- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- E-book olvasók
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
spdrfx
tag
Az miertvanaz hogy att ben autogpu tune modban nem szemetel, nem hibazik, de megis elszall a kartya? Meg ezek a shadercore meg memio hofokok mik is pontosan? mer a gpu 47-50 fok a memio meg 72..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tejeskifly #9988 üzenetére
Hát nem tom. Annyit nem ér a kártya, ez tény...
@Májsztró: Akkor az 1GB-s 4870 Toxic miből vanik? Azon van a hangsúly, h pl. árgép szerint is az 512es Toxic ~60k, az 1GB-s meg ~40K.
@Motion_Blur: Én a 4850-nel nem bírtam belőni sehogy annak idején, hogy ne szaggasson.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
yaya
tag
válasz Motion_Blur #9994 üzenetére
A Dirt nálam is szaggat,bármilyen beállítással.
""Szerintem..:)""
-
Májsztró
addikt
válasz Motion_Blur #9994 üzenetére
Kipróbáltad alacsonyabb felbontásba ?
-
Májsztró
addikt
válasz Motion_Blur #9991 üzenetére
Üdv !
HA megnézed alacsonyabb felbontásban akkor megtudjuk. De én arra gyanakszom ,hogy a proci kevés. Nekem is állandóan 30 körüli fps-t nyomott a gép 3Ghz-es procival. Volt ,hogy be is akadt. Bár az is lehet ,hogy nálam is szar volt
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Létezik az, hogy a Dirt-öt nem viszi rendesen egy HD4870? Konfig a gépemnél, 1680x1050, játékban minden fulllon és átlag 45-60 fps, de 'mezőnyben' leesik 35 környékére, ami már kevés. Ilyen felbontáson még elégnek kéne lennie az 512MB VRAM-nak nem?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Májsztró
addikt
válasz tejeskifly #9988 üzenetére
Azért drága mert válogatott alkatrészekből van , meg mert emelt órajele van meg mert nem annyira szar a hűtője. Ennyi Ez csak ez széria és aki gyárilag a legjobbat akarja megvenni (akarta amikor megjelent) az ezt vette , ha nem érdekelte ,hogy mennyibe kerül. Most meg sok helyen bent maradnak a kártyák , mert rájött a jóember ,hogy ha megveszi használtan 16-ért meg vesz rá egy hűtőt 4-ért akkor az még mindig csak 20 , és nem 40
mod: 4850-at vettem figyelembe
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tejeskifly #9986 üzenetére
Hát a fene se tudja. Lehet ilyen beragadt ár, meg ottvan még az árlistán, de közben már nincs is.
Véleményem szubjektív...
-
tejeskifly
aktív tag
azt valaki megtudja nekem mondani hogy miért irreálisan drága mindenhol az 512-es 4870 toxic? 512-es van 60e-től, az 1gb-s meg 40-41e
Nem akarok venni, csak elég régóta ígyvan és kezd érdekelni hogy miért -
Májsztró
addikt
válasz killer1203 #9982 üzenetére
Na , az nem is olyan veszélyes akkor még. Csak tyúningold , bár 3dmark rekordod nem lesz , mert nem teszel alá 4ghz-es kvadot . De egy próbát megér Legalább játékokban is jól megy ? Találkoztunk már olyannal ,hogy a markok így meg úgy mennek , aztán ugyanazon órajelekkel képtelenek menni a játékok.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani a referencia HD4870-es venticsatijának kiosztását?
Köszönöm!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Májsztró
addikt
válasz killer1203 #9977 üzenetére
Valamennyit minden bizonnyal gyorsulnának a nagyobb CPU órajellel. De ami most játszható az az is marad , illetve ami nem azt valszeg az új CPU sem oldaná meg. Katt tesztjeiben van valami ilyesmi ,hogy (talán ) az E8400 vagy melyik Inteles csoda magas órajelen jobban kihajtja a 4870-et mint az i7 ugyan olyan órajelen.
Az órajeled szép eredmény. Milyen hőfokok vannak 3d alatt ?
-
chungee
addikt
Most álltam át NV-ról ATI-ra. 4850-esem van. Az zavar, hogy a saturation-t megemeltem. Ez érződik is deskop-on(élénkebbek lettek a színek), viszont játéknál olyan szürkés 1 síkű halványság
-
rup1u5
nagyúr
Kösz a válaszokat!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
killer1203
senior tag
Szerintetek ha lecserélem a mostani procimat egy E7x00-re ami menne 3.6-3.8 GHz-et akkor gyursulnának még a játékok? 1440x900 ba használok mindent.
Vantage: 820/4200 feljebb még nem néztem, egy hete használom igy és stabil.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy a ref 4850-es kártyák tudnak avivo-t? Lehet velük s-video bemeneten keresztül videót digizni?
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
-kyo-
csendes tag
Sziasztok!
Egy HIS 4850 IceQ4 tulajdonosa lettem, viszont van 1 kis bibi:
A MW2 néhány perc játék után (10-30perc) lefagy.1024x768-ban megy a game.
Crysist lepróbáltam :1680x1050,4xAA, 2 óra játék minden gond nélkül.
Kérnék 1 kis segítséget, hogy mi lehet a gond.
Üdv!... kicsi hiba, nem nagy baj ...
-
borat26
aktív tag
Szal senkinek nincs ötlete a kijelző váltgatósdi problémámra?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Egy 4870-es idle fogyasztását 2D-ben mennyivel lehet csökkenteni Volt csökkentéssel?
Előre is köszönöm :-)
-
Tottika
tag
válasz Májsztró #9952 üzenetére
gyári Sapphire 2slot-os hűtés van rajta,ott ugye nincs borda.De lenne rá Zalman hűtésem bordákkal,érdemes arra lecserélnem?
és ezek a hőfokok 2D ben mértek,játéknál 95fok körül van a MEmIO
[ Szerkesztve ]
T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
borat26
aktív tag
válasz borat26 #9920 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam még1x felteszem a kérdést:
Létezik ATI kártyákhoz olyan program, mint az nVidia-hoz az TV Tool?
Problémám akadt a kijelző váltással.
Adott egy HD 4850 Vapor-X és ehhez 1 LG 3000 HD LCD TV, valamint 1 Samsung Synchmaster 797 Crt monitor.
Ezek között szeretnék váltogatni, de hogy kell?Ha valaki találkozott már ilyen problémával, vagy esetleg van ötlete, kérem írjon választ.
Köszönöm: Borat
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Májsztró
addikt
válasz Vasinger! #9956 üzenetére
Amit felsoroltál mind ki lehet lőni valahogy 1600-as felbontás és az alatt nics értelme a giga ramnak. a DX11-el én személy szerint nem sok változást láttam. Lehet ,hogy van nem vitatom. De sztem csak árnyalatnyi különbségek. A ref hűtőt meg ha lecseréled egy hangtalan Accelero-ra még akkor is bőven a 5750 árában vagy egy 4870-essel
-
Vasinger!
nagyúr
-
Májsztró
addikt
válasz kriszbon #9953 üzenetére
Valahogy így vagyok vele én is. 4870-et vennék most esetleg. Mert az elég jó árban és végül is brutális a teljesítménye. 4890 amennyivel többe van , annyival nem jobb. Az 57xx széria most baromi drága , az 58xx meg még attól is baromira drágább. Szal én most vagy GTX 260-at vennék , vagy 4870-et
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
MSI R4850 2D512-es karija van valakinek? és ha igen a ventilátorát,hogyan tudja szabályozni? ATT és egyéb programok nem képesek szabályozni,vagy kettős venticsatitól ne is várjak ilyet?
-
kriszbon
őstag
válasz Májsztró #9951 üzenetére
Szerintem is a 4850-et nem igazán érné meg 5775-re cserélni. Ha valaki ilyenről cserél az inkább az 5850 legyen, de azt is valamikor tavasszal érdemes csak.
Én akkor cserélem az enyémet amikor az ára annyi lesz mint amennyiért ezt vettem, vagyis 21.5k és abban is több SP legyen!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Májsztró
addikt
-
Tottika
tag
ÜDv!Mondjon már végre valaki normálisnak mondható 4870 hőfokokat.
Nekem 60 a gpu
85fok a MemIO...kicsit sok nem?T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
Vasinger!
nagyúr
Azoknak ideális döntés, akik tudják, hogy úgy is más hűtést raknak rá, így van egy olcsó kártyája rohadt jó hűtéssel.
-
Májsztró
addikt
válasz Fooler89 #9944 üzenetére
Mit mondjak. a sima ref hűtés elég ... meleg 100 fokig is simán felmegy vele a kártya. Kicsit hangos is , mert kicsi rajta a berrgő , és hogy normálisan szállítsa a levegőt , elég jól be kell neki pörögni. Én ilyet seréltem egyébként Scythe Musashira . Minden hőmérsékletem feleződött a gyárihoz képest.
-
Fooler89
őstag
-
kriszbon
őstag
Köszönöm a gratulációt!
Májsztró: Nem lehetett itt mindenki azokban az ős időkben. Meg akkor én már a szamitogep.hu-ra sem jártam, pedig amikor ott kezdtem akkor vettem az új 366-os cerkámat TNT/16MB kártyával!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
yaya
tag
válasz Baloghjanos #9940 üzenetére
Nem hajtja ki,még az enyém sem..Nem ártana kitöltened az adatlapod,úgy könnyebb lenne
""Szerintem..:)""
-
Baloghjanos
tag
még egy kérdés egy e5300 proci kipőrget egy 4870 1 gb karit??? előre is kőszi a választ
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
Stirbi
addikt
válasz Baloghjanos #9936 üzenetére
vagy innen : [link]
kriszbon- ma avgy 1 éve ph-s(365 napja) gratula
[ Szerkesztve ]
-
yaya
tag
-
Baloghjanos
tag
sziasztok küldenétek egy linket hol tudok letolteni 4870 hez drivert?
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
wiggen123
senior tag
válasz VicKing #8774 üzenetére
Nekem Gigabyte van első generációs lapos gyári hűtővel. Nekem véletlenszerűen jön elő ez a hiba. Egyszerűen nem tudom reprodukálni
Beadnám cseréltetni, de nem lehet, mert így meg nem tudok mire hivatkozni,hogy csak véletlen jön elő ez a szar De 90% hogy memória hibás a kártya. Esetleg ha tuningolsz vedd vissza.
Nekem alap órajelen csinálja ezt, pedig ki volt tisztítva a ventije rendszeresen.[ Szerkesztve ]
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
kriszbon
őstag
válasz Májsztró #9909 üzenetére
"Meg két kártyához egy erősebb proci dukál ,hogy ne legyen cpu limit. Tehát oda már elkelnek a 4ghz körüli Intel gépek is"
Ez nagyon teccccc!
Végre egy őszinte ember![ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Stirbi
addikt
válasz Fooler89 #9927 üzenetére
adnak igen, és két molexot használ, de a két molexot ne egy ágra kapcsold hanem külön külön.
de nincs a FSP 350PNF en 6pines csati hmm ?
ha nem elég a táp akkor ha jol tudom lekapcsol a gép, vagy restartol pl játéknál,de sztem elég lesz ha másnak is elég
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
-
-
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Létezik ATI kártyákhoz olyan program, mint az nVidia-hoz az TV Tool?
Problémám akadt a kijelző váltással.
Adott egy HD 4850 Vapor-X és ehhez 1 LG 3000 HD LCD TV, valamint 1 Samsung Synchmaster 797 Crt monitor.
Ezek között szeretnék váltogatni, de hogy kell?ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki megmondaná, hogy egy referencia 4850-es kártya mennyit fogyaszt teljes terhelés alatt? Mindenhol csak az van kiírva, hogy a teljes rendszer mennyit fogyaszt, nem az, hogy maga a kártya.
-
tomyka74
senior tag
üdv!
nekem 1 olyan érdekes kérdésem lenne, h egy hónapja vettem meg a sapphire radeon HD4850 512mb videokarimat. na most már kétszer tapasztaltam , h kigyullad rajta egy piros led kikapcsolja a monitort és elkezd jobban menni a ventilátora, mintha túlmelegedést jelezne!
ámde ha megfogom a karit akkor az szinte hideg nem még , h túlmelegedett volna!
NAAA ilyenkor m i van??????
és mi az orvossága neki???
ja még annyit , h nem játék alatt csak simán neteztem és akkor csinálta!!!
én magamtól tippelnék a tápra dehát......
ha vki tudja mi ez a jelenség lécci segítsen, nem szaratném ha valami baja lenne!!!
köszikevagy az a kis led más vmit jelezne?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Helloztok
AMD Athlon X2 4400+, 4gb ram, Gigabyte GA-MA78GM-S2H(rev 1.0), Pctv 110i, Audigy 2 zs,2 vinyó 2 optikai meghajtó, 2 venti
Táp: FSP 350PNFHD4850 Sapphire ref. hűtésű kártyát el fog bírni a táp?
A másik, adnak kártyához átalakítót? Mármint Molex to Pci-e (6 pines)? -
Májsztró
addikt
válasz Azazael #9908 üzenetére
Valszeg gond nélkül menni fog.
Amennyit pluszba rá kell költeni a CF-re , annyi pénzből már lehet venni egy új kártyát. Egyébként meglepő ,hogy mostanában miket tud a CF De ha nem 2x16-on megy , akkor nincs értelme. Tehát a megfelelő alaplap kell a gép alá. Meg két kártyához egy erősebb proci dukál ,hogy ne legyen cpu limit. Tehát oda már elkelnek a 4ghz körüli Intel gépek is
(#9905) Zsoca24 :
Legalább 32 bites OS-t tettél a 8gb ram alá ?
[ Szerkesztve ]
-
Azazael
aktív tag
Hali!
Annyit szeretnek kerdezni, hogy van egy 1Gb-os HIS HD4850-em, amit OC-val siman el lehet huzni 695Mhz-ig, alatta egy AMD PhenomII X2 550@ X3 3,3Ghz. Ez a vga+proc paros mennyi kompromisszumot kovetel egy 1680*1050-es felbontasnal? (CsakSource motoros jatekokat jatszom mar azokbol ami ez elmult 5 evben kijott, pl left 4 dead 2, HL2, stb.)
koszi!ui.: es ha betolok emelle a 4850 melle meg1et CF-ben az mennyit dob? thx meg1x!
-
Zsoca24
csendes tag
Sziasztok !
Olyan problémám lenne, amiben a segítségeteket kérném, hogy a gépemet ki szoktam kötni egy 82 es Samsung LCD tv re úgy hogy a képet megosztom 2 felé. 1 es képernyő a TV 2 es meg a monitorom ( Samsung 22" ). Ha az LCD tv n megy a film, amit a gépről indítok a gyors jeleneteknél a kép közepén egy törés szerű halvány csík jelenik meg, de játéknál is. Az utóbbi időben ezt észrevettem a monitoromon is. Ez mitől lehet? A Tv és a gép HDMI vel van összekötve. Azért írtam le ilyen részletesen, hogy hátha van valami, ami már kompatibilitási gond vagy a kábel a baj amivel össze van kötve. Aki tud segítsen légyszíves. Ha esetleg tudtok email ban értesíteni azt is megköszönném. email.: zsoca19@freemail.hu Köszönöm !Alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3R CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3166 MHz Videokártya: ATI Radeon HD 4890 (1024 MB) RAM: Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D ( 8GB )
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Gondom akadt egy Sapphire féle dual slotos HD4850-el.
Elkezdett kerregni a gyári hűtő, ezért úgy döntöttem, hogy rakok rá egy Accelero L2 Pro-t.
Valamint a gyári Intel CPU hűtőmet is lecseréltem egy Zalman CNPS7000AlCu-ra.
Az lenne a problémám, hogy teljesen találomra nem bekapcsolásnál nincs kép és a vga-n a 1601-es led villog, elég beszédesen az van mellé írva, hogy over temp protection.
Elképzelhető, hogy rosszul raktam fel a hűtőt? Mind a 4 alátétet használtam hozzá. A hűtőt nem tudtam bekötni a kártyán levő csatlakozóba, csak átalakítóval a 7V-osba. Azért nem értem a dolgot, mert a hőfokok teljesen rendben vannak Windows alatt. Ha nincs kép és kihúzok egy kábelt és újra bedugom, teljesen mindegy, hogy melyiket (pl. alaplapi tápcsatlakozó, esetleg rákötök valamit a 4 tűs csatlakozóra) akkor elindul. Vagy ha mondjuk a PCI-os Audigy4 kártyámat rakosgatom ki-be. Olyan is volt, hogy állítottam valamit a biosban, de újraindulás után megint nem volt kép...
Mi lehet a gond?
Az alaplap egy Gigabyte EP43 DS3, a táp meg egy Zalman 460B, egy hetes. Mielőtt nem cseréltem ki a hűtőket tökéletesen működött minden. 9.10-es Catalystot használok.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz StevieWonder #9899 üzenetére
Hát, 4,5k körül Accelero S1 sztem... Vagy twin turbo.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz StevieWonder #9899 üzenetére
arctic twin turbo, vagy esetleg l2 pro
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Red Devil Amd Radeon RX 5700XT 8GB Videókártya 6hó jótállás/számla
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB GDDR6X Videokártya
- Gigabyte GTX 1660 Super 3x
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest