- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
-
-
ssj81
aktív tag
válasz
pocokxx #29740 üzenetére
Szia!
Ezek a jótól nagyon messze vanank,inkább a hallgathatóság határán.13700FT-ért tudsz venni Pio MVH-150UI a fenmaradó összegből meg veszel egy pendrive-ot.Persze ha nem sokat használod nem biztos,hogy van értelme.De ez most a Best buy,szerintem jobban megéri ezt megvenni,mint kidobni a pénzt egy Noname termékre. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Talán egy kicsit off a hozzászólás, de remélem tudtok segíteni.Szeretnék egy egyszerű, de jó autórádiót az autóba, lehetőleg SD kimenetről tudjon zenét lejátszani. Túl sokat nem szeretnék költeni rá, sem túl hangosan, sem túl gyakran nem használom, így a max keret 15k lenne Remélem azért akad értelmes lehetőség itt is. Ha nem, akkor megveszem a legolcsóbbat, amit találtam.
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29738 üzenetére
így van elvégzi,de mondom ez az alapeset
Fullban a teljes frekvencia tartomány rámegy a passzív váltóra...
ami szépen szétosztja mindegyiknek ami jár.Már azon is gondolkoztam,hogy az autódba bekerült valami kókány váltó ami nem is odavaló -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29736 üzenetére
+ a st -ra mono-ról.. és utána fullra igen.de előbb ki kell derítened hogy van-e passzív váltó.Az is lehet,hogy az A oszlop tövében van a műszerfal alatti részben...Az elsőkről a boostert is vedd ill.tekerd le,mert bár ennél nem tudom biztosra,hogy mikkor aktiválva..mindenesetre tekerd le
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29728 üzenetére
Az erősítőd miféle volna
4 csatornás vagy 2csatornás stb.Kezelőszervek(potik,hogy vannak állítva
A passzív hangváltót megtalálod,ha az erősítőről elmenő hsz. vezetéket leköveted..
Egy dobozt fogsz találni....Nézd meg mi van ráírva a kapcsoknál.Főleg ilyet nézz,hogy tweeter vagy ilyen,hogy hochtöner (felirat),
Ha kicsit komolyabb a váltó,van tweeter(magas) állítási lehetőség általában 0.-1, -2.Ezzel tudod halkítani...
Az erősítőn,ha van full állás,azt abba kell tolni.Passzív váltó meglétekorHa persze van..
-
Chesterfield
őstag
Van
Erősítőről megy a rendszer, eddig egy pioneer deh-7000ub volt a fej, azzal jól szóltak az elsők, de most downgradeltem 1500ui-ra, és valami iszonyat éles hangok jönnek a tweeterből.
Nem én szereltem be a rendszert, szóval marhára nem is értek hozzá.
Hol keressem azt a hangváltót, és pontosan mit állítsak ha megtalálom? -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Én is rémbó-t keresek
Van itt egy [link]
de, jól meg is kéri az árrátforgatni kell szembe,ahogy a kollega mondja.Passzív váltó-n van tweeter
állítási lehetőségMár,ha így megy...és nem aktívba...
Vagy, ami kimegy passzív váltból a magas fele,madzag kicseréled valami vékony Sal-ra.Na, az levágja a magas
tetejét becsülettel -
ssj81
aktív tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Vegyél vissza a hangváltón és/vagy helyezd el rendesen a magasakat,ha van lehetőség próbáld meg szembe fordítani őket egymással.Amúgy csak volt?
-
Chesterfield
őstag
volt egy komplett hangrendszerem, valami rainbow sett elöl. rockfordfosgate mély hátul,de az elsők elviselhetetlen magasságbn ciceregnek. Van más út, minthogy a fejben az equezerben a magasokról leveszek?
-
Peti66
senior tag
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Pioneer AVH-2400BT fejegységet,és hozzá egy JBL 60.4 erősítőt és egy Pioneer TS-WX303 mélyládát.
Lenne egy kis problémám vele.
Ráadom a gyújtást a kocsira,bekapcsol a fejegység ami adja a jelet a vezérelt szálon az erősítőnek és miután bekapcsol az erősítő puffan (kileng a hangszóró)egyet a mélynyomó.
Ugyanez a jelenség kikapcsoláskor is.
A kábelezés biztos jó mert ki lett mérve műszerrel.
Ha bekapcsolás előtt lehúzom az rca kábelt,és miután bekapcsolt a fejegység visszadugom,akkor nincs ez a jelenség.
Már beszéltem a BaSys-s szervizzel de ők azt mondták hogy :
” Valószínűleg a fejegység RCA földelése hiányzik, az azt biztosító biztosíték szakadt”
De nem ez a probléma mert ez is ki lett mérve műszerrel.
