot.
Sztem gyári hangszórókhoz (még ha Bose is-bár én még nem hallottam olyan gyári Bose-t ami lázba hozott volna) bőven elég lenne az amit írtam.---- Kivéve ha utcazenélni akarsz - márpedig ez a láda amit linkeltél, kb arra való.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Van egy Mazda 6 kombim, amiben van egy gyári Bose rendszer. Szépen szól csak én a mélyet keveslem. Ezt a rendszert szeretném kiegészíteni ezzel: jbl gt5-2402br
Kérdésem az lenne erősítőből mit javasoltok? Itt helyben találtam egy Magnat Classis 360 13k ill vaterán pedig ezeket MAC Audio MPX 2000 ez 10-14 körül van. Érdemes lenne valamelyiket megvenni ehhez a ládához?
Kondiból SAL-on kivül bármelyik jólenne?
Mivel a gyári BOSE fejegységnek nincs kimenete ezért ugye kell majd ez a jel átalakító vagy mi. Eddig oké, de ha én az erősítőt közvetlen az aksira kötöm akkor az belesz folyamatosan kapcsolva. Ha van gyújtás ha nincs. Vagy tévedek?
Kellemes ünnepeket mindenkinek
közben látom a mac mpxet többen lehúzták. Helyette ebben a 15 max 20k használt kategóriába tudtok ajánlani vmit?
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
válasz simi811118 #49214 üzenetére
Értem és köszönöm!
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
TheProb
veterán
válasz Czimby #49216 üzenetére
Értem, ezt még használtan vettem anno a ládával együtt. De hát ja, 22k-ért vettem az egészet egybe. Ezek szerint akkor minden cuccomat cserélni illene. De egyelőre a fejegység lesz az első, aztán majd szépen sorjában a többi.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Czimby
addikt
válasz TheProb #49213 üzenetére
A márkával nincs baj, csupán azzal, hogy mindenki a legolcsóbb termékét veszi meg és azok hulladékok.
Ez az erő ujjonan volt 17e Ft, annyiért nem tudom mit várnak az emberek. Olcsó húsnak híg a leve.
JBL-ből is van gagyi a CS sorozat, Mac ből is van nagyon jó a Fearless vagy a Maximus sorozat ennyi.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
lautnermark
aktív tag
válasz simi811118 #49214 üzenetére
Bocsi, a 2,83W az 2,83V!
-
simi811118
aktív tag
válasz peti85 #49212 üzenetére
Phase 25-ös, az MX12 meg 30-as.(Valszeg kisebb a mozgó tömeg-de ez nem biztos, ránézésre sztem kisebb).
Phase érzékenyégét 1W/1M-en mérték, az MX-ét 2.83W/1m-en. (tehát hiába tűnik egyformának, a Phase-nek nagyobb)
Phase 180Wrms, MX pedig 300Wrms.
Phase xmax 15mm, MX 8mm.Audison SRx4 hidban inkább ajánlott egy kisebb subra, mint egy nagyobbra.
-
peti85
senior tag
válasz simi811118 #49209 üzenetére
Miért könnyebb a Phase-t hajtani? Annak az érzékenysége 92dB, az Audio System-nek meg 92,2dB. Egyáltalán nem kötözködök, sőt köszönöm a segítséget, csak tudni szeretném, hogy miből lehet megállapítani. Vagy személyes tapasztalat?
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
nagyúr
válasz TheProb #49210 üzenetére
Szia! Ez az erosito joindulattal 150w rms-t ad le hidalva, az 500 az igen eros kamu.
Rogzitheted a lada oldalara, ules hatuljara, padlolemezre, kb. mindegy.
Negativ kabelnek hegesztokabelt ajanlok, bemesz barmelyik hegesztestechnikai boltba es adnak neked meterre.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Erősítőt mennyire tanácsos a mélyládára felapplikálni? Láttam már ilyen megdoldást neten, de megfúrni a ládát/felfúrni rá az erősítőt nem ront a láda tulajdonságain?
+1: Nemrég írtam, hogy van egy 2ch-s Mac Audio 500W-os erősítőm, meg egy noname 500-as ládám. Gondolom ezt hídba kéne kötni, így (bár ez az erősítőn is jelölve van), ugye?:
Ha jól emlékszek nincs meg a földelő kábel az erősítőhöz, ezen célra milyen kábel szükséges?
Továbbá ha csomitartóban lesz az erősítő akkor hova érdemes rögzíteni? Gondolom a szőnyeg alatti lemezre megfelel, nem?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
peti85
senior tag
válasz opeter70 #49206 üzenetére
Ez jobb lenne? Audio System MX12
-
peti85
senior tag
Egy megerősítést várnék, hogy megéri-e megvenni ezt a mélyládát: Phase Linear Thriller 2500
Egy Mazda 3 sedan csomagtartójában lenne egy Audison SRX4 3-4 csatornájára kötve hidalva. 92dB az érzékenysége, ami úgy tudom jónak számít. Nem falbontásra szeretném, csak kiegészíteni az első macAudio CFX 2.16 szettemet.
Köszi!HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
318ti
újonc
válasz lautnermark #49165 üzenetére
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Facebook és Messenger
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VHS digitalizálás
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest