Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4830

(#12051) kisza25 válasza @ptimus@ (#12050) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor próbáld másik tuningprogival, pl. ATT-vel, vagy egyszerűen ccc-vel

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#12053) Runo válasza @ptimus@ (#12050) üzenetére

Runo
(őstag)

Biztos hogy annyin használta?
Egyébként lehet hogy neki sokkal jobb volt mondjuk a házhűtés, és azért ment úgy.

[ Szerkesztve ]

(#12055) Runo válasza @ptimus@ (#12054) üzenetére

Runo
(őstag)

:R
És szabad érdeklődni miért cserélted le az 560-at? :D

[ Szerkesztve ]

(#12057) Runo válasza @ptimus@ (#12056) üzenetére

Runo
(őstag)

Köszönöm a kimerítő választ :)
Én is rendeltem egy ati 6870-et mielőtt a BF3 megjelent, hogy tuti menjen a játék jól.. aztán VGA megjött de selejtes, visszaküldtem.
Megjött a BF3 és csak néztem és azt mondtam, ha tudtam volna hogy így fut a 4830-on, akkornem veszek másik VGA-t, ráadásul még mindig ülnek rajta :(((

[ Szerkesztve ]

(#12059) Runo

Runo
(őstag)

Háttt..... csere volt. 4830-at leváltotta egy 6870. De csak a BF3 miatt. Egyébként még elduruzsolt volna szépen a gépben ez is.

[ Szerkesztve ]

(#12060) kriszbon

kriszbon
(őstag)

Üdv a tisztelt uraknak!

Ahogy látom még létezik ez a topik is, na meg a 4850-es is. :D
Mit ne mondjak, elég rég jártam errefelé, igaz néha bepillantottam röpke percekre.

Tudom senkit sem érdekel, de a konfigom még jelenleg is a régi, mert netre tökéletesen megfelel. :DDD ;]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#12061) malwy válasza kriszbon (#12060) üzenetére

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Netre? Én E8400+4830-al játszok mindennel :D
Emlékszem bő 6-7 évvel ezelőtt ha megvettük az új hardvert, már megjelenéskor közepes minőséget bírt a közepes árfekvésű kártya. Ez meg újkorában potom pénzért maxon vitt mindent, ma is gyakorlatilag az élsimítás az, amiről lemondok (fullhd mellett).

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#12062) Runo válasza malwy (#12061) üzenetére

Runo
(őstag)

so-so, én azért BF3-hoz inkább vettem egy 6870-et :DDD
Mondjuk a 4830-ból + 1-2 régi alkatrészből lesz még 1 gép amin majd a crysis megy fullon :D

[ Szerkesztve ]

(#12063) kisza25 válasza Runo (#12062) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

annyira nem lett jó az a játék, sajnos, én HD6850-et veszek majd tavasszal
malwy: ez csak addig lesz így amíg nem jön az új konzol generáció ;)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#12064) Runo válasza kisza25 (#12063) üzenetére

Runo
(őstag)

Mivel eléggé szeretem a bf sorozatot, ezért nekem tetszik. Ízlések és pofonok.
Mondjuk lehet jobban jársz és addigra olcsóbb is lesz a 7xxx miatt.

[ Szerkesztve ]

(#12065) Code: 47

Code: 47
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem is olyan problémám lenne, hogy tegnap szereztem egy Sapphire 4830-at, most HDMI-n van összekötve, de az flv és mkv videók zöldek, majd be is fagy a lejátszó, illetve a böngésző mikor a Youtube megy!
Catalystban a videónál a defaults-ra nyomtam, de a hiba még mindig fenn áll! :(

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm!!!!

(#12066) bolcsodal válasza Code: 47 (#12065) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbálj régebbi drivert is.

They drew first blood....

(#12067) Code: 47 válasza bolcsodal (#12066) üzenetére

(kvázi-tag)

Köszi!

Most már a HD videók és a gépen lévő flv-k mennek, de a Youtube-os hiba még fent áll! :(

(#12068) bolcsodal válasza Code: 47 (#12067) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A böngészőben a videolejátszás hardveres gyorsítása be van kapcsolva?

(#12069) Code: 47 válasza bolcsodal (#12068) üzenetére

(kvázi-tag)

Firefox-ot használok, de ott nem találtam ilyen opciót! :(

(#12070) bolcsodal válasza Code: 47 (#12069) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dirver-ben? CCC...mondjuk én nem használom így nem tudom hol lehet a beállítás...

(#12071) Code: 47 válasza bolcsodal (#12070) üzenetére

(kvázi-tag)

Nincs sajnos :(

(#12072) bci

bci
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Xp SP3-as rendszeremen egyszerűen nem tudom elindítani a CCC-t. Asztalon jobb gombal fel jön az ikon rákattintok, homokóra kicsit aztán semmi. A képernyő-->beállítások--->speciális nál is ott van a gombja, de ha rákattintok szintén nem indul el....
Már felraktam az eredeti cd-n lévő drivert + ccc-t is az sem segít, ugyan ez, a legújabbal is, és a .net frameworkot is újratettem és semmi!!!!! :Y :W :Y
Telepítve van az ati tray tools is, de ha kikapcsolom sem indul a ccc.

SEGÍTSETEK LÉÉÉÉÉGYSZÍÍÍÍ!!!!

Üdv:

bci

Intel inside - The POWER is on AMD side

(#12073) Code: 47 válasza bolcsodal (#12070) üzenetére

(kvázi-tag)

A probléma megoldódott! A böngészőben, mikor elindult a videó, akkor jobb klikk-> settings-> és ki kellett venni a pipát a hardveres gyorsításról!
Köszönöm a segítséget!!!!! :)

(#12074) bolcsodal válasza Code: 47 (#12073) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincsmit! :)

(#12072) bci: Uninstall ATI Tray?

Két driver install között, pedig Safe mode-ban Driver Cleaner futtatása ajánlott: [link]

(#12075) Ateszzero

Ateszzero
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok. Ha valakinek kellene , én megvállnék az XFX 4830-amtól amin Sapphire hűtő van, az vadonatúj.[link]

(#12076) bci válasza bolcsodal (#12074) üzenetére

bci
(fanatikus tag)

Ati Tray uninstall nem segített, csökkentett módot meg valamiért nem tudok futtatni, mert töltés közben újraindul a gép.... :Y

(#12077) bci válasza bci (#12076) üzenetére

bci
(fanatikus tag)

Na ezt szorozzátok össze:

Feltettem a 11.11-es Catalystot CCC-vel és ezzel megy a CCC. Se egyetlen egy előttivel, még a gyári CD-n lévővel sem, se az utáni 11.12-essel nem indul el a telepítés után, csak homokórázik, a feladatkezelőben a CCC.exe fut de semmi ablak sincs plussz a tálcára a Catalyst ikon sem kerül ki csak ha a 11.11-est teszem fel... :W

Még egy érdekesség:
Ha win magától telepíti a drivert a listából mint HD 4800 Series kártyához valót, akkor nincs bennt a Control Center-ben a Overdrive opció, de ha én választom ki a listábol, hogy márpedig a 4830-hoz tedd fel a kib.. drivert akkor vinnyog hogy az márpedig nem ehhez a karihoz való, de felteszi és még ráadásul az Overdrive is bekerül a Control Centerbe....

NO COMMENT! :Y

Üdv:

bci

[ Szerkesztve ]

(#12078) gazso007

gazso007
(lelkes újonc)

Sziasztok. lenne egy észrevételem illetve kérdésem lenne. van egy Giga lapom P31, 2GB Ram, E4600 2.4GHZ És egy Sapphire 4830 am 3D Mark 06 ban 5876p és Cod4 alatt kevés FPS mi a Fasz....ez ? szerintem ez nagyon kevés.Ja és a lényeg 370W trust táp van benne cucc rendesen na erre varjatok gombot.Alaplap ha esetleg valami BIOS beállitás akkor köszönöm a segitséget

Csak a kezdők szörföznek a világhálón, Én cirkálok.

(#12079) bolcsodal válasza gazso007 (#12078) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csinálnál egy ilyen screenshot-ot?

[link]

Ez éppen HD3850-es default beállítás.

Csak hogy lássuk miről beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#12080) gazso007 válasza bolcsodal (#12079) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

pill és csinálom de kezdek azon tanakodni hogy nem is a karimmal lesz valami hanem egyszerűen nem akarja a proci kihajtani a karit itt egy srac ugyan ezzel problémázott csak nem találom a megoldást [link]

(#12081) bolcsodal válasza gazso007 (#12080) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem egy default E2160-al többet tudott egy HD3850-es VGA......és azt tényleg "nem tudta kihajtani", mivel 3GHz-re rángatva hozott majdnem 11K-t 3DMark 2006-ban. :U

A szorzót pedig ellenőrizheted, csak terheld valamivel a CPU-t. Mondjuk Prime95-el.

Max a BIOS-ban kikapcsolod az energiatakarékossági funkciókat (ha lehet).

[ Szerkesztve ]

(#12082) gazso007 válasza bolcsodal (#12081) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

Én is gondolók erre de megnézem mit tudok még BIOSBAN állítani amúgy itt a Teszt és köszönöm hogy segíteni próbáltok :R

(#12083) gazso007

gazso007
(lelkes újonc)

CPU lesz a hunyó nézd meg a te cpu 1580 még az ennyim 680és jóval erősebb a procim

(#12084) bolcsodal válasza gazso007 (#12082) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég durva....Egy alap HD3850-es is lealázza... :U

Valami nagyon nincs rendben ott...

Még a PCIe sávszélre gondoltam, de szépen megy 16X-os sebességen ha jól látom.

CPU elég gyanús....de mit csinál közben? Túlmelegszik és bekapcsol a "thermal throttling" (a túlmelegedést elkerülendő visszaveszi az órajelet...)? Hány fokos a procc terhelve?

[ Szerkesztve ]

(#12085) gazso007 válasza bolcsodal (#12084) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

ja elég durva megnézem később terhelés alatt prime95 -l. Lehet melegszik.
nem tudom hogy van e köze annak hogy 2 hete húztam a procit 2.8 ghzra és elfelejtettem a pcie frekit beállítani autóról 100 ra így egy karim bánta az égszeszét.
de szerintem ezt már másik topikban kérdezem mert moderálni fognak ugyanis a vga tol eltértünk köszönöm majd írok még

(#12086) bolcsodal válasza gazso007 (#12085) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elképzelhető, hogy az alaplap is károsodott... :U

A VGA meghalt?

[ Szerkesztve ]

(#12087) gazso007 válasza bolcsodal (#12086) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

A VGA meghalt

(#12088) malwy

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Trust táp nem jó. (De nem ez okozza a hibád, kevés pontot. )

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#12089) Debilon

Debilon
(őstag)

mennyit érhet egy dual slot-os xfx 4830 512mb-os?

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#12090) malwy válasza Debilon (#12089) üzenetére

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Hardveraprón 14 000Ft az átlagár, de annyiért a 4850-ek mellett nem nagyon viszik. Nagy szempont van-e rá garancia.
10 000 környékén adhatod el tutira.
20 000 kevésbé hozzáértőnek.
15 000-t mondanám reálisnak.

Gari megléte jelentősen feljebbdobhatja az árakat.

(#12091) gazso007 válasza malwy (#12090) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

Probléma orvosolva ! egyszerűen az FSB vel játszottam meg a szorzóval és megkaptam a vart teljesítményt

(#12092) Debilon válasza malwy (#12090) üzenetére

Debilon
(őstag)

gari sajnos már nincs rá

lehúzni nem akarok senkit, ezért nem is keresek olyan vevőt aki nem tudja milyen kari ez..

igazából én úgy gondolom, ha 12-14k-ért el tudom majd adni, akkor mindenki jól jár

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#12093) malwy válasza Debilon (#12092) üzenetére

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy ahogy mondod. 12-14-el ( ha jó a kártya) mindenki jól jár. Hajrá:) Én még maradok jóideig a klubban.

(#12094) gazso007

gazso007
(lelkes újonc)

én is maradok pedig mar volt sok karim 1 év alatt 37 ,de ezzel nagyon meg vagyok elégedve

(#12095) croli

croli
(tag)

Üdv!
Volna egy problémám.
A gép állandóan kékhalálozik és elméletig a kártya drivere miatt.
Valami oldal van ahol régebbi driverek vannak fent és MEGBÍZHATÓ?
A jelenlegi a Steam által az AMD oldalról letöltött... (az az egyetlen van csak fönt)
A segítséget előre köszönöm. (JA és csak nagy igényű játékoknál csinálja a kékhalált)

[ Szerkesztve ]

(#12096) gazso007

gazso007
(lelkes újonc)

Szia . Élőszőr is milyen kariról van szó ? milyen rendszer van fen ? Tuningot vissza kéne venni hátha össze akad valamivel és úgy próbálni ha nincs tuning akkor bármi lehet én gondolok itt memóriára de driver is ludas lehet.Leírtakból Ati Kártyád van itt egy link nézd meg guru3D

(#12097) croli válasza gazso007 (#12096) üzenetére

croli
(tag)

Nincs tuning ahhoz nem értek. Mit is lehetne tuningolni?? Win7 ultimate 64bit.
Egyébként megvan a hiba sikerült kiszűrnöm a sok kékhalálból. Driver volt a hibás, az újat letöröltem és most minden jó. Amúgy azért ide írtam mert (igaz xfx) Radeon HD 4830as kártyám van. De azért köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#12098) gazso007 válasza croli (#12097) üzenetére

gazso007
(lelkes újonc)

Nincs mit :R

(#12099) Debilon

Debilon
(őstag)

DVI to HDMI átalakító, HDMI kábellel összekötve a TV-vel, viszont figyelmeztet, hogy külön kábel kell hanghoz

hang eszközöknél az AMD HDMI Output ki van szürkítve, "nincs csatlakoztatva"-t ír

az átalakítón nincsen semmilyen jelölés hogy milyen fajta, gondolom "univerzális"

mit lehetne tenni? (a külön kábelen kívül)

12.1 Catalyst

(#12100) bolcsodal válasza Debilon (#12099) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mi a default hangkeltő a rendszerben? Az alaplapi hangkari? Mert akkor talán ott a bibi.... :U

(#12101) Debilon válasza bolcsodal (#12100) üzenetére

Debilon
(őstag)

igen, az a default, de nem is engedi a HDMI-re áttenni, ugyani ki van szürkítve, csak a letiltás meg a tulajdoinságok aktív jobb klikkre (a HDMI out-on)

ja, és az normális, hogy a TV-t DVI-nek jelöli a CCC? nem HDMI-nek kéne?

[ Szerkesztve ]

(#12102) Rizzo válasza Debilon (#12099) üzenetére

Rizzo
(fanatikus tag)

2 féle átalakító létezik, Neked úgyfest pont a nem jó van. Nekem is ugyanez volt, azt írta, hogy nincs csatlakoztatva, de a megfelelő átalakítóval működik.

[link]

[ Szerkesztve ]

Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!

(#12103) Debilon válasza Rizzo (#12102) üzenetére

Debilon
(őstag)

igen, olvastam is, de másik fajta nem volt ahol tudok ilyesmit venni nálunk, plusz ez nem is gyári, hanem valami univerzális kínai

jelölés meg nem volt rajta (revA vagy revB) vagy akármilyen szám.. úgyhogy akkor benyaltam úgy tűnik :) vagy megpróbálok aprón vagy valahol felhajtani egy 4xxx-hez való átalakítót..

addigis szerválok egy sztereo jack kábelt a TV és a gép közé

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4830
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.