Próbáltuk már galvanikus földhurok izolátoral is.
Most úgy oldottam meg a problémát hogy raktam egy kapcsolót a remote szálra,inditom a kocsit bekapcsol a fej,és utána kapcsolom be az erősítőt a remote szálon lévő kapcsolóval.
Lekapcsolásnál pedig erősítő ki utána a fej.
Nincs vmi ötletetek? -
lcee79
addikt
válasz
Peti66 #29715 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy a Papp Gergely hangszórója mikor kerül forgalomba (remélem hogy minél előbb, és nem megy a süllyesztőbe... ahogy sok érdekes találmány), és mit fog tudni, mert akkor gyakorlatilag szinte minden jelenlegi hangszórótól jobb lesz, és többiek csak utána mehetnek
-
zolikaDB
veterán
Nem gondoltam volna, h boltban árulnak még Aliantét, mióta állhat ott kiállítva? -> [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
FuRiONight #29713 üzenetére
Jó és új = drága
Jó és használt = a fenti árának fele
Amúgy ha nem lesz erősítő és társai, akkor Pioneer MVH 150Ui. Ezt ajánlják itt a fórumban, illetve van egy Kenwood is, utána kell kicsit olvasni. -
zolikaDB
veterán
-
FuRiONight
addikt
Hali
30k körül milyen autóhifit ajánlanátok?
Jelenleg 4db 3 utas, 220/55w-os mac audio hangszoró van, ahhoz kellene egy jó kis autóhifi.
Ezt néztem ki
-
Peti66
senior tag
válasz
Adonimus #29709 üzenetére
Közös testet adj nekik elsőre..Másodikra..hiába adtál,tettél gumialátétet az erők talpa alá..nem jó
A csavarokon keresztül is ki tud alakulni a földhurok.Ha fém(csavar) a fémbe megy.Tedd és csavarozd őket valami pozdorja vagy mdf lapra
mindkettőt,majd ezt a lapot még + 4 csavarral rögzítsed a háttámlához.. Jónak kell így lennie..elméletileg..
de, a gyakorlatban is -
Adonimus
senior tag
válasz
Peti66 #29708 üzenetére
A kondenzàtorba bemegy a 20-as alu tàpkàbel majd onnan ugyanolyan kábellel megy a nagy erősítőbe saruval (ez a làdàt hajtja). A foglalatba van összefogatva egy másik saruval amiből egy 6mm2-es kábelen megy a kis erősítőbe (ezen van az elsö szett.). A test kábel külön van, a 2 ülés lefogató csavar alá vannak beszorítva, egyik az egyik alá, másik a másik alá. A 2 erősítő a hátsó ülés háttámláján van. A nagy mellett közvetlen van a kondenzátor. A 2 kapcsoló szál a power anetannára van kötve, 5 centi utàn külön vàlnak, a nagy erösìtöhöz vezetön van egy kapcsoló.
-
lcee79
addikt
Ilyen (Hertz DSK 130.3) hangszórója van valakinek?
Megrendeltem már pénteken, de gondoltam azért rákérdezek, hátha van valakinek itt a fórumtagok közt is
(lesz használt erősítő is meg ajtó szigetelés és kábelcsere is, szakértő csinálja...)
De hangszórót előbb rendeltem mint ezek kiderültek volna
-
Adonimus
senior tag
válasz
kavics325i #29705 üzenetére
Az RCA-t az erősítőből húztam ki, a kapcsoló szálat pedig lekötöttem és a tápkábelt egy darabka dróttal odavezettem, szóval semmilyen kapcsolatban nem volt az erősítő a rádióval, és így is.... Ha be van indítva az autó csak akkor zajos a hang. Még kikapcsolt rádióval is, ami elég érdekes. A jobb oldalon mintha hangosabban hallanám.
-
Adonimus
senior tag
válasz
Chesterfield #29703 üzenetére
Nem próbáltam de az lesz a következő akkor. Ha a kondiról csak a kapcsoló szálat kötöm le még hagyhatom rákötve a táp és test kábeleket?
-
Adonimus
senior tag
Üdv emberek. A generátor zaj probléma továbbra is megoldatlan. Kihúztam az RCA-kat, a remote szálat pedig közvetlenül az 12 V bemenetről kötöttem be és így is zajol, még kikapcsolt rádió mellett is, főleg a jobb oldal, a bal kevésbé. A bekötés úgy néz ki, hogy a kondenzátorba bemegy a tápkábel, majd onnan a nagy erölködőbe, és onnan pedig a kicsibe egy vékonyabb kábelen. Emiatt lehet zajos?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest