-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
Akos1994 #48049 üzenetére
Köszi!
A probléma, hogy ezzel 29.4l jött ki...
Amúgy ezt érzem a leginkább reálisnak, de 3 program, 3 ennyire eltérő eredménnyel nem nyugtat meg.
Megtennéd kérlek, hogy megnézed neked mennyit dob ki a progi? Sajnos a gyári adatbázisban nem találom ezt a subot. A gyári adatait ebben megtalálod alul: Emphaser -
PiciPeti
őstag
Valaki használt Emphaser EG12 subot zárt ládában?
Neten konkrét (gyári) ajánlást nem találtam csak T/S paramétereket, viszont erre az egyik netes kalkulátor 42l-t dob, a rendes program meg 51l-t... Melyiknek higgyek vajon?
A 42-nek jobban örülnék, de az is elég sok nekem...
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
VW Passat (2005) gyári hifi-vel szeretnék telefonról zenét lejátszani.
Ehhez feltételezem a legegyszerűbb és legigényesebb módszer (ár/érték arányban), ha egy eszközt iktatok be, amivel bluetooth-on keresztül tudom átküldeni a jelet.
A DENSION rendszerén kívül van-e esetleg más, jobb alternatíva ehhez?
-
kigoi
senior tag
válasz
Dealer20 #48044 üzenetére
Szerintem ez már túl spl-es,egy watt temető.
Nagyon alacsony frekin biztos jó de kicsit fentebb szerintem már nagyon nem kontrollált főleg nem refibe és ez ugye abba való.
Átlag felhasználónak bizonyos stílusokra biztos jó,de nem hiszem hogy tényleg jó lehet sqra is és nyomásra is.
Én gladen helyében spx nevet adtam volna inkább ennek.
Kár érte,a 2ohm és a nagy terhelhetőség tetszett benne nekem is. -
kigoi
senior tag
válasz
Dealer20 #48040 üzenetére
Nemrég én is azt szemeltem ki hogy az kéne ha netán egy nyomóra váltanék.
Csak aztán megnéztem az adatait /szerencsére a gladen nem titkolja nagyon/.
Nálam ott vérzett el hogy MMS 205g.
Inkább maradok 4ohmon akkor és akkor vagy sqx vagy a legjobb a zero 12 pro lenne de az már árban elég bitang de tuti hogy pontos feszes hangja lehet. -
kacsa7
őstag
válasz
simi811118 #48041 üzenetére
Autohifioutlet-en 25.5eFt az EL-C6.2.
Én DL-C6.2-t vettem (ez 40eFt), és annyira tetszik, ha most kezdeném, tuti Rainbow-al kezdenék.
Ebben az árkategóriában Hertz-ből DSK van, de annak a magasait mindenki szidja kb. -
simi811118
aktív tag
válasz
Ragadozó #48035 üzenetére
Az Audio System MX165-öt már csak a webshopok oldalain láthatod, de eladni senki nem fog belőle, mert elfogyott mindenhol. Akárkit hívsz, vagy írsz nekik, jön a válasz, hogy elfogyott, de van ugyanolyan csak más néven : Gladen.
Ami megint csak nem helytálló, mivel mindkét márkanév létezik, de az AS megmarad a német belpiacnak, a Gladen meg európának.
Egyébként a legtöbb elsőfelhasználós usernek mindegy hogy ezt vagy azt hallja. Ha otthon nem x százezres rendszeren hallgat zenét, élvezni fogja a műsort.
Egyébként 25Eft-ig több játékos is van még, amiket én nem hagynék ki : Axton (ha lehet esetleg kapni itthon, nem tudom, de asszem a jófogáson van belőle most is egy használt szett jó áron) , vagy egy alap kategóriás Rainbow, amit itthon szintén csak 1-2 ember forgalmaz.
Jófogáson szintén van egy használt Gladen M165 17k-ért.
Az új Hertzeket még nem hallottam, de sokan dícsérik őket, az sem lehet rossz választás. -
Dealer20
tag
válasz
kacsa7 #48036 üzenetére
Remelem jok a Gladen termekek vagyis a subjai .Irtam olyat keresek ami minosegi sub azaz lehet vele zenelni de lehet dongetni is,azt a valaszt kaptam olyan nincs.
Szerintem van,nagyon szemezgetek most a Gladen SQX12 Extreme szubjaval 1 tekercs 2 ohm , terhelhetosege 700 watt korul.
Velemeny? -
válasz
kacsa7 #48036 üzenetére
Ez könnyen meglehet, de hallottam MX165-öt, és gladent is...hát az előző jobb volt...
Régebben jobb rálátásom volt a témára (autóhifisnél dolgoztam), ma már csak tényleg a fanatikusok (főleg itt a minőségről beszélek) építenek zenét az autóba. A legtöbb új kocsi olyan zenével jön ki, hogy vagy jó, vagy a tulaj nem akarja bolygatni.
2000 körül nagyon ment ez az üzletág, ma már a Kácsa levette az autóhifi tápkábeleit a polcról...
Vannak még olcsóbb egybe szettjeik, de a jó tápkábelek méterre megszűntek. -
kacsa7
őstag
válasz
Ragadozó #48035 üzenetére
Az Audio System jobban szól? Ez azért lenne érdekes, mert az Audio System új hangszórói (és egyéb termékei) futnak Gladen néven
Pl az MX165 helyett van a Gladen Alpha. Persze lehet, hogy a régebbi szériás Audio System hangszórók jobban szólnak, mint a mostani új Gladen-ek.
-
válasz
Dealer20 #48030 üzenetére
ha a Gladen-t még nem rendelted meg, akkor inkább mást válassz...szerintem nem éri meg az árát, egy Audio System, vagy Hertz szett sokkal jobban szól...
Ládásról, igen másabb mint a csöves, a felépítésből kifolyólag is...de nem akkora a különbség, mint egy zárt vagy reflexes közt. Én a zárt ládákat mostanában jobban szeretem, sokkal pontosabbak...
-
kacsa7
őstag
Megint van bagóért normális, erős 4 csatis Rodek 4100A erősítő fent.
4 × 91 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm
2 × 282 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm -
-
kacsa7
őstag
válasz
Dealer20 #48030 üzenetére
Nekem 3542 van, amiben 30A bizti van, de simán boldogult 80-100W RMS szettel. Persze ha agyonra feltekered a hangerőt, akkor elfogy, és elkezd elmenni a dinamika, viszont itt már ordít, de azok az erősítők döbbenet jól szólnak, jó a felépítésük.
A 3547 2x50W körül tud 4 ohm-on (20A bizti) és le is adja. Mivel a hanszóró 3 ohm-os, kicsit jobb a helyzet. Szerintem simán normálisan kihajtja. Amennyiért van 3547, annyiért nem szabad ott hagyni, de akkor már ha rám hallgatsz ezt veszed. Postával kb. ugyanannyiért jön ki, viszont ez a 3542. A 3544 után a legjobb hangú erősítő amit eddig hallottam. Van alja-teteje és szuper tere. Ja és 11V-tól működik! Gyakorlatilag amikor az akku-m már nem csinált semmit a kocsival, nem villant fel semmi, az erősítő még szólt -
Dealer20
tag
Egy Gladen Audio M 165 szetthez elég egy Alpine 3547 erősítő ?
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Keresek bluetooth kihangosítós fejet használtan, tud valaki egy eladót.köszönöm
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Lassan kezd kialakulni szerintem az elképzelésem de nem tudom milyen zárt ládát keressek,tudnátok ebben segíteni.Köszönöm
Erösítő:Hifonics Son Of Aphrodite 700W 5ch
Első szett:Gladen ALPHA 165 vagy Kicker CSS674
Zárt láda???? -
Czimby
addikt
Bitulapból mi a best buy?
Soudaband-ot használtam anno a jó ára miatt? Gladen, Dynamat eléggé horror árban nekem.
2Ajtót szeretném telibe,.esetleg a csomagtérajtót még, hogy ne rezegjen.
-
ptcruiser
csendes tag
válasz
Daywalker #48012 üzenetére
Daywalker kiváló a hasonlatod :-). Találó és meg is értem de most ennyi a jelenlegi igényem és nem több.
Terv az van de mint írtam nem biztos, hogy ez a Golf mk3 youngtimer lesz az az állomás.
Az erősítő az most nem de a szigetelés az belefér.
Silent Coatból az alumínium borítású butilgumi hordozós öntapadós típust használom 2 és 4 mm vastagságban.
Ugyan nem egy dynamat bár abból is van egy kevés.
Viszont ha marad az autó akkor majd lesz fejlesztés és az örömmel tölt el, hogy ezen a fórumon nem a dB a fontos hanem az igényes hangzás.
Minden bizonnyal lesz mit majd adott esetben tanulni hisz 2003-2005-ben építettem utoljára autóban saját használatra igényes zenét. -
Táp kérdés:
Phoenix Gold ZX450-hez illetve Signat RAM 3 Mkii-höz milyen táp javallott? Akksi elöl, PG a vezető oldali ülés alatt, signat a csomiban, egy 7g civic sedanba lesz a cucc. Táposztó az anyós ülés alatt. Hegesztő kábelen gondolkodom, gladen-t nem találok Pesten értelmes áron
Elég lenne 35-ös hegesztő a táposztóig vagy 50-esbe gondolkodjak?
-
Daywalker
addikt
válasz
ptcruiser #48009 üzenetére
Mindenki úgy érti ahogy akarja, de nem volt hátsó szándék, te láttad ezt bele.
Nem néztem meg a hivi árát, de így nézve... Mindenesetre szigetelés és erősítő nélkül ne várj csodát. Olyan ez egy picit, mint ferrarira való kipufogót rakni mondjuk egy ford focusra. Persze inkább vedd meg a jobbat, baj nem lesz belőle, sőt.
Silent coat, de melyik? Amúgy valószínűleg jó lesz, ha nem szivacs, hanem az alukasírozott lapokról beszélünk. -
-KP-
addikt
válasz
ptcruiser #48009 üzenetére
én nem tudok pro kontra érveket mondani. de egyszer kukkants rá a nyugat európai árakra és hasonlítsd össze a magyarral:
http://www.swans-europe.eu/uploads/media/SWANS_Car-Audio_Preisliste_09-2013_01.pdf
-
ptcruiser
csendes tag
válasz
Daywalker #48003 üzenetére
"lehet akár hivi...." ???? ez egy kicsit lesajnálóan hangzik. :-)
Szóval akkor a HIVI f1600 melyet KP is ajánlott ( köszönettel ) vagy az általad ajánlott
Audio System MX165.
Szigetelésre rezgéscsillapításra van egy SILENT COAT nevezetű gyártó ami hasonló anyag mint a Dynamat abból akad is otthon vagy 2nm. :-)
Gondolom megfelelő lehet a célnak ???
Már csak egy kis megerősítést kérek melyik szettet javasolnátok inkább pro kontra ?
Köszönet mindenkinek az eddigi segítséget is ;-) -
-KP-
addikt
válasz
PiciPeti #48004 üzenetére
itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/11172-atc-akciók/?p=1827987
én az utolsó szett d620-at vettem meg. sajna a webáruházba nem írják ki az akciós árakat.
-
Daywalker
addikt
válasz
ptcruiser #48002 üzenetére
Hát, mi csak abból tudunk "táplálkozni" amit leírsz. Azt nem mondtad, hogy szar a mostani, mert akkor valóban más a helyzet. Lehet akár Hivi is, de Audio System MX 165-öt szoktunk még ajánlani kis költségvetésű rendszerekbe (persze egy szigeteléssel, mert akkor lesz igazán mélye) ahol nincs erősítő. Ha lenne erősítő megérné spekulálni melyik a jobb vagy rosszabb. A szigetelés megoldható 15 ezerből ha magad csinálod, azért ez nem akkora összeg. Cserébe ég és föld lesz a kapott minőség.
(Egyébként itt senki sem a "nagy zenére" megy, hanem a minőségre...) -
ptcruiser
csendes tag
válasz
Daywalker #48001 üzenetére
Daywalker köszönöm válaszod, mellyel maximálisan egyetértek de .......
Az autóban lévő gyári sugárzók elfáradtak (a membrán szélek porladni látszanak) és már kis hangerőn is képesek kellemetlen rezonancia hangokat hallatni.
Ezért is gondoltam, hogy akkor csere és ha már akkor egy komponens szettre.
Mivel nem tudom még ez az autó meddig marad velem ezért a ráfordításokat is minimalizálnám.
A minimalizálás ellenére azért szeretném ha vállalható és viselhető hangon szólna természetesen a hozzátartozó kompromisszumokkal.
Természetesen ha az autó mégis marad akkor lehet folytatás és egy kicsit komolyabb és igényesebb hang is elképzelhető de az még a jövő.
Már nem szeretnék óriásit költeni hangra az az idő már elmúlt bár volt amikor magával ragadott a "nagy zene" élménye.
Továbbra is várom az építő szépítő segítő tanácsokat alternatívákat köszönettel. -
Daywalker
addikt
válasz
ptcruiser #47999 üzenetére
Sokszor megbeszéltük már, hogy a gyári hangszóró cseréje nem biztos, hogy használ, ha más nem változik, pl. nincs kiszigetelve az ajtó. Én első lépésként betenném a fejet és meghallgatnám a jelenlegiekkel, mert szerintem így is meg fogsz lepődni, hogy mekkora lesz a változás. Egyáltalán nem biztos, hogy költeni kell hangszóróra, ha nem akarsz komolyabban foglalkozni vele. Ha mégis, akkor legalább egy ajtószigetelés kell, és utána lehet olyan szettet keresni, ami szopás nélkül befér. Amíg nem tudjuk mi a beépítési mélység, amihez nem kell átalakítás, addig nem tudunk ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest