Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz
Blue@X #26594 üzenetére
Elég feszt kap a kari? Esetleg lehúzhatsz pár fogyasztót a tápról, hátha ez a gond.
Powerplay-re is gyanakodnék (CCC?), anno HD3870-en voltak ilyen ugrálások, bármennyit is változtattál az órajelen, bármilyen gyártmányú kártyán. ATI Tray Tools-szal rögtön megszűnt a jelenség. Az előbbiek miatt fura lenne, hiszen másnál nem jelentkezik, de ez is egy lehetőség, esetleg bios-hiba. Ez esetben a gyártó oldalán v. TPU-on meg kell nézni, van-e javított bios.
Mi van az auto tuning funkcióval? Ha az lefut, és beáll egy szintre, akkor a kártya tuningolható, és másutt kell keresni a baj forrását.
Esetleg kérhetnél egy jól működő karival rendelkező kollégától profil.xml-t, hátha abban van a turpisság. Persze, végig kell bogarászni a fájlt.
Esetleg megpróbálhatod a túlhajtást MSI Afterburnerrel vagy ASUS GPU-Tweak-kel, ha ATT nem menne. Ha azzal is fennáll a hiba, előfordulhat, hogy gagyi/hibás alkatrésszel szerelt karit vettél. Mivel egy adott szintre tesztelik be a GPU-kat, nem ritka az olyan kártya, amelyen 1MHz-et sem lehet húzni, mert éppen csak megütötte a mércét, hogy ne egy alacsonyabb sorozatra kerüljön. Ez esetben rögtön feszt kell emelned, ami persze szintén nem garancia a sikerre, de olyan kártyát is láttam már, amelyiken még ez sem segített (igaz, nV-t nem).
Egyik megoldás sem biztos, de kapásból ezek a lehetőségek jutottak eszembe.Winnie The P: Nem is vitattam. Arra persze nem árt vigyázni, kitől vesz az ember kártyát, arra meg még inkább, hogy melyik nagyker áll az üzlet mögött, mert azok elég durva dolgokat művelnek, saját tapasztalat.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Blue@X #26587 üzenetére
Lehet, hogy neki ott van a vége és már több fesz kell neki ha húzni akarod jobban.
(#26588) Winnie The P: én az itt olvasottakból szűrtem le, hogy "nem jó" a Giga. Legutóbb az alapórajel miatt volt gond. Meg a 6850-nél a feszültséget nem lehetett állítani így minimális tuningot lehetett ejteni rajta. De nyilván csak bizonyos daraboknál fordulhat elő mégis a Gigáról több "panaszt" olvastam.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Zsolti24e
csendes tag
válasz
Blue@X #26030 üzenetére
Ha oldalról is nyomja neki a ventia friss levegőt akkor csökken a hőfok, de a borítást csak úgy tudod leszedni ha leveszed a hűtőt(az egészet) és ott van az alján a azt hiszem 4-6csavar tartja a borítást,ennek az a hátránya, hogy elemeled a gputól a hűtőt tehát vagy újrapasztázod vagy a régire nagyon ügyelsz.
Nekem így volt, bár Én ezt 6850esen csináltam. -
echterion
nagyúr
-
GomezGTS
tag
válasz
Blue@X #21261 üzenetére
Nos, szerintem nem konkrétan a bolt a felelős ezért, hiszen ők a nagykernek küldik el, a nagyker pedig küldte is nekik vissza, hogy a kártya hibátlan és különben is minek küldözök jó kártyákat fel nekik. De azért a kis sunyik lecserélték rajta a hőpasztát meg a biost is...akkor ha olyan hibátlan volt, miért kínlódtak vele?
-
GomezGTS
tag
válasz
Blue@X #21257 üzenetére
Sziasztok!
Hát a személyesen előttem teszteljék le dolog nem működhet, mert durván 300 kilométer választ el a bolttól...a nagykerrel pedig mint bolti vásárló, nincs kapcsolatom.
A win kb 3 hónapos, és más kártyák köszönik működnek benne. Bármilyet tehetek bele, csak ezt nem, mert ez elhalálozik. Eddig 4850em volt, de van itthon egy régebbi 4550 is. A táp se lehet ok, mert egy giga superb 460-as tápnak ezt bírnia kell. Egy tápcsatis a kártya is alapból.
Viszont még egyszer fel fogom keresni őket, hogy oldják meg, mert innentől már nem érdekel a dolog, elég ideges vagyok.
Köszi a helpet!
-
El Kebir
őstag
válasz
Blue@X #20114 üzenetére
Úgyse túl jó, régebbi nonename tápegységeket veszélyes új kihivások elé állítani, mert lehet, hogy leverik a lécet és visznek mindent magukkal, már annak is örülni lehet, hogy hiba nélkül megy ott ahol eddig volt. (szerintem minimum érdeklődj utána a tápszakiknál, hogy mennyire "veszélyes" az a tápegység, mielőtt az új konfigot rábízod...)
-
miresz
veterán
válasz
Blue@X #20058 üzenetére
Azért az újabb játékoknál pl Bf3,Skyrim,stb elő jön,hogy kevés már az 1Gb,persze Full HD-ban szűrőkkel. Hosszabb távra tervezve,meg egyértelműen kizárólag a 2Gb-os.
GPU,elég hozzá.
BF3 Az egyik kártya azért megy itt alapon,mert ablakba tettem,de jól látszik mennyi memóriát zabál a BF3 Full HD-ban és még nincs is minden szűrő bekapcsolva.
-
miresz
veterán
válasz
Blue@X #20053 üzenetére
Sapphire.
De mondjuk szerintem megér +5e-ret a 2Gb-os verzió.
SAPPHIRE 11179-18-20G HD6870 2GB GDDR5
(#20055) ViiiiktorOC: Legfőképp azt tudom mondani róla,hogy kevés az 1Gb ram a kártyákon. Full HD-ban szűrőkkel már nagyon elfogy és vissza esik miatta az FPS. Ha 2Gb-os kártyáin lennének akkor faxa lenne. Mondjuk így sem panaszkodom,mert pl Dirt3 120Fps alá nem esik full beállításokon,BF3 pedig singlében nem ment még 80-90 minimum fps alá. Onine,is tudja tartani a 70-en minimumot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest