Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #8797 üzenetére
Most gondolj bele, én meg rühellem a kalandjátékokat.
Nekem bejött az értelmes fejlődésrendszere, a kiegyensúlyozott ellenfelek, ami különösképpen felüdülés volt a soxorosan félbehagyott Morrowind után (ASUS 9520-hoz kaptam még), meg főleg a sok tré kalandjátékot látva, ahol mire körülnézek, valaki végez velem, hogy megsebezni sem tudom (Forgotten Realms-ek), mert a játék írói úgy döntöttek, hogy mindenki 50X erősebb nálam, aztán vagy cheat-elek addig, amíg lenyomom őket, vagy hagyom a francba. FO3-ban is a tököm ki volt a közelről 5X fejbe lőtt, és még mindig támadó banditáktól és egyéb baromságoktól, de ahhoz szerencsére van egy csomó elviselhetőségi mod.
Persze ha egy játék hangulata eleve nem fog meg, akkor tök mindegy, hogy jó-e, vagy sem. -
- = Zk = -
félisten
sikerült szereznem egy bontatlan Auras-t
.....
ehéten meglesz a két 120-as Coolink venti is, remélem, és akkor a 7végén belecsapok a lecsóba.....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #8795 üzenetére
Lehet van, én nem tom. Én itt szoktam nézni a drivereket.
Na eh.
Az a baj, hogy az Oblivion az engem nem volt képes lekötni, semmilyen módon, pedig kapott pár esélyt, meg van a haveri körömben olyan, aki nyomta sokáig, és mutogatta, hogy hűdejó... De akkor sem sikerült meggyőznie a játéknak.
-
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #8794 üzenetére
Hová tűnt a régi driverek letöltése? Ennyire nem el kellene már adnunk a VGA-nkat?
XG meg még mindig a 9.8-nál tart, de talán nem véletlenül.
Nem, az Oblivion nem megy.
Persze kevés mostani játékot tolok, mert azokat már igénytelenek írják igényteleneknek, hogy kissé módosítsam a szlogent.
Mindenesetre csak C és FC2 képes megakasztani a gépet (Oblin kívül), de csak DX10-ben, ami eleve szar az utóbbiban, elsőnek meg mindegy. Kotor II még 200/300MHz-en is vígan szalad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #8793 üzenetére
Én megvárom a blogot, kíváncsi vagyok.
Csökkentett órajellel megy minden? Na mondjuk ha le tudom majd cserélni a procit, akkor sztem nekem sem lesz baj ezzel, addig marad a tuning.
Neki 9.9 kéne, régebbi drivert meg nem tudsz amd oldalról letölteni tudtommal. Egyéninél is mindig a legfrissebbet teszi ki.
szerk.: Na megtaláltam, guggli a barátunk.
@RootRulez: [link]
-
katt777
félisten
Nagyjából kész a végső HD4870 tesztem új és régi tesztekkel, érdekes tapasztalatokkal, HD5870 összehasonlítással. Holnap délben megy logout-ra, addig a honlapomon olvasható.
-
katt777
félisten
válasz
RootRulez #8782 üzenetére
Miért küldenék?
Mobilnetbe nem fér bele, amúgy meg ott van az ATI oldalán, elég a régebbi driverekre, illetve "Individual Catalyst Components"-re kattintani. AMD oldaláról meg eleve válogathatsz.
Mellesleg ha a teljes Catalyst-et letöltöd, abban is benne van, kicsomagoláskor egyszerűen kilépsz a telepítőből, aztán eszközkezelőből ugyanúgy telepítheted, mint a sima drivert.
CF-ből képezd magad kicsit.
hackeeeee: DX9-ben is lassult, de ott kizárólag az Oblivion-t használom gyári órajeleken, minden mást csökkentett órajelű profillal.
jacekLFS: Ezt kérdezhetted volna előtte is.
Természetesen összekötheted (mindkettő RV770), de az eltérő kártyák miatt csak 4850CF-öd lesz gyakorlatilag (neten találsz ilyen teszteket egyébként). Mindig a lassabb kártya sebessége, és a kisebb kapacitású memóriája lesz a mérvadó. Amúgy maga a CF is gáz, szóval erősen meggondolandó, mert csak a tesztelt alkalmazásokban működik, és azokban sem 100% hatásfokkal. 70-nek már örülhetsz.
-
-
jacekLFS
tag
Hi all
Kezdő ati-s vagyok! =)
Vettem 1 shappire 4870 1gb toxic karit!
ezt összetudom kötni pl egy 4850 bármely márkából?
Végül is CF-et szeretnék csinálni és ebben kérném a segítségeteket!
Előre is köszi!
üdv.
-
donzoli
aktív tag
válasz
kenesei1982 #8787 üzenetére
a memóriákra is találj ki valami hűtést, nekem a 8800GT-m volt ugyanilyen mikor csak GPU vizesblokk volt rajta...
-
ABnormal
őstag
válasz
kenesei1982 #8787 üzenetére
nem jól fekszik fel a blokk...
-
Hi,
Vettem egy msi 4870-est 1Gb rammal. Raktam rá vízhűtést. Néha azt csinálja h játék közben először kicsi majd egyre nagyobb foltok jelennek meg, vibrálnak, majd ha nem lépek ki akkor le is fagy a gép. A hőmérséklet ilyenkor még a 60 fokot se nagyon éri el. Csak a gpu-n van hűtés, a mamóriákon nincs, de azon gyárilag se volt.
Mi lehet a baja?
-
dangerzone
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
dangerzone #8776 üzenetére
nem lesz acc ?
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #8768 üzenetére
Mindenképpen gyorsabb lesz a 9.9, legalábbis amiben én néztem, ott gyorsabb volt.
Auto balance-szel is lehet Edge-Detect-et beállítani.dangerzone: Ne tegyél föl CCC-t, és nézd meg a honlapomon már olvasható tesztet, ahol látszik, hogy míg Vantage-ben a DX10.1 normális visszaesést könyvelhet el 8XAA vs. 4XAA, addig az újabb Unigine-k 10%-ra zuhannak, szóval nem a DX10.1 szarik bele a képbe. Csak a Vantage ugye régi, és fejlesztették rá a drivert, most meg már vannak 58xx kártyák, amiket el kell adni. Tanulságos lesz megnézni (kerülnek majd az eredmények a tesztbe), hogy az 5870 kb. 60%-os elméleti fölénye hogyan nő a soxorosára a valóságban. Ha hinnék a véletlenek létezésében, akkor sem hinném el, hogy ez véletlen. Persze én egy gyanakvó ember vagyok, de ezért tévedek ritkán.
-
Stirbi
addikt
válasz
Hi
elkelt a 4850?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Na igen, cska ehhez azért kedv is kell, nem is kevés, ennyi drivert letesztelni...
-
VicKing
tag
Még valami. Mivel bármikor elő tudom idézni a fagyást, van olyan program ami folyamatosan naplózza a történéseket, és vissza lehet nézni vele, mi halt meg?
-
VicKing
tag
Sziasztok!
Problémám a következő: Sapphire HD4870 512MB, játszom a géppel 3D-ben akár órákat. De ha kilépek a menübe, és 2D-ben megy 10 másodpercet akkor a kép bekockásodik és onnantól kezdve semmire nem reagál, csak a reset gombra.
Találkoztatok már hasonlóval? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dangerzone #8772 üzenetére
ATT-re nekem is azt ajánlotta katt, hogy takarítsam ki a CCC-t, mert beállítási gondok előfordulhatnak.
Lényegében igen, szerintem ez megy, rákényszerítik arra a júzert, hogy vegyen újabbat. De ahogy Qru is írta, ezt csinálják a zöldek is. Eddig én is frissítettem minden drivert, amikor kijött. De akkor most majd kénytelen leszek leszokni erről.
-
dangerzone
addikt
Ati Tray Tools fenn van a gépen.
Kérdés, ha a driverrel catalyst cc-t is telepítenék, akkor még keresztbe tehetnek egymásnak, mint ahogy az régen néha előfordult ? Vagy most már nem nagyon jellemző az ilyen hiba?Más: A korábban említett 4xxx széria butítása az 5xxx képest , ha tényleg erre megy ki a játék, akkor az egyértelműen azért van, hogy mindenki az új cuccokat vegye, mert így sokkal nagyobbnak tűnik a különbség a régi meg az új széria között.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #8729 üzenetére
Na most akkor, a 9.10-essel nincs gond 4*AA-val, csak 8*-sal? Mondjuk mindegy, mert visszaraktam a 9.9-et.
Meg mondjuk én úgy játszok, hogy alkalmazás állítja be szal AUTO Balance-on van. Lusta voltam a profilokat tesztelni, meg őszintén szólva túl sok időm nem is volt rá.
-
szekto
aktív tag
válasz
RootRulez #8764 üzenetére
Sapphire dual slotos. Azért kérdezem mindezt, mert az ASUS M2N-E SLI alaplapomba 2 kondenzátor miatt nem fért be az 1-es slotba a kari, így a 2-esbe kellett raknom, amibe viszont elég közel van a gép aljához (4-5 cm max). Eddig rajta volt a ház oldala, s 4-5 óránként újraindult/kigyulladt a piros led. Tegnap kíváncsiságból lekaptam az oldalát, 10 és negyed órát ment egybe, vegyesen terhelve-idle-ben, s semmi nem volt. A gépembe a proci, VGA és táp ventijén kívül semmi nincs, ráadásul még kis méretű házam is van.
Akkor ezek szerint mégiscsak melegedési problémáim voltak, szóval lehet nem ártana beszerelni 1-2 plusz ventit a gépházba.
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy HD4850-nél 2D-ben a 32-36 fokos, illetve 3D-ben a 45-50 fokos hőmérséklet mennyire számít jónak vagy rossznak?
Idle-ben lemegy 30 fok alá is, általában amúgy 2D-ben 30-34 között szokott lenni, ha nagyon "melege"van a kártyának, akkor megy fel a hőmérséklet 2D-ben 36 fokig, de az is csak 1-2 mp-re.
-
RootRulez
félisten
Vááá, megin' nem találok egy 9.9es Display Drivert sem
Catalystet találtam, de nekem nem az kell
Valaki tudna lőni egy linket? 4800asokhoz kell
Ja és Windows 7 32 bit-re
-
lipi67
nagyúr
4850hez szerintem egy alapfeszes tuning egy 3200-es cerkának és ok is. (az kb 3,6 GHz)
Tehát ahogy mondták, nem a proci fog korlátozni. 960-on azért ne 4-4-4-12 -n hajtsd. 5-5-5-15 tRd 8-on. A proci nem fog elfáradni, illetve Te tuti nem éred meg
8400+10k ..neee, nem kell az a 8600. Mondanám, hogy akkor már inkább q9550, de a lapod "X"-es, ezért jobbnak tűnik a 8400. -
Bali27
addikt
válasz
szasanyi #8758 üzenetére
MIgen.. MOst sikerült felhuzni 3.2 re.. Igaz a biosba az alapTurborol vissza keleltt venni normalra..de a 800as Geil ultrák 960on mennek stabilan, igaz 5-7-7-22-n(megpróbálom lejjebb húzni, mert elvileg 4-4-4-12 az alap neki).. Gigabyte X38 Ds5 ös deszka van egyébként. Az lenne még a kérdésem hogy a húzott proci menniyvel lesz rövidebb életü.. Meg hallottam olyat is hogy "elfárad" a proci.. Ilyenek vannak? Mert most huzva is 29 fokos a procim...
De a 8.400asba gondolkodok.. egy 10essel többért E8600asat is tudnék venni.. +330mhz megéri??? -
szasanyi
félisten
Az E8400 ideális választás a HD4850 mellé, alapon is! Egyébként az E6750 is elég lehet, ha elég nagy a felbontás (1680x1050) ott nem a CPU lesz a szűk keresztmetszet, azaz nem lesz CPU limit. Esetleg most spórolhatsz - és később egy jobbra cserélhetsz - ha FSB400@3.2Ghz használod, amit alapfesszel tudnak.
-
Bali27
addikt
Ja és TVre rá van kötve a vga.. Úgy lehet hagyni? Mert az előző vgamnak 3870 először a tvoutja szált el...
-
bozont
veterán
válasz
katt777 #8741 üzenetére
Kipróbáltam az edge-detect beállítást és 4xAA mellett felére esett az fps az X3 tesztben. Asszem elég lesz nekem a box is, több mint a semmi.
Amúgy a proci 3,45 Ghz-en fut(ott), nem értem miért nem ismerte fel rendesen, bár videómemóriának is 2,8GB-nak látja.
De ha még az i7 is limites 1680 mellett, akkor gyanítom max 1 magot használ ki.
Na meg én 1920-ban futtattam.
-
Bali27
addikt
Sziasztok..
Én is csatlakoztam hozzátok egy Sapphire 4850elNagyon meg vagyok elégedve vele..+ 9.8as XtremeG driverrel is jól muzsikál..
Az lenne a kérdésem hogy ha lecserélem a mostani C2D 6750em (2.66mhz) egy C2DE8400-ra lesz e érezhető teljesítménynövekedés.. MErt úgy látom hogy ez a 2.66 nem hajtja ki.. Annyira huzni sajna meg nem tudom.. -
RootRulez
félisten
válasz
- = Zk = - #8750 üzenetére
Akkor újratelepítés után nem fogom erőltetni ezt a "frissítést"
-
RootRulez
félisten
Na most hamrosan felteszem a Win7-et megint, mi is konkrétan az at ATI frissítés amit letölöttem erre? Mert ha nem muszáj, nem tölteném le újra a másik win7re is, nem kell a szemét
. Szeretnék végre egy tartós op.rendszert (azaz tovább tartson, mint 3 hónap
)
Ez lenne az, azt írta fontos
katt a képre a nagyításhoz
-
katt777
félisten
válasz
szasanyi #8743 üzenetére
Az becseszne, ha én mobilnettel Windows frissítést csinálnék. Még rendes nettel sem tenném, ahányszor már megszívatták a usereket a hibás patch-ek hibás fixeinek hibás eltávolítóihoz kiadott hibás patchekkel. Nálam csak SP ment fel XP-re, Vistára is, soha nem is volt gondom egyikkel sem. Illetve először, amikor az aut. fris. be volt kapcsolva XP-n. Azóta soha.
-
Owerlord
tag
MAximum respect: ) Köszönöm a nagyon kilégítő választ-Én azon okoskodom, hogy minek vegyek 100 ezerért új kártyát, inkább veszek majd egy használt 4870-et a másik mellé 30-ért és sokat fog gyorsulni minden game.A neten is láttam teszteket,és engem megggyőzött.Most már csak abban vacciláálok hogy lehetne-e 4890 1GB-ssal összeházasítani a mostani karimat?
üdv és köszike mindent!!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
katt777
félisten
Természetesen az Edge-detect-et, az a legszebb. A két másik háromszögelős (sima és átfedéses, ha jól rémlik régről), az első meg négyzetes, az a legrondább. Biztos találsz hozzá leírást a neten.
bozont: Ez elég gyenge, de hát mint jeleztem, régi a motor, 3GHz-en vastagon CPU limites vagy, de még 4GHz-en sem gyorsul különösebben a megjelenítés VGA tuninggal, ergo ott is korlátoz a CPU.
szasanyi: Hát én azért nem heggesztgetem a Vistát meg integrálok megint telepítőt fél napig. Ha már szarul kezelhető rendszert kell használnom az újabb technológiákhoz, tök mindegy, hogy Vista v. W7 van fent.
-
bozont
veterán
Tetszik ez az X3 demó, majd kipróbálom, már rég láttam valami jó kis űrhajós sci-fi játékot.
Teszt eredmény:
--------------------------
X3 - Terran Conflict
--------------------------
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7100) (7100.winmain_win7rc.090421-1700)
DirectX Version: DirectX 11
Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series [2809 MB] Driver: 8.14.0010.0685
CPU Info: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor (2 CPUs), ~3.0GHz
Usable System Memory: 4096 MBVideo Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 16xGraphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 28 bytesFramerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 36.6 average fps 13.0 minimum fps 78.0 maximum fps
Scene "Fight" 74.2 average fps 28.0 minimum fps 159.0 maximum fps
Scene "Build" 101.4 average fps 61.0 minimum fps 150.0 maximum fps
Scene "Think" 47.1 average fps 28.0 minimum fps 89.0 maximum fps
Overall average framerate: 64.8 fps(c)2008 EGOSOFT
For more information visit http://www.egosoft.com -
bozont
veterán
válasz
katt777 #8729 üzenetére
Azt hittem már Vista-ra is kijött, de még folyamatban van. Bár, már lehet ahhoz is telepíteni, csak körülményesebb kicsit.
Ezt találtam egy fórumon:"Direct3D 11 Samples may fail to start on Windows Vista
For the August 2009 DirectX SDK, all the samples and tools use the RTM versions of the Direct3D 11 Runtime OS components. These components are not installed by the DirectX SDK Developer Runtime nor by the DirectSetup REDIST. Deploying these components on Windows Vista or Windows Server 2008 requires installing KB 971644, which in turn requires that Service Pack 2 for these operating system is already installed. Windows 7 and Windows Server 2008 R2 already include the Direct3D 11 Runtime OS components. Without these components, some of the Direct3D 11 samples will fall back to Direct3D 9 rendering, while others will fail to run.
For more information on KB 971644 and handling Direct3D 11 prerequisites, see the technical article Direct3D 11 Deployment for Game Developers." -
$p@rr0w
őstag
válasz
- = Zk = - #8627 üzenetére
Remélem nem, semmi kedvem szerelni meg pénzt adni egyedi hűtésre, bízom benne h az ATI mérnökei is tudják mit csinálnak, és nem mérték ki hogy a gari végéig bírja a kártya élettertama.
-
Viktor89
aktív tag
Akkor mindenki azon a véleményen van,h 1680x1050-es felbontásra jobb a 4870 512mb mint a 4850 1gb? A 4870-nél bizonyos beállításoknál nem lehet kevés az 512mb? Ismerősőmnél teszteltem egy 4850 1gb kártyát és 8x-os élsimítással vitte a legújabb játékokat 1680-ban akadás nélkül.
-
killer1203
senior tag
Üdv.
Visszavittem a kártyát, megpróbáltam kicseréltetni, de csak csütörtökön derül ki hogy kaphatoke másik gyártótol. A 2 kiszemelt kártya: Gigabyte HD4870 1GB, Sapphire HD4870 1GB Vapor-x.
-
katt777
félisten
Végül kiderült, hogy a 8XAA a hunyó, mert a felével már gyönyörűen ment minden, ergo ott a hiba a driverben, hogy az ATI az 1GB-os karikat szeretné megvetetni velünk. DX9-ben, OGL-ben, vagy akár DX10.1-ben is, de Vantage-ben, elfogadható a visszaesés 8XAA és 4XAA között, ezekben az újdonságokra kihegyezett tesztekben viszont a 8XAA kínhalál (nem csak a Heaven új, hanem a Tropics 1.2-es verziója is). Ami szintén az ATI hátsó szándékára utal, az az, hogy a valamivel régebbi, de szintén DX10-es Sanctuary-nál messze nincs ez a 10%-os visszaesés.
Ha bárki veszi a fáradságot, és +1x ránéz a honlapomon, már többet tudhat, ill. továbbra is köszönöm az ötleteket, infókat, ha küldtök.
bozont: Szted lehet DX11-ezni Vistán?
De rég láttam CCC-t!!!
hackeeeee: Be lehet kapcsolni, éppen ez a lényeg! Viszont persze nem működik. Mint kiderült, a fent olvasható megállapítás a lényeg: az AMD meg akar minket győzni, hogy dobjuk ki az 512MB-os VGA-kat.
-
RootRulez
félisten
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee #8720 üzenetére
Elméletileg megoldható lenne, de igencsak megenné reggelire a régebbi kártyákat.
Viszont ezért csodálkoztam én is katt777 ezen hozzászólásán, hiszen nem DX11-es kártyán tiltva van. Csak onnan jött nekem is, hogy az a sebességcsökkenés kb megfelelne annak, ha be lenne kapcsolva az is.
-
bozont
veterán
válasz
katt777 #8713 üzenetére
Esetleg próbáld ki te is ezzel a driverrel mit mutat, nem hiszem hogy sz XG-s srácok külön erre gyúrnának, de most már tényleg kíváncsi leszek a 9.10 milyen lesz a hivataloshoz képest.
ezért furcsálltam hogy a tesszalláció is fut, mikor csak DX11 hardveren kellene. Amúgy Vista vagy Win7 rendszered van? Az is lehet a különbség okozója, ha más rendszert használunk.
De mondjuk nem elképzelhetetlen, hogy annyira optimalizálatlan szar mint a GTA4 motorja és eszi a videómemóriát.mod.: A driverben nem állítottam át semmit, minden alapbeállításon van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #8709 üzenetére
Ezen főleg neked nem kéne meglepődnöd. Ennyit az ATi driverek "régi" karik támogatásáról. Így nem csoda, hogy egyre ordenárébb különbséget hoznak ki a tesztek, mert nem csak a HD5000 támogatását optimalizálják, hanem egyenesen butítják a HD4000-esek támogatását.
Mielőtt esetleg bárki vádolni kezdene, hogy elvakult zöld vok: Az nV is ezt csinálja csak nem tűnik fel ennyire, mert nekik nincs is új kártyájuk. -
XoZ
aktív tag
válasz
katt777 #8709 üzenetére
Egy lehetséges magyarázat a Te és bozont eredményeinek különbségére az, hogy ő 1 GB-os kártyát használ, és mivel magas minőségben futtatod, könnyedén előfordulhat, hogy nem elég már az 512 MB. Ha ez így van, az részben magyarázat lehet a driverek közötti különbségre is, mert ha az egyik driverrel egy kicsivel több memória szükséges ugyanahhoz, akkor máris változhat az eredmény. Erre találtam tesztet is, igaz csak a Trophics-hoz: [link] (8xAA esetén már nem elég az 512 MB még 1280x1024-ben sem).
A tesszelláció egyébként nem fut a 4xxx kártyákon a Heaven tesztnél, mert a teszt csak DX11 kompatibilis tesszellátor kódot tartalmaz. DX11 választása esetén az arra hardveresen nem képes kártyák DX9/DX10/DX10.1-ben futnak: [link] (a log fájlba elvileg beleírja, hogy milyen módban futott). -
katt777
félisten
Hát elméletileg ugye nem tudják a DX10.1-es karik (ha most nem keveredtem már bele ezekbe a DX-ekbe
), így ezekben nem működik, és emiatt nem lassítja a megjelenítést. Mindenesetre most megyek, és lefuttatom a teszteket kikapcsolt tesszel, majd du. jelentkezem az eredményekkel.
Lehet, hogy az XG-ben trükköztek vmit a sebesség miatt? Nagy csalódás lenne. Grafika driverből auto balanced-re van téve?DX10: Hát éppen ezt mondtam. Lesz még itt asszem egy partíció-visszaállítás is.
-
bozont
veterán
válasz
katt777 #8711 üzenetére
Akkor meg nálam van valami bibi, mert hiába enabled a tesszalláció, nálam nem működik. És érdekes módon mind Dx9, 10 és 11-ben is ugyanolyan sebességgel fut a program, OGL-ben nem futtattam még.
mod.: De ahogy nézem a tesztedben, DX10 alatt is nagyon lassú, pedig ott nincs tesszalláció.
-
bozont
veterán
válasz
katt777 #8709 üzenetére
Nem hiszem, hogy a procival lenne gond (most nem tudom jól emlékszem-e, de mintha csak 1 magot használna) és én futtattam 1680-ban is ott több pontot kaptam. Olyan mintha nálad futna a tesszalláció a 4870-en is pedig nem kellene. De ha a driverre is fogjuk, azért elég brutális lassulás, ennyit csak nem butítanak a régebbi kártyákon.
-
katt777
félisten
Akkor lehet, hogy ez, vagy szimplán 1680-ban nem jó? Vagy az i7 a gáz? Hiszen azt láttam (megnézheted a honlapomon a tesztben), hogy szinte meg sem mukkannak a magok, viszont 100%-on dolgozik a VGA. ATI AMD procikra gyúr titkon a driverben?
Lefuttattam +1x a Heavent max összetettséggel, ám most 9.9-es driverrel, ha már az OGL tesztelése miatt viszatettem. Összehasonlításul a 2 eredmény:
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.10 HQ: 3.4FPS, 85 pont
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.9 HQ: 4,2FPS, 107 pontAzaz: az 5xxx sorozat (és a 9.10-es Catalyst) megjelenésével 25%-ot esett a HD4xxx sorozat grafikus teljesítménye DX11-ben! (DX10.1, DX10, stb. vsz. ue. lenne.)
-
_Fefe_
tag
Még csak annyit tennék hozzá, hogy a zajterhelést tekintve, terhelés nélkül semmivel sem hangosabb a rendszer CF-ben, mint 1 kártyával. Terhelve pedig alig észrevehető a különbség, időnként kapcsolnak magasabb fokozatba a ventik, de ez ugyanúgy megtörtént akkor is, ha csak 1 kártya üzemelt magában. Nem tudom, katt777 talán a régebbi hűtésű kártyák CF működése esetén mért annyival több zajt, hogy az zavaró legyen.
-
_Fefe_
tag
válasz
Owerlord #8699 üzenetére
Nekem működik a CF hibátlanul, egy 4870 Toxic 1GB és egy 4870 SE 1GB van házasítva. Eddig minden kipróbált játék (Grid, Dirt, Crysis, FC2, Stalker, Dead Space, Fear 2 stb.) és tesztprogram profitált belőle. A teljesítménytöbblet alkalmazásfüggő, általában 30-80% közötti pluszt mértem az egykártyás rendszerhez képest.
Terhelés nélkül az ATT-ben beszabályozott órajeleket használom, mindkét kártyánál 300/300 1v. ,így a hőfokok 33-38 fok között mozognak magonként. Terhelve minkét kártyánál 800/1000 1,263v, a magonkénti hőfokok nem érik el így a 65 fokot. Minkét kártyának nagyon jó hűtése van, így azt nem módosítottam az ATT-ben.
A fogyasztást tekintve, terhelés nélkül (300/300 1v.) 50W pluszt mértem az egykártyás rendszerhez képest. Terhelve (800/1000 1,263v) 110-130W többlet jött ki.
A telepítése sem túl bonyolult dolog. Még a drivert sem kellett újraraknom, ugyanaz maradt fent (Catalyst 9.8), mint amit használtam CF nélkül. A CCC helyett az Ati Tray Tools-t (ATT) használom már régóta (most : 1.6.9.1425) , nem merült fel semmilyen kompatibilitási hiba eddig.
Egy gyors összehasonlítás :
- 3DMark Vantage 1 kártya (proci : Core i7 3000 Mhz) : Kép 1
- 3DMark Vantage 2 kártya CF (proci : Core i7 3000 Mhz) : Kép 2Azt, hogy mennyire éri meg az elérhető teljesítménytöbbletért beáldozni egy kis pluszt, azt neked kell eldöntened.
-
katt777
félisten
Skacok, egy FONTOS kérdés: Futtattátok már az Unigine Heaven benchmarkot DX11-ben? Mint a tesztben írtam, 3.4FPS-t tudott a 4870-em, és úgy saccoltam, hogy a 60% +-szal bő 5FPS lesz egy 5870 teljesítménye, erre ezt kaptam. 27.2FPS, ráadásul 1920x1080-ban! Már most kinyírják a HD4xxx sorozatot az ATI-nál?
Jó volna tudni, szóval légyszí, nézze már meg valaki.
Megj.: Tropics 4-5FPS volt, Sanctuary viszont 21 (ami reális a HD5870-nel szemben), szóval lehet, hogy az újabb technológiákkal tettek be nekünk.
-
katt777
félisten
Sorban jelennek meg az új ATT verziók, érdemes nézni a letöltőoldalt.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #8696 üzenetére
PhysX-es játékoknak mind szar a grafikájuk, nem tűnt még fel?
Fizikát, azt tudnákl nV-val, de amúgy -5 év a megjelenítés a maihoz képest. BL demo-t próbáltam, ott volt 1680, és csak régi játékoknál nincs nálam ez a felbontás, amúgy vsz. becseszett vmi a driverednek. Velem is előfordult (amikor nV kari került a gépbe ideiglenesen), és sem monitor driver, sem VGA driver pucolás/reinstall nem segített. OS újratelepítés után viszont megint volt minden. De hát már egy ideje full partíciómentésem van VGA-driver nélkül, ha ilyen gond lenne...
hackeeeee: Ó, hát ilyeneket MoH3-ban láttam sokat, de hát az amúgy is egy kupac lókaka.
t.kristof: Tutira nem jársz jól egy friss driverrel régi kártyán. A karid supportjáról töltsd le a legfrissebbet, akármelyik verzió is az, ill. a 3-as sorozat megjelenése előtti utolsó driverrel érdemes még próbálkozni.
Owerlord: Neten van sok teszt. A probléma egyébként az, hogy max. a tesztelt játékokban működik (nyilván nem sokan építetnének CF-t, ha másokkal is tesztelnének), ott is ált. gyönge hatásfokkal, viszont persze duplán fogyaszt és dupla zajjal.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